Allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20583
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor King George » Wo Mar 12, 2014 1:43 pm

49% Somaliërs vangt bijstand

37 % werkloos

Dankzij onze vrienden van ThePostOnline kunnen we nu al het morgen te presenteren rapport (pdf) van het Sociaal Cultureel Planbureau downloaden. Dik 200 pagina's, dus we hebben het nog niet gelezen, maar we hebben wel een tabelletje tot editor's choice gepromoveerd. Namelijk: een http://daskapital.nl/2014/02/weer_meer_dwangarbeiders.htmlspecificatie van welk percentage van welke nationaliteiten in de bijstand zitten. Het SCP noemt dat: 'positie van migrantengroepen op sociaaleconomische indicatoren'. Per 2012, in procenten. Check die vijfde kolom. Van de autochtonen zit 2% in de bijstand. Van de Somaliërs 49%. Zoek uw favoriete migrantengroep in bovenstaande tabel.
Hoewel het SCP natuurlijk afgeschaft moet worden (dixit PVV), doen ze wel allerlei handig uitzoekwerk. Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind de werkloosheidspercentages en het aantal uitkeringen aan de hoge kant. Vraagt ongetwijfeld om meer gratis geld om de discriminatie (ja, die verklarende factor hebben we ineens verzonnen) waarmee allochtonen te maken hebben, tegen te gaan. PvdA, kom er maar in!

DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

mercator
Berichten: 19122
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: 49 % Somaliërs ontvangt bijstand

Berichtdoor mercator » Wo Mar 12, 2014 2:12 pm

King George schreef:

[icon_lol.gif] [icon_lol.gif] wat een grap! Ik zou de grap nog wat verder drijven. Tussen de nep lijken leggen we een echte morsdode neger . De omstaanders worden verzocht om de arme zwartjes te reanimeren door mond op mond beademing-wie weigert is een racist-en bij alle Somaliërs lukt dat, alleen bij die ene niet...de ene na de andere Gutmensch komt eraan te pas om het te proberen... icon_thumbup.gif
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75335
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

In cijfers: allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Ariel » Do Sep 25, 2014 4:27 pm

Bijna de helft van alle bijstandsuitkeringen gaat naar niet-westerse allochtonen

Hoe gaat dit onderzoek ontvangen worden in politiek correct Nederland ? Niet goed vermoed ik. In cijfers: allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand kopt de Elsevier, en ze hebben ook nog eens fraaie duidelijke grafieken bij dit onderzoek geplaatst.

Niet-westerse allochtonen maken 12 procent uit van de bevolking, maar vormen 45 procent van alle bijstandsontvangers – meer dan autochtone Nederlanders, die goed zijn voor 44 procent.


Geert Wilders zal blij zijn met dit onderzoek.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

De smerige politiek

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Sep 26, 2014 8:03 am

Ariel schreef:Bijna de helft van alle bijstandsuitkeringen gaat naar niet-westerse allochtonen.

Hoe gaat dit onderzoek ontvangen worden in politiek correct Nederland ? Niet goed vermoed ik.

Even nadenken. We kunnen natuurlijk ook de schuld geven aan wie dit in wezen echt toekomt:

DE SMERIGE POLITIEK ZELF!

En dan richt ik mij op het belabberde onderwijs waar ik verder niet in details over zal treden. In de politiek is de domheid oververtegenwoordigd. Wie dat nog niet begrijpt is zelf dom. Vroeger bestond er Ambachtsonderwijs. Daarin werden pubers met een probleem voor leren opgeleid tot een prachtig ambacht waarmee je je nuttig kon maken in de maatschappij. En wat zien we nu? Crisis? Ach wel nee. Alleen in de huizenbouw. Maar in de wegenbouw en nog veel meer is genoeg handarbeid vereist. En wat valt op? Bijna uitsluitend professionele arbeiders uit landen om ons heen. Zoals Spanje, Portugal, Polen.

Het communisme had ook goede kenmerken. Ik herinner mij dat in het voormalige communistische Tsjechoslowakije geen werklozen bestonden. Wie niet werkte om wat voor ongeldige reden dan ook zat in de lik. Ik denk hierbij vanzelfsprekend in Nederland aan Antillianen die gemiddeld liever lui dan moe zijn. Liever mensen beroven dan hard werken. Liever geld verdienen met drugs dan in een verpleeghuis te werk gesteld worden. Hetzelfde geldt overigens voor veel islamitisch opgevoede Marokkaanse jongeren. Ach, waar de Nederlandse verzorgingsstaat zoal niet goed voor is. Ondertussen kunnen onze ouderen die verzorging nodig hebben de pestpleuris krijgen. Knabbelen aan de zorg voor de zieken, hoe verzin je zoiets.

En de jongeren, hebben die dan geen zorg nodig? Jazeker! Met de karwats er overheen!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: In cijfers: allochtonen oververtegenwoordigd in de bijst

Berichtdoor Manon » Vr Sep 26, 2014 8:27 am

Ariel schreef:Bijna de helft van alle bijstandsuitkeringen gaat naar niet-westerse allochtonen.

Hoe gaat dit onderzoek ontvangen worden in politiek correct Nederland ? Niet goed vermoed ik.


Maar dat is toch héél simpel: JIJ en IK zijn daar de oorzaak van! WIJ discrimineren die mensen op de arbeidsmarkt. Indien WIJ ze niet hadden gediscrimineerd, dan hadden ze nu job.

Hoe gaan ze reageren? Met maatregelen voor positieve discriminatie.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47151
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: In cijfers: allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Pilgrim » Do Jul 30, 2015 2:09 pm

Asiel en bijstand hand in hand

Hans Kuitert, do 30 jul 2015

Den Haag - Asielzoekers komen voor het merendeel in de bijstand terecht, maar ook het aandeel van Turkse en Marokkaanse Nederlanders is procentueel groot onder de 481.000 mensen die eind 2014 een dergelijke uitkering kregen. Van de asielzoekers spannen Somaliërs de kroon.

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van onderzoek naar bijstandsuitkeringen naar nationaliteit.

Bijna zeven van de tien volwassen Somaliërs krijgen zo’n uitkering. Van de voormalige asielzoekers met een Syrische, Iraakse of Eritrese nationaliteit zit ruim de helft in de bijstand. Polen scoren het best. Ze doen amper een beroep op deze sociale voorziening.

Het overgrote deel van de uitkeringen gaat naar Nederlanders van achttien jaar en ouder, ook van landgenoten met een dubbele nationaliteit. Dan gaat het om 400.000 mensen.

Taal is handicap
Het CBS becijferde dat van de 12,8 miljoen volwassen Nederlanders 3 procent leeft van een bijstandsuitkering. Van de 721.000 volwassenen die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, zit 11 procent in de bijstand.

Uit de cijfers blijkt dat Somaliërs, Irakezen, Syriërs, Afghanen, Iraniërs en Eritreeërs, die een verblijfsvergunning hebben gekregen, het vaakst in de bijstand zitten. Het CBS: „Hun afstand tot de arbeidsmarkt is relatief groot, gezien het percentage dat de taal niet (voldoende) machtig is en het aandeel dat geen, een lage of een niet-aansluitende opleiding heeft. Ook speelt de aanleiding voor hun vlucht een rol, zoals oorlog of vervolging in eigen land.”

BRON
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Hoe meer moslims, hoe meer geld over de balk

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Jul 30, 2015 3:32 pm

Pilgrim schreef:
Den Haag - Asielzoekers komen voor het merendeel in de bijstand terecht, maar ook het aandeel van Turkse en Marokkaanse Nederlanders is procentueel groot onder de 481.000 mensen die eind 2014 een dergelijke uitkering kregen. Van de asielzoekers spannen Somaliërs de kroon.

Conclusie? Somaliërs zijn gemakzuchtige luie islamitische 'flikkers'. Dat zullen ze altijd wel blijven zolang onze verantwoordelijke regering hen niet duidelijk maakt dat Allah, de knecht van Mohammed, in ons land een volkomen waardeloze figuur is die beter genegeerd kan worden, ook al is vrijheid van godsdienst in de grondwet verankerd.

Somaliërs moeten begrijpen dat het niet Allah's wil is dat zij hier zijn, maar dat dit te danken is aan onze goed welwillende tolerantie die lijnrecht staat tegenover hun met de paplepel der dwazen ingegeven weerzinwekkende achterlijke oorlogsreligie. Deze uitleg kan via een tolk in de taal der Somalische dwazen gegeven worden met de vraag: "Heeft u dit goed begrepen?" Wanneer hier bevestigend op wordt geantwoord, dient onmiddellijk vraag 2 gesteld te worden: "Verklaar u nader zodat wij zeker weten dat u het goed begrepen heeft."

Overigens begrijp ik niet wat het probleem is met het werken als vuilnisman, drollenprikker op stoep en in het park, of toiletjuffrouw (hoofddoek toegestaan). Of zijn er zoveel misdadigers met taakstraffen dat er voor die Somalische parasitaire klootzakken geen emplooi meer voorhanden is?

Ik heb binnen een paar maanden Spaans geleerd. Dat kan ik ook met de zeer lastige taal Tsjechisch. En ik ben iemand die moeilijk kan leren omdat ik een slecht geheugen heb. Waar een wil is een weg (de juiste keuze niet verwarren met de Vrije Wil). Misschien scheelt het een slok op een borrel wanneer je geen moslim bent (de juiste keuze). Import parasieten, die het verdommen de Nederlandse taal te leren of weigeren een goede keuze te maken, zullen blijvende parasieten worden, die ook in de toekomst zullen weigeren zich in te laten inenten tegen het alles omverwerpende en levensvreugde vernietigende islam virus.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47151
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: In cijfers: allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 06, 2015 1:00 am

In Utrecht wordt leven gratis, CBS verdraait cijfers

Spartacus | 05-08-15

Afbeelding

Gratis geld voor iedereen en z'n goudvis. De natte droom van Rutger Bregman, Jesse Klaver en soortgelijk realiteits-avers gespuis. En er is er een stad die dit experiment de bewoners door de strot gaat duwen: Utrecht, een beetje het Zweden van Nederland. Want: "Zo zouden verplichte re-integratietrajecten niet goed passen bij de deelnemers en kost de handhaving gemeenten veel tijd en geld." Vrij vertaald staat hier dus 'de relatie tussen inspanning en beloning past gewoon niet echt bij de arbeidsschuwe aard van gerechtigden, en uitzoeken wie er allemaal heus wel zou kunnen werken maar toch geld vangt, kost gewoon veel te veel tijd.' Tsja, gratis geld, het klinkt zo mooi, behalve dat het niet bestaat. Het is geroofd belastinggeld. En, zoals wijlen prof. dr. Hans Jansen zei: "Nivellering maakt de sterken zwakker, maar de zwakken niet sterker." We kunnen natuurlijk hele essays wijden aan wat common sense allang voorschrijft, maar gratis geld werkt gewoon niet. Nog meer heugelijk uitkeringsnieuws dan. Nadat het CBS zichzelf wezenloos schrok van de eigen bevinding dat 70% van de Somali's uitkeringen trokken, kwam het snel met de nuance dat slechts 11.000 Turken en 11.000 Marokkanen bijstand ontvingen. In de grafiek verbleekten die cijfers natuurlijk naast de Nederlandse taartpunt, die 400.000 Uitkeriërs telde. Maar, dat was valsspelen, want wat blijkt? Die 11.000 sloegen in beide gevallen op Turken en Marokkanen in Nederland met enkel de Turkse of Marokkaanse nationaliteit. Degenen met een dubbele nationaliteit werden voor het gemak gewoon bij de 400.000 'Nederlanders' geteld. Dit terwijl in 2015 van de 494.500 uitkerings-afhankelijken bijna de helft (243.000) een niet-westerse allochtoon is. Zij vormen 12% van de beroepsbevolking maar vangen 45% van alle uitkeringen. Je zou bijna gaan denken dat 'arbeids-integratietrajecten niet goed passen bij de deelnemers'.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... recht.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Turken en Marokkanen en . . . meestal zonde van het geld.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Aug 06, 2015 7:40 am

Binnen zonder kloppen

Immigratie kostte Nederland tweehonderd miljard euro

door Syp Wynia - 5 mrt 2010 Elseviers Magazine

De PVV wil het weten. En waarom ook niet? Elsevier maakte het sommetje alvast en rekende uit wat de immigratie heeft gekost. Het is nuttig om te weten wat de voortgaande immigratie – vooral die van niet-westerlingen – Nederland oplevert. Door het niet-willen-weten blijven mythes als ‘we hebben ze nodig’ onbekommerd voortbestaan. De kosten van de immigratie? Dit jaar 12,7 miljard euro. Meer dan 200 miljard over de afgelopen veertig jaar.

Waarom is er toch zoveel weerstand tegen het berekenen van wat de grootscheepse immigratie van de laatste halve eeuw Nederland heeft opgeleverd? Een reeks Kamervragen over dit onderwerp die het PVV-Kamerlid Sietse Fritsma half juli stelde, maakte vooral emotionele reacties los.
Krantencommentaren haalden er meteen ‘onderbuikgevoelens’ en ook de jodenvervolging door de nazi’s bij. Politici, vooral ter linkerzijde, spraken hun afschuw uit. Femke Halsema van GroenLinks vond het ‘ridicuul en dom’ om die kosten te willen achterhalen. Ze leek niettemin niet gerust op het batig saldo: ‘Je hebt naast de economische betekenis ook nog de culturele.’

De afkeer van het berekenen van de kosten van de immigratie is al zo oud als de immigratie van de laatste halve eeuw. Politici, ondernemers en economen die stellen dat de immigratie gunstig uitpakt, kunnen op een welwillend onthaal rekenen. Dat staat in schril contrast met het onthaal voor de enkele onderzoeker die de moed had een echte afweging te maken.

Carlo van Praag van het Sociaal en Cultureel Planbureau deed in 1988 op verzoek van de toenmalige minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur, de CDA’er Elco Brinkman, een beknopt onderzoek. Van Praag berekende dat het beslag dat de etnische minderheden op de collectieve middelen tussen 1987 en het jaar 2000 legden in totaal uitkwam op 53 miljard gulden. Hij werd in het wereldje van de sociaal-economische onderzoekers vervolgens met de nek aangekeken.

In 1994 berekenden ambtenaren van Economische Zaken wat de toen snel oplopende asielzoekersstroom eigenlijk kostte. De ambtenaren kwamen tot de conclusie dat 35.000 nieuwe asielzoekers in het eerste jaar 1 miljard gulden kostten, het volgende jaar 0,9 miljard en de daarop volgende jaren steeds 0,5 miljard. Zowel kranten als politici vielen over het feitenonderzoek heen.

Pieter Lakeman
Hetzelfde overkwam Pieter Lakeman, die in 1999 zijn boek ‘Binnen zonder kloppen’ publiceerde. Lakeman kwam op een totaal van 70 miljard gulden aan negatief saldo over de voorgaande twintig jaar – alleen voor de Turken en Marokkanen – te vermeerderen met rente. Ook Lakeman kreeg kritiek: niet alleen zouden zijn sommen niet kloppen, ook was zijn onderzoek immoreel.
(Hans sr.: politici zijn stinkdieren die niet aan de lijn lopen en voor uw deur op de stoep poepen. Wie was Pieter Lakeman dan wel? De geniale Lakeman, zoon van artsenechtpaar, studeerde zes jaar natuurkunde (denk aan Einstein!) en zes jaar ECONOMETRIE. Econometrie is wel wat anders als die lullige studie economie. Voor Econometrie heb je pas echt hersens nodig, voor de politiek zijn hersenen van geen of nauwelijks belang. Econometrie is de discipline binnen de economische wetenschap die zich richt op het kwantificeren (het in getallen uitdrukken) van de relaties tussen economische grootheden. Econometrie kan het beste worden omschreven als de wetenschap van het economisch modelleren, waarbij een groot beroep wordt gedaan op technieken uit de wiskunde, de waarschijnlijkheidsrekening en de statistiek. Informatica neemt een belangrijke plaats in, zowel bij het ontwerp als bij het toetsen en gebruiken van econometrische modellen.)

Het Centraal Planbureau kwam in 2003 met een fundamenteel onderzoek naar de kosten en baten van immigratie. De conclusies waren vernietigend voor wie denkt of beweert dat immigratie – in de Nederlandse situatie, althans – de welvaart opstuwt. Het nationaal inkomen loopt door de toegenomen bevolking wel op, maar dat leidt niet tot een hoger inkomen voor wie er al was. Het rapport werd niet zozeer verguisd als wel doodgezwegen. Tegen de conclusies van het CPB in zag het kabinet-Balkenende toch weer brood in nieuwe gastarbeid. Ook van laaggeschoolden, ook van buiten Europa.

Spankracht
Het nog steeds schaarse onderzoek wordt verguisd of weggestopt, terwijl wel de zegeningen van zowel de voorbije, de huidige als de toekomstige immigratie worden uitgevent. Intussen zitten zowel het daadwerkelijk immigratiebeleid als de uitspraken van kabinetsleden vol tegenstrijdigheden. CDA-minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken prijst de zegeningen van de immigratie, maar zijn collega Eberhard van der Laan (PvdA, Integratie) zegt dat de voortgaande immigratie van laagopgeleiden de ‘spankracht’ van Nederland te boven gaat.

Het heeft er alle schijn van dat er een sterke onderstroom bestaat, zeker ook in de politiek, die liever niet wil weten of de immigratie baat of schaadt – en liever het eerste blijft suggereren.

Mede naar aanleiding van de recordhoge immigratiecijfers over vorig jaar dienden de fractievoorzitters Geert Wilders (PVV), Mark Rutte (VVD) en Rita Verdonk eind mei een motie in om het kabinet een kostenanalyse op te laten stellen. Die motie haalde het niet, want alle andere partijen waren tegen. Premier Jan Peter Balkenende (CDA) wilde het onderzoek niet, ‘onder meer omdat hiernaar al het nodige onderzoek is gedaan door het CPB en de commissie-Blok’.

Maar het rapport-Blok sprak over het geheel genomen juist in zeer verontrustende termen. Ook wanneer het over de kinderen van de immigranten
ging. Onder Surinaamse en Marokkaanse jongeren werd bijvoorbeeld een hoge werkloosheid waargenomen. ‘Voor wie gelooft dat het met het aantreden van nieuwe generaties allemaal wel goed komt met de minderheden, is dit een lastig te verteren uitkomst,’ aldus het rapport.

De commissie liet ook de socioloog Ruud Koopmans aan het woord, die stelde dat het deel van de allochtonen dat werkt in de buurt van de 45 procent ligt, terwijl dat onder de autochtone bevolking op dat moment ongeveer 74 procent was. ‘Dat verschil tussen autochtonen en allochtonen is in bijna geen Europees land zo groot als in Nederland,’ aldus Koopmans. Hij kende maar twee landen die het nog slechter deden: Zweden – ‘ook een land dat een multicultureel integratiebeleid heeft gevoerd’ – en België. De werkloosheid onder niet-westerse allochtonen, zo berekende de commissie, was gemiddeld 3,7 maal hoger dan onder autochtonen.

De immigratie uit Azië, Afrika en Latijns-Amerika is bovendien allerminst tot staan gebracht. Integendeel. Ook is er een stroom van Europese immigranten op gang gekomen, uit Roemenië en Bulgarije en wellicht door de aanstaande Europese opheffing van de visumplicht voor Balkanlanden ook uit die landen. Deze immigratie vertoont voor een deel dezelfde kenmerken (laag- of niet-opgeleid, een grote afstand qua taal en cultuur) en bergt daarmee dezelfde risico’s in zich als de niet-westerse immigratie.

Migratiemagneet
Maar als geheel – het Centraal Planbureau schreef het al – heeft de Nederlandse samenleving allerminst geprofiteerd van de niet-westerse immigratie. Er is door Nederlandse burgers en bedrijven de afgelopen decennia elk jaar voor miljarden extra aan belastingen en premies betaald om de niet-westerse immigratie en de gevolgen daarvan te kunnen betalen. Dat komt overigens voor een belangrijk deel doordat Nederland tot de royaalste verzorgingsstaten ter wereld behoort. Zoals de Amerikaanse onderzoeker George Borjas in de jaren negentig al vaststelde, fungeert zo’n land als een ‘migratiemagneet’ voor laagopgeleiden van buiten en stoot het hogeropgeleiden vanwege de hoge belastingen af.

De les van dit alles? Het land is er dan misschien kleurrijker van geworden
(Hans sr.: kleurrijker? Wordt zwart dan ook tot kleur gerekend?),
maar ook voller, minder groen en per saldo armer dan het geweest zou zijn zonder de immigratie uit andere continenten.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20583
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: In cijfers: allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor King George » Do Aug 06, 2015 9:53 am

Filip Dewinter had het bij het rechte eind toen hij stelde dat niet de vergrijzing van onze eigen bevolking een probleem is, maar de verkleuring van onze samenleving.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20583
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor King George » Do Aug 06, 2015 10:55 am

Gratis

Utrecht. Altijd weer Utrecht. Ik zou best eens over een andere plaats willen schrijven. Over Waterlandkerkje bijvoorbeeld, met die prachtige zeemeermin in het gemeentewapen. Maar ik krijg de kans niet.

Nu willen ze, daar in Utrecht, gratis geld gaan uitdelen.

I kid you not.

Klopt: ze willen het ook in Tilburg. Daar zit GroenLinks namelijk eveneens in het college. Maar wanneer er ergens hardwerkende Nederlanders worden geflikt, voel ik mij als hoeder van die bedreigde diersoort nu eenmaal geroepen om subiet te reageren. En dan stuit ik keer op keer op Utrecht, waar het college van B en W van het flikken van hardwerkende Nederlanders een beleidsspeerpunt heeft gemaakt.

Neem de milieuzone in de domstad. Kwaadaardige Utrechtse tongen spreken inmiddels van de g-spot van Lot, maar dat gaat mij te ver. Het valt weliswaar niet te ontkennen dat verkeerswethouder Lot van Hooijdonk zachtjes begint te kreunen zodra haar milieuzone onderwerp van gesprek is geworden. Ik wil echter te allen tijde fatsoenlijk blijven en er daarom slechts nuchter op wijzen dat die zone in bestuurstechnisch opzicht een wanproduct is. Daarom reed ik op 1 mei bewust met een oude diesel de Utrechtse milieuzone in. Net als inmiddels dik 5000 (!) anderen kreeg ik vervolgens een boete van 90 euro. Ik ben in beroep gegaan en zal dat desnoods tot de Hoge Raad blijven doen. Dit is onrechtmatige doordrammerij, gebaseerd op pure autohaat. En het is nog veel meer, zoals ik glashelder zal aantonen wanneer mijn zaak eindelijk voor de kantonrechter komt.

Ik besteedde er zoveel aandacht aan, dat ik mezelf één ding plechtig beloofde: Utrecht zou voorlopig niet meer in mijn column worden genoemd.

Maar nee hoor, ik ben net Mark Rutte: beloften zijn er om gebroken te worden. Vandaag schrijf ik toch weer over Utrecht, omdat het samen met Tilburg het initiatief heeft genomen tot een experiment met een basisinkomen voor bijstandsgerechtigden, die daarvoor niets hoeven terug te doen. Met andere woorden: geen sollicitatieplicht meer. Zo krijg je, zo redeneert men, veel minder bureaucratie.

Oud idee, reeds jaren terug afgemaakt door tal van vooraanstaande economen, onder andere omdat werkend Nederland dat gratis geld zal moeten opbrengen, hetgeen voor mij overigens niet alleen om economische, maar ook om ethische en morele redenen onaanvaardbaar zou zijn.

En het dan toch weer proberen…

Dat je, als Utrechtenaar, dag in dag uit aan dat soort bestuurlijke fröbelaars bent overgeleverd, die met jouw centen Sinterklaas mogen spelen, lijkt mij een buitengewoon frustrerende gedachte.

Maar goed dat Jetta Klijnsma het plan nog moet goedkeuren.

O, wacht…

Rob Hoogland
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47151
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 06, 2015 11:14 pm

Het valt helemaal niet mee met uitkeringen aan 'buitenlanders'

Door Fleuriëtte van de Velde | 5 aug 2015

CBS-cijfers suggereren dat 'slechts' zo'n 11.000 Marokkanen en 11.000 Turken een bijstandsuitkering krijgen. Maar tel je de Marokkanen en Turken mee die ook de Nederlandse nationaliteit hebben, dan is het beeld heel anders.

'Zeven van de tien Somaliërs in de bijstand,' luidde de kop boven een persbericht van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op 30 juli. Het bureau had onderzoek gedaan naar bijstandsuitkeringen 'op basis van nationaliteit'. Niet alleen veel Somaliërs, ook ruim de helft van de Syriërs, Irakezen en Eritreeërs zit in de bijstand. Het gaat vooral om voormalige asielzoekers.

Het CBS leek er ook van te schrikken. Want daarna volgde snel de relativerende opmerking dat eind 2014 in totaal 481.000 mensen een bijstandsuitkering hadden en dat de 'overgrote meerderheid' Nederlanders van 18 jaar en ouder zijn, namelijk 400.000.

Oftewel 83 procent. Bijstandsuitkeringen, zo was de boodschap, gaan vooral naar Nederlanders en niet naar buitenlanders.

Verwarrend
Maar dat is uiteraard niet het hele verhaal. In de categorie Nederlanders 'zitten ook Nederlanders met een dubbele nationaliteit', voegde het CBS er enigszins cryptisch aan toe. Die nuancering ging verloren in de media.

'Overgrote deel van de uitkeringen naar Nederlanders,' zette nieuwsrubriek Hart van Nederland van televisiezender SBS 6 boven een taartgrafiek, waarin naast een reusachtig Nederlands stuk taart minieme Turkse en Marokkaanse taartpuntjes (allebei zo'n 11.000) zichtbaar waren.

Het gebruik van de term 'Nederlanders' is verwarrend. Mees¬tal maakt het CBS bij cijfers over de herkomst van mensen met een uitkering onderscheid tussen 'autochtonen', 'westerse allochtonen' en 'niet-westerse allochtonen', waarbij die laatste groep soms wordt uitgesplitst in Turken, Marokkanen, Antillianen en Surinamers.

Nu suggereren de CBS-cijfers dat slechts zo'n 11.000 Marokkanen en 11.000 Turken een bijstandsuitkering krijgen. Maar dan gaat het om Marokkanen en Turken met één paspoort. Tel je de Marokkanen en Turken mee die ook de Nederlandse nationaliteit hebben, dan is het beeld heel anders.

Alle kansen
Van de 494.500 personen die in mei 2015 een bijstands¬uitkering kregen, is bijna de helft (243.000) een niet-westerse allochtoon. Zij doen een disproportioneel beroep op de bijstand, waarvoor de totale kosten in 2014 bijna 6 miljard euro bedroegen, blijkt uit eerdere CBS-publicaties.

Ze maken 12 procent uit van de bevolking, maar vormen 45 procent van alle bijstandsontvangers. Autochtonen zijn goed voor 44 procent van de bijstandsuitkeringen.

Van de Marokkaanse Nederlanders krijgt één op de zeven een bijstandsuitkering, onder Turken en Surinamers één op de tien. Van de autochtonen ontvangt één op de vijftig een bijstandsuitkering, schreef het CBS in het Jaarrapport Integratie 2014.

Het gaat niet alleen om oudere allochtonen, maar – zij het in mindere mate – ook om de tweede en derde generatie (15 tot 45 jaar). Van de jongeren tot 25 jaar is één op de drie werkloos, tegen één op de acht autochtonen. Anders dan hun (groot)ouders zijn velen in Nederland geboren en kregen ze alle kansen.

School
De oorzaak van hun werkloosheid is niet alleen discriminatie, zoals allochtonen zelf vaak beweren. Vaker dan autochtonen maken ze hun school niet af en beheersen de taal niet goed, zelfs bij studenten is dat nog 7 procent.

Zo bezien is het beroep van niet-westerse allochtonen op de bijstand verontrustender dan dat van de Somaliërs, veelal analfabeten die hier vaak startten als vluchteling.

Elsevier nummer 32, 8 augustus 2015

http://www.elsevier.nl/Economie/blogs/2 ... -2666738W/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Islam als parasitaire heidense religie

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Okt 15, 2015 8:39 pm

Afbeelding

Islam ten voeten uit.

Islam staat op goede voet met onze westerse beschaving . Typisch islam. Islam moedigt mohammedanen aan, via het onbesproken boek Koran, te parasiteren op ongelovigen waar dat maar mogelijk is. Met of zonder geweld. Want een ding is zeker. Allah is de smakeloze knecht van Mohammed.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47151
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 03, 2016 6:50 pm

1.541.000 buitenlanders in Duitsland ontvangen een bijstandsuitkering

Bert Brussen, 01-08-2016

Afbeelding

Meeste uitkeringen naar Turken, Polen en Bulgaren

In Duitsland leven meer dan anderhalf miljoen (1.541.000) buitenlanders van een bijstandsuitkering met een hoogte van (vanaf) € 404,- per maand. Dat zijn er 170.207 meer dan vorig jaar, een stijging van 12,4%. Dit meldt Bild. De laatste telling van het aantal bijstandsgebruikers was in april 2016.

De meeste buitenlandse ontvangers van deze zogenaamde Hartz IV uitkering zijn afkomstig uit Turkije (295.260), gevolgd door Syriërs (242.391), Polen (92.506) en Bulgaren (73.088).

Uit de statistieken blijkt dat de enorme toename van “vluchtelingen” ook voor een toename van ontvangers van bijstandsuitkeringen heeft gezorgd. Het aantal Eritreeërs dat gebruik maakt van een uitkering steeg met 229,4%, het aantal Syriërs met een uitkering steeg met 195,1%.

Met het aantal uitkeringen steeg ook de werkloosheid onder buitenlanders: het aantal asielzoekers uit niet-Europese landen zonder werk in Duitsland is één jaar tijd met 104,2 procent gestegen.

Omgekeerd steeg het aantal asielzoekers uit deze landen dat een baan vond in een jaar tijd met 30,3 procent.

Als oorzaak voor het hoge aantal werkloze asielzoekers en buitenlanders met een uitkering wordt het niet kunnen spreken van Duits en een lage of geen opleiding genoemd. Maar beleidsmakers verwachten dat integratie in de Duitse arbeidsmarkt zeker ‘enige jaren’ kan gaan duren.

Afbeelding

http://nieuws.tpo.nl/2016/08/01/1-541-0 ... uitkering/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47151
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 01, 2016 12:26 am

Meer bijstandontvangers door asielzoekers

Redactie, 31-08-2016

Afbeelding

Wajong en AOW-uitgaven nemen ook toe

Nederland heeft er in het tweede kwartaal opnieuw meer bijstandontvangers bijgekregen. Vooral de komst van asielzoekers droeg hieraan bij, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Eind juni kregen 463.000 personen een bijstandsuitkering. Dat zijn er 21.000 meer dan een jaar eerder. De stijging is voor ongeveer de helft te verklaren door de komst van asielzoekers, vooral uit Syrië. Asielzoekers met een verblijfsvergunning kunnen een beroep doen op de bijstand.

Het aantal bijstandsgerechtigden laat al langer een stijgende lijn zien. Dit komt ook door de regelgeving, die herhaaldelijk verandert. Zo hebben meer deels arbeidsongeschikte jongeren recht op bijstand, omdat de regels voor de zogeheten Wajong zijn aangepast en krijgen ouderen langer bijstand door de verhoogde AOW-leeftijd.

Ongeveer drie op de tien bijstandsontvangers maken gebruik van een zogeheten re-integratievoorziening. Daarbij gaat het om bijvoorbeeld een participatieplaats, scholing of training, bedoeld om de kans op werk voor mensen met een uitkering te vergroten.

ANP

http://nieuws.tpo.nl/2016/08/31/meer-bi ... elzoekers/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47151
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 01, 2016 12:46 am

Tweet Geert Wilders...

Geplaatst op 31 augustus 2016

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75335
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Ariel » Do Sep 01, 2016 12:52 am

Dat ons geld in de zakken van allochtonen verdwijnt weten wij allang. Dit feit moet alleen nog door dringen in de hersens van de meeste Nederlanders. Kijken hoe ze gaan piepen als hun uitkering naar beneden gaat.

Ooit gaat het mis, en kunnen we de kosten niet meer opbrengen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Sep 01, 2016 8:56 am

Ariel schreef:Dat ons geld in de zakken van allochtonen verdwijnt weten wij allang. Dit feit moet alleen nog door dringen in de hersens van de meeste Nederlanders. Kijken hoe ze gaan piepen als hun uitkering naar beneden gaat.

Je dient je de vraag te stellen 'Hoe staat het met ons morele sociale geweten en fatsoen?' Hoe demonstreren wij onze empathie voor de in nood verkerende autochtone medemens? De meeste allochtonen hangen een verderfelijke vieze smerige op onze kennisbeschaving haaks staande heidense parasietenreligie aan door zich via hun kopvoddenpropaganda met de meest smerige sadistische Arabische onmens en oorlogsmisdadiger Mohammed associëren.

De mens die het goed heeft in Nederland zou de boosdoeners, de politieke gelegenheidgevers en sympathisanten van de islamparasieten moeten bestraffen. Het liefst met het gooien van rotte tomaten en eieren en als dat niet helpt is de meest simpele radicale weg, de weg van de verkiezingen. Door op Wilders te stemmen. Ik zou niet weten wie mij meer tegemoet kan komen in mijn logische manier van denken. Het enige dat ik op de 'logica' van Wilders tegen heb, is zijn huichelachtige opmerking dat hij tegen kopvodden is (terecht) maar geen probleem heeft met keppeltjes (onterecht). Consequent zijn en de logica aanhangen gaan blijkbaar niet altijd samen door een deur. Het dient gezegd, keppeltjes vormen geen bedreiging. Wat eronder zit kent geen sadistische trekjes vanuit het joodse geloof. Islam is een en al vies goor smerig mensonwaardig sadisme en haatpropaganda tegen andersdenkenden. De joodse religie kent geen haat en vormen van sadisme tegen de medemens. De enige religie die daar dikke maatjes mee is, is de islam, als een weerzinwekkend virus waarvan moslims de enthousiaste overtuigde dragers zijn.

Ik begrijp Wilders en binnen dat begrip heeft hij volkomen gelijk. Maar het was hoe dan ook niet consequent van hem. :cry:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: In cijfers: allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Manon » Do Sep 01, 2016 12:08 pm

Pilgrim schreef:
Asiel en bijstand hand in hand

Hans Kuitert, do 30 jul 2015

Den Haag - Asielzoekers komen voor het merendeel in de bijstand terecht, maar ook het aandeel van Turkse en Marokkaanse Nederlanders is procentueel groot onder de 481.000 mensen die eind 2014 een dergelijke uitkering kregen. Van de asielzoekers spannen Somaliërs de kroon.

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van onderzoek naar bijstandsuitkeringen naar nationaliteit.

Bijna zeven van de tien volwassen Somaliërs krijgen zo’n uitkering. Van de voormalige asielzoekers met een Syrische, Iraakse of Eritrese nationaliteit zit ruim de helft in de bijstand. Polen scoren het best. Ze doen amper een beroep op deze sociale voorziening.

Het overgrote deel van de uitkeringen gaat naar Nederlanders van achttien jaar en ouder, ook van landgenoten met een dubbele nationaliteit. Dan gaat het om 400.000 mensen.

Taal is handicap

Het overgrote deel van de uitkeringen gaat naar Nederlanders van achttien jaar en ouder, ook van landgenoten met een dubbele nationaliteit. Dan gaat het om 400.000 mensen.


Het CBS becijferde dat van de 12,8 miljoen volwassen Nederlanders 3 procent leeft van een bijstandsuitkering. Van de 721.000 volwassenen die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, zit 11 procent in de bijstand.

Uit de cijfers blijkt dat Somaliërs, Irakezen, Syriërs, Afghanen, Iraniërs en Eritreeërs, die een verblijfsvergunning hebben gekregen, het vaakst in de bijstand zitten. Het CBS: „Hun afstand tot de arbeidsmarkt is relatief groot, gezien het percentage dat de taal niet (voldoende) machtig is en het aandeel dat geen, een lage of een niet-aansluitende opleiding heeft. Ook speelt de aanleiding voor hun vlucht een rol, zoals oorlog of vervolging in eigen land.”

BRON


Hadden ze nu echt gewild dat slechts 5% van de uitkeringen naar Nederlanders zou gaan (laat die met de dubbele nationaliteit er ook maar buiten, als het op uitkering aankomt tel ik - net zoals bij criminelen - enkel de heimweenationaliteit)?.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 41267
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Mahalingam » Wo Nov 30, 2016 10:33 pm

Waar gaan Nieuwe Nederlanders bij voorkeur wonen? In de grote steden en niet in provinciale gehuchten. En wat gaan ze dan doen? Steun trekken.
Dus de grote steden moeten verhoudingsgewijs meer uitgeven aan (ex-)asieligen.
Dus krijgen inboorlingen een kleiner stukje van de koek. Dat speelt de PVV in de kaart !
Of de koek moet groter worden. Dat wordt nu gevraagd.
Grote steden moeten bezuinigen om bijstand te kunnen uitkeren
De vier grootste gemeenten in Nederland – Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht – komen zo veel geld tekort voor hun bijstandsgerechtigden dat ze moeten bezuinigen op andere uitgaven voor hun inwoners.
[...]
Al vorig jaar bleek dat een nieuw verdeelmodel, bedacht in 2015, juist voor de grootste gemeenten het slechtst uitpakte. Per jaar hebben ze ruim 100 miljoen euro te weinig om de uitkeringen te betalen.
De gedachte achter het verdeelmodel is dat gemeenten worden gestimuleerd om hun bijstandsgerechtigden aan het werk te helpen en fraude te bestrijden.
Rotterdam komt dit jaar 43,6 miljoen euro tekort en volgend jaar 56 miljoen, op een totaal budget van ruim 500 miljoen voor de bijstand. Amsterdam heeft voor dit jaar 25 miljoen euro extra nodig en volgend jaar zo’n 35 miljoen (op een totaal van 557 miljoen).

En dat tekort heeft vele oorzaken. Zoals: " Door de concurrentie met studenten hebben werklozen bijvoorbeeld minder kans om zelf nog wat bij te verdienen."
Let wel: dit gaan niet over banen maar over bijverdiensten.
Nee, de olifant in de kamer kan niet genoemd worden.

http://www.nrc.nl/nieuws/2016/11/30/grote-steden-moeten-bezuinigen-om-bijstand-te-kunnen-uitkeren-5592905-a1534353
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1593
Lid geworden op: Do Apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Pizzaman » Wo Nov 30, 2016 11:04 pm

'Hans van de Mortel' schreef:Ik begrijp Wilders en binnen dat begrip heeft hij volkomen gelijk. Maar het was hoe dan ook niet consequent van hem. :cry:


Toch snap je het dan NIET. Het gaat er niet om dat er wat OP het hoofd zit.
Wat dat betreft is die hoofddoek inderdaad vergelijkbaar met het keppeltje, maar daar gaat het NIET om.
Want evengoed is het vergelijkbaar met de kale kop van een neo, of de hanenkam van een punk.

En daar gaat het dus NIET om, ook de vergelijking met een burka gaat mank.
Een burka maakt onherkenbaar, verontmenselijkt. De hoofddoek NIET.

Waar gaat het dan WEL om? Welnu. De hoofddoek is een VLAG. Net als dat keppeltje, net als die hanenkam, net als die kale kop.
En die vlag, die draagt uit dat men stront wil smeren op alles wat niet dezelfde vlag dient. Derhalve is het een STRONTVLAG.

En daartegen maakt Wilders bezwaar. Niet tegen die doek op zich. Die boeit niet.
Er zijn immers ook nog oudjes die met een doek het permanentje tegen de regen beschermen.
Het gaat om het idee achter die doek, en dat idee dat aan die doek vast zit is het bezwaar.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Dec 01, 2016 1:32 am

Pizzaman schreef:
'Hans van de Mortel' schreef:Ik begrijp Wilders en binnen dat begrip heeft hij volkomen gelijk. Maar het was hoe dan ook niet consequent van hem. :cry:

Toch snap je het dan NIET. Het gaat er niet om dat er wat OP het hoofd zit.
Wat dat betreft is die hoofddoek inderdaad vergelijkbaar met het keppeltje, maar daar gaat het NIET om.

Het gaat dus niet om cosequent zijn? Een religieus symbool op je hoofd dragen. Het verschil in beleving doet er niet aan toe. Ik ben tegen religieuze symboliek die in het openbaar aan anderen ongevraagd wordt opgedrongen. Een keppel vormt geen gevaar. Een hoofddoek wel. Vanwege de propaganda voor geweld.
Waar gaat het dan WEL om? Welnu. De hoofddoek is een VLAG. Net als dat keppeltje, net als die hanenkam, net als die kale kop.
En die vlag, die draagt uit dat men stront wil smeren op alles wat niet dezelfde vlag dient. Derhalve is het een STRONTVLAG.

Dat bedoel ik.
En daartegen maakt Wilders bezwaar. Niet tegen die doek op zich. Die boeit niet.

Dat bedoel ik.
Er zijn immers ook nog oudjes die met een doek het permanentje tegen de regen beschermen.

Je raakt de weg kwijt.
Het gaat om het idee achter die doek, en dat idee dat aan die doek vast zit is het bezwaar

Dat bedoel ik nou! icon_thumbup.gif
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1593
Lid geworden op: Do Apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Pizzaman » Do Dec 01, 2016 10:18 am

Ja, ik snap dat je 'de rest ' wel begrijpt. Echter de PVV is in het geheel niet tegen de vrijheid van meningsuiting.
De uiting van een kruisje om je nek of een Ajax-shirt staat dus gelijk met elkaar. Een soort mening.
Of je draagt een shirt met je favoriete muziekgroepje of weet ik veel. Dat mag, daar is de PVV niet tegen.

Op zich is er dus ook geen bezwaar tegen die hoofddoek 'an sich'.
WEL tegen het idee waar het voor staat. T-shirts met nazi-symbolen worden ook niet getolereerd.
Jij vergelijkt het met 'religieuze symbolen'. Die fuk-islam is helemaal geen religie.
De vergelijking met nazi-ideologie lijkt me veel meer overeen stemmend.

Daar zit 'm wellicht hetgeen jij van de PVV niet begrepen hebt, want het is wel degelijk consequent. :greeting2:
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Dec 01, 2016 12:34 pm

De introductie van het begrip KOPVOD door Wilders vond ik zeer consequent. Immers, de KOPVODDEN maken regelrecht propaganda voor het voddenbaal mohammedanisme van Mohammed. Een smerige achterlijke achterstandsreligie vol religieus ongedierte dat naam heeft gemaakt als parasieten van de 21e eeuw.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1593
Lid geworden op: Do Apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Berichtdoor Pizzaman » Do Dec 01, 2016 7:52 pm

'Hans van de Mortel' schreef:De introductie van het begrip KOPVOD door Wilders vond ik zeer consequent. Immers, de KOPVODDEN maken regelrecht propaganda voor het voddenbaal mohammedanisme van Mohammed. Een smerige achterlijke achterstandsreligie vol religieus ongedierte dat naam heeft gemaakt als parasieten van de 21e eeuw.


Nouja dat het redelijk briljant was staat vast.
Jaren later zijn er nog steeds linksen die zich er rot aan ergeren.
Mission accomplished... :smile7:
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten