Islamitische scholen / Haga Lyceum

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 39185
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Berichtdoor Mahalingam » Za Okt 19, 2019 4:27 pm

Wie was er ook alweer burgemeester?
Geen actie gemeente Arnhem tegen omstreden lesboek op islamitische school
De islamitische basisschool Ibn-I Sina in Arnhem krijgt niet de gemeente op haar dak, naar aanleiding van de ophef over het gebruik van een lesboek dat kinderen tot haat zou aanzetten.

De gemeente laat het aan de Onderwijsinspectie om te beoordelen of sprake is van onwenselijke en schadelijke lesmethoden. Plannen om de school te sluiten vanwege het gebruik van het lesmateriaal zijn er niet, zo laat het college van burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen van de gemeenteraadsfractie van de PVV.

‘Help, ik word volwassen’

Die partij kaartte de kwestie aan naar aanleiding van berichten over het lesboek ‘Help! Ik word volwassen’. Het boek zou kinderen onder meer leren dat Allah homoseksualiteit verafschuwt en dat jongens en meisjes elkaar niet mogen aankijken. Ibn-I-Sina, gevestigd in de wijk Klarendal, is een van de 41 bij de Islamitische Schoolbesturen Organisatie (ISBO) aangesloten scholen waar het boekje wordt gebruikt.

Het college laat weten het zeer kwalijk te vinden dat jonge kinderen met dergelijke ongenuanceerde boodschappen worden geconfronteerd. Ook is het van mening dat ze kunnen aanzetten tot verdeeldheid en polarisatie in de samenleving.

Rol in radicalisering

,,Het is niet ondenkbaar dat dergelijke denkbeelden een rol spelen in het vervreemden en zelfs radicaliseren van islamitische Nederlandse kinderen", schrijven burgemeester en wethouders in antwoord op de vragen. Zij laten het finale oordeel over de gang van zaken op school echter bij de Onderwijsinspectie, die al heeft aangegeven een onderzoek in te stellen. De islamitische scholenorganisatie zegt dat toezicht toe te juichen.

ISBO liet eerder weten dat het hoofdstuk in het boek over seksuele diversiteit in de media uit zijn context is gehaald. De lesmethode zou niet één op één worden aangeboden, maar samen met lesstof uit andere bronnen. De schoolpraktijk is er op gericht dat de kinderen met anderen in de Nederlandse samenleving leren omgaan en samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en ‘ongeacht religie, afkomst of geaardheid van de ander.’
https://www.gelderlander.nl/arnhem/geen-actie-gemeente-arnhem-tegen-omstreden-lesboek-op-islamitische-school~ac56d7de/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39185
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Berichtdoor Mahalingam » Di Nov 05, 2019 1:20 pm

Haga Lyceum smeekte de koning om op te komen voor 'islamitische onderdanen'

In een brandbrief heeft de leiding van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum eerder dit jaar koning Willem-Alexander gesmeekt om op te komen voor zijn ‘islamitische onderdanen’ en de regeringsleden die het op de school hebben voorzien, te vragen om af te treden.

'Majesteit, het is zeer ongebruikelijk om u rechtstreeks te benaderen in een constitutionele monarchie waarbij de macht grotendeels bij de Koning is weggenomen. Zoals Multatuli die uw betovergrootvader vroeg of het zijn wil was dat in zijn naam miljoenen onderdanen werden mishandeld en uitgezogen, vraag ik of het uw koninklijke wil is dat moslims in uw koninkrijk zonder aanleiding worden bespat met modder.’

Op 9 maart van dit jaar begint Soner Atasoy zijn brandbrief aan koning Willem-Alexander met een verwijzing naar Multatuli’s Max Havelaar. Aan het slot van dat legendarische boek over de uitbuiting van de inheemse bevolking in Nederlands-Indië, richtte Multatuli zich rechtstreeks tot Willem III.

School als doelwit van ‘geruchten’

Atasoy, directeur-bestuurder van het Cornelius Haga Lyceum, klom in de pen twee dagen nadat burgemeester Femke Halsema waarschuwingen naar buiten had gebracht van de inlichtingendienst AIVD en de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid). Zij stelden dat Atasoy banden had met de terroristische groepering het Kaukasus Emiraat en dat het plan bestond de helft van de lestijd aan de salafistische geloofsleer te wijden. Mede daarom verlangde Halsema Atasoys aftreden.

De voorman van de school kwam de brief persoonlijk bezorgen bij Paleis Huis ten Bosch. ‘Zsm laten lezen,’ staat in het vakje voor opmerkingen op het aannameformulier, net als de brief zelf verkregen met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

In de brief doet Atasoy een klemmend beroep op Willem-Alexander ‘om de hetze tegen onze school te stoppen’. ‘Wellicht heeft u afgelopen week onze school in het nieuws gezien. Het moet u als vader ook geraakt hebben.’ De school is doelwit van ‘geruchten’, verspreid door ‘functionarissen van de Nederlandse Staat [die] hebben besloten om niet de wettelijke route te volgen.’

‘Daarbij is de veiligheid van onze school in het geding gekomen, van onze leerlingen en onze docenten, van uw onderdanen. Het is in de publieke opinie nauwelijks mogelijk om onszelf te verdedigen tegen de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, de burgemeester van Amsterdam en zelfs de Eerste Minister.’

Uitnodiging voor de koning

‘Daarom vragen wij u, koning Willem-Alexander, om al het mogelijke wat in uw koninklijke macht ligt, ondanks de grondwettelijke beperkingen, om op te komen voor uw islamitische onderdanen die op basis van niet-gedefinieerde berichten van uw functionarissen worden bedreigd en besmeurd. Wij vragen u om de hetze tegen onze school te stoppen en de betrokken bewindslieden te vragen om af te treden, omdat zij uiteindelijk regeren in uw naam en uw wil zouden uitvoeren.’

In de slotalinea nodigt hij Willem-Alexander uit voor een bezoek. Uitsmijter is een zinsnede uit het Wilhelmus: ‘In het volste vertrouwen houden wij vast aan de woorden die eens werden geschreven namens uw vroege vader Willem van Oranje: Na ’t zuur zal ik ontvangen van God mijn Heer, het zoet.’

Financieel wanbeleid

Het kabinet van de koning leidde de brief door naar onderwijsminister Arie Slob, die in zijn antwoord uitlegde dat brieven aan het staatshoofd worden behandeld door de betrokken bewindspersoon. ‘Het spijt mij dat u zich onevenredig benadeeld voelt door een maatregel die in het algemeen belang is genomen,’ schrijft de minister. ‘Aanleiding waren serieuze signalen van de AIVD die de overheid niet naast zich neer kon leggen.’ Aan het slot verwijst Slob naar een onderzoek van de Onderwijsinspectie dat op dat moment nog gaande was.

Kort voor de zomer verscheen het inspectierapport. Dat bevatte geen aanwijzingen voor salafistische lessen, wel van financieel wanbestuur, belangenverstrengeling en zelfverrijking. Op basis daarvan heeft Slob Atasoy de wacht aangezegd. Volgende week dient een hoger beroep van het Haga Lyceum tegen het rapport bij het gerechtshof in Den Haag.
https://www.parool.nl/amsterdam/haga-lyceum-smeekte-de-koning-om-op-te-komen-voor-islamitische-onderdanen~b3254f57/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72319
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Berichtdoor Ariel » Di Nov 05, 2019 5:14 pm

Mahalingam schreef:Haga Lyceum smeekte de koning om op te komen voor 'islamitische onderdanen'


Het antwoord van de regering aan het bestuur van het Haga had moeten zijn...

"Heren. Als u in het openbaar voor uw koning Willem-Alexander zult buigen en knielen zullen wij uw aanvraag in overweging nemen. "
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41774
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 06, 2019 6:36 pm

“De Allah u Akbar school”

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten