Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76184
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Ariel »

Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

De Nationale Politie houdt informatie achter over de aard en omvang van criminaliteit door asielzoekers. Dat geeft de korpsleiding toe na een juridische procedure van De Telegraaf.

Met een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) vroeg deze krant documenten op bij de politie, die betrekking hebben op misdrijven die zijn gepleegd door nieuwkomers. Aanleiding vormde de golf van winkeldiefstallen en zakkenrollers in Groningen vorig najaar, en het noodbevel van de burgemeester van Weert tijdens de jaarwisseling.

Taboe
Aanvankelijk had de politie tegenover deze krant ontkend dat er überhaupt gegevens worden verzameld over misdrijven onder vreemdelingen die asiel aanvragen. Later kwam de politie hierop terug. Niettemin blijft inzage in de informatie taboe. Het argument dat nu wordt gebruikt om de cijfers onder de pet te houden is ’opsporingsbelang’.

Naar aanleiding van de misstanden in Groningen en Weert sloeg de politie groot alarm. Zo heeft de burgemeester van de Limburgse plaats gezegd genoodzaakt te zijn tot het noodbevel omdat asielzoekers zich schuldig maakten aan onder andere diefstal, geweld en het organiseren van prostitutie in de opvanglocatie. Ook zouden enkele asielzoekers onder de aanranders in Keulen zijn geweest.

In Duitsland zijn wel cijfers vrijgegeven. Vorig jaar werden 174.000 asielzoekers verdacht van het plegen van strafbare feiten. Uit deze statistieken blijkt onder meer dat 35 procent van de verdachten van tasjesroof bij onze oosterburen asielzoekers zijn. Ook bij verkrachtingen, zwartrijden en het vervaardigen van vervalste documenten is het aandeel van asielzoekers onder de verdachten buitenproportioneel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76184
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Ariel »

Stempel ’nationale veiligheid’ wordt als excuus gebruikt

De Nationale Politie is lelijk door de mand gevallen bij de beantwoording van het verzoek om informatie over asielcriminaliteit. Die gegevens zijn er niet, werd kortaf meegedeeld.

Spoiler! :
De brief van de politie waarmee de redactie eerst werd afgescheept.
Juristen van de korpsleiding stelden in de officiële reactie op het zogeheten WOB-verzoek van deze krant, dat door Nederlandse agenten nergens iets op papier zou zijn gezet over deze problematiek. „De gevraagde informatie is niet vastgelegd in documenten.”


Ook zouden geen aparte registraties worden bijgehouden over het aantal asielzoekers dat tegen de lamp loopt. Dit is volgens de politiejuristen zo omdat het korps „immers neutraal staat in de maatschappij in het uitvoeren van haar taak.”
In werkelijkheid blijken er wel degelijk allerlei gegevens te worden verzameld over het onderwerp. Zo doet het Amsterdamse korps dit op verzoek van de burgemeester, die de resultaten vorig jaar ook deelde met de gemeenteraad.

Daarnaast heeft de politie zelfs een speciale taskforce Migratie- en Vreemdelingencriminaliteit. Daar werken misdaadanalisten die als taak hebben meegekregen uit te zoeken of asielzoekers meer criminaliteit plegen dan anderen.

Prul
Over het ontkennen van het bestaan van documenten put de Nationale Politie zich nu uit in excuses. „De brief die De Telegraaf ontvangen heeft van de juristen is een prul van een stuk”, laat Jeroen Ranzijn zich ontvallen, woordvoerder van de taskforce.

Namens de korpsleiding zegt Helma Huizing dat „dit niet het antwoord had mogen zijn op de vragen die zijn gesteld.” Ondanks de excuses blijft de gevraagde informatie voorlopig wel onder de pet. Ranzijn: „We komen inmiddels tot de conclusie dat deze stukken allemaal bedoeld zijn voor de opsporing, en daarom op grond van de nationale veiligheid niet naar buiten mogen komen.”

De woordvoerder legt uit dat dit niet betekent dat de omvang van de criminaliteit door asielzoekers zo groot is, dat het land gevaar loopt. Hoe groot het probleem dan wel is, kan hij niet zeggen.

In Duitsland bleek vorig jaar een stevige groei van het aantal misdrijven door nieuwkomers. Het aantal verdachte asielzoekers steeg met 50 procent. De regering in Berlijn zag die stijging al aankomen en besloot daarom vorig jaar dat asielzoekers die zware misdrijven plegen, niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Nederland kent ook zulke regels.

http://www.telegraaf.nl/reportage/28066 ... uus__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20943
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door King George »

Je vraagt je dan af: Is er iets wat wij niet mogen weten?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1594
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Pizzaman »

King George schreef:Je vraagt je dan af: Is er iets wat wij niet mogen weten?
Ja, en we weten ook al wat. Simpelweg worden juristen in dienst genomen om te zorgen dat er geen gedonder komt, als er iets niet klopt.
Daarbij hebben juristen de opdracht om sturend op te treden indien iets wellicht A of B zou kunnen zijn, dit ter bescherming van de broodheer.
Het klopt dus niet dat: de omvang van de criminaliteit door asielzoekers zo groot is, dat het land gevaar loopt.

Kortom, het crimineel gedrag loopt dusdanig de spuigaten uit dat het de vraag is, of dit al dan niet het geval is.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Pilgrim »

PVV-vragen over de berichten “Cijfers onder de pet” en “Stempel nationale veiligheid excuus”

Geplaatst op 28 april 2017

Vragen van de leden Helder en Fritsma (PVV) aan de minister en de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over de berichten “Cijfers onder de pet” en “Stempel nationale veiligheid excuus”:

1.) Kent u de berichten “Cijfers onder de pet” en “Stempel nationale veiligheid excuus”(*)? Klopt de inhoud van deze berichten?

2.) Bent u het met de PVV eens dat de Nederlandse bevolking in het algemeen en de Telegraaf in het bijzonder door/namens de Nationale Politie is voorgelogen door de mededeling dat geen gegevens worden verzameld over misdrijven gepleegd door asielzoekers? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat gaat u daar aan doen?

3.) Bent u het met de PVV dat deze gang van zaken de betrouwbaarheid en het gezag van de Nationale Politie aantast? Zo nee, waarom niet?

4.) Bent u het met de PVV eens dat ook burgemeesters in hun taakuitoefening worden belemmerd als zij dergelijke gegevens niet van de Nationale Politie krijgen, omdat de burgemeesters zo niet voldoende informatie hebben over het (eventuele) gevaar voor de openbare orde of de ingezetenen van hun gemeente? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat gaat u er aan doen?

5.) Bent u het met de PVV eens dat informatie over de aard en omvang van criminaliteit per direct beschikbaar moet zijn voor belanghebbenden in het bijzonder en de Nederlandse bevolking in het algemeen? Zo nee, waarom niet?

6.) Hoeveel criminele asielzoekers zijn er op dit moment in Nederland en hoeveel daarvan lopen (onverhoopt) nog vrij in de samenleving rond?

7.) Bent u het met de PVV eens dat het nu opgevoerde excuus inhoudende het “belang van de opsporing” geen excuus is om deze informatie helemaal niet te delen? Zo nee, waarom niet?

8.) Kunt u er voor zorgen dat alle asielzoekers die een misdrijf hebben gepleegd nooit een verblijfsvergunning krijgen maar van straat worden gehaald en ons land worden uitgezet? Zo nee, waarom niet?

9.) Bent u bereid om de Nederlandse grenzen voor alle asielzoekers te sluiten? Zo nee, waarom niet?

(*) “Cijfers onder de pet” en “Stempel nationale veiligheid excuus” (Telegraaf, 28 april 2017)

Geplaatst door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/04/28 ... id-excuus/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Mahalingam »

Een hooggeleerde zei op de StaatsTV (ik parafrazeer): "Zijn asielzoeker veel minder crimineel (want vluchteling, zielig, traumatisch en dankbaar) dan de bevolking dan zouden we dat horen Nu worden we dom gehoudem omdat mogelijk de werkelijkheid nogal vooroordeelbevorderend is."
Ik schat dat ze minimaal net zo crimineel zijn als onze niet-westerse inwoners. Dus een faktor 5.
En aangezien de niet-westerse allochtonen voor de helft vrouw zijn en de asielzoekers nagenoeg allemaal mannen, verwacht ik een navenant (2x) hoger misdaadcijfer ten opzichte van allochtonen.
Rekenkundig wordt dat dan 10 maal crimineler dan de inboorlingen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1594
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Pizzaman »

Mahalingam schreef:Een hooggeleerde zei op de StaatsTV (ik parafrazeer): "Zijn asielzoeker veel minder crimineel (want vluchteling, zielig, traumatisch en dankbaar) dan de bevolking dan zouden we dat horen Nu worden we dom gehoudem omdat mogelijk de werkelijkheid nogal vooroordeelbevorderend is."
Ik schat dat ze minimaal net zo crimineel zijn als onze niet-westerse inwoners. Dus een faktor 5.
En aangezien de niet-westerse allochtonen voor de helft vrouw zijn en de asielzoekers nagenoeg allemaal mannen, verwacht ik een navenant (2x) hoger misdaadcijfer ten opzichte van allochtonen.
Rekenkundig wordt dat dan 10 maal crimineler dan de inboorlingen.
Nou, ik vrees dat ik je dan moet teleurstellen, dat gaat 'm niet worden. :no1:
Antillianen zijn, volgens de statistieken, maar liefst 16x meer crimineel dan de gemiddelde kaaskop.
Volgens jou zijn de Nieuwe Nederlanders dan 2x zo lief als Antillianen? Positievo! :razz:

Uit de nieuwsitems die WEL naar boven komen, heb ik niet bepaald de indruk dat zulks het geval zal zijn.
Eerder nog 2x zo erg als Antillianen. En dan geen 50/50 m-v, dus zeg maar 3-4x. :smartass:
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76184
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Ariel »

De Nationale Politie heeft geprobeerd te voorkomen dat De Telegraaf zou schrijven over het achterhouden van cijfers over asielcriminaliteit.

Wanneer de Telegraaf hierover niet zou publiceren, zou de redactie in ruil daarvoor ander nieuws krijgen over de aanpak van bijvoorbeeld zakkenrollers uit veilige landen en uitgeprocedeerde asielzoekers die het land weigeren te verlaten en onderduiken in de illegaliteit.

Als kers op de taart zou bovendien korpschef Erik Akerboom een ’exclusief interview’ geven over de problematiek.

Voorwaarde was wel dat er geen artikel zou worden gepubliceerd over het onjuist en onvolledig informeren van De Telegraaf in een procedure op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) van de Telegraaf.

Politie zwalkt over zwijgdeal

De Nationale Politie zegt nooit de intentie hebben gehad om een ’zwijgdeal’ aan De Telegraaf te bieden. In ruil daarvoor had deze krant dan moeten afzien van publicatie van een verhaal over politiegeblunder inzake gegevens over criminaliteit door asielzoekers. „We betreuren dat het zo overkwam.”

Hoofdredacteur Paul Jansen van De Telegraaf zegt in een reactie dat de krant staat voor haar verhaal. „De politie is in deze kwestie niet erg geloofwaardig. Eerst werd gelogen over het bestaan van cijfers rond asielcriminaliteit, en nu worden weer onwaarheden verteld over pogingen om publicatie in De Telegraaf hierover te voorkomen. Ik vind het een aanfluiting. De politie moet betrouwbaar en transparant zijn.” De politie bood de deal zowel mondelijk als schriftelijk aan.

Volgens een politiewoordvoerder heeft de politie inderdaad een ander verhaal aangeboden maar was dat ter compensatie voor het achterhouden van de cijfers over asielcriminaliteit. „Het was niet goed van ons dat we zeiden dat er geen cijfers waren en vervolgens dat we ze niet konden vrijgeven vanwege het opsporingsbelang. Dat was onhandig en bovendien in strijd met de wet (openbaarheid van bestuur). Toen hebben we geprobeerd om er met De Telegraaf uit te komen door ze een ander verhaal aan te bieden. Ook dat is onhandig gecommuniceerd. We betreuren het dat het overkwam alsof we een zwijgovereenkomst wilden sluiten.”

Eerder meldde de politie ten onrechte aan De Telegraaf dat het korps geen gegevens had over criminaliteit door asielzoekers. De krant had om de cijfers gevraagd. Volgens de politiewoordvoerder zullen de documenten nu wel worden vrijgegeven, alleen „is het aan de juristen welke stukken naar buiten komen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76184
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Ariel »

Vanuit de Tweede Kamer klinkt de eis dat de politie op de proppen moet komen met de gevraagde gegevens. PVV-Kamerlid Lilian Helder noemt het ’schandalig’ dat dit nog niet gebeurd is. „De politie ondermijnt haar eigen gezag door eerst te liegen over deze informatie en vervolgens het opsporingsbelang als excuus op te voeren om de cijfers alsnog geheim te houden”

CDA-Kamerlid Chris van Dam vindt ook dat transparantie voorop moet staan. Het argument van het opsporingsbelang verwijst de voormalig politieman linea recta naar de prullenmand. „Die vlieger gaat alleen op als het gaat om een concreet onderzoek. En ik kan me niet voorstellen dat de politie nu bezig is met een onderzoek naar álle asielzoekers in heel Nederland.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Pilgrim »

De Nationale Politie: “Waakzaam en dienstbaar”...

Afbeelding

WTF!?: Politie bood journalisten zwijgdeal
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20943
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door King George »

Ik heb die moord niet gepleegd, maar ik kan me indenken dat het nog rokende pistool in mijn hand voor enige verwarring zorgde...
Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Pilgrim »

Criminele asielzoekers

Geplaatst op 29 april 2017

Afbeelding

De Nationale Politie heeft informatie achtergehouden over de aard en omvang van criminaliteit door asielzoekers. Dat gaf de korpsleiding eerder deze week toe na een juridische procedure van het dagblad De Telegraaf. Aanvankelijk had de politie tegenover de krant ontkend dat er überhaupt gegevens werden verzameld over misdrijven onder vreemdelingen die asiel aanvragen. Later kwam de politie hierop terug.

Nadat dit aan de oppervlakte kwam, bleek dat de politie de ophanden zijnde publicatie van die pijnlijke missers wilde voorkomen. Namelijk door de Telegraaf ‘ander nieuws’ te bieden, over zakkenrollers uit veilige landen en afgewezen asielzoekers die onderduiken.

Wanneer de politie weigert de feiten omtrent criminele gelukszoekers bekend te maken, dan is dit in opdracht van de korpsleiding en dient de Kamer hier eigenlijk om te vragen. Want dergelijke informatie is niet alleen van belang voor het beleid inzake uitzetting, identiteitscontrole, bewegingsvrijheid en toelating, maar ook voor gemeenteraden die een beslissing over het vestigen/uitbreiden van een AZC moeten nemen. In Duitsland heeft de gebrekkige registratie en bewaking van persoonsgegevens en verblijf niet alleen geleid tot een enorme golf van criminaliteit, doch ook tot de asieluitkering aan een Duitse luitenant die zelfs geen woord Arabisch spreekt en zich naar verluidt bezighield met het voorbereiden van een terreuraanslag.

Wanneer we dergelijke onverkwikkelijke zaken tegen het licht houden, dan doemen angstwekkende scenario’s op. Wanneer de overheid en haar instituties componeren wat nieuws is en op welke wijze dat gepresenteerd moet worden, dan spreken we over niets minder dan ‘propaganda’. In ons land is nog niet eerder op zo’n pijnlijke wijze duidelijk geworden dat het vermoedelijk schering en inslag is. Dat betekent vervolgens ook dat het publiek voortdurend in onwetendheid is of doelbewust op het verkeerde been wordt gezet. Daarmee ligt meer ‘de bijl aan de wortel van onze democratie’ dan Hans Wiegel vorige week opperde over de invoering van een referendum.

Zo crimineel als de neten
Anderzijds is het zo, dat wanneer de politie en de politiek willens en wetens de cijfers onder de pet houden over de mate van criminaliteit onder de asielzoekers, diezelfde asielzoekers waarschijnlijk zo crimineel als de neten zijn. Immers: als dat niet zo was, had de politie of de politiek geen enkele reden om die cijfers buiten de openbaarheid te houden. Integendeel zelfs.

Overigens: denken we ons eens in wat dit betekent voor de talloze asielzoekers die wel degelijk ten einde raad hier in Europa aankloppen, omdat het leven in hun islamitische thuislanden ondraaglijk is geworden door de invloed van Sharia en onzinnige machtswellust van de zich als ‘geestelijken’ verkopende predikers-bovenlaag? Dat is kennelijk voor de korpsleiding van de Nationale Politie van nul en generlei waarde.

Op 6 mei 2017 is het precies 15 jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord. Zijn haarscherpe visie op de multiculturele samenleving, Europa, bureaucratie, de gezondheidszorg en het onderwijs is nog altijd zeer actueel. Toch lijkt de gevestigde orde nog maar weinig van Fortuyn´s waarschuwingen en aanbevelingen te hebben geleerd.

Nee: het is nog veel erger geworden.

Misschien heb ik toch goed bericht voor u. Vrijwel altijd is in landen waar de heersende elites dachten de zaak naar willekeur te kunnen bedotten werkelijk de pleuris uitgebroken. Een uitdijende technocratie namelijk verwijdert zich zodanig ver van zijn eigen legitimatie, dat die legitimatie uiteindelijk wordt ingetrokken.

Een slecht bericht heb ik natuurlijk ook: meestal heeft dat tot bloedig oproer geleid...

Laten we elkaar sterkte wensen voor de komende tijd en mijn beste wensen gaan daarbij.

Door: Ton Nijhof

https://ejbron.wordpress.com/2017/04/29 ... elzoekers/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20943
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door King George »

Ariel schreef:
Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

De Nationale Politie houdt informatie achter over de aard en omvang van criminaliteit door asielzoekers. Dat geeft de korpsleiding toe na een juridische procedure van De Telegraaf.

Met een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) vroeg deze krant documenten op bij de politie, die betrekking hebben op misdrijven die zijn gepleegd door nieuwkomers. Aanleiding vormde de golf van winkeldiefstallen en zakkenrollers in Groningen vorig najaar, en het noodbevel van de burgemeester van Weert tijdens de jaarwisseling.
Spoiler! :
Taboe
Aanvankelijk had de politie tegenover deze krant ontkend dat er überhaupt gegevens worden verzameld over misdrijven onder vreemdelingen die asiel aanvragen. Later kwam de politie hierop terug. Niettemin blijft inzage in de informatie taboe. Het argument dat nu wordt gebruikt om de cijfers onder de pet te houden is ’opsporingsbelang’.

Naar aanleiding van de misstanden in Groningen en Weert sloeg de politie groot alarm. Zo heeft de burgemeester van de Limburgse plaats gezegd genoodzaakt te zijn tot het noodbevel omdat asielzoekers zich schuldig maakten aan onder andere diefstal, geweld en het organiseren van prostitutie in de opvanglocatie. Ook zouden enkele asielzoekers onder de aanranders in Keulen zijn geweest.

In Duitsland zijn wel cijfers vrijgegeven. Vorig jaar werden 174.000 asielzoekers verdacht van het plegen van strafbare feiten. Uit deze statistieken blijkt onder meer dat 35 procent van de verdachten van tasjesroof bij onze oosterburen asielzoekers zijn. Ook bij verkrachtingen, zwartrijden en het vervaardigen van vervalste documenten is het aandeel van asielzoekers onder de verdachten buitenproportioneel.

Justitie meet met twee maten. Wel een politieke inquisitie tegen andersdenkenden; Geen vervolging van criminele asieleisers.


Weert: rechter moet OM dwingen asielzoekers te vervolgen

Zes asielzoekers overtraden een bekritiseerd uitgaansverbod rond de jaarwisseling, maar het OM ziet volgens burgemeester Heijmans niet genoeg bewijs.

Burgemeester Jos Heijmans (D66) van Weert wil dat de rechter het Openbaar Ministerie opdraagt om zes asielzoekers te vervolgen. Dat zegt hij in De Telegraaf. Zij overtraden rond de jaarwisseling een omstreden uitgangsverbod, dat door Heijmans was uitgevaardigd om overlast van een groep asielzoekers uit zogeheten veilige landen tegen te gaan.

Heijmans start een artikel 12-procedure, omdat het OM volgens hem ten onrechte te weinig bewijs ziet om de zes te vervolgen. Als de rechter Heijmans’ bezwaar goedkeurt, móét het OM toch een strafrechtelijke vervolging starten. De Weertse burgemeester levert zware kritiek op het OM:

“Het OM had moeten doorpakken. Van het seponeren van deze zaken gaat een heel slechts signaal uit, vooral richting de overtreders. Je moet laten zien dat je hard bent tegen hen, want hun misdragingen zorgen ervoor dat het draagvlak voor de opvang van echte vluchtelingen kleiner wordt.”


Lees verder
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76184
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Ariel »

Duizenden pagina’s onder de pet

Met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur vroeg De Telegraaf in februari alle documenten op die betrekking hebben op het aantal aanhoudingen van migranten. Aanleiding waren een belangrijke tip en de aanhoudende berichten over een golf van misdrijven gepleegd door asielzoekers uit veilige landen.

Een deel van hen doet een bijna bij voorbaat kansloze aanvraag op asiel en gebruikt de maanden die de IND nodig heeft om de hele procedure te doorlopen. In de tussentijd gebruiken zij het azc als uitvalsbasis voor strooptochten, waarschuwden politie en burgemeesters eind vorig jaar.

,,De politie registreert uitsluitend op het geconstateerde strafbare feit en niet op bevolkingsgroepen ofwel op de verblijfsstatus van migranten of dergelijke”, schreven juristen van de korpsleiding in antwoord op dat verzoek. Een fout, gaf de politie al snel toe, want juist vanwege de snel stijgende aantallen nieuwkomers in 2015 waren agenten hier juist volop mee bezig.

Deze cijfers mocht u van de overheid niet zien

De Telegraaf publiceert vandaag wat u eigenlijk niet mocht lezen: onthullingen uit politierapporten over vreemdelingencriminaliteit. De politie deed er alles aan om dit onder de pet te houden. Vooral de misdaad onder kansloze asielzoekers uit veilige landen blijkt welig te tieren, er wordt op bestelling geroofd en dit kan zelfs straffeloos gebeuren.

Asielzoekers die misdaden plegen en worden gepakt, worden lang niet altijd vervolgd. Een deel wordt zonder straf vrijgelaten. Dat gebeurt in de hoop dat ze zo sneller uit te zetten zijn, maar die hoop is regelmatig tevergeefs. Het is een van de vele schokkende onthullingen die uit stapels politie-documenten over vreemdelingencriminaliteit naar voren komen.
Spoiler! :
Straffeloos in de fout

Asielzoekers die misdaden plegen en worden gepakt, worden niet altijd vervolgd. Een deel wordt zonder straf vrijgelaten. Dat gebeurt in de hoop dat ze zo sneller uit te zetten zijn, maar die hoop is regelmatig tevergeefs. Het is een van de vele onthullingen die uit stapels politie-documenten over vreemdelingencriminaliteit naar voren komen.

M ultomappen vol politierapporten over criminaliteit onder vreemdelingen heeft deze krant inmiddels in bezit. Wie de documenten leest, valt van de ene verbazing in de andere. Agenten vertellen er onomwonden in hoe groot de problemen met asielcriminaliteit zijn en welke groepen er voornamelijk verantwoordelijk voor zijn.

Afbeelding

Het had niet veel gescheeld of de informatie was nooit naar buiten gekomen. De Telegraaf kreeg maanden geleden de tip dat de Nationale Politie rapportages over criminaliteit onder vreemdelingen bijhoudt. Met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur werden de stukken opgevraagd. De politie beweerde echter stellig niet over zulke informatie te beschikken. Veel gesteggel later zijn de documenten toch overhandigd en de gigantische omvang ervan alleen al, legitimeert de vraag: hoe heeft iemand ooit kunnen beweren dat deze informatie er niet was? Duizenden pagina’s informatie op landelijk niveau, de onderliggende lokale stukken zijn nog niet eens meegeteld, lijken moeilijk te missen. Er is zelfs een speciale ’taskforce’ voor bij de politie.

In de documenten over de jaren 2015 en 2016 wordt duidelijk dat de asielcriminaliteit in de loop der tijd is gaan verschuiven. Mensen uit veilige landen, die nul kans maken op een verblijfsvergunning hier, worden langzamerhand steeds meer verantwoordelijk voor de misdaad door vreemdelingen. In de eerste tien maanden komt twee derde van de verdachte asielzoekers uit een veilig land. Zij plegen met name winkeldiefstallen. Eén vreemdeling werd zelfs van 13 delicten verdacht.

Afbeelding

Asielzoekers uit deze groep ’veilige-landers’ reizen vaak door heel Europa. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat ze daarbij rekening houden met waar de beste asielzoekerscentra en omstandigheden voor vreemdelingen zijn. Ze nemen snel weer de benen als uitzetting dreigt. Zo hoppen deze migranten van land naar land. Zij zorgen voor zó veel problemen dat de politie in de loop van 2016 aparte wekelijkse rapporten over de misdaden van deze specifieke groep gaat bijhouden. In die rapporten wordt duidelijk dat de politie naarstig zoekt naar manieren om het grote probleem in te dammen.

De frustratie spat er vanaf als agenten beschrijven dat een deel van deze asielzoekers uit veilige landen niet eens vervolgd wordt de keren dat de politie ze wel in de kraag vat. Tijdens een rondgang in november 2016 komt de landelijke taskforce er achter dat dit bij meerdere eenheden speelt. De zaak wordt in een dergelijk geval geseponeerd en de verdachte kan gaan.

Het idee achter die vrijlating is volgens de politierapportage dat iemands asielaanvraag bijvoorbeeld is afgewezen en dat die sneller is uit te zetten als er geen strafzaak loopt. Maar die uitzetting gebeurt vaak niet of laat tijden op zich wachten. Het resultaat is dat de vreemdeling straffeloos in Nederland kan blijven, terwijl de politie van zijn misdaden weet.

De afdeling van de politie die over vreemdelingencriminaliteit gaat, schrijft daar eind 2016 dan ook over: „De vraag is of seponeren van zaken wenselijk is als de verdachte niet gelijk uitgezet kan worden en dus tot uitzetting in vrijheid in Nederland verblijft. Daar geef je een onwenselijk signaal mee af, namelijk dat het plegen van misdrijven niet bestraft wordt tot iemand uitgezet wordt.” Het OM zegt niet op de vrijlatingen te kunnen reageren.

Het is niet het enige punt in het dossier waar de sterke arm wat machteloos blijkt te staan. Asielzoekers die uit veilige landen komen, blijken keer op keer de asielzoekerscentra als een soort post te beschouwen waarvandaan ze ’strooptochten’ kunnen doen. Een voorbeeld toont dat pijnlijk aan. In december vorig jaar krijgt de politie een melding van een collega van de Marechaussee die een aantal nachtdiensten op rij heeft gedraaid bij een asielzoekerscentrum. „Daarbij viel het hem op dat ELKE NACHT rond 03.00 uur er een uitloop is van azc’ers.” Waar ze precies naartoe gaan is de politie onbekend, maar de Marechaussee ziet wel dat ze het nabijgelegen Delfzijl ingaan.

De asielzoekers uit veilige landen lijken soms zelfs onderdeel te zijn van georganiseerde misdaadgroepen. De politie beschrijft Oost-Europese migranten die op bestelling stelen. Een product wordt dan bijvoorbeeld in grote aantallen gestolen, zoals opzetborstels van elektrische tandenborstels. Ook worden er complete bestellijsten aangetroffen.

Welke van de veilige-landers de meeste ellende veroorzaakt, verandert ook met de tijd. Naarmate 2016 vordert is de criminaliteit duidelijk steeds meer de schuld van Marokkanen en Algerijnen die plots massaal naar Nederland trekken. Eerst waren het nog andere groepen, vooral Oost-Europeanen zoals Albanezen, die volgens de politie veel misdaad op hun conto konden schrijven. Zo is er halverwege een statistiek gemaakt waarin duidelijk gemaakt wordt welke nationaliteiten relatief het meest worden aangehouden.

Georgiërs staan op dat moment met stip op 1. Ze werden in de anderhalf jaar daarvoor 8,9 keer vaker aangehouden dan een gemiddelde asielzoeker. Eind 2016 ziet de politie echter dat Noord-Afrikanen de koppositie in de misdaad overnemen. Dan luiden rapportages plots: „De mannen met als herkomst Marokko zijn verantwoordelijk voor de meeste strafbare feiten afgelopen week. Tevens komen de mannen met herkomst Algerije en Tunesië regelmatig in beeld als verdachte.” Dé hotspot voor deze criminaliteit van veilige-landers is volgens de rapporten Noord-Nederland.

Ook als het gaat om andere zaken van criminaliteit, zoals overlast veroorzaken op de opvang zelf en het lastig vallen van vrouwen, staan Marokkanen eind 2016 op nummer 1. Over de incidenten die deze vreemdelingen uit veilige landen in de azc’s veroorzaken, schrijft de politie uitvoerig. Vaak is er alcohol en drugs in het spel. Politiemensen doen zelfs in een saillante passage de werkwijze van de criminelen uit de doeken. „Opvallend gegeven: Noord-Afrikanen bewaren scheermesje in mond”, begint deze uitleg. „In enkele Noord-Afrikaanse landen wordt geleerd om een scheermesje in de wangzak te plaatsen tijdens incidenten. Op het moment dat het nodig is, wordt het mesje tussen de tanden gefriemeld en buigt men zich naar de tegenstander om schade in nek en gezicht aan te richten. Dit is de laatste paar maanden een aantal keren voorgevallen.”

Agressie bij veilige-landers op het azc komt bovendien vaak voor: nog voor de piek in de komst van Marokkanen, worden er 200 gevallen per maand geregistreerd. Dat zijn geen misdrijven, maar de diensten zijn er wel druk mee. „Men weet de grens op te zoeken zodat het dan niet altijd in een strafbaar feit resulteert maar politie-inzet wel noodzakelijk is.”

Primium Telegraafr
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76184
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Ariel »

Gevluchte Iraniër losgeslagen

Een voorbeeld van een criminele asielzoeker diende zich gisteren aan bij de rechtbank in Zwolle. Een 24-jarige man uit Iran heeft vorig jaar in korte tijd een waslijst aan strafbare feiten gepleegd.

In een periode van vijf maanden en in evenveel verschillende asielzoekerscentra zou de man, die uit Iran vluchtte vanwege zijn seksuele geaardheid, onder meer verantwoordelijk zijn geweest voor zware mishandeling, bedreigingen, vernielingen en brandstichting. Zijn advocaat vreest dat een hard vonnis van de rechter betekent dat zijn cliënt teruggestuurd wordt naar Iran, waar hem de strop wacht.

,,Emotionele chantage”, reageerde de officier van justitie getergd. Want sinds hij in 2015 naar Nederland kwam, ontstak hij keer op keer en vaak stomdronken in razernij.

Reza G. kwam in oktober 2015 naar Nederland en liet sindsdien van zich spreken in de asielzoekerscentra waar hij verbleef. Zelfs in een speciaal azc met gespecialiseerd zorgpersoneel ging het mis. Psychisch onderzoek weigert hij.

In het azc in Dronten stak hij een medebewoner met een mes in het hart. G zei zich er niet veel van te herinneren. Dat was de rode draad: veel drank en weinig herinneringen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76184
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Ariel »

Bijna 10.000 statushouders verdachte

AMSTERDAM - Bijna tienduizend statushouders werden in de eerste negen maanden van 2016 verdacht van een strafbaar feit. Ruim honderd van hen hangt een straf van zes jaar cel of meer boven het hoofd.

Statushouders zijn vluchtelingen die asiel hebben aangevraagd en een voorlopige verblijfsvergunning hebben gekregen. De groep verdachte statushouders wordt nu extra gemonitord, want een stevige veroordeling kan reden zijn hun asielstatus af te nemen.

In 104 gevallen gaat het om ernstige delicten waar jarenlange vrijheidsstraffen op staan, zoals gewapende overvallen of zedenmisdrijven. Deze verdachten hoeven bij een veroordeling op weinig clementie van de immigratiediensten te rekenen. Ook staan er 183 veelplegers op de lijst. Ruim 9300 mensen worden verdacht van een enkel strafbaar feit. Het gaat om statushouders die in 2015 en 2016 een eerste asielaanvraag deden, zoals in totaal in die periode zo’n 60.000 mensen deden. Nareizende gezinsleden horen niet bij deze groep.

Niet elke asielzoeker wordt na een aanhouding wegens vandalisme of winkeldiefstal het land uitgezet, legt Paul van Musscher uit, chef van de eenheid Den Haag van de politie en landelijk portefeuillehouder Vreemdelingenzaken en Migratiecriminaliteit.

Lees (premium): Straffeloos in de fout
,,Er wordt een zogeheten glijdende schaal toegepast. Dat betekent dat je naarmate je langer in Nederland bent, minder snel kunt worden uitgezet bij het plegen van een klein delict. Wie kort in Nederland is, kan wel weer sneller worden uitgezet.”

Of dat daadwerkelijk gebeurt, is niet aan de politie maar aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Die kan deze sanctie pas toepassen als iemand onherroepelijk is veroordeeld. In de praktijk wordt de sanctie minder vaak opgelegd.

,,De mensen die nu op deze lijst van de glijdende schaal staan, worden gemonitord”, legt Van Musscher uit. ,,Dat zijn mensen die nog niet onherroepelijk veroordeeld zijn door de rechter.”

De glijdende schaal is in de jaren negentig ingevoerd om te zorgen dat er minder willekeur zou komen bij het vaststellen of een delict ernstig genoeg is om asiel te weigeren.

Asielzoekers worden het vaakst aangehouden voor diefstal. Andere veelgepleegde delicten zijn ’misdrijven tegen de persoonlijke integriteit’. Daaronder vallen bijvoorbeeld belediging, bedreiging, spugen in het gezicht, aanranding, verkrachting en geweld.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76184
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Ariel »

’Soberder opvang van gelukszoeker’

Het terugdringen van de overlast van stelende asielzoekers uit veilige landen kan alleen als de procedures voor de asielaanvraag op de schop gaan. Ook moeten zij veel soberder worden opgevangen. Dat schrijft de Nationale Politie in een analyse van de problematiek.

Ook snapt de politie niet dat mensen die in Duitsland zijn uitgeprocedeerd en in Nederland opnieuw asiel aanvragen, niet meteen uit de procedure worden gehaald. Op grond van het verdrag van Dublin mag de Immigratie- en Naturalisatiedienst ze meteen overleveren aan de Duitse autoriteiten. „Dit moet binnen een dag mogelijk kunnen zijn”, stelt de politie. Toch gebeurt het niet, met als gevolg dat de lastpakken ongestoord hun gang kunnen gaan in Nederland.

Een oplossing hiervoor moet in EU-verband worden geregeld, ziet de politie. Iets waarin het korps weinig vertrouwen lijkt te hebben. „Dit is geen quick-win, maar er zou wel aan gewerkt moeten worden.”

Een aantal jaar geleden is een speciaal voorrangsbeleid ingevoerd, waarbij deze mensen eruit worden gefilterd en hun procedures sneller worden afgehandeld. Maar ondanks die versnelling zijn ze niet zomaar het land uit. Het duurt gemiddeld drie maanden voor ze vertrokken zijn, biechtte de directeur van de Dienst Terugkeer en Vertrek onlangs op.

Dat is ook de grote frustratie van de politie. „Het verblijf kort houden en terugkeer bevorderen”, beveelt de auteur van de ’probleemverkenning’ aan. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan: al jaren lukt het nauwelijks om uitgeprocedeerde asielzoekers uit te zetten.

Een van de redenen dat dit niet lukt, is dat bijna twee derde van de asielzoekers zonder identiteitspapieren aankomt. Hierdoor is het niet alleen lastig om vast te stellen wie het zijn, maar lukt het ook niet om ze uit te zetten.

Dit is overigens een probleem waar de autoriteiten in bijvoorbeeld België en Duitsland net zo goed mee kampen. De overheden in alle landen proberen momenteel afspraken te maken met landen van waaruit veel kansloze asielaanvragen komen, zoals Algerije en Marokko. Tot nu toe leidde dit echter nog niet tot enig succes.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76184
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Ariel »

Afbeelding

De ‘Voelt u zich geroepen?‘-advertentie is ondertekend door de volgende indrukwekkende lijst van bijna 140 bekende namen:

Deze barmhartige Bekende Nederlanders voelde zich geroepen . Ik vraag me af of ze nog steeds achter hun beslissing staan.
Spoiler! :
Marcus Azzini, artistiek directeur toneelgroep Oostpool
Winfried Baijens, tv-/ radiomaker
Jim Bakkum
Freek Bartels, acteur/zanger
Lotte de Beer, internationaal operaregisseur
Tim den Besten, programmamaker
Hendrik-Jan Biemond, advocaat
Jildou van der Bijl, hoofdredacteur LINDA
Sipke Jan Bousema, presentator
Mano Bouzamour, auteur
Victor Brand, presentator
Ted Brandsen, directeur Het Nationale Ballet
Claudia de Breij
Manuel Broekman, acteur
Benja Bruijning, acteur
Willem de Bruin (The Opposites), tekstschrijver / artiest
Job Cohen
Guy Coolen, artistiek directeur Operadagen Rotterdam
Rafaël van Crimpen, directeur Academie voor Beeldende Vorming
Melle Daamen, directeur Stadsschouwburg Amsterdam
Ellen ten Damme
Dio, rapper
Wendy van Dijk, presentatrice / actrice
Anna Drijver, actrice / auteur
Teus Eenkhoorn, directeur Reinwardt Academie
Jon van Eerd, acteur
Joop en Janine van den Ende
Michiel van Erp, regisseur
Beau van Erven Dorens, presentator
Kim Feenstra, actrice / model
Kinza Ferjani, fotografe
Erland Galjaard, algemeen programmadirecteur RTL Nederland
Carolien Gehrels, bestuurder
Erik van Ginkel, Rijksmuseum
Job Gosschalk, regisseur /producent
Henk Hagoort, voorzitter Raad van Bestuur NPO
Norbert ter Hall, regisseur
Boris van der Ham, auteur / bestuurder
Sandra den Hamer, directeur Eye
Katja Herbers, actrice
Servé Hermans, artistiek leider Toneelgroep Maastricht
Lodewijk Hijmans van den Bergh
Sophie Hilbrand, tv-maker
Onno Hoes, bestuurder
Junkie xl / Tom Holkenborg
Robert de Hoog, acteur
Pieter van den Hoogenband
Jan Hommen
Carice van Houten, actrice
Ivo van Hove, directeur Toneelgroep Amsterdam
Phillip Huff, auteur
Chantal Janzen
Diederik Jekel, wetenschapper / auteur
Huib de Jong, rector Hogeschool van Amsterdam
Igoné de Jongh, ballerina
Jon Karthaus, acteur / filmmaker
Simon Keizer, zanger
Bridget Kievits, CvB Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Kluun, schrijver
Jan Kooijman, acteur / danser / presentator
Will Koopman, hoofd drama Talpa
Jeroen Krabbé, acteur / beeldend kunstenaar
Sven Kramer, topsporter
Saskia Laseur, notaris
Paul de Leeuw
Paul Lightfoot, Nederlands Danstheater
Joris Linssen, zanger / tv-presentator
Patrick Lodiers, programmamaker
Teun Luijkx, acteur
Anouk Maas, musicalster
Cornald Maas, journalist
Madeleine Maaskant, directeur Academie van Bouwkunst
Nicolas Mansfield, directeur Nederlandse Reisopera
Patrick Martens, acteur / presentator
Ricardo “Rico” McDougal (voormalig Opgezwolle)
Dertje Meijer, CEO havenbedrijf Amsterdam
Lennart van der Meulen, directeur VPRO
Hadewych Minis, actrice
Johnny de Mol
Linda de Mol
Fatima Moreira de Melo, oud-topsporter
Ramsey Nasr, schrijver / acteur
Hans van der Noordaa
Saskia Noort, schrijver
Roberto Payer, directeur Hilton en Waldorf Astoria Amsterdam
Wim Pijbes, directeur Rijksmuseum
Sibrand Poppema, voorzitter CvB Rijksuniversiteit Groningen
Wiet Pot
Jan Raes, directeur Koninklijk Concertgebouworkest
Glenn “Typhoon” de Randamie, tekstschrijver / artiest
Jörgen Raymann, tv-maker
Tjitske Reidinga, actrice
Halina Reijn, actrice / auteur
Roy “Fresku” Reymound, tekstschrijver / artiest
Ryclef Rienstra, bestuurder
Yora Rienstra, cabaretière
Shula Rijxman, Raad van Bestuur NPO
Gable Roelofsen, muziektheatermaker / acteur
Bart Römer, directeur van de Nederlandse Film en Televisie Academie
Daan Roosegaarde, kunstenaar
Adelheid Roosen, theatermaker
Yvonne van Rooy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen
Heleen van Royen, auteur
Beatrix Ruf, directeur Stedelijk Museum Amsterdam
Axel Rüger, directeur Van Gogh Museum
Sabri Saad El Hamus, acteur
Wouke van Scherrenburg, journalist
Nick Schilder, zanger
Gijs Scholten van Aschat, acteur
Katja Schuurman
Peggy van Sebillen, algemeen directeur Zuiderlicht
Jan Slagter, bestuurder Omroep Max
Ernst-Daniel Smid, bariton / acteur
Twan “Big2” van Steenhoven, tekstschrijver /artiest / producer
Christine van Stralen, actrice
Jan Taminiau, modeontwerper
Humberto Tan
Doekle Terpstra, bestuurder
Waldemar Torenstra, acteur
Eric Traa, directeur Rabobank Amsterdam Centrum
Rocky Tuhuteru, directeur Tuhuteru en Partners
Junte “Sticks” Uiterwijk (voormalig Opgezwolle), tekstschrijver / artiest
Gerdi Verbeet, oud-voorzitter Tweede Kamer
Hanna Verboom, actrice
Bert Verveld, voorzitter CvB Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Nicolaas Veul, programmamaker
Lies Visschedijk, actrice
Barbara Visser, voorzitter Akademie van Kunsten
Susan Visser, actrice
Henny Vrienten (Doe Maar), tekstschrijver / artiest / componist
Sanne Wallis de Vries, cabaretière
Géza Weisz, acteur
Fons van Westerloo
Max Westerman, journalist
Eva van de Wijdeven, actrice
Janneke van der Wijk, directeur Conservatorium van Amsterdam
Jan van Zijl
Spike van Zoest, DI-RECT & The Deaf
Jan Zoet, directeur Theaterschool
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20943
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door King George »

Hoeveel daarvan hebben daadwerkelijk zelf op eigen kosten zo'n asieleiser exclusief hun latere hele gevolg in huis genomen? Nul?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76184
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Ariel »

King George schreef:Hoeveel daarvan hebben daadwerkelijk zelf op eigen kosten zo'n asieleiser exclusief hun latere hele gevolg in huis genomen? Nul?
Je hoort ze niet meer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20943
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door King George »

Afbeelding

Gutmenschje Sjors Fröhlich tetterde weer eens wat op de gesubsidieerde NPO en ergerde zich aan de vorm van de voorpagina en de koptekst “Deze cijfers mocht u van de overheid niet zien”. Wat maakt die Gutmenschsekte toch zo waarheidsvrezend? Doet de waarheid hun gesubsidieerde clubgebouw soms als een kaartenhuis ineen storten?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20943
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door King George »

Deze cijfers mocht u van de overheid niet zien

Vandaag, 05:30

Jorn Jonker en Jan-Willem Navis
AMSTERDAM - De Telegraaf publiceert vandaag wat u eigenlijk niet mocht lezen: onthullingen uit politierapporten over vreemdelingencriminaliteit. De politie deed er alles aan om dit onder de pet te houden. Vooral de misdaad onder kansloze asielzoekers uit veilige landen blijkt welig te tieren, er wordt op bestelling geroofd en dit kan zelfs straffeloos gebeuren.

Asielzoekers die misdaden plegen en worden gepakt, worden lang niet altijd vervolgd. Een deel wordt zonder straf vrijgelaten. Dat gebeurt in de hoop dat ze zo sneller uit te zetten zijn, maar die hoop is regelmatig tevergeefs. Het is een van de vele schokkende onthullingen die uit stapels politie-documenten over vreemdelingencriminaliteit naar voren komen.


Klik hier voor bekijken video
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 41725
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Mahalingam »

Ariel schreef:
King George schreef:Hoeveel daarvan hebben daadwerkelijk zelf op eigen kosten zo'n asieleiser exclusief hun latere hele gevolg in huis genomen? Nul?
Je hoort ze niet meer.
Ze zijn nu bezig om kwaad te zijn op Trump omdat die nu vreemdelingen mag weren uit failed states die geen persoon/firma hebben in de USA die voor hem/haar garant staat.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48256
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Cijfers over criminele asielzoekers onder de pet gehouden

Bericht door Pilgrim »

„Mega-criminaliteit onder de pet gehouden”

30 juni 2017

Afbeelding

PVV wil Kamerdebat over asielzoekers

DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders is woedend dat criminele asielzoekers straffeloos in de fout blijken te gaan en dat cijfers daarover onder de pet zijn gehouden. „Schandelijk!”


„Honderden asielzoekers per maand verdacht”, verwijst hij naar de berichtgeving van De Telegraaf. Vooral de misdaad onder kansloze asielzoekers uit veilige landen blijkt welig te tieren, er wordt op bestelling geroofd en dit kan zelfs straffeloos gebeuren.

„Mega-criminaliteit”, noemt Wilders dat. „Allemaal onder de pet gehouden.” De PVV-leider wil zo snel mogelijk een debat hierover in de Tweede Kamer.

D66-Kamerlid Maarten Groothuizen reageert eveneens ontsteld. „Als er problemen zijn, dan moeten we dat weten. Ik zie geen reden om belangrijke gegevens onder het tapijt te schuiven, want dan kan het probleem ook niet aangepakt worden.”

Onder de pet
„Dit is criminaliteit en dat moeten we aanpakken. Punt uit”, beaamt CDA-Kamerlid Mona Keijzer. Ook zegt ze het ’onbegrijpelijk’ te vinden dat deze cijfers onder de pet zijn gehouden en wil ze daarover een debat met staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie).

VVD-Kamerlid Malik Azmani wijst erop dat er eerder wel al cijfers over criminaliteit onder asielzoekers aan de Tweede Kamer zijn gestuurd, waarop Dijkhoff ervoor heeft gezorgd dat slecht gedrag eerder consequenties heeft voor het verblijfsrecht. Maar ook volgens Azmani mogen dit soort zaken niet worden geseponeerd. „Deze lui mogen hun straf niet ontlopen en moeten dus vervolgd. Uitzetting staat daar los van.”

Blok: verschrikkelijk
Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) baalt als een stekker. „Dat er allerlei schurken misbruik maken van onze asielprocedure, is verschrikkelijk.”

Dat agenten in de door De Telegraaf opgevraagde documenten constateren dat criminele asielzoekers soms niet worden vervolgd, omdat dit de uitzetting zou bemoeilijken herkent de VVD-bewindsman niet. „Als een vluchteling in Nederland een misdrijf begaat, wordt hij gewoon vervolgd.”

Blok wijst er tevens op dat de asielprocedure vorig jaar is gewijzigd. Voortaan worden de uitzettingsprocedure sneller opgestart voor mensen die weinig kans hebben op verblijf. Voor een grote groep criminele asielzoekers biedt dat echter geen soelaas. Zij komen uit Marokko en Algerije. Deze landen weigeren om hun onderdanen terug te nemen.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Plaats reactie