'Positieve' discriminatie

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42992
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Positieve' discriminatie

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 21, 2018 2:05 am

Bijstandsfraude. Gemakkelijker kunnen we het niet maken

20 juni 2018

Afbeelding

Turken met dubbel paspoort die bijstand trekken in Nederland, terwijl ze in Turkije een luizenleventje leiden. In een riante villa, die ze verzwijgen voor uitkeringsinstanties. Asielzoekers die eindeloos in de bijstand blijven hangen. Inburgeraars die zo vaak zakken voor het examen, dat ze ervan vrijgesteld worden. Welkom in multicultureel paradijs Nederland.

Feitencontrole
“Meer dan de helft van de mensen in de bijstand zijn niet-westerse allochtonen. Dat kost drie miljard euro per jaar.” Dat zei Geert Wilders in maart, tijdens een verkiezingsdebat. Bij NRC Handelsblad keken ze daar zo van op dat ze besloten een feitencontrole uit te voeren. Wat bleek? Tot verbazing van de krant bleken beide stellingen te kloppen. De meeste bijstandtrekkers zijn niet-westerse allochtonen. En inderdaad kosten zij Nederland zo’n drie miljard euro per jaar (net zoveel als de andere, autochtone helft in de bijstand, die in totaal dus zes miljard per jaar kost).

Enorme stroom asielzoekers
3.000.000.000 euro per jaar! Je kunt je voorstellen dat de NRC-journalisten dachten dat Wilders het wat aandikte. Dat is dus niet zo. Als je weet dat de enorme stroom asielzoekers het vooral van de bijstand hebben moet, verbaast dat ook niet meer. Van alle asielzoekers die in 2014 een verblijfsvergunning in Nederland kregen, heeft op dit moment nog maar 11 procent een baan. De rest zit nog altijd in de bijstand en het worden er steeds meer. Het gaat vooral om Syriërs en Eritreeërs en maar voor een kwart om asielzoekers uit overige landen. Asielzoekers leven in overweldigende mate van de bijstand.

Vier maal gezakt
Dat is al onthutsend genoeg. Maar het kan nog erger. Wie een verblijfsvergunning krijgt moet binnen drie jaar slagen voor het inburgeringsexamen. Van degenen die in 2014 een verblijfsvergunning kreeg was na twee jaar pas zes procent voor het inburgeringsexamen geslaagd. Zo is er een aanzienlijke groep ontstaan van ruim drieduizend asielzoekers, vooral Ethiopiërs en Eritreeërs, die al meer dan vier maal gezakt zijn. Wat gebeurt daarmee? Zij krijgen vrijstelling. Zij hebben “moeite genoeg gedaan”. Stel je voor dat je zo aan je rijbewijs kon komen: door meer dan vier maal voor je rijexamen te zakken. Maar zo krijg je dus wel een Nederlands paspoort.

Levensgenieters bijstand
Dan is er nog een bijzondere categorie bijstandstrekkers, waarin vooral Turkse dubbelpaspoorters de toon aangeven. Een op de vijf van hen wordt van fraude verdacht (tegen een op de tien onder andere niet-westerse bijstandtrekkers). Deze levensgenieters bezitten huizen en landerijen in Turkije, maar houden hun onroerend goed verborgen voor de Nederlandse overheid. Die beseft terdege dat ze bij de neus genomen wordt. Daarom zijn daar speciale teams en bureaus op gezet, die ook resultaat boeken en veel fraudeurs hebben opgespoord. Hun uitkering werd uiteraard stopgezet, maar – u gelooft het niet – de bijstandsfraudeurs stapten naar de rechter en kregen gelijk. Het was discriminatie, omdat er speciaal in Turkije naar fraude was gezocht, zodat “alle andere nationaliteiten met een onterechte uitkering buiten schot blijven”, volgens Rasim Kücükünal, hun advocaat.

‘Discriminatie’
Voor de zoveelste keer zien we hier hoe artikel 1 Grondwet (‘Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld’) in de praktijk het discriminatieartikel bij uitstek voor de gewone Nederlander is. Keer op keer werkt het zo uit. Pim Fortuyn wilde het daarom al afschaffen. Allochtonen en andere leden van minderheden roepen artikel 1 aldoor aan om er de gewone Nederlander mee in de hoek te zetten wegens ‘discriminatie’. Met succes. En laten die Nederlander zelfs, zoals hier, de rekening betalen. Terwijl ze zelf straffeloos wegkomen.

https://cultuurondervuur.nu/turken-met- ... nleventje/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39686
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Positieve' discriminatie

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 02, 2018 4:16 pm

Een geval van een niet toegestane positieve discriminatie.
Vier docenten Rijswijks Lyceum ontslagen vanwege examenfraude
De examenfraude kwam aan het licht bij de tweede correctie van het herexamen. Daarbij werd geconstateerd dat de scores van de leerlingen hoog waren en dat de antwoorden van enkele kandidaten wel erg sterk overeenkwamen met de antwoorden uit het correctievoorschrift. De schoolleiding heeft daarop onderzoek ingesteld.

De vier leraren hebben het gesjoemel met de herexamens toegegeven. Ze deden dit volgens het bestuur om de leerlingen te helpen en om de resultaten van de school te verbeteren.
[...]
‘De school heeft een populatie die niet de makkelijkste is’, zegt Arno Peters, bestuursvoorzitter van VO Haaglanden. ‘Dit is geen plattelandsschool, om het zo maar te zeggen. Er is een gemengde populatie in een grootstedelijke context. Leraren doen er zoveel mogelijk aan om leerlingen over de eindstreep te loodsen.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vier-docenten-rijswijks-lyceum-ontslagen-vanwege-examenfraude~bea96cf2/

Een gemengde populatie is niet de makkelijkste op school.( En ook elders.) Fijn toch die mulikul ? En ook die diversiteit daar is niet te versmaden !
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73009
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: 'Positieve' discriminatie

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 02, 2018 4:54 pm

Mahalingam schreef:Een gemengde populatie is niet de makkelijkste op school.( En ook elders.) Fijn toch die mulikul ? En ook die diversiteit daar is niet te versmaden !


Volgens mij is er ook veel diversiteit onder de leraren.

En ook de leerlingen zijn heel divers. Zo gemengd en divers dat er op die school bijna geen blanke leerling te vinden is.

Uiteraard gun je die kinderen een diploma. Verdiend of niet verdiend,

Spoiler! :
Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39686
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: 'Positieve' discriminatie

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 08, 2018 8:08 pm

Gürkan Çelik in Elsevier
‘”Beloon-de-allochtoon”-prijzen zijn stigmatiserend’
De initiatiefnemers van ‘beloon-de-allochtoon’-prijzen als de ECHO Award en hun aanhang willen de oude en stigmatiserende referentiekaders niet loslaten, terwijl de trend juist meer mix, inclusie en verbinding is. Met zulke speciale events en prijzen worden mensen met een migratieachtergrond in hokjes geplaatst. Segregatie in optima forma, meent Gürkan Çelik.

Diversiteit, we kunnen er niet omheen. Er zijn tal van initiatieven en programma’s die diversiteit in de samenleving, in organisaties en in het onderwijs proberen te stimuleren. Het doel? Onder meer het accepteren van verschillen tussen mensen en iedereen er echt bij laten horen. Inclusie dus. De vraag is of deze acties hieraan bijdragen of juist hun doel voorbijschieten en onbedoeld mensen in hokjes plaatsen en stigmatiseren.

Neem de onlangs uitgereikte ECHO Award. ECHO, expertisecentrum diversiteitsbeleid, kent prijzen toe aan studenten met een niet-westerse achtergrond die zich onderscheiden door buitengewone prestaties. Alsof de etnische achtergrond van de studenten en het succesvol zijn een uitzonderlijke combinatie vormt.

Het verbaast mij enorm dat er anno 2018 nog steeds dergelijke ‘beloon-de-allochtoon’-prijzen voor studenten in Nederland bestaan, en dat een grote groep zulks toejuicht en ondersteunt.
Benadering is niet meer van deze tijd
Spoiler! :
Ik leerde ECHO ruim twintig jaar geleden kennen als Expertisecentrum Allochtonen Hoger Onderwijs. Toen was het een wellicht onschuldig initiatief om de aandacht te vestigen op het gebrek aan diversiteit in het hoger onderwijs. Maar zo’n benadering is niet meer van deze tijd. Inmiddels studeren de kleinkinderen van de migrantenburgers aan hogescholen en universiteiten, en ze spreken de Nederlandse taal als hun moedertaal. Kennelijk willen de initiatiefnemers van de ECHO Award en hun aanhang de oude en stigmatiserende kijkkaders niet loslaten, terwijl de trend meer mix, inclusie en verbinding is. Met zulke speciale events en prijzen worden mensen met een migratieachtergrond in hokjes geplaatst. Segregatie in optima forma.

Echt zorgelijk is dat de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, wellicht onbewust, dit stimuleert, de organisatie sponsort en poseert met de finalisten. De ECHO Award labelt getalenteerde jongeren als ‘allochtoon’ terwijl ze geworteld zijn in Nederland. Beseft men wel hoe vreemd het is dat minister Ingrid van Engelshoven (D66) zegt: ‘Je bent goed, maar je bent ook allochtoon. Dus verdien je een prijs.’

Opleiders worden gedwongen door gekleurde lens te kijken

Frappant is dat ook de instellingen voor hoger onderwijs dit fenomeen toejuichen. Ze selecteren studenten op basis van hun huidskleur en nomineren hen voor een allochtonen-award, oftewel: opleiders zien zich gedwongen door een gekleurde lens naar de studenten in de collegezalen te kijken. Zijn zij en hun medestanders zich ervan bewust dat er genoeg talenten van Nederlandse origine zijn, die door hun sociale context een prijs verdienen voor hun prestaties? Maar deze jongelui maken geen kans op een dergelijke award.

Uiteraard zijn de jonge finalisten en prijswinnaars blij met de waardering die hun toevalt. Ze worden door de minister toegesproken en ze krijgen de kans hun horizon met een summer course in Los Angeles te verbreden. Maar de vraag is of ze ook echt blij zijn met het etiket ‘hoger opgeleide succesvolle allochtoon’. Een ‘ja’ als antwoord zou de inclusiediscussie een andere wending geven: sluit je jezelf in of sluit je jezelf uit?

Boodschap: je behoort niet tot de norm

Ik vind het ongepast dat mensen en instituten deze studenten doelbewust categoriseren en blijven hameren op het punt dat ze niet tot de norm behoren. Dat is stigmatiserend en staat in schril contrast met het ideaal van inclusief-zijn. Willen we bijzondere jonge talenten zichtbaar maken, in het zonnetje zetten of aanmoedigen, dan kan dat door ze in te sluiten en aandacht te geven in reguliere initiatieven, zoals de studentenprijzen, scriptieprijzen en verkiezingen als de jonge ambtenaar van het jaar. Dan hoeven talenten die in Nederland geboren, getogen en geworteld zijn, nooit meer het predicaat ‘top-allochtoon’ te krijgen.
https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/achtergrond/2018/10/beloon-de-allochtoon-prijzen-zijn-stigmatiserend-648426/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42992
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Positieve' discriminatie

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 24, 2019 10:10 pm

Knettergek Groot-Brittannië...

Afbeelding

“Radicale nieuwe wetten zouden het aan de Britse politie moeten toestaan om positief te discrimineren in het voordeel van rekruten van een etnische minderheid, anders zullen de gelederen van de officieren te wit zijn voor de komende decennia.”

(Sara Thornton, voorzitter van de Nationale Raad van Politiechefs)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7585
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: 'Positieve' discriminatie

Berichtdoor xplosive » Zo Feb 24, 2019 11:29 pm

Als je voorouders tot vele generaties terug in jouw land hebben gewoond en jij in jouw land geboren bent en er altijd hebt gewoond én je bent blank én je bent man én je bent heterosexueel én je bent geen transgender én je bent geen moslim dan kom je niet meer aan de bak. Dát is wat "positieve" discriminatie doet.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42992
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Positieve' discriminatie

Berichtdoor Pilgrim » Do Mar 28, 2019 11:12 pm

Bibliotheek in de fout met politiek

Geplaatst op 28 maart 2019

Afbeelding

Bibliotheek AanZet is in de fout gegaan met het afwijzen van een vrijwilliger voor de bibliotheek in Ridderkerk. Het College voor de Rechten van de Mens heeft de bibliotheek op de vingers getikt, omdat de vrijwilliger is afgewezen op grond van zijn politieke gezindheid. De zaak werd aanhangig gemaakt door Marcel Vink, die zich vorig jaar aanmeldde als vrijwilliger voor de digitale cursus Klik & Tik.

Op 4 september had hij hiervoor een kennismakingsgesprek in de Ridderkerkse bibliotheek. Twee dagen later kreeg Vink per mail een afwijzing. Bij de kennismaking had Vink verteld dat hij actief is voor moedignl.nl. Deze partij wil onder meer geen hoofddoekjes of andere religieuze uitingen bij overheidsdiensten. De bibliotheek vond Vink daarom niet geschikt. Gesteld werd dat de bibliotheek een openbare onafhankelijke organisatie is en “dat iedereen uit alle culturen en bevolkingsgroepen welkom is”.

Marcel Vink zag dit niet als een beletsel om als cursusbegeleider in de bibliotheek aan de slag te gaan. Hij voelde de afwijzing als discriminatie vanwege zijn politieke overtuiging en deed daarom melding bij het College voor de Rechten van de Mens. Dit college is tot de conclusie gekomen dat de bibliotheek inderdaad verboden onderscheid heeft gemaakt. Het bestuur van de Stichting Bibliotheek AanZet heeft dit inmiddels ook onderkend. “De afwijzing was vanwege zijn politieke profilering en wij waren van mening dat dit haaks zou staan op de politieke onafhankelijkheid en neutraliteit van de bibliotheek. Voortschrijdend inzicht ligt ten grondslag aan de conclusie dat het niet aan ons is om een mening te hebben over politieke standpunten en de manier waarop deze worden uitgedragen.”

Door: Marcel Vink

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/28 ... -politiek/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42992
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Positieve' discriminatie

Berichtdoor Pilgrim » Vr Aug 30, 2019 11:47 pm

Beatrix von Storch: “Links-groen in Berlijn bestrijdt de politie en beschermt criminelen” (+ NL-vertaling!)

Geplaatst op 30 augustus 2019Gisteren berichtten we over de in Berlijn geplande “antidiscriminatiewet”, die voor het sowieso steeds moeilijker worden politiewerk in de hoofdstad een catastrofe zou kunnen worden. Nu heeft de Bondsdagafgevaardigde Beatrix von Storch (AfD) haar standpunt daarover ingenomen:

“Stelt u zich de volgende situatie eens voor: een politieagent arresteert een Afrikaanse drugsdealer. Deze scheldt de politieagent uit voor “nazi” en “racist”. Daarop wordt deze echter niet wegens bijvoorbeeld belediging van de politieagent vervolgd.

Politieagent voor de rechter
Oh nee – De Migratieraad pakt de zaak op en brengt de politieagent voor de rechter. Als de agent niet kan bewijzen dat hij de drugsdealer niet uit racistische motieven heeft gecontroleerd, dan krijgt de Afrikaanse drugsdealer niet alleen excuses van de politie, maar zelfs een financiële schadevergoeding van de belastingbetaler.

Precies dat heeft de nieuwe antidiscriminatiewet van de rood-rood-groene Berlijnse Senaat op het oog. De links-groen vergiftigden bestrijden de politie, beschermen en stimuleren de criminelen en leveren ons weerloos uit aan Afrikaanse drugsdealers en Arabische clans. We hebben een politiek tegen de heerschappij van de misdaad nodig, en daarvoor staat de AfD.”

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/30 ... vertaling/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42992
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: 'Positieve' discriminatie

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 20, 2019 10:16 pm

Aan Mariëtte Hamer

Door: Jan Dijkgraaf, 9:31, 20 september 2019

Afbeelding

Hadden zij geen borsten, maar een snikkel, dan hadden ze het kunnen schudden

Beste mevrouw Hamer,

Gefeliciteerd!

Uw Sociaal-Economische Raad (SER) komt vandaag met het advies om beursgenoteerde bedrijven met minder dan 30% vrouwen in de Raad van Commissarissen vanaf volgend jaar te verplichten bij vacatures éérst een vrouw te benoemen.

Wil zo’n onderneming toch een man benoemen, dan wordt de benoeming nietig verklaard.

Daar zijn de onafhankelijke Kroonleden van de SER, de werkgevers en de werknemers het over eens geworden.

Hallelujah, praise the lord!

Op dit moment voldoen 58 van de 88 beursgenoteerde bedrijven niet aan die norm.

Mij lijkt het pijnlijk voor de 58 vrouwen die de komende jaren bij die bedrijven tot de Raad van Commissarissen worden geroepen, want ze weten dat ze in elk geval óók excuustruusjes zijn. Hadden zij geen borsten, maar een snikkel, dan hadden ze het kunnen schudden.

Ik weet best dat ik daarin ouderwets ben.

Maar hé, mevrouw Dijkgraaf, al jaren voorzitter van de Raad van Bestuur én van de Raad van Commissarissen in Huize Dijkgraaf, en ik zijn er een paar daagjes met ons bootje tussenuit, dus laat ik eens niet zeuren.

Maar u kent me: ik laat me zelfs tijdens een korte vakantie niet in de maling nemen.

Dus ik dacht: even kijken hoe het bij die Sociaal-Economische Raad zelf zit.

Wat denkt u?

De SER heeft 31 leden, waarvan 8 vrouwen: 26,7 procent.

Extra grappig: bij de werknemersvertgenwoordigers in de SER is het zelfs maar 18,2 procent.

Ofwel of u even drie mannen een schop in hun lendenen wilt geven.

Ik zou beginnen bij de grootste eikel.

Groet,

JanD

Radio Veronica
@radioveronica

[email protected] schrijft een vlijmscherpe brief aan Amsterdammers: "Dit jaar werden 21 mensen geliquideerd in Amsterdam. En maar trots zijn op die kutstad." #RadioVeronica #VeronicaInside #BriefjeVanJan

Afbeelding

https://tpo.nl/2019/09/20/briefje-van-j ... tte-hamer/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten