Bedreigingen/ beledigingen aan het adres van moslims

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Bedreigingen/ beledigingen aan het adres van moslims

Berichtdoor Ariel » Za Jan 03, 2015 10:26 pm

Wat een onzin, en wat zijn moslims toch meesters in het overdrijven. Ze doen verdorie alsof ze doorlopend worden bedreigd. Alle Synagogen in Nederland staan al tijden onder politiebewaking. Maar daar wordt niet over gerept.

Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Moskeeën in ons land overwegen extra veiligheidsmaatregelen, na oproepen op Facebook om moskeeën in brand te steken. In Zweden is recentelijk in drie islamitische gebedshuizen brand gesticht.

Imam Yassin Elforkani, van het Centraal Orgaan Moslims en Overheid (CMO) heeft aangifte gedaan tegen de oproepen op Facebook. Het CMO heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) gevraagd om tafel te gaan met betrokken organisaties en een risicoanalyse te geven van de veiligheid van moskeebezoekers. Elforkani zei eerder al op de Amsterdamse zender AT5 van Opstelten te willen weten wat de overheid en „wij daaraan moeten doen om het veilig te maken. De bezoekers zijn op dit moment niet meer veilig als ze een dienst verrichten in de moskee.”

Aissa Zanzen van de Raad van de Marokkaanse Moskeeën zei voor de camera van de zender dat moskeeën camera's inzetten om de gebouwen te bewaken, en een burgerwacht „om 's nachts de moskee in de gaten te houden”.

PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch zei vrijdag dat hij wil dat het Openbaar Ministerie gaat optreden tegen de oproepen op de Facebookpagina Steun de PVV. Daar zijn reacties te vinden op de gebeurtenissen in Zweden waarin wordt opgeroepen moskeeën in brand te steken.

bron


Elforkani zegt van moskeebezoekers vragen te krijgen wat mensen zelf kunnen doen voor de beveiliging van de moskee. Ook zijn veel ouders bezorgd over de veiligheid van hun moskeebezoekende kinderen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Ariel » Za Jan 03, 2015 10:30 pm

En dan dit.... :nietverstaan: Ik hoop dat er genoeg dienstdoende agent zijn die de stumpers helpen met het invullen van de formulieren. Misschien maar weer voorgedrukte formulieren gebruiken?

Verschillende Marokkaanse organisaties doen aangifte bij de politie nadat op Facebookpagina's opgeroepen werd tot het in brand steken van moskeeën.

Aanleiding is de Facebookpagina 'Steun de PVV', waar verschillende mensen de recente aanslagen op Zweedse moskeeën niet veroordelen, maar steunen. "Zouden ze hier in Nederland ook moeten doen", aldus één van de reacties.

"Veel van de mensen die hebben gereageerd zullen het alleen maar roepen", zo zegt woordvoerder van de Raad van Moskeeën Aissa Zanzen tegen RTL Nieuws. "Maar het zijn er zoveel dat de angst is dat er ook een enkeling tussen zit die echt van plan is een aanslag te plegen."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Ariel » Za Jan 03, 2015 10:35 pm

Brand in moskee, slecht idee

Door Joost Niemöller

Er is in Nederland veel weerstand tegen de islam. 77 procent zou de islam geen verrijking vinden voor ons land. Wilders stelde die vraag en kreeg dit antwoord. Het valt mij op dat die vraag zo zelden wordt gesteld in onderzoeken. Ook over immigratie oordelen Nederlanders in de meerderheid negatief. Een kleine groep multiculturalisten, goed vertegenwoordigd in de Nederlandse media en in de bestuurslagen, vindt dat de moslims een verrijking zijn voor de anders kennelijk armzalige Nederlandse cultuur. Wat ze daar precies mee bedoelen wordt nooit duidelijk, omdat die multiculturalisten nooit ingaan op de betekenis van de islam. Ze concentreren zich op een beeld van de moslims in Nederland. Dit beeld is: De moslims van nu zijn de Joden uit de oorlogstijd. Wie nu kritisch is over moslims, is dus verantwoordelijk voor een nieuwe Holocaust. Het is een mantra dat diep in de hoofden zit.

Er is weinig nodig om zo’n mantra levend te maken. De meerderheid van de Nederlanders denkt weliswaar niet positief over de islam, maar die denkt ook negatief over de vervolging van de Joden destijds. Koppel die twee en je hebt een mediagoudmijntje.


In dit kader moeten we het in brand steken van een moskee zien.

In Zweden zou dit gebeurd zijn. Al zijn de omstandigheden onduidelijk. Het kan ook door moslims zelf gedaan zijn.

Er is veel media aandacht voor de aanslagen in Zweden. Daarbij komt automatisch de vraag aan de orde of er ook in Nederland moskeeën in de fik gestoken zullen worden. En dan worden er kennelijk oproepen gesignaleerd. Bijvoorbeeld op de Facebook pagina ‘Steun de PVV’

De beheerders van deze Facebook pagina stellen zelf dat zij hier nooit toe hebben opgeroepen:

Onze Facebook pagina ligt onder vuur! Wij hebben nooit een OPROEP geplaatst om Moskeeen in de brand te zetten!

We plaatsten slechts het kranten artikel uit de telegraaf!
nooit zullen wij onze strijd stop zetten! WIJ STEUNEN DE PVV!


Ze roepen met name op tot het aangeven van eventuele gewelddadige bijdragen:

Goedemorgen PVV Vrienden!

Wij doen ons uiterste best om de ‘Linkse’ reageerders te verbannen van onze pagina! Reageerders waarvan velen ‘buitenlanders’ zijn die onder een Nederlandse naam reageren met een nep profiel!
Laat je niks wijsmaken! een PVVer laat zich niks vertellen door een ander!
Blijf gewoon je mening verkondigen! een PVVer blijft strijdbaar net als Geert!

Steun Geert! Steun de PVV!


Het probleem met dergelijke anonieme bijdragen is dat je nooit weet wie erachter zitten en wat de intentie is. Het kan heel goed gaan om linkse activisten die een vuurtje willen opstoken.

In de politiek en in de media wordt er direct gebruik van gemaakt. Op de site Joop.nl weet men bijvoorbeeld al gelijk dat het gaat om ‘PVV-aanhang’ Dat wil zeggen: Dat weten ze natuurlijk helemaal niet. Ze weten alleen dat het gaat om reacties (kennelijk alweer verwijderd) op een site die zich presenteert als zijnde een site die achter de PVV staat.

Achmed Marcouch springt er dan gelijk bovenop. Het OM zou onderzoek moeten doen. Ook andere islam instellingen doen aangifte. En het OM gaat serieus naar die aangiften kijken.

Daarmee is de toon gezet: De PVV aanhang wil moskeeën in de fik steken. Logisch, want Wilders is de nieuwe Hitler. Dat moeten we niet willen met zijn allen. Weet je nog wat er gebeurde bij de Kristallnacht? Enzovoort enzovoort.

In Zweden hebben de aanslagen op de moskeeën al geleid tot acties van de multiculturalisten. Hiervoor is veel positieve aandacht in de media. Je kunt je wel voorstellen wat er gebeurt als er in Nederland dezer dagen daadwerkelijk een moskee in de fik wordt gestoken in het kader van een anti-islam actie.

Nu zijn er in Nederland wel eerder moskeeën in brand gestoken, maar daar leek soms geen politieke achtergrond bij te zijn. Of het bleek te gaan om kleinere incidenten, die relatief weinig aandacht trokken. Bij een grote aanslag op een grote moskee, met een duidelijk PVV-achtig visitekaartje, zou het effect wel eens kunnen zijn dat de islamkritische beweging er daadwerkelijk schade mee ondervindt.

In Dresden gaan ze massaal de straat op tegen de islamisering. In Nederland wordt er alleen nog massaal, maar anoniem gestemd op de anti-islam partij. Wanneer de islamkritiek effectief in extremistische hoek gedrukt wordt, zal dat in de publieke opinie een flinke terugslag zijn. Zozeer dat ik zou denken: Hier ligt een kans voor extreem links, of voor islamisten.

Zouden er echt boze rechtse mannen in Nederland rondlopen die het politiek correcte denken zo graag een cadeautje willen bezorgen? Ik vrees het ergste. Domme mensen met korte lontjes heb je overal.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20157
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor King George » Zo Jan 04, 2015 12:17 am

Achmed Marcouch, een huichel-Marokkaan van de PvdA

Geplaatst op 3 januari 2015

Afbeelding

(Door: Frans Brassens)

Het is weer eens zover. Een islamiet die met twee maten meet. We hebben Marcouch nooit ‘duidelijk’ gehoord over het in brand steken door islamieten van de (weinige) christelijke kerken in islamlanden, nooit gehoord over de moordpartijen op christenen in islamlanden, nooit gehoord over de moordzuchtige krankzinnige islamieten van IS. Maar hij wil wél ‘duidelijkheid’ over een andere zaak. Daarom horen we hem nu wel: Achmed Marcouch (PvdA) is er via de site ‘Joop’ (van de VARA, PvdA) achter gekomen dat er Facebookers zijn die het Zweedse voorbeeld van het in brand steken van de haathutten, die moskeeën genoemd worden, wel een goed idee vinden.

In Zweden is men de islamterreur en de talloze verkrachtingen door islamieten kennelijk zat. Geen wonder, want de (echte) Zweden worden totaal in de steek gelaten door hun regering. Er gebeurt níets. Er zijn daar gestoorden aan de macht die Zweden in sneltreintempo vullen met islamieten door de grenzen wijd open te stellen voor ‘meer, meer, meer’ van dat soort.

Hier in Nederland maken we in feite hetzelfde mee. We hebben hier een op sluwe wijze aan de macht gekomen zooitje zwijgers als het om misdaden en terreur van ‘moslims’ gaat. Zeggen dat we ‘mínder’ van dat tuig willen levert zelfs een proces op. En er wordt heftig weggekeken van de werkelijkheid. Ik vind het geen wonder dat er dan mensen komen om, net als in Zweden, het recht dan maar in eigen hand te willen nemen. Want anders: Géén recht!

De Marokkaan Marcouch wil dat er actie wordt ondernomen tegen de Facebook-gebruikers die – in ultieme wanhoop – oproepen om óók moskeeën in brand te steken. Marcouch zegt:’Dit is onacceptabel. De moslimhaat neemt nog steeds toe.’ En dat moet een koranadept als hij zeggen?! Snapt deze sukkel niet dat die haat door moslims ZELF opgeroepen wordt door hun gedrag, terwijl ook nog erg veel moslims juist zélf de Nederlander haten? Weet hij niet van het moslimgestook in diverse moskeeën? Kent hij de dreigingen voor de westerse wereld van die perfide islam niet?

“Op Facebook stonden berichten, waarin werd opgeroepen om soortgelijke acties (als in Zweden) in Nederland uit te voeren. De beheerder van de pagina heeft de reacties inmiddels verwijderd, nadat joop.nl(Vara, PvdA) er over berichtte” lees ik in Elsevier. Goed, maar ik begrijp die WANHOOPS-OPROEPEN (want dat waren het natuurlijk) érg goed. Zo niet de Marokkaan Marcouch (PvdA). Hij vindt ‘dat er stappen moeten worden ondernomen’. Hij wil dat er ‘duidelijkheid’ komt en dat moet het Openbaar Ministerie dan maar even regelen. Marcouch zegt dat de Raad van Marokkaanse Moskeeën zaterdag aangifte wil doen van de reacties. En dat de voorzitter ervan, Yahia Bouyafa, de moskeebesturen heeft opgeroepen ‘waakzaam te zijn’ en moskeewachten in te stellen.

Ach ja Marcouch (PvdA), onze Joden moeten hun Synagogen al tijden beschermen tegen aanslagen door moslims, onze Joden durven niet meer met keppeltjes rond te lopen, omdat ze anders aangevallen worden door moslims, op het internet zijn moslimsites en op Facebook zijn moslimpagina’s te vinden die niet alleen Joden, maar de gehele (echte) Nederlandse bevolking bedreigen. Heb ik jou, Marcouch, al eens horen zeggen dat DIE door het Openbaar Ministerie aangepakt moeten worden om DUIDELIJKHEID te krijgen? Je bent een huichelachtig mannetje, Marcouch.

Door:
Frans Brassens
(voor http://www.ejbron.wordpress.com)


https://ejbron.wordpress.com/2015/01/03/achmed-marcouch-een-huichel-marokkaan-van-de-pvda/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20157
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor King George » Zo Jan 04, 2015 2:51 pmAhmed

Gepubliceerd op 3 jan. 2015

Selectieve verontwaardiging is geen enkele politieke partij vreemd, ook en vooral de PvdA niet.
"Alle Joden DOOD" roepen in 070 levert nagenoeg géén commentaar der Allochtonen-partij, een obscuur Feestboek-paginaatje dan weer wel.
Ik vind daar iets van...
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Symbolische daad. Steek een moskee in de fik!

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Jan 04, 2015 4:09 pm

Een moskee in brand steken? Nu we het daar toch over hebben. Wat is daar eigenlijk op tegen? We gaan ervan uit dat zoiets 's nachts gebeurd wanneer er zich geen mensen in bevinden. Prima toch! Eindelijk eens wat tegengas (een druppel op een oververhitte gloeiende plaat van haatzucht, vernielzucht en moordzucht). Ik heb het over al die verschrikkelijke vervolgingen en moord partijen op andersdenkenden waaronder speciaal voor dat doel door moslims uitgezochte christenen in moslim landen. En daarbij, door haat gedreven, de verwoestingen en het in brand steken van kerken. Zo'n lieve man, de menslievende en hulp verlenende pater in Syrië, werd vanuit pure islamitische haat en moordzucht om het leven gebracht.

Toe nou jongens! Toe nou Marcouch! Dan mag daar toch op zijn minst - ook al is het voor de vorm - een afgebrande moskee tegenover staan. Als waarschuwing voor alle moslims en bedoeld dat wij die hele smerige islam, die maar geen duimbreed in de leer wil wijken, spuug en meer dan spuug zat zijn. Nog altijd tot op de dag van vandaag fungeert de islam met zijn haat boek Koran als een stinkende vieze open wond in onze beschaving die onder aanmoediging van imams en types als Marcouch onafgebroken blijft door etteren.

Dankzij de leringen van de islam en zijn enthousiaste haat uitbrakende volgelingen waaronder menige huichelaar die zich zelfs in Nederland als moderne imam durft voor te doen - alsof wij hier allemaal achterlijk zijn en nog in de middeleeuwen leven - en desondanks durft te beweren dat de Koran een prachtig boek is vol met waarheden door Allah bewerkstelligd waar niet aan getwijfeld of getornd mag worden, is een samenleving met moslims ten enenmale uitgesloten, ongewenst en dient als corrumperen met een fascistische oorlogsreligie uit onze samenleving te worden verbannen. Mogelijk kunnen alle moslims in Nederland naar de haat zaai zandbak van de islamitische geloofswaanzin Saoedi-Arabië geëlimineerd worden. Hoe eerder wij van dit weerzinwekkende ondraaglijke achterbakse niet willen assimileren islamitische zooitje af kunnen komen des te beter voor ons geestelijke leef milieu.

Ik zal de eerste zijn om een 'moslim' te omarmen wanneer hij toegeeft dat de Koran door mensen is bedacht en geschreven en niet door een dwangmatige ziekelijke Arabische neurose vanuit de angst voor het onbekende en wetenschappelijke (voor andersdenkenden) bekende.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 05, 2015 1:32 am

Mijn hemel. De kranten raken maar niet uitgeschreven over de mosketen die vandaag of morgen in brand gestoken worden. Negatieve aandacht is ook aandacht zullen de angstige mohammedanen denken. Ze doen maar.

In heel Nederland schroeven moskeeën de beveiliging op, uit vrees voor een aanslag. De afgelopen dagen verschenen op internet oproepen om in Nederland gebedshuizen in brand te steken, net zoals in Zweden is gebeurd. Moslimorganisaties deden afgelopen weekend aangifte, vanwege de bedreigingen.

'Te beginnen vanaf morgen, een landelijke brandbommendag tegen moskeeën.' En: 'Maar dan wel tijdens het gebed, opruimen die hap.' Het is een greep uit de reacties die afgelopen weekend op sociale media verschenen. Zonder gene, met naam en toenaam, reageren mensen juichend op berichten over drie aanslagen op moskeeën in Zweden.

Imam Yassin Elforkani noemt het 'misselijkmakend'. De vertegenwoordiger van het CMO, de koepelorganisatie van 380 moskeeën in Nederland stuurde dit weekeinde een brandbrief aan minister Ivo Opstelten. Elforkani wil zo snel mogelijk met de minister om tafel gaan zitten. ,,Dan kunnen we kijken hoe serieus we deze signalen moeten nemen.''

Onderzoek
Dat er mensen in Nederland zijn die niet terugdeinzen voor acties tegen moskeeën, bewijst onderzoek van Ineke de Valk van de Universiteit van Amsterdam. Zij publiceert binnenkort haar bevindingen, waaruit blijkt dat van de naar schatting 475 moskeeën in ons land er tenminste 174 de afgelopen 10 jaar te maken hebben gehad met 'incidenten'. De gebedshuizen ontvingen dreigbrieven, er werden varkenskoppen achtergelaten, vernielingen aangericht en brand gesticht. Een derde van de getroffen moskeeën maakte zoiets jaarlijks of vaker mee.

Nederlandse moslims vrezen dat het geweld in Zweden leidt tot een toename van incidenten in ons land, zeker gelet op de reacties op internet. Elforkani ziet in zijn thuisstad Amsterdam dat moskeebezoekers vooral bezorgd zijn over hun kinderen, die in het weekend lessen volgen in de moskee. ,,Als imam word ik er zelf ook angstig van.'' Elforkani weet dat in onder meer IJmuiden, maar ook in Utrecht de beveiliging is opgeschroefd.

Burgerwachten
Op andere plekken zijn burgerwachten ingesteld, zegt het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders dat daartoe vorige week opriep. ,,Er wordt op straat gepost, of in de moskee geslapen," zegt bestuurslid Aissa Zanzen. Andere moskeeën hebben bewakingscamera's opgehangen.

Ook in Den Haag wordt actie ondernomen. Vanwege de spanningen in Schilderswijk speelt de lokale islamitische Partij van de Eenheid al langer met het idee voor een burgerwacht. ,,We willen de komende week het voortouw nemen om een burgerwacht in de regio op te zetten. Je moet niet denken aan een groep gespierde mannen, maar aan extra ogen en oren,'' zegt raadslid Arnoud van Doorn.

Zanzen is net als Elforkani en Van Doorn geraakt door het feit dat er zo openlijk wordt gesproken over het afbranden van moskeeën. De eerste twee hebben al aangifte gedaan, Van Doorn gaat deze week naar de politie. Zanzen: ,,Ik herken Nederland hier niet in. Ik maak me zorgen over de toenemende spanningen. Mensen komen steeds meer tegenover elkaar te staan.'' Zanzen wacht met smart op een reactie vanuit de overheid. ,,Ik hoop dat ze in actie komen, dat ze ons steunen. Ook de politie. Ze moeten dit serieus nemen.'' Elforkani onderschrijft dat het belangrijk is dat moskeeën er niet alleen voor komen te staan. ,,Dit is ook een verantwoordelijkheid van de politiek.''

Oproep
De Rotterdamse lokale islamitische partij NIDA roept burgemeester Aboutaleb op om de veiligheid van moskeeën in Rotterdam met 'de nodige inzet en middelen te waarborgen'. "Net zoals we de veiligheid en godsdienstvrijheid van onze joodse instellingen adequaat waarborgen", aldus fractievoorzitter Nourdin El Ouali.

Een woordvoerder van het ministerie van justitie laat weten dat de 'deur van de minister altijd open staat.

Bron AD
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Geen moskeeën. Geen noodzaak tot burgerwacht

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Jan 05, 2015 8:50 am

Mijn advies aan alle moskee comités: neem een goed PR-bureau in de arm.

Het probleem met de islam is niet zijn goede naam - want die hebben ze nu eenmaal niet - maar zijn slechte naam.

Wat kan nu een PR-bureau zoal veranderen aan de corporate image van de islam? Door het niet-moslim publiek in vier fasen te bewerken.

FASE 1. Overtuigen dat er twee soorten moslims zijn: praktiserende en niet-praktiserende moslims.
FASE 2. De goede niet-praktiserende moslims kunnen zich niet niet-moslim noemen vanwege gevaar voor eigen leven.
FASE 3. Niet-moslims dienen de islam te beschouwen als een kwaad dat bij de geboorte verplicht wordt opgelegd en waar een moslim NOOIT meer vanaf komt.
FASE 4. Het systematisch verbouwen van moskeeën tot onopvallende lokalen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20157
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor King George » Ma Jan 05, 2015 1:35 pm

Was die brand in een Moskee waarbij een Imam in rook opging ook niet het werk van een Moslim zelf?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 40627
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jan 05, 2015 1:53 pm

ja, dat was een Sunni die de Sjia angst wilde aanjagen zodat die uit België zouden vertrekken.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 05, 2015 6:30 pm

PVV: 'Steek moskeeën niet in brand'

De PVV doet afstand van de oproep brand te stichten in moskeeën, die werd gedaan op de Facebookpagina 'Steun de PVV'.

Op die pagina werd de afgelopen dagen opgeroepen islamitische gebedshuizen in brand te steken, zoals dat eerder in Zweden gebeurde. Naar aanleiding van de oproep schroefden verschillende moskeeën de beveiliging op.

De PVV neemt bij monde van Kamerlid Machiel de Graaf afstand van die oproep. "Wij zijn altijd tegen geweld en tegen het oproepen tot geweld", aldus De Graaf. De Facebookpagina waarop de oproep werd gedaan is niet officieel verbonden aan de PVV.

De oproep op Facebook is inmiddels verwijderd door de beheerders van de pagina. Daarmee is de angst voor agressie tegen moskeeën echter niet weggenomen, zo schrijft de Volkskrant. Volgens Yassin Elforkani, woordvoerder van Het Contactorgaan Moslims en Overheid, is de jacht geopend: "De bedreigingen zijn zijn gepubliceerd. Geen moskee is veilig. We kunnen niet inschatten wat er gaat gebeuren.".

bron


Wat een dramaqueen is de mohammedaan Yassin Elforkani. Hij wil persé dat moslims zielig en slachtoffers zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40627
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jan 05, 2015 8:31 pm

Glijdende schalen.
Zo verwordt het langzaamaan tot "Wilders heeft zijn aanhang opgeroepen om moskeeën af te branden.".

    Volgens Yassin Elforkani, woordvoerder van Het Contactorgaan Moslims en Overheid, is de jacht geopend: "De bedreigingen zijn gepubliceerd. Geen moskee is veilig. We kunnen niet inschatten wat er gaat gebeuren."

Verder:
Geen enkele boer uit Dronten loopt rond met radicale plannen of sympathie voor de terroristische strijders van IS.
Dat denkt althans Ysbrandt Koejema, die namens de BoerenBond reageert op uitlatingen van burgemeester De Jonge.

Zou dit waar zijn? Heel waarschijnlijk.
Geen enkele moskeeganger uit Dronten loopt rond met radicale plannen of sympathie voor de terroristische strijders van IS.
Dat denkt althans Ramazan Yazir, die namens de drie Dronter moskeeën reageert op uitlatingen van burgemeester De Jonge. Die zei in zijn nieuwjaarstoespraak te weten dat er zo’n tien jongeren openstaan voor de haat van IS.

Zou dit waar zijn? Het kan, want mij is verteld dat radicalisering gaat via het internet.
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/01/moskee_huh_radicalen_af.html

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/01/moskee_huh_radicalen_af.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6472
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Ali Yas » Ma Jan 05, 2015 8:34 pm

Ariel schreef:Wat een dramaqueen is de mohammedaan Yassin Elforkani. Hij wil persé dat moslims zielig en slachtoffers zijn.

Maar dat zijn ze toch ook? Weliswaar als gevolg van het aanhangen van de islam, maar toch.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 40627
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jan 05, 2015 8:37 pm

Er was een brand in Amstelveen. Er viel een dode. Voor zover nu bekend was het een gewone bewoonde flat die niet in gebruik was als moskee. Dat is dan een geluk bij een ongeluk.
http://www.at5.nl/artikelen/139101/update-dode-bij-brand-op-achtste-etage-flat-amstelveen
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Ariel » Di Jan 06, 2015 4:12 pm

Ach toch. Moslims hebben geen zin om zelf wacht te lopen in de kou. Dat moet de regering voor ze doen. Misschien dat Rutte, Samson en wat andere kamerleden zo nu en dan een nacht, wachtdienst kunnen draaien?

Trouwens, de NOS is voorlopig blijkbaar niet van plan om toe te geven dat er geen brand gesticht is in de moskee in Zweden. Ze blijven hun leugenachtige onzin verkondigen.

Noodkreet moskeeën aan adres van premier Rutte

De Nederlandse moskeeën hebben in een brief aan premier Rutte gevraagd om betere bescherming. Ze zijn bang dat ze net als in Zweden doelwit worden van aanslagen.

In de brief schrijven de vertegenwoordigers van de moskeeën dat mannen bang zijn om met vrouw en kinderen naar de moskee te gaan. "En dat terwijl we tegenwoordig zo veel kunnen doen voor emancipatie en tegen armoede."

De premier heeft de brief ontvangen, maar Rutte heeft nog niet gereageerd op de inhoud. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Dick Schoof, laat weten dat hij in gesprek gaat met de schrijvers.

In Zweden zijn de afgelopen weken drie aanslagen gepleegd met brandbommen. Er vielen geen gewonden. Eind vorige week werd op een Nederlandse Facebookpagina opgeroepen om het Zweedse voorbeeld te volgen. In verband daarmee hebben verschillende Marokkaanse instellingen aangifte gedaan.

In de brief aan Rutte zeggen de moskeebesturen dat ze burgerwachten hebben ingesteld. "Om zo enerzijds de veiligheid van de gebouwen te garanderen en anderzijds de onrust in de gemeenschap in betere banen te leiden. Maar dit kunnen we niet lang volhouden."

meer hier
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40627
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Mahalingam » Di Jan 06, 2015 5:30 pm

Het wordt wel erg uitgemolken die brandjes en die toetsenbord bedreigingen.
Een kop in een Belgische krant:
Nederlandse moskeeën vragen premier Rutte om bescherming
Misschien was het publicitair nog beter geweest om de koning te smeken om bescherming.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6472
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Ali Yas » Di Jan 06, 2015 8:38 pm

De koning van Marokko, bedoel je?
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Ariel » Di Jan 06, 2015 9:26 pm

De Haagse Stadspartij en Islam Democraten vinden ook dat de gemeente Den Haag de veiligheid van de moskeeën moet waarborgen. Burgerwachten zijn niet wenselijk, want je kan niet van een moslim verwachten dat hij zijn eigen spullen ( die trouwens niet in gevaar zijn) beschermen.

De gemeente Den Haag moet een goede analyse maken van de risico's die moskeeën lopen. Als dat nodig blijkt, dienen er maatregelen te worden genomen om de veiligheid van de gebedshuizen te waarborgen.

Dat vinden de Haagse Stadspartij (HSP) en de Islam Democraten, blijkt uit schriftelijke vragen die beide partijen hebben gesteld.

De partijen willen actie van de gemeente Den Haag naar aanleiding van berichten op de Facebookpagina 'Steun de PVV' waarin wordt opgeroepen om in navolging van Zweden ook in Nederland moskeeën in brand te steken.

Een aantal Haagse moskeeën heeft zelf al extra veiligheidsmaatregelen genomen, zoals het instellen van burgerwachten en cameratoezicht. De HSP en Islam Democraten vinden dat het in het leven roepen van burgerwachten 'een onwenselijke situatie' is.

De raadsleden Fatima Faïd en Hasan Küçük (Islam Democraten) stellen dat de overheid en niet burgers deze taak op zich moet nemen. 'Het veiligstellen van de godsdienstvrijheid is primair een taak van de overheid. Hagenaars moeten in alle vrijheid en veiligheid hun geloof kunnen belijden. Als er veiligheidsrisico's zijn dienen er gepaste maatregelen te worden genomen.'

De veiligheid is echter niet het enige punt van zorg voor de Haagse Stadspartij. Faïd: 'De toenemende intolerantie tegenover moslims baart mij zorgen. Islamofobie en de discriminatie van moslims zijn echt een probleem en moeten we aanpakken. Het buitenspel zetten van 1 groep in de samenleving werkt tweedeling en polarisatie in de hand en is niet goed voor de stad.'

De Haagse Stadspartij wil dat er in Den Haag een project komt om islamofobie en discriminatie van moslims tegen te gaan.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Ariel » Do Jan 08, 2015 4:37 pm

Moskee in Vlaardingen aangevallen met brandbom

AfbeeldingAfbeelding

De Al-Hijra moskee in Vlaardingen is vanmorgen bestookt met een brandbom. Er was niemand in de moskee aanwezig, maar volgens voorzitter Nasri is op beelden van beveiligingscamera's te zien hoe een brandend voorwerp naar de vrouweningang wordt gegooid en ontploft. ,,Vermoedelijk was het een spuitbus verf, want overal zit rode verf.''

Nasri denkt dat deze daad een rechtstreeks gevolg is van de aanslag die woensdag in Parijs werd gepleegd. ,,Dat moet wel. We zitten hier al sinds 1988 en we hebben nog nooit zoiets meegemaakt.''

,,Wij hebben geen woorden voor wat er in Parijs is gebeurd. Geweld hoort niet thuis op deze wereld. Zulke mensen zouden niet op straat mogen lopen. Het maakt niet uit of je christen, jood of moslim bent, we moeten in vrede samen kunnen leven en samen deze wereld opbouwen, niet afbreken."

Het moskeebestuur heeft aangifte gedaan, maar is niet van plan extra veiligheidsmaatregelen te treffen. ,,We zwichten niet voor geweld door mensen in te huren om het gebouw te bewaken. We hebben camera's, dat is genoeg."

,,We zijn wel erg geschrokken en gaan met onze gemeenschap in gesprek. Gelukkig was er niemand aanwezig, want dan had dit ernstiger kunnen aflopen. De moskee had in brand kunnen vliegen."

Binnen de gemeenschap van de Al-Hijra moskee ziet de voorzitter geen signalen van radicalisering. ,,Daar zijn we scherp op en zullen optreden als we iets merken. Bij ons is geen plek voor haat en geweld."

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40627
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Mahalingam » Do Jan 08, 2015 5:09 pm

Als ik de foto bekijk zie ik geen rooksporen op de witte zijplaten en de dakplaten.
Dus geen brandbom.
Wat ik vermoed gezien het spreidingspatroon: een open blikje verf met daarin een knalvuurwerkje.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45715
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 08, 2015 6:13 pm

Allah’s kleine helpertjes willen moskeeën beveiligen!?

Geplaatst op 7 januari 2015

Citaat Reformatorisch Dagblad 5 januari: “De Rotterdamse ChristenUnie-SGP-fractievoorzitter Setkin Sies heeft moskeebestuurders in de Maasstad aangeboden om te waken tijdens het vrijdagmiddaggebed”. Een dag later kopt zij: “CU/SGP Den Haag wil helpen bij beveiliging moskeeën”. Dit naar aanleiding van moskeeën die in Zweden in de brand zouden zijn gestoken. Toen ik dit las moest ik opnieuw denken aan de titel “Gods kleine helpertjes”, maar nu in de geïslamiseerde variant met daarin afgod Allah als onderwerp. Een paar kanttekeningen.

Allereerst zijn er vraagtekens te zetten bij de berichtgeving over de branden. Op de website Nieuw Religieus Peil zijn berichten te lezen als ‘Moslims staken moskee in brand in Zweden’. Bovendien is de situatie in verband met geweld ten gevolge van immigratie en verdergaande islamisering in Zweden grimmiger dan in Nederland. Lees ter bevestiging hierover het goede artikel van Franklin ter Horst. Dat er op sociale media door burgers berichten worden neergezet om ook hier maar de moskeeën in brand te steken, is afkeurenswaardig. Ik ben zelf ook lid van betreffende Facebook-groep, maar met dit soort berichten doet zij de PVV en andere islam-kritische partijen geen goed, al is het erg ongenuanceerd van derden om de PVV om verantwoording te vragen over c.q. afstand te doen van de gedane misselijke uitlatingen.

Persoonlijk zie ik deze afgodentempels ook liever niet, maar wel via democratische middelen en nooit en te nimmer met geweld. Nu de Facebook-berichten door RTL4Nieuws zijn uitvergroot, is er blijkbaar voor de politici van SGP/CU reden om in actie te komen om als Allah’s kleine helpertjes mee te helpen afgodentempels te beveiligen. Met deze actie staat de SGP ondertussen mijlenver van haar beginselen af om valse godsdienst te weren als haar overheidstaak. Daarnaast kun je je afvragen of de in principe sympathieke geste nu verwacht wordt door de gemiddelde kiezer van de SGP/CU. Ik vrees dat christenen die op de PVV zijn gaan stemmen op deze wijze nooit terug worden gewonnen. Integendeel, het zou wellicht kiezers kunnen kosten, daar gekozen volksvertegenwoordigers impulsief dingen gaan doen die niet in het verkiezingsprogramma zijn beschreven en waarvoor zij dus geen mandaat hebben gekregen. De conclusie dat de hele actie er één is voor de Bühne lijkt dan ook op zijn plaats. In Den Haag en Rotterdam zijn ‘Gods kleine helpertjes’ dus geëvolueerd tot Allah’s kleine helpertjes. Dit moet de schepper en bioloog van de column met deze prikkelende titel onze minister Plasterk toch deugd doen.

Eerder heb ik veel geschreven over de islam en Allah en vergelijkingen met het christendom. De verschillen zijn levensgroot. De visie van zendeling Imja die beweert dat een christen, die godsdienstvrijheid bepleit voor een moslim, de weg baant naar zijn ondergang spreekt mij erg aan. Voor een christen lijkt het me meer op zijn plaats om de moslim weg te krijgen bij het vrijdaggebed in plaats van deze te gaan helpen om een vreselijke afgod, in wiens naam iedere dag velen worden omgebracht, op een dwingende manier eer te bewijzen. De houding van politici, waaronder ook de plaatselijke burgemeester Melis van de Goep met zijn overbodige opmerkingen over de islamitische gemeenschap tijdens zijn Nieuwjaarsspeech, die nu moslims koesteren in hun slachtofferrol, is er een van dhimmitude en tekenen een overdreven reactie die voortkomt uit politieke correctheid. Helaas is de evenwichtigheid in de media zoek, wat tot gevolg heeft dat sommigen in de politiek al te emotioneel gaan reageren.

Door: pfkoops

https://ejbron.wordpress.com/2015/01/07 ... more-79167
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Ariel » Vr Jan 09, 2015 9:40 pm

En weer zijn Moslims slachtoffer.

Moslimhaat in Nederland beter geregistreerd

Gevallen van moslimhaat in ons land worden beter geregistreerd. De overheid en moslimorganisaties gaan daar de komende tijd aan werken.

Dat is de uitkomst van overleg vrijdag in Den Haag tussen vicepremier Lodewijk Asscher en Marokkaanse en Turkse organisaties. Dat werd gevoerd naar aanleiding van bedreigingen aan het adres van moskeeën.

Bij het overleg waren ook minister Ivo Opstelten (Veiligheid) en Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Alle aanwezigen spraken nog eens hun afschuw uit over de aanslag in Parijs.

Het kabinet houdt de veiligheidssituatie scherp in de gaten en biedt waar nodig extra bescherming aan moskeeën.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Marieke
Berichten: 442
Lid geworden op: Zo Mei 19, 2013 3:54 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Marieke » Za Jan 10, 2015 2:47 pm

Pilgrim schreef:
Citaat Reformatorisch Dagblad 5 januari: “De Rotterdamse ChristenUnie-SGP-fractievoorzitter Setkin Sies heeft moskeebestuurders in de Maasstad aangeboden om te waken tijdens het vrijdagmiddaggebed”. Een dag later kopt zij: “CU/SGP Den Haag wil helpen bij beveiliging moskeeën”.

Als ik heel eerlijk mag zijn: toen ik las dat de CU en de SGP wilde helpen bij de beveiliging van moskeeën, dacht ik meteen: de verkiezingen komen er weer bijna aan! Dit doen ze vast om 'zieltjes te winnen!' Ik kan het natuurlijk helemaal mis hebben, maar zoiets denk ik aangezien er in maart natuurlijk alweer gestemd gaat worden...
Vrede verdwijnt, waar de islam verschijnt...

Mahalingam
Berichten: 40627
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jan 12, 2015 5:56 pm

Al eerder is iets dergelijks ontmaskerd als een hoax. Nu twijfel ik dus over het waarheidsgehalte van deze tekst van wijblijvenhier.
Hartverscheurende ervaring van Amsterdams meisje met hoofddoek: 'Nat stonden we daar, hoofddoeken onder het bier'
Afbeelding
https://twitter.com/wijblijvenhier/status/553664283822002176
Zou er een moment komen dat het veiliger is om zonder hoofddoek te lopen dan met?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74346
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskeeën zetten burgerwacht in tegen brand

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 12, 2015 10:17 pm

Ook in Frankrijk wordt er wat afgejankt. Moslims weten het altijd zo te draaien dat zij het slachtoffer zijn.

'Tientallen antimoslimacties na aanslag'

Er zijn meer dan vijftig meldingen gedaan van antimoslimacties in Frankrijk sinds de aanslag woensdag in Parijs. Dat heeft de Franse moslimraad CFCM maandag gezegd, meldt de krant Le Parisien.

De raad baseert zich naar eigen zeggen op cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken. In vijf dagen tijd zouden er 33 dreigingen zoals brieven en beledigingen zijn geweest en 21 acties zoals beschietingen. „Ongekend veel”, aldus de CFCM. Incidenten in Parijs zijn niet bij deze cijfers inbegrepen. In de eerste negen maanden van vorig jaar waren er 110 geregistreerde incidenten (dreigingen en acties).

De raad roept de overheid op om moskeeën extra te beschermen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten