Politie is machteloos

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6256
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ali Yas » Za Aug 10, 2019 7:41 am

Ariel schreef:
De Rotterdamse agent Wim Rietveldt heeft met verbazing op een uitspraak van de Rotterdamse rechtbank gereageerd.

Ik vraag me af of zo'n rechtbank zich realiseert wat de impact is van zulke uitspraken. Als het de bedoeling was agenten het gevoel te geven dat de maatschappij hen geen rugdekking geeft als het erop aankomt, en tevens dat verdachten niet voor vervolging hoeven te vrezen als ze zich met grof geweld tegen aanhouding verzetten, dan is dat in elk geval gelukt.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72329
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Za Aug 10, 2019 1:35 pm

OM in beroep tegen vrijlating van verdachte die wijkagent mishandelde

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter om een verdachte die eerder een wijkagent mishandelde, te laten gaan. Dat meldt het OM op sociale media.

Wijkagent Wim Rietveldt werkt in het centrum van Rotterdam. Tijdens zijn werk eind juli werd hij zwaar mishandeld op de Nieuwe Binnenweg. Een verdachte die zich verzette bij zijn aanhouding, schopte de agent zo hard dat hij een gekneusde nier opliep. Ook plaste hij na het incident bloed. Rietveldt meldt op sociale media dat hij nog onder behandeling is in het ziekenhuis.

De verdachte moest vrijdag voor de rechter verschijnen. Hij werd vrijgesproken, volgens Rietveldt omdat de aangifte van de wijkagent 'wat onduidelijk was'. De tweet van de wijkagent is sinds vrijdag meer dan duizend keer gedeeld. Minister Grapperhaus nodigde Rietveldt zelfs uit voor een gesprek.

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam geeft zaterdag aan contact te hebben gehad met de wijkagent. "We hebben hem laten weten dat wij hoger beroep zullen instellen."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39194
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Mahalingam » Za Aug 10, 2019 1:44 pm

Kijk eens: damage control op hoog niveau.

Afbeelding

    De twitterlaven van MinJus Grapperhaus zijn al op het dossier gezet om de PR-schade te beperken en een kop compensatiekoffie aan te bieden (laat je niet misbruiken voor een fotomomentje, Wim!),
aldus Geen Stijl.

Aanvulling: De bewindsman vroeg hem om eind deze maand langs te komen op het ministerie, een uitnodiging waarop Rietveldt inmiddels is ingegaan.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41789
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Ma Aug 12, 2019 11:11 pm

Verval van de openbare orde is de nieuwe normaliteit

Geplaatst op 12 augustus 2019

Afbeelding

Nauwelijks een politicus in Duitsland, even afgezien van de oppositie, wil zich afvragen hoe dit land er over tien tot twintig of dertig jaar eigenlijk uit moet zien. Wat voor staat, wat voor republiek laten we aan onze kinderen na, voor zover er überhaupt nog sprake van is? De bittere waarheid zal zijn dat het Duitsland van de toekomst meer zal lijken op Brazilië dan op Zwitserland. En daarmee wordt niet het klimaat bedoeld, maar de sociaaleconomische levensrealiteit van de mensen in een drempelland, waarin een grote scheiding tussen arm en rijk bestaat, terwijl de woonwijken zelf zijn opgedeeld in “veilige” en “onveilige”.

Het verval van de openbare orde, die we anders alleen maar kennen uit favela´s en slums in dat soort landen, zal ook zijn intrede doen in Europa. De ontwikkeling is al begonnen. Daarvan krijgen de meeste Duitse burgers, voor zover ze (nog) behoren tot de hogere middenklasse, weinig mee. De levensrealiteit van de inwoners van brandpunt-wijken in Duitsland en die van de eigenaren van eigen woningen in de deftige wijk in Hamburg is heel verschillend.

Dat een Duitse minister spreekt van een vermindering van de criminaliteit is in principe pure hoon wanneer je alleen maar een blik werpt op de cijfers van zijn eigen ministerie. Dat zijn eigen cijfers hem logenstraffen, grenst al aan satire. De openbare ruimte, die in de “High Trust Society” Duitsland eigenlijk als enigszins veilig gold, gaat verloren. De politie, die sowieso al dunnetjes over Duitsland verdeeld is, kan de veiligheid noch garanderen noch in de nabije toekomst zorgen voor een ommekeer. Een blik op de cijfers in Berlijn maakt dat duidelijk:

De politie in Berlijn wordt geplaagd door een gebrek aan nieuwe agenten. Want op de autoriteit komt in de komende jaren een unieke pensioneringsgolf af. Tot 2022 gaat bijna 40% van de ongeveer 40.000 gevangenbewaarders met pensioen. Tegelijkertijd moet de politie er voor zorgen tweemaal zoveel mensen aan te stellen als in de jaren daarvoor – en dat levert voor de autoriteit ook problemen op.

“Ze moet de mensen nemen zoals ze van de politieschool afkomen”, zegt politiepresident Klaus Kandt in een interview met de “Berliner Morgenpost”. Zou men vroeger de 100 beste sollicitanten hebben aangenomen, nu zou men gedwongen zijn de 200 besten te nemen, aldus Kandt verder. De gemiddelde leeftijd van politieagenten in Berlijn is 50 jaar.

Volgens een prognose van het interne bestuur van de Berlijnse Senaat van afgelopen jaar stoppen de komende drie jaar meer dan 2300 van de ongeveer 16.000 politieagenten met de dienst – ongeveer 200 meer dan er in opleiding zijn. En dat is nog exclusief de mensen die hun studie afbreken en het hoge ziekteverzuim. – “Berliner Morgenpost”.

Wat voor agenten de plaatsen van de oudgedienden innemen, hebben we heel goed kunnen zien aan het schandaal op de politieschool in Spandau. De politie in metropool-regio´s zoals Berlijn, Keulen, München, Hamburg enz. zal de interne bestaanstoestand van de Bondsrepubliek uitstekend representeren. Een moreel gesloopte, personeel uitgedunde en qua kwaliteit gereduceerde politie kan helemaal niet op de manier werken zoals ze zou moeten.

De voorzitter van de Duitse politievakbond, Oliver Malchow, zei vrijdag in Berlijn: “De politieke en maatschappelijke ontwikkeling is de afgelopen jaren met het oog op de veiligheidssituatie en de consequenties voor de federale politie en de politie in de deelstaten verkeerd ingeschat door de politiek. Voortdurende aanwezigheid bij het Hambacher Forst, omstreden staatsbezoeken zoals dat van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan aan Berlijn en Keulen, grote demonstraties in Sachsen en talrijke aangekondigde manifestatie ter gelegenheid van de Dag van de Duits Eenheid zorgen ervoor dat mijn collega´s niet meer uit hun laarzen komen. Ze moeten bijna elk weekend dienst doen en deels 12 uur aan één stuk door werken.”

Volgens de voorzitter van de politievakbond is er in Duitsland nauwelijks meer een deelstaat in staat om met eigen personeel eigen grote acties te bemannen. Malchow: “Inmiddels zijn er echter ook nauwelijks nog versterkingen uit andere deelstaten mogelijk. Zelfs de qua politie grootste deelstaat Nordrhein-Westfalen heeft zijn eigen 18 mobiele eenheden (elk bestaande uit 100 man) nodig en zet deze 12 uur achter elkaar in. Alle alarmpelotons zijn gemobiliseerd. Ettelijke bureaus en commissariaten – en niet alleen in Nordrhein-Westfalen – functioneren op een laag pitje. Voor onverwachte gebeurtenissen staan nauwelijks nog uitgeruste mensen ter beschikking.”

De politievakbond gaat er van uit dat de situatie zich ook in de toekomst niet zal ontspannen, maar eerder verscherpen. Malchow: “De politie staat op instorten.” – GDP

Voor Berlijn betekent dat in detail eveneens dat er ongeveer 9000 mensen met een arrestatiebevel worden gezocht. In heel Duitsland zijn dit er (stand 2018) circa 300.000. Bij de helft van hen zou het gaan om migranten die verplicht moeten vertrekken, aldus de Duitse federale recherchedienst.

Alleen al in Berlijn hebben we aantallen die zo hoog zijn, dat ze opzien gebaard hebben: tegen 1633 personen is een arrestatiebevel uitgevaardigd. Als je alle uitstaande arrestatiebevelen bij elkaar optelt, ook die van ontsnapte gevangenen, de gezochte personen wegens vervangende gevangenisstraffen, strafuitvoering, uitzetting of onderbrenging, zouden het er zelfs meer dan 8500 alleen in Berlijn zijn, stand maart 2018”, zei hij tegen de “Welt”.

Zo zou personeelstekort er ook toe hebben geleid dat er bij de afdeling crimineel onderzoek van de politie van Berlijn 52.000 niet bewerkte rapporten op verwerking zouden wachten. Dat zou er bijvoorbeeld toe leiden dat DNA-analyses bij woninginbraken pas twee of drie jaar later ter beschikking zouden komen. – “Junge Freiheit

Het zou met het oog op deze ontwikkeling tijd worden om de Duitse burgers eerlijk de waarheid te vertellen en te zeggen dat de politie het niet meer aankan en dat het beter voor de burgers is om na te gaan denken hoe zij zichzelf kunnen beschermen. Een versoepeling van de wapenwet en een herziening van de paragraaf zelfverdediging zou wellicht gepast zijn om het verval van de staat op gepaste wijze tegen te gaan. Voor de allermeeste bewoners van de Bondsrepubliek zal de wellicht spoedig intredende noodsituatie nog altijd onvoorstelbaar zijn. Alle anderen, die meer fantasie en verstand bezitten, weten al lang hoe ernstig de situatie is.

Bron: https://younggerman.com

Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/12 ... rmaliteit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41789
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 02, 2019 3:39 pm

Afschuw korpsleiding en bonden: 'Geweld tegen agenten is orde van de dag'

02 september 2019

Een agent is vrijdag bij het controleren van een luidruchtige trouwstoet in Rotterdam bewusteloos geslagen. Een dag later zijn drie van zijn collega's gewond geraakt bij een aanhouding in dezelfde stad. "We hebben hier niet te maken met een trend, maar met een structureel probleem", aldus de grootste politievakbond ACP.

In de eerste helft van dit jaar hebben alleen al vijfduizend geweldincidenten plaatsgevonden, blijkt uit maandag gepubliceerde politiecijfers.

Sommige agenten werden bespuugd, anderen kregen te maken met beledigingen en zelfs (zware) mishandelingen. In Den Haag en Rotterdam zijn de meeste incidenten geregistreerd. Uit cijfers van vorig jaar bleek al dat het geweld tegen agenten is gestegen: in 2018 waren 10.593 incidenten tegenover 9.598 incidenten in 2017 (pdf).

Helma Huizing van de korpsleiding zegt dat het aantal geweldsincidenten al jaren rond de tienduizend schommelt. "Het is veel en veel te veel. Laat onze mensen gewoon hun werk doen."

In het kort

  • Korpsleiding en politiebonden zijn vol afschuw over geweld tegen agenten
  • Afgelopen weekend meerdere incidenten
  • In Rotterdam is agent bewusteloos geslagen bij controle luidruchtige trouwstoet
  • Korpschef kijkt uit naar nieuwe wetgeving
'Mensen hebben een kort lontje'
Volgens de korpsleiding lijkt het vaker voor te komen dat mensen gewoon een kort lontje hebben. "Of afzwakkende normen en waarden. Mensen lijken meer te denken dat ze alles kunnen zeggen tegen de politie."

Korpschef Erik Akerboom zegt dat ook de heftigheid van de incidenten lijkt toe te nemen. "Als werkgever maak ik mij zorgen over het geweld dat mijn mensen tegenkomen terwijl ze gewoon hun werk willen doen."

Volgens de ACP ligt de oorzaak ook deels bij de samenleving. "We moeten met z'n allen zeggen: dit is echt not done. De maatschappij raakt gewend aan dit soort incidenten", aldus voorzitter Erwin Koenen.

Niemand uit trouwstoet heeft zich gemeld
Koenen verwijst ook naar het incident van afgelopen vrijdag, waarbij een agent een trouwstoet controleerde na gevaarlijk rijgedrag en geluidsoverlast. De diender werd van achteren zo hard geslagen door een van de mannen uit de trouwstoet, dat hij het bewustzijn verloor.

Hoewel de stoet bestond uit zo'n veertig man, heeft niemand zich gemeld. "Ik hoop dat mensen snappen dat dit niet kan", aldus Koenen. Ook Hans Schoones van de politiebond ANPV sluit zich hierbij aan. "Het is volstrekt absurd dat die veertig mensen wegkijken."

De vrouw van de agent die is geslagen heeft een brief geschreven over de gebeurtenis. Zij roept de dader op om zich te melden. "Jij, die van achteren mijn man neersloeg, wees alsjeblieft een echte man."

'Taakstraffen zijn een lachertje'
De politiebonden pleiten al jaren voor celstraffen voor mensen die agenten mishandelen. Nu wordt er volgens hen nog te vaak een taakstraf opgelegd, wat tot onbegrip leidt onder agenten.

Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker heeft eerder dit jaar gezegd te werken aan zo'n wet. Zijn woordvoerder zegt dat de wet in de eerste helft van volgend jaar in de Tweede Kamer wordt behandeld.

"Het is een lachertje als iemand moet gaan schoffelen na mishandeling van een agent", aldus Koenen. Hij noemt hierbij dat het geen afschrikwekkende straf is en daarmee een verkeerd signaal afgeeft aan de maatschappij.

Onbegrip onder agenten bij lage straf
Volgens Schoones heerst er dan ook onbegrip bij agenten als er een lage straf wordt opgelegd of als er vrijspraak volgt. Hij schetst dat dit onder meer gebeurde bij de vrijspraak voor het mogelijk mishandelen van een wijkagent. Er kon volgens de rechtbank niet aangetoond worden dat de verdachte in kwestie een trap had uitgedeeld in de rug van de agent, en ook niet of het hierna ontstane letsel het gevolg was van het geweld.

In afgeschermde groepen ging het volgens hem flink los onder de agenten. "Voor collega's is dit gewoon onbegrijpelijk."

Akerboom zegt uit te kijken naar de nieuwe wetgeving. "Kennelijk gaat er te weinig afschrikwekkende werking uit van de huidige wetgeving. Dit is zelfs een reden dat sommige agenten geweld niet meer melden."

Naar omstandigheden gaat het goed met agent
De politie laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de agent die vrijdag bewusteloos is geslagen. Volgens zijn vrouw vermijdt hij licht en geluid. Er zijn nog geen verdachten aangehouden voor het geweldincident.

Huizing van de korpsleiding benoemt nog eens dat het aantal geweldsincidenten te hoog ligt. "Dit hoort gewoon niet bij het werk van de agenten."

Door: NU.nl/Lisa van der Wal

https://www.nu.nl/binnenland/5986615/af ... e-dag.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72329
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 02, 2019 5:56 pmNu.nl.... :thinking: In dit artikel komt het woord TURKEN niet voor terwijl het een Turkse bruiloft betreft. Stel je voor dat je een groep "nederlanders" gaat beschuldigen..
Dat kan en mag toch niet?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15770
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Sep 02, 2019 7:16 pm

Pilgrim schreef:
Korpschef Erik Akerboom zegt dat ook de heftigheid van de incidenten lijkt toe te nemen. "Als werkgever maak ik mij zorgen over het geweld dat mijn mensen tegenkomen terwijl ze gewoon hun werk willen doen."

Met deze kernachtige uitspraak heeft de staat der Nederlanden het vette jaarsalaris van korpschef Akerboom in een keer terugverdiend.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41789
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 05, 2019 1:28 am

Korpschef: politieleiding pakt geweld tegen agenten wel aan

Geplaatst op 4 september 2019

Afbeelding

De leiding van de Nationale Politie neemt al maatregelen om het geweld tegen agenten op straat tegen te gaan. Dat laat korpschef Erik Akerboom weten.

Hij reageert daarmee op het bericht in De Telegraaf dat politiemensen maar weinig vertrouwen hebben in de aanpak van de korpsleiding en de politiek om geweld van burgers in hun richting tegen te gaan.

Trouwstoet
Volgens De Telegraaf blijkt uit meerdere politiebronnen en ‘uitermate felle reacties van agenten’ op het intranet van de Nationale Politie dat het vertrouwen in de korpsleiding weg is.

Jan Struijs van vakbond NPB kreeg na een incident in Rotterdam, waar een man tijdens een trouwstoet in Rotterdam een agent knock-out sloeg, tachtig tot negentig mails van collega’s die gefrustreerd zijn over de politiek, meldt de krant.

Spuugzat
Akerboom 'kent, herkent en deelt' de frustraties van agenten. "Hij is het ook spuugzat dat zijn mensen met zoveel agressie en geweld te maken krijgen tijdens hun werk", zegt zijn woordvoerder.

Volgens Akerboom zijn er in samenspraak met de centrale ondernemingsraad en de vakbonden al verschillende maatregelen genomen om dit tegen te gaan. Zo hoeven agenten incidenten niet meer op het bureau te melden, maar kunnen ze dat nu via hun mobiele telefoon doen.

Afschrikwekkende werking bodycams
Ook zijn er bodycams beschikbaar, waarvan uit onderzoek blijkt dat er een afschrikwekkende werking van uitgaat.

Akerboom vindt dat de bal ook voor een deel bij de politiek ligt. Dit voorjaar deed hij samen met ruim twintig maatschappelijke organisaties een oproep aan de politiek om gevaarlijk vuurwerk tijdens de jaarwisseling te verbieden en te zorgen dat onder meer agenten veilig kunnen werken tijdens oud en nieuw. Dat pleidooi heeft de politiek echter aan de kant geschoven, tot teleurstelling van Akerboom.

Waarden en normen vervagen
Ook de maatschappij zelf is aan zet om het tij te keren en het geweld tegen agenten een halt toe te roepen, vindt Akerboom. "Het is kennelijk ook een maatschappelijk fenomeen dat er blijkbaar in Nederland zover waarden en normen vervagen en dat dit blijkbaar kan."

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnen ... li=BBoPOOe
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72329
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 09, 2019 1:37 pm

:shock: Wat is dit...In wat voor tijd leven we!!! :unsure:

Agent hersendood na schietincident Luik

In Luik is maandagochtend een politieagent hij ernstig gewond geraakt bij een schietincident. Een collega-agent heeft de schutter vervolgens doodgeschoten. De agent zou volgens Franstalige media zijn overleden, maar de politie meldt dat de agent hersendood is.

De agent werd volgens de omroep beschoten bij een routinecontrole van een auto waarin een man leek te slapen. Die haalde een vuurwapen tevoorschijn en vuurde.

De straat waar is geschoten is afgesloten voor verkeer. De hulpdiensten zijn ter plaatse. De burgemeester van de stad sprak meteen zijn steun uit aan het politiekorps.

De agent werd beschoten bij een routinecontrole van een auto waarin een man leek te slapen. Die haalde rond 08.20 uur direct een vuurwapen tevoorschijn en vuurde. De agent werd in zijn hoofd geraakt.

De 30-jarige politieman was volgens Belgische media vader van drie kinderen. De burgemeester van de stad sprak meteen zijn steun uit aan het politiekorps. Ook het korps in Antwerpen deed dat. „Onze gedachten gaan uit naar de familie, de nabestaanden en de collega’s van de politieman die vandaag is omgekomen bij een incident in Luik. We staan schouder aan schouder met onze collega’s.”

De straat waar is geschoten is afgesloten voor verkeer. Het Openbaar Ministerie stelt een onderzoek in.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41789
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 12, 2019 12:13 am

De politie hier in Nederland staat onder druk. Er zijn te weinig politieagenten en door het krankzinnige open grenzen beleid en de asielinvasie krijgen ze het steeds drukker.

Ook in Berlijn, Duitsland, is dat zo. Daar zijn ook veel jonge migranten die niet weten hoe ze zich moeten gedragen. De Berlijnse politieagenten hebben dezelfde dagelijkse problemen als ónze Nederlandse agenten. Beledigingen, bedreigingen en veel geweld, maar het geweld wordt gebagatelliseerd en speelt geen rol in het openbaar. Het respect is afgenomen en met een nieuwe interne database (tegen rechts ingestelde agenten) en een nieuwe antidiscriminatiewet worden de agenten letterlijk geïntimideerd door de politici.
www.bz-berlin.de

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/11 ... nederland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72329
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 23, 2019 10:37 pm

Boetes geëist tegen agenten om te snel gebruik wapenstok

Drie agenten moeten mogelijk een boete betalen omdat ze te snel en te fors geweld gebruikten tegen mensen die zich vervelend gedroegen in een McDonald's. Het OM eiste voor de rechtbank boetes van 750 en 500 euro.

In 2016 gebruikten de drie agenten hun wapenstok tegen mensen die zich 's nachts misdroegen in een McDonald's in Breukelen. Een aantal klanten gedroeg zich volgens het OM hinderlijk tijdens het wachten op hun bestelling en zocht ruzie met andere klanten. De politie, die uiteindelijk met tien man aanwezig was, sommeerde hen om weg te gaan.

Toen ze dat weigerden, trokken de agenten hun wapenstok. De groep bleef staan, waarop de agenten meerdere keren op ze insloegen.

Duwen of prikken kon ook
Twee mensen van de groep deden aangifte tegen de agenten voor mishandeling. Na onderzoek besloot het OM om zes agenten niet te vervolgen, en vier een strafbeschikking te geven. Dat is een straf die het OM oplegt zonder tussenkomst van een rechter.

Drie agenten accepteerden de strafbeschikking niet en moesten voorkomen. Het OM heeft nu een boete tegen hen geëist, omdat het geweld niet noodzakelijk was. Volgens de aanklager hadden ze de betrokkenen ook kunnen duwen of prikken met de wapenstok. Ook bleven ze slaan toen de groep al wegging. Tegen één van de verdachten is een boete van 750 euro geëist en tegen twee anderen een van 500 euro.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72329
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 27, 2019 6:47 pm

'Kritische politiechef Leiden op non-actief gesteld'

Een teamchef van de politie in Leiden die afgelopen zomer publiekelijk aandacht vroeg voor racisme, machtsmisbruik en pesten binnen de politieorganisatie, is naar huis gestuurd. Volgens NRC is ze op non-actief gesteld omdat haar kritiek "te veel interne spanningen" veroorzaakt bij de eenheid Den Haag, waar Leiden onder valt.

Teamchef Fatima Aboulouafa werkt al 23 jaar bij de politie en gaf sinds een jaar leiding aan een eenheid van 130 politieagenten. In juni plaatste ze een bericht op Instagram waarin ze discriminatie binnen de politie aan de kaak stelt en schrijft dat klokkenluiders niet worden gehoord.

Aboulouafa kreeg volgens NRC gisteren telefonisch van de korpsleiding van de Nationale Politie te horen dat haar aanwezigheid "onrust veroorzaakt bij eenheidsleiding, sectorleiding en teamchefs". Opmerkelijk, omdat korpschef Akerboom afgelopen zomer nog een gesprek met haar had en het daarna "pijnlijk en onacceptabel" noemde dat de leiding soms wegkijkt bij meldingen over agenten die zich misdragen.

Aboulouafa was eerder teamchef op het politiebureau aan de Haagse Hoefkade. Ook daar heeft ze diverse malen misstanden met betrekking tot discriminatie en andere misdragingen intern aangekaart.

'Onwerkbare situatie'
In reactie op het verhaal in NRC ontkent de korpsleiding van de Nationale Politie dat de teamchef in Leiden op non-actief is gezet, maar Liesbeth Huyzer van de korpsleiding bevestigt wel dat er "een onwerkbare situatie is ontstaan, waarbij collega-teamchefs hebben aangegeven geen vertrouwen meer te hebben in de samenwerking met haar". De korpsleiding zegt dat er een onderzoek loopt naar de verstoorde werkverhouding en dat "er een pauze is voorgesteld om juist rust te brengen in deze situatie".

Het is niet de eerste keer dat het politiekorps Den Haag is het nieuws komt vanwege problemen binnen de organisatie. Eerder deze maand zeiden bronnen tegen de NOS dat er in een deel van het korps sprake is van discriminatie, overmatig gebruik van geweld en een verziekte cultuur. Leidinggevenden zouden ondanks signalen van medewerkers niet hebben ingegrepen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15770
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Sep 27, 2019 10:20 pm

Ariel schreef:
Boetes geëist tegen agenten om te snel gebruik wapenstok

In 2016 gebruikten de drie agenten hun wapenstok tegen mensen die zich 's nachts misdroegen in een McDonald's in Breukelen. Een aantal klanten gedroeg zich volgens het OM hinderlijk tijdens het wachten op hun bestelling en zocht ruzie met andere klanten. De politie, die uiteindelijk met tien man aanwezig was, sommeerde hen om weg te gaan.

Toen ze dat weigerden, trokken de agenten hun wapenstok. De groep bleef staan, waarop de agenten meerdere keren op ze insloegen.

Wat is hier mis mee? Hadden de agenten geen zin in een discussie soms? Met respect hebben voor de politie bedoel ik dat je verplicht bent te luisteren naar wat politie je sommeert te doen wanneer je volgens de ''heilige' hermandad in overtreding bent. Geef je geen gehoor aan de sommatie dan resten er twee mogelijkheden:

1. Arresteren. Bij verzet toeslaan en net zo lang erop los rammen tot men bereid is te luisteren naar het gezag.
2. Argumenteren. Tekst en uitleg geven over wat de wetgever verwacht van mensen die bevelen van de politie niet opvolgen. Verdachten rustig en met volhardend geduld wijzen op hun verplichting jegens de rechtsstaat. Lukt dat niet, dan toch blijven doorzeuren. Net zo lang tot de verzetplegers hun verzet opgeven. Vooral rustig blijven en geduld betrachten. Wel proberen voor sluitingstijd de zaak te klaren. Eventueel om versterking vragen. Wacht daar zo lang mogelijk mee om de zaak niet te laten escaleren. Pas als het op een hopeloze zaak gaat lijken kan men een arrestatieteam inschakelen. Het leger kan pas zijn dienst bewijzen wanneer de staat van beleg is afgeroepen.

Met de kennis van nu over hoe de afloop tot stand kwam, lijkt mogelijkheid 3 de beste optie:

3. Zo vlug als mogelijk ontslag nemen bij de politie om niet langer door Hans van de Mortel als een grote zak en eersteklas lul aangemerkt worden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41789
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 29, 2019 12:51 am

In Duitsland worden politieagenten bedreigd door Arabische clans. Essen wordt beschouwd als het Mekka voor grote Arabische gezinnen en hun criminele structuren en vijf politieagenten zijn aangesteld om zich specifiek met hen bezig te houden. De politie wordt door de clans achtervolgd en bedreigd, maar ook ambtenaren rapporteren over relevante ervaringen en bedreigingen die gedaan worden door de criminele Arabische clans.
https://politikstube.com

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/28 ... oestanden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41789
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Do Nov 07, 2019 9:07 pm

De politie in Horst aan de Maas moet kapot

Geplaatst op 7 november 2019

Afbeelding

Horst aan de Maas is wat je noemt een boerendorp in de goede zin van het woord. De inwoners zijn van het kaliber ruwe bolster, blanke pit. Het zijn harde werkers en dat komt niet in de laatste plaats door de boeren die een groot deel van de plaatselijke economische activiteit voor hun rekening nemen. Denk niet dat het daarom een achterlijk dorp is, want er is in Horst en omgeving uitstekend onderwijs en de kinderen staan klaar om het beroep van hun ouders voort te zetten met de nieuwste inzichten over mens, dier en milieu.

Het mag dan ook duidelijk zijn dat de Horstenaren erg gehecht zijn aan dat leven en er alles aan doen dat ook voor de toekomst te bewaren. Dat komt op allerlei plaatsen tot uitdrukking en één daarvan is het politiekorps. Het politiekorps is als een afspiegeling van de bevolking: men heeft behoefte aan harde werkers die te allen tijde klaarstaan voor de bevolking en er zijn als men ze nodig heeft. Die er geen moeite mee hebben om de mensen te wijzen op hun rechten en plichten en een taak hebben in de opvoeding van toekomstige generaties. Die met hun voeten midden in de maatschappij staan. In grote lijnen voldoet de politie van Horst aan de Maas aan die omschrijving. Als de stem van het volk gehoord zou worden en er, net als in Amerika, sheriff-verkiezingen zijn, zou dit korps met overweldigende meerderheid gekozen worden.

Veranderingen bij de politie
Nederland bevindt zich helaas in een neerwaartse spiraal wat betreft het handhaven van wetten en orde. De belangrijkste reden is dat de linkse politiek zich in 50 jaar meester heeft gemaakt van praktisch alle instituties in de maatschappij. Het gevolg is dat de basis van besluiten en handelingen niet meer ligt bij de vraag wat het volk wil, maar er wordt vooral gekeken of alles wel past binnen de maatschappijvisie van de politici. En die hebben inmiddels een gruwelijke hekel aan alles wat riekt naar ouderwetse recht en orde. Door een ingewikkeld stelsel van redeneringen zijn alle mensen gelijk en in het geval van de politie zijn er eigenlijk geen boeven, want iedereen is van goede wil om er het beste van te maken. Daar komt bij dat de politiek besloten heeft dat Nederland een toevluchtsoord mag worden voor de hele wereld waardoor er een groot aantal nieuwkomers tussen de bestaande bevolking geplaatst wordt. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn als van de nieuwkomers geëist wordt dat ze zich aanpassen aan de Nederlandse wetten en orde, maar de realiteit is daaraan tegengesteld. Onder het motto positieve discriminatie mogen nieuwkomers veel meer dan autochtone Nederlanders en die maken daar dankbaar gebruik van. De misdaadstatistieken zijn vernietigend voor de nieuwkomers en om dat te verbergen voor de bevolking worden deze cijfers tot op het hoogste politieke niveau verzwegen en verdoezeld. Het mag duidelijk zijn dat er bij een rechtgeaarde politieman een dikke knop omgezet moet worden voordat hij accepteert dat er met twee maten gemeten wordt en vooral ook dat de bevolking, waar hij zélf deel van uitmaakt, voor nu en in de toekomst de dupe is.

Politie is ook al geïnfiltreerd tot op het bot
Voor links was het de laatste decennia van belang om overal geestverwanten te droppen. Dat is ze fantastisch gelukt. Of je het hebt over gemeentebesturen, regering, rechterlijke macht, openbaar ministerie, adviesorganen, Raad van State, ze zijn allemaal veranderd in linkse bolwerken die met steeds nauwer sluitende oogkleppen de maatschappij verder van haar wortels afvoeren in een duistere toekomst. Met de politie hadden ze wat meer moeite, omdat deze midden in de maatschappij staat en zich niet zo gemakkelijk liet overtuigen dat het meten met twee maten nu wel zo’n goed idee is voor een stabiele toekomst. Maar uiteindelijk is het toch gelukt door een actief benoemingenbeleid om zo van de top uit de stabiliteit van het korps te ondermijnen.

Vergeet niet dat het grote veranderingen zijn. Het is niet meer een kwestie van: dit is de wet en die moet je handhaven, maar er komt een heel stelsel van formele en informele gedragsregels. Bij het vermoeden van een misdaad wordt uitvoerig overlegd wie het is en of er wel opgetreden moet worden vanwege de politieke correctheid. Als je een paar dagen wacht, is de wietkwekerij leeg en hoef je geen moeilijkheden te zoeken met de betreffende kweker. Optreden bij een misdaad kan in principe alleen nog na overleg, omdat eerst de politieke afweging gemaakt moet worden. En omdat de korpsleiding er alleen overdag is, is de vogel ’s nachts gevlogen. Je hoeft niet over veel fantasie te beschikken om in te zien dat zo’n handelwijze de dood in de pot is voor een actief politiekorps. Voeg daarbij de draaideurcrimineel die per omgaande weer door de D66 rechter wordt vrijgelaten en het mag duidelijk zijn dat de motivatie bij een goedwillend politiekorps steeds dieper zinkt. Het tragische is dat dit voor de politiek volkomen acceptabel is, omdat ze de maatschappij zoals die bestond al lang heeft opgegeven en maar blijft experimenteren om de heilmaatschappij uit zijn dromen te realiseren.

Uitzonderingen worden niet getolereerd
Er zijn een paar politiekorpsen waar, zeer tegen de zin van de politiek, nog een ouderwetse sfeer bestaat van hard werken en boeven vangen. Dat zijn korpsen, hoe kan het ook anders, die vooral bestaan in de hechte gemeenschappen op het platteland. Eén daarvan is dus Horst aan de Maas. Om dat op te heffen en het korps in de politieke correctheid te dwingen, werd de hulp ingeroepen van het korps Nijmegen. Daar, in Havana aan de Waal, is het politiekorps tot volle tevredenheid gedevalueerd tot politieke slippendragers. Het is de stad waar de burgemeester als hoofd van de politie alle ambtenaren een vrije dag gaf om in optocht naar het politiebureau te gaan om de daar voorgedrukte aangifteformulieren tegen Geert Wilders van een kruisje te voorzien.

De strategie voor Horst was verbluffend eenvoudig: één van de goed afgerichte slippendragers uit Nijmegen werd benoemd tot korpschef in Horst en een stuk of vijf van zijn volgelingen als agent in Horst en de strijd kon beginnen. Terwijl de oude garde aan het werk ging, zaten de nieuwkomers te wachten op de instructies die maar niet kwamen. En zo er instructies kwamen, was dat vooral in termen als: wachten, geen prioriteit, gevoelig. De nieuwkomers hadden zodoende alle tijd om de oude garde te bespioneren of ze zich wel of niet aan de protocollen hield, geen wietkwekerij oprolde zonder toestemming, de glimmende mocro-bolide niet te vaak aanhield vanwege diskriemienaasie of wel lang genoeg stond te soebatten alvorens op te treden. Zo werd van het bestaande korps een dossier opgebouwd om zoveel mogelijk belastende dingen te verzamelen voor de grote opruimactie. Daarnaast zal het niet moeilijk zijn om daarbij een aantal gepeperde uitspraken op te tekenen aan het adres van de Nijmeegse slippendragers en dat is heel ernstig, want het is je mééérdere.

De grote dag, maar zonder feiten
Eindelijk was de grote dag gekomen dat het korps in Horst aan de Maas zijn definitieve nekslag zou gaan krijgen. In één keer werden 8 politieagenten geschorst. Om de actie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, werd in ruime mate gebruik gemaakt van de contacten bij de linkse media. Die smullen hiervan, want die hebben ook helemaal niets met een maatschappij waar het gewone volk aan gehecht is. Een echt kwaadaardige rol is dan ook weggelegd voor het lokale krantje de Limburger (gelinkt aan de NRC, hoe kan het ook anders), die in zijn kwaadaardige onnozelheid (?) als roeptoeter fungeerde en zoveel mogelijk modder over het korps uitstrooide. Als geste richting de Horster boeren notereerde ze dat de politiestal wordt uitgemest. Géén van de betrokken agenten komt zelf aan het woord, dat is hen beslist van hogerhand verboden. Dat zou voor een échte journalist geen reden mogen zijn klakkeloos de aangereikte propaganda te verspreiden.

Want feiten? Geen enkele. Het blijft bij een hele serie verdachtmakingen. Wie het bovenstaande goed gelezen heeft, krijgt wél meteen in de gaten wat er zich afspeelt als Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond, zegt: „Er zijn normen overschreden in de onderlinge omgangsvormen, dat is een onderdeel. Ook wordt gekeken of altijd de regels zijn gevolgd met de aanpak van criminaliteit. Met name kijken ze ook naar het groepsproces: hebben de medewerkers duidelijke orders gehad? Hebben zij in het verlengde van hun opdracht gewerkt? Of hebben ze teveel vrijheid genomen?”

Het druipt er aan alle kanten vanaf dat de kern van de kritiek betrekking heeft op de ouderwetse taakopvatting van de Horster politiemensen. Daar willen ze vanaf en vooralsnog zijn verdachtmakingen daarbij een zeer probaat middel. Ook als naderhand blijkt dat het allemaal gekunsteld in elkaar was gedraaid, heeft het toch zijn werk gedaan. De politiechef van Limburg weet het ook niet meer. Ze kan alleen maar een voorbeeld geven van wat er zéker niet is gebeurd. Dat tekent de zwakte van het verhaal. Ze staat wel te jammeren dat ze dit nooit meer mee wil maken, maar vergeet te vermelden dat deze zaak bewust in scene is gezet en alleen een politiek doel dient, niet het belang van de gemeenschap.

Door: “Weethetwel”

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/07 ... oet-kapot/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19101
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor King George » Vr Nov 08, 2019 2:44 pm

Politie is inmiddels verlengstuk van de vijandige invasiemacht en in het geheel niet meer om ons burgers te beschermen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Pilgrim en 3 gasten