Al Fitrahmoskee in Utrecht

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Ariel » Za Dec 19, 2015 12:04 pm

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken maakt zich zorgen over een fundamentalistische moskee in de Utrechtse wijk Overvecht. De Al Fitrahmoskee zou kinderen opvoeden met een afkeer van de Nederlandse maatschappij en onverdraagzaamheid uitdragen.

Asscher: praktijk moskee salafisten is afschuwelijk

Andreas Kouwenhoven

De Al Fitrahmoskee in Utrecht zorgt voor problemen in wijk Overvecht door „afschuw” van ongelovigen te prediken. Dit blijkt uit onderzoek van NRC.

Minister Asscher (Sociale Zaken, PvdA) en burgemeester Jan van Zanen maken zich zorgen over de invloed van een fundamentalistische moskee op de Utrechtse wijk Overvecht. De moskee zou kinderen opvoeden met een afkeer van de Nederlandse maatschappij en onverdraagzaamheid verspreiden.

Asscher noemt dit een „volstrekt ongewenste situatie” en vindt het „afschuwelijk dat mensen worden aangezet zich af te keren van onze samenleving”. Hij overweegt op aangeven van de Tweede Kamer salafistische organisaties te verbieden. NRC onderzocht de invloed die uitgaat van een van de grootste salafistische organisaties: de Al Fitrahmoskee. In Overvecht zorgt de organisatie voor problemen. Leden van de moskee spreken gematigde moslims aan op ‘on-islamitisch’ gedrag. Ook proberen zij te voorkomen dat hun kinderen op de basisschool naar muziek luisteren, films te zien krijgen of meedoen aan cultuureducatie, omdat dit niet zou mogen van hun geloof. Schoolbesturen wordt gevraagd lesinhoud te wijzigen. Sommige kinderen accepteren geen gezag meer van autochtone, ongelovige leerkrachten. Het zou het gevolg zijn van de lessen die zij krijgen bij Al Fitrah. De Nederlands-Syrische imam van de moskee, Suhayb Salam, vindt dat moslims „afschuw” moeten hebben van ongelovigen.

„De situatie in dit artikel is er een waarbij we niet mogen wegkijken”, zegt Asscher desgevraagd. „Mensen worden onder druk gezet vanwege de manier waarop zij hun geloof invullen, vanwege de individuele keuzes die ze maken. Onverdraagzaamheid wordt uitgedragen. Ook al is dit misschien niet onwettig, het is volstrekt ongewenst en ook dan kunnen we actie ondernemen.”

Opvallend veel Utrechtse Syriëgangers volgden voor vertrek les in de Al Fitrahmoskee, aldus opsporingsbronnen. Er is geen indicatie dat zij er zijn geronseld voor de jihad. Zolang geen strafbare feiten worden geconstateerd, zegt Utrechts burgemeester Jan van Zanen niet veel aan de situatie te kunnen doen, anders dan zich door de AIVD laten informeren en met de moskee in gesprek te blijven.

Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA), die de motie indiende voor een verbod op salafistische organisaties, vindt Van Zanens houding „laf”. „Hij moet ouders waarschuwen dat ze hun kinderen niet naar die moskee sturen. Kinderen worden daar geïndoctrineerd door een beweging die haat zaait. Al Fitra is de PVV van de moslimgemeenschap.” Kamerlid Sadet Karabulut (SP) vindt dat „lokale autoriteiten zich niet langer moeten laten ringeloren” door de moskee.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Ariel » Za Dec 19, 2015 12:09 pm

En dan moet dit de haat moskeet van de baard Suhayb Salam zijn.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Mahalingam » Za Dec 19, 2015 12:31 pm

Dit blijkt uit onderzoek van NRC.

Een krant moet dat ontdekken want de overheid doet dat soort ontdekken liever niet. (geeft tweespalt en dergelijk gezeur)
Ik was tot halverwege het bericht toen de vraag opkwam: 'heeft de side-kick van Asscher, Marcouch, al vileine woorden gesproken?'
En ja hoor, aan het eind van het bericht daar komt die dan aan met:
„Hij moet ouders waarschuwen dat ze hun kinderen niet naar die moskee sturen. Kinderen worden daar geïndoctrineerd door een beweging die haat zaait. Al Fitra is de PVV van de moslimgemeenschap.”

In ieder geval zijn onze media nog niet zo ver als in Frankrijk waar journalisten te pas en te onpas vragen "Is het FN niet net zo erg als ISIS?'.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Mahalingam » Za Dec 19, 2015 1:39 pm

Die Shaykh Suhayb Salam kan je hier horen vertellen (in het Nederlands) hoe de kinderen op te voeden zijn.


Meer over wat er zich in die moskee afspeelt hier:
http://www.nrc.nl/handelsblad/2015/12/19/leven-als-de-profeet-in-utrecht-overvecht-1569798
Leven als de profeet in Utrecht Overvecht
Vader stopt bij de benzinepomp. Een vrouw vraagt hulp bij het tanken. Vanuit de auto kijkt zijn zoontje toe hoe vader te hulp schiet. Als hij terug in de auto stapt, vraagt de kleuter: „Papa, waarom heb je een ongelovige vrouw geholpen?”

Het kind stelt deze vraag niet zomaar. Zijn vader heet Suhayb Salam, en is imam in de Utrechtse wijk Overvecht. Salam deelt de ervaring met zijn zoontje op Facebook, omdat hij er een opvoedles in ziet. Namelijk dat je kinderen moet leren om ongelovigen te „verafschuwen”.
[...]
Suhayb Salam ziet om zich heen hoe moslims zich aanpassen aan de Nederlandse samenleving. Ze stemmen op politieke partijen. Hangen kerstverlichting op. Juichen voor het Nederlands elftal. Allemaal verboden zaken: de profeet deed dit immers ook niet.
[...]
Ook zouden kinderen ongemerkt worden beïnvloed door de „blootheid” die zij hier op straat zien en de tekenfilms op tv. Hierdoor nestelen „boeddhisme” en „homoseksualiteit” zich in de gedachten van het kind.

En ze doen ook aan gelovig kwakzalven.
...Zij leerde dat de reguliere GGZ slechts aan symptoombestrijding doet en dat échte genezing pas komt wanneer je de islam op juiste wijze praktiseert. Al-Istiqaamah hielp Marleen hierbij. „Het voelt alsof ik hierdoor opnieuw en echt bekeerd ben”, schrijft ze. Nu roept Marleen andere vrouwen op een niqaab te dragen.

En kinderen worden goede Moslims als ze Koranles krijgen. Maar liever niet teveel van het goede.
Verschillende ouders vertelden NRC dat ze hun kinderen zien veranderen zodra zij er lessen gaan volgen. Zoons gaan lange gewaden dragen. Meisjes zeggen tegen hun moeder dat ze een niqaab willen dragen. Verschrikt halen ouders hun kinderen van de cursus af.

Een verklaring van de moskee over hoe ze over de hekel gehaald worden:
Het bestuur van Al Fitrah herkent zich niet in dit artikel, dat volgens de moskee een „onjuist beeld” geeft van haar activiteiten. De moskee zou enkel „goedheid en nobelheid” willen verspreiden onder moslims. Dit zou blijken uit verschillende lezingen van Suhayb Salam, de imam en voorzitter van Al Fitrah.

"goedheid en nobelheid" Dat laat mij denken aan de reli-politie van het Committee for the Promotion of Virtue and the Prevention of Vice.
Daar zijn al aanzetten voor gesignaleerd:
Het terechtwijzen van moslims wordt door Al Fitrah gestimuleerd, blijkt uit een filmpje op de website van de organisatie. Daarin zegt een docent dat de kinderen bij Al Fitrah leren elkaar te „vermanen” en „corrigeren” wanneer zij on-islamitisch gedrag waarnemen.[...]
Een moslimjongen vertelt dat hij door een kennis uit de Al Fitrahmoskee boos werd bejegend omdat hij rondliep met een vriendin met wie hij niet was getrouwd.
Een onderwijzer vertelt dat hij werd aangesproken op een foto die hij op Facebook had gezet van een vrouw zonder hoofddoek. Vrienden uit de Al Fitrahmoskee drongen erop aan dat hij de foto zou weghalen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6179
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Ali Yas » Za Dec 19, 2015 3:03 pm

Ariel schreef:Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken maakt zich zorgen over een fundamentalistische moskee in de Utrechtse wijk Overvecht. De Al Fitrahmoskee zou kinderen opvoeden met een afkeer van de Nederlandse maatschappij en onverdraagzaamheid uitdragen.

Asscher: praktijk moskee salafisten is afschuwelijk

Andreas Kouwenhoven

De Al Fitrahmoskee in Utrecht zorgt voor problemen in wijk Overvecht door „afschuw” van ongelovigen te prediken. Dit blijkt uit onderzoek van NRC.

UIT ONDERZOEK VAN NRC?! Waar hebben we onze veiligheidsdiensten eigenlijk voor dan?
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7491
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor xplosive » Za Dec 19, 2015 3:46 pm

Ali Yas schreef:Waar hebben we onze veiligheidsdiensten eigenlijk voor dan?

Die zijn waarschijnlijk dermate geïnfiltreerd dat ze telkens naar een dwaalspoor worden geleid, zodat onschuldigen achtervolgd worden en mensen die werkelijk kwaad in de zin hebben vrijuit gaan.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Mahalingam » Za Dec 19, 2015 5:07 pm

Je doelt op zo iets als dit?
'Kalifaatgezin' uit Huizen heeft niets met jihad te maken
Een van de twee 'kalifaatgezinnen' uit Huizen blijkt niets met de jihad te maken te hebben. Begin september al werd de zaak tegen 'jihadvader' Mourad M., wegens gebrek aan bewijs geseponeerd. M. werd onder meer verdacht van het treffen van voorbereidingen voor een zelfmoordaanslag.
http://www.volkskrant.nl/binnenland/-kalifaatgezin-uit-huizen-heeft-niets-met-jihad-te-maken~a4210617/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Ariel » Za Dec 19, 2015 9:42 pm

Tja...Wat moet je hier op zeggen. :thinking: Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher heeft zorgen over de fundamentalistische AlFitrah-moskee. Het islamitische gebedshuis zou een slechte invloed hebben op jongeren in de wijk Overvecht. Asscher wil snel actie tegen de moskee in Utrecht .

Asscher spreekt zijn afschuw uit. 'Ik verafschuw dit gedachtegoed waarbij mensen worden aangezet zich af te keren van onze samenleving en daardoor de toekomst van hun kinderen in ons land belemmeren,' zegt hij. Asscher is een naieve onnozelaar als hij denkt dat dit nieuw is in Nederland. Dit speelt al jaren.

Volstrekt ongewenst. Onze individuele vrijheid is misschien wel de belangrijkste waarde van dit land,' zegt Asscher daarover, om eraan toe te voegen dat 'je hier mag geloven wat je wilt, orthodox zijn of juist helemaal niet religieus'.

De minister wil dat er actie wordt ondernomen tegen de moskee.' 'Mensen worden onder druk gezet vanwege de manier waarop zij hun geloof invullen, vanwege de individuele keuzes die ze maken,' zegt hij verder.

'Onverdraagzaamheid wordt uitgedragen. Ook al is dit misschien niet onwettig, het is volstrekt ongewenst en ook dan kunnen we actie ondernemen.' De Utrechtse moskee laat weten zich niet te herkennen in het beeld dat NRC Handelsblad schetst. Volgens het bestuur van AlFitrah geeft de krant een 'onjuist beeld' van de activiteiten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6179
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Ali Yas » Za Dec 19, 2015 11:57 pm

Ariel schreef:
'Onverdraagzaamheid wordt uitgedragen. Ook al is dit misschien niet onwettig, het is volstrekt ongewenst en ook dan kunnen we actie ondernemen.'

Dat is niet zo best. Onverdraagzaamheid is net zo min verboden als verdraagzaamheid een wettelijke plicht is. Het gaat om iets heel anders: het zaaien van haat. Nu we dat dubieuze artikel 137c toch hebben, kunnen we het maar beter benutten ook, en graag metten. Die zaak tegen Wilders kan nog wel even wachten.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41221
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Pilgrim » Wo Dec 23, 2015 9:22 pm

Utrecht in gesprek met zorgen-moskee

J. Verbeek | 23 dec 2015

Afbeelding
De burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen (VVD).

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen heeft in een gesprek met de stichting al Fitrah zijn zorgen geuit over het gebrek aan openheid van de stichting en over de vermeende beïnvloeding van levens- en denkwijzen van bezoekers van de moskee en stichting, onder wie kinderen.

Dat heeft de gemeente vandaag laten weten. Al Fitrah heeft beterschap beloofd en gaat meer openheid geven over wat er gebeurt en wordt besproken tijdens activiteiten van de stichting. Ook heeft het laten weten mee te werken aan een onderzoek naar de pedagogische effecten op kinderen die daar lessen volgen, aldus het ANP.

Van Zanen zocht contact met de stichting naar aanleiding van een artikel van NRC afgelopen zaterdag dat de moskee voor problemen zorgt in de Utrechtse wijk Overvecht. Volgens de krant zou de moskee kinderen opvoeden met een afkeer van de Nederlandse maatschappij.

'Hey, doe eens islamitisch!'
Ook zouden leden van de moskee gematigde moslims aanspreken op 'on-islamitisch' gedrag. Daarnaast zouden ze proberen te voorkomen dat kinderen op de basisschool naar muziek luisteren en naar films kijken. Door de lessen bij Al Fitrah zouden sommige kinderen geen gezag meer accepteren van autochtone 'ongelovige' leraren, schreef NRC op basis van eigen onderzoek.

Al Fitrah benadrukt dat zij de ontstane commotie betreurt. De stichting ziet volgens de gemeente in dat dit een gevolg is van het eerdere gebrek aan openheid. In januari staat een vervolggesprek gepland.

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... rgenm.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Mahalingam » Do Dec 24, 2015 2:18 pm

Die beroepsmoslims hebben tegen de burgemeester niet gezegd: "Krijg de rambam!" maar bakken zoete broodjes.

Al Fitrah benadrukt dat zij de ontstane commotie betreurt.
Dus niet de reden van de commotie wordt betreurd.
En er was "het eerdere gebrek aan openheid" dat nu dus voorbij is: er is openheid..
Al Fitrah heeft beterschap beloofd. Maar wat gaan ze beter doen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jan 08, 2016 12:05 pm

En weer zijn ze in het nieuws. Nu vanwege geldstromen uit het buitenland.
Dubieus geld voor alFitrah-moskee in Utrecht
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwt al geruime tijd voor invloed uit het Midden-Oosten in Nederlandse moskeeën. Deze krant is in het bezit van aanbevelingsbrieven van hoge geestelijken binnen de liefdadigsheidsintelling Revival of Islamic Heritage Society (RIHS) uit Koeweit, waarin zij alFitrah uit Utrecht omschrijven als 'een deugdelijke organisatie' en melden dat de moskee geld nodig heeft.

RIHS werd in juni 2008 door het Amerikaanse ministerie van Financiën op de sanctielijst gezet, omdat het financiële en materiële steun zou hebben geleverd aan onder meer Al Qaida. In juli 2015 werd de Koeweitse afdeling van RIHS weer van de lijst gehaald. Onduidelijk is waarom. De Afghaanse en Pakistaanse afdelingen staan nog wel op die sanctielijst, ook in Europa.

De Utrechtse moskee heeft onder meer geld nodig voor de huur en gewenste aankoop van haar pand. ,,Wij verzoeken jullie hen te steunen en te faciliteren," schrijven de RIHS-geestelijken. De meest opmerkelijke brief is geschreven door Nayef al-Ajmi, de voormalige minister van Justitie en Islamitische Zaken van Koeweit. Al-Ajmi werd in 2014 door de Amerikaanse onderminister van Financiën beschuldigd van financiële steun aan Al-Qaida. Hij ontkende, maar trad wel af.

Sponsors
Ook heeft deze krant de beschikking over een betalingsopdracht uit Koeweit. Daaruit valt op te maken dat de Utrechtse moskee 136.000 euro zou krijgen van een tweede organisatie uit dat land: de International Islamic Charity Organization. Het is de grootste liefdadigheidsinstelling uit Koeweit. Op haar website zegt de organisatie ook samen te werken met RIHS.
http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/4220473/2016/01/07/Dubieus-geld-voor-alFitrah-moskee-in-Utrecht.dhtml
En de behoeders van onze veiligheid:
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid stelt dat dergelijke constructies niet thuis horen in Nederland. ,,Het is onwenselijk dat dit soort organisaties ook moskeeën in Nederland financieren." Er zijn meer moskeeën in Nederland die financiële steun ontvangen vanuit het Midden-Oosten. Ook rond de bouw van de Blauwe Moskee in Amsterdam speelde het.

Onwenselijk, maar niet te verbieden. De oliedollars blijven komen en niet alleen voor deze moskeet.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Ariel » Vr Jan 08, 2016 12:49 pm

Mahalingam schreef:En weer zijn ze in het nieuws. Nu vanwege geldstromen uit het buitenland.


Vandaar dat de familie Salam zo'n toestand schopte op de kinderboerderij Pukkemuk . Ze willen geld van de eigenaar van de kinderboerderij. Misschien denken ze dat ze daar ook een paar duizend euro kunnen genereren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Mahalingam » Wo Nov 02, 2016 4:41 pm

Kennelijk zitten ze toch niet zo inde slappe was. Want waarom anders huurachterstand?
AlFitrah moet binnen twee weken twee ton storten
De omstreden salafistische moskee AlFitrah uit Utrecht krijgt twee weken de tijd om een jaar huurachterstand over te maken. Anders wordt het pand ontruimd, heeft de rechter woensdag bepaald. Het gaat om een rekening van in totaal 214.736 euro.

AlFitrah werkte aan een overname van het pand in Utrecht Overvecht. Volgens het bestuur was afgesproken dat er gedurende de onderhandelingen geen huur betaald hoefde te worden. Dat is volgens de rechtbank niet hardgemaakt:

    “Uit het dossier blijkt niet dat deze afspraken gemaakt zijn, maar juist dat er steeds is gecommuniceerd over het betalen van achterstallige huur.”
http://www.nrc.nl/nieuws/2016/11/02/alfitrah-moet-binnen-twee-weken-twee-ton-storten-a1529793
Sharia-technisch zal het wel in orde zijn dat ze als gelovigen geen huur betalen aan ongelovigen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 18, 2016 11:01 am

Met de uitspraak van ruim twee weken geleden kreeg AlFitrah nog twee weken de tijd om zowel naar de oude als de nieuwe eigenaar van het pand 107.368 euro over te maken.

En op een vroege ochtend stonden twee mannen voor de deur met koffers vol geld. Er is op tijd betaald.
Het is een raadsel waar het geld vandaan komt. "Benefiet" is het antwoord.

Wie doneerde geld aan salafistenmoskee Utrecht voor huurachterstand?
http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/11/van-wie-kreeg-salafistenmoskee-utrecht-op-de-valreep-geld-voor-huurachterstand-402450/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Mahalingam » Do Dec 15, 2016 10:43 pm

Nee maar, wie had dat nu kunnen denken van de religie van de vrede?
'Salafistische lessen alFitrah vormen risico voor opvoeding kinderen'
Kinderen die les volgen bij de salafistische organisatie alFitrah lopen het risico geconfronteerd te worden met vooroordelen en uitsluiting, slechtere schoolprestaties en minder kansen op de arbeidsmarkt. Dat zijn de conclusies van het Verwey-Jonker Instituut dat in opdracht van de gemeente Utrecht onderzoek deed naar de pedagogische effecten van de lessen op kinderen.

"... vooroordelen en uitsluiting,..."
Ja ze worden volgepropt met vooroordelen over ongelovigen en wensen buiten onze verdorven maatschappij te leven. Het Verwey-Jonker Instituut (PvdA) zegt:
Uit dat onderzoek komt naar voren dat alFitrah weliswaar pedagogisch verantwoord les geeft, maar dat er wel een groot aantal zorgen zijn. Zo is vastgesteld dat er risico's bestaan in de gedragsnormen die kinderen krijgen aangeleerd bij alFitrah. Te denken valt aan het niet schudden van handen tussen mannen en vrouwen en het zoveel mogelijk fysiek scheiden van mannen en vrouwen. Kinderen krijgen daardoor normen aangeleerd die het voor hen moeilijker maakt goed te functioneren in de samenleving. Daardoor liggen uitsluiting, slechte schoolprestaties en minder kansen op de arbeidsmarkt dus op de loer.

En wat zal er moeten gebeuren volgens het Verwey-Jonker Instituut (PvdA)?
De PvdA oplossingen gebruiken. Praten, praten, dialoog, het gesprek aangaan, niet uitsluiten, binnenboord houden...
Het Verwey-Jonker Instituut doet ook een aantal aanbevelingen. Zo zou alFitrah moeten werken aan het uitbreiden van ruimte voor kinderen om kritisch na te kunnen denken. Ook zouden er meer activiteiten georganiseerd moeten worden waardoor kinderen ook met kinderen uit andere kringen in aanraking komen. De gemeente Utrecht zou vooral het gesprek met alFitrah aan moeten blijven gaan.


Nog een artikel over ze:
'Al-Fitrah moskee leert kinderen niet bewust onverdraagzaamheid'
Leerlingen van de aan de Utrechtse Al-Fitrah moskee gelieerde Koranschool Dar al-Hudaa wordt niet bewust onverdraagzaamheid jegens ongelovigen en afkeer van het Westen aangeleerd. Wel krijgen ze op het hart gedrukt dat ze onverkort moeten vasthouden aan hun orthodox islamitische identiteit. Ook als hun islamitische waarden haaks staan op wat in de samenleving gebruikelijk is.
[...]
Zaken die haram (niet toegestaan volgens de islam) zijn moeten zij mijden, zoals fysiek contact met de andere sekse, muziek, christelijke feestdagen. De leerlingen leren dat de maatschappij dat dient te accepteren.[...]
Zorgelijk vindt Van Zanen ook het geconstateerde beperkte kritisch vermogen van de leerlingen. Hun opvattingen worden voornamelijk getoetst aan die van de docent, die worden ontleend aan de basisbronnen van de islam. 'Dat sluit slecht aan bij wat gebruikelijk is in het reguliere onderwijs.'
http://www.volkskrant.nl/binnenland/-al-fitrah-moskee-leert-kinderen-niet-bewust-onverdraagzaamheid~a4434129/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71891
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Ariel » Za Dec 17, 2016 1:13 pm

:shock: Herrie in de Al Fitra moskeet.. 'AlFitrah zegt: Geef criminele moslim niet aan' . Oud-cursisten willen dat de organisatie van de Syrische imam Suhayb Salam gestopt wordt. Dat zij naar de krant zijn gestapt is opvallend, omdat praten met mensen in de gesloten gemeenschap niet gebruikelijk is. Nu maken zij een uitzondering en schetsen een beeld waarin alFitrah studenten opleidt die zich onttrekken aan de Nederlandse samenleving en zelfs ontwrichtend werken voor de rechtsstaat.


'Lessen van alFitrah vormen gevaar voor de samenleving'

'Criminele moslims mag je niet melden bij de politie', wordt studenten bij alFitrah geleerd.

Diverse oud-studenten, variërend in leeftijd tussen de 20 en 30 jaar, zijn de afgelopen weken, onafhankelijk van elkaar, naar deze krant gestapt om te vertellen over de lessen die salafistische organisatie in de Utrechtse wijk Overvecht geeft.

Zij hebben de afgelopen jaren en maanden diverse cursussen en conferenties bij alFitrah bezocht. Dat zij deze stap zetten is opvallend, omdat praten met journalisten voor mensen in de gesloten gemeenschap niet gebruikelijk is. Nu maken zij een uitzondering. ,,alFitrah moet gestopt worden. De intolerantie die zij prediken is gevaarlijk voor de samenleving."

Zij schetsen een beeld waarin alFitrah studenten opleidt die zich onttrekken aan de Nederlandse samenleving en zelfs ontwrichtend werken voor de rechtsstaat. Het belangrijkste pijnpunt voor de oud-studenten is dat wordt geleerd crimineel gedrag van moslims niet te melden bij de politie.

Zweet
,,Het zweet stond echt in mijn handen toen ik dat hoorde. Een aantal studenten vroeg aan de leraar hoe hij dat bedoelde. Om meer duidelijkheid te krijgen vroeg ik door. Mochten wij een Marokkaan die zich bezighoudt met vrouwenhandel en dus mensenlevens verwoest niet aangeven bij de politie? Zijn antwoord daarop bleef 'nee'. Zelfs bij criminelen van het ergste soort."

Onbegrijpelijk, vinden deze studenten. Zij hebben diverse malen hun verbazing uitgesproken tijdens lessen. ,, Nederland doet zijn best om criminaliteit aan te pakken en vervolgens krijgen de studenten bij alFitrah vanuit islamitische hoek te horen dat deze criminelen niet aangegeven mogen worden bij de politie. Dat is heel erg gevaarlijk voor de samenleving."

Een andere oud-student vertelt waarom alFitrah deze lessen zo geeft. ,,Volgens de interpretatie van de islam door alFitrah moet je criminelen vermanen. Zo kun je duidelijk maken wat Allah en de profeet over deze slechte zaken hebben verteld."

De studenten probeerden met de leraren in discussie te komen over deze vermaningen. Maar de salafistische leraren staan niet open voor andere interpretaties. Een oud-student: ,,Zij denken verraad te plegen naar de islam door naar de politie te stappen. Dat is echt een misinterpretatie." Een andere student: ,,Dus als je buurman plofkraken pleegt of mensen aan de drugs helpt, mag je niet naar de politie. Terwijl hij andere mensen kwaad doet. Dat is heel erg vreemd."

'Schokkend'
Criminoloog Eric Bervoets, die onderzoek deed naar radicalisering, noemt de bevindingen schokkend. ,,Op deze manier kom je echt aan de basis van de samenleving. Dit is heel gevaarlijk. Kennelijk erkent deze organisatie de politie niet, omdat het onderdeel is van de overheid." Volgens Bervoets mag het niet zo zijn dat instellingen als alFitrah hele groepen mensen aan de rechtsstaat kunnen onttrekken. ,,Ik snap heel goed dat deze oud-studenten aan de bel trekken. Zij hebben groot gelijk, dit is heel gevaarlijk."

Burgemeester Jan van Zanen laat weten verontrust te zijn. ,,Dit kan interessant zijn voor het Openbaar Ministerie. Ik word hier in elk geval niet blij van, maar het is aan het OM hier eventueel onderzoek naar te doen."

AlFitrah distantieert zich van de uitspraken van de studenten en noemt ze leugens. ,,Bovendien kunnen wij niet inhoudelijk reageren , omdat deze personen anoniem zijn'', zegt een woordvoerder. ,,Wel kunnen we zeggen dat dit haaks staat op hetgeen alFitrah uitdraagt en waar zij voor staat.''

,,Als je weet dat iemand een strafbaar feit wil plegen, dan hoort deze persoon vermaand en overtuigd te worden om hem hiervan af te houden. Wanneer men niet in staat is deze persoon tegen te houden, dan is men verplicht hem aan te geven bij de politie om zijn kwaad te stoppen. Wij hebben een goede samenwerking en verstandhouding met de politie in Overvecht'', aldus alFitrah.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Mahalingam » Za Dec 17, 2016 1:32 pm

Bedenk dat bovenstaande waarschijnlijk alleen slaat op criminele daden waarbij ongelovigen het slachtoffer zijn.
De voorbeelden :
plofkraken. Die bank is toch niet halal?
Vrouwenhandel. Die vrouwen zijn toch niet Moslim?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18861
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor King George » Za Dec 17, 2016 1:34 pm

Criminele buit op de ongelovigen is in de Islam gewoon een soort ideologisch gelegitimeerde Jizya op de ongelovigen opstrijken. We weten trouwens toch allemaal hoe de uitkeringsjihad in Europa te werk gaat?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18861
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor King George » Za Dec 17, 2016 1:36 pm

Bij motorclubs die in georganiseerd verband misdaad bedrijven kan het clubhuis gesloten worden. Waarom kan dat niet bij deze criminele haatkazerne?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Mahalingam » Wo Dec 21, 2016 12:52 am

Afbeelding
Beroepsmoslim (zie je aan de kleding) Suhayb Salam van de stichting alFitrah.
Hij ging met de burgervader thee drinken.
Burgemeester voert moeizaam gesprek met imam alFitrah
Imam Suhayb Salam van de stichting alFitrah moet de verontrustende signalen van oud-leerlingen in het AD serieus nemen. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen hem vanmiddag in een ‘moeizaam en indringend’ gesprek laten weten.
http://www.ad.nl/utrecht/burgemeester-voert-moeizaam-gesprek-met-imam-alfitrah~a4dfdf7c/
Hoezo moeizaam? Was er soms geen tolk aanwezig? Of praat deze imam onbegrijpelijke Nederlands klinkende woorden?
En ja, verkiezingstijd, dus ook Asscher moest van zich laten horen. Ook hij is voor ferme taal ! (maar niet voor daden)
Asscher: hou kinderen weg van moskee Utrecht
Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen hebben harde kritiek geuit op de salafistische AlFitrah-moskee in Utrecht. Asscher vindt dat ouders hun kinderen weg moeten houden van de lessen die de moskee geeft.
Ouders moeten hun kinderen volgens hem niet laten „vergiftigen met deze zieke denkbeelden. Dit kan niet door de beugel”, zei Asscher. Maar hij wil de moskee niet sluiten, waar PVV en de VVD-jongerenorganisatie JOVD in Utrecht op aandringen.

En ik lees hier ook de eisen van de burgemeester:
Van Zanen eiste in januari een actieplan te zien waarin nadrukkelijk de vaders en moeders en de leerlingen worden betrokken. In het actieplan moeten ook antwoorden staan op de door Verwey-Jonker Instituut benoemde risico’s. Ook moeten de signalen van de oud-leerlingen niet worden ontkend, maar serieus worden genomen. Daarnaast moet de moskee vrijwillige inspectie toelaten.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/27277345/___Geen_kinderen_Utrechtse_moskee___.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 04, 2017 8:27 pm

AlFitrah op de barricaden:
AlFitrah-imam: ‘Asscher wil islamitische identiteit moslims afpakken’
De Syrische imam Suhayb Salam, leider van de omstreden salafistische AlFitrah moskee in Utrecht, heeft flink uitgehaald naar PvdA-minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken). Naar aanleiding van een pedagogisch onderzoek stelde de politicus dat ouders hun kinderen moeten weghouden bij de moskee.
[...]
De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen, die het gesprek aanging met het moskeebestuur naar aanleiding van snoeiharde conclusies van een pedagogisch onderzoek, zou door Asscher zijn gestuurd. Salam is ervan overtuigd dat Asscher het op de moskee heeft gemunt.

Iets anders ligt buiten hun wereldbeeld: tegen islam? dat moet wel door HAAT komen, waar anders door?
Salam heeft geen goed woord over voor Asscher. ‘Asscher begrijpt niets van de islam en wil de islamitische identiteit afpakken van moslims.’ Volgens de imam moeten politici niet om de hete brij heen draaien ‘en toegeven dat het om onze godsdienst gaat’. ‘Onze godsdienst vertelt ons hoe we onze kinderen moeten opvoeden. Onze godsdienst vertelt ons dat sommige zaken wel toegestaan zijn en sommige zaken niet zijn toegestaan.’

Transparanter dan AlFitrah kan een organisatie niet zijn, beweert Salam. ‘We zijn transparant geweest, maar de gemeente is zelf helemaal niet transparant, ze geven niet aan wat ze van ons willen.’

En ze hebben helemaal niets te willen want er bestaat in die regentenkringen een consensus over wat godsdientvrijheid inhoud en voor wel die geldt.

http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2017/01/alfitrah-imam-asscher-wil-islamitische-identiteit-moslims-afpakken-428446/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38890
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Mahalingam » Di Apr 11, 2017 3:18 pm

AlFitrah op de barricaden voor de rechter.
De oliedollars stromen bij AlFitrah binnen alwaar ze verdampen zodat er geen geld is om de huur te betalen. Onderwijl wordt het gebouw "uitgewoond" zoals dat genoemd wordt.
In november wist de moskee via een benefiet de achterstallige huur toch nog te betalen. En daarna niet meer dus er is weer achterstand.
Door Koeweit gesponsorde moskee kampt opnieuw met huurachterstand
De omstreden AlFitrah-moskee in Utrecht moet opnieuw voor de rechter verschijnen. Ditmaal voor achterstallige huur. De eigenaar van het pand dat de moskee huisvest, spant een rechtszaak aa
[...]
Ook de FIOD onderzoekt de AlFitrah-moskee. Er is mogelijk sprake van witwassen. Een ander onderzoek is gericht op de geldstromen naar de AlFitrah-moskee. Er zou geld binnenkomen vanuit de Revival of Islamic Heritage Society (RIHS), een terroristische geldschieter die in het verleden ook Al-Qa’ida sponsorde.
Waar die geldstromen naartoe gaan, is onduidelijk: de huur wordt er in elk geval niet altijd van betaald.
http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2017/04/door-koeweit-gesponsorde-moskee-kampt-opnieuw-met-huurachterstand-489174/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41221
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jul 26, 2017 10:09 pm

Imam salafistenmoskee alFitrah weigert onderzoek naar indoctrinatie kinderen

Geplaatst op 26 juli 2017

Afbeelding

Gemeente sluit haathut niet, maar ‘wil in gesprek blijven’

De gemeente Utrecht zit in haar maag met radicale salafistenmoskee alFitrah (foto), schrijft het AD. Kinderen die lessen volgen bij de moskee lopen het risico minder kansen te krijgen op de arbeidsmarkt als gevolg van de dogmatische, salafistische leer die in de lessen is verwerkt.

Tegen een ongetwijfeld royale consultancy-fee hebben ‘deskundigen’ van De Taskforce Radicalisering, met onder anderen Beatrice de Graaf en Micha de Winter, de gemeente geadviseerd over de opzet van het aanvullende onderzoek.

Imam Suhayb Salam van alFitrah werkt niet mee aan welk onderzoek dan ook. “Wij willen juist kinderen klaarstomen voor een goede integratie in de Nederlandse samenleving. De gemeente Utrecht wil religie weghalen bij de ouders.”

Salam kondigde juridische stappen aan. De gemeente zegt met alFitrah in gesprek te blijven.

Bron: http://cult.tpo.nl

https://ejbron.wordpress.com/2017/07/26 ... -kinderen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6179
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Al Fitrahmoskee in Utrecht

Berichtdoor Ali Yas » Do Jul 27, 2017 6:48 am

Pilgrim schreef:
Kinderen die lessen volgen bij de moskee lopen het risico minder kansen te krijgen op de arbeidsmarkt als gevolg van de dogmatische, salafistische leer die in de lessen is verwerkt.

Kan de ouders dat wat schelen? Een uitkering krijgen de kinderen toch wel, te zijner tijd. Dezelfde kracht trekt kansloze migranten naar dit land.
Truth sounds like hate to those who hate truth.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten