Nieuwe vrouwenbeweging tegen migrantengeweld

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuwe vrouwenbeweging tegen migrantengeweld

Bericht door Pilgrim »

#120dB: Symbolische actie in Augsburg voor filiaal van ankercentrum Donauwörth

Geplaatst op 26 december 2018

Afbeelding

Augsburg – Meerdere activistes van het initiatief #120dB voerden op woensdag 19 december een symbolische actie uit voor het filiaal in Augsburg van het ankercentrum Donauwörth. Bij de actie werd een plaats delict met twee jonge vrouwen als moordslachtoffers uitgebeeld, zoals op de foto´s te zien is. Twee andere personen stonden ernaast met een spandoek, waarop stond: “Augsburg, jouw toekomst?”

Afbeelding

Met deze actie wilde men waarschijnlijk de aandacht vestigen op de dubbele moord die in Marokko plaatsvond en waarbij uitgegaan kan worden van een terreurdaad. De activistes hebben de plek van de symbolische actie blijkbaar niet toevallig uitgekozen. Zoals ze in een bijdrage op hun Twitter-account schrijven, zouden daar in de afgelopen weken en maanden meerdere seksuele overvallen op jonge vrouwen hebben plaatsgevonden. Ook volgens verschillende mediaberichten kwam het in de stad in de afgelopen maanden vaker tot seksuele overvallen op vrouwen.

Afbeelding

Nieuwe overval
Woensdagmorgen kwam het nog tot een overval, waarbij een 28-jarige vrouw door een onbekende man werd aangevallen, zoals de lokale krant “Augsburger Allgemeine” bericht. De man zou de vrouw “over de kleding onzedelijk in het kruis hebben betast”, aldus het bericht van de politie. Door een schop in diens genitaliën kon ze zich uiteindelijk bevrijden en de dader sloeg op de vlucht. De vrouw beschreef de dader later als een ongeveer 1.80 meter grote, donker gekleurde man van ongeveer 30 jaar oud.

De politie en het Openbaar Ministerie hebben volgens de “Augsburger Allgemeine” pas dinsdag een bericht van de redactie bevestigd, volgens welk een 29-jarige man uit Gambia wordt verdacht van een serie seksuele overvallen op vrouwen in de binnenstad. De rechercheurs gaan er inmiddels van uit dat ze nog vijf andere, seksueel gemotiveerde, aanvallen op vrouwen door hem kunnen bewijzen. De beschuldigde had in het centrum voor eerste opvang voor asielzoekers in Donauwörth gewoond. Midden november kwam hij toen naar het nieuwe filiaal van het ankercentrum in de Kobelweg in Augsburg. Volgens een bericht van de “Stadtzeitung Augsburg” heeft het kantongerecht Augsburg op verzoek van het Openbaar Ministerie Augsburg een arrestatiebevel tegen de man uitgevaardigd en hem gevangen gezet. De man zat al sinds 19 november vanwege roof in voorarrest. Het arrestatiebevel omvat nu ook poging tot verkrachting, poging tot zware seksuele bedreiging, seksuele intimidatie, opzettelijk toebrengen van lichamelijk letsel, bedreiging met geweld en bedreiging.

Grote actie van de politie in het ankercentrum
Het ankercentrum in Donauwörth was al eerder meermaals in het nieuws. In maart van dit jaar kwam het in het centrum voor asielzoekers tot een grote actie van de politie, omdat ongeveer 50 bewoners de repatriëring van een man uit Gambia wilden verhinderen. Destijds werden in totaal 32 mannen gearresteerd. Een van de asielzoekers werd door het kantongerecht Augsburg nu wegens landvredebreuk veroordeelt tot een boete van € 600,-. Het vonnis is nog niet rechtsgeldig.

Bron: www.tagesstimme.com

Door: Monika Šimić

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/26 ... onauworth/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuwe vrouwenbeweging tegen migrantengeweld

Bericht door Pilgrim »

“Rechts-radicale vrouw”...

Afbeelding

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; Petra Büsgen-Failé)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie