Problemen in het AZC

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in het AZC

Berichtdoor King George » Za Mei 09, 2020 11:17 am

Ariel schreef:Oeps!!! Als dat maar goed gaat. De komende 72 uur mag niemand naar binnen of buiten. 2 weken quarantaine durft de COA denk ik niet aan wegens oproer van de aanstaande nieuwe Nederlanders.
Bang voor hun korte lontjes.

AZC Sneek komende 72 uur in quarantaine na 22 coronabesmettingen

In een asielzoekerscentrum in Sneek zijn zeker 22 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dat bleek na het testen van zo’n 100 inwoners van het centrum, nadat begin deze week bleek dat er een besmetting in het azc was. De komende 72 uur mag niemand naar binnen of buiten.

Spoiler! :
,,Afgelopen maandag is bij één bewoner een coronabesmetting vastgesteld. Deze persoon is volgens COA-richtlijnen met gezinsleden in quarantaine geplaatst. Dat betekent dat het gezin in de eigen woonruimte moest verblijven, waar zij een eigen toilet en douche tot hun beschikking hebben. Voor hun was, en voor eten en drinken werd gezorgd, zodat zij hun woonruimte niet hoefde te verlaten,” aldus locatiemanager Benny Schonewille.

In totaal wonen er meer dan 500 personen in het asielzoekerscentrum, waarvan er nu 100 zijn getest. De bedoeling is dat de komende dagen alle inwoners en al het personeel getest wordt. Vooralsnog zijn er alleen besmettingen vastgesteld bij inwoners van het azc en nog niet bij het personeel.

Van de besmette personen is niemand er zo slecht aan toe dat een ziekenhuisopname vereist is. De getroffenen vertonen allemaal milde klachten. Sommige geteste personen hebben volgens een woordvoerder zelfs helemaal geen klachten. Het is de bedoeling dat bewoners zich terugtrekken op hun kamer, omdat de faciliteiten er niet zijn om gesloten afdelingen te creëren. Daarnaast zouden er geen ouderen in het centrum wonen of anderen die behoren tot een kwetsbare groep.
Aan testmateriaal en andere testcapaciteit geen gebrek als het om asielzoekers gaat. Hoe anders was dat bij onze verplegers?

Verpleeghuizen wilden al vroeg testen maar werden geweigerd
https://www.trouw.nl/binnenland/verpleeghuizen-wilden-al-vroeg-testen-maar-werden-geweigerd~b002b288/
http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=22&t=27223&start=1900#p490860
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 11, 2020 5:42 pm

Via de telegraaf.

Nu 28 positieve coronatesten in azc Sneek

Aanvullende testen in het asielzoekerscentrum (azc) in Sneek hebben zes nieuwe positieve testen op het coronavirus opgeleverd. Het aantal besmettingen komt daarmee op 28, zes meer dan de 22 asielzoekers die vorige week positief werden bevonden. Dat maakten de GGD Friesland samen met de directie van het azc en de burgemeester van Súdwest-Fryslân maandag bekend in Leeuwarden.

Burgemeester Jannewietske de Vries zei "ontzettend opgelucht" te zijn dat de uitbraak beperkt is gebleven.

De 28 mensen die het virus dragen worden elders in quarantaine ondergebracht.

In het centrum in Sneek wonen ongeveer 450 mensen, een groep van 98 asielzoekers was eerder al uit het centrum vertrokken. Ook 40 medewerkers van het azc zijn inmiddels getest.


Jannewietske is "ontzettend opgelucht" . Nou ik vind 28 gevallen best veel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Berichtdoor Ariel » Di Mei 12, 2020 3:49 pm

Asielzoekers azc Sneek moeten in quarantaine

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) begint dinsdag met het in quarantaine plaatsen van asielzoekers die besmet zijn met het coronavirus. Die maatregel is nodig nadat bij 28 vreemdelingen uit het asielzoekerscentrum (azc) in Sneek het longvirus is vastgesteld.

De bewoners van het AZC in Sneek die afgelopen dagen positief getest zijn op het Coronavirus, worden zo snel mogelijk overgeplaatst naar de noodopvang in Zoutkamp. Dat heeft het COA vandaag bekend gemaakt. De overgeplaatste asielzoekers moeten in Zoutkamp in ieder geval 14 dagen in quarantaine.

De besmette migranten worden daarom verplicht in isolatie geplaatst op de Willem Lodewijk van Nassaukazerne in het Groningse Zoutkamp. Asielzoekers mogen in de tussentijd dat ze op de locatie verblijven de woonruimte niet verlaten.

„Er is gekozen voor deze aparte opvang voor besmette bewoners uit Sneek en hun gezinsleden of huisgenoten, om de niet besmette azc-bewoners maximaal te kunnen beschermen”, laat een woordvoerder van het COA weten. „Dit doen we om de verspreiding zo snel mogelijk de kop in te drukken. Op de locatie aldaar is onvoldoende mogelijkheid om de verschillende groepen gescheiden van elkaar te huisvesten.”

„Deze quarantaine- en isolatieperiode in Zoutkamp zal maximaal twee weken duren, maar is afhankelijk hoe de besmettingen zich verder zullen ontwikkelen”, laat het COA weten. „Tot nu toe hebben besmette bewoners van azc Sneek milde tot geen gezondheidsklachten. Als de quarantaine of isolatie op aangeven van de GGD kan worden opgeheven, zullen de mensen terugkeren naar azc Sneek.”

Niet iedereen getest
Volgens GGD-Friesland directeur Margreet de Graaf zijn nog niet alle asielzoekers gecontroleerd op COVID-19. „Een aantal bewoners is niet getest, omdat zij niet op de locatie aanwezig waren. Zij verblijven elders, ruim vóór een eerste azc-bewoner met het coronavirus besmet bleek te zijn. Sinds 16 maart is de wekelijkse meldplicht in het azc opgeschort en zijn de scholen gesloten. Verschillende bewoners zijn hierdoor naar familie of vrienden buiten het azc gegaan.”

Door de noodmaatregel zullen nieuwe asielzoekers die zich in Nederland melden niet meer worden opgevangen in Zoutkamp. De locatie werd tot nu toe gebruikt als eerste opvang voor vreemdelingen die sinds de coronapandemie Nederland binnen komen. Deze migranten worden nu in Ter Apel of Budel ondergebracht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Problemen in het AZC

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mei 13, 2020 5:41 pm

'Incidenten in asielzoekerscentra binnen vijf jaar verdubbeld'

13 mei 2020 01:26

Afbeelding

Het aantal incidenten in asielzoekerscentra in Nederland is de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Het gaat om gevallen van schelden, vechten, hongerstakingen en brandstichtingen.

Vorig jaar vonden er 17.000 incidenten plaats, terwijl er dat vijf jaar eerder nog 8000 waren. Dat blijkt uit stukken van het ministerie van Justitie en Veiligheid, die in handen zijn van NRC. Ten opzichte van 2018 was er vorig jaar sprake van een toename van 30 procent.

Oververtegenwoordigd
De stijging is opvallend omdat er vorig jaar een stuk minder azielzoekers in opvangcentra zaten dan vijf jaar daarvoor. Voor de oorzaak wordt gewezen naar het feit dat er momenteel meer asielzoekers zijn die minder kans op asiel hebben. Zij zijn oververtegenwoordigd in het aantal incidenten.

Het gaat om mensen uit onder meer Algerije, Marokko, Libië. Sommige mensen uit de groep die voor de meeste overlast zorgde, hadden meer dan vijftig incidenten veroorzaakt. Gevallen van verbaal geweld of het overtreden van huisregels namen het meest toe.

Personeel van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zou ook sneller melding doen van incidenten, luidt een andere verklaring voor de toename.

Vorig jaar bepaalde het Europees Hof van Justitie dat veroorzakers van overlast niet meer op straat gezet mogen worden. Tot eind vorig jaar werd dat in Nederland nog met de ergste probleemgevallen gedaan. Nu het niet meer kan, zoeken Justitie en het COA naar andere oplossingen.

Aparte opvang
Het COA wilde asielzoekers uit veilige landen, zoals Marokko en Algerije, op aparte plekken opvangen, maar kreeg daarbij tegengas van burgemeesters. Asielzoekers uit de veilige landen zorgen namelijk voor de meeste overlast. Het ministerie schrijft dat het COA de mensen uit die groep voorlopig verspreid gaat opvangen op bestaande locaties.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... n-schelden
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Berichtdoor Ariel » Do Mei 28, 2020 11:39 am

Ernstig gewonde na zware mishandeling azc Utrecht

Bij het asielzoekerscentrum aan de Joseph Haydnlaan in Utrecht is iemand ernstig gewond geraakt door een zware mishandeling. Dat meldde een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Eerder had de politie op Twitter abusievelijk gemeld dat het een steekincident betrof.

De politie liet weten dat kort na het incident een verdachte is aangehouden. Enige tijd later heeft de politie nog een tweede persoon opgepakt. Volgens het COA is een van de verdachten een 17-jarige alleenstaande minderjarige vreemdeling (AMV).

Over de toedracht van het incident is nog geen duidelijkheid. De politie doet onderzoek. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 20 gasten