Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75280
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Berichtdoor Ariel » Za Sep 06, 2014 11:15 am

Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...Ik begrijp niet dat er mensen in Nederland wonen die er verbaasd over zijn dat als je een gehele markt overdraagt aan de islamitische medemens , dat ze die ruimte dan NIET gebruiken om hun filosofie over te dragen.


Jihadvlaggen te koop

Op de Bazar in Beverwijk is de zwarte jihadvlag te koop, die door extremistische islamitische groepen zoals ISIS en al-Qaeda wordt gebruikt. Ook worden er boeken verkocht die oproepen tot oprichting van een islamitische staat, mishandeling van vrouwen en steniging van homoseksuelen.

Terwijl Nederland op zijn kop staat vanwege het vertrek van gezinnen uit Amersfoort en de omgeving van Utrecht naar Syrië, kan in het openbaar propoganda worden verspreid.

Kamerlid Gert-Jan Segers van de ChristenUnie zegt tegen het Noordhollands Dagblad dat hij de verkoop "absoluut onverantwoord" vindt. "Nederland moet niet langer naïef zijn, inmiddels is genoeg duidelijk waar die vlag voor staat. Hier moet de rechtstaat een streep trekken." Er is nog geen verbod op de vlag, maar ChristenUnie, SGP en PvdA willen hier wel voor zorgen.

De vlag wordt door diverse extremistische groeperingen gebruikt, zoals ISIS, al-Qaeda, de Taliban, al-Nusra, Hizb-ut-Tahrir en al-Shabaab. Ook de versie van de vlag die Hamas gebruikt, is te koop op de Zwarte Markt. Het is dezelfde vlag, maar dan in het groen.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75280
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Berichtdoor Ariel » Za Sep 06, 2014 3:25 pm

De Bazaar in Beverwijk heeft zaterdag een vlag verwijderd die erg leek op een jihadvlag. Verder spoort de zogeheten Zwarte Markt 'echte' jihadvlaggen op die onder de toonbank worden verkocht en verwijdert die ook.

„De jihadvlag heeft een zwarte achtergrond, de Saoedische vlag een groene achtergrond en op beide staat deels dezelfde tekst. Voor de zekerheid is de Saoedische vlag, die bij één winkelier hing, weggehaald”, legde een woordvoerster van de Bazaar (Zwarte Markt) zaterdag uit naar aanleiding van een bericht in het Noordhollands Dagblad.

De jihadvlag wordt gebruikt door extremistische islamitische groepen zoals IS en al-Qaeda.

„We onderzoeken nog of de twee islamitische boekhandels op de Bazaar boeken hebben die oproepen tot de oprichting van een islamitische staat, mishandeling van vrouwen en steniging van homo's, zoals het geval zou zijn.”


De Bazaar verhuurt ruimtes aan winkeliers die „zelf verantwoordelijk zijn, maar zich wel moeten houden aan de huisregels”.
Tja, en die zelf verantwoordelijke winkeliers betalen daarom geen belasting. Tenslotte heet de markt niet voor niets zwart
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41238
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Berichtdoor Mahalingam » Za Sep 06, 2014 9:40 pm

" Verder spoort de zogeheten Zwarte Markt 'echte' jihadvlaggen op die onder de toonbank worden verkocht en verwijdert die ook.
".
Wat een daadkracht zeg. En dat is opmerkelijk want nep-Rolex horloges enz. laten ze ongemoeid.
Beverwijkse Bazaar aangeklaagd
Acht grote internationale bedrijven hebben gezamenlijk aangifte gedaan tegen de Bazaar in Beverwijk. De bedrijven, met merken als Armani, Björn Borg en Chanel, beschuldigen de Bazaar van het bevorderen van de handel in nepartikelen.

"Verspreid over een aantal maanden hebben onze mensen zes of zeven keer de Bazaar bezocht om testaankopen te doen", zegt advocaat Gie van den Broek, "90 procent van de aangekochte artikelen bleek namaak".

Na elke ronde heeft de advocaat schriftelijk gevraagd maatregelen te treffen tegen de boetieks die de nepartikelen verkochten. Die brieven zijn niet beantwoord.
http://nos.nl/artikel/687922-beverwijkse-bazaar-aangeklaagd.html
De verdediging van de Bazari's:
"In het verleden hebben wij weleens signalen ontvangen dat er namaakartikelen door boetieks in onze bazaar zijn verkocht. Toen hebben we volop medewerking verleend om daartegen op te treden."

Dat schijnen ze dan niet gezegd te hebben tegen de klagers.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75280
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 08, 2014 3:09 pm

En ach lieve!!!! wat zielig. Op de Beverwijkse markt staat een verkoper die met tranen in zijn ogen verkondigd dat hij echt geen nare extremistische boeken op Bazaar verkoopt. Hoe kunnen ze hem verdenken en beschuldigen van zoiets lelijks...Dat zou hij nooit doen. Hij verkoopt alleen maar mooie boeken zoals de koran.

Ik vermoed dat de jihad boeken bij voorbaat al een paar dagen geleden zijn meegenomen door de handelaren.. En volgens de politie zijn de vlaggen, waarop in het Arabisch de tekst ’Allah is groot’ staat, niet verboden. De tekst die de terreurgroep IS gebruikt is volgens de woordvoerster van de Bazaar in het oud-Arabisch geschreven. De vlaggen zijn in goed overleg weggehaald om onrust te voorkomen, aldus een woordvoerster van de politie.

Op de Beverwijkse Bazaar worden geen 'jihadboeken' verkocht. Dat laat een woordvoerder van de overdekte markt weten in reactie op berichtgeving door het Noordhollands Dagblad.

Daaruit bleek dat op de Bazaar ISIS-vlaggen worden verkocht. Die zijn inmiddels weggehaald.

De krant schreef verder dat er op de Beverwijkse Bazaar ook boeken worden verkocht waarin wordt gesproken over het oprichten van een islamitische staat, mishandeling van vrouwen en steniging van homo's. Dat spreekt een woordvoerder echter tegen.

Tranen :cry:

,,Een verkoper kreeg tranen in zijn ogen toen we hem dat vroegen en de suggestie wekten. Hij wil niet met ISIS worden geassocieerd en niet voor onrust zorgen. Hij verkoopt alleen maar leuke Arabische boeken en de Koran", aldus de woordvoerder tegen RTV Noord-Holland.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41238
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Berichtdoor Mahalingam » Ma Sep 08, 2014 7:16 pm

Eerdere observaties die in de pers vermeld zijn geven als titels van boeken die te koop waren/zijn: `Milestones` van Sayed Qutb en `Reliance of the Traveller` van Shihabuddin Abu al-'Abbas Ahmad ibn an-Naqib al-Misri (AH 702-769 / AD 1302–1367)
Dat laatste is een gewoon Sharia handboek. Wat kan daar nu fout aan zijn?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41238
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ondertussen op de Zwarte Markt in Beverwijk...

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jan 13, 2020 12:14 pm

De Bazar van Beverwijk is heel erg multikul. Met de daarbij behorende eigenaardigheden uit hun thuislanden. Zoals ruime aanwezigheid van ongedierte en viezigheid.
Incontinente muizen teisteren Bazaar Beverwijk: sluitingen en boetes van NVWA
Sluitingen van bedrijven, boetes en waarschuwingen: de Bazaar in Beverwijk werd dit weekend binnenstebuiten gekeerd door de NVWA. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bindt de strijd aan tegen de muizenplaag in de ‘grootste overdekte markt van Europa’. Dat blijkt hoognodig.

Ja, hoognodig want zelf zien die ondernememers geen noodzaak voor handelen.
Gauw slaan een paar ondernemers aan het poetsen, terwijl tientallen inspecteurs van de NVWA de foodhallen van de Bazaar inlopen met in de hand alle adressen waar ze moeten zijn. Eigenlijk staat op dat lijstje nog niet de dönerzaak waar een man snel een geel doekje pakt en begint te poetsen. Maar controleur Schoenmaker hoeft geen twee keer te kijken om te zien met wat voor zwarte spikkels het lapje bezaaid raakt. Dat zijn muizenkeutels. En hier is iets helemaal niet in orde.

Hij is hier in tegenstelling tot zijn tientallen collega’s vandaag niet om zelf fysieke controles uit te voeren, maar voor een inventarisatie. De NVWA weet van sommige ondernemers niet precies waar ze zitten. Maar eerst dat gele doekje. Schoenmaker kan dit risico voor de volksgezondheid niet negeren, pakt zijn zaklamp erbij en slaat prompt zelf ook aan het controleren.

Niet vaak

Het gebeurt niet zo vaak dat de NVWA zo’n grote actie met bijna veertig medewerkers uitvoert, net zo min is het gewoon dat er in duo’s wordt gewerkt. Maar het Beverwijkse complex is dan ook een uniek geval. Omdat het, zoals de bazaar zelf zegt, de grootste overdekte markt van Europa is, met meer dan tweeduizend shops en stalletjes op 75.000 vierkante meter. Er kan ook gegeten worden, onder de vlag ‘shop, eet en word verrast’. De inspecteurs kennen de échte verrassing: de vreselijke muizenplaag die hier heerst. Uit eerdere inspecties kwam een zorgwekkend beeld naar voren. Vorig jaar nog werd een notenzaak gesloten, nadat zijn waar overspoeld bleek door de incontinente beestjes die hun poep en plas overal achterlaten. En er is het verhaal van een winkelier die zijn charmant ogende berg specerijen zeefde, om de muizenpoep er voor verkoop uit te filteren.
Spoiler! :
Er werd toen ook al op grote schaal gecontroleerd en gewaarschuwd. De eerste keer gebeurde dat op kosten van de NVWA, ondernemers die voor een tweede keer worden bezocht, moeten de controle zelf betalen. Alle inspecteurs die zaterdag hun werkgebied in allerlei delen van Nederland verruilden voor de bazaar, zijn vooraf geïnstrueerd op de aandachtspunten. Neem de rubbers van de rolluiken op de grond, klinkt het tijdens de briefing vooraf. ,,Als die zijn aangevreten, kunnen de muizen door de gaten heen. Ze hebben dan de hele week vrij spel, want de bazaar gaat alleen in het weekend open.”

Een slagerij heeft zijn rolluik dan wel beter op orde, maar de losse tegels met eronder het stinkende water, die ook vorig jaar al werden gesignaleerd, zijn nu ook te zien. Dat is van een lekkage drie weken geleden, meldt de ondernemer de twee inspecteurs die met hun zaklampen elk hoekje afspeuren. Hoe het dan kan dat de vorige inspecteur precies hetzelfde aantrof? Terwijl de inspecteurs daarover praten, bestelt een klant zonder blikken of blozen vlees. ,,Hier is het veel goedkoper. Muizen? Kan overal voorkomen, toch.” Net als zijn zoontje eet hij met smaak een kipkluifje als ze weglopen met een gevulde tas.

Ongediertebestrijder

De ongediertebestrijder van de bazaar, die eigenlijk het gevecht met de muizen aan zou moeten aangaan, was vorig jaar om onduidelijke redenen zo’n acht maanden afwezig. Eigenlijk zou hier gezamenlijk en grootscheeps moeten worden ingezet op bestrijding, naast controle. Dat gebeurt niet. Eén ondernemer heeft zelf een systeem ontwikkeld. Hij heeft door zijn hele winkel heen stukken karton met daarop lijm en zaden gemikt. Onder zijn stellages treffen controleurs twee muisjes, vastgeplakt en dood in één van zijn geknutselde vallen. Onhygiënisch, zegt de controleur. ,,En ook nog dieronvriendelijk. Er zijn voorbeelden van muizen die hun eigen pootjes doorknagen.” Wettelijk gezien zijn zulke vangmethoden verboden, daarom wordt proces-verbaal opgemaakt.

En zijn poging tot bestrijding kan zijn zaak niet redden. De inspecteurs wijzen op de muizenurine en de keutels die overal liggen. De teamleider geeft het fiat: deze winkel met granen, rijst en zaden gaat dicht. De ondernemers nemen het gelaten en beteuterd op. Ze sluiten hun rolluiken als een vrouw met kind binnenstapt. ,,Het went nooit te zien hoe zo’n kind een verpakking in zo’n zaak vastpakt, zonder te weten wat daarmee is gebeurd’’, zegt de controleur die deze zaak lam legt.

Het is één van de vijf spoedsluitingen die de NVWA dit weekend zal gelasten. Daarnaast krijgen 39 ondernemers een schriftelijke waarschuwing, volgen 22 bestuurlijke boetes en een tweede proces-verbaal. Kern van alle overtredingen: overlast van muizen, die bedrijfsruimten en apparatuur verontreinigen en niet of op een foutieve manier worden bestreden.

Het aantal maatregelen viel waarschijnlijk nog relatief laag uit, omdat zo veel ondernemers na de binnenkomst van inspecteurs nog gauw zijn gaan poetsen. Ook al kan dat ook de dönerzaak waar controleur Schoenmaker is neergestreken, niet redden: ook deze gaat dicht. De ondernemer zelf tilt niet te zwaar aan zijn lot. Hij piept langs de controleur, stapt naar de pan die nog op het vuur staat en schept op. Voor zichzelf, haast hij te zeggen. Vooruit dan maar, staat Schoenmaker toe. ,,Is lekkere soep’’, krijgt hij te horen. ,,Heerlijke, Marokkaanse soep.”
https://www.ad.nl/nieuws/incontinente-muizen-teisteren-bazaar-beverwijk-sluitingen-en-boetes-van-nvwa~a555ae16/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten