Politie is machteloos

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Za Mei 09, 2020 12:38 pm

mercator schreef:
King George schreef:Ondertussen gaat bij de Zuiderburen het vuilnis er gewoon vandoor op de politiefiets.

Ik heb dat ook gezien maar wist niet dat het in België was. Dat is typisch, zulke zaken gebeuren buiten corona tijden ook. Net gelezen dat een groot plein in Marokkaans Antwerpen bij valavond een soort outdoors drugs supermarkt is nu en dat de politie zonder meer laat begaan.


Nee, het gebeurde in Engeland. Maar de Belgische politie is vaak net zo machteloos als daar en hier. Misschien willen ze wel, maar mogen ze niet ingrijpen om de boel niet te laten escaleren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6176
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor sjun » Za Mei 09, 2020 3:27 pm

Mahalingam schreef:
Niets lijkt te lukken tegen criminele asielzoekers
Drie, vier jaar geleden keek de Amsterdamse politie nog raar op als een aangehouden zakkenroller op de Wallen een pasje van het asielzoekerscentrum toonde. Een asielzoeker? Die verbazing is inmiddels verdwenen, zegt een agent, die niet met naam genoemd wil worden, omdat hij op persoonlijke titel spreekt. Ze komen vaak uit een ‘veilig land’ en maken dus weinig kans op een verblijfsvergunning. „Hun methode is bovendien verhard”, vertelt de agent. Rolden ze aanvankelijk op slinkse wijze toeristen, zegt hij, tegenwoordig doen ze ook aan „straatroven”.

Het aantal asielzoekers dat werd verdacht van een misdrijf, liep vorig jaar op met 13 procent (van 2.497 in 2018 naar 2.821 in 2019). Dat meldde De Telegraaf donderdag op basis van nog ongepubliceerde cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ook nam het aantal misdrijven toe waarbij een vreemdeling als verdachte werd geregistreerd, van bijna vier- naar bijna vijfduizend. Uiteindelijk werden 1.500 asielzoekers veroordeeld in 2.800 zaken in 2019.

Het gaat vooral over verdenkingen van (winkel)diefstal (3.294 gevallen), mishandeling (327) en vernieling (255). Ook werden er vorig jaar meer verdenkingen geregistreerd van ernstiger delicten zoals poging tot moord (30 gevallen in 2019, 24 in 2018) en verkrachting (8 tegen 4). Het aantal moorden bleef op twee.

Het zijn cijfers waar de regering niet blij mee is. Verantwoordelijk staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Migratie en Asiel, VVD) beloofde de Tweede Kamer sinds haar aantreden hard op te treden tegen deze ‘overlastgevende asielzoekers’, maar kreeg het aantal incidenten niet naar beneden. „Je zou ze het liefst in bewaring nemen”, zei de staatssecretaris hier in januari over in WNL op Zondag. „Maar dat is lastig.”

Veiligelanders

Het kenmerkt hoe moeilijk het voor de politiek is om grip te krijgen op deze groep. „Het zou fijn zijn als je ze meteen terug kunt sturen naar het land van herkomst, maar dat lukt niet zo makkelijk”, zei Broekers-Knol in hetzelfde programma. Het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers is in Nederland en veel andere Europese landen al niet makkelijk, omdat niet alle herkomstlanden daaraan meewerken. Zolang een asielzoeker een procedure heeft lopen, kan hij of zij helemaal niet worden uitgezet.

De meeste overlastgevers zijn zogeheten ‘veiligelanders’, mensen uit onder meer Marokko en Algerije, die geen recht hebben op een verblijfsvergunning. De groep notoire overlastgevers bestaat in totaal uit zo’n driehonderd mensen, blijkt uit cijfers die het ministerie begin februari vrijgaf. Ze staan op een zwarte lijst, die wordt opgesteld en bijgehouden door de verschillende asielzoekerscentra in het land.

De afgelopen jaren probeerden Justitie en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) op verschillende manieren meer grip te krijgen op overlastgevende en criminele asielzoekers. Eind 2017 kregen Amsterdam en Hoogeveen beide een ‘aso-azc’ waar een strenger en soberder regime heerste, voor asielzoekers die in de reguliere opvang voor overlast zorgen. Met intensieve begeleiding en sobere opvang hoopten COA en Justitie dat gedragsverandering zou plaatsvinden, schreef Broekers-Knol aan de Kamer, waarna de overlastgever terug kon naar de normale opvang.

Maar: „De doelstelling van gedragsverandering lijkt te hoog gegrepen”, oordeelde een evaluerend onderzoek van het onderzoekscentrum van Justitie WODC eind vorig jaar. Uit onderzoek van de Volkskrant bleek bovendien dat aan de opvangvorm een flink prijskaartje hing. Zo werd in 2017 1,2 miljoen euro uitgegeven aan de ‘aso-azc’s’, vooral aan personeel, maar zat er slechts een handjevol asielzoekers. Het aso-azc in Amsterdam is inmiddels gesloten, in Hoogeveen werd juist een nog strikter regime ingevoerd waar asielzoekers de opvang niet mogen verlaten en bewakers een vuurwapen hebben.

‘Waardige levensstandaard’

Broekers-Knol stelde in mei vorig jaar drie ‘ketenmariniers’ aan die de grootste overlastgevers moeten aanpakken. Ketenmarinier Jur Verbeek zei op 11 maart in een televisieoptreden bij De Hofbar (PowNed): overlastgevers „die knippen en scheren we. Die laten we alle hoeken van de kamer zien.” En als ze doorgaan? Dan worden ze uit het azc „gemikt”, zei Verbeek.

Maar dat mag niet meer. Eind 2019 corrigeerde het Europese Hof van Justitie de directeur van een Belgische asielopvang, omdat hij een Afghaanse asielzoeker die een vechtpartij was begonnen op straat had gezet. Het Hof zette een streep door de straf: personen met „internationale bescherming” hebben recht op een „waardige levensstandaard”, daar horen eten, onderdak en kleding ook bij. De uitspraak is ook in Nederland van kracht.

„De gevolgen van het arrest worden nog in kaart gebracht”, reageert een woordvoerder van Justitie en Veiligheid. Maar een belangrijke pijler uit de Nederlandse aanpak is weg. Justitie en het COA kunnen het leef- en eetgeld nog inhouden en groepjes lastpakken „opsplitsten” en over verschillende azc’s verspreiden. De „ernstige gevallen” gaan naar de superstrenge azc in Hoogeveen, zegt de woordvoerder.

De jaarlijkse rapportage over asielzoekers, waaruit de criminaliteitscijfers komen en die half mei naar de Tweede Kamer wordt gestuurd, leidde vorig jaar tot het aftreden van staatssecretaris Mark Harbers (VVD). In die rapportage stonden de verdenkingen niet uitgesplitst, maar werd alleen de top-10 vermeld van de meest voorkomende misdrijven waarvan asielzoekers werden verdacht.

De op-een-na grootste categorie uit de grafiek stond, met duizend misdrijven, vermeld onder de naam ‘overig’. Uit navraag door De Telegraaf bij de politie bleek dat daar de meest ernstige misdrijven onder vielen. Ambtenaren van het ministerie van Justitie en Veiligheid hielden een toelichting op de misdaadcijfers bewust uit het rapport, bleek later uit vrijgegeven documenten. Het ministerie heeft ervan geleerd: in deze rapportage staan alle misdrijven wel afzonderlijk vermeld.
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/23/niets-lukt-tegen-aso-asielzoeker-a3997731


Grenzen sluiten en criminelen direct uitzetten geen optie om recidive tegen te gaan? Kijk dan maar uit dat burgers zelf het heft niet in handen gaan nemen om onaanspreekbaren bij te buigen en hun leefomgeving niet langer te laten verzieken.
:angry9:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Di Mei 12, 2020 8:19 pm

De politie heeft het in coronatijd regelmatig zwaar te verduren.

Agenten worden in coronatijd vaker geconfronteerd met agressie en geweld. Dat komt onder meer omdat agenten vaker op overlastmeldingen moeten afgaan, schrijft het Algemeen Dagblad.

Ondanks dat de straten leger zijn dan normaal, krijgen agenten vaker te maken met verbale of fysieke agressie. Agenten moeten tijdens de coronacrisis vaker uitrukken voor overlastmeldingen. Volgens de weekrapportage van de politie over de gevolgen van corona steeg het aantal meldingen van burenruzie, geluidshinder, overlast van hangjongeren en vernielingen in de afgelopen week tot ruim 13.500. Dat aantal lag afgelopen week 55 procent hoger ten opzichte van vorig jaar. In een enkel geval worden agenten bespuugd. Dat overkwam afgelopen week drie agenten op het politiebureau van Hilversum. Zaterdag werd in Tilburg een politieagent in een been gebeten.

10.000 GEWELDSINCIDENTEN IN EEN JAAR
De politie is afgelopen jaar meer dan 10.000 keer geconfronteerd geweest met agressie en geweld, blijkt uit de jaarcijfers over Geweld tegen politieambtenaren, die dinsdag verschijnen. Politiemensen zijn veel vaker bekogeld met vuurwerk (94 keer ten opzichte van 16 keer in 2018). Het aantal zware mishandelingen verdubbelde van 25 tot 51 keer. Liefst 111 agenten kregen een poging tot doodslag te verduren.

51 KEER ZWARE MISHANDELING
Daarbij gaat het onder meer over mishandeling, inrijden met een voertuig op agenten, aanranding, belediging, spugen of een combinatie daarvan. Zo werden 51 politiemensen vorig jaar het slachtoffer van een zware mishandeling, een verdubbeling ten opzichte van 2018 (25).

Daarnaast tonen de cijfers een stijging van het geweld tegen de politie door verwarde personen. In 2018 kregen 636 politiemensen daarmee te maken, vorig jaar waren dat er 790. De politie zegt er in dat soort gevallen „in eerste aanleg alleen voor staan te staan", terwijl dat primair een taak is voor de zorg en waarbij de politie ondersteunt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40659
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Mahalingam » Di Mei 19, 2020 2:46 pm

De dhimmies moeten al jong leren dat ze nederig moeten zijn tegenover Mohammedanen en dat ze, om met rust gelaten te worden, jaziya moeten betalen.
Een voorbeeld:

Veenendaalse speeltuin wordt geterroriseerd door groep kinderen: ‘Als we niet betalen, slaan ze ons in elkaar’

Onder jonge ouders in Veenendaal is grote onrust ontstaan over een groep kinderen die enkele speeltuintjes en trapveldjes in de wijk opeisen. Volgens de ouders bedreigen, treiteren en slaan zij hun jonge kinderen. Ook wordt er met zwaar vuurwerk gegooid. In buurtapps lopen de spanningen op en kondigen vaders aan zelf in te grijpen.

Slaan, schoppen, fietsen stelen, zwaar vuurwerk afsteken, rotzooi trappen, spugen, schelden, telefoons en laptops opeisen. Het gebeurt volgens de ouders allemaal in speeltuintjes en op trapveldjes in een Veenendaalse wijk aan de oostkant van de stad, door een groep jongens van 12, 13 tot 15 jaar. De ouders zijn boos, maar ook verontrust. Ze willen dat de wijkagent ingrijpt.

Noodknop

,,Mijn zoon neemt een omweg om naar het trapveldje te gaan”, vertelt een moeder die anoniem wil blijven, omdat ze bang is voor nog meer treiterijen voor haar zoon. ,,Mijn zoon is 12 en die is ook te grazen genomen door die groep. Hij ontloopt die groep. Hij mag alleen onder strikte voorwaarden naar buiten. Zijn telefoon moet opgeladen zijn, zijn gps-locatie moet ingesteld zijn en heeft hij een noodknop op zijn telefoon. Als hij die knop indrukt, krijgen wij een sms-berichtje dat er iets aan de hand is. Hij is al een keer geschopt en geslagen. Als ik dat hoor, word ik heel boos. Ze moeten van mijn kinderen afblijven.”

Het is één van de ouders die heeft gereageerd op de buurtapp. Ook andere ouders spreken van bedreigingen, maar willen verder niet reageren. ,,De oudere jongens stoken de anderen op om iemand te slaan of schoppen. Op buurtapp Next Door lezen we veel dezelfde verhalen. Het is er gewoon niet veilig. Dat gaat wel heel erg ver.”

Fout

Ze heeft contact gehad met de politie, maar verwacht er weinig van. ,,Ik heb de politie gebeld en verteld dat ouders in alle staten zijn. Grote broers rijden rond om hun broertjes te beschermen. De politieagent zei dat zijn tijd beperkt is. Maar ik denk dat ze de ernst van de situatie niet inzien. Als het weer gebeurt en als ik er bij ben, moest ik maar bellen. Dan kunnen ze kijken of er eventueel een team ter plaatse kan komen. Ja, dan zijn die jongens natuurlijk allang gevlogen. Ze zijn ook niet gek. Ik ben bang dat het een keer helemaal fout gaat. Dat het uit de helemaal uit de hand loopt. Zeker als vaders zich ermee gaan bemoeien.”

De moeder weet waar één van de raddraaiers woont. Ze stond al een keer voor de deur van de jongen. ,,Ik heb ze er al een keer over aangesproken, maar ze ontkenden alles. Eén jongen bood later zijn excuses aan. Maar dit moet stoppen.”

Tientje

Twee boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) die door de wijk fietsen, kennen de geluiden. Ze rijden daarom vaker langs het veldje. ,,Als die jongens ons zien, schieten ze alle kanten op. Dat maakt het erg moeilijk.” Een jongen die regelmatig wordt lastiggevallen, vertelt zijn verhaal. ,,We moeten een tientje betalen. Als we dat niet doen, slaan ze ons in elkaar. Ook steken ze zwaar vuurwerk af. Het zijn jongens die even verderop wonen. Dit is gewoon niet leuk meer.”

De wijkagent zegt dat er anderhalve maand geleden sprake was van een probleem, aldus een woordvoerder van de politie. ,,Er is toen extra vaak gesurveilleerd, maar er zijn bij ons geen meldingen geweest dat het nu nog speelt. Als dit nu nog gebeurt, weet de wijkagent van niets. We waren in de veronderstelling dat het nu goed ging. We surveilleren wel extra, want dit is iets wat je niet zo maar loslaat. Maar als er toch problemen zijn, vragen we de bewoners ons te mailen.”
https://www.ad.nl/utrecht/veenendaalse-speeltuin-wordt-geterroriseerd-door-groep-kinderen-als-we-niet-betalen-slaan-ze-ons-in-elkaar-br~ae426db2/

In de buurt-app hebben ze het er over maar de buurtagent schijnt de buurtapp niet te volgen.
"Als dit nu nog gebeurt, weet de wijkagent van niets."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mei 20, 2020 1:07 am

Berlijnse “antidiscriminatiewet”: politieacties tegen criminelen met migratieachtergrond moeilijker gemaakt

Geplaatst op 19 mei 2020

Afbeelding

Nauwelijks opgemerkt door het publiek kon de rood-rood-Groene meerderheid in het deelstaatparlement van Berlijn op 13 mei een wet door wuiven, die binnenkort in werking treedt en de bewijslast voor de politie omkeert: als iemand aangifte doet tegen een politieagent, dan moet deze bewijzen dat hij onschuldig is: de “antidiscriminatiewet” van de deelstaat Berlijn.

Iedereen houdt zich met corona bezig en diegenen, die bij de politie iets te zeggen hebben, is het gelukt dat het vertrouwen in de politie met het oog op de corona-protesten ook bij conservatieven sterk is afgenomen.

Goede tijden om er een wet door te drukken die het werk van de politie in Berlijn duidelijk moeilijker maakt: al op 13 mei kon de rood-rood-Groene meerderheid in het Berlijnse parlement een wet door wuiven die binnenkort in werking treedt en de bewijslast voor de politie omkeert: als iemand aangifte doet tegen een politieagent, dan moet deze daarna bewijzen dat hij onschuldig is: de “antidiscriminatiewet” van de deelstaat Berlijn.

“PP” waarschuwde maanden geleden al voor de wet.

Vermoedelijk zal een Angelika Barbe nauwelijks van de wet profiteren
Het doel van de wet is vooral om in de zin van een “cultuur van diversiteit” discriminatie door zogenaamde racistische politieagenten te vermijden. Een Lisa Licentia of Angelika Barbe, die zo´n wet op dit moment het hardst nodig zouden hebben, zouden daarmee waarschijnlijk nauwelijks kas maken om er hun recht mee te halen.

Echter wel heel andere groepen. Een vertegenwoordiger van de Berlijnse politie daarover tijdens een hoorzitting in het Berlijnse parlement in de herfst van 2019: “Wanneer ik een Afrikaanse drugsdealer controleer, dan kan die beweren dat hij door deze controle gediscrimineerd zou zijn. Dan moet ik bewijzen dat de controle geen discriminatie, maar terecht was. Als het dan tot een gerechtelijk onderzoek komt, word ik niet meer bevorderd.”

“Politieagenten zouden voor de rechtbank loslopend wild kunnen worden”
Maar niet alleen de Afrikaanse drugsdealer kan in het vervolg een klacht indienen, ook complete verenigingen, die zelfs helemaal niet concreet de dupe waren, kunnen tegen politieagenten naar de rechtbank gaan. Vertegenwoordigers van de politievakbonden vrezen nu een golf van aanklachten die op hen afkomt. En: “Politieagenten zouden voor de rechtbank loslopend wild kunnen worden.”

Gunnar Schupelius daarover in de “Berliner Zeitung”: “Senator van Justitie Dirk Behrendt (Groenen), die de wet liet uitwerken en bespoedigen, veegde alle bezwaren rigoureus van tafel. Hij hield geen rekening met de zorgen van de politie. Hij zou graag willen dat de ´besturen hun huidige gedrag op mogelijke discriminatie reflecteren´, zei hij. De politievakbond GdP uitte daarop heel fel de verdenking dat Behrendt de openbare dienst meer zou wantrouwen dan de georganiseerde criminaliteit.”

In geval van twijfel tegen de aangeklaagde politieagent
Ook de grote bedenkingen van de politieke oppositie (CDU, FDP en AfD) konden de wet niet tegenhouden. Er werden alleen een paar kleinigheden veranderd, die de parlementariër Holger Krestel (FDP) “pure juridische spraakcosmetica” noemt.

De nieuwe wet zet alles op de kop. “In geval van twijfel tegen de aangeklaagde”, staat er nu in, vooral als hij tot de politie behoort...

De nieuwe wet zorgt ervoor dat Berlijn zich verder in die noodlottige richting blijft ontwikkelen die we al maanden observeren: een uitvoerende en wetgevende macht die zich bij Arabische clans, drugsmaffia en linkse extremisten onder de bewering “de-escalatie” angstig terugtrekt, terwijl ze tegen sociaal geïsoleerde zwakken, andersdenkenden en minder daadkrachtige personen duidelijk buitensporig optreedt.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/19 ... r-gemaakt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Vr Mei 22, 2020 1:22 pm

Maat vol bij boa’s: ‘We gaan niet wachten op de eerste dode’

De maat is vol bij de buitengewoon opsporingsambtenaren na het geweldsincident in IJmuiden. De vakbonden zijn woedend. Ze overwegen om het werk neer te leggen of in meer steden geen bonnen meer uit te schrijven, zoals nu in Rotterdam gebeurt, als de boa’s niet snel een wapenstok en pepperspray krijgen om zichzelf te verdedigen.

Gisteren werden vier boa’s in IJmuiden door een groep jongeren aangevallen. De jongeren werden aangesproken omdat ze van de pier sprongen, iets wat verboden is vanwege de vaargeul.

Een van de jongeren had geen identiteitskaart bij zich. Toen hij werd aangehouden, keerde de groep zich tegen de boa's. Die werden in het nauw gedreven, geschopt en geslagen. Daarbij liepen drie boa's een gebroken kaak, hersenschudding en gezwollen gezicht op.

De vakbonden zijn laaiend. ,,Er zijn eigenlijk altijd incidenten, maar dit was extreem’’, zegt Ruud Kuin, voorzitter van de Nederlandse Boa Bond (NBB). ,,Dit licht precies uit waarom er iets moet gebeuren. Boa's hebben niks om zich mee te verdedigen. Ze kunnen niet anders dan zich uit de voeten maken.’’

De vakbonden eisen al langer van de minister dat de 25.000 boa’s worden uitgerust met een wapenstok en pepperspray. Daarover zijn gesprekken gevoerd, maar nog zonder resultaat. De besluitvorming is stroperig en de top van de politie verzet zich.

Kuin: ,,Zij vinden dat het geweldsmonopolie bij hen ligt. Dat is onzin. Het ligt bij de overheid en die besteedt het uit aan de politie, militairen en aan boa’s. Ze zijn bang dat het hun lobby voor meer agenten dwarszit. Dan moet de politie zorgen dat ze het surveillerende werk zelf doet, maar dat kan ze begrijpelijkerwijs niet waarmaken. Daarom moeten ze ons beter uitrusten.’’

Op beelden van de mishandeling in IJmuiden is te zien hoe een groep jongeren de boa's achtervolgt waarbij rake klappen worden uitgedeeld.

Vorige maand vroeg de Nederlandse Boa Bond minister Ferd Grapperhaus om extra middelen met een spoedprocedure te regelen. Aanleiding waren geweldsincidenten tijdens het paasweekeinde. ,,De verontwaardiging is groot‘’, zegt Kuin. ,,De telefoon staat roodgloeiend. Er moet nú iets gebeuren. We kunnen niet wachten tot de eerste dode valt. Elke dag is er één teveel.‘’

Uit een enquête van vakbond BOA ACP blijkt dat het aantal incidenten met boa's door de coronacrisis met 60 procent is gestegen. Bij negen van de tien incidenten krijgen ze te maken met geweld.

,,Ze worden vernederd, geschopt, geslagen, bespuugd, in hun gezicht gehoest en uitgescholden‘’, zegt voorzitter Richard Gerritse. ,,Mensen hebben door de coronacrisis een korter lontje. Boa’s zijn een boksbal. Ze moeten kiezen tussen hun leven en hun werk doen. Uiteindelijk ga je voor je eigen leven als het penibel wordt.‘’

Maat vol
BOA ACP heeft gisteren in een mail aan minister Grapperhaus aangegeven dat de maat vol is. De bond dreigt landelijk het werk neer te leggen als de minister niet snel maatregelen neemt. ,,We handhaven niet alleen de Algemene Plaatselijke Verordening maar ook de volksgezondheid’’, zegt Gerritse.

,,Waar de politie met van alles is uitgerust, moeten boa’s het met hun mond en blote handen doen. Als het zo doorgaat, houden we geen boa’s meer over omdat ze voor een ander vak kiezen. Ze willen niet het risico op een klap of schop lopen.’’

In Rotterdam schrijven boa's als protest al geen bonnen meer uit. Ze spreken mensen aan en als het uit de hand dreigt te lopen, schakelen ze de politie in. De boa’s krijgen van steeds meer burgemeesters en veiligheidsregio’s steun voor hun pleidooi. Gerritse: ,,Het is onacceptabel. We zijn de enige sector die niet naar Den Haag gaat om meer geld te vragen. We vragen alleen middelen om ons te verdedigen.’’

Ook Pieter van Vollenhoven, oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zegt op Twitter de discussie ‘spijtig’ te vinden. ,,Zij moeten handhaven en toezicht houden in de openbare ruimte.Ook hebben zij politietaken overgenomen. Gelet op de mogelijke agressiviteit moet je hen uitrusten om hun taken veilig en naar behoren uit te kunnen voeren.’’

De twee vakbonden overleggen vandaag of deze actie vanaf 1 juni naar meer steden wordt uitgebreid. Dat is de datum waarop het kabinet de coronamaatregelen versoepelt. De boa's zullen het dan drukker krijgen als de horeca weer opengaat en in het openbaar vervoer mondkapjes verplicht worden. Nu zijn de toezichthouders al druk in bossen, parken en recreatiegebieden.

,,Ons werk gaat niet alleen meer om de veiligheid maar ook om de volksgezondheid’’, zegt Kuin. ,,Het virus zal zich sneller verspreiden als boa’s niet goed kunnen handhaven. We gaan kijken hoe we verstandig actie kunnen voeren.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20181
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor King George » Vr Mei 22, 2020 2:29 pm

Met twee BOA's ben je gewoon met te weinig tegen een agressieve opdringerige massa, ook met een wapenstok. Dan is het eerder vragen om je eigen wapenstok rectaal toegediend te krijgen. Er moet gewoon veel sneller politionele ondersteuning zijn of direct een kompeltje ME er op af.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 23, 2020 10:18 pm

Beeld van de situatie van de politie: bijna de helft van alle politieagenten in Nordrhein-Westfalen werd in 2019 het slachtoffer van geweld

Geplaatst op 23 mei 2020

Afbeelding

Politieagenten worden steeds vaker geconfronteerd met gewapende overvallen. Dat blijkt uit een actueel beeld van de situatie van de politie in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, dat nu onder de titel “Geweld tegen politieagenten” aan het publiek werd voorgesteld. Volgens dit beeld zou er sprake zijn van een duidelijke toename van gevallen, waarin de daders vuurwapens tegen de politie inzetten.

In 2019 kwam het alleen al in Nordrhein-Westfalen tot 9241 lichamelijke aanvallen tegen politieagenten. Dit aantal is inclusief de 1907 daadwerkelijke fysieke aanvallen – die in vergelijking met het jaar daarvoor met 600 gevallen zijn toegenomen. Ook gevallen, waarin de daders politieagenten met een vuurwapen bedreigen of zelfs op hen schieten, zijn duidelijk toegenomen. Vonden er in Nordrhein-Westfalen in 2018 vijf gevallen plaats, waarin een dader een agent met een pistool bedreigde, zijn dat voor het jaar 2019 21 gevallen. In negen gevallen schoten daders ook op agenten, in het jaar daarvoor kwam dit viermaal voor.

De minister van Binnenlandse Zaken van Nordrhein-Westfalen, Herbert Reul (CDU), noemde de bevindingen alarmerend. Hij klaagt naar aanleiding van de presentatie van het beeld van de situatie ook over een verdraaide waarneming: “Steeds opnieuw is er in het publieke debat sprake van politiegeweld, maar bijna niemand praat over het geweld dat onze politie zelf ervaart.”

Statistisch gezien zou vorig jaar bijna de helft van alle 40.000 politieagentes en politieagenten in Nordrhein-Westfalen of de een of andere manier het slachtoffer zijn geworden van geweld.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/23 ... an-geweld/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74399
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 25, 2020 2:45 pm

Geef BOA's snel een wapenstok of wapen. :shock:

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mei 27, 2020 1:19 am

Politie en Justitie kansloos: Arabische clans zijn de ware Berlijnse maffia

Geplaatst op 26 mei 2020

Afbeelding

Berlijn – Een voortdurende bron van ergernis zijn de de Arabische clans in de Duitse hoofdstad niet alleen al daarom, omdat ze complete stadswijken in feite al lang controleren en voor zowel Duitse burgers als politieagenten in No-Go-Areas veranderd hebben. Ze worden ook in toenemende mate de spil van de georganiseerde criminaliteit – en treffen in het rood-rood-groene Berlijn een paradijselijke voedingsbodem aan.

De gevaarlijke grote Arabische families betrekken inmiddels hun grootste inkomsten uit de planmatige uitvoering en organisatie van drugshandel en de handel in illegale sigaretten evenals uit roof en diefstal. Vooral belastingvrije shisha-tabak levert veel op (hiervan werd alleen vorig jaar al 1,6 ton in beslag genomen), evenals nog steeds de cocaïnehandel. Maar ze doen ook steeds meer mee in de economische criminaliteit: belastingontduiking en zwartwerken, ook menshandel en loonheffing zijn populaire “bronnen van inkomsten”.

Zoals “BILD” onder verwijzing naar het jaarrapport 2019 ter bestrijding van de clancriminaliteit bericht, draait inmiddels ruim “20% van alle in de hoofdstad gevoerde processen op het gebied van de georganiseerde criminaliteit” om leden van Arabische clans. De politie hinkt chronisch achter de strak geleide en over een professioneel netwerk beschikkende bendes aan: in 2019, aldus de krant, voerde ze weliswaar 382 acties ter bestrijding van de clancriminaliteit uit, waarvan 104 in samenwerking met andere autoriteiten, zoals de douane, burgerzaken of arbeids- en gezondheidsbeschermingautoriteiten. Daarbij werden meer dan 700 objecten gecontroleerd, waarvan 86 werden gesloten; meestal ging het om restaurants, kroegen en vooral shisha-bars.

Naïeve politieconcepten en overbelasting van de staat
Omdat de politie in het shithole Berlijn, mede dankzij de contante pesterijen van “boven” en de feitelijke sabotage door de Senaat, al lang niet meer is opgewassen tegen de enorme uitdaging door de eigenmachtige clans, zet men in de districten nu in op nieuwe strategieën – en wil nu “drop-outs” voor zich winnen in de strijd tegen de grote Arabische families.

Bij structuren, die als typische Oriëntaalse familieverbanden echte parallelsamenlevingen vormen, een absoluut onjuiste onderneming. Want geen enkel clanlid keert zich ooit tegen zijn eigen bloed. Precies deze permanente culturele misvatting van de Duitse linksen dat archaïsche sociotopen, die leven volgens middeleeuwse stamregels, in overeenstemming te brengen zouden zijn met de verlichte rechtstaat, heeft voor deze problemen gezorgd. Het is het rechtstreekse spoorboekje naar de Failed State.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/26 ... se-maffia/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 30, 2020 12:07 am

Politieagente werd door Arabierenclans bedreigd en moest verhuizen

Geplaatst op 29 mei 2020

Afbeelding

In Duitsland breiden de criminele Arabische clanstructuren zich steeds verder uit. Politieagenten worden inmiddels massief bedreigd. De politie je vriend en helper. Alleen blijkbaar is het in Duitsland inmiddels zover dat de politie zelf bescherming nodig heeft en haar oorspronkelijke taak, zorgen voor rust en orde, al lang niet meer kan vervullen. Criminele structuren hebben het voor het zeggen in het land en zijn zelfs opgedrongen tot in de kleine steden.

De staatsmacht capituleert

Zo is ook de kleine stad Peine in de Duitse deelstaat Niersachsen al jarenlang het thuis van criminele Arabierenclans. En daar werd nu een jonge politieagente door leden van de Al-Zein-clan enorm geïntimideerd, totdat ze uiteindelijk toegaf. De banden van haar auto werden lek gestoken en haar auto zowel als die van haar vader werd bekrast en beschadigd. Uiteindelijk was de politieagente het beu en liet zich naar een andere stad overplaatsen.

Niet de eerste keer dat clans politieagenten bedreigen
Reden voor de aanvallen zou het feit geweest zijn dat de jonge agente een woning betrokken zou hebben boven een bij de leden van de Al-Zeif-clan populaire bar. Dat was voor de criminele structuren blijkbaar niet bevorderlijk. Het is echter waarschijnlijk niet voor het eerst dat de politie in Peine werd geïntimideerd. “De plaatselijke politie is extreem geïntimideerd. Agenten worden tijdens patrouilleritten in herkenbare en in civiele politieauto´s gefotografeerd”, citeert de “Bild-Zeitung” een agent.

De politiek ziet de noodzaak om in te grijpen
De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Niedersachsen, Boris Pistorius (SPD), veroordeelde gebeurtenissen scherp en verklaarde: “We treden deze vorm van criminaliteit, die zich juist daardoor onderscheidt dat ze de rechtstaat niet accepteert en haar vertegenwoordigers en vertegenwoordigsters probeert te intimideren, vastberaden en consequent met alle middelen van de rechtstaat tegemoet.”

Bron: www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/29 ... verhuizen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten