De strijd tegen het racisme

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 43261
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Mahalingam »

Dit schreef ik 2 jaar geleden:
Mahalingam schreef:Dat van die lichtgetinte pleisters was 3 jaar geleden ook hier een kwestie.
Die bestaan gewoon.
Afbeelding
http://www.bandshades.com/index_content.html
En lang daarvoor waren er al neger-pleisters in de USA.
En om het leuk te houden voor de kids:
Afbeelding
En daar gaan we weer. Het is bijna een jaarlijks terugkerend item.
Eindelijk: voor iedere huidskleur een eigen pleister
Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) brengt pleisters op de markt die in verschillende huidskleuren te koop zijn. Met de opbrengst van de pleisters worden kleinschalige gezondheidszorgprojecten in Afrika gefinancierd.

Volgens het NASF is het voor het eerst dat er in Nederland pleisters in meerdere huidskleuren verkocht worden in Nederlandse drogisterijen. ,,Iedereen is gelijk, maar niet iedereen is hetzelfde. Daarom is echt heel vreemd dat er tot vandaag de dag alleen pleisters in één kleur verkocht werden. Ieder mens moet een pleister kunnen plakken van zijn of haar keuze'', stelt voorzitter Frans Hiddema van het NASF.
https://www.ad.nl/binnenland/eindelijk- ... ~a8e71eeb/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50957
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Pilgrim »

Integratieraad: Opsporingsbenaming “Zuidlander” racistisch

Geplaatst op 2 mei 2018

Afbeelding

Politie van de Duitse stad Bielefeld dient “discriminerende” opsporing van dader gevoeliger vorm te geven

Opdat een opsporing door de politie tot een positief resultaat leidt, is het van groot belang dat de gezochte zo goed mogelijk wordt omschreven. In de afgelopen jaren is voor de zoektocht naar de belangrijkste clientèle, de inmiddels tot alledaagse delicten gemuteerde diverse geweld- en roofdelicten, het hoofdbegrip “Zuidlander” [webmaster: bij ons “lichtgetintiërs”] ingeburgerd.


De met zulke daders geconfronteerde burger weet zodoende meteen dat hij zijn blik niet op de blonde of roodharige Hans of Patrick, maar op bijvoorbeeld Ali, Mohammed of Mustafa zou moeten richten.

Dat er mogelijk efficiënt en ook nog openbaar naar deze daders gezocht wordt, is blijkbaar niet in het belang van diegenen die ons altijd mooie praatjes verkopen over uitstekend geïntegreerde nieuwe burgers. Eén groep van hen zijn de zogenaamde integratieraden, die immers uit de zogenaamd zo gelukte integratie van hun beschermelingen hun bestaansrecht halen. Ook behoren de hoge mensen van zulke organisaties meestal tot de groep van de professioneel beledigden.

Opsporingsoproepen van de politie racistisch en discriminerend
In dit patroon past nu een eis van de Integratieraad in Bielefeld. Deze eist van de politie in het vervolg in opsporingsoproepen niet meer van “Zuidlands uitziende” daders te spreken, want dat zou ressentimenten aanwakkeren.

In een persmededeling wordt hierover gezegd:

Met leedwezen vernemen wij dat een persmededeling van de politie van Bielefeld blijkbaar opnieuw vooroordelen en stigmatiseringen uitdrukt en ressentimenten aanwakkert, hoewel na een verhelderend gesprek in 2015 al een gevoeliger omgang met deze thematiek werd verzekerd. [...] Vermoedelijk wordt hier geen Zuidlander uit Spanje, Portugal. Italië, Griekenland of Zuid-Frankrijk bedoeld – en al helemaal geen Duitser met zwart haar. Volgens onze ervaring wordt met de naam Zuidlander eerder een vluchteling, een Turk of een Marokkaan geassocieerd en zodoende wordt het vooroordeel bevestigd dat criminelen met grote waarschijnlijkheid in principe uit deze regio´s afkomstig zijn.

Dat heeft de Integratieraad echter goed gezien! Bravo! Exact deze groep personen kan met de meeste daders van deze delicten ook in verband worden gebracht, en daarom weet ook de nu alert geworden burger beter waar hij naar zou moeten uitkijken.

En precies dat past de dames en heren niet, want deze vorm van opsporing zou “Racial Profiling” zijn en zodoende een vorm van institutioneel racisme en discriminerend. Zo zouden namelijk bepaalde mensen op grond van hun etnische lidmaatschap, van fenotypische kenmerken of van nationale herkomst gecontroleerd of bewaakt worden, zegt men.

De “Neue Westfälische”, die zich wat dit betreft ook in het vizier van de integreerders van “Zuidlanders” bevindt, bericht:

De politie van Bielefeld reageerde prompt. In een actuele opsporing spreekt de persafdeling nu voor het eerst van een “Europees uiterlijk”.

Integratieraad eist meer sensibiliteit
Het bestuur van de Integratieraad van Bielefeld, onder voorzitterschap van Mehmet Ali Ölmez, eist in het vervolg een gevoeliger wijze van het politiewerk bij opsporing van daders en het volledig afzien van persmededelingen en statements in de media die een verband zouden leggen “tussen de etnische herkomst, het staatsburgerschap, de huidskleur of de religie enerzijds, en crimineel gedrag anderzijds.”

Wij beschouwen omschrijvingen als “Zuidlands” in opsporingsgevallen als niet ter zake doende en eisen uitsluitend concrete persoonsbeschrijvingen te gebruiken.

“Niet ter zake doende”? Welk doel wordt daarmee bedoeld? Dat kan vermoedelijk alleen maar het eigen belang van de bijna uitsluitend Zuidlandse functionarissen van de raad. Want het eigenlijke doel, namelijk de dader te pakken te krijgen, dient deze manier van opsporing net zo goed als het alom bekritiseerde “Racial Profiling”.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/05/02 ... acistisch/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43261
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Mahalingam »

Een uit de USA overgewaaid stukje tekst van SJW-ers over hoe de Gutmensch op het rechte pad kan blijven.
100 manieren waarop witte mensen het leven van niet-witte mensen beter kunnen maken
Als iemand met een zeer lage tolerantie voor racistische onzin, heb ik mezelf weten te omringen met witte mensen die zich bewust zijn van hun privileges, en ernaar streven om de wereld een minder angstaanjagende en frustrerende plek te maken voor mensen van kleur. Dat betekent ook dat het me regelmatig gebeurt dat eerder genoemde witte mensen me vragen wat ze daadwerkelijk kunnen doen om de wereld een betere plek te maken. Dus vandaar: hier zijn 100 eenvoudige manieren om de verandering te zijn die je wilt zien in de wereld. Dit is geen allesomvattende gids, maar het is wel een goed punt om te beginnen. Lees verder, en sloop systematisch racisme!
Spoiler! :
1. Dat jij geen racisme ziet in je omgeving, wil nog niet zeggen dat het er niet is. Vertrouw in deze situaties op het beoordelingsvermogen van mensen van kleur.

2. Ga er niet vanuit dat alle mensen van kleur dezelfde opvattingen hebben. Wij zijn geen monoliet.

3. Probeer niet iemands afkomst te raden. Dit is GEEN leuk spelletje.

4. Als iemand je vertelt dat zij of hij uit Oeganda komt, zeg dan niet: "Ik ben een keer naar Nigeria geweest!" Ik bedoel, kom op.

5. En in dezelfde trant: verwijs niet naar Afrika als een land. Het is een continent en het is enorm gevarieerd. Laat dat maar even bezinken.

6. Mensen van kleur zitten er niet op te wachten dat jij, wanneer je zongebruind terugkomt van vakantie, trots roept: "Kijk, ik ben bijna net zo donker als jij!" Niemand wil dit. Doe het vooral niet.

7. Ga er niet vanuit dat een persoon van kleur alles weet over het land waar zijn (overgroot)ouders vandaan komen.

8. Ga er niet vanuit dat we vast heel hard kunnen rennen als we zwart zijn, of goed zijn in wiskunde als we Aziatisch zijn…

9. Beschouw ons als autonome, unieke individuen, niet als vertegenwoordigers van ons ras.

10. Maak geen gênante grappen om te proberen "down" te zijn met mensen van kleur. We zullen niet met je lachen, maar je uitlachen.

11. Ga niet aan de haal met onze cultureel specifieke memes. Die zijn van ons. Doe jij maar iets leuks met Spongebob Squarepants.

12. Als je op mijn huisfeestje bent, zet dan de Weeknd niet uit om Arctic Monkeys op te doen. (Oké deze is heel specifiek, maar het is mij ooit overkomen en ik ben er nog steeds niet overheen.)

13. Zeg nooit iets als: "Ik heb veel zwarte vrienden, dus ik kan niet racistisch zijn!" Jij weet net zo goed als ik dat dat bullshit is.

14. Als je eindeloos gaat lopen klagen over hoe vreselijk witte mensen zijn, dan ben jij dat vreselijke witte mens. Jezus.

15. Zeg geen dingen als: “Ik weet hoe je je voelt… ik heb namelijk rood haar!”

16. Het is niet jouw plek om vraagtekens te zetten bij hoe zwart iemand is, of in twijfel te trekken of iemand wel ‘zwart genoeg’ is.

17. Probeer nooit iemand van kleur te vertellen wat wel of niet racistisch is.

18. Als je op internet racistische shit ziet, stuur het dan alstublieft niet naar ons door. We weten dat racisme bestaat, bedankt.

19. Als een Kardashian of Miley Cyrus zich weer eens schuldig maakt aan culturele toe-eigening, lees er dan gewoon over online, in plaats van naar ons toe te komen voor ‘de mening van een zwart persoon’. We willen niet 24/7 een mening moeten klaarhebben over deze shit.

20. Begrijp dat sommige dagen nog meer mentaal uitputtend zijn voor mensen van kleur dankzij alle verschrikkingen die in het nieuws komen. Val ons niet lastig met vragen over wat wij er nou eigenlijk van vinden. Geef ons de tijd om te rouwen.

21. Maar als we er iets over te zeggen hebben, luister dan.

22. Deel artikelen over de alledaagse ervaringen over racisme, die geschreven zijn door mensen van kleur.

23. Maar wees niet die ene vrouw (of vent) die continu wil laten zien hoe woke zij of hij wel niet is.

24. Lees boeken van mensen van kleur. Ik beveel Sister Outsider van Audre Lorde aan, The New Jim Crow van Michelle Alexander en letterlijk alles wat Junot Diaz schrijft, voor geweldige inzichten in wat het betekent om zwart te zijn.
Advertentie

25. Kijk series die zijn gemaakt door mensen van kleur, zoals Atlanta of Insecure. (Serieus, als je Atlanta nog niet hebt gezien, ga dit nu kijken.)

26. Kijk kritisch naar televisieprogramma’s en films. Hoe portretteren ze mensen van kleur en waarom? Welk doel dient het?

27. Als je naar een kunstgalerie gaat, kijk dan hoeveel werken er hangen die gemaakt zijn door mensen van kleur. Als het antwoord ‘nul’ is, schop dan stennis, stuur een e-mail, stel vragen aan de curator. Witte mensen zouden geen monopolie moeten hebben op wat als kunst wordt beschouwd.

28. Als een personage waarvan je dacht dat hij of zij wit was in het boek, wordt gespeeld door een acteur van kleur in de film, omarm dat dan. Wit is niet de standaard.

29. Steun toneelstukken geschreven en gespeeld door mensen van kleur. De theaterwereld is overweldigend wit.

30. Weiger om naar clubavonden of burlesquehows te gaan die aan cultural appropriation doen.

31. Als je kinderen hebt, koop dan poppen van kleur en boeken met personages van kleur voor ze.

32. Steun, als je het budget hebt, crowdfundingcampagnes voor culturele dingen gemaakt door mensen van kleur.

33. Schenk geld aan grassroots-bewegingen om je heen die worden gerund door en voor mensen van kleur.

34. Steun kleine bedrijven die eigendom zijn van mensen van kleur.

35. Als je vermogend en hoogopgeleid bent, wurm je dan niet naar binnen in een buurt die altijd bevolkt werd door mensen met een laag inkomen. Gentrificatie verscheurt gemeenschappen.

36. Ga er niet vanuit dat mensen van kleur niet goed Nederlands spreken.

37. Maar wees ook geduldig als ons Nederlands niet perfect is. Ben jij twee-, drie- of viertalig? Waarschijnlijk niet. Het is moeilijk.

38. Ga er niet vanuit dat we wit willen zijn of willen assimileren. En zet ons niet onder druk om dat wel te doen.

39. Erken dat je iemands religie niet kunt raden op basis van hoe ze eruitzien. Niet alle mensen uit het Midden-Oosten zijn moslim, niet alle Afrikaanse mensen zijn christen, niet alle Oost-Aziatische mensen zijn boeddhist. Je snapt het idee.

40. Vergeet niet dat niet alle mensen van kleur hetero zijn.

41. Bedenk dat mensen van kleur niet inherent homofobischer zijn dan witte mensen.

42. Mensen kunnen zwart en homoseksueel en gehandicapt en trans en hoogopgeleid zijn. Er zijn oneindig veel manieren om zwart te zijn. We zijn niet allemaal hetzelfde. Onthoud dit.

43. Als we het hebben over ras, hebben we het niet alleen over mannen. Intersectionaliteit bestaat en is belangrijk.

44. Zwarte vrouwen hebben vaker te maken met seksueel geweld. Je kunt niet tegen seksueel geweld strijden zonder rekening te houden met de impact van ras.

45. Vraag niet aan zwarte vrouwen of dat ons 'echte haar' is. En oordeel niet over zwarte vrouwen die wel een pruik dragen, een weave hebben, of relaxers gebruiken.

46. Blijf van ons haar af.

47. Als je een zwarte vriendin hebt, zorg er dan voor dat je altijd een fles conditioner in de badkamer hebt staan (nooit van dat 2-in-1 spul!).

48. Probeer nooit ongevraagd een of ander racistisch rollenspel uit in de slaapkamer. Serieus, wat is je probleem?

49. Probeer je actief bewust te zijn van de oriëntalistische stereotypes die je met je meedraagt, bijvoorbeeld dat Aziatische vrouwen van nature onderdaniger of volgzaam zijn. Mensen van kleur zijn mensen, geen karikaturen.

50. Als je een vrouw van kleur "exotisch" noemt, verdien je het om een jaar lang elke ochtend keihard je teen te stoten. Doe. Dit. Niet.

51. Zeg ook nooit "ik heb nog nooit een zwart/aziatisch/arabisch persoon geneukt" tegen iemand die je probeert te versieren. Dat is een enkeltje naar de hel.

52. Als je zulke fetisjistische gedachten hebt, probeer dan niet eens om iemand van kleur te regelen.

53. Bedenk dat het krijgen van gemengde kinderen geen remedie is voor racisme, of een manier om vreemde raciale fantasieën uit te leven.

54. Als je zegt dat je zo graag een gemengd gezin wil, ga dan eens zitten en denk goed na over je beweegredenen.

55. Als je gemengde kinderen hebt, zorg er dan voor dat ze toegang hebben tot mensen die op hen lijken en die hun ervaringen begrijpen.

56. Dat je een partner of kleinkinderen van kleur hebt, betekent niet dat je niet nog steeds racistisch kunt zijn. Het is geen vrijbrief.

57. Ga de confrontatie aan met familieleden als ze racistische dingen zeggen aan de eettafel of op een verjaardag.

58. Confronteer je collega’s als ze racistische opmerkingen maken op werk.

59. Kijk eens om je heen op je werkplek. Zijn de enige mensen van kleur schoonmakers of assistenten? Wat kun je doen om dat te veranderen? (Het antwoord is bijna nooit "niets.")

60. Als iemand je vraagt om een baan aan te nemen waarvan je denkt dat een persoon van kleur er beter bij zou passen, beveel dan een getalenteerd persoon van kleur aan die je kent en neem de baan zelf niet aan.

61. Maak ons niet automatisch degene die verantwoordelijk is voor diversiteit op het werk. Of betaal ons op zijn minst extra om de werkplek te diversifiëren.

62. Weiger te komen spreken bij een volledig wit panel. Ongeacht het onderwerp.

63. Als er een paar mensen van kleur bij je in college zitten, kijk dan niet elke keer hun kant op wanneer het over ras gaat, en verwacht niet dat zij alle vragen over ras en racisme zullen beantwoorden.

64. Als je de leiding hebt over het maken van lesprogramma's, zorg dan dat er werk van mensen van kleur, vooral vrouwen van kleur, op de leeslijst staat.

65. Geef creatieven van kleur (betaalde) opdrachten om werk te maken over ras.

66. Geef creatieven van kleur (betaalde) opdrachten om werk te maken dat niets met ras te maken heeft.

67. Zeg geen dingen als "er zitten twee kanten aan elk verhaal!" en speel niet advocaat van de duivel als het gaat om gesprekken over ras.

68. Luister in die situaties gewoon.

69. Het is nooit nuttig om dingen te zeggen als: "Maar hoe zit het met de blanke arbeidersklasse!?" Heb je nagedacht over de behoeften van niet-witte mensen uit de arbeidersklasse?

70. Stem. Niet. Op. Racistische. Politici. Ik kan niet geloven dat ik dit moet zeggen, maar het lijkt erop dat misschien, misschien, enkelen van jullie deze memo niet hebben gekregen.

71 . Doe goed vooronderzoek voordat je stemt. Wie heeft een progressief beleid dat niet onnodig mensen van kleur criminaliseert? Stem op hen.

72. Vergeet niet dat zwarte vrouwen er niet zijn om jullie te redden van jezelf. Je moet zelf ook het werk doen.

73. Wees je bewust van hoe jouw witheid kan worden bewapend tegen zwarte mensen. Bijvoorbeeld: blanke vrouwen, speel niet in op het stereotype dat zwarte mannen inherent bedreigend voor je zijn. Er worden zwarte mannen gedood. Zie: Emmett Till.

74. Gebruik je witte privilege om bij demonstraties in de frontlinie te staan tussen mensen van kleur en de politie in. Jij loopt minder risico dan wij.

75. Maak opnames van interacties tussen de politie en mensen van kleur.

76. Deel waarschuwingen wanneer de immigratiedienst een inval plant.

77. Spreek je uit tegen islamofobie als je het hoort of ziet.

78. Als je vindt dat een zin als "black lives matter" te assertief is, denk dan eens na over waarom je je zo ongemakkelijk voelt dat zwarte mensen opkomen voor hun menselijkheid.

79. Luister wanneer zwarte mensen zeggen: "Ik voel me niet op mijn gemak in deze situatie." Je hebt Get Out toch gezien?

80. Als je Get Out niet hebt gezien, kijk ‘m dan. En begrijp dat de dagelijkse horror die zwarte mensen voelen niet alleen een film is.

81. Vraag je af of je dubbele standaarden hebt als het gaat om drugs. Vind je het cool als blanke wietboeren heel veel geld verdienen, maar vind je dat zwarte mensen die sporen van marihuana in hun systeem hebben, het verdienen om in de gevangenis te worden gegooid?

82. Neem geen dreadlocks als je niet zwart bent. Doe het gewoon niet. Behalve dat het aanstootgevend is, is het gewoon niet geschikt voor je haartype. Doe letterlijk alles behalve dreadlocks met je haar.

83. Gebruik geen woorden als "spirit animal" als je niet een Native-American bent. Er zijn andere manieren om je affiniteit met iets te uiten.

84. Vergelijk de uitbuiting van dieren niet met racisme. Nooit. Ik meen dit serieus.

85. Ik kan niet geloven dat ik dit zelfs in 2018 moet zeggen, maar hier gaan we: schmink je niet als zwarte piet.

86. Gebruik nooit het n-woord. Zelfs niet als je alleen bent. Zelfs niet als je naar rap luistert. Zelfs niet als je alleen bent en naar rap luistert.

87. Gebruik ook geen andere racistische scheldwoorden. Zelfs niet als je alleen maar herhaalt wat iemand anders heeft gezegd of als je een tekst leest.

88. Daaronder vallen ook woorden als ‘kleurling’. Dat het een ouderwets woord is betekent niet dat het niet kwetsend is.

89. Begrijp dat veel rijke landen rijk zijn, omdat ze hebben gestolen van inheemse volkeren en zich schuldig maakten aan slavenhandel.

90. Denk ook na over ras op de 364 dagen per jaar die niet Martin Luther King Jr. Day zijn.

91. Misbruik King's nalatenschap en gedachtengoed ook niet om te beweren dat zwarte mensen maar gewoon moeten accepteren wat er gebeurd.

92. Denk ook na over hoe ras en racisme werkt wanneer er geen mensen van kleur in de buurt zijn. Wees je ervan bewust waar je ook bent, in welke situatie je ook bent. Mensen van kleur moeten dat ook.

93. Onthou dat je homoseksualiteit/vrouwelijkheid/trans zijn/sociale klasse/handicap je niet uitsluit van wit privilege.

94. Maak je feminisme nuttig voor alle vrouwen in plaats van jezelf een 'intersectionele feminist' te noemen. Geen woorden maar daden.

95. Ga er niet volledig vanuit dat je kunt begrijpen hoe het is om racisme te ervaren. Dat kan niet. Dat is het hele punt.

96. Begrijp dat niets in je leven onaangetast is door je witheid. Alles wat je hebt zou moeilijker zijn geweest als je niet wit was geboren.

97. Wees dankbaar voor de les wanneer wordt gewezen op je eigen racisme. Niemand heeft er wat aan als je alleen maar in de verdediging schiet.

98. Zet je over je witte schuldgevoel heen. Schuldgevoel is een onproductieve emotie. Ga niet zitten zwelgen in zelfmedelijden, doe gewoon beter je best.

99. Erken dat de strijd tegen racisme niet om jou draait, het gaat niet om jouw gevoelens; het gaat om het bevrijden van mensen van kleur uit een wereld die ons keer op keer weer probeert te onderdrukken.

100. En onthoud: een bondgenoot zijn is eerder een werkwoord, geen zelfstandig naamwoord. Je bent geen bondgenoot voor mensen van kleur omdat je zegt dat je er een bent, het is iets waar je continu aan moet werken.
https://www.vice.com/nl/article/ne95dm/ ... nnen-maken
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6922
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Ali Yas »

Dat is een flinke lijst geboden en verboden. Mag ik die andere lijst zien?
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6922
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Ali Yas »

Wat me van bovenstaande lijst vooral opvalt:

1. Het lijkt vooral te gaan over negers (de dominante kwestie in de VS, maar niet hier).
2. Er wordt heel veel nadruk op ras gelegd. Dat kan niet goed zijn als je probeert "kleurenblind" te zijn.

Sommige punten zijn zó idioot dat de ontkenning ervan wel eens hout zou kunnen snijden. Weet je wat? Ik probeer 't:

1. Als jij geen racisme ziet in je omgeving, betekent dat waarschijnlijk dat het er niet is. Vertrouw in deze situaties op je eigen beoordelingsvermogen.

3. Probeer iemands afkomst te raden. Het toont op een speelse manier je belangstelling.

4. Als iemand je vertelt dat zij of hij uit Oeganda komt, zeg dan gerust dat je daar nog nooit bent geweest.

7. Ga er vanuit dat een persoon van buitenlandse afkomst meer van dat land weet dan jij.

13. Zeg nooit iets als: "Ik heb geen contact met zwarten, dus ik kan niet racistisch zijn!"

14. Als je eindeloos gaat lopen klagen over hoe vreselijk witte mensen zijn, dan ben je in bepaalde kringen de bink.

17. Als je het over racisme wilt hebben, laat je dan niet weerhouden als er een niet-blanke bij zit. Ook hij/zij heeft recht op een open discussie.

22. Doe niet mee met het gejammer over de "alledaagse ervaringen met racisme"

24. Lees boeken van mensen waar je tegen opkijkt. Dat zullen vaak geen zwarten zijn, maar dat geeft niet.

25. Kijk series die je leuk of leerzaam vind en laat je niet indoctrineren als je het niet vertrouwt.

27. Als je naar een kunstgalerie gaat, maak je er dan niet druk om wat de huidskleur van de artiesten is. Dat is namelijk van geen belang. Je bent toch geen racist?

28. Als een personage in een film duidelijk een ander ras heeft dan in het boek, dan weet je dat hier cultureel marxisme wordt gepusht. Kijk er niet naar.

31. Als je kinderen hebt, koop dan de poppen en boeken die ze willen hebben en lezen. Goede kans dat de karakters lijken op henzelf. Dat is OK.

32. Steun, als je het budget hebt, crowdfundingcampagnes voor projecten waarin je gelooft, bijvoorbeeld conservatieve websites. Op subsidie kunnen zulke initiatieven namelijk niet rekenen.

34. Koop spullen bij bedrijven die het goed doen. Dat verhoogt onze gezamenlijke kwaliteit van leven en geeft het juiste signaal.

35. Als je vermogend en hoogopgeleid bent, maak dan dat je weg komt uit achterbuurten. Je kinderen verdienen beter.

36. Verlang van iedereen dat ze goed Nederlands (leren) spreken, ook als ze een kleurtje hebben. Een goed onderling begrip begint bij beheersing van de taal.

38. Ga er vanuit dat iedereen die hier woont wil assimileren. Mensen die dat niet willen, moet je links laten liggen. Je kunt je energie beter besteden aan mensen die dat wél willen.

41. Realiseer je dat Westerse landen ongewoon homovriendelijk zijn.

44. Blanke mannen hebben vaker te maken met geweld.

47. Als je een blanke vriendin hebt, koopt ze zelf haar verzorgingsmiddeltjes.

49. Negeer je stereotypen en beoordeel iedereen individueel.

50. Als je een exotische vrouw "een vrouw van kleur" noemt, hoor je er tegenwoordig helemaal bij.

57. Vergal een feestje niet door stennis te schoppen over "racistische" dingen die anderen zeggen.

58. Hetzelfde geldt voor je collega’s.

60. Krijg je een baan aangeboden die bij je past, pak die dan met beide handen aan.

61. Geef iedereen de kans, zonder te letten op huidskleur, een baan te verwerven. Maak alleen onderscheid op basis van kwaliteiten. Zit er niet mee als de beste kandidaat toevallig blank is.

62. Weiger te komen spreken bij een panel zonder blanken. Wie daar de selectie deed, had bijbedoelingen die een moreel gezond iemand niet deelt.

64. Als je de leiding hebt over het maken van lesprogramma's, zorg dan voor alleen het beste materiaal. Daar profiteert uiteindelijk iedereen van.

67. Probeer een zaak altijd van verschillende kanten te bekijken. Is er niemand die een bepaalde kant wil belichten, speel dan zelf advocaat van de duivel.

69. Het is volkomen terecht ook op te komen voor blanken die het minder getroffen hebben. Je bent toch geen racist?

70. Stem nooit op politici die zogenaamd tegen racisme zijn. Dat zijn namelijk de ergste.

71 . Doe goed vooronderzoek voordat je stemt. Wie heeft een conservatief, rechts beleid dat mensen als individuen behandelt? Stem daarop.

73. Er worden verhoudingsgewijs meer blanken door zwarten gedood dan andersom. Dat heet tegenwoordig "blank privilege".

74. Ga niet in een demonstratie meelopen die de confrontatie met de politie zoekt, en zeker niet vooraan.

75. Roep mensen van kleur ertoe op zich zo te gedragen dat ze niet met de politie in aanraking komen. Dan kunnen we bij Opsporing verzocht wat meer blanken zien.

76. Wie illegaal is, moet het land uit. Werk daaraan mee als je kinderen je lief zijn.

77. Spreek je uit tegen het gebruik van het woord islamofobie als je het hoort of ziet.

78. Als je vindt dat een zin als "black lives matter" het juiste signaal afgeeft, ondersteun dan initiatieven die zwart geweld tegen zwarten verminderen.

79. Luister wanneer blanke mensen zeggen: "Ik voel me niet op mijn gemak in deze situatie." Tien tegen één dat ze een punt hebben.

80. Als je Get Out niet hebt gezien en je bent geen Amerikaan, laat het dan zo. De situatie van zwarten in de VS is nogal anders dan hier.

81. Vraag je af of je dubbele standaarden hebt als het gaat om drugs. Vind je het normaal dat gebruikers in de VS de bak in gaan maar in Nederland niet?

82. Als je kroeshaar hebt, kun je dat tegenwoordig sluik maken. Mensen met van nature sluik haar vinden dat natuurlijk niet erg, maar je eigen haar is ook mooi!

85. Je schminken in wat voor kleur dan ook voor bepaalde feestelijke gelegenheden is leuk, zeker als het een traditie is! Vier je tradities, dit is jouw land.

86. Gebruik niet het nieuwste eufemisme dat het vorige versleten eufemisme moet vervangen. Kies een woord dat precies zegt wat jij bedoelt, wat anderen daar ook van vinden.

88. Daaronder valt ook het woord ‘kleurling’. Of dacht je soms dat "mensen van kleur" beter is, alleen omdat dat nu (tijdelijk) is goedgekeurd?

89. Begrijp dat veel rijke landen rijk zijn, omdat ze een maatschappij hadden die dat mogelijk maakte. Hun eventuele koloniën brachten de inheemse bevoling meer dan ze de kolonisator opleverden.

90. Bedenk op Martin Luther King-dag wat er van zijn idealen terecht gekomen is, wat niet en waarom.

91. Misbruik King's nalatenschap en gedachtengoed ook niet om te beweren dat alles de schuld is van blanken.

97. Kaats de bal als iemand je wijst op je racisme. Tien tegen één dat die zelfvoldane kwast zelf erger is.

98. Begin niet aan "wit schuldgevoel". Neem het gewoon voor blanken op zonder je daarvoor te schamen.

99. Erken dat de tegenwoordige strijd tegen racisme niet om gelijkheid gaat, maar om het uitkloppen van blanken.

100. En onthoud: je bent geen bondgenoot van racismeroepers, maar een verdienmodel.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Ariel
Berichten: 78621
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Ariel »

Ali Yas schreef:Wat me van bovenstaande lijst vooral opvalt:

1. Het lijkt vooral te gaan over negers (de dominante kwestie in de VS, maar niet hier).
2. Er wordt heel veel nadruk op ras gelegd. Dat kan niet goed zijn als je probeert "kleurenblind" te zijn.

Sommige punten zijn zó idioot dat de ontkenning ervan wel eens hout zou kunnen snijden. Weet je wat? Ik probeer 't:

.
Wat een werk had je hier aan Ali Yas. Maar... icon_clap.gif Het is je gelukt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6922
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Ali Yas »

Het was wel een leuke oefening in in het smeden van wapens tegen de SJW-gekte. Het werkt. Je zag dat ook in Amerika met de slogans "all lives matter" en "it's OK to be white" - stellingen die door hun onbetwistbare juistheid de vinger op de zere plek leggen.

Ik denk dat we het zo moeten doen: niet meegaan in het social justice-frame, zelfs niet daar kritiek op leveren, maar gewoon zeggen zoals het wél is.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Leuk verwoord Ali Yas. Knap gedaan.
Ali Yas schreef:Ik denk dat we het zo moeten doen: niet meegaan in het social justice-frame, zelfs niet daar kritiek op leveren, maar gewoon zeggen zoals het wél is.
Je bedoelt je eigen mening geven. Maar dat is tegenwoordig verdomde lastig. Ik geef een paar tips. Leid je commentaar altijd in met een van de volgende zinnen:

Ik vermoed dat - ik ben van mening dat - volgens mij - het zou kunnen zijn - mogelijk dat - wie weet, dat - ik heb gehoord dat - ik denk dat - ik heb ergens gelezen dat - het valt mij op dat - smaken verschillen.
En zo verder. Je altijd 'indekken', voorzichtig uitdrukken wanneer er een of meer Gutmenschen zich in je gezelschap bevindt. Doe je dat niet, dan loop je risico onverhoeds met linkse politieke hagel beschoten te worden:

Racist - je discrimineert - oh, je bent voor Wilders - dus je bent voor . . . - de nazi's dachten er ook zo over. En zo verder. Links heeft bij mij nooit warme goede klanktonen ten gehore kunnen brengen, wel valse, die pijn doen aan mijn oren.

Overigens heb ik niks tegen een socialistisch gedachtegoed. We hebben elkaar nodig. De onderlinge verschillen in loondienst mogen echter nooit zo groot zijn dat de een twintig tot dertig keer meer verdient dan de ander. Dat is schofterig hypocriet en zou aanleiding moeten zijn tot haat, moord en doodslag. Onbegrijpelijk dat dit nooit gebeurd is. Of misschien toch? Inderdaad! Het marxisme. Dat moeten we zien te voorkomen. Het kostte miljoenen doden. Ik ken iemand dichtbij die biologie heeft gestudeerd. Ik denk dat ik binnenkort daarover eens met hem ga praten. Ik weet dat hij niet in God gelooft en gek op (Heineken) bier is. Trouwens, het grote gevaar van het post marxisme zien we regelmatig op straat. Pas nog bij de 1 mei-viering. Het gaat dan niet om geld, maar om pure haat. Haat tegen de gevestigde orde. Ook ik ben daar allerminst content mee. Maar om daarvoor de straat op te gaan en de boel van anderen kort en klein te slaan, lijkt mij alleen voorbehouden aan mensen die in een inrichting thuishoren met hoge muren eromheen en glasscherven daar bovenop. Mochten zij ondertussen nog steeds opstandig zijn, dan kan de karwats uitkomst brengen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6922
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Ali Yas »

Hans v d Mortel sr schreef:Trouwens, het grote gevaar van het post marxisme zien we regelmatig op straat.
Daar kun je aan toevoegen de onthulling van een nieuw beeld van Karl in Trier door J.P. Juncker.

De elite koketteert nu openlijk met deze grondlegger van dodelijke dictaturen. Goed, het is zijn 200e verjaardag, maar dat hoor je te herdenken zoals je de verjaardag van Hitler zou herdenken. Doen we dat trouwens? In elk geval niet met exposities en meer dan levensgrote 3D- en 2D-afbeeldingen.

Afbeelding
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50957
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Pilgrim »

Competentietraining voor “vluchtelingen” in de omgang met “Duits racisme”

Geplaatst op 6 augustus 2018

Afbeelding

“Ongebruikelijke controles voor concerten of buitenlander-vijandige kreten: een project in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz moet vluchtelingen helpen om gepast op racisme te reageren. Daarbij moeten rollenspelen helpen – en antwoorden op typische vooroordelen.” Zo stelt “Welt-Online” een project uit het brede aanbod van de asiel- en vluchtelingenindustrie voor.

De “competentietrainer”, een voormalige politieman, confronteert immigranten – in het artikel zonder uitzondering “vluchtelingen” genoemd – met “afwijzing, vooroordelen en onbeschoftheden” en legt aan de ongeveer tien deelnemers – immigranten uit Syrië en Afghanistan – uit dat vooroordelen er meestal mee beginnen dat men grappen maakt over andere mensen. Dat zou zich tot haat kunnen ontwikkelen. “En van haat is het niet meer ver naar geweld”, weet de ex-politieman te berichten.

De competentietraining op kosten van de belastingbetaler vindt in de ruimtes van de Deelstaatcentrale voor politieke ontwikkeling in Mainz plaats en wordt door het ministerie van Integratie nadrukkelijk begroet. Deze training zou de immigranten voorbereiden op een openlijke behandeling van verschillende vormen van discriminatie. Andere mogelijkheden, om wederzijds begrip te bevorderen, zouden bijvoorbeeld interculturele theater- en filmvoorstellingen evenals lezingen en ontmoetingen zijn, staat er verder over het met belastinggeld gefinancierde spektakel.

De Deelstaatcentrale zou volgens “Welt-Online” naar eigen zeggen tot nu toe in Mainz en Kaiserslautern in totaal vier competentietrainingen voor “vluchtelingen” hebben aangeboden. Men zou van plan zijn het project voort te zetten en uit te breiden. Bovendien zouden er volgend jaar “vluchtelingen” en mensen met buitenlandse wortels zelf tot competentietrainers worden opgeleid.

“Dit gekkenhuis Duitsland is gewoon niet meer te verdragen...”
In de comments is sprake van meer dan alleen maar verbazing:
  • “Het Jan Klaassen-theater in Duitsland wordt steeds beter”
  • “Het is allemaal ongelooflijk. De asielindustrie heeft weer eens iets gevonden om geld mee te verdienen – ONS geld! Op de AfD stemmen is geen zaak meer van zelfverdediging, maar een plicht!”
  • “En wie traint ons? Ik hoop dat dit alleen maar Fake News is”
  • “Super. Echt fantastisch. En waar krijg ik mijn training voor de omgang met vluchtelingen bijvoorbeeld in de metro, of ´s nachts alleen op straat? In de school voor vechtsport?”
  • “Men zou ze beter bij kunnen brengen wat bij ons de verwachtingen en regels zijn, zodat ze zich daaraan kunnen houden. Hoofddoek, boerka, machogedoe, agressiviteit en geweld scheppen zeer zeker geen vertrouwen”
  • “En wij zouden een spoedcursus verdediging tegen mes-aanvallen moeten krijgen. De vrouwen heeft de burgemeester uit Keulen immers al geholpen met de grandioze tip “altijd een armlengte afstand houden…”
  • “Ik werd bij bezoeken aan Berlijn al drie keer racistisch beledigd, omdat ik een kruisketting droeg. Een keer moest ik zelfs de politie roepen. Wie helpt mij? Kan ik ook op cursus? Tot wie kan ik me richten?”
  • “Langzamerhand krijg ik de indruk dat Duitsland alleen nog maar bestaat uit racisten – hoe zit het met de volgende volgorde: 1. Controle of er sprake is van een echte asielreden 2. Zo ja, dan training over liberaal-democratische waarden 3. Uitzetting als er geen sprake is van asielreden”
  • “Klinkt als een werkverschaffingsmaatregel voor de sociale industrie. Hoeveel “staatsgeld” werd daaraan uitgegeven? Waarom worden voor dat geld niet geruïneerde straten en bruggen gesaneerd?”
Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/06 ... s-racisme/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50957
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Pilgrim »

Amnesty International Augsburg eist naamsverandering van traditierijke hotel “Drie Moren”

Geplaatst op 16 augustus 2018

Afbeelding

Het traditierijke hotel “Drie Moren” in Augsburg bevindt zich op dit moment in het vizier van de “Amnesty International Jeugdgroep Augsburg”. Deze beweert dat de naam van het hotel racistisch zou zijn. De naam verwijst naar een legende, volgens welke Abessijnse monniken rondom het jaar 1495 in het hotel de winter zouden hebben doorgebracht.

“Wij verlangen de naamsverandering van het hotel ´Steigenberger Hotel Drei Mohren Augsburg´! Ons voorstel voor het hotel zou zijn om uitsluitend de naam ´Steigenberger´ te gebruiken of een signaal af te geven wanneer de bedrijfsleiding bewust voor de naam ´Drie Moren´ beslist. Wij willen de bedrijfsleiding laten zien dat de meerderheid van de Augsburgers racisme in welke vorm dan ook afwijst”, staat er in een door Amnesty International gestarte online petitie.

De ondersteuning voor de eis blijft tot nu toe echter binnen de perken. Tot 16 augustus 2018 hebben maar 295 mensen online ondertekend.

Afbeelding

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/16 ... rie-moren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43261
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Mahalingam »

Links dramt Kerwin Duinmeijer-herdenking naar de Dam om bezoekcijfers op te krikken

Denk niet wit, denk niet zwart, maar alleen maar in de politieke kleur van je door opzichtig drammen vervulde hart.

GroenLinks heeft de boel overgenomen in 020 en dat betekent dat de hele postmoderne santenkraam van vervangheiligen wordt ingevlogen.
Dan nu: een GROOTSE HERDENKING voor Kerwin Duinmeijer op de Dam, de op 20 augustus 1983 door een skinhead omgelegde Antilliaan. Bekend van de hit en vroeger een schokkend ding wegens verhardend klimaat en de Centrumpartij (voor de jongere kijkertjes: Geert met slechter haar). De huidige herdenking ergens diep in Oost trekt te weinig bezoekers (zegge: tien).
In plaats van dat men dan denkt dat die herdenking gewoon geen mensen trekt omdat Frank Boeiuh langzaam uit het popcultuurgeheugen is weggeschuifeld en de herinnering van de moord vervaagt, gaat GroenLinks onder leiding van Rutger Groot-Hamassink dan maar weer met deze moraalvlag wapperen op de Dam.
Toch best naargeestig ergens, dat eindeloze zoeken naar en uitvergroten van dit soort zaken om vooral maar te bewijzen dat Nederland een vreselijk naar en racistisch haatland is: dat men 35 jaar terug moet in de tijd voor de laatste racistische moord zegt eigenlijk wel genoeg. Dat het Pieter Baan Centrum destijds geen racistisch motief heeft vast kunnen stellen en dat de dader ook later verklaarde dat de afkomst van het slachtoffer geen rol speelde bij de daad, zijn lastige details die de drammers maar onder het tapijt schuiven - en toch krijgen ze alle ruimte voor deze manifestatie. Denk niet, wit...
https://www.geenstijl.nl/5143443/links- ... e-krikken/
In het commentaar:
De racistische moord op Kerwin Duinmeijer door een kaalkop nazi was eigenlijk een ordinaire ruzie tussen straat schoffie Nico Bodemeijer en Kerwin Lucas met helaas dodelijke afloop maar zonder enig racistisch motief . Het liep uit op de eerste landelijke deug ejaculatie , gewoon om dat het met zijn allen lekker aanvoelde en feiten er dan niet meer toe doen .
https://www.geenstijl.nl/5143443/links- ... e-krikken/
Herdenking Duinmeijer verplaatst naar Dam
Vanwege het jubileum pakt de organisatie groot uit met een programma van bijna drie uur. Onder de sprekers zijn waarnemend burgemeester Rutger Groot Wassink, dichter-activist Jerry Afriyie, voorzitter Roy Hofwijks van de stadsdeelcommissie in Zuidoost en voorzitter John Leerdam van het platform voor Caribische Nederlanders.

De herdenking begint maandag om 17.45 uur. Onderdeel van het programma is een kranslegging met aansluitend twee minuten stilte in aanwezigheid van de gevolmachtigde minister van Sint Maarten en de plaatsvervangend gevolmachtigd minister van Curaçao.
https://www.parool.nl/amsterdam/herdenk ... ~a4603129/
Gr. Linkse Femke H.heeft dus een Gr. Linkse volkscommissaris in de persoon van Rutger Groot W.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43261
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Mahalingam »

Je ziet dat het anti-racisme voor negers vooral inspiratie vindt uit de USA. (Black Panther)

Afbeelding

Geheel volgens de communistische/socialistische manier worden er 3 uur lang toespraken gehouden op de Dam door de usual suspects voor de eigen parochie van maar liefst 200 mensen.
Grote opkomst voor herdenking Kerwin Duinmeijer op de Dam
Groot Wassink waarschuwde voor racisme en discriminatie hier en nu, op de arbeidsmarkt, in het uitgaansleven, in het dagelijks leven. "Het gif van racisme is ook hier."
Waarop iedereen elkaar begon aan te kijken om elkaar de maat te nemen?
En waarnemend burgemeester Rutger Groot Wassink sprak over zijn geloof: "Ik weiger te geloven dat het genetisch bepaald is dat we niet kunnen samenleven. Amsterdam laat zien dat het kan."

https://www.parool.nl/amsterdam/grote-o ... ~a4603192/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50957
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Pilgrim »

Racisme – hoge politieagent wordt mogelijk ontslagen voor het gebruik van de uitdrukking “witter dan wit”

Geplaatst op 15 september 2018

Afbeelding

Een hogere Metropolitan [grootstedelijke = Londen] politieagent zou voor vermeend racisme kunnen worden ontslagen, nadat hij tegen zijn collega’s had gezegd dat zij “witter dan wit” moeten zijn als zij onderzoeken uitvoeren. De hoofdrechercheur, die werkt in de anticorruptie, is geschorst; hij mag een aantal taken niet uitvoeren en hij moet de mogelijkheid van een intern politieonderzoek voor ernstig wangedrag onder ogen zien. De algemeen gebruikte Engelse uitdrukking betekent “heel zuiver, eerlijk en moreel hoogstaand” volgens de Collins Dictionary, en verwijst niet naar ras.

Nadat de agent de uitdrukking echter had gebruikt toen hij zich richtte tot collega’s, terwijl hij hen aanspoorde om foutloos en onberispelijk hun onderzoeken uit te voeren, werd een klacht ingediend, zeiden bronnen tegen de “Evening Standard”.

Toen zij de beschuldiging had ontvangen, gaf de Metropolitan Police die voor verder onderzoek door aan de politiewaakhond en de agent kreeg beperkte taken toebedeeld. Het onafhankelijke Bureau voor het Gedrag van de Politie onderzoekt de zaak nu en tegen de beschuldigde man is gezegd dat het onderzoek – om dit volledig uit te voeren – tot 12 maanden kan vergen.

De agent, die verbonden is aan het anticorruptie team van de Metropolitan Police, het Directoraat van Beroepsnormen, wordt naar verluidt “zeer gerespecteerd” binnen de afdeling en ontkent ten stelligste dat de zinsnede op een racistische manier werd gebruikt.

David Kurten, woordvoerder van de UKIP op het gebied van onderwijs en lid van de Londense Assemblee, bekritiseerde het politiekorps scherp vanwege politieke correctheid:

“Terwijl Londen in een spiraal van gewelddadige criminaliteit terechtkomt, besluit de Met politie een hoge officier met ontslag te bedreigen omdat hij ‘witter dan wit’ zegt – een eeuwenoude Engelse uitspraak, die nu door de fascisten van de diversiteit als ‘racistisch’ wordt beschouwd,” merkte hij op.

Politie insiders zeiden tegen de ”Standard” dat het interne onderzoek aantoont in welke mate het proces van onderzoek naar wangedrag bij de politie schadelijk is geworden. “Deze opmerking had geen slechte bedoeling… Hier is het proces om wangedrag te onderzoeken niet voor”, zei men. “Dit is geen corruptie, dit is geen ernstig wangedrag. Er moeten informele manieren zijn om hiermee om te gaan, vooral in een tijd waarin we zo weinig ervaren agenten hebben”.

Een woordvoerder van de “Plain English Campaign” [Campagne voor eenvoudig Engels] antwoordt als volgt op het ‘ernstig wangedrag’ van de agent:

“Aangezien de zinsnede ‘moreel onberispelijk’ betekent en in die context en met die bedoeling wordt gebruikt, lijkt het nogal belachelijk dat de agent in kwestie überhaupt wordt onderzocht, laat staan vanwege ‘ernstig wangedrag’.”

Tot voor kort was de term volledig onomstreden en werd hij zelfs gebruikt door oud-premier Tony Blair.

Bron: www.breitbart.com

Door: Liam Deacon

Vertaald uit het Engels door: “Wachteres”

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/15 ... r-dan-wit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50957
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Pilgrim »

Tribunaal tegen Hooke van de CDU: Zeggen dat Afrika anders is, is “racisme”

Geplaatst op 18 februari 2019

Afbeelding

De gevolmachtigde voor Afrika van de Duitse regering, Günter Nooke (CDU, foto), had het in een interview met de “Berliner Zeitung” gewaagd om te beweren: “Afrika is anders. De oplossingen van Europa kunnen niet de oplossingen van Afrika zijn.”

En dat niet alleen. Hij stelde vast dat de samenlevingen in Afrika “anders zouden functioneren” en verklaarde dit met de “clanstructuren, de rol van de stamhoofden, het grote aantal etniciteiten en traditionele gedragswijzen. In Niger krijgen de vrouwen gemiddeld 7,3 kinderen, de mannen zouden er graag elf hebben! Natuurlijk heeft het ook met het klimaat te maken. Bij 35 °C en een luchtvochtigheid van 100% is de arbeidsproductiviteit op de bouw anders dan hier.”

In plaats van feiten te checken liever oproep om af te treden
Dat was genoeg. Deze en andere feiten mogen tegenwoordig niet uitgesproken worden zonder de “goedmenschen”-fractie te laten opdraven. Die verweet de voormalige burgerrechtenactivist uit de DDR en activist van Bündnis 90 onmiddellijk koloniale stereotypen te bedienen, wat tegemoet zou komen aan “racistische opvattingen”. De eeuwige linkse hang naar het tribunaal culmineerde in november in eisen tot aftreden van het Instituut voor Afrikanistiek en Egyptologie aan de Universiteit van Keulen. DE dag daarna herhaalde de vakvereniging Afrikanistiek e.V., een wetenschappelijke vereniging aan Duitstalige hogescholen, de eis om af te treden.

Nieuwe aanklagers tegen Nooke: “gedachtewisseling” in Berlijn
Nu kwam het tot een “gedachtewisseling” tussen de vakvereniging en Nooke (CDU) in het ministerie van Economische samenwerking en ontwikkeling in Berlijn. De voor journalisten toegankelijke voorstelling duurde twee uur, waarover de “Welt” schrijft dat deze “niet altijd vrij was van de schijn van een tribunaal en van geprikkelde reacties”.

De geïntimideerde Nooke opende zijn voorgeleiding met de vaststelling dat hem “elke vorm van racisme vreemd zou zijn”. De vijf professoren, drie gepromoveerden en ene doctoranda die hem in de mangel namen, lieten de oude man hier echter niet gewoon mee wegkomen en verweten hem o.a. het gebruik van het woord archaïsch. Dat zou geen “meetbare grootheid” zijn.

“Afrika, zo dichtbij en toch zo ver weg” – racistisch
Ook zijn notitie in het gastenboek van het operahuis in Mali zou “racistisch” zijn: Met “Afrika, zo dichtbij en toch zo ver weg” zou het stereotype verbreid worden dat Afrika “anders” zou zijn. Terwijl het juist de afstand naar Afrika (vanuit Duitsland) heel goed “meetbaar” is. Dat Nooke het operahuis enorm prees, paste niet in het beeld – en bleef daarom ongenoemd.

Bij al die verwijten bewees de voormalige burgerrechtenactivist toch moed, want hij nam zijn uitspraken niet terug. Het werd kafkaësk, toen hij in zijn defensiewaan verklaarde dat hij in zijn betreffende interview immers van “ontwikkeling” gesproken zou hebben, “hogere ontwikkeling heb ik niet gezegd.”

Bron: www.unzensuriert.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/18 ... s-racisme/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50957
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Pilgrim »

Professor uit Keulen: er zouden racistische kostuums met carnaval gedragen worden

Geplaatst op 25 februari 2019

Afbeelding

Carnaval is een tijd van vrolijkheid, een paar dagen dat men zich kan laten gaan en uitbundig kan feesten, maar precies op tijd kruipen de politiek correcte spelbedervers weer uit hun holen en bespeuren racistische carnavalskostuums. Een van hen is de professor Afrikanistiek uit Keulen, Marianne Bechhaus-Gerst.

De “Rheinische Post” bericht:

Mexicanen dragen sombrero´s, indianen een veer: de kostuums in de carnavalstijd vatten complete volkeren samen in een paar stereotypen. Tegenwoordig leidt dat tot heftige racismediscussies. Het is de vraag of een kostuum politiek correct moet zijn. En of er racistische kostuums bestaan, die andere culturen beledigen.

De professor in de Afrikanistiek Marianne Bechhaus-Gerst uit Keulen heeft daar een duidelijke mening over: natuurlijk zouden er racistische kostuums bestaan. “Juist hier in Keulen bestaat nog een hele serie carnavalsverenigingen die aan blackfacing doet. Dat wil zeggen zich verkleden als fantasie-Afrikanen met een rokje van stro en een ketting van botten, waarmee ze dan de oude, stereotype beelden bedienen”, zegt ze. “Dat wil niet zeggen dat men zodoende per se een racist is. Maar het is een racistische verkleding.” Deze zou mensen raken die zich gereduceerd zouden voelen. En het rokje van stro zou slechts een voorbeeld zijn. “Ik zou graag willen dat er ook een discussie komt over het indianenkostuum en wat daaraan problematisch zou kunnen zijn. Dat het daarbij gaat om een Europese fantasie over een groep mensen, die niets met de realiteit te maken heeft.”

Bron: https://politikstube.com

Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/25 ... en-worden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Ariel
Berichten: 78621
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Ariel »

En weer is er een traditie naar de knoppen om geen zwarte zieltjes te kwetsen.
Geen zwarte schmink meer voor Brusselse 'noirauds'
Afbeelding
Een noiraud
Een Brusselse traditie om zwartgeschminkt geld op te halen voor goede doelen gaat op de schop. Voortaan gaan de 'Noirauds' in de kleuren van de Belgische vlag de straat op.

Sinds 1876 verzamelen prominenten van de stad elk jaar in blackface geld in. Ze moeten 'Afrikaanse edelmanne' voorstellen, omdat de verovering van Afrika in die tijd tot de verbeelding sprak.

Recentelijk kwam de traditie onder vuur te liggen, net zoals Zwarte Piet in Nederland. In 2015 ontstond er zelfs internationaal ophef toen minister Didier Reynders meedeed aan het gebruik.

Veel critici legden een verband met het koloniale verleden van België en wezen op de gruwelijkheden in Congo. De minister zag het probleem niet: "Een sympathiek initiatief dat een woordje uitleg verdient omdat het anders misschien een beetje verkeerd begrepen wordt!"

Evolutie
De organisatie van de Noirauds ziet het tegenwoordig anders. "De missie komt in het gedrang door de ophef over ons uiterlijk. Daarom willen we evolueren", zegt een woordvoerder. "Een nieuwe look past in de tijdgeest."

De volgende inzamelingsactie van de 'Noirauds' wordt van 14 tot 17 maart gehouden. Dan zijn ook de nieuwe kleuren voor het eerst te zien.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21823
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door King George »

Zucht.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50957
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Pilgrim »

Prins Harry zegt dat de mensen hun ‘onbewust’ racisme niet beseffen

Geplaatst op 31 juli 2019

Afbeelding

De progressieve Britse prins Harry (foto) heeft gezegd dat mensen die ‘racistisch’ gedrag vertonen dit doen vanwege hun opvoeding, maar dat zij misschien niet weten dat ze racistisch handelen, omdat ze niet beseffen dat zij ‘onbewuste vooroordelen’ hebben.

De hertog van Sussex maakte de opmerkingen terwijl hij de beroemde antropoloog Dr. Jane Goodall interviewde voor het septembernummer van Vogue, waarin zijn vrouw, de Amerikaanse voormalige tv-actrice Meghan Markle, als gastredactrice optreedt.

Terwijl hij het had over het “stigma” [negatief vooroordeel] dat “van generatie op generatie wordt doorgegeven”, zei Prins Harry dat “onbewuste vooringenomenheid iets is wat heel veel mensen niet beseffen”.

Prins Harry vervolgde: “Ondanks het feit dat als je naar iemand gaat en zegt: ‘Wat je net hebt gezegd of de manier waarop je je hebt gedragen, is racistisch’ – zullen ze zich omdraaien en zeggen: ‘Ik ben geen racist’.”

“Ik zeg niet dat je een racist bent, ik zeg alleen dat je onbewust vooroordeel bewijst dat, vanwege de manier waarop je bent grootgebracht, de omgeving waarin je bent grootgebracht, suggereert dat je dit standpunt hebt – een onbewuste kijk op de zaak, waardoor je van nature op een andere manier naar iemand zult kijken”.

De hertog vervolgde dat, na scholing/vorming van de persoon met “racistisch” gedrag, ze wakker zullen worden geschud van hun onbewuste vooringenomenheid: “En dat is het moment waarop mensen moeten beginnen er (anders) tegen aan te kijken”.

De wakker geworden prins, die in 2018 met de feministische Amerikaanse entertainer trouwde en hun eerste kind, een zoon genaamd Archie, verwelkomde, merkte ook nadrukkelijk op dat hij twee kinderen zou krijgen, “maximaal!”, nadat Dr. Goodall de hoop had uitgesproken dat hij er niet “teveel” zou krijgen.

“Twee, maximaal!”, zei hij, terwijl hij liet doorschemeren dat het omwille van het redden van de planeet was, door eraan toe te voegen: “Ik heb altijd gedacht: deze plek is geleend. En absoluut, omdat we zo ontwikkeld zijn als we allemaal verondersteld worden te zijn, of zo ontwikkeld als we allemaal zouden moeten zijn, moeten we iets beters achterlaten voor de volgende generatie”.

De oudere broer van Prins Harry en tweede in lijn van de troonopvolging, prins William, sprak in meer open termen steun uit voor bevolkingscontrole, terwijl hij in 2017 waarschuwde voor de gevaren voor het milieu van overbevolking – in afwachting van de komst van zijn derde kind, prins Louis.

De jongere generatie royals, de erfgenamen van duizend jaar Britse aristocratie en traditie, heeft sociale rechtvaardigheidsoorzaken omarmd, waaronder door de mens veroorzaakte klimaatverandering en LGBT-rechten.

Vorige maand zei Prins William dat hij het “absoluut prima” zou vinden als een van zijn kinderen biseksueel, homo of zelfs transgender zou blijken te zijn.

Bron: www.breitbart.com

Door: Victoria Friedman

Vertaald uit het Engels door: “Wachteres”

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/31 ... -beseffen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Ariel
Berichten: 78621
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Ariel »

Eng dit onderzoek. :shock: "Nederland kent geen uitgebreide traditie van extreem-rechts geweld" maar toch moet en zal dit onderzoek staks uit gaan wijzen dat half Nederland bestaat uit nazi's en racisten.
‘Onderzoek naar racisme hard nodig in Nederland’

Nieuw onderzoek naar racisme moet tegengif bieden tegen het oprukkende gedachtegoed van extreemrechts in Nederland. Nu zijn er nog vrijwel geen wetenschappelijk onderbouwde aanknopingspunten om openlijk (online) racisme tegen te gaan, terwijl het een groeiend fenomeen is.

Hanneke Felten, projectleider en onderzoeker bij Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS), dat plannen heeft voor eventueel nieuw onderzoek: ,,De wetenschap richt zich vooral op subtielere, onbewuste vooroordelen, minder op het extreme, openlijke racisme.’’

Ook de toenemende onlinebeweging met extreemrechtse haatboodschappen is voor wetenschappers nog onontgonnen terrein. Dat maakt nieuwe onderzoeken extra relevant. KIS is al bezig met projecten op dit terrein, maar vindt nieuwe onderzoeken nodig vanwege ‘de ernst en complexiteit van de problematiek in Nederland’.

Hanneke Felten, KIS
Overigens is er ook niet veel onderzoek naar extreemrechtse groeperingen zelf. De focus ligt sterk op de terreurdreiging vanuit het jihadisme, constateren experts, die zich wel zorgen maken over de groeiende stroming.

Er wordt op dit moment nog gekeken of en in welke vorm KIS onderzoek kan gaan doen ten aanzien van ‘wat werkt’ in de aanpak van openlijk racisme. ,,Het is nog niet precies duidelijk hoe en wat maar we weten wel dat er meer wetenschappelijke kennis nodig is.’’

Remedie
Op basis van eerder van onderzoek van KIS valt wel iets te zeggen over remedies die kunnen helpen om de racistische gedachten van – overwegend mannen – te doorbreken. Zo is bekend dat rolmodellen een verschil kunnen maken. ,,Een voetballer die bevriend is met een moslimman kan laten zien dat de angst onder de voet gelopen te worden onterecht is.’’

In deze kringen is de gedachte in zwang dat minderheden de joods-christelijke gemeenschap niet alleen in de verdrukking brengen, maar uiteindelijk zelfs uitbannen: het idee van de grote omvorming of great replacement.

Persoonlijk contact is sowieso de beste remedie tegen vooroordelen. Maar als angst voor minderheden een drijfveer voor racisme is, kan dat averechts werken. ,,Zo’n ontmoeting kan voor beide partijen een heel onprettige ervaring worden.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50957
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Pilgrim »

In deze kringen is de gedachte in zwang dat minderheden de joods-christelijke gemeenschap niet alleen in de verdrukking brengen, maar uiteindelijk zelfs uitbannen: het idee van de grote omvorming of great replacement.
Die gedachte is natuurlijk terecht en heeft niets te maken met vooroordelen, veeleer met naoordelen. Maar wat heeft dit allemaal te maken met 'racisme'. De islam is geen ras. Men zou kunnen zeggen dat het vergelijkbaar is met racisme indien het sentiment hetzelfde is, maar natuurlijk niet als de kritiek op de islam inhoudelijk is en dat is waarom het gaat. De meeste beroemde/beruchte islamcritici hebben overigens een kleurtje; Ali sina, Ayaan Hirsi Ali, Wafa Sultan, enz. en natuurlijk ook mensen als wijlen Hans Jansen. Allemaal extreem rechtse racisten??! [icon_lol.gif]

Ik denk dat er niet veel echt racisme is in Nederland, behalve bij die linksen zelf. Want wat voor andere reden kan er immers zijn om die moslims zo naar de ogen te kijken en te behandelen als 'beschermde mensen' dan dat ze niet voor vol worden aangezien. "Ze zijn nog niet zo ver..." :blah:

Dit soort mensen zien niet alleen allochtonen niet voor vol aan, maar kijken ook neer op de gewone 'man in de straat'. Ze hebben een soort superieure waan en denken dat critici van de islamisering allemaal 'racisten' zijn, waar ze zich ver boven verheven voelen. Ook in dit artikel proef je dat sfeertje. Die superieure waan bij die 'progressieven' merkte ik trouwens ook al in de vorige eeuw tijdens de Koude Oorlog toen ik nog een puber was.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:Die superieure waan bij die 'progressieven' merkte ik trouwens ook al in de vorige eeuw tijdens de Koude Oorlog toen ik nog een puber was.
Ik was toen nog niet zo jong bewust met die materie bezig. Maar je hebt natuurlijk volkomen gelijk. De geschiedenis heeft het ons aangetoond. Rechts heeft fouten gemaakt, maar heeft NOOIT op een dergelijke grote schaal aan massa vernietiging en verwerping van het individu gedaan ten faveure van de eigen superieure waan zoals links daar onweerlegbaar toe in staat bleek.

De linkse mindset is voor mij een gruwel en mensonwaardig.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50957
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Pilgrim »

Een antiracisme-evenement, georganiseerd door de universiteit van Edinburgh, verbiedt blanke mensen om vragen te stellen

Geplaatst op 2 oktober 2019

Afbeelding

De Universiteit van Edinburgh is bekritiseerd vanwege het organiseren van een “antiracisme”-evenement, waarbij blanke mensen geen vragen zouden mogen stellen. De conferentie is georganiseerd door de ‘Resisting Whiteness’-groep (protesteren tegen de blanke kleur), die racisme bestrijdt en zichzelf omschrijft als een QTPOC-organisatie (gekleurde homo’s en transseksuelen). Er zullen twee ‘veilige ruimtes’ (safe places) zijn bij het evenement, in één daarvan wordt aan blanken de toegang ontzegd. De veilige plaatsen zijn bedoeld voor diegenen die zich “overrompeld/over-gestimuleerd of ongemakkelijk” voelen.

Een flaptekst op de “besprekingen, lezingen en workshops” in het Pleasance Theatre van de stad, die bedoeld zijn om “de inspraak/zeggenschap van gekleurde mensen te versterken, zegt: “Wij zullen daarom de microfoon niet aan blanke mensen geven tijdens de Q & A (de mogelijkheid om vragen te stellen), niet omdat we niet vinden dat blanke mensen iets bij te dragen hebben aan de discussie, maar omdat we de inspraak/zeggenschap van gekleurde mensen willen versterken.
“Als u een blanke bent met een vraag, stel deze dan aan een lid van de commissie of aan onze sprekers na de paneldiscussie”.

Vragen die tijdens de conferentie worden bestudeerd, zijn onder meer: ”Wat betekent het om een gekleurde homo en/of transseksueel persoon te zijn in een samenleving die ons vaak niet wil zien?”.

Jane McColl, een antiracistische campagnevoerster, zei echter dat het evenement zelf “overduidelijk racistisch” was en voegde eraan toe: “Het zet de strijd om gelijkheid en rechtvaardigheid te bereiken tientallen jaren terug, dit alles vanwege de acties van een kleine groep extremisten, van wie hun pervers gevoel voor logica hen ertoe heeft gebracht blanke mensen te kleineren, niet om wie ze zijn als individuen, alleen vanwege hun huidskleur.”

“Stel je voor dat deze gebeurtenis ‘Resisting Blackness’ werd genoemd en niet-blanke mensen te horen kregen dat ze geen vragen konden stellen en geen toegang hadden tot een zaal, omdat ze de ‘verkeerde’ kleur hebben”.

Een woordvoerder van de universiteit zei dat het aanpakken van racisme een belangrijk onderwerp van discussie was, maar hij voegde eraan toe dat men in de discussie “grote waarde hecht aan kwesties rond gelijkheid en inspraak/zeggenschap”. Hij zei: “Dus heeft de universiteit een bijeenkomst gehad met de organisatoren van het evenement om ervoor te zorgen dat het aan onze waarden voldoet”.

“We hebben onze bezorgdheid geuit over bepaalde aspecten van de opzet van het evenement en zij herzien daarom hun ´veilige ruimte´-beleid tijdens de conferentie”.

Bron: www.telegraph.co.uk

Door: Auslan Cramb

Vertaald uit het Engels door: “Wachteres”

https://ejbron.wordpress.com/2019/10/02 ... e-stellen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50957
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Pilgrim »

GB: Historisch ‘Little White Town’ verandert naam na klachten over ‘racisme’

Geplaatst op 2 november 2019

Afbeelding

Het historische ‘Little White Town’ [klein wit stadje] Bideford in Devon, Zuidwest-Engeland, moet zijn naam veranderen vanwege angsten dat “de gemeenteraad zou kunnen worden beschouwd als racistische blanke supremacisten [sic]”.

Bideford werd meer dan 160 jaar geleden in de historische roman Westward Ho!, door de Victoriaanse auteur Charles Kingsley ‘The Little White Town’ genoemd, een verwijzing naar de vele witte gebouwen die de stad zijn karakter geven.

Maar gemeenteraadslid en voormalig burgemeester Dermot McGeough klaagde dat de formulering “Little White Town” kan worden opgevat als een “racistische verdachtmaking en niet politiek correct” en dat moet “onmiddellijk worden rechtgezet”. Tijdens een raadsvergadering diende hij een motie in: “Na een aantal klachten van gemeenteleden stel ik voor dat de woorden “Little White Town” worden verwijderd uit alle borden in de stad en bij de ingangen van de stad”.

“Als deze formulering niet wordt verwijderd, kan de gemeenteraad worden beschouwd als racistische blanke supremacisten [sic],” waarschuwde McGeough collega’s, volgens een lokaal verslag van DevonLive.

Uit een enquête over deze zogenaamd omstreden kwestie bleek dat 69% van de inwoners van Bideford er voorstander van waren de bijnaam van de stad ongewijzigd te laten, in vergelijking tot maar 31% die dacht dat die zou moeten veranderen – dus natuurlijk stemden raadsleden voor het veranderen.

De gemeenteraad bood de traditionalisten een combinatie van mogelijkheden aan, zoals aan wethouder Doug Bushby, die zei dat het voorstel bestond uit “politieke correctheid die gek was geworden”, omdat die de identiteit van Bideford als “De kleine witte stad” niet volledig liet vallen. In plaats daarvan besloten ze dat de betekenis nu de nogal onhandige naam ‘Charles Kingsley’s ‘Little White Town’ (1855) zal krijgen – om een ‘context’ toe te voegen. Er is niet gemeld hoeveel geld zal worden verspild aan de veranderingen, maar critici hebben zich afgevraagd waar de huidige manie voor politiek correct revisionisme zal eindigen.

“[Gemeenteraadslid] Peter Lawrence wilde geen aanstoot geven, maar [ik] vroeg me af wanneer dit zou kunnen leiden tot de vraag of de verf van “Bideford Black” zou moeten worden omgedoopt tot ‘Bideford Slightly Dark’?”, zette Peter Christie, een ander gemeenteraadslid, in een lokale krantenkolom uiteen. (Bideford Black is een uniek aardepigment dat gewonnen wordt in het gebied).

De inspanningen van McGeough om de identiteit van Bideford te veranderen, laten de vastberadenheid van zogenaamde “social justice warriors” zien om hun zin te krijgen in dergelijke kwesties. Een eerdere poging van gemeenteraadsleden om de naam ‘De kleine witte stad’ in 2008 te schrappen, was mislukt vanwege lokale protesten.

Bron: www.breitbart.com

Door: Jack Montgomery

Vertaald uit het Engels door: “Wachteres”

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/02 ... r-racisme/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De strijd tegen het racisme

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Nog maar een korte tijd te gaan en zwarte drop zal niet meer worden getolereerd.

Dan kan het gebeuren dat een kind van school wordt gestuurd omdat het zwarte drop in zijn bezit heeft en van racisme wordt beschuldigd. Het valt niet uit te sluiten dat de ouders van het argeloze kind voor een dringend gesprek op school worden uitgenodigd: want discriminatie, in welke vorm dan ook, kan niet langer toegestaan worden.

Voor wie nog geloof hecht in de vrije wil, jezelf mogen zijn, en wanneer je denkt dat politiek niet smerig is: succes ermee!

Dit is volgens de linkse Gutmenschen, voor wat drop aangaat, de ware oplossing die ons dichter tot elkaar brengt: gemengde drop.

Afbeelding

Het zal u niet verbazen dat er linkse doordrammers bestaan die nooit tevreden zijn met andersdenkenden en zullen eisen dat de zwarte en witte inhoud aan elkaar gelijk moet zijn en op het zakje vermeld moet staan.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie