Turken zijn boos op Nederland.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Marieke
Berichten: 440
Lid geworden op: Zo Mei 19, 2013 3:54 pm

Turken zijn boos op Nederland.

Berichtdoor Marieke » Wo Nov 12, 2014 4:16 pm

Ik denk dat dit nieuwsbericht wel het beste in dit subforum thuishoort.

Kamer wil meer weten over radicale opvattingen Turkse jongeren

In de Tweede Kamer is geschokt gereageerd op een onderzoek waaruit blijkt dat er onder Turkse jongeren veel steun is voor jihadistische groeperingen als IS.

Dat blijkt woensdag tijdens een debat over integratie.

SP, CDA en D66 willen daarom een hoorzitting om meer te weten over waarom jongeren dergelijke radicale opvattingen hebben en waarom er binnen de Turkse gemeenschap sprake lijkt te zijn van een 'parallelle samenleving'.

Uit een dinsdag gepresenteerd onderzoek van Motivaction blijkt dat 80 procent het niet 'verkeerd' vindt dat er door groeperingen uit naam van de jihad geweld wordt gebruikt tegen anders gelovigen of niet-gelovigen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 90 procent van de Turkse jongeren vindt dat de strijders die het opnemen tegen Assad 'helden' zijn en dat de helft het een goede zaak vindt als Nederlandse moslims naar Syrië vertrekken om daar mee te doen aan de strijd.
Kwalitatief onderzoek

Minister Lodewijk Asscher (Integratie) noemde op NU.nl de resultaten "zeer verontrustend". Hij kondigde tevens nader kwalitatief onderzoek aan om de uitkomsten te kunnen verklaren.

Binnen de Tweede Kamer zijn er daarnaast zorgen om vier Turkse religieuze organisaties: de Süleymanci beweging, Milli Görüs, Diyanet en de Fethullah Gülenbeweging.

Asscher wil deze organisaties monitoren, omdat er sterke twijfels zijn over de rol van deze organisaties bij de integratie van Turkse Nederlanders. Mogelijk werken deze organisaties zelfs integratie tegen, vreest de minister.

Diverse partijen willen echter zelf ook de handschoen oppakken en Turkse organisaties uitnodigen in de Kamer. "Hoe wordt de integratie en de focus op Nederland versterkt?", vraagt D66-Kamerlid Steven van Weyenberg zich af.
Onacceptabel

Ahmed Marcouch (PvdA) noemt het "onacceptabel en onwenselijk" dat uit onderzoek blijkt dat de Turkse overheid en Turkse organisaties invloed hebben op de gemeenschap in Nederland. "Dat accepteer ik niet van welke buitenlandse overheid dan ook. Mensen moeten in staat worden gesteld hun eigen leven te leven."

SP-Kamerlid Sadet Karabulut wil daarnaast Turkse organisaties uitdagen om zelf het initiatief te nemen om over gevoelige kwesties het debat te voeren.

Marcouch nam in het debat afstand van uitspraken van fractiegenoten Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk in het AD. Volgens de twee PvdA-parlementariërs maakt Asscher zich schuldig aan "uitsluitingspolitiek" door de Turkse organisaties te willen monitoren.

"Als die uitspraken zijn gedaan dan deugen ze niet", aldus Marcouch. Hij vindt het juist goed dat Asscher "de vinger op de zere plek" legt.
Radicalisering

CDA-Kamerlid Pieter Heerma wil dat Asscher er een tandje bij zet om radicalisering aan te pakken. "Het eerder aangekondigde actieplan was vooral een opsomming van wat er al gebeurde", stelt Heerma. "En wordt het niet eens tijd om verheerlijking van terroristisch geweld strafbaar te stellen?"

Machiel de Graaf (PVV) stelde voor om de rijksfinanciering van Turkse organisaties te stoppen en sommige zelfs te verbieden.

Bron: http://www.nu.nl


Hé hé, dat werd onderhand tijd, dat ze het eens bespreekbaar gingen maken, en niet meer zo hun kop in het zand gaan steken!!! :x Maar mag ik iets heel eerlijk toegeven: ik denk dat er weer niks gaat veranderen hoor. Daar zijn ze in de Tweede Kamer te soft voor, denk ik eerlijk gezegd... :x
Vrede verdwijnt, waar de islam verschijnt...

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42365
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kamer wil meer weten over radicale opvattingen Turkse jo

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 12, 2014 5:48 pm

Marieke schreef:Hé hé, dat werd onderhand tijd, dat ze het eens bespreekbaar gingen maken, en niet meer zo hun kop in het zand gaan steken!!! :x Maar mag ik iets heel eerlijk toegeven: ik denk dat er weer niks gaat veranderen hoor. Daar zijn ze in de Tweede Kamer te soft voor, denk ik eerlijk gezegd... :x

Dat denk ik ook. :wink2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39445
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kamer wil meer weten over radicale opvattingen Turkse jo

Berichtdoor Mahalingam » Za Nov 15, 2014 6:16 pm

Aanvallluuuuhhhhh
Hoe kan het toch dat zo'n subsidiespons als Forum (altijd pro-multikul) zo'n onderzoek naar buiten brengt met ongewenste feiten?
Die feiten kunnen niet waar zijn. Er wordt dus gelogen door ongelovigen.
Vraag het maar aan een Turk: niemand in zijn kennissenkring heeft ISIS sympatie.
De bende van Milli G. neemt het voortouw voor tegenmaatregelen.
Turkse Nederlanders schakelen advocaat in tegen Motivaction
Verschillende Turks-Nederlandse organisaties hebben via hun advocaat opheldering geëist van onderzoeksbureau Motivaction over de constatering dat 80 procent van de Turkse jongeren in Nederland de jihad zou steunen. Dat staat in een brief van advocaat Ejder Köse aan het onderzoeksbureau en aan Forum, de opdrachtgever van Motivactions omstreden onderzoek.

In de brief stelt Köse enkele tientallen kritische vragen over het onderzoek, die betrekking hebben op de selectie van de deelnemers, de vraagstelling, de interpretatie van de antwoorden, en tegenstrijdigheden met vergelijkbare onderzoeken. Ook wil de advocaat weten op wiens initiatief het onderzoek gedaan is. De antwoorden op de vragen moeten worden gebruikt voor een tegenonderzoek dat de Turks-Nederlandse organisaties zelf willen instellen.

Motivaction en Forum zijn gevraagd om uiterlijk 21 november een antwoord te geven. Het is nog niet duidelijk welke juridische stappen er verder worden ondernomen.

Niet alleen de Turks-Nederlandse organisaties, ook verschillende experts hebben hun kanttekeningen bij het onderzoek geplaatst.
http://www.volkskrant.nl/dossier-islamitische-staat/turkse-nederlanders-schakelen-advocaat-in-tegen-motivaction~a3791193/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42365
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kamer wil meer weten over radicale opvattingen Turkse jo

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 25, 2014 1:32 pm

Minister moet zich bewuster zijn van impact van zijn woorden

Alex Ringeling: 24-11-2014

Een aantal Turks-Nederlandse jongeren zegt geschokt te zijn door de reactie van minister Asscher (Sociale Zaken) op een onderzoek naar steun van Turkse jongeren aan terreurorganisatie IS. Dit meldt RTL Nieuws. Volgens Cemil Yilmaz, die namens de groep spreekt, moet Asscher zich bewuster zijn van de impact van zijn woorden. Met deze boodschap gaat de groep vandaag naar de minister toe.

Asscher zei twee weken geleden zeer verontrust te zijn over de resultaten van een onderzoek door Motivaction. Tachtig procent van de Turks-Nederlandse jongeren die door het bureau werden ondervraagd zei gewelddadige groeperingen als Islamitische Staat te steunen.

Volgens de jongeren, die politiek actief zijn voor uiteenlopende partijen in Nederlandse gemeenten, klopt er niks van het onderzoek. Ook vinden ze dat Asscher zich er te hard over heeft uitgesproken.

Asscher heeft al aangekondigd het onderzoek nog eens goed tegen het licht te houden. Een online petitie die is opgesteld door de Turks-Nederlandse jongeren, is inmiddels al 2400 keer getekend.

http://nieuws.thepostonline.nl/2014/11/ ... n-asscher/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42365
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kamer wil meer weten over radicale opvattingen Turkse jo

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 26, 2014 3:18 pm

Asscher trekt keutel over Turkse organisaties in

Geplaatst door Michael van der Galien op 26 november, 2014

De minister wil alleen nog thee drinken met ze.

Enkele weken geleden probeerde PvdA-leider Diederik Samsom PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk te dwingen om de harde woorden van minister Lodewijk Asscher over Turkse organisaties in Nederland te steunen... of op zijn minst te tolereren.

De minister (en vice-premier) beweerde toen dat die organisaties de integratie van Turken in Nederland bewust saboteren en had aangekondigd dat hij ze voortaan "in de gaten" zou houden. Kuzu en Öztürk vonden dat je reinste onzin en Asschers woorden aan om te breken met hun partij (met wie ze al langere tijd overhoop lagen over het immigratiebeleid).

Je zou denken dat Asscher die strijd dus had gewonnen en zijn woorden daarna kon waarmaken. Helaas blijkt dat net iets anders te liggen. De minister heeft in de tussenliggende periode namelijk toch maar snel een stap of twee, drie terug gedaan.

Het integratiebeleid van minister Asscher (Sociale Zaken) faalt. Van zijn aanvankelijk stoere woorden richting Turkse organisaties in Nederland is nog maar bar weinig over, stelt het CDA. Aanvankelijk zou hij de clubs gaan ’monitoren’, maar inmiddels lijkt Asscher meer voor een goed gesprek te voelen. Daarmee valt diens hele integratiepolitiek in duigen, oordelen de christendemocraten over het werk van de PvdA-bewindsman.

Waar Asscher eerst nog voor aanpakken was wil hij nu slechts een kopje thee drinken met Turkse organisaties die in zijn ogen integratie tegenwerken en zelfs een soort van paralelle maatschappij creëren. En waarom? Niet omdat hij denkt dat hij het mis had, maar omdat Turkse Nederlanders (lees: PvdA'ers) en idealistische multikul-gelovigen boos op hem zijn geworden. Oh, en natuurlijk vanwege de peilingen.

Wat gaat deze minister kei-hard af zeg. Zo is 'ie 'minster know it all' en de strengheid zelve, en zo valt hij opeens op zijn knieën om zijn excuses aan te bieden voor zijn grote mond, waarna hij heel hard roept "can't we all just get along?" Toch is het niet allemaal kommer en kwel. Linkse kiezers die kritisch zijn over immigratie en integratie hadden namelijk de hoop dat de PvdA opeens verstandig zou worden; nu blijkt dat dit niet zo is... en nooit zo zal zijn. Met een beetje mazzel zullen zij die partij definitief de rug toekeren. Als dat geen goed nieuws is weet ik het ook niet meer.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/ ... isaties-in
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72598
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Ariel » Wo Nov 26, 2014 3:38 pm

Oef!!!! dat is pijnlijk. :ohmy2: Straks willen de Turken niet meer in de EU, en wat dan? Stel je voor dat Turkije hun landgenoten verbieden om naar Nederland te verhuizen, of erger, dat ze alle Turken in Nederland terug roepen naar Turkije. Dat willen we toch niet ?

'Turkije boos over 'agressieve en racistische houding' van Nederland'

De Nederlandse overheid bejegent de Turkse gemeenschap op een agressieve en racistische wijze en komt met initiatieven en uitspraken die schadelijk kunnen zijn voor de bevordering van de bilaterale betrekkingen met Turkije. Dat stelt het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring, waar de krant Hürriyet vandaag uit citeert. Volgens een woordvoerder van het departement is er een brief onderweg naar de Tweede Kamer.

Spoiler! :
De publicatie van een Nederlands overheidsrapport over de handel en wandel van Turkse organisaties waarin een negatief beeld naar voren komt, is Ankara in het verkeerde keelgat geschoten. Minister Lodewijk Asscher van Integratie stelde begin deze maand dat hij vier grote Turkse organisaties de komende vijf jaar wil gaan 'monitoren' omdat de clubs te veel naar binnen en op Turkije gericht zouden zijn.

Het Turkse ministerie is ook ontstemd over het recentelijk naar buiten gekomen onderzoek van Motivaction naar Turkse jongeren waarin een beeld naar voren komt dat ze 'vatbaar zijn voor extremisme en terrorisme ondersteunen', aldus de verklaring. Asscher noemde de resultaten van dat onderzoek 'verontrustend' en stelde voor verder onderzoek te doen.

'Agressieve en racistische beschuldigingen aan het adres van Turken die onderdeel uitmaken van de Nederlandse samenleving en aan het adres van een bevriende en geallieerde natie zijn onacceptabel', schrijft het ministerie. 'We hebben moeite te begrijpen waarom deze racistische aanvallen, die niet te verenigen zijn met onze lange historische banden met Nederland, recentelijk op de agenda zijn gekomen', voegde de woordvoerder er volgens Hürriyet aan toe.
http://www.volkskrant.nl/binnenland/tur ... ~a3798772/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72598
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kamer wil meer weten over radicale opvattingen Turkse jo

Berichtdoor Ariel » Wo Nov 26, 2014 3:48 pm

Turkije waarschuwt Nederland: stop 'racisme' tegen Turken

De Turkse regering bemoeit zich weer eens met Nederlandse interne aangelegenheden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara waarschuwt het kabinet voor het in hun ogen ‘agressieve’ en ‘racistische’ beleid tegenover de Turkse gemeenschap.

Dat zegt een woordvoerder van het ministerie, schrijven Turkse media woensdag, waaronder Hürriyet. Tanju Bilgic vindt 'discriminerende' uitingen jegens Turken die deel uitmaken van de Nederlandse samenleving 'onacceptabel'.

'We hebben moeite om te begrijpen waarom deze 'racistische aanvallen', die niet te verenigen zijn met onze lange geschiedenis met Nederland, op de agenda staan.'

De woordvoerder verwees in zijn verklaring ook naar de kritiek van minister Lodewijk Asscher (PvdA, Sociale Zaken) op Turkse belangenclubs als Milli Görüs en Diyanet. Asscher wilde de clubs enige tijd gaan monitoren, omdat hij ernstige twijfels heeft over de rol van deze verenigingen bij de integratie van Turken in Nederland.

Juist vandaag was er kritiek uit de Tweede Kamer op de houding van Asscher. Oppositiepartij CDA vindt dat van de aanvankelijk stoere woorden van de PvdA'er maar weinig over is. 'Na heftige reacties vanuit die Turkse organisaties en uit eigen gelederen kiest hij een andere toon, ' zegt CDA-Kamerlid Pieter Heerma.

Inmiddels lijkt Asscher meer voor een goed gesprek te voelen, schreef De Telegraaf vanochtend. De integratiekoers van de minister was voor PvdA-Kamerleden Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu aanleiding om uit de fractie te stappen en door te gaan als tweemansfractie.

Turkije is ook ontstemd over het onlangs naar buiten gekomen onderzoek naar Turkse jongeren. Daaruit komt een beeld naar voren dat ze 'vatbaar zijn voor extremisme en terrorisme ondersteunen'.

Uit dat onderzoek van Motivaction zou blijken dat 87 procent van de Turks-Nederlandse jongeren het goed vindt dat terreurbeweging Islamitische Staat 'voor verandering zorgt in de regio'. Daarnaast vindt 80 procent het geen probleem als Nederlandse jihadstrijders en terroristen terugkeren naar Nederland.

Op het onderzoek kwamen geschokte reacties van partijen als VVD en CDA, maar ook kritiek, vooral van de bovengenoemde Turkse organisaties. Zij trekken de uitkomst en de methoden van het onderzoek in twijfel.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72598
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Ariel » Wo Nov 26, 2014 6:29 pm

Wat reacties op de brief van de Turken van onze kamerleden.

Asscher:

Als het klopt dat Turkije vindt dat de Nederlandse overheid de Turkse gemeenschap op een racistische manier bejegent, dan is dat „een voorbeeld van ongeïnformeerd, onjuist en ongepast bemoeien met wat in een democratisch debat door een democratisch gekozen regering gebeurt”. Dat zei minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken woensdag in een reactie op een brief van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken die onderweg zou zijn naar de Tweede Kamer.

Asscher heeft die brief nog niet gezien. Hij kan de „aantijging” niet plaatsen en voelt zich er niet door aangesproken. Asscher benadrukt dat zijn integratiebeleid er juist op is gericht dat iedereen kan meedoen en erbij hoort. „Dat geldt voor alle groepen in het land”, zei hij. Ook Turkse Nederlanders mogen volgens Asscher hun eigen mening vormen „zonder dat de overheid van een ander land zich in het debat mengt”. Daarbij is het soms nodig moeilijke gesprekken te voeren of de vinger op de zere plek te leggen. „Maar altijd om verder te komen”, aldus de minister.
'Betreurenswaardig'

De beschuldiging van racisme „staat zover van m'n bed”. Asscher zou het betreurenswaardig vinden, als het waar is, dat „een buitenlandse mogendheid zich bemoeit met het leven van mensen in dit land die er wat van willen maken”.


Geert Wilders:

Knettergek en onaanvaardbaar.” Zo noemt PVV-leider Geert Wilders de Turkse verklaring waarin Nederland ervan wordt beschuldigd de Turkse gemeenschap in ons land racistisch en agressief te bejegenen.

Hij vindt dat minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken de Turkse ambassadeur in Nederland moet ontbieden. Als die geen excuses voor de verklaring aanbiedt, moet de diplomaat worden uitgewezen, aldus Wilders. „Turkije moet naar zichzelf kijken. Het is een land dat met Erdogan ondemocratisch en islamofascistisch is en niemand de les kan lezen”, stelde hij woensdag.


Bert Koenders: Heeft hij de brief al gelezen ?

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) neemt contact op met de Turkse autoriteiten over een vermeende verklaring dat Nederland de Turkse gemeenschap hier discrimineert. Dat zei hij woensdag na een debat in de Tweede Kamer.

Als Turkije een verklaring heeft uitgegeven waarin staat dat ons land de Turkse gemeenschap hier discrimineert en racistisch bejegent, dan is dat „ongepast”, aldus de bewindsman. Maar hij vindt het „van belang om precies te weten wat er is gezegd”.

Volgens hem is het integratiedebat een Nederlandse zaak en gaat Turkije daar niet over. Als de Turkse regering het daadwerkelijk heeft gezegd, „dan ligt er werk”, aldus Koenders. Hij heeft de betreffende verklaring van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken nog niet gezien.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72598
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Ariel » Wo Nov 26, 2014 6:36 pm

Nog meer reacties. Wethouder Van der Burg: 'Trek militairen terug uit Turkije'. Ik zou bijna weer VVD gaan stemmen. icon_thumbup.gif

Amsterdamse wethouder Eric van der Burg vindt dat de regering in Den Haag 'per heden' alle Nederlandse militairen uit Turkije moet halen. Deze uitspraak doet hij op Twitter nadat de Turkse regering uitsprak dat Nederland 'racistisch en agressief' optreedt richting de Turkse gemeenschap.


Minister Jeanine Hennis-Plasschaert, minister Bert Koenders en Tweede Kamerlid Han ten Broeke wilden niet veel over de uitspraak zeggen. 'Het NAVO-bondgenootschap weegt zwaar. Overigens hebben we ter plekke van de militairen nooit klachten gehoord, de samenwerking met de Turken loopt goed', aldus de minister.
CDA-Kamerlid Raymond Knops zei wel: 'Deze uitspraken worden gedaan terwijl wij voor miljoenen daar een stad beschermen
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72598
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Ariel » Do Nov 27, 2014 1:48 am

Ach!!! :nietverstaan: Hoeveel waarde hechten we aan dit gesprek?

Koenders belt halfuur met Turkse collega

Turkije heeft geen kritiek op de Nederlandse overheid of politiek. Dat heeft minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken woensdagavond te horen gekregen in een telefoongesprek met zijn Turkse collega Mevlüt Çavuşoğlu.

Ankara heeft echter wel zorgen over reacties die in de afgelopen tijd in de Nederlandse samenleving zijn geuit, bijvoorbeeld over een onderzoek waaruit blijkt dat onder Turkse jongeren massaal steun zou bestaan voor terreurbewegingen als Islamitische Staat (IS).

Koenders sprak woensdag ook met de Turkse ambassadeur in Nederland. Diens plaatsvervanger moest bovendien langskomen op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Aanleiding voor de gesprekken was een verklaring waarin de Turkse overheid Nederland ervan beschuldigt de Turkse gemeenschap in ons land op een agressieve en racistische wijze te behandelen.

Daarover ontstond eerder op de dag commotie. Vicepremier Lodewijk Asscher, die in het kabinet verantwoordelijk is voor integratie, noemde de kritiek onjuist en ongepast. Koenders zocht vervolgens contact met de Turkse autoriteiten om opheldering te vragen.

Hij heeft in het gesprek met Çavuşoğlu namens het kabinet „ernstige zorgen” geuit over berichtgeving in de Turkse media over die verklaring over Nederland. „Directe inmenging door een buitenlandse mogendheid in een democratisch debat in Nederland is ongepast”, stelde Koenders na het telefoongesprek, dat een klein halfuur duurde. Hij wees ook op het belang van een open gesprek over gecompliceerde onderwerpen als integratie.

Volgens Koenders streeft het kabinet ernaar dat Turkse Nederlanders optimaal integreren en delen Turkije en Nederland dat belang. „Integreren is een werkwoord. Daarover bestaat bij zowel Turkije als Nederland geen misverstand”, aldus de bewindsman. Volgens Cavusoğlu hoort daar ook bij dat Turkse Nederlanders de Nederlandse taal leren.

De ministers hebben afgesproken dat ze elkaar binnenkort ontmoeten om verder te praten over de „wederzijdse zorgen”.
bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72598
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Ariel » Do Nov 27, 2014 2:51 pm

Erdogans Turkije en Nederland van Rutte/Asscher hebben veel gemeen

Het was te verwachten dat Turkije kwaad zou worden over de koerswijziging van minister Asscher ten aanzien van Turken in Nederland. Maar het paternalisme dat Erdogans Turkije kenmerkt, is ook het Nederlandse kabinet niet vreemd.

Turkije vindt dat de Turkse gemeenschap in Nederland wordt 'gediscrimineerd' en het mikpunt is van 'xenofobe, islamofobe en racistische verwijten'. Daar zijn volgens het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken twee aanleidingen voor.

Eerst kondigde PvdA-minister Lodewijk Asscher (Integratie) op 25 september aan vier Turkse organisaties op de voet te zullen volgen omdat ze ondoorzichtig zijn en wellicht bijdragen aan het achterblijven van de 'culturele' integratie van Turken in Nederland.

Tweede aanleiding is de publicatie van een onderzoek van Motivaction op 11 november, waaruit zou blijken dat jonge Turken in Nederland in de conflicten in Syrië en Irak Nederland in overgrote mate de zijde van IS kiezen. Asscher noemde de uitkomsten van dat onderzoek zorgelijk.

Turken nemen kritiek niet terug: 'Het blijft zoals het is'

Ook Kamerleden - van PVV tot GroenLinks - kritiseerden in harde bewoordingen de Turkse beschuldigingen. PvdA-minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken belde met zijn Turkse ambtgenoot, die volgens Koenders de kritiek zou hebben teruggenomen.

Er is overigens geen Turkse verklaring die dat bevestigt.

Het was te verwachten dat Turkije op zijn achterste benen zou gaan staan. Eén van de vier door Asscher gewantrouwde organisaties is namelijk Diyanet, het Turkse directoraat-generaal van Godsdienstzaken dat onder meer een kleine honderdvijftig moskeeën in Nederland controleert.

Asscher wil zo de 'Lange Arm van Turkije' in Nederland aanpakken, maar diezelfde Lange Arm kon eerder probleemloos zijn gang gaan. Tot de eeuwwisseling was het zelfs staand beleid dat allochtonen hun cultuur met aanverwante waarden moesten blijven koesteren.

Nog maar enkele jaren geleden subsidieerde Nederland activiteiten van zowel Diyanet als Milli Görus en de Gülen-beweging. Zeker PvdA-politici als Asscher en PvdA-voorzitter Hans Spekman werkten daar als lokale politici aan mee, soms in het geniep.

De dubbele nationaliteit van allochtonen in Nederland, ook die van Turken, werd door het overgrote deel van de Tweede Kamer tot dusver altijd gebagatelliseerd onder het motto dat die er niet toe deed omdat Turken in Nederland toch in de eerste plaats Nederlanders zijn.

Er werd naïef aan voorbijgegaan dat de Turkse nationaliteit voor de Turken in Nederland ook verplichtingen tegenover Turkije meebrengt.

Geen wonder dat Turkije niet blij is met de Nederlandse koerswijziging. Dat daarbij harde woorden worden gebruikt, is niet ongebruikelijk. Turkije uit zich vooral onder Erdogan snel gekwetst, zeker als ook de islam in het geding is. Erdogan neemt andere landen graag de maat, zoals Nederland dat ook graag doet.

Ondanks de bizarre bewoordingen koos Turkije voor een betrekkelijk terughoudende formule om Nederland de les te lezen. Het was geen publieke verklaring van Erdogan of een Turkse minister, maar een mededeling op de website van een ministerie.
Waarden

In feite lijken het Turkije van Erdogan en het Nederland van het kabinet-Rutte/Asscher wel een beetje op elkaar. Turkije is een extreem snel gekwetst land, getekend door het verlies van het Ottomaanse Rijk, met een neiging dat rijk te willen herstellen en Turkse staatsopvattingen over religie en nationaliteit te verspreiden.

Nederland dicht zichzelf op zijn beurt superieure waarden en normen toe, die om te beginnen in Nederland, maar liefst ook ver daarbuiten moeten worden omarmd.

Met analyses en reportages over de import van armoede, het isolement van de gewone Nederlander en de toenemende invloed van de islam blijft Elsevier het thema op de voet volgen, ook als het een geaccepteerd gespreksonderwerp lijkt te zijn geworden. De voor deze bundel geselecteerde stukken geven een helder en gedetailleerd beeld van hoe immigratie sinds 1986 van Nederland een ander land maakte. Bestel nu >
Paternalisme

Asscher verzet zich tegen paternalisme van Turkije in Nederland, maar Asscher bedient zichzelf ook van paternalisme, te beginnen in Nederland, te beginnen jegens de Turken in Nederland.

Want nergens staat geschreven – behalve dan in de brieven van Asscher aan de Tweede Kamer – dat Nederlanders het verplicht eens moeten zijn over alles wat er in de Nederlandse wet staat, zoals de mogelijkheid dat mensen van hetzelfde geslacht moeten kunnen huwen.

En wat je niet van alle Nederlanders mag verlangen, mag je ook niet van Turkse Nederlanders verlangen.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72598
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De PvdA/ VVD regering.

Berichtdoor Ariel » Do Nov 27, 2014 2:56 pm

Koenders heeft weer eens gelogen. Turken nemen kritiek niet terug: 'Het blijft zoals het is'

De kritiek van Turkije op hoe Nederland Turken in ons land bejegent, werd door minister Bert Koenders (PvdA, Buitenlandse Zaken) afgezwakt. Maar het lijkt erop dat de Turken helemaal geen gas terugnemen.

'We hebben moeite om te begrijpen waarom deze "racistische aanvallen", die niet te verenigen zijn met onze lange geschiedenis met Nederland, op de agenda staan,' stond woensdag in een verklaring op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara.

Een woordvoerder van het ministerie laat nu aan RTL Nieuws weten dat Turkije bij de kritiek blijft. 'Het blijft zoals het is. We hebben gezegd wat we geloven. Het is heel duidelijk en ik geloof dat het is begrepen.'

Aanleiding voor de kritiek van de Turken is het beleid van minister Lodewijk Asscher (PvdA, Sociale Zaken) wat betreft Turkse belangenclubs. Asscher wil organisaties als Milli Görüs en Diyanet monitoren, omdat hij zorgen heeft over hun rol bij de integratie van Turken in Nederland.

Turkije zei sprak daarom van 'agressief' en 'racistisch' beleid van Nederland tegenover de Turkse gemeenschap. Koenders had daarom woensdagavond een gesprek met de plaatsvervangend ambassadeur van Turkije in Den Haag. Ook sprak hij met zijn ambtgenoot in Ankara.

Koenders zei na afloop van het gesprek met minister Mevlüt Cavusoglu (Buitenlandse Zaken) dat Turkije niet boos is, maar bezorgd over de behandeling van Turken in Nederland. 'Directe inmenging door een buitenlandse mogendheid in een democratisch debat in Nederland is ongepast,' heeft Koenders duidelijk gemaakt.

Cavusoglu erkende tijdens het gesprek het belang van Turken in Nederland om de Nederlandse taal te leren, en volgens Koenders is er geen kritiek op de Nederlandse overheid of politiek.

Diverse Kamerleden hebben al aangegeven dat zij geen genoegen nemen met de woorden van Koenders over Turkije. 'Het zou goed zijn als bekendgemaakt wordt dat deze verklaring niet de bedoeling was,' zegt GroenLinks-leider Bram van Ojik tegen de NOS.

Ook VVD-Kamerlid Han ten Broeke is terughoudend: 'We moeten even afwachten of ze het op hun website hebben gerectificeerd. Als dat plaatsmaakt voor wat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft gezegd tegen Koenders, dan is dat een blijk van enige terugtrekkende werking, en dat is wel nodig.'

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42365
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Turken zijn boos op Nederland.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Nov 28, 2014 12:33 am

PVV woedend over Turkse agressie

Geschreven: 27 november 2014

De bemoeienis van de Turkse regering met een Nederlands debat over de Turkse gemeenschap in ons land is onaanvaardbaar en ook inhoudelijk onjuist. De Nederlandse regering mag de agressieve toon van de Turkse regering niet laten passeren. Er moeten Turkse excuses komen. Zo niet, dan de Turkse ambassadeur uitwijzen en onverwijld onze Patriotraketten terughalen uit dat land.

Vragen van de leden De Roon en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over aantijgingen van Turkse regering richting Nederland:

1.) Klopt de berichtgeving, inhoudende dat Turkije Nederland beschuldigt van racisme en agressie, hetgeen zou moeten blijken uit uitlatingen van de regering over de Turkse gemeenschap in Nederland(*)?

Zo neen, wat is er dan wel gebeurd? Zo ja:

2.) Bent u het met ons eens, dat het autoritaire en islamofascistische bewind van Turkije naar zichzelf moet kijken als het gaat om racisme en agressie en wel zo ongeveer de laatste is die op dat punt over Nederland zou moeten klagen? Zo neen, waarom niet?

3.) Vindt u ook, dat Turkije zich buitengewoon ondankbaar en onbeschoft gedraagt jegens ons land, terwijl wij tientallen miljoenen euro’s van onze belastingbetalers hebben verspild aan bescherming van Turkije met onze Patriotraketten? Zo neen, waarom niet?

4.) Bent u bereid om de Turkse ambassadeur op staande voet te ontbieden en hem voor de keus te stellen om publiekelijk door het stof te gaan en excuses aan te bieden dan wel op te hoepelen naar Ankara?

5.) Als de ambassadeur geen excuses aanbiedt, haalt Nederland dan onverwijld onze Patriotraketten terug en niet pas -zoals eerder was aangekondigd- na 31 januari 2015?

(*) http://www.telegraaf.nl/buitenland/2337 ... ch___.html

http://www.pvv.nl/index.php/36-fj-relat ... essie.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19241
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Turken zijn boos op Nederland.

Berichtdoor King George » Vr Nov 28, 2014 11:28 am

'Nederlandse Turk waant zich in Turkije van jaren 50'

Raymond Boere en Ton Voermans
28-11-14 - 04:42


Afbeelding
Bittere conclusie na 30 jaar integratiebeleid
Een Turkse demonstratie op het Malieveld. © anp.

Nederlandse Turken reageren fel op de kritiek op hun gebrekkige integratie. Misschien niet zo gek. De 400.000 Turken die in Nederland wonen, konden jarenlang hun gang gaan. Met hun hoofd en hart zijn ze nog in Istanboel. 'Ze leven nog in de jaren '50 van de vorige eeuw.'

Turken in Nederland voelen zich in de eerste plaats Turk. Velen hebben het geloof dat ze hier tijdelijk zijn.
Het is een bekend beeld in alle grote Nederlandse steden. Als Galatasaray of een andere Turkse topclub een grote voetbalprestatie levert, gaan de Turken luid toeterend de straat op. Geen ander volk in Nederland leeft zo massaal mee met de verrichtingen van clubs in hun vaderland.

Het illustreert volgens Turks-Nederlandse schrijver Özcan Akyol de band die Turken nog altijd met hun geboorteland hebben. Turken in Nederland lezen Turkse kranten, kijken naar de Turkse televisie, chatten met Turkse leeftijdsgenoten over Turkse zaken. Hun vrienden- en kennissenkring is vooral Turks. ,,Turken in Nederland voelen zich in de eerste plaats Turk,'' zegt Akyol. ,,Velen hebben het geloof dat ze hier tijdelijk zijn. Ze dromen ervan uiteindelijk met een mooi huis in Turkije van hun pensioen te genieten.''

Zihni Özdil is wetenschappelijk docent wereldgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit. Hij heeft jarenlang gepubliceerd over Turkse integratie. ,,Er werd gedacht: De Turken integreren goed want ze jatten minder tasjes dan Marokkanen. Het tegendeel is waar. Er is segregatie, je reinste apartheid, door al die Turkse scholen en Turkse organisaties. Dát is 30 jaar lang gesubsidieerd en gestimuleerd.''

,,Al die foute fundamentalistische en nationalistische clubs uit het land van mijn opa werden hier gefaciliteerd. Dat heette dan multicultureel. Het is een grote klucht. Nederland ontzuilde en de Turken in Nederland verzuilden door de subsidies aan de foute clubs waar minister Asscher nu stoer over loopt te doen.''

Diplomatieke rel
Minister Asscher (Integratie) wil vier Turkse religieuze organisaties 5 jaar lang in de gaten houden omdat ze de integratie zouden belemmeren. Het leidde eerder tot een knetterende ruzie en uiteindelijk een breuk tussen twee Turkse Kamerleden en de PvdA, ook de partij van Asscher. Inmiddels is de discussie uitgegroeid tot een diplomatieke rel, nadat Turkije zich negatief uitliet over Asschers 'racistische en agressieve' integratiebeleid.

Dat Asschers voornemen bij veel Turken in het verkeerde keelgat is geschoten, is volgens Özcan Akyol niet zo vreemd. Turken zijn een trots en nationalistisch volk. Veel trotser dan de Nederlanders. ,,Dat zit in de aard van het beestje. Turken in Turkije zijn ook zo.''

Afbeelding
Tijdens een speech in Berlijn zei Recep Tayyip Erdogan dat Turken vooral niet moesten integreren. © afp.

Dat nationalistische gevoel bij Turken in het buitenland wordt gevoed door de regering in Ankara en premier Erdogan. Bij een speech in Berlijn zei hij dat Turken vooral niet moesten integreren. Het is dit soort uitspraken waar ook Nederlandse Turken zich aan vastklampen. Volgens Akyol voelen veel Turken zich gediscrimineerd. Dat is volgens hem niet alleen een gevoel: het gebeurt ook. Al hebben veel Turken er volgens hem zelf ook aan meegewerkt dat ze in een achtergestelde positie zijn beland.

Conservatief en nationalistisch
Özdil: ,,Expats uit Turkije die in Nederland komen schrikken zich kapot als ze de Turkse gemeenschap hier zien. Of ze in een tijdmachine zitten en terug zijn in de jaren '50. Turken hier zijn zo conservatief en nationalistisch, gestimuleerd door het Nederlandse beleid. Ze denken dat ze Turk zijn, maar ze zijn Nederlander. Dat willen ze zich niet realiseren en de Nederlanders evenmin. Er is geen burgerschap.''

Akyol herkent het uit zijn jeugd. ,,Ik ben opgegroeid in Deventer. Daar zijn twee Turkse moskeeën en een Turkse voetbalvereniging. Op deze plekken zijn de Turken vooral te vinden. Ze gedragen zich in deze stad als vreemdelingen, waardoor ze een onbekende groep zijn gebleven in de gemeenschap. Als je die segregatie doelbewust in stand houdt, dan moet je niet raar opkijken dat mensen discrimineren.''

,,Integratie heeft te maken,'' zegt Özdil, ,,met binding aan een land. Niet over de vraag of je overlast veroorzaakt. Als Asscher niet voor de bühne handelt en echt schoon schip wil maken, dan kan het nog leiden tot iets positiefs. Maar ik weet het niet, de grote steden zitten vol met afdelingen van fundamentalistische en nationalistische clubs uit het land van mijn opa. Ik hoop dat de volgende generatie Turken wakker wordt en dat ze beseffen dat ze Nederlanders zijn.''


AD
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19241
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Turken zijn boos op Nederland.

Berichtdoor King George » Vr Nov 28, 2014 3:27 pm

Asscher, de ideologische pooier.

28 november 2014

Door Ron Dorothy

Afbeelding Om met Donner te spreken; wanneer een meerderheid de Sharia wenst in te voeren, dan moet dat gebeuren. Zo is het ook met een eventuele meerderheid die (alle) moskeeën wil sluiten. Er is niets ongrondwettelijk aan een (impliciet) voorstel tot grondwetswijziging. Wie een democratische meerderheid zoekt voor het schrappen van artikel zes van de grondwet doet niets wat als ongrondwettelijk kan worden aangemerkt. Behalve als dat voornemen tegen de belangen van ene Lodewijk Asscher indruist, dan is er opeens Grote Paniek en dramatisch gestemde berichtgeving in het NOS journaal. Kom niet aan de PvdA.

Gisteravond verkondigde Asscher met veel bombarie dat de PVV weer eens te ver gegaan was. Met het gebruikelijke verdraaien van woorden en de nodige valse sentimenten (hoogtepunt: ‘u demoniseert pasgeboren kinderen’-Karabulut SP) stond links klaar de beschermheilige der verschoppelingen uit te hangen. Het vertrek van Ozturk en Kuzu heeft duidelijk een flinke wond geslagen in de PvdA, daar moet dus aan gewerkt worden. Aan Lodwijk de schone taak, met een beetje hulp van NOS-baas Marcel Gelauff uiteraard. Ik moest er smakelijk om lachen. Asscher en principes, dat wil ik meemaken.

Asscher is de pooier van een ordinair cliëntelistisch politiek bordeel. Achter het ene raam staat Hans Spekman met een opgerolde daklozenkrant in z’n krent het arbeiderssocialisme te preken. Achter een ander raam zit Marcouch, met een ferme glooiing in zijn djellaba de koran te reciteren. Het was zijn partij die nieuwkomers niet de geringste prikkel gaf tot integratie. Het was zijn partij in Amsterdam die met illegale staatssteun een moskee voor radicalen en Turkse nationalisten uit de grond stampte. Het was de PvdA die Fatima ‘zelfcensuur is dapper’ Elatik een podium gaf en niet terugdeinsde om tegenstanders te demoniseren.

De PvdA is een vehikel voor conservatief islamisme, Turkse en Marokkaanse belangen geworden. Dankzij de PvdA is Nederland binnenkort een Turks-Islamitische partij rijker. In Den Haag klinkt de azaan en we worden we keihard uitgelachen door de eerste de beste Turkse drol. De islam is in dit land zo snel gegroeid dat er in Gouda een kazerne moet worden omgebouwd tot moskee. Alles onder bezielende leiding van de PvdA. Als er iemand geen recht van spreken meer heeft dan is het wel Lodewijk Asscher van de PvdA. Het is alsof de chauffeur van de monstertruc uit Haaksbergen kritiek levert op mensen die onverzekerd rondrijden. Asschers partij heeft het land in lichterlaaie gezet en heeft nu de euvele moed hulpverleners aan te vallen. Het enige eerbare wat de PvdA nog kan doen is zichzelf opheffen. Zo niet, dan hoop ik dat de geschiedenisboeken net zo ongenadig over Lodewijk zullen oordelen als over zijn grootvader.


De Nieuwe Realist
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19241
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Turken zijn boos op Nederland.

Berichtdoor King George » Vr Nov 28, 2014 4:01 pm

Erdogan: 'Buitenland haat Moslims'

Afbeelding

"Buitenlanders kunnen de problemen van het Midden-Oosten niet oplossen, want westerse staten houden niet van ons", meent de Turkse president Erdogan. "Ze hebben meer belangstelling voor geld."

"Alleen wijzelf kunnen onze problemen oplossen", aldus de islamitische politicus gisteren tijdens een lezing in Istanboel voor de Organisatie van Economische Islamitische Samenwerking (COMCEC). "Ik spreek openlijk: buitenlanders zijn dol op olie, goud, diamanten en de goedkope arbeidskrachten van de islamitische wereld. Ze houden van de conflicten in het Midden-Oosten, maar niet van ons."

"Ze zien eruit als vrienden, maar willen ons dood hebben, ze genieten ervan om onze kinderen te zien sterven. Hoe lang zullen we dat nog accepteren?" De Osmaanse leider riep daarom op tot eenheid en solidariteit tussen moslims, schrijft dagblad Hürriyet. De politicus wees tijdens zijn speech ook op het lijden van de Palestijnen en de bloedbaden in Syrië en Irak.

‘Ego complex’ & 'de geschiedenis van de beschaving'

Mensen die hem bekritiseerden over zijn stelling dat moslims – en niet Columbus – Amerika ontdekten, lijden volgens hem aan een ‘ego complex’. De president herhaalde zijn bewering en stelde dat die "op wetenschappelijk onderzoek is gebaseerd".

Kritiek zou erop gericht zijn "te verhinderen dat islamieten zaken in twijfel trekken". Erdogan: "Het verontrust westerlingen dat wij ze aan bepaalde feiten herinnerd hebben: aan de geschiedenis van de beschaving, wetenschap, politiek en oorlog."


Powned
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42365
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Turken zijn boos op Nederland.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Nov 28, 2014 5:24 pm

Rutte: excuses Turkije niet nodig

Vr 28 nov 2014

DEN HAAG - Het Nederlandse kabinet vindt excuses van de Turkse regering voor kritiek op het Nederlandse integratiedebat niet nodig. Premier Mark Rutte zei dat vrijdag na de wekelijkse ministerraad.

Volgens hem heeft minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken deze week heel duidelijk gemaakt aan zijn Turkse collega dat Nederland geen bemoeienis wenst van buiten met het Nederlandse integratiedebat. Maar omdat de Turken hebben gezegd dat de verklaring over racisme in Nederland niet bedoeld was voor de Nederlandse overheid, zijn excuses niet nodig, aldus Rutte.

Koenders en ook minister Lodewijk Asscher, in het kabinet verantwoordelijk voor integratiebeleid, zullen de kwestie de komende tijd ook nog wel een aantal keer bespreken met hun Turkse collega's. Volgens Rutte zullen ze duidelijk maken „dat we hier in Nederland eigen beleid maken en op geen enkele manier geïnteresseerd zijn in de opvattingen van Turkije daarover”.

Deze week ontstond commotie over een verklaring waarin de Turkse overheid Nederland ervan beschuldigt de Turkse gemeenschap in ons land te discrimineren en op een racistische manier te bejegenen. Koenders belde zijn Turkse collega Mevlüt Çavuşoğluom opheldering te vragen. Volgens Koenders heeft Çavuşoğluom afstand genomen „van enige kritiek op de Nederlandse overheid of politiek”.

Op de vraag of de omstreden verklaring van de Turkse overheidssite moet worden gehaald, zei Rutte: „Die verklaring interesseert me niks. Het gaat mij erom dat er een suggestie lag alsof Turkije zich bemoeit met het Nederlandse beleid en die is nu weg”.

BRON
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15900
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Turken boos. Wanneer volgen de Marokkanen?

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Nov 29, 2014 4:11 pm

Het is onveranderlijk zoals het was en zoals het is en zoals het altijd zal blijven. Een Turk is een Turk en een Nederlander een Nederlander. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Dat zijn de Turken die Nederlander zijn geworden en willen blijven omdat zij een nieuw vaderland hebben verkozen. Wonen ze in Limburg - leuk - dan praten zij met een Limburgs accent en hoor je niet dat zij eerst Turks waren. Er wordt echter nooit over emigratie gesproken , maar altijd over gastarbeiders met een dubbel paspoort.

Afschaffen dat dubbele paspoort en Turken laten kiezen voor één vaderland. Waarom gebeurt dat nog steeds niet? PARASIETEN! Het moet maar eens afgelopen zijn met het van twee walletjes kunnen eten.Ik kan het niet genoeg herhalen. Ze zijn Turk en hebben maar één vaderland: Turkije. Als de politieke smeerlappen hun best hadden gedaan, had er nooit sprake mogen zijn van een dubbel paspoort. De huichelachtige schoften in de politiek meten altijd met twee maten, net zoals bijna alle allahtonen doen. Een arts uit het buitenland met een bedenkelijke opleiding en diploma moet toch ook hier een nieuwe artsen studie afronden omdat zijn diploma niet erkend wordt? Alleen het Nederlandse diploma telt. Zeg het maar Turk! Welk vaderland verkies je? Turkije? Prima, dan geen Nederlands paspoort. U verkiest de Nederlandse nationaliteit? Alweer prima, dan Turks paspoort inleveren. Voordeel? U hoeft ook niet in militaire dienst in Turkije. Vooral dat laatste. Dat Turken nog militaire dienstplicht hebben in Turkije betekent toch voor honderd procent dat zowel Turkije als de Turk totaal geen respect heeft voor zijn 'nieuwe vaderland'. Het is echt van de zotte. Stel Turken voor de definitieve keuze. Wat is er mis met openheid betonen en duidelijkheid verschaffen naar de autochtone Nederlandse bevolking toe?

OK! Wanneer zijn nu de Marokkanen aan de beurt? Want ook dat Marokko is net zo vies fascistisch als Turkije en meent ook hier de dikste vinger in de pap van 'HUN ONDERDANEN' te moeten roeren.

Wat is er mis met ronduit te zeggen dat wij de islam die fascistisch is hier niet langer wensen? Meer dan vijftig jaar hebben Marokkanen en Turken de gelegenheid gehad zich inzicht te verschaffen in onze kennisbeschaving. Maar wanneer parasiteren de voorkeur heeft van de moslim, zal islam altijd een vloek blijven op onze kennisbeschaving en streven naar menslievende vooruitgang.

De Koran is GREEN heilig boek, maar een verwerpelijk smerig sadistisch boek

Zo moeilijk is dat niet te begrijpen. Door het falen van de Europese politiek is de misdaad en onvrede onder de autochtone bevolking enorm gestegen. Bedankt elitaire hufters!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6279
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Turken boos. Wanneer volgen de Marokkanen?

Berichtdoor Ali Yas » Za Nov 29, 2014 4:57 pm

'Hans van de Mortel' schreef:Meer dan vijftig jaar hebben Marokkanen en Turken de gelegenheid gehad zich inzicht te verschaffen in onze kennisbeschaving.

Nou, dat is ze kennelijk niet zo goed bevallen. En dat is dan wederzijds. Maar je moet wel bedenken dat ook de autochtone cultuur er niet op vooruit gegaan is, in moreel opzicht. We zijn hedonistische slappelingen geworden zonder gemeenschapszin en zonder doel in het leven.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

mercator
Berichten: 18641
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Turken boos. Wanneer volgen de Marokkanen?

Berichtdoor mercator » Zo Nov 30, 2014 11:16 am

Ali Yas schreef:We zijn hedonistische slappelingen geworden zonder gemeenschapszin en zonder doel in het leven.

Klopt. Een beschaving die zichzelf zo grondig kapot wenst kan beter verdwijnen.
Daar hebben we deze week nog een pakkend voorbeeld van gezien. De Marxisten paus Franciscus I gaat een potje bidden in de blauwe moskee in Istanbul samen met zo een soort Moslim religie-gek, hoe heet zo'n beest...een MOEFTI ! Dezelfde moskee die ooit een christelijke kerk was , waar de moslims de christenen massaal hebben afgeslacht. Ik kan me geen groter zelf-vernedering indenken. Het is de ultieme triomf van Islam over Christendom.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6279
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Turken boos. Wanneer volgen de Marokkanen?

Berichtdoor Ali Yas » Zo Nov 30, 2014 11:34 am

mercator schreef:De Marxisten paus Franciscus I gaat een potje bidden in de blauwe moskee in Istanbul samen met zo een soort Moslim religie-gek, hoe heet zo'n beest...een MOEFTI ! Dezelfde moskee die ooit een christelijke kerk was

De Blauwe Moskee is een kopietje van de Hagia Sophia om de hoek, en dát is de "ooit christelijke kerk" die je bedoelt. Het is dus nog erger dan je dacht.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

mercator
Berichten: 18641
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Turken boos. Wanneer volgen de Marokkanen?

Berichtdoor mercator » Zo Nov 30, 2014 11:49 am

Ali Yas schreef:De Blauwe Moskee is een kopietje van de Hagia Sophia om de hoek, en dát is de "ooit christelijke kerk" die je bedoelt. Het is dus nog erger dan je dacht.

Ok, ik ben niet zo op de hoogte van de Islamitische architectuur.
Maar het is ongelooflijk toch: terwijl de schapen van zijn christelijke kudde massaal worden afgeslacht door de moslims gaat die stomme Paus wat bidden in een moskee ! In dezelfde week heeft de man in de jurk nog verteld in Straatsburg voor het Europees Parlement dat we in Europa veel guller immigranten moeten toelaten. En dat nieuws gaat gewoon onopgemerkt voorbij, en geen enkele christenziel protesteert.

Zoals de Volksschrijver Reve al zei decennia geleden:

De Katholieke kerk geeft alles gratis weg aan iedereen. Er is maar voorwaarde: de ontvanger mag niet katholiek zijn.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19241
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Turken zijn boos op Nederland.

Berichtdoor King George » Zo Nov 30, 2014 12:58 pm

Pilgrim schreef:
Rutte: excuses Turkije niet nodig

Vr 28 nov 2014

DEN HAAG - Het Nederlandse kabinet vindt excuses van de Turkse regering voor kritiek op het Nederlandse integratiedebat niet nodig. Premier Mark Rutte zei dat vrijdag na de wekelijkse ministerraad.

Volgens hem heeft minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken deze week heel duidelijk gemaakt aan zijn Turkse collega dat Nederland geen bemoeienis wenst van buiten met het Nederlandse integratiedebat. Maar omdat de Turken hebben gezegd dat de verklaring over racisme in Nederland niet bedoeld was voor de Nederlandse overheid, zijn excuses niet nodig, aldus Rutte.

Spoiler! :
Koenders en ook minister Lodewijk Asscher, in het kabinet verantwoordelijk voor integratiebeleid, zullen de kwestie de komende tijd ook nog wel een aantal keer bespreken met hun Turkse collega's. Volgens Rutte zullen ze duidelijk maken „dat we hier in Nederland eigen beleid maken en op geen enkele manier geïnteresseerd zijn in de opvattingen van Turkije daarover”.

Deze week ontstond commotie over een verklaring waarin de Turkse overheid Nederland ervan beschuldigt de Turkse gemeenschap in ons land te discrimineren en op een racistische manier te bejegenen. Koenders belde zijn Turkse collega Mevlüt Çavuşoğluom opheldering te vragen. Volgens Koenders heeft Çavuşoğluom afstand genomen „van enige kritiek op de Nederlandse overheid of politiek”.

Op de vraag of de omstreden verklaring van de Turkse overheidssite moet worden gehaald, zei Rutte: „Die verklaring interesseert me niks. Het gaat mij erom dat er een suggestie lag alsof Turkije zich bemoeit met het Nederlandse beleid en die is nu weg”.


BRON


Lees dus goed wat er staat:

Maar omdat de Turken hebben gezegd dat de verklaring over racisme in Nederland niet bedoeld was voor de Nederlandse overheid, zijn excuses niet nodig, aldus Rutte.


De Turkse verklaring over racisme betrof dus het Nederlandse volk. Onze * kuch * volksvertegenwoordigers zijn dus de mening toegedaan dat de Turkse overheid het Nederlandse volk mag schofferen. Indirect geeft de Nederlandse overheid dus ook aan niet het volk te zijn. Overigens wisten wij al dat deze roverheid volksvreemd is.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6279
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Turken zijn boos op Nederland.

Berichtdoor Ali Yas » Zo Nov 30, 2014 2:39 pm

Als excuses niet nodig zijn, kan een minister over Turkije dan ook zulke dingen zeggen, bijvoorbeeld dat het land er een apartheidsbewind op na houdt waar het religieuze minderheden betreft? O nee wacht, dat gaat over de regering en dan mag het niet. :emm2:
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19241
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Turken zijn boos op Nederland.

Berichtdoor King George » Zo Nov 30, 2014 8:14 pm

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten