Migranten welkom, toeristen niet!

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36289
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Migranten welkom, toeristen niet!

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 17, 2017 3:31 am

Ik dacht eerst dat dit een hoax was, maar het blijkt echt te zijn! :scratch:

“Refugees Welcome, Tourists go home!”

Geplaatst op 16 augustus 2017

Afbeelding

Terwijl honderdduizenden Afrikanen ongehinderd over de Middellandse Zee en de zuidelijke landen het continent bestormen, worden de honderdduizenden toeristen, die de autochtonen met hun geld verzekeren van werk en geld, steeds minder populair. In de “mooiste weken van het jaar” doen velen van hen dit jaar de bittere ervaring op niet langer meer gewenst te zijn. Het motto luidt: “Refugees Welcome, Tourists go home!”

In Europa breiden de protesten tegen toeristen zich steeds verder uit. Woedende linkse demonstranten beklagen dat “toeristen hun steden overstromen”.

De demonstraties waren begonnen in Spanje, in de toeristische bolwerken Barcelona, Palma en Bilbao.

Daar hadden vermomde demonstranten van de linkse jeugdorganisatie “Emai” een informatiecentrum voor toeristen verwoest, het met rode verf en slogans besmeurd.

Ook in Palma de Mallorca en in Barcelona wijzen diverse graffiti´s op gebouwen de bezoekers erop dat ze niet langer gewenst zijn. In Palma stonden de betalende bezoekers van een restaurant tegenover vermomde personen met fakkels, die hen zo te verstaan gaven dat ze dit land beter zouden kunnen verlaten en niet meer terugkomen...

In Barcelona bestormden woedende autochtonen een strand en lieten spandoeken en posters aan de vakantiegangers zien. Ze beweren dat de “vreemdelingen” hun steden zouden overnemen.

In Palma trokken geïrriteerde eilandbewoners bewapend met luchtdrukpistolen naar een restaurant in de haven. Ze schreeuwden tegen de toeristen: “Toerisme doodt de steden”, “Toeristen, ga naar huis”.

Ook in Dubrovnik in Kroatië zijn de omwonenden de toeristen zat. Sinds het centrum van de stad in 1979 door de UNESCO tot werelderfgoed werd verklaard, is het een trekpleister voor mensen uit de hele wereld geworden. In de oude stad wonen maar 1157 mensen. Verleden jaar brachten cruiseschepen bijna 800.000 bezoekers naar de stad. Inmiddels heeft de burgemeester van de stad besloten om per dag nog maar 8000 mensen de historische binnenstad in te laten. De stroom toeristen wordt bewaakt door meer dan 100 camera´s bij de ingangen van het door een muur omringde wereldcultuurerfgoed.

Ook in Venetië demonstreren de inwoners tegen de toeristenmassa´s. “De komende jaren willen 40 miljoen Chinezen Venetië bezichtigen. Waar moeten we met ze naartoe?, vraagt Marco Gasparinetti, leider van het initiatief “Veneziamiofuturo”.

Florence heeft onder het motto #EnjoyRespectFirenze een initiatief in het leven geroepen dat de vakantiegasten oproept tot meer respect: “diegenen die onze stad bezoeken, moeten zich met respect tegenover de stad, zijn culturele monumenten en zijn inwoners gedragen”, eist Anna Paola Concia, de woordvoerster van het initiatief. “We willen iets tegen de algemene stemming ondernemen dat iedereen die naar Italië komt, kan doen wat hij maar wil. Het wordt tijd dat er iets gebeurt. Florence is een van de mooiste steden van de wereld en zou behouden moeten blijven, dat is ook de verantwoordelijkheid van de toeristen”, aldus Concia.

Hotels in Italië registreren meer boekingen, nadat veel mensen uit angst voor terreur Egypte en Turkije de rug toekeren.

Ook in Rome treedt men op tegen toeristen. Vanaf 22.00 uur mag op straat geen alcohol gedronken meer worden. Vanaf dat moment mogen supermarkten geen alcohol meer verkopen. Vanaf 02.00 uur geldt voor bars dat er geen alcohol meer mag worden geschonken.

In Milaan zijn inmiddels selfie-sticks, glazen flessen en eettentjes verboden om het afval en het “asociale gedrag” van de betalende bezoeker de baas te worden.

Bron: www.journalistenwatch.com

Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/08/16 ... s-go-home/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68349
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Migranten welkom, toeristen niet!

Berichtdoor Ariel » Wo Aug 15, 2018 4:21 pm

Er is een nieuwe actie gestart in Barcelona . Spring van je balkon af. Wie wil er nog naar deze stad waar immigranten van harte welkom zijn maar toeristen verguisd worden.

Ik niet meer... :no1:

Afbeelding

Barcelonezen adviseren toeristen van het balkon te springen

Actiegroepen die balen van het massa-toerisme in Barcelona moedigen bezoekers aan van het balkon te springen.

Met cynische boodschappen willen ze aandacht vragen vor hjet feit dat de stad voor hen onbegaabaar is geworden. Ze trekken nu ten strijde met de slogan #BalconingIsFun (van het balkon springen is leuk).

Zo drijven ze de spot met de toeristen die op Mallorca Ibiza en de Costa’s van het balkon springen. Door die waaghalzerij kwamen dit jaar al zeven jongeren om het leven. En als het aan de Catalanen ligt, volgen bezoekers aan hun mooie stad datzelfde voorbeeld.

De actie lijkt vooral ludiek bedoeld. Op twitter krijgt het weinig navolging. Waaschijnlijk omdat de inwoners wel weten dat Barcelona zo’n beetje leeft van het toerisme.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten