PWA-kazerne in Gouda wordt geen moskee

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

PWA-kazerne in Gouda wordt geen moskee

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 24, 2014 8:52 pm

Ik dacht dit is een grap....Maar nee. Dit is serieus. :shock:

Prins Willem-Alexander Kazerne wordt megamoskee

In Gouda is de gemeente er al praktisch klaar mee. De Prins Willem-Alexander Kazerne wordt omgebouwd tot een kolossale moskee. Weer wordt zo een stuk islamisering door de strotten van de burgers geduwd.

De bewoners zijn, dat spreekt vanzelf, niet blij. Ze zijn zelfs bang. Ik kreeg mailberichten van een buurtbewoner die me op het hart drukte dat de klachten anoniem behandeld worden. Groot is de vrees voor de wraak van de komende moskeegangers.

Juist nu de gedachte steeds meer opkomt dat het niet zou gek zijn als we weer een echt leger zouden hebben, beslissen de magistraten van Gouda dat het tijd wordt om een kazerne om te toveren in een kolossale moskee middenin de stad.

En reken maar dat het doorgaat. De complexe procedures over de hoofden van de bewoners heen zijn al lang en breed in werking gezet.

Het college is helemaal voor:

“Voor zowel De Ark/Gemiva als de Verenigde moskeeën biedt de PWA-kazerne unieke voordelen die elders in Gouda niet mogelijk lijken. Beide initiatieven worden door het college een warm hart toegedragen en de gemeente wil daar waar mogelijk de initiatieven ondersteunen.”

De gemeente heeft een ‘principebesluit’ genomen en zich verplicht aan de stelling dat de moskee er hoe dan ook moet komen in de gemeente. En die kazerne zou ideaal zijn voor dit ‘multifunctionele complex.’

Hierna hoeft de zaak praktisch alleen nog uitgerold te worden, zo blijkt uit een memo van het college 14 oktober:

Nu het college het principebesluit heeft vastgelegd, inhoudende dat uitsluitend aan een ABC constructie wordt meegewerkt als beide initiatieven in de PWA kunnen worden gerealiseerd, is het van belang zo spoedig mogelijk met alle betrokken partijen nader te onderzoeken welke gevolgen het samengaan heeft op de praktische invulling van het gebouw en van het terrein, alsmede de implicaties voor de cultureel-maatschappelijke verhoudingen tussen beide gebruikers en de implicaties voor de buurt.

In de stukken zijn ook de verslagen terug te vinden van een haastig bijeengeroepen bewonersvergadering. Mosterd na de maaltijd, dat beseft iedereen wel. De bewoners vragen zich bijvoorbeeld af of de moslims niet in het bijzonder geïnteresseerd zullen zijn aan de beveiligde NAVO-kelder onder de kazerne. Men is boos dat voor een protestantse kerk geen plaats was in de buurt. En voor deze moskee wel. Terwijl in de buurt zelf nauwelijks moslims zouden wonen. En dan is er het rituele gekrakeel over parkeerruimte. Alsof het daarom zou gaan.

Uit een memo van 14 oktober blijkt dat de gemeente alleen de bewoners heeft gehoord over praktische punten, niet over het feit dat het om een moskee gaat:

Met buurtbewoners is een gesprek aangegaan over de implicaties op verkeer, parkeren, geluid, veiligheid etc. van de beide initiatieven. Daarbij is toegezegd dat al deze aspecten in de nadere planvorming worden meegewogen.

Wilt u er aan twijfelen of het inderdaad wel zo’n megamoskee zal worden, kijk dan eens naar dit filmpje over de plannen.

En legt een imam uit waarom de megamoskee er moet komen. Het lijkt hem helaas niet in het Nederlands te lukken. Lang leve de integratie.http://joostniemoller.nl/2014/10/prins- ... /#comments
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16072
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Groot koffiehuis met kaarttafels en waterpijpen. Moskee nee

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Okt 27, 2014 11:38 am

Ariel schreef:Ik dacht dit is een grap....Maar nee. Dit is serieus. :shock:

Prins Willem-Alexander Kazerne wordt megamoskee

In Gouda is de gemeente er al praktisch klaar mee. De Prins Willem-Alexander Kazerne wordt omgebouwd tot een kolossale moskee. Weer wordt zo een stuk islamisering door de strotten van de burgers geduwd.

Een logisch gevolg van zoveel moslims om je heen. Maar willen we dat ook? Daar heeft de overheid maling aan. Zij hebben namelijk lak aan het volk. Altijd al zo geweest. En dan hebben we het over democratie. Waarom komt dat referendum idee van D'66 nooit van de grond? Zoals in Zwitserland. Het volk gaat stemmen en zegt resoluut NEE. Niet zo moeilijk voor moslims. Niet mee eens? Ga dan lekker in Saoedi-Arabië wonen. Lekker dichtbij de doos met de muffe briljante steen van Allah. Kun je makkelijk verschillende keren in je leven omheen lopen. Nou . . . als je dan nog geen ereplaats in Allah's paradijs krijgt, weet ik het ook niet.

Ik herhaal, die paar politieke leiders zijn voornamelijk met hun eigen ego bezig. Lekker machtswellustelingetje spelen over het volk. Het volk was nooit wat, is niks en zal ook nooit wat worden. Dat zeg ik. Beter af en toe een korte revolutie organiseren en neerknallen die hap! Ook al helpt een revolutie niet, dan is het toch leuk voor je eigen gemoedsrust.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re:PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Ariel » Wo Okt 29, 2014 2:38 am

Posterverzet tegen komst megamoskee Gouda

Afbeelding

De posters zijn inmiddels verwijderd van de lantaarnpalen, maar laten niets aan duidelijkheid over: een beeltenis van een moskee, met een groot kruis er doorheen. Daar omheen de tekst: Geen megamoskee in ons Gouda, steun het Verzet!

De posters zijn opgehangen door de beweging Identitair Verzet, een van oorsprong Franse groepering genaamd Géneration Identitaire, die strijd tegen islamisering. Op hun facebookpagina stellen ze, dat jonge activisten de afgelopen dagen de straat zijn opgegaan om buurtbewoners in Gouda-Noord in 'het Verzet' te krijgen tegen de komst van een groot islamitisch centrum in de oude PWA-kazerne.

Opstand
Niet uitgelegd wordt wat dat Verzet precies inhoudt. Buurtbewoner Edward Uittenbroek is fel tegen de komst van de moskee. 'Maar ik heb niets gemerkt van deze campagne in onze wijk en ken IdVerzet ook niet. Feit is wel dat we in opstand moeten komen tegen de mogelijke totstandkoming van dit jihadcoördinatiepunt in onze wijk.'

D66-raadslid Zouhair Saddiki is niet gecharmeerd van de postercampagne. 'Geen ongewenste haatzaaiende plakkers in mijn wijk,' schrijft hij op Twitter. Daarop een foto van posters van IdVerzet met de tekst: Stop islamterreur, met op de achtergrond een foto van een IS-strijder met dito vlag. Saddiki heeft deze posters eigenhandig verwijderd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39686
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 29, 2014 8:54 pm

Afbeelding


"Saddiki heeft deze posters eigenhandig verwijderd."
Anti-reclame tegen ISIS. Dat moet niet mogen !
"Stop Islam terreur" staat er op de pamfletten.
D666 geeft het goede voorbeeld voor de brave burger. want voordat je het weet roept met "Stop Islam" en dan duurt het nog maar even voordat de treinen naar het zuiden rijden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39686
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Nov 03, 2014 1:54 pm

behalve een paar jeugdige jihad gangers heeft Gouda ook 5 jihad sletjes zien vertrekken.
Dat wil de gemeente in de toekomst verhinderen. Hoe?
Gouda probeert met gesprekken over onder meer het geloof te voorkomen dat potentiële jihadisten naar Syrië vertrekken. Ook wordt er een beroep gedaan op de omgeving.

Welke omgeving? Als ze levend terug komen zijn ze helden voor een deel van de allahtonen.
'Bij een overzichtelijk aantal jongeren wordt gekeken hoe we kunnen voorkomen dat ze radicaliseren. Een mogelijkheid is het voeren van geloofsgesprekken met betrokken burgers of professionals uit de gemeenschap zelf,' zegt de Goudse burgemeester Milo Schoenmaker (VVD) tegen De Telegraaf.
http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2014/11/Hoe-Gouda-potentiele-jihadisten-probeert-tegen-te-houden-1633752W/?masterpageid=158493
Hij denkt zeker dat die gematigde en de beroeps-Moslims theologisch gezien betere kaarten hebben dan de fundi's ?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Ariel » Za Nov 22, 2014 1:56 pm

Tja, daar was waarschijnlijk niet over nagedacht.

Kamervragen CDA over moskee met atoombunker

Afbeelding
De PWA-kazerne


De mogelijke komst van islamitisch centrum El Wahda in de Goudse PWA-kazerne met daarin een atoomvrije bunker heeft geleid tot Kamervragen. CDA-Kamerlid Oskam vraagt minister Opstelten (Veiligheid) welke risico's hij ziet 'wanneer mogelijk extremistische moslims toegang hebben tot de atoombunker.'

Peter Oskam, CDA-woordvoerder voor veiligheid, justitie en de politie, heeft met twee CDA-collega's aan minister Ivo Opstelten zeventien Kamervragen gesteld. Opvallend is dat een aantal vragen specifiek is gericht op de aanwezigheid van een bunker onder het complex van de voormalige kazerne aan de Groen van Prinsterersingel in Gouda. Oskam: ,,Aan doemdenken doe ik niet, maar zo'n bunker is wel precair.''

Zo luidt één van de vragen als volgt: 'Krijgt de koper van de voormalige kazerne de atoombunker hierbij inbegrepen en heeft deze koper dan vrij toegang tot en beschikking over de atoombunker?'

Oskam: ,,Tegen de komst van moskeeën is onze partij uiteraard niet. En we moeten niet meteen van het ergste uitgaan. Maar de combinatie van een islamitisch centrum in een oude kazerne met atoombunker, die is wel heel apart.''

De twijfels daarover worden volgens Oskam nog eens gevoed doordat er onduidelijkheid bestaat over de financiering van dit centrum. ,,Er is een fors bedrag van 2,5 miljoen euro binnengehaald door de moskee, maar wie heeft daaraan bijgedragen? Komt het geld vanuit extremistische hoek? En zo ja, wat zijn dan de consequenties?'' Oskam ziet graag dat Opstelten ervoor zorgt dat de gemeente Gouda hierin wordt gecontroleerd. ,,Hebben zij de financiën slechts oppervlakkig getoetst, of zijn ze er echt ingedoken?''

Burgemeester Milo Schoenmaker van Gouda zei eerder in antwoord op raadsvragen in dit verband, dat hij het betreurt dat in de politieke vragen de suggestie wordt gewekt van radicalisme. Hij vindt de zorgen ook niet reëel. ,,Het extremisme is juist een zorg bij de Goudse moskeebesturen. In gesprekken met mij zeggen ze: 'Het gaat om onze kinderen. Waarom zouden wij dan het radicalisme binnenhalen?' Dat is een garantie dat ze er serieus mee omgaan,'' aldus Schoenmaker eerder.Het moskeebestuur heeft nog niet gereageerd.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16072
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Eigenaardig

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Nov 22, 2014 2:09 pm

De 'reacties' en 'bekeken' kloppen voor geen meter. Ik neem aan dat wanneer iemand reageert, hij ook gekeken heeft.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Eigenaardig

Berichtdoor Ariel » Za Nov 22, 2014 2:41 pm

'Hans van de Mortel' schreef:De 'reacties' en 'bekeken' kloppen voor geen meter. Ik neem aan dat wanneer iemand reageert, hij ook gekeken heeft.


Ik heb het topic gesplist Hans. Vandaar. Ik vermoed dat we meer gaan horen over deze kazerne/moskee.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Ariel » Wo Nov 26, 2014 12:53 pm

Nou, wie weet. Misschien wordt uitstel afstel. Ik hoop het voor de mensen in Gouda

Gouda stelt megamoskee uit

Het stadsbestuur van Gouda stelt het besluit over de allergrootste moskee van Nederland een half jaar uit. Het stadhuis zegt langer de tijd nodig te hebben. Het islamitisch centrum zou gehuisvest moeten worden in de voormalige Prins Willem-Alexander Kazerne. Het complex, inclusief metersdiepe atoombunker, moet onderdak bieden aan maximaal 4500 gelovigen.

De wijk Gouda Noord is in opstand gekomen tegen de plannen. Om gezamenlijk een vuist te maken tegen de megamoskee hebben ruim honderd wijkbewoners de vereniging ’Gouda Noord zoals het Hoort’ opgericht. Er komt een petitie, stadsenquête via het lokale weekblad en als het moet een juridische strijd.

In het 2,5 miljoen euro kostende islamitisch centrum worden dertig leslokalen, feestzalen voor grote bruiloften, aparte ontmoetingsruimten voor vrouwen, een lijkwassingsruimte en drie bestaande Goudse moskeeën gehuisvest. ’Noord’ is een van de weinige delen van Gouda waar amper moslims wonen. Omwonenden vrezen voor parkeeroverlast, getoeter bij Marokkaanse bruiloften en voor import van problemen uit de achterstandswijken van de oud-Hollandse stad.

De protestvereniging strijdt verder voor een ander plan. Een ontwikkelaar wil de locatie, waar de Koninklijke Marechaussee een paar jaar geleden is vertrokken, teruggeven aan de wijk door appartementen te bouwen voor senioren uit het sterk vergrijsde ’Noord’. Daarnaast moet er ruimte komen voor medisch kinderdagverblijf Gemiva en De Ark, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen die al tien jaar op zoek is naar een geschikte plek.

De kwestie zorgt voor een politieke soap in het ’Huis van de Stad’. Een meerderheid van de gemeenteraad is tegen de komst van de megamoskee, waar haatprediker Tarik Chadlioui tonnen voor inzamelde tijdens benefieten. Maar wethouders van PvdA, GroenLinks, Gouda Positief en D66 geven niet op. Ze werken stug door aan een poldervariant: beide plannen onder één dak.

De tegenstanders hopen dat coalitiepartij VVD geen draai maakt. „Een politiek spel waar mensen niets van begrijpen”, concludeert SGP-fractievoorzitter Arjan Versteeg. „Ik vermoed dat er tijdens de verkiezingscampagne door bepaalde politici beloften zijn gedaan aan de islamitische gemeenschap." Wijkbewoner Edward Uittenbroek is woedend dat het stadhuis de moskeeplannen nooit actief heeft gecommuniceerd: „Als we het niet zelf hadden ontdekt, was de bouw al begonnen. Voor de komst van een speeltuintje kregen we drie brieven.”

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 01, 2014 3:27 pm

Nederlanders beginnen te leren van Moslims. Ze weten dat als de moslim gemeenschap begint met dreigementen, dat soms helpt. Vandaar dat een 'verontruste Gouwenaar' dit trucje ook probeert.

Burgemeester Gouda 'bedreigd om megamoskee'

De Goudse burgemeester Milo Schoenmaker en de wethouders Daphne Bergman en Rogier Tetteroo worden 'bedreigd' vanwege de komst van een moskee in Gouda-Noord. Ze 'zullen geen rust vinden', staat in een anonieme brief die is bezorgd.

In de brief, waarvan een kopie in handen is van het AD, uit een anonieme, 'verontruste Gouwenaar' de bedreigingen niet zelf. De briefschrijver zegt uit 'betrouwbare bron' begrepen te hebben dat er onlusten volgen in de stad. De komst van een moskee in de voormalige kazerne, wordt 'de grootste vergissing in de geschiedenis van Gouda' genoemd.

B en w hebben de brief overhandigd aan de politie. Een woordvoerster van de politie Haaglanden/Hollands Midden zegt dat in overleg met justitie wordt bekeken wat er mee gebeurt. Over eventuele beveiligingsmaatregelen voor b en w wil ze niets kwijt.


,,Het is echt serieus", aldus de briefschrijver. ,,Brandstichting van gebouwen en auto's behoren tot mogelijke acties. Men zegt dat als wij (Gouda-Noord) opgezadeld worden met een hoop chaos en drukte en de gevolgen hiervan zoals waardedaling van woningen, overlast, hangjongeren, maar ook te verwachten escalaties zoals in de Schilderswijk in Den Haag, de verantwoordelijken dit ook gaan meemaken."

Serieus
Locoburgemeester Daphne Bergman zegt dat de brief serieus wordt genomen, maar dat ook weer niet gelijk iedereen in de stress schiet. ,,Ik doe er niet laconiek over, maar dit soort brieven krijg je soms als bestuurders. Je wilt niet weten wat er allemaal in mijn mailbox zat rond de discussie over Zwarte Piet'', zegt ze, verwijzend naar de kleur van Piet tijdens de landelijke intocht van de Sint in Gouda.

De briefschrijver maakt niet alleen gewag van de dreigementen. Er klinken ook verwijten richting de Marokkaanse gemeenschap. Vooral de jeugd moet het ontgelden. Die heeft het voor het zeggen in Gouda.

Tientje
Blijkens de brief komt de waarschuwing uit Gouda-Noord. Edward Uittenbroek van de kersverse bewonersvereniging 'Gouda-Noord zoals het hoort' zegt dat de briefschrijver in elk geval slecht op de hoogte is van activiteiten die al worden ontplooid om de moskee met legale middelen tegen te houden. ,,In plaats van zo'n brief te sturen, kunnen ze beter een tientje in onze pot stoppen om ons te steunen.''

De bewonersvereniging voert de druk op met onder andere een stadsbrede enquête en een online petitie die inmiddels al duizend keer is ondertekend.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39686
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jan 19, 2015 10:56 pm

Antwoorden op kamervragen over de Gouden Goudse PronkMoskee.
http://www.geenstijl.nl/archives/images/salafistischemegamoskee.pdf

1. de atoombunker wordt gesloopt op kosten van de gemeente.
2. de gemeente Gouda zou vervolgens de Prins Willem
Alexander Kazerne in zijn geheel doorverkopen ten behoeve van onder andere de
vestiging van een speciale school (in het kader van een herbestemming in de
publieke sfeer) en een kinderdagcentrum voor gehandicapte kinderen. (Beide inpandig in de moskee)
3.Momenteel laat de gemeente Gouda onderzoek doen naar de herkomst van het
geld.
4. De gemeente Gouda heeft aangegeven dat De Vereniging van Moskeeën een
substantieel deel van de moslims in Gouda vertegenwoordigt
5. verder veel gezwatel in het document.
" In het algemeen kan worden gesteld dat de financiering van nieuwbouw-moskeeën vaak deels vanuit het buitenland komt. Ook kan in het algemeen worden gesteld dat salafistische netwerken vaak internationaal van aard zijn en dat er dus ook sprake is van internationale fondsenwerving. Salafisten streven naar de vestiging van een samenleving die volledig is gebaseerd op de waarden en normen van de 'zuivere islam'. Om dit doel te bereiken, trachten salafistische groeperingen hun invloed daar waar mogelijk te vergroten. Gelet op het geld dat gemoeid is bij nieuwbouwprojecten, kan dat een moment zijn waarop dergelijke groeperingen ‘instappen’."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42981
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 20, 2015 1:26 am

Kabinet sluit salafisme bij 'atoombunkermoskee' niet uit

Door Servaas van der Laan | 19 jan 2015

De moskee die waarschijnlijk bovenop de atoombunker van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne in Gouda zal worden gebouwd, kan door salafisten worden gefinancierd. Salafistische groeperingen proberen door financiering van nieuwbouwprojecten hun invloed te vergroten.

Niet alle bewoners van Gouda Noord zijn er even blij mee, maar dat er op het terrein van de Prins Willem Alexanderkazerne een islamitische centrum gaat komen, lijkt reeds beslist.

Compromis
De voormalige kazerne zal door het Rijk worden verkocht aan de gemeente Gouda. Die heeft het terrein beloofd aan een school, een kinderdagverblijf voor verstandelijk gehandicapten en de Vereniging van Goudse moskeeën.

Door het terrein te delen is er volgens de gemeente een compromis bereikt. Aanvankelijk wilde de Vereniging van Moskeeën een groot gebedshuis bouwen dat plaats moest bieden aan 4.500 personen. In de afgeslankte variant biedt de moskee plaats aan 1.500 personen.

Financiën
De vraag is nog hoe de moskee zal worden gefinancierd. De gemeente Gouda laat op dit moment onderzoeken wie de (buitenlandse) geldschieters van het project zijn.

Er bestaan zorgen over de financiering aangezien de radicale Belgisch-Marokkaanse imam Tarik Ibn Ali is aangesteld als fondsenwerver. Deze Ibn Ali zou banden hebben met de Dawa-beweging die onder meer jihadisten werft voor de strijd in Syrië.

Vanwege deze zorgen stelde het CDA Kamer-vragen aan minister van Justitie Ivo Opstelten (VVD) over de financiën van het project.

Salafistische invloed
De minister zei dat hij niet op 'individuele gevallen' kon ingaan, maar gaf vervolgens wel in algemene zin aan dat salafistische groeperingen nieuwbouwprojecten gebruiken om hun invloed te vergroten:

'In het algemeen kan echter worden gesteld dat de financiering van nieuwbouw-moskeeën vaak deels vanuit het buitenland komt. Ook kan in het algemeen worden gesteld dat salafistische netwerken vaak internationaal van aard zijn en dat er dus ook sprake is van internationale fondsenwerving. Salafisten streven naar de vestiging van een samenleving die volledig is gebaseerd op de waarden en normen van de "zuivere islam". Om dit doel te bereiken, trachten salafistische groeperingen hun invloed daar waar mogelijk te vergroten. Gelet op het geld dat gemoeid is bij nieuwbouwprojecten, kan dat een moment zijn waarop dergelijke groeperingen instappen'.

Kweekvijver jihadisme
Dat rijke Golfstaten het orthodox-islamitische en anti-democratische salafisme met oliekapitaal aan de man proberen te brengen in het westen is geen nieuws. Maar het baart de Nederlandse inlichtingendiensten zorgen dat de gematigde toon van de salafisten in Nederland weg lijkt te ebben. De AIVD waarschuwde afgelopen zomer dat het salafisme ook in Nederland weer 'een kweekvijver van het jihadisme' is geworden.

Opstelten zegt hierover: 'De AIVD stelt dat als gevolg van ontwikkelingen het Nederlandse dawa-salafisme veel minder dan een aantal jaren geleden een buffer vormt tegen het jihadisme en weer sterker een kweekvijver ervoor is geworden. Dit laat onverlet dat moslims in Gouda het recht hebben een moskee te bouwen, zolang betrokkenen zich aan de wet houden.' Volgens Opstelten staat de aanpak van jihadisten 'los van de kwestie van de moskeebouw'. Dat er mogelijk salafistische geldschieters bij de bouw zijn betrokken, lijkt hierbij niet uit te maken.

CDA-Kamerlid Peter Oskam vindt de antwoorden van Opstelten niet bevredigend. 'De minister neemt de zorgen niet weg en neemt een onverschillige houding aan door alles bij de gemeente neer te leggen,' zegt Oskam.

Het CDA wijst erop dat de gemeente slechts een eenvoudig onderzoek kan doen naar de verdachte geldstromen. 'De minister heeft veel meer bevoegdheden. We zullen hem morgen wederom verzoeken een gedegen onderzoek in te stellen naar de financiering van deze moskee'.

Atoombunker
Er is nog een opvallend detail dat bij de verkoop naar voren komt. De Goudse Prins Willem Alexanderkazerne was bedoeld om huis te bieden aan het landmachtonderdeel dat in tijden van dreigende oorlog de mobilisatie moest coördineren. Vanwege deze taak is het terrein uitgerust met een bunker die tegen aanvallen van onder meer napalm beschermt.

Uit de brief van de minister blijkt dat deze atoombunker is betrokken bij de deal. Maar de moskeevereniging lijkt geen interesse te hebben in deze extra bescherming tegen nucleaire aanvallen. Opstelten: 'de bunker behoort in principe tot de te verkopen onroerende zaak. De gemeente Gouda heeft aangegeven dat als de plannen voor gezamenlijke huisvesting doorgaan en de gemeente het complex aankoopt de bunker gesloopt gaat worden. De gezamenlijke moskeeën hebben overigens ook vanaf het begin aangegeven de bunker te willen slopen.'

http://www.elsevier.nl/Politiek/achterg ... ageid=5569
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Manon » Di Jan 20, 2015 9:56 am

Ongeacht wie de eigenaar is: waarom zou die atoombunker moeten gesloopt worden?

Als salafistische eigenaar is het een prachtonderkomen bij een volgende reeks terroristische aanslagen van Pegida. Toch?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42981
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 01, 2015 3:39 am

Megamoskee Gouda wordt nog groter dan gepland

Michael van der Galien, 31 januari 2015

De atoombunker waarin de moskee gebouwd wordt blijkt groter te zijn dan gedacht.

Onze vrienden van Jalta berichten dat de atoombunker in Gouda, die omgebouwd wordt tot een moskee, veel groter is dan oorspronkelijk gedacht. Eerder werd al bekend dat de gemeenteraad niet bepaald openheid van zaken gaf over deze materie en dat radicale moslims betrokken waren bij de aanschaf van de moskee door drie islamitische organisaties, maar we dachten allemaal dat het daarbij zou blijven.

Nou nee dus:

Via een bron bereikt ons het nieuws dat deze bunker vermoedelijk aanzienlijk groter en complexer is dan het Goudse college ons wil doen geloven. Deze bron stelt dat hij uit eigen ervaring, contacten binnen Defensie en van voormalig personeel werkzaam in de kazerne weet dat de bunker in de Koude Oorlog is gebouwd “buiten de normale procedures om, op basis van een Kroonbesluit.” De gemeente heeft dan naar alle waarschijnlijkheid geen (kloppende) bouwtekening in haar archieven. Op de tekeningen waar B en W nu mee op de proppen komen zijn “geen zware beschermde en ondergrondse onderkomens opgenomen.” Volgens onze bron is dit ‘naief’ en stevent Gouda op een financiële en maatschappelijke strop af.

Geheel terecht maken Kamerleden Omtzigt, Oskam en Knops (allen van het CDA) zich dan ook ernstig zorgen over de verkoop van deze atoombunker. Naar aanleiding van de nieuwe informatie over de grootte van de bunker hebben zij een reeks nieuwe Kamervragen ingediend.

De – wat mij betreft – belangrijkste vragen zijn:

1. Waarom verkoopt u de PWA-kazerne met atoombunker, zonder expliciet als voorwaarde te stellen dat bunker gesloopt wordt? Is slechts de intentie van de gemeente Gouda en de Vereniging van Moskeeën om de atoombunker te slopen voor u voldoende garantie dat de toekomstige nieuwe eigenaar er geen toegang toe zal kunnen hebben?
2. Kunt u aangeven hoe groot de bunker is die zich onder het complex bevindt? Klopt het dat de bunker zware beschermde en ondergrondse onderkomens bevat en gebouwd is om commandocentra te beschermen tegen massavernietigingswapens op basis van het dreigingsbeeld ten tijde van de Koude Oorlog?
3. Bent u bereid de historische kennis van atoombunker, waarover het ministerie van Defensie beschikt, zoals bouwtekeningen, onder de aandacht te brengen van de gemeente Gouda, en de bouwtekeningen openbaar te maken, ervan uitgaande dat het de bedoeling is dat de bunker gesloopt gaat worden?
4. Hoe groot zijn de geschatte kosten van de verbouwing en bent u bereid ook onderzoek doen naar de herkomst van de financiering voor de beoogde verbouwing, voordat de vergunning wordt afgegeven?


Even voor de duidelijkheid, feitelijk komt dit verhaal er dus op neer dat een atoombunker met allerlei geheime ondergrondse cellen in handen komt van islamiseten die banden onderhouden met salafisten – de grootste islamitische extremisten die er rondlopen op aarde (zowel Al Qaeda als ISIS zijn salalfistisch).

Heel gek, maar op de één of andere manier lijkt me dat géén goed idee.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/ ... ent-477344
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Manon » Zo Feb 01, 2015 7:08 pm

Heel gek, maar op de één of andere manier lijkt me dat géén goed idee.


meen je dat nou? Wat is er verkeerd aan? Er moet toch iemand overblijven als ze hun WMD op Nederlanders getest hebben? Wie dacht je anders dat er moest overblijven in dar al islam?

Wat me het meest verwonderd is HOE komt het toch dat die arme allochtoontjes, analfabeet of bijna, gediscrimineerd en dus geen job vindend, er toch in slagen om zo'n atoombunker te weten liggen, en er dan de centjes voor op tafel kunnen leggen.

Raar hé.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 39686
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Mahalingam » Di Feb 03, 2015 12:34 pm

Nu is bekend geworden waarom het overleg tussen gemeente en moskeeters een keer vast is gelopen. Dat blijkt uit een op wens van de Muzelmannen geheim gehouden document over overleg.
De komst van de grootste moskee van Nederland in Gouda is vorig jaar mede gestrand vanwege ’potentiële conflicten’ met vrouwelijke medewerkers van een medisch kinderdagverblijf en een speciale school.

Dat staat in een geheim verslag van een mislukte bemiddelingspoging tussen de moskee, het kinderdagverblijf en de school. Gouda wil het trio nog steeds in de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne hebben. Het stuk is in handen van De Telegraaf en wordt door de stroopwafelstad al meer dan een half jaar onder de pet gehouden.

„De islamitische mannengemeenschap die zich voor het gebed opmaakt, wil in de voorbereiding van die activiteit niet van de heiligheid daarvan worden afgebracht door het zien van vrouwen”, zo valt te lezen in het document. Een PvdA-wethouder erkende onlangs tijdens een debat dat het niet openbaar is gemaakt op verzoek van de moslims.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23632961/__Megamoskee_weert_creche__.html

Ze willen niet te boek staan als misogyne vrouwenhaters.
Dit geeft mij aanleiding om onderstaand verhaal uit Raqqa (Syrië) te geloven.
The few hair salons that are still open are required to black out the pictures of women on the packaging for hair dye solutions. Weddings are only permitted to take place without music. And at livestock markets, the hindquarters of goats and sheep must be covered in order to prevent men from viewing their genitalia and having uncomely thoughts.
http://www.spiegel.de/international/world/how-islamic-state-fighters-pose-a-threat-to-the-world-a-986632.html
Dit voorkomt dus dat mannen hun keuze laten afhangen van het feit of het dier 'een lekker kontje ' heeft.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Ariel » Di Feb 03, 2015 12:45 pm

Mahalingam schreef:Nu is bekend geworden waarom het overleg tussen gemeente en moskeeters een keer vast is gelopen. Dat blijkt uit een op wens van de Muzelmannen geheim gehouden document over overleg.


Het verdere verloop van dit bericht kan je lezen via premium . Ik plak het hier even neer. Het blijkt dat de belasting betaler weer de grote verliezer wordt.

Ondanks de praktische bezwaren wil Gouda de drie partijen alsnog in de voormalige kazerne met atoombunker huisvesten. Hoewel omwonenden en een meerderheid in de gemeenteraad fel tegen de komst van de megamoskee zijn, neemt het stadsbestuur vandaag waarschijnlijk het besluit om de belastingbetaler te laten opdraaien voor de rekening.

De moskee wil het complex namelijk om religieuze redenen kopen, maar weigert een deel te verhuren aan de twee andere organisaties. Uit het geheime verslag blijkt dat het islamitisch centrum vreest voor het verliezen van de ANBI-status. Daarmee zouden giften aan het islamitisch centrum niet meer voor de belasting aftrekbaar zijn.

Gouda wil nu voor een onbekend bedrag zelf een deel van de kazerne overnemen van het Rijk en doorverhuren. Een ambtenaar bij de afdeling Grondzaken bevestigt dat het stadsbestuur de portemonnee wil trekken. Een woordvoerder op het stadhuis wil voor het officiële besluit geen mededelingen doen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Manon » Di Feb 03, 2015 1:24 pm

En als de kazerne door Gouda werd aangekocht (of een deel ervan), dan worden de vrome moslims niet meer afgeleid voor hun gebed als de hippe Nederlandse werkende mama's in spannend jeans en minirokjes hun kroost komt afhalen?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Manon » Wo Feb 04, 2015 10:31 am

Deze vrome moslims hebben er in Parijs alvast geen probleem mee om tussen de loslopende hoeren te bidden op straat:

Afbeelding
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73006
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Ariel » Do Feb 05, 2015 2:33 pm

Wat goor. Dank zij de PvdA en D66 gaat de megamoskee tegen de zin van de mensen in Gouda door.

De bouw van de omstreden megamoskee op de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne in Gouda gaat gewoon door.

Dat heeft het bestuur van de stroopwafelstad zojuist bekendgemaakt.

Op het complex moeten ook een medisch kinderdagverblijf en een speciale school worden gehuisvest. Omwonenden, die fel tegen de komst van het islamitisch centrum zijn, zijn via een folder geïnformeerd over de vergevorderde plannen.

De boze omwonenden lieten eerder weten juridische stappen tegen de komst van het gebedshuis te overwegen, omdat ze vinden dat het stadhuis hen niet goed betrekt bij het proces.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42981
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Feb 06, 2015 12:21 am

Gouda drukt de megamoskee op autoritaire wijze door

Tim Engelbart, 5 februari 2015

Afbeelding

Gouda gaat dus tóch een megamoskee krijgen. Op autoritaire wijze maakte de gemeente dat vandaag wereldkundig.

Vandaag werd het dan eindelijk officieel gemaakt: ondanks dat de verantwoordelijke ministers nog een indrukwekkende hoeveelheid Kamervragen te beantwoorden hebben over deze kwestie, drukte de gemeente Gouda het gewoon door: in de Zuid-Hollandse stad wordt binnenkort een waar islamitisch paleis gebouwd waar zelfs Erdogan nog wel een puntje aan kan zuigen.

Zoals Annabel Nanninga op Jalta al schrijft:

De gemeente vindt gezamenlijke huisvesting van kinderdagverblijf Gemiva, school De Ark en de moskee prima verantwoord, ondanks uitlatingen van moskee-functionarissen dat zij bij de voorbereidingen van hun gebed geen vrouwen wensen te zien in hun gebouw.

Maar het is niet alleen het feit dat er in de aanloop allerlei zaken zijn foutgelopen. Ook de persconferentie waarop werd bekendgemaakt dat Gouda de hoofd in het zand steekt was een vertoning van ultieme communistische gelijkschakeling. Ten eerste had Gouda kritische journalisten niet uitgenodigd, in de hoop niet zoveel negatieve persaandacht te krijgen – da’s overigens mislukt. Daarnaast werd buurtbewoners die op eigen initatief op de persconferentie waren afgekomen (de gemeente achtte het kennelijk voldoende dat zij het nieuws moesten vernemen uit één of andere folder), meteen het woord ontnomen. Want alleen niet-kritische journalisten mochten vragen stellen. Buurtbewoners alleen ja en amen, en dan ook nog graag in stilte.

Het hele fiasco van de de Megamoskee van Gouda is één grote “rot toch lekker op” van de overheid naar de burger. Alles, maar dan ook alles, moet wijken voor dit plan, en tegenstanders worden gewoon monddood gemaakt of geweerd. Niemand krijgt de gelegenheid op te roepen tot enige heroverweging en alles moet wijken voor het Grote Plan.

Nog steeds niet overtuigd dat de megamoskee gewoon een slecht plan is? Dan bent u gewoon een vuile zionist en een een liegende racist. Aldus één van de aanstaand ‘vredelievende’ gelovigen die van de Goudse gemeentemoskee gebruik wil gaan maken.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/ ... ijze-door/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39686
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Feb 06, 2015 12:09 pm

De Israelische Arbeiderspartij heeft ooit een begin gemaakt met de bouw van een muur. Dat heeft zeker geholpen om kwaadaardige Pallies buiten te houden.
En wat gaat de PvdA van Utrecht doen? Een muur bouwen om Mohammedanen weg te houden van gehandicapte kinderen.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Manon » Vr Feb 06, 2015 2:19 pm

Ik neem aan dat ze dan ook absolute stilte zullen eisen achter die muur? Stel je voor dat er een paar juffen of +negenjarige meisjes wat roepen vanachter de muur. Helemaal goed om op slag een joekel te krijgen neem ik aan?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Schepsel!
Berichten: 1044
Lid geworden op: Wo Okt 23, 2013 12:51 pm
Locatie: De zetel van Iblis

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor Schepsel! » Za Feb 07, 2015 1:46 am

Ik heb het topic nog eens gescand om de motivatie te zien van de gemeente om het zó door te drukken, nog groter dan eerst, met vage verhalen over hoe groot en wat die bunker nou precies is, en er moet een muur om een kinderdagverblijf komen omdat *er vrouwen komen*. De buurt steigert, veel media fileren de gemeente maar ondanks al dat alles moet het per se doorgaan, en zijn ze te belazerd om een fatsoenlijke informatieavond te houden. Is het wat electoraal gewin van de moslims of is er sprake van betalingen ofzo? Ze hebben wel verdomde veel beren op hun weg maar het moet en zal gebeuren! Raar.
(^v^)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19533
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: PWA-kazerne in Gouda wordt een moskee.

Berichtdoor King George » Za Feb 07, 2015 1:35 pm

PvdA in Gouda: muur om school om moskeegangers te beschermen tegen vrouwen

AUTEUR Frank Verhoef DATUM 6 februari 2015

Afbeelding

Het wordt met de dag gekker met het islamitisch paleis in Gouda.

Het linkse college van Gouda vindt dat de controversiële megamoskee, de grootste moskee van Nederland, er koste wat het kost moet komen. Verantwoordelijk PvdA-wethouder Rogier Tetteroo is zelfs bereid om moslims tegemoet te komen in hun eis om niet te worden ‘geconfronteerd’ met vrouwen van het aangrenzende kinderdagverblijf en de school als ze straks naar de nieuwe moskee gaan.

Hoe? Door een muur te bouwen tussen de moskee en de school. Een muur ja. Zodat moslims geen vrouwen hoeven te zien als ze zich voorbereiden op het islamitisch gebed. Vrouwen zijn immers verderfelijke wezens die alleen maar bepaalde gevoelens opwekken waar je tijdens het gebed nou juist niet aan moet denken als je op de knietjes zit om jouw god te aanbidden. Alexander Bakker van De Telegraaf schrijft vanochtend:

Tetteroo heeft inmiddels het volste vertrouwen dat de drie toekomstige kazernebewoners met elkaar door één deur kunnen. Niet letterlijk, want voor vrouwelijke bezoekers van El Wahda (De Eenheid) komt er een aparte ingang met eigen voorzieningen. Het andere ‘vrouwenprobleem’, waardoor de plannen ‘niet aantrekkelijk’ werden geacht wordt nu aangepakt…

De PvdA-wethouder is zelf met de oplossing gekomen van een speciale muur. Hij wil heel graag de moslims tegemoet komen, omdat ze anders weleens zouden kunnen worden ‘afgeleid’ door werkende vrouwen bij het kinderdagverblijf en de school. Doodeng inderdaad, werkende vrouwen. Vrouwen moeten natuurlijk de hele dag thuis blijven.

Tetteroo: “Iedereen respecteert nu elkaars eigenaardigheden. Bij het schoolplein komt een muur om voor zo min mogelijk doorkijk te zorgen.” Wacht, wat? “Eigenaardigheden”? Ik ben er stil van. Gaan we straks ook een muren om synagogen bouwen zodat radicale moslims niet worden ‘geconfronteerd’ met Joden? Of muren om het Scheveningse strand, met al die halfnaakte vrouwelijke lichamen, zodat moslims gewoon over de boulevard kunnen lopen?

Ik dacht dat progressief en linksdraaiend Nederland niks moest hebben van discriminatie van vrouwen. Zit ik er even naast.


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten