Speciaal 'aso-azc' voor asielzoekers die zich misdragen

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Speciaal 'aso-azc' voor asielzoekers die zich misdragen

Berichtdoor Ariel » Za Jul 15, 2017 1:00 pm

Amsterdam krijgt opvanglocatie met strikt regime voor overlastgevende asielzoekers

Amsterdam krijgt de eerste Nederlandse opvanglocatie voor overlastgevende asielzoekers. In deze aparte opvanglocatie, een zogeheten Extra Begeleidings- en Toezichtslocatie (EBTL), geldt straks een strikt en sober regime, bedoeld voor asielzoekers die bijvoorbeeld agressief zijn, homo's discrimineren of zich niet aan de huisregels houden.

Dat heeft het Amsterdamse college maandag aan de gemeenteraad laten weten. De EBTL-opvang komt in een voormalige penitentiaire jeugdinrichting in Amsterdam-West en wordt waarschijnlijk nog deze herfst in gebruik genomen. In de inrichting is plek voor vijftig 'overlastgevers', afkomstig uit het hele land. Zij kunnen hier maximaal drie maanden verblijven.

De Amsterdamse opvang is de eerste plek waar het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) overlastgevende asielzoekers samen gaat opvangen. Op andere locaties in het land komen waarschijnlijk nog een of twee EBTL's.

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff kondigde de komst van dit nieuwe type opvang in april al aan. 'Mooi dat we plek hebben gevonden voor 1e aparte opvang voor overlastgevende asielzoekers', twitterde Dijkhoff maandagavond. 'Dank aan Amsterdam en COA.'

Extra handhaving?
In een Extra Begeleidings- en Toezichtslocatie geldt een regime met een dagprogramma en strenge dagregels, maar kunnen bewoners wel gewoon naar buiten. Volgens het Amsterdamse college gaat het om asielzoekers die mensen intimideren, dingen vernielen, homoseksuelen discrimineren, agressief zijn of zich niet aan de huisregels houden, maar nadrukkelijk niet om mensen die psychische problemen hebben of ooit voor een misdrijf zijn veroordeeld.

De gemeente Amsterdam gaat volgende week in gesprek met buurtbewoners, maar laat nu alvast weten extra handhavers in te zetten. Voor meer politie kiest de gemeente niet, aldus een woordvoerder tegen Het Parool. 'Wel zal de wijkagent vaker langskomen. We willen bewoners en bedrijven in de omgeving laten weten dat we het goed in de gaten houden.'

Het COA gaat zelf bepalen wanneer asielzoekers zich schuldig maken aan 'overlastgevend' gedrag. Het moet daarbij proportionaliteit wel scherp in de gaten houden. Volgens Europese richtlijnen mogen de voorzieningen in opvanglocaties namelijk alleen worden beperkt bij grove schendingen van de huisregels, en ernstige vormen van geweld.

'Geen kwestie van rotte appels isoleren'
Homobelangenorganisatie COC pleitte meermaals voor veilige opvanglocaties voor lhbt-vluchtelingen, die in sommige azc's worden uitgescholden, gepest en bedreigd. Het COA en ook veel politici zijn echter mordicus tegen aparte locaties voor kwetsbare asielzoekers. Zij kunnen zich beter vinden in EBTL-locaties, waar daders apart worden gezet, en niet de slachtoffers.

Met het oog op deze slachtoffers noemt VluchtelingenWerk Nederland het 'belangrijk' dat mensen die vluchten voor oorlog en geweld in Nederland een veilige plek vinden. Tegelijkertijd roept dit plan vragen op, vindt VluchtelingenWerk. 'Het gaat niet om asielzoekers die zijn veroordeeld voor een misdrijf, dus hoe gaat het COA vaststellen dat mensen naar deze plek moeten? En hoe lang ze moeten blijven? Bij de uitvoering plaatsen we kritische kanttekeningen.'

Toen het plan voor 'aso-azc's' nog in de kinderschoenen stond, noemde VluchtelingenWerk het 'een slecht idee'. Incidenten in een azc zijn vaak het gevolg van slechte leefomstandigheden, zei de organisatie vorig jaar tegen de Volkskrant. 'Het is geen kwestie van een paar rotte appels isoleren: door nijpende omstandigheden in zulke centra zullen zich geweldsincidenten blijven voortdoen, ook in de reguliere opvang.'
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Speciaal 'aso-azc' voor asielzoekers die zich misdragen

Berichtdoor Ariel » Za Jul 15, 2017 1:02 pm

‘Hoogeveen krijgt tweede ‘aso-AZC’ in Nederland’

De gemeente Hoogeveen wil experimenteren met een speciale tijdelijke opvanglocatie voor misdragende asielzoekers in Hoogeveen. Dat melden bronnen aan Dagblad van het Noorden.

De gemeente Hoogeveen wil er nog niets over zeggen en komt rond de middag met een persverklaring. Volgens de bronnen zou het gaan om de opvang van 50 personen die ernstige overlast veroorzaken. Ze worden gehuisvest in het huidige asielzoekerscentrum, dat vroeger dienst deed als gevangenis. Er komt een speciaal regime voor deze mensen.

Het ‘aso-AZC’ komt er voor twee jaar. Afgelopen dinsdag heeft het college een besluit genomen. Vanmorgen is de buurt geïnformeerd, daarna de ondernemers in winkelcentrum De Weide. De bedoeling is dat de overlastgevende asielzoekers in het najaar in het AZC opgevangen worden. Het gebouw moet daartoe eerst nog worden aangepast.

De gemeente Hoogeveen zou een deal hebben gemaakt met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) waarbij 100 zogeheten ‘Dublin-claimanten’, die soms ook problemen veroorzaken, uit Hoogeveen vertrekken. Het gaat om mensen uit ‘veilige landen’ die veelal kansloos zijn in de procedure voor een verblijfvergunning.

De gemeente Amsterdam maakte recent bekend te gaan experimenteren met een speciale tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers die zich misdragen.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Speciaal 'aso-azc' voor asielzoekers die zich misdragen

Berichtdoor Ariel » Za Jul 15, 2017 1:17 pm

Wat een opluchting voor de bewoners van Hoogeveen. :emm2: "De probleemasielzoekers voor Hoogeveen zijn geen criminelen" roept de PvdA burgervader Karel Loohuis uit Hoogeveen snel. "Stel je voor. Nee hoor, We ruilen ze voor Marokkanen en Algerijnen die geen kans maken op een verblijfvergunning." Dat zijn mensen die bijvoorbeeld stelen uit winkels, vervelend doen bij de kassa en vrouwen nafluiten op straat. Dus maak je geen zorgen inwoners van Hoogeveen. Er is echt, heus waar, er is niks aan de hand met deze lieve jongens. "

'Probleemasielzoekers voor Hoogeveen zijn geen criminelen'

Hoogeveen heeft een deal gemaakt met het coa. ,,In ruil voor deze vijftig asielzoekers verdwijnt een bestaande groep van honderd statushouders die nu voor 98% van de problemen in de wijk zorgen. Het gaat dan vooral om Marokkanen en Algerijnen die geen kans maken op een verblijfvergunning." Dit zijn mensen die bijvoorbeeld stelen uit winkels, vervelend doen bij de kassa en vrouwen nafluiten op straat.

'Duidelijk verhaal'

Ondernemer Henri Offerein, de baas van de Albert Heijn in Hoogeveen, is blij met de deal. Hij vindt de 100 mensen die zullen vertrekken 'lastpakken'. ,,Ik vind het een duidelijk verhaal. Het lijkt erop dat de wijk er juist op vooruit gaat."

De nieuwe groep zal in het azc strakke begeleiding krijgen. Er komt een dagprogramma en ze blijven vooral binnen. Ook wordt gewerkt aan heropvoeding, om de asielzoekers normen en waarden bij te brengen.

Corridor

Er wordt bij De Grittenborgh een aparte ingang en uitgang voor deze groep gebouwd, om de nieuwe probleemasielzoekers te scheiden van de anderen die nog in het azc zitten. Dat zijn ongeveer 400 mensen uit bijvoorbeeld Syrie en Irak die wel zicht hebben op een verblijfsvergunning.

Er komt een corridor van het azc naar winkelcentrum De Weide. De probleemasielzoekers mogen alleen via die corridor naar het centrum. Daarbij zal op de tijden dat ze naar buiten mogen zichtbaar politie aanwezig zijn. ,,Dit lijkt misschien een overkill, maar het is een gevoelig onderwerp in de gemeente", zegt burgemeester Loohuis.

Voor de deal geldt een proeftijd van maximaal twaalf weken. Daarna zal de situatie worden geëvalueerd en kan de deal verlengd worden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37525
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Speciaal 'aso-azc' voor asielzoekers die zich misdragen

Berichtdoor Mahalingam » Za Jul 15, 2017 7:01 pm

"Er komt een corridor van het azc naar winkelcentrum De Weide."

Corridor: een strook land/gebied liggend tussen twee (of meerdere) territoria of "mainports", waardoor vervoer van goederen/personen plaatsvindt.

Berlijn was tijdens de Koude Oorlog verbonden met het Vrije Westen door middel van land- en lucht corridors.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Speciaal 'aso-azc' voor asielzoekers die zich misdragen

Berichtdoor Ariel » Do Jan 17, 2019 1:25 am

Grappig om te zien hoe uitspraken van gezagdragers vaak keihard in hun gezicht teruggegooid worden.

De probleemasielzoekers voor Hoogeveen zijn geen criminelen" roept de PvdA burgervader Karel Loohuis uit Hoogeveen snel.

Nee hoor. Valt erg mee. Het zijn kwajongens.

Nieuwe maatregelen tegen overlast door azc-lastpakken in Hoogeveens winkelcentrum

Extra personeel om lastige asielzoekers in toom te houden, een strenger regime, de toepassing van snelrecht en wekelijks overleg over de lastpakken moeten de overlast in winkelcentrum De Weide verder terugdringen.

De maatregelen zijn het resultaat van een onderhoud tussen burgemeester Karel Loohuis en staatssecretaris Mark Harbers, eerder deze week. ,,Het was een goed gesprek’’, blikt Loohuis terug. ,,De staatssecretaris erkent de problemen en loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheid.’’

Intimidatie en winkeldiefstal
Het bezoek aan Den Haag was het gevolg van toegenomen overlast, in de laatste maanden van vorig jaar, in het winkelcentrum. Klanten en ondernemers klaagden over vervelend gedrag, intimidatie, winkeldiefstal, drugshandel en -gebruik door een groep asielzoekers uit de zogeheten extra begeleiding- en toezichtlocatie (ebtl), vaak afkomstig uit veilige landen in Noord-Afrika, en een groepje alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv).

De problemen houden volgens Loohuis verband met geschonden afspraken door het ministerie. Hoogeveen experimenteert met de opvang van asielzoekers met gedragsproblemen in de ebtl (’aso-azc’ in de volksmond), maar krijgt te maken met mensen bij die buiten een azc opgepakt zijn voor bepaalde zaken of daar tenminste van verdacht worden. ,,Dat voert veel verder dan alleen overlast binnen een regulier azc’’, constateerde Loohuis eerder al.

‘We kunnen ze niet zomaar vastzetten’
De staatssecretaris is bereid tot extra maatregelen op het gebied van personele inzet, begeleiding, snelrecht en versnelde uitzetting maar de oorzaak van de problemen wordt niet weggenomen. Loohuis: ,,Het probleem met deze specifieke groep is dat ze nergens anders ondergebracht kunnen worden. We kunnen ze niet zomaar vastzetten. De ebtl is het eindstation.’’

Een structurele oplossing moet in Europees verband gevonden worden, namelijk dat de lastpakken niet van land naar land kunnen hoppen. ,,Maar dat gaat nog wel even duren’’, verwacht Loohuis. In Hoogeveen blijven de twee beveiligers, die op kosten van het ministerie worden ingehuurd, voorlopig nog in winkelcentrum De Weide aanwezig. ,,Daar gaat toch een preventieve werking van uit’’, weet de burgemeester. ,,Het is er de laatste tijd relatief rustig.’’

Mobiele cameratoezicht verdwijnt
Binnenkort verdwijnt wel het mobiele cameratoezicht, omdat deze maatregel volgens Loohuis niet meer nodig is. De komst van extra personeel binnen de ebtl moet de druk op de politie ook verminderen, zodat agenten voor andere zaken kunnen worden ingezet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Speciaal 'aso-azc' voor asielzoekers die zich misdragen

Berichtdoor Ariel » Wo Jan 23, 2019 5:12 pm

Inspectie: werken in aso-azc's is verschrikkelijk

De twee opvanglocaties voor overlastgevende asielzoekers in Amsterdam en Hoogeveen zitten vol met criminelen en verslaafden. Tegelijkertijd heeft het personeel van deze ‘aso-azc's’ geen mogelijkheden om op te treden tegen het vaak agressieve en manipulatieve gedrag van de bewoners.

Dat stelt de Inspectie Justitie en Veiligheid in een rapport die ze opstelde naar aanleiding van een dodelijk incident in de Extra Begeleiding en Toezichtlocatie (EBTL) in Hoogeveen. Op 10 maart 2018 overleed in het ziekenhuis een 32-jarige Algerijn die in dat aso-azc verbleef. Een dag eerder was hij in beschonken toestand gevallen na een confrontatie met het ETBL-personeel. Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels besloten geen vervolging in te stellen tegen medewerkers van het aso-azc.

De Inspectie stelt dat het personeel binnen de mogelijkheden zorgvuldig is omgegaan met de Algerijnse asielzoeker, die kampte met ernstige lichamelijke en psychische klachten. Zo verminkte de Algerijn zichzelf regelmatig en was hij op alle plekken waar hij verbleef - Nijmegen, Schalkhaar, het aso-azc in Amsterdam en daarna Hoogeveen - agressief richting personeel. Hij bedreigde een personeelslid met een kapotgeslagen fles.

Op de dag voor zijn dood sloeg en schopte hij in dronken toestand tegen het raam van de balie om zijn drank terug te krijgen. Daarna volgde de confrontatie met het personeel, waarbij hij viel en een dag later overleed.

Niet toegerust
De opstellers van het onderzoeksrapport stellen vast dat het personeel van de ETBL's niet toegerust is om hun taak uit te voeren. Op deze locaties, waar asielzoekers terechtkomen als ze in normale azc's te veel overlast veroorzaken, wordt via een uitgebreid dagprogramma geprobeerd om een gedragsverandering bij de bewoners teweeg te brengen.

Maar in veel gevallen staan die bewoners - bijvoorbeeld de overleden Algerijn - daar helemaal niet voor open, stellen de onderzoekers vast. De overlastgevende asielzoekers zijn vooral bezig met het opzoeken van de grenzen, en mogelijkheden om hen te straffen heeft het personeel nauwelijks, zo valt te lezen.

Uit het rapport is op te maken dat het leven in de aso-azc's voor het personeel bepaald geen pretje is. Er is onder de bewoners sprake van overmatig alcohol-, drugs- en/of medicijngebruik. Bovendien kampen ze met soms ernstige psychische problemen, schrijft de Inspectie. Op het moment dat de onderzoekers in Hoogeveen aan het werk gingen, zaten daar 25 asielzoekers, vooral mannen tussen de 20 en 30 uit Noord-Afrika die geen zicht hadden op een verblijfsvergunning.

Mishandeling en poging tot moord
Van hen had zeventig procent een crimineel verleden. ‘Variërend van aanranding en brandstichting tot zware mishandeling en poging tot moord. Minder zware antecedenten zoals winkeldiefstal, heling, openbare dronkenschap en verzet bij aanhouding, komen ook voor.’

Wekelijks zijn er ‘heftige incidenten’, zoals bedreiging en belediging. Gemiddeld drie keer per week wordt er vanuit de ETBL's in Amsterdam of Hoogeveen een 112-melding gedaan, omdat de situatie met een bewoner te ernstig uit de hand loopt.

Medewerkers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) doen wel aangifte van belediging en bedreiging - hoe vaak dat gebeurt, meldt het rapport niet. Omdat ze vallen in de categorie medewerkers met een publieke taak, zouden die aangiftes bij de politie prioriteit moeten krijgen en de daders extra hard aangepakt. De praktijk leert dat dat niet altijd gebeurt.

Strenge voorwaarden
De voorwaarden om amokmakende asielzoekers in COA-locaties op te sluiten zijn streng. Die maatregel wordt dan ook zelden genomen. ‘De politie is binnen de huidige juridische kaders de enige partij die consequenties kan verbinden aan het overlast gevende en soms ook criminele gedrag van de bewoners’, schrijft de Inspectie.

Dat zorgt ervoor dat personeel van de ETBL’s, die behalve van het COA ook van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en (in Amsterdam) van beveiligingsbedrijf Trigion afkomstig zijn, vaak met de rug tegen de muur staat. De Inspectie adviseert staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid, die over asielzaken gaat, dan ook om te bekijken of medewerkers van de aso-azc's meer middelen kunnen krijgen om overlastgevend en crimineel gedrag van bewoners aan te pakken, bijvoorbeeld ‘vrijheidsbeperkende en vrijheidsontnemende maatregelen'.

Het COA krijgt het advies om met de politie in gesprek te gaan om te komen tot een ‘betere handhaving van de rechtsorde’.

Reactie Harbers
Harbers stelt in een brief aan de Tweede Kamer dat hij met het COA en de DJI in gesprek is ‘over de vraag of het wenselijk is om de huisregels en het regime verder aan te scherpen voor die EBTL-bewoners die zich niet aan de regels houden, binnen het toepasselijke juridische kader'. Harbers vervolgt: ‘Voor de groep die niet openstaat voor gedragsverandering acht ik een ander regime passend, namelijk een regime dat meer dan nu het geval is, gericht is op beheersen in plaats van begrenzen en begeleiden. De mogelijkheden hiertoe worden momenteel verkend.’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Speciaal 'aso-azc' voor asielzoekers die zich misdragen

Berichtdoor Ariel » Do Jan 24, 2019 3:01 pm

Kamerleden zijn geschokt. Staat zo aardig voor de kiezers. Wij zijn geschokt, dus kijk eens hoe onze partij deugd.

Kamer geschokt over onveilige aso-azc's: ‘Russische roulette’

De Tweede Kamer is van links tot rechts geschokt over het inspectierapport over de onveilige werksituatie in ‘aso-azc's’. Volgens de PVV wordt er Russische roulette gespeeld met de veiligheid van medewerkers.

In een rapport dat de Inspectie Justitie en Veiligheid opstelde naar aanleiding van een dodelijk incident in de Extra Begeleiding en Toezichtlocatie (EBTL) in Hoogeveen, staat dat dat aso-azc en die in Amsterdam vol zitten met criminelen en verslaafden. Tegelijkertijd heeft het personeel van de locaties nauwelijks mogelijkheden om op te treden tegen het vaak agressieve en manipulatieve gedrag van de bewoners.

De VVD, de grootste regeringspartij, vindt dat iedereen in ons land veilig moet kunnen werken, dus ook het personeel van aso-azc’s. Kamerlid Malik Azmani: ,,Het is al bizar genoeg dat deze asielzoekers misbruik van ons maken door zich zo te gedragen. Het liefst heb ik ze meteen het land uit. Kan dat nog niet maar ben je crimineel, dan hoor je in de bak en niet daar. En als je je misdraagt, dan moet het personeel in ieder geval alle mogelijkheden hebben om in te grijpen, zoals deze mensen meteen ter plekke in bewaring te zetten.”

Russische roulette
Oppositiepartij PVV vindt het onverteerbaar om ‘Russische roulette te spelen’ met de veiligheid van medewerkers van deze opvangcentra, zegt parlementslid Sietse Fritsma. ,,En we moeten sowieso ophouden om asociale vreemdelingen op kosten van de belastingbetaler in niet-functionerende centra te zetten.” Ook de PVV vindt dat deze mensen zo snel mogelijk moeten worden uitgezet. ,,Als dat niet gelijk kan, mogen ze wachten in een gevangenisregime.”

Ook Jasper van Dijk (SP) noemt de agressie richting personeel ‘onacceptabel’. ,,We willen zo snel mogelijk weten welke extra middelen nodig zijn. Verder moet de regering veel harder onderhandelen met landen die hun mensen niet terugnemen. Het terugkeerbeleid is de zwakke plek van het asielbeleid.”

GroenLinks spreekt van ‘een ernstig rapport’, maar wil wel dat de opvang humaan blijft.

Betere maatregelen
Regeringspartij CDA vindt dat staatssecretaris Mark Harbers (VVD, Asiel) werk moet maken van betere maatregelen om overlastgevers aan te pakken, iets wat hij in een brief aan de Tweede Kamer ook heeft beloofd. Kamerlid Madeleine van Toorenburg: ,,Het kan niet zo zijn dat deze lieden nog steeds hun gang kunnen gaan, terwijl kwetsbare kinderen wel in echte gesloten voorzieningen worden vastgezet. Dit is precies waar we met dit beleid tegenaan lopen.”

Ook Attje Kuiken (PvdA) meent dat het kabinet nu hoognodig maatregelen moet treffen. Haar partij ziet dat personeel van deze azc’s vaak moeten werken met criminelen. ,,Die kan je niet met handschoentjes aanpakken”, zegt Kuiken. ,,Zij moeten uitgerust worden om hun werk goed te kunnen uitvoeren.” Het kabinet moet er volgens haar ook voor zorgen dat deze raddraaiers zo snel mogelijk het land verlate
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17710
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Speciaal 'aso-azc' voor asielzoekers die zich misdragen

Berichtdoor King George » Do Jan 24, 2019 3:17 pm

Zet ze uit!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Speciaal 'aso-azc' voor asielzoekers die zich misdragen

Berichtdoor Ariel » Do Jan 24, 2019 3:24 pm

King George schreef:Zet ze uit!


Ben je gek King. :sly7: Als we dat doen dan kunnen onze kamerleden niet meer "geschokt" zijn. Hebben we dat probleem weer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Speciaal 'aso-azc' voor asielzoekers die zich misdragen

Berichtdoor Ariel » Za Feb 16, 2019 2:53 pm

Extra personeel voor overlastgevende asielzoekers Hoogeveen

Extra personeel moet geweld voorkomen in de speciale opvang in Hoogeveen

De locatie voor extra begeleiding en toezicht (EBTL) van het asielzoekerscentrum in Hoogeveen heeft de afgelopen weken tien extra personeelsleden aangenomen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers denkt zo beter opgewassen te zijn tegen de uitbarstingen van geweld onder een kleine groep asielzoekers.

Sinds eind 2017 zijn er in Hoogeveen en Amsterdam EBTL-locaties. Asielzoekers die in gewone azc's herhaaldelijk onrust of problemen veroorzaken, kunnen daarnaartoe worden overgeplaatst door de rechter. In de EBTL Hoogeveen zijn vijftig plaatsen. Tot nu toe worden die volgens RTV Drenthe voor ongeveer de helft gebruikt.

Veruit de meeste van de mensen die daar terechtkomen, zijn 'veiligelanders', afkomstig uit landen die volgens de normen veilig zijn, zoals Marokko. Zij maken geen kans op een verblijfsvergunning in Nederland.

Van een trap gevallen
Eerder bleek dat de toen dertig personeelsleden van het EBTL de problemen nauwelijks de baas konden, In januari werd dat bevestigd door de Inspectie Justitie en Veiligheid. De problemen van de bewoners zouden groter zijn dan vooraf ingeschat, vooral omdat ze verslaafd zijn en/of kampen met medische en psychische problemen. Wekelijks zouden er vechtpartijen zijn. Een asielzoeker overleed vorig jaar nadat hij was geschopt door een andere asielzoeker en van een trap viel.

Nu er veertig mensen werken op de speciale opvang in Hoogeveen, moet het personeel daar alle werkzaamheden inclusief beveiliging zelf uitvoeren. De medewerkers van de EBTL Hoogeveen zijn voor een deel geworven uit voormalig gevangenispersoneel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17710
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Speciaal 'aso-azc' voor asielzoekers die zich misdragen

Berichtdoor King George » Za Feb 16, 2019 3:04 pm

Extra personeel inzetten bij uitzetten sorteert meer maatschappelijk effect. Ben ik nou zo slim of zijn zij nou zo dom?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 37525
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Speciaal 'aso-azc' voor asielzoekers die zich misdragen

Berichtdoor Mahalingam » Za Feb 16, 2019 8:36 pm

"In de EBTL Hoogeveen zijn vijftig plaatsen. Tot nu toe worden die volgens RTV Drenthe voor ongeveer de helft gebruikt."

Laten we ruim doen en het huidige aantal op 30 stellen.
"Eerder bleek dat de toen dertig personeelsleden van het EBTL de problemen nauwelijks de baas konden, ..."
30 mensen verdienen dus een boterham aan 30 nep-asieligen.
En daar komen er nu 10 bij.
Die asielindustrie zorg voor veel werkgelegenheid op kosten van de belastingbetaler.
Een oudje in een bejaardentehuis mag dolblij zijn met 1 verzorger per 20 oudjes.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot], King George en 6 gasten