Black Lives Matter: Rellen en demonstraties

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Black Lives Matter

Bericht door Pilgrim »

Londen: complete escalatie van etnische onlusten

Geplaatst op 1 augustus 2017

Afbeelding

Schokkende beelden uit het oosten van Londen: na protesten tegen politiegeweld is het tot massale onlusten gekomen. De demonstranten – overwegend zwarte Afrikanen – gooiden volgens “International Business Times” flessen en vuurwerk naar politieagenten en richtten straatblokkades op. Er werd zelfs met molotovcocktails gegooid. Video´s tonen de schokkende aanvallen op politieagenten (video´s o.a. in de bron).

De oorzaak van de in het Londense stadsdeel Dalston bijzonder massale etnische onlusten was de dood van de 20-jarige zwarte Rashan Charles op 22 juli. De vermeende drugsdealer werd door de politie aangehouden. In een winkel kwam het tot een handgemeen tussen de agenten en Charles.

Drugs als doodsoorzaak vermoed
Kort nadat politieagenten hem wilden arresteren, overleed hij aan verstikking. De oorzaken van het tragische voorval zijn nog niet duidelijk. Volgens berichten in de Britse media geven politieagenten aan dat de zwarte een pakketje zou hebben willen doorslikken dat de ambtenaren uit zijn keel hadden willen verwijderen. Blijkbaar ging het om een met drugs gevuld pakketje. De dood van de 20-jarige zal nu door een onafhankelijke commissie onderzocht worden.

Protesten escaleren snel
Links-extremisten en activisten van de “Black Liver Matter”-beweging lieten zich ondanks de onopgehelderde omstandigheden rondom het dodelijke incident de kans niet nemen om binnen korte tijd tot protesten op te roepen. De in het begin vreedzame protesten escaleerden compleet binnen enkele dagen. Extremisten dreigden na de dood van Charles met “wraakacties” (video´s!).

Racisme tegen blanken
De rellen werden aangewakkerd door de enorme ophef op de sociale media. Zo uitte Jason Osamede, een zwarte gevolmachtigde voor “etnische minderheden” aan het “Pembroke college” van de gerenommeerde “University of Cambridge” zich op Twitter gedecideerd racistisch tegenover blanken en stookte zodoende tot geweld op.

Afbeelding

“Alle blanken zijn racisten. De blanke middenklasse, de blanke arbeidersklasse, blanke mannen, blanke vrouwen, blanke homoseksuelen, blanke kinderen – begrepen?”, twitterde Okundaye.

Politieagenten aangevallen
De Londense demonstranten staken containers, matrassen en andere dingen in brand. In het kader van de onlusten raakten tot nu toe een politieagent en een fietser gewond. Er werd een 17-jarige demonstrant gearresteerd. Bovendien werden meerdere winkels in het Londense district Hackney vernield.

Bron: https://www.wochenblick.at/london-ethno ... n-voellig/

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/08/01 ... -onlusten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Black Lives Matter

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:
Er werd een 17-jarige demonstrant gearresteerd.
Ik lees dit bijna altijd na grootschalige rellen en vernielingen. Slechts 1 persoon, soms twee als uitzondering, wordt aangehouden. Want niemand aanhouden kan natuurlijk niet. Stel je voor dat je alle geweldplegers in de boeien gooit. Het betreft dan ook pure symboliek van een maatschappij die reddeloos verloren is en uitblinkt in apathie en machteloosheid. Misschien wil de Londense politiecommissaris nog even verklaren dat hij begrip heeft voor het ontstane geweld. Een nader onderzoek is al in bewerking. Mogelijk treft de politie grote blaam aan het ontstane racisme. Begrip voor de noden, frustraties en bovenal het minderwaardigheidscomplex van de zwarte medemens staat bovenaan het verlanglijstje van de politieke machthebbers.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Black Lives Matter

Bericht door Ariel »

George Floyd, een zwarte man is gestikt tijdens zijn arrestatie.

In een video die dinsdagochtend lokale tijd rondgaat op sociale media en voor veel ophef zorgt, is te zien hoe een Amerikaanse blanke agent met zijn knie op de nek van George Floyd leunt. De zwarte arrestant roept: „Ik kan niet ademen! Ik kan niet ademen!” naar omstanders. Hij komt uiteindelijk om het leven. In Minneapolis is het toegestaan om te knielen op de nek van een verdachte. De vier betrokken agenten zijn inmiddels ontslagen.

De afgelopen jaren is de politie betrokken geweest bij een reeks van schietpartijen waarbij zwarte mannen om het leven kwamen. Dat leidde tot massale protesten in de VS en de vorming van de protestbeweging Black Lives Matter. Die groep wil een einde aan politiegeweld tegen zwarte mensen.

En zijn dood is nu de reden dat zwarte Amerikanen hun stad Minneapolis afbreken. Zwarte burgers laten een enorme ravage achter in de stad. Winkels worden geplunderd , en er wordt brand gesticht. De politie durft zichzelf niet te laten zien.

Trump krijgt de schuld, want er zijn ’bewijzen’ dat de politieman een Trumpaanhanger en racist zou zijn. Amerikaanse media hebben de meest doorgestuurde berichten uitgezocht en ze bestempeld tot ’fakenews’.

Afbeelding

Inmiddels wordt ook het huis van de agent belegerd. ’Hier woont een moordenaar’ staat er in rode letter op zijn stoep geschreven. Demonstranten lopen met een t-shirt met de tekst ’I can’t breathe’ voor de deur en eisen dat Chauvin voor moord wordt vervolgd. De agent werkte al negentien jaar bij het politiekorps van Minneapolis.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Black Lives Matter

Bericht door Ariel »

Waarom slaan zwarte mensen aan het rellen en plunderen als er iemand uit hun black community door de politie is gedood. :nietverstaan:

Dat gedrag zie je zelden of nooit bij blanken die ook regelmatig door de politie wordt beschoten.
Burgemeester smeekt Minneapolis na rellen en branden: Alsjeblieft, verlaat het gebied

Een grootschalige demonstratie in de Amerikaanse stad Minneapolis na het overlijden van een ongewapende zwarte man, is in de nacht van woensdag op donderdag enorm uit de hand gelopen. Tal van winkels zijn geplunderd en in brand gestoken en een politiebureau is belaagd door een woedende menigte. In ieder geval één relschopper is overleden. De burgemeester van de stad doet een emotionele oproep aan alle betrokkenen. ,,Verlaat het gebied.”

De overleden man betreft waarschijnlijk een plunderaar die door de eigenaar van een winkel is neergeschoten, melden plaatselijke media. Inmiddels is ook een appartementencomplex van vijf verdiepingen hoog ingestort nadat er brand uitbrak.

Naastgelegen gebouwen staan eveneens in lichterlaaie. Als gevolg van de branden is de stroom in de regio voor een groot deel uitgevallen. Ook een filiaal van AutoZone is in brand gestoken.

Afbeelding

Op de drempel van een van de leeggeroofde winkels deed zich nog een schokkend incident voor. Een blanke vrouw probeerde met haar rolstoel de toegangsdeur van de winkel te blokkeren, maar werd door relschoppers tegen haar hoofd geslagen en bespoten met een brandblusser.

De vrouw, die volgens omstanders een mes in haar handen had, beweerde dat ze ‘vreedzaam protesteerde’ om te voorkomen dat mensen de winkel zouden plunderen. Beelden van de gewelddadige confrontatie zijn op grote schaal verspreid op sociale media.

,,Ik werd van achteren gegrepen, mensen grepen mijn rolstoel, ze stalen mijn sleutels, ze pakten alles wat ze van me af konden pakken”, briest de vrouw in een van de video's. Het is niet duidelijk wat er precies vóór het incident is voorgevallen. Een aantal mensen beweert dat de vrouw zelf ook mensen had aangevallen.

De onlusten braken uit in de nacht van woensdag op donderdag rond protesten over de dood van de 46-jarige George Floyd door politieoptreden.

Het was de voorafgaande nacht ook al onrustig, maar de rellen zijn nu zo hevig dat burgemeester Jacob Frey de hulp heeft ingeroepen van de federale autoriteiten om met militairen de orde te herstellen. Agenten plaatsen barricades op de weg en proberen met traangas, flitsgranaten en schuimprojectielen de woedende menigte te verdrijven.

Geldautomaten leeg
Het lijkt vooralsnog weinig effect te hebben: overal in de stad worden winkels geplunderd en vernield. Ketens als Target, Wendy’s en Walmart zijn onder meer het doelwit. Op sociale media gaan massaal beelden rond waarop te zien is hoe mensen al rennend de winkels beroven. Volgens de politie zijn zelfs geldautomaten leeggehaald.

Burgemeester Jacob Frey heeft opgeroepen tot kalmte. ,,Ik begrijp de woede en pijn. Alsjeblieft, alsjeblieft Minneapolis. We kunnen niet nóg een tragedie veroorzaken. De situatie is onveilig. Help ons alsjeblieft de vrede te bewaren. Blijf veilig en verlaat het gebied. We waarderen degenen die vreedzaam hebben geprotesteerd, maar nu is het tijd om naar huis te gaan.“

Senator Tina Smith vult aan: ,,Ik bid vanavond voor vrede en genezing in Minneapolis, terwijl ik sirenes en explosies hoor in onze stad.” Gouverneur Tim Walz zei: ,,De situatie in Minneapolis is uitgedraaid op een uiterst gevaarlijke situatie. Verlaat voor alle veiligheid het gebied en laat brandweerlieden en paramedici ter plaatse komen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Black Lives Matter

Bericht door Ariel »

A several story construction site collapsed at 2AM in South Minneapolis.

The site was being developed for low income housing.

Rioters cheered as it fell.
Die domme gasten steken hun eigen buurt in brand.


MINNEAPOLIS — Multiple buildings, including businesses, homes and a construction site were engulfed in flames Thursday morning as fire crews across Minneapolis worked to contain the blaze.

Fires broke out at businesses in the area of Lake Street after demonstrations following the police-involved death of George Floyd turned chaotic. An Autozone, a Cub Foods, and an apartment complex under construction, among others, were reportedly impacted by the fires.

Reports of looting and property damage began on Wednesday night, as a peaceful protest following the death of George Floyd turned "from bad to worse," according to news crews on scene.

Earlier Wednesday, Police Chief Medaria Arradondo urged people observing or participating in protests to do so with safety in mind.

Arradondo says he is supportive of peaceful demonstrations, but says a small minority of those out on the streets are not focused on that.

A state official told KARE 11 that the state has deployed Minnesota State Troopers to assist the scene in Minneapolis.

The St. Paul Police Department had sent at least 40 officers to help aid the Minneapolis Fire Department in their fight against fires in the city.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Black Lives Matter

Bericht door Ariel »

The morning after in Minneapolis.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6557
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Black Lives Matter

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:Trump krijgt de schuld, want er zijn ’bewijzen’ dat de politieman een Trumpaanhanger...
Daar durf ik wel iets om te verwedden. De politieagent is namelijk een man en hij werkt.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 41941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Black Lives Matter

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Demonstranten verzamelen zich voor een in brand gestoken slijterij bij het hoofdbureau voor politiepatrouilles en onderzoek in Minneapolis dat later in vlammen op zou gaan.
Minneapolis Mayor Jacob Frey addresses the burning of a police precinct amid protests over the fatal arrest of George Floyd: "The symbolism of a building cannot outweigh the importance of life, of our officers or the public."
Donald J. Trump
@realDonaldTrump
I can’t stand back & watch this happen to a great American City, Minneapolis. A total lack of leadership. Either the very weak Radical Left Mayor, Jacob Frey, get his act together and bring the City under control, or I will send in the National Guard & get the job done right.....
https://twitter.com/realDonaldTrump/sta ... 0172615680

Minneapolis beleeft derde relnacht na dood zwarte arrestant: politiebureau in vlammen op
https://www.ad.nl/buitenland/minneapoli ... ~af7053f4/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Black Lives Matter riots

Bericht door Ariel »

Angstig, als je in zo'n buitenwijk woont. :emm2:
Rioter: ‘We’re Gonna Start Coming to the Suburbs’

“Ain’t nothing left here.”

A man interviewed on camera during last night’s chaos in Minneapolis warned that rioters are planning on “coming to the suburbs” if they don’t get what they want.

The twin cities were once again rocked by a night of absolute bedlam as more stores were looted and rioters set fire to the 3rd police precinct building, prompting cops to flee the scene.

“It’s real bogus, they gotta hit it right, otherwise this is what’s gonna happen, ain’t nothing left here so when we start coming to the suburbs, when we come to the government center, then what y’all gonna do?” the mask-wearing African American asks.

“You see what I’m saying, so eh that’s just what’s gonna happen, you know – f**k the police,” he adds.

President Trump has promised to bring in the National Guard if local authorities are incapable of handling the violence, something that is pretty much self-evident at this point.

As we highlighted earlier, despite the riots spreading across the country and becoming more violent, the media is still describing the carnage as a legitimate “protest.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Black Lives Matter riots

Bericht door King George »

Ook zwarte politiemannen pakken een (zwarte) arrestant wel eens bij de keel. En dan zeurt er niemand.


As George Floyd Video Makes MSM Headlines, Clip of Black Cop Violently Choking Young Man Nowhere To Be Seen
https://www.westernjournal.com/george-f ... here-seen/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Black Lives Matter

Bericht door King George »

Ariel schreef:The morning after in Minneapolis.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Gewoon de ravage laten liggen en niks meer herbouwen. Een soort monument dus.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Black Lives Matter

Bericht door Ariel »

King George schreef: Gewoon de ravage laten liggen en niks meer herbouwen. Een soort monument dus.
Trump tweeted
The National Guard has arrived on the scene. They are in Minneapolis and fully prepared. George Floyd will not have died in vain. Respect his memory!!!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Black Lives Matter riots

Bericht door King George »

Afbeelding

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Black Lives Matter riots

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Black Lives Matter riots

Bericht door King George »

Afbeelding

Afbeelding
Laatst gewijzigd door King George op za mei 30, 2020 12:57 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Black Lives Matter riots

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Burgemeester Jacob Frey van Minneapolis, die met hetzelfde deeg gebakken is zoals ook Justin Trudeau , Jesse Klaver, Emmanuel Macron, of onze eigen Robbie Jetten , heeft de oplossing gevonden voor de rellen in Minneapolis.

Hij liet het transgender raadslid Andrea Jenkins het “Amazing Grace.” zingen.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Black Lives Matter riots

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Black Lives Matter riots

Bericht door Ariel »

Minnesota klaar voor troepeninzet bij protesten, noodtoestand in Atlanta

Minnesota houdt 1700 militairen gereed om te kunnen ingrijpen bij de toenemende protesten na de dood van de zwarte George Floyd bij zijn arrestatie. Gouverneur Tim Walz van de Amerikaanse staat heeft dat aangekondigd.

Walz gaf eerder een bevel voor een tijdelijke avondklok voor de steden Minneapolis en St. Paul na drie nachten van protesten in het grootstedelijk gebied. „Onze staat verkeert in chaos”, zei hij vrijdagavond op de televisie. Dit is „een ongekende bedreiging voor onze staat.”

Het uitgaansverbod voor vrijdag en zaterdag geldt van 20.00 uur in de avond tot 06.00 uur ’s ochtends in beide steden. Veiligheidsfunctionarissen en eerstehulpverleners zijn vrijgesteld van de beperkingen, evenals mensen die op de vlucht zijn voor gevaar of daklozen.

„We proberen alle tools die we hebben te gebruiken” omdat relschoppers „erop uit zijn om zoveel mogelijk schade aan te richten als ze kunnen”, zei de gouverneur. Hij voegde eraan toe dat eerst de onrust moet worden beheerst voordat de gemeenschap in staat is om problemen aan te pakken, waaronder ” systemische ongelijkheden en discriminatie „die hebben geleid tot de dood van Floyd. „We moeten dit hoofdstuk eerst stoppen om bij het andere te komen.”

Noodtoestand in Amerikaanse stad Atlanta na geweld bij protest
Na gewelddadige protesten tegen politiegeweld is de noodtoestand uitgeroepen voor de Amerikaanse stad Atlanta in de staat Georgia en andere steden in de omgeving.

Walz gaf eerder een bevel voor een tijdelijke avondklok voor de steden Minneapolis en St. Paul na drie nachten van protesten in het grootstedelijk gebied. „Onze staat verkeert in chaos”, zei hij vrijdagavond op de televisie. Dit is „een ongekende bedreiging voor onze staat.”

Het uitgaansverbod voor vrijdag en zaterdag geldt van 20.00 uur in de avond tot 06.00 uur ’s ochtends in beide steden. Veiligheidsfunctionarissen en eerstehulpverleners zijn vrijgesteld van de beperkingen, evenals mensen die op de vlucht zijn voor gevaar of daklozen.

„We proberen alle tools die we hebben te gebruiken” omdat relschoppers „erop uit zijn om zoveel mogelijk schade aan te richten als ze kunnen”, zei de gouverneur. Hij voegde eraan toe dat eerst de onrust moet worden beheerst voordat de gemeenschap in staat is om problemen aan te pakken, waaronder ” systemische ongelijkheden en discriminatie „die hebben geleid tot de dood van Floyd. „We moeten dit hoofdstuk eerst stoppen om bij het andere te komen.”

Na gewelddadige protesten tegen politiegeweld is de noodtoestand uitgeroepen voor de Amerikaanse stad Atlanta in de staat Georgia en andere steden in de omgeving.

Ongeveer 500 leden van de Nationale Garde zullen worden ingezet om mensen en eigendommen te beschermen, schreef de gouverneur van Georgië, Brian Kemp zaterdagochtend op Twitter.

Volgens berichten in de media had de burgemeester van Atlanta, Keisha Bottoms, gevraagd om de maatregel na de gewelddadige protesten die volgden op de dood van de zwarte George Floyd. Demonstranten vielen vrijdag onder meer het hoofdkantoor van CNN aan.

De zender toonde livebeelden van het eigen hoofdkwartier, die lieten zien hoe demonstranten van buiten objecten naar politieagenten bij de ingang van het gebouw gooiden. Op de website van de lokale omroep WRCB TV werd een foto van een brandende auto getoond.
Er zijn ook zwarte mannen die een politieagent beschermen. icon_thumbup.gif

Tell this story. A group of black men ensure no harm comes to a police officer in Louisville riots.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2551
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Black Lives Matter riots

Bericht door silkyboxershortXL »

Battlefield America
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Black Lives Matter riots

Bericht door Pilgrim »

Selectieve verontwaardiging!

Afbeelding

Natuurlijk heeft de politie in Minneapolis buitensporig geweld gebruikt tegen de zwarte man. Maar de meeste zwarte mensen werden/worden door mede zwarten gedood volgens cijfers uit 2015.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Black Lives Matter riots

Bericht door King George »

Totale gekte in Amerika! Allemaal op beeld: berovingen, plunderingen, betaald rellen, een man met pijl en boog op straat en zelfs kindmilities!

Afbeelding
Screenshot van gekte in Amerika. Agent in burger voorkomt dat betoger AR-15 uit brandende auto steelt. Via @Tbone_1218

Door Wout Willemsen 31 mei 2020

Wat in de Verenigde Staten gebeurt heeft helemaal niets meer te maken met een strijd tegen onrecht en racisme, of andere nobele doeleinden. Dit is gewoon een ordinaire burgeroorlog in wording! Moet je toch eens kijken…

Wat een gekkenhuis daar, in Salt Lake City loopt gewoon een man met pijl en boog over straat, te richten op demonstranten! En de demonstranten bestormen en ontwapenen hem uiteindelijk, maar gaan helaas zelf ook weer véél te ver:
En hier zien we iemand waarvan wordt beweerd dat hij de eigenaar is van een zaak die wordt geplunderd. Hij zou zijn zaak, vermoedelijk met een machete, willen beschermen tegen plunderaars. Hij werd uiteindelijk zelf slachtoffer van geweld doordat hij werd overmeesterd door de demonstranten. Die trapten hem finaal in elkaar en jatten vervolgens ook nog z’n portemonnee, toen hij op straat lag te bloeden. Momenteel verkeert hij in kritieke toestand:
[img]https://pbs.twimg.com/profile_images/1261524813304102912/hBhPRBuJ_400x400.jpg[/img] [b]Michel James Coudry[/b] @Michael Coudry schreef:
here's the full unedited video of them throwing things at him before he rushed at them
En wanneer er wordt gestreden voor rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en beschaving kan cheesecake natuurlijk niet ontbreken:
Voor anderen is cheesecake helaas niet genoeg. Die willen liever een AR-15 geweer en brandende politieauto’s. Want dat is hoe vreedzaam protesteren tegenwoordig het beste werkt:
Het is echt een gekkenhuis geworden daar. Hier zelfs beelden van wat lijkt op een kindmilitie in Atlanta:

DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Black Lives Matter riots

Bericht door King George »

Volgens de Federal Crime Statistics is 12 procent van de door geweld om het leven gekomen blanken gedood door de politie. Bij zwarten is dit slechts 4 procent.

Er is geen sprake van ’een oorlog tegen zwarten’. Zwarten worden verhoudingsgewijs niet vaker doodgeschoten door de politie. Er zijn gewoonweg vaker confrontaties tussen zwarten en de politie, omdat in de VS de zwarten zeven keer vaker misdrijven plegen dan blanken.

13 procent van de bevolking is zwart, maar zwarten zijn betrokken bij 26 procent van de misdrijven waarbij wordt geschoten door de daders. 52 procent van de moorden wordt begaan door zwarten. In New York zelfs 75 procent van de moorden en daar is 23 procent van de bevolking zwart. In vergelijking: in New York is 39 procent blank en die zijn slechts voor 2 procent van de moorden verantwoordelijk.

In de 75 grootste Amerikaanse gemeenten maken de zwarten 15 procent van de bevolking uit en ze zijn verantwoordelijk voor 62 procent van de roofovervallen en 57 procent van de moorden. Het is dus evident dat de politie verhoudingsgewijs vaker moet optreden tegen zwarten en daar zijn nu eenmaal risico’s aan verbonden. Dat desondanks ze relatief gezien minder vaak dan blanke daders door de politie worden gedood, bewijst hoe zorgvuldig de politie is om discriminatie of racisme te vermijden.

De overgrote meerderheid van vermoorde zwarten werd door zwarten gedood. Op 6000 door geweld gedode zwarten in 2014 werden er 120 gedood door de politie.

https://www.realclearpolitics.com/video ... matter.htm
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Black Lives Matter riots

Bericht door Ariel »

Antifa heeft er zin in. In Engeland beginnen ze ook te rellen.
Black Lives Matter protesters with signs demanding 'abolish the police' and claiming 'riot is the language of the unheard' gather in London and promise more demos today as George Floyd violence escalates in US

Black Lives Matter protesters took to the streets of London on Saturday and promised more demonstrations across the UK today after the death of George Floyd in America.

Yesterday, Britons took to the streets of London with some shouting: 'The UK is not innocent'.

In Peckham, London, buses and cars were forced to a standstill on Saturday afternoon when hundreds of Black Lives Matter protesters furious at the Floyd's slaying marched along the main road.

Videos posted on social media show groups shouting 'no justice, no peace' and 'stop killing the mandem [friends]' as they marched and congregated in the south-east London district.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48846
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Black Lives Matter riots

Bericht door Pilgrim »

Geweld, plundering en brandstichting in grote Amerikaanse steden – Trump wil “genezing in plaats van haat”

Geplaatst op 31 mei 2020

Afbeelding

Uitgaansverboden en oproepen hebben niet geholpen: in Amerikaanse steden kwam het na de dood van de zwarte George Floyd opnieuw tot zware onlusten. De Amerikaanse president Donald Trump: “Genezing in plaats van haat en gerechtigheid in plaats van chaos zijn de opdracht die vervuld moet worden.”

Na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd bij een brute politieactie in Minneapolis is het voor de vijfde opeenvolgende nacht in grote Amerikaanse steden tot onlusten gekomen. In Minneapolis in de staat Minnesota hielden veel mensen zich zaterdag opnieuw niet aan een uitgaansverbod.

De zender CNN meldde dat veiligheidstroepen de relschoppers o.a. met traangas zouden hebben teruggedrongen. In talrijke andere steden kwam het tot onlusten en ook tot plunderingen. De autoriteiten in 25 steden in 16 Amerikaanse staten hebben uitgaansverboden uitgevaardigd. Desondanks kwam het op veel plaatsen tot protesten of onlusten.

Moordaanklacht tegen politieagenten
Floyd (46) was maandag tijdens een brute politieactie overleden. Een van de vier betrokken agenten werd vrijdag aangeklaagd voor moord en gearresteerd: de agent, die Floyd minuten lang zijn knie in de nek van Floyd had gedrukt. Floyd had meerdere malen om hulp gesmeekt, voordat hij het bewustzijn verloor, zoals door voorbijgangers opgenomen video´s laten zien.

Los Angeles, Washington en andere grote steden getroffen
Ook in de Californische metropool Los Angeles vaardigden de autoriteiten een nachtelijk uitgaansverbod uit. Burgemeester Eric Garcetti deelde mee dat de maatregel noodzakelijk zou zijn om “de rust te herstellen”. Volgens de politie kwam het in het centrum tot “grote en gewelddadige protesten”. Demonstranten en relschoppers hielden zich niet aan het uitgaansverbod. Op televisiebeelden was te zien hoe winkels in Los Angeles geplunderd werden.

Voor het Witte Huis in Washington verhinderden veiligheidstroepen zaterdagavond dat demonstranten daar opnieuw – net als de avond daarvoor – bijeenkwamen. Op televisiebeelden uit Washington was te zien dat een gebouw in het centrum in de brand stond. “Het is een land in chaos”, zei een CNN-presentator.

Nationale Garde van Minnesota geactiveerd
In Minneapolis gold sinds 20.00 uur zaterdagavond een uitgaansverbod. De gouverneur van Minnesota, Tim Walz, had alle inwoners er dringend toe opgeroepen thuis te blijven. Vanwege de onlusten had Walz zaterdag voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog de hele Nationale Garde van de staat gemobiliseerd. De Nationale Garde deelde mee dat ongeveer 2500 van d ein totaal 10.000 gemobiliseerde soldaten zaterdagnacht zouden zijn ingezet om in Minneapolis en omgeving voor orde te zorgen. De andere soldaten zouden klaarstaan voor de komende dagen.

Antifa stookt op tot geweld
De Amerikaanse president maakte links-radicale groepen voor de onlusten in Amerikaanse steden verantwoordelijk. “Het geweld en het vandalisme worden door de Antifa en andere linkse gewelddadige groepen aangevoerd”, zei Trump zaterdagavond (plaatselijke tijd) na het vertrek van Amerikaanse astronauten vanaf Cape Canaveral. “Links-radicale criminelen, misdadigers en anderen in ons land en in de wereld mag het niet toegestaan worden onze gemeenschappen in brand te steken.”

Trump beschuldigde gewelddadige demonstranten ervan de herinnering aan George Floyd te onteren. “Wat we nu in onze straten zien, heeft niets met gerechtigheid of vrede te maken”, zei Trump. “Mijn regering zal een einde maken aan het meutegeweld.”

Trump: “Tragedie wordt misbruikt”
Trump zei: “Ik sta hier voor u als een vriend en bondgenoot van iedere Amerikaan die streeft naar gerechtigheid en vrede.” Hij zou echter strikt tegen diegenen zijn die deze “tragedie” zouden willen misbruiken om te plunderen of te bedreigen. “Genezing in plaats van haat en gerechtigheid in plaats van chaos zijn de opdracht die vervuld moet worden.”

Alleen al in Los Angeles werden bij onlusten na de dood van Floyd meer dan 500 mensen gearresteerd. Ook in andere grote steden kwam het tot arrestaties. Na Trump maakte ook de Amerikaanse minister van Justitie William Bar linkse groeperingen voor de onlusten in veel Amerikaanse steden verantwoordelijk. Het geweld na de dood van Floyd zou gepland zijn en voor rekening komen van “anarchistische links-extremisten”, zei Bar zaterdag.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/05/31 ... -van-haat/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76581
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Black Lives Matter riots

Bericht door Ariel »

En dit zijn de brandhaarden in Amerika

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Plaats reactie