Ridouan Taghi Drugsoorlog

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 38612
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor Mahalingam » Wo Dec 06, 2017 12:35 pm

Afbeelding

Er zouden maar liefst 25 kogels doelgericht zijn afgevuurd.
Op wie en waarom is onduidelijk.
Aanslag in Rotterdam-West, politie start onderzoek

In de Van Lennepstraat in de Rotterdamse wijk Spangen is afgelopen nacht een woning onder vuur genomen met een automatisch wapen. Bewoners schrokken rond half vier wakker van de kogelregen. Ook is er een handgranaat gevonden.

Er zijn naar schatting rond de 25 kogels afgevuurd. Doelwit van de schutter was een raam op de eerste etage van een woning. Het zou de bedoeling zijn geweest om het glas er uit te schieten en er vervolgens een handgranaat naar binnen te gooien.

Doordat het raam is voorzien van dubbel glas lukte dat niet en hield het ondanks de meerdere kogelgaten stand. De granaat werd op de stoep voor de deur van de woning aan getroffen. Het is nog onduidelijk voor wie de aanslag was bedoeld.

https://www.ad.nl/binnenland/aanslag-in-rotterdam-west-politie-start-onderzoek~adcd5732/

Geluk voor de daders: die handgranaat is niet ontploft. Anders hadden we geweten wie de dader is.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38612
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 29, 2018 4:33 pm

Er is weer geliquideerd in Amsterdam. De mocro-oorlog gaat door. Nu is Reduan Bakkali dood.

Broer kroongetuige Nabil B. doodgeschoten in Amsterdam

In Amsterdam is vanmorgen de broer van de Utrechtse kroongetuige Nabil B. doodgeschoten. Het gaat om de 41-jarige Reduan B. De schietpartij vond plaats op de TT. Melissaweg in Amsterdam-Noord, waar de geboren Utrechter een bedrijf heeft.

De moord volgt een krappe week na het nieuws dat Nabil B. (30) als kroongetuige door justitie werd binnen gehengeld. Hij legde in ruil voor bescherming ruim 26 verklaringen af over moorden in het criminele circuit. Hij heeft onder meer verteld dat Ridouan Taghi en Said Razzouki de opdracht hebben gegeven voor een reeks liquidaties. Beiden staan nu internationaal gesignaleerd.

De familie van de kroongetuige is door justitie in een beschermingsprogramma opgenomen. Dat betekent onder meer dat de woningen van deze personen volledig zijn behangen met camera's. Onduidelijk is of hier ook persoonsbeveiliging bij komt kijken. Dat heeft te maken met het regime van het beschermingsprogramma. Mogelijkerwijs heeft Reduan geweigerd mee te doen in een beschermingsprogramma.

https://www.ad.nl/binnenland/broer-kroongetuige-nabil-b-doodgeschoten-in-amsterdam~a808d358/

Volgens onbevestigde berichten kwam de moordenaar met een smoes: 'ik kom solliciteren' op bezoek.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18695
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor King George » Vr Mar 30, 2018 12:04 pm

Marokkaanse sollicitanten vormen dus een risicogroep. :ohmy2:
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18695
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Drugsoorlog

Berichtdoor King George » Vr Mar 30, 2018 12:09 pm

Heftige haarscherpe beelden moordenaar Reduan

Door JOHN VAN DEN HEUVEL EN MICK VAN WELY

AMSTERDAM - De politie heeft schokkende en haarscherpe beelden van de moordenaar van Reduan Bakkali. Het ’sollicitatiegesprek’ waardoor de killer gistermorgen toegang kreeg tot het kantoor van de broer van kroongetuige Nabil is van minuut tot minuut gefilmd.

Afbeelding
Ⓒ ANP/FACEBOOK

De hondsbrutale dader is perfect in beeld; hij heeft zich niets aangetrokken van meerdere beveiligingscamera’s in het pand aan de Tt. Melissaweg in Amsterdam-Noord.

Binnen politie en openbaar ministerie is tot op hoog niveau overleg gaande wanneer het beeldmateriaal van de schutter naar buiten wordt gebracht. Mogelijk gebeurt dit al vandaag. Binnen politie- en justitiekringen wordt ook fel gediscussieerd over het eventueel schenden van privacyregels als de bewakingsbeelden worden verspreid.


Volgens de regels moet de recherche eerst andere opsporingsmiddelen toepassen voordat foto’s of video’s openbaar worden gemaakt. Als dat niet gebeurt kan de rechter later eventueel strafkorting toepassen. Maar de liquidatie van Bakkali is van zo’n ongekende wreedheid, dat binnen de politie stemmen opgaan de beelden zo snel mogelijk te verspreiden en daar ook een hoge beloning voor tips aan te koppelen. „Deze killer moet zo snel mogelijk van de straat voordat hij meer slachtoffers maakt”, aldus een bezorgde rechercheur.

In de regel wacht de recherche met publiceren in foto’s tot programma’s als Opsporing Verzocht zendtijd hebben. Dat is in dit geval pas aanstaande dinsdag. Ook met sommige andere media heeft de politie een overeenkomst gesloten in het kader van opsporingsberichtgeving. Het beeldmateriaal van de liquidatie en de moordenaar is gisteren wel al verspreid op het eigen internetkanaal van de politie. Naar de dader wordt naarstig gezocht.De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 38612
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor Mahalingam » Za Aug 04, 2018 2:29 pm

De Marokkanen hebben een probleem. Of preciezer: de mocromaffia heeft een probleem. Met Albanezen.
Het is bekend dat Marokkanen vanwege hun thuiscultuur slecht is staat zijn om zich in zakelijke verbanden groter dan de familie te organiseren.
De Albanezen kunnen het wel en nu blijkt dat de cocaïne-maffia uit Amerika met hun zaken gaat doen en niet met die elkaar uitmoordende mocro-bendes.
Albanezen verdringen Mocromaffia op de drugsmarkt

Albanezen hebben net als in Engeland de cocaïnemarkt overgenomen, zeggen bronnen bij de politie, in de advocatuur en het criminele milieu. ,,Ze beperken zich niet meer tot de handel in partijen drugs van enkele kilo’s, maar halen partijen van honderden kilo’s binnen via de Rotterdamse haven”, aldus een goed ingewijde rechercheur.

Sommige Zuid Amerikaanse drugskartels zouden momenteel weigeren zaken te doen met de Nederlandse ‘Mocromaffia’, die door alle recente liquidaties te veel onder het vergrootglas ligt van de politie. ,,De Marokkanen hebben op dit moment moeite om grote transporten te doen”, zegt een insider in het drugsmilieu. ,,Albanezen zijn betrouwbare zakenpartners. Die nemen het over.”

En bij zo'n concurrentiestrijd willen al snel doden vallen.
Vanwege die machtwisseling vrezen rechercheurs gewelddadige vetes tussen de Albanese en de Mocromaffia. ,,We zijn bang voor een clash. Tot nu toe mijden de Albanezen zo veel mogelijk geweld te gebruiken buiten hun thuisland, maar we weten ook dat ze het niet schuwen als het moet.”

bron
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38612
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor Mahalingam » Di Okt 02, 2018 3:06 pm

Grote politieactie en arrestaties in regio Utrecht 'om mocromaffia'

De invallen waren in Utrecht, Vianen, Nieuwegein en Tiel. Ook werd er door rechercheurs gezocht in een loods in Tull en ‘t Waal. De zwaarbewapende agenten die de flat Kruisdistel aan het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein bewaken, staan daar om hun collega’s te beschermen die een woning en de kelderbox doorzoeken. ,,Dit is voor de veiligheid voor de mensen die aan het zoeken zijn”, zegt politiewoordvoerder Thomas Aling.

De politie is op zoek naar wapens, drugs, goederen die met witgewassen geld betaald zijn en aanwijzingen die kunnen leiden naar de voortvluchtige Ridouan Taghi (40) en Saïd Razzouki (46), die op de internationale opsporingslijst staan.
[...]
De actie van vanmorgen was uitgebreid voorbereid en de verdachten werden allemaal tegelijkertijd van hun bed gelicht, zodat ze elkaar niet konden waarschuwen. De politie wilde vanmorgen alleen kwijt dat de arrestaties zijn gedaan in verband met ‘een lopend onderzoek’.
bron


Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71526
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor Ariel » Ma Okt 29, 2018 3:21 pm

Het slachtoffer had een conflict met de gezochte Ridouan Taghi

Onderwereld-kopstuk geliquideerd in Torremolinos

Zaterdagavond is in het centrum van het Spaanse Torremolinos een Nederlander geliquideerd. Het gaat om de in onderwereldkringen bekende Utrechter Hamza Ziani (33). Hij geldt als één van de hoofdrolspelers in een felle cocaïneoorlog, die Utrecht en omgeving nu al een paar jaar in zijn greep houdt.

Hamza Ziani zat in een restaurant te eten met een vrouw en een buitenlands echtpaar, toen er een gemaskerde man binnenkwam. Hij liep direct op Hamza af en schoot hem in zijn hoofd en bovenlichaam. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis. De Spaanse politie spreekt van een afrekening in het criminele milieu. De dader vluchtte na de schietpartij in een wit busje.

Ziani was met een aantal andere Utrechtse criminelen betrokken bij een inmiddels totaal geëscaleerd conflict met de meest gezochte misdadiger van Nederland Ridouan Taghi. Justitie loofde eerder dit jaar 25.000 euro beloning uit voor tips die leiden tot de arrestatie van Taghi en zette hem op de Nationale Opsporingslijst.

Op zoek naar Taghi
Hamza Ziani werkte voor een criminele organisatie, die ook op jacht is naar Taghi en enkele handlangers. Daartoe wordt geen middel geschuwd. Inmiddels vielen bij dit conflict meerdere doden. Via meerdere websites waaronder crimebron.nl en crimebitches.nl proberen de rivaliserende criminele groepen elkaar nog eens extra in diskrediet te brengen en op te jagen.

Het conflict is terug te voeren naar een ruzie over het mislopen van een aantal cocaïnetransporten en onderlinge diefstallen van drugs. Dat leidde tot meerdere afrekeningen. Justitie beschikt al een tijd over informatie dat Ridouan Taghi als opdrachtgever betrokken is bij een aantal liquidaties. Hij zou onder meer de moord op een broer van een kroongetuige hebben bevolen.

Bronnen bij politie en OM denken zeker twintig liquidaties aan Taghi en zijn kompaan, de eveneens gezochte Said Razzouki (45) uit Vianen, te kunnen linken. Zij verdienden volgens justitie honderden miljoenen aan drugshandel.

Explosieven
De zaterdag geliquideerde Hamza Ziani, vader van drie jonge kinderen, maakte naar eigen zeggen deel uit van een zelfbenoemde ‘Alliantie’; een samenwerkingsverband van Utrechtse en Rotterdamse drugsbendes om rivaal Taghi uit te schakelen. Ziani werd begin oktober nog gearresteerd in Marbella vanwege bezit van vuurwapens en explosieven. De Spaanse justitie vermoedde toen dat Ziani betrokken was bij drugshandel en afpersing. Hij zou een zelfgemaakte bom hebben geplaatst in een vuilnisbak in Marbella met de bedoeling iemand op te blazen.

Politie en openbaar ministerie maken zich al een tijd grote zorgen over de drugsoorlog in Utrecht en omgeving. De regio heeft volgens justitie een leidende rol in de wereldwijde cocaïnehandel. Vanochtend werd bekend dat in de regio Utrecht al honderd mensen moeten worden beveiligd omdat zij potentieel slachtoffer zijn van de cocaïne oorlog en andere onderwereldconflicten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15511
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Okt 29, 2018 4:05 pm

Ariel schreef:
Politie en openbaar ministerie maken zich al een tijd grote zorgen over de drugsoorlog in Utrecht en omgeving.

Het is de eeuwig durende strofe van hetzelfde kaliber: de overheid maakt zich zorgen. Politici stellen vragen en de politie verklaart zijn onmacht door gebrek aan collega's.
De regio heeft volgens justitie een leidende rol in de wereldwijde cocaïnehandel. Vanochtend werd bekend dat in de regio Utrecht al honderd mensen moeten worden beveiligd omdat zij potentieel slachtoffer zijn van de cocaïne oorlog en andere onderwereldconflicten.

Er gebeurt niet veel. Nou ja, de overheid doet tenminste niks, behalve dan achter de feiten aan slenteren, arm in arm met het justitionele apparaat. Maar het criminele circuit breidt zijn concentrische cirkels van strafbare feiten keer op keer uit met opvallend succes en meer en meer moorden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 38612
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 29, 2018 5:14 pm

Ons land is weer een verrijker armer.
In 2013 kreeg Ziani in Nederland een jarenlange celstraf opgelegd, voor ontvoering van een man uit Zeist in 2011. Het slachtoffer van de ontvoering wist na vier dagen te ontsnappen in Kaatsheuvel, waar hij opgesloten zat. Ziani kreeg voor zijn aandeel in deze ontvoering een celstraf van drie jaar opgelegd, net als twee handlangers.

Daarna verkast hij naar Spanje en ook daar maken ze kennis met zijn verrijkingskunsten.
Ziani was ook een bekende van de Spaanse politie. Een maand geleden werd hij nog gearresteerd, na het plaatsen van een bom in een prullenbak in het Spaanse Marbella. De politie vond een vuurwapen en explosieven bij hem. Maar na enkele weken werd hij op borgtocht vrijgelaten.

En het einde van het verhaal is dat deze Utrechtenaar in Torremilinos is geliquideerd.
De 34-jarige Hamza Ziani uit Utrecht is afgelopen weekeinde in Spanje vermoord. De man werd in Torremolinos in een restaurant door zijn hoofd geschoten. Verschillende Spaanse kranten en Nederlandse misdaadsites bevestigen de dood van Ziani.
[...]
Utrecht speelt ook een belangrijke rol in de wereldwijde cocaïnehandel en in een reeks liquidaties. Die zouden te maken hebben met drugsdiefstallen en andere conflicten in de onderwereld, waarin Redouan Taghi (40) en Saïd Razzouki (45) uit Vianen en Utrecht een leidende rol spelen.

De nu omgebrachte Hamza Ziani zou ook een conflict hebben gehad met Taghi. Opsporingsbronnen denken dat zeker twintig afrekeningen in het criminele milieu aan het tweetal kunnen worden toegerekend. Zij worden gezien als de leiders van een bende die honderden miljoenen euro’s hebben verdiend met cokehandel.
https://www.ad.nl/utrecht/utrechtse-crimineel-hamza-ziani-34-geliquideerd-in-spanje~a31288dc/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71526
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 10, 2019 1:18 pm

Hoe een hoofdagent werd geworven door de bende van Ridouan Taghi

De verklaringen van kroongetuige Nabil B. brengen niet alleen criminelen ten val, maar ook corrupte ambtenaren. Een Utrechtse hoofdagent blijkt jarenlang informatie uit politiesystemen te hebben verkocht aan de bende van de voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi.

Het is de nachtmerrie van iedere politiechef en de doodsteek voor het vertrouwen in een loyaal en goed functionerend politiekorps: corrupte agenten die informatie lekken aan de onderwereld. Maar voor criminelen zijn ze goud waard, want informatie van binnenuit is zeer gewild en meer dan bruikbaar om rivalen (of de politie) een stap voor te blijven. Nabil B. (32) uit Utrecht maakte jarenlang deel uit van een criminele organisatie rond de voortvluchtige Ridouan Taghi en Saïd Razzouki.

Taghi en Razzouki worden gezien als de kopstukken van een nietsontziende bende, die zeker vijf moorden en verschillende pogingen tot moord op hun geweten hebben. Morgen, donderdag en vrijdag gaat het moordproces Marengo (met zestien verdachten) weer verder. Het proces is voor een groot deel opgebouwd op verklaringen van Nabil B., die in januari 2017 overliep naar justitie.

Zo blijkt uit de ruim 41 verklaringen van B. dat een ex-vriendin van Nabils oudste broer als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) voor de gemeente Amsterdam kentekengegevens opvroeg in opdracht van Nabil. Die gaf ze op zijn beurt weer door aan Saïd Razzouki. Nu blijkt dat Nabil B. het kenteken van de auto waarin misdaadblogger Martin Kok reed toen hij werd vermoord, in december 2016 heeft laten natrekken. Naar eigen zeggen wist Nabil B. niet dat het ging om de voorbereiding van de liquidatie op Kok. Ook de vriendin wist dat niet. De rol van de boa wordt onderzocht, al wil het Openbaar Ministerie (OM) niet zeggen of er een strafrechtelijk onderzoek loopt.

De verklaringen die Nabil heeft afgelegd brengen criminelen in grote problemen, maar dus ook corrupte contacten. De Utrechtse agent Pavlos* weet daar inmiddels alles van. In een door deze krant gelezen verklaring bij de politie schetst B. hoe Pavlos langzaam maar zeker wordt geworven door de onderwereld. Het begint onschuldig, maar daarna verkoopt hij jarenlang allerlei informatie waarmee de bende aan de slag kan. Volgens de kroongetuige heeft hij daar duizenden euro’s voor gekregen.

Het begint in 2013 in Minos Pallos, een Grieks restaurant in Nieuwegein. Pavlos, toen nog actief als wijkagent, seint de eigenaren en vaste (criminele) clientèle in als de politie alcohol- of horecacontroles wil uitvoeren. Of de boekhouding kan alvast in orde worden gemaakt, als de gemeente wil komen controleren. Maar al snel gaat het niet meer om onschuldige informatie, maar om enorme criminele en financiële belangen. En dus om mensenlevens.

Het is 2015. In Nieuwegein heeft de bende van Taghi en Razzouki een woning waarin iemand woont en werkt. Het is echter geen normaal thuiswerk. Nee, deze man is een geldwisselaar en maakt van de honderdduizenden euro’s die in het pand liggen nette stapeltjes coupures. Omdat er zoveel geld in het huis ligt opgeslagen, is het huis behangen met beveiligingscamera’s. Op een avond ziet de geldwisselaar op de camerabeelden dat er een donkere Volkswagen Polo in de buurt staat, met daarin drie inzittenden. Zijn dit rivalen die het geld komen stelen?

De geldwisselaar vertrouwt het niet en zoekt contact met Saïd Razzouki. Die twijfelt geen moment en gaat met een doorgeladen vuurwapen naar het pand om de situatie te beoordelen. Vervolgens geeft hij het kenteken van de Polo door aan Pavlos, die in het politiesysteem zoekt op wiens naam de auto staat. Als hij dat heeft opgezocht en blijkt dat de eigenaar van de auto een bekende is van Razzouki, wordt die ontboden bij ‘de leiding’. Hij krijgt de boodschap dat hij uit de buurt moet blijven. Was hij geen bekende geweest, dan had de situatie anders kunnen aflopen.

Pavlos wordt na verloop van tijd steeds vaker ingezet om kentekengegevens te bevragen, want het contact van Nabil bij de gemeente Amsterdam kan niet à la minute de gevraagde gegevens opzoeken. Pavlos wel. En dus wordt hij steeds vaker gevraagd naar de kelder van Minos Pallos te komen, waar hij in zijn Blackberry van de politie het systeem kan bevragen. Bijvoorbeeld als een contact van Taghi en Razzouki in problemen is gekomen door een seksfilmpje dat een minnares heeft gemaakt.

Pavlos zoekt op verzoek naar adressen en kentekens van de minnares, zodat zij thuis kan worden opgezocht door leden van een bevriende motorbende. Na tussenkomst van deze motorbende vormt de minnares geen bedreiging meer. De klus is geklaard. Pavlos wordt weer bedankt voor bewezen diensten.

Dubbelrol
Dat gaat zo door tot juli 2018. Dan klapt de dubbelrol van Pavlos. De politie heeft de verklaringen van Nabil vrijgegeven, zodat de rijksrecherche onderzoek kan doen. Pavlos wordt geschorst en mag niet meer aan het werk. Zijn collega’s vertelt hij dat er ruzie was in de Griekse gemeenschap, hij had willen bemiddelen. Daarom zit hij al die tijd thuis. Zijn collega’s geloven hem.

Twee weken geleden laat Pavlos voor het laatst van zich horen, als hij via een teamchef van de politie zijn collega’s een mail stuurt over zijn vertrek. ‘Beste allemaal, sommige mails stuur je als teamleider liever niet’, staat in de aanhef. De teamchef schrijft dat Pavlos strafontslag is aangezegd en dat hem strafrechtelijke vervolging wacht.

*De naam van Pavlos is gefingeerd. Zijn volledige naam is bij de redactie bekend.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71526
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 10, 2019 1:25 pm

OM: bende Taghi was ’geoliede moordmachine’

De bende van Ridouan Taghi en Saïd Razzouki heeft jarenlang geopereerd „als een geoliede moordmachine, die was gericht op het zo efficiënt plegen van moorden.” De leden van de bende hadden ieder hun eigen rol. Ze leverden wapens, reden schutters naar de beoogde slachtoffers, fungeerden als spotter of als „head” (schutter). „Een mensenleven was voor hen niets waard”, aldus het Openbaar Ministerie (OM) woensdag in de extra-beveiligde rechtszaal op Schiphol.

Vanaf woensdag wijdt de Amsterdamse rechtbank drie zittingsdagen aan het nog steeds uitdijende proces rond Taghi en de zijnen. Taghi en Razzouki zijn beiden voortvluchtig, maar justitie heeft hen inmiddels wel formeel aangeklaagd. Taghi wordt vertegenwoordigd door een advocaat, voor Razzouki heeft zich niemand gemeld.

Advocaat Meijering vroeg de rechtbank merkwaardig genoeg of de aanwezige journalisten wellicht in een andere ruimte konden worden gezet. Zijn cliënt zegt zich namelijk te storen aan het ’getik’ op hun apparaten. De rechter verwierp dat voorstel omdat het om een openbare zitting gaat. Verdachte Arthur M. begon daarvoor al ineens „mafketel” te schreeuwen.

In het zogeheten onderzoek-Marengo worden Taghi en in totaal vijftien medeverdachten met een reeks moorden in verband gebracht. Het gaat om zes moorden, zes voorbereidingen voor het plegen van een moord en een moordpoging. Vier moorden zijn nu al opgenomen in de dagvaarding en daar komt in september de moord op misdaadblogger Martin Kok bij. De zesde moord is er eentje waarover kroongetuige Nabil B niet heeft verklaard en waar het OM nog onderzoek naar doet. Het is niet duidelijk om welk slachtoffer het gaat. Mogelijk is het de moord op de broer van de kroongetuige Nabil B., in Amsterdam vorig jaar. Het OM is er altijd van uitgegaan dat Taghi achter deze moord zat.

De vier voltooide moorden zijn die op spyshophouder Ronald Bakker, de moorden op de criminelen Samir Erraghib en Ranko Scekic en de ’vergismoord’ op Hakim Changachi. Kroongetuige Nabil B. heeft over nog veel meer moorden verklaard. Dat zijn de liquidaties op misdaadblogger Martijn Kok, de vergismoord op Mohammed Alarasi uit Amersfoort en de criminelen Samir Jabli, Wout Sabee en Abderrahim Belhadj. Allemaal gepleegd in de periode tussen 2015 tot 2018. Deze moorden zijn nog niet opgenomen in de ten laste legging.

Wraak
De moorden werden volgens het OM hoofdzakelijk uit pure wrok gepleegd. Het was één grote strafexercitie. Die begon toen Taghi hoorde dat een oud-kompaan Ebrahim B. verklaringen had afgelegd over hem bij de politie.

„Uit het onderzoek in Marengo is de verdenking gerezen dat Taghi de opdrachten voor deze moorden heeft gegeven. Ebrahim B. moest worden vermoord omdat hij verklaringen tegen Taghi en Saïd Razzouki had afgelegd. Scekic en El M. moesten worden vermoord omdat ze contacten waren van B., en als signaal aan B. die niet te vinden was. Erraghib moest worden vermoord omdat hij over Taghi had gesproken in het milieu. H. moest ook worden vermoord omdat hij over Taghi geroddeld zou hebben. A. moest worden vermoord omdat hij een oude geldschuld aan Taghi niet kon of wilde afbetalen”, zo las de officier voor.

Voor het laten uitvoeren van de moorden werkte Taghi volgens het OM samen met onder meer Saïd Razzouki, die weer verschillende van de verdachten in Marengo onder zich had. „Kroongetuige Nabil B. heeft verklaard dat hij één van de personen was van de groep die door Saïd Razzouki werd aangestuurd. Taghi had naast Saïd Razzouki de beschikking over andere contacten, zoals zijn broer Morad en Mao R.”, las de officier voor.

„Deze contacten stuurden op hun beurt verdachten aan bij het uitvoeren van de moorden. Dat patroon is terug te zien in de PGP-gesprekken die door de genoemde verdachten over de moorden zijn gevoerd. Alle lijntjes komen in het onderzoek Marengo uiteindelijk samen bij één en dezelfde persoon: Ridouan Taghi”, aldus het OM.


De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71526
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 10, 2019 1:35 pm

:thinking: Kan die knaap niet normaal kijken. Op alle foto's die van hem op internet te vinden zijn staat hij met tuitlipjes.

Afbeelding


100.000 euro beloning voor gouden tip over Ridouan Taghi en Said Razzouki

Afbeelding


DEN HAAG - In het onderzoek naar de verblijfplaats van de 40-jarige Ridouan Taghi(links op foto) heeft het Openbaar Ministerie (OM) de beloning verhoogd naar 100.000 euro. Eenzelfde bedrag wordt ook uitgetrokken voor informatie die leidt tot de opsporing en aanhouding van 46-jarige Said Razzouki(rechts op foto).

Beiden worden verdacht van betrokkenheid, als opdrachtgever, bij verschillende liquidaties. Met de verhoging van het geldbedrag van 25.000 naar 100.000 euro is sprake van de hoogste beloning ooit door het OM uitgeloofd.

Topprioriteit

De reden daarvoor is dat politie en OM met spoed op zoek zijn naar beide verdachten. De opsporing van deze verdachten is topprioriteit voor OM en politie. Zij zijn naar voren gekomen in het onderzoek Marengo, dat onder leiding van officieren van justitie van het Landelijk Parket en het arrondissementsparket Midden-Nederland wordt uitgevoerd.

Zowel Taghi als Razzouki zijn eerder dit jaar op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Zij staan bovendien op de Most Wanted lijst van Europol.

Buitenland

Zeer waarschijnlijk houden de verdachten zich schuil in het buitenland, verplaatsen ze zich regelmatig en maken ze gebruik van wisselende identiteiten. Naar verwachting ligt actuele en betrouwbare informatie over hun verblijfplaatsen bij personen die behoren tot de groep van vertrouwelingen van Taghi en Razzouki.

Het OM en de politie hebben goede hoop dat met de verhoogde beloning het stilzwijgen rond de voortvluchtige verdachten doorbroken kan worden. Het ongekend hoge bedrag van de beloning kan mensen over de streep trekken de gouden tip te geven.


De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71526
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor Ariel » Do Jul 11, 2019 11:00 am

Afbeelding
v.l.n.r. Bagdad el H., Mohamed el A., Zakaria el H., Charif el A., Mohamed R.,
Mohamed el M., Ricardo O., Arthur M., Achraf B. en Zakaria A.
:shock: Lekker stel...


De ongekende wraakzucht en het paranoïde karakter van ’Mocro-maffia’-kopstuk Ridouan Taghi (41) leidde volgens justitie tussen 2014 en 2018 tot een slagveld onder criminelen in voornamelijk Utrecht en omgeving. Door geklungel werden ook onschuldige mensen doodgeschoten.

Twee officieren van het Openbaar Ministerie schetsten aan de hand van ontcijferde pgp-telefoonberichten tussen verdachten en verklaringen van kroongetuige Nabil B. een huiveringwekkend beeld van een criminele organisatie die het oogmerk had om dood en verderf te zaaien.

Vooralsnog is de groep verdachten uit het liquidatieproces maar liefst vier moorden en zes pogingen of plannen daartoe ten laste gelegd. Het gaat hoofdzakelijk om criminelen, maar ook om volstrekt onschuldige burgers die door een vergissing of ter afschrikking werden doodgeschoten.

Ernstig misdrijf
In september wordt de moordlijst nog aangevuld met in ieder geval één liquidatie, namelijk die op misdaadblogger Martin Kok in Laren eind 2017. Er komt nóg een ernstig misdrijf bij, maar daarover houdt het OM de kaken nog stijf op elkaar.

Er zijn nog meer moorden waarmee politie en justitie de mannen uit Utrecht en omgeving in verband worden gebracht. De kroongetuige legde over dertien moorden en pogingen daartoe verklaringen af. Een record in de vaderlandse misdaadgeschiedenis.

De verdachten hadden volgens het OM verschillende functies in de organisatie. Ze observeerden doelwitten die geëlimineerd moesten worden, stalen auto’s of prepareerden ze voor moordmissies, regelden wapens of haalden uiteindelijk zelf de trekker over.

Wraakzucht
Taghi handelde volgens het OM vooral uit wraakzucht. Toen de criminele kennis Ebrahim B. een paar jaar geleden verklaringen over hem aflegde bij de politie, wilde Taghi hem vermoorden. Toen B. onvindbaar bleek, koelde Taghi zijn woede op vrienden van hem, zo zetten de officieren woensdag in de zittingszaal uiteen. Iedereen van wie Taghi vermoedde of wist dat hij zou gaan praten met de politie of hem had bestolen moest naar het kerkhof.

Het meest treffende voorbeeld is de liquidatie op klaarlichte dag van de spyshophouder Ronald Bakker in september 2015 in Huizen. De recherche deed onderzoek naar eveneens een organisatie die moorden voorbereidde en ontdekte dat er peilzenders onder auto’s waren geplakt. Rechercheurs bezochten de spyshop van Bakker voor onderzoek.

Alleen vanwege dat feit moest Bakker dood. ’Hij gaat snel plat sir’, schreef een handlanger in een onderschept tekstbericht aan een van de verdachten. En dat gebeurde dus ook. Was de moord een signaal dat praten bestraft wordt met moord of was het een voorzorgsmaatregel?

Twee mannen worden door het OM beschouwd als de linker- en rechterhand van de voortvluchtige Taghi: de eveneens voortvluchtige Saïd Razzouki en de in Suriname opgepakte Mao R. De laatste besprak met Taghi volgens justitie zijn voorgenomen moordplannen. Mao R. was er woensdag niet bij, maar zit wel vast.

De advocaten dienden verschillende onderzoekswensen in. Ze willen vooral meer dossierstukken en de complete verhoren van de kroongetuige op een gegevensdrager. Inez Weski, de advocaat van Taghi, sprak van ’ingestudeerde verklaringen’ van kroongetuige Nabil. „Hij is getraind en bijgespijkerd”, zei ze.

Weski vindt dat B. zonder vermomming en stemherkenning gehoord moet worden. Ze wil de kroongetuige pas later echt aan de tand voelen. Als ze het complete dossier heeft. Donderdag is er gelegenheid om kroongetuige Nabil B. te horen in de rechtszaal.

telegraaf
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71526
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 12, 2019 3:01 pm

Wat ik niet begrijp is, waarom iedereen zo bang is voor dit enge magere , nare vervelende rot marokkaantje. Moet toch voor zijn tegenstanders eenvoudig zijn om hem te laten slapen?

De moordbevelen van gangster Taghi...’Gaan ze allemaal laten slapen, ben deze hond zat’

Verklaringen van een contact van het ’Mocro-maffia’ kopstuk Ridouan Taghi in 2016 bij de recherche, leidden tot een nietsontziende moordmissie binnen de onderwereld. Communicatie tussen Ridouan Taghi en zijn ’adjudanten’ laat zien hoe er over leven en dood besloten werd.

Dat blijkt uit berichtenverkeer uit het liquidatiedossier Marengo, dat De Telegraaf heeft ingezien. Taghi was in de tijd dat de berichten werden verstuurd voor de buitenwereld nog volstrekt onbekend. Bij politie en justitie kwam hij in beeld bij een onderzoek naar een soort moordservice in Utrecht en omgeving, 26Koper.

Terug naar het voorjaar van 2015. Doodsbang zit een 46-jarige, wat kalende man van Marokkaanse afkomst op 27 juni in een verhoorkamer van de Landelijke Eenheid van de politie in Driebergen. Hij wil praten en weet dat het zijn leven zal kosten.

Maar Ebrahim B. (46), een bekende crimineel uit de Utrechtse onderwereld, is een wandelende schietschijf geworden. Hij heeft geen keuze. En dus doet hij wat kroongetuige Nabil B. een kleine twee jaar later zou doen: leeglopen bij de politie over de topcrimineel Ridouan Taghi.

Onder de auto van een vriend van hem is twee weken daarvoor een gps-zender gevonden. Die vriend werd daarop gewaarschuwd door de recherche dat hij doelwit van een liquidatie zou kunnen zijn. Ebrahim B. denkt echter dat niet zijn vriend, maar hijzelf juist hij het doelwit was. Hij werd zelfs gevolgd in België. Daarom praat hij nu met de politie over de man die hem volgde. „Deze negroïde man werkt voor Taghi. Met werken bedoel ik mensen omleggen”, zegt hij.

B. vertelt over een oorlog in de onderwereld na een ontvoering. Hij denkt dat alle mannen die destijds met de ontvoering in verband werden gebracht, op een dodenlijst staan. Eén voor één vallen ze om, vreest B. En de opdrachtgever voor deze moorden? Dat is volgens hem Ridouan Taghi.

„Die woont half in Nederland, half in Dubai. Dat is de opdrachtgever. Honderd procent.” Volgens de man uit Driebergen is T. een levensgevaarlijke, doorgedraaide crimineel die eerder mensen uit de weg liet ruimen.

De kalende crimineel praat in meerdere sessies urenlang bij de recherche, zo blijkt uit het strafdossier van 26Koper naar de Utrechtse ’moordservice’ dat ook in het bezit is van De Telegraaf. De politie kent Taghi helemaal niet. Terwijl deze man volgens Ebrahim B. dan al is uitgegroeid tot de grootste cokebaron van Nederland.

Taghi heeft overal oren en ogen en krijgt te horen dat Ebrahim B. over hem gepraat heeft. Vanaf dat moment is hij doelwit nummer één van Taghi, zo zette het Openbaar Ministerie deze week ook uiteen in de rechtbank bij het behandelen van de nieuwe liquidatiezaak Marengo, waarin Taghi de belangrijkste verdachte is.

Om vijf minuten over elf in de ochtend van 20 mei 2016 , zo blijkt uit het dossier Marengo, wordt een bericht gestuurd vanaf een PGP-telefoon waarmee gecodeerd gecommuniceerd kan worden. De telefoon heeft de registratienaam [email protected]. In het dossier staat boven dit adres de naam van niemand minder dan Ridouan Taghi.

’Die slager gaat 10 juni naar rechtbank zijn aanklacht terugtrekken. Die slager wil echt geen problemen. Als je wilt gaan we vol op hem jagen. Meteen slapen zeg maar. Maak ik er 24 uur werk van’.

De ’slager’ is de bijnaam van ’verklikker’ Ebrahim B. En met slapen wordt vermoorden bedoeld.

De ontvanger is [email protected]. In het dossier staat de naam Saïd Razzouki erbij. Razzouki is net als Taghi nog steeds voortvluchtig en wordt beschouwd als diens belangrijkste vertrouweling. Beide mannen worden inmiddels verdacht van betrokkenheid bij vijf moorden en meerdere pogingen daartoe, maar ze zijn met een veelvoud daarvan in verband gebracht.

De berichten zijn qua stijl en spelling op basisschoolniveau geschreven. Ze zitten vol spel-en stijlfouten. ’Ok broer. Dan gaat ie slapen. Gaan vol op hem dan 24 uur. Kijk welke info je kan krijgen. In Span laat ik hem ook slapen. Waar dan ook. België ook goed’, schrijft Taghi later. Met Span wordt Spanje bedoeld.

Later die ochtend communiceert Taghi met Mohammed El H., een andere verdachte uit de zaak Marengo. ’Sir, die slager wou iemand ontvoeren die hond’, staat in een bericht. En kort daarna: ’Ja, iemand van mij sir haha. U kan gedachten lezen. Gaan ze allemaal laten slapen. Ben deze hond zat.’

Dan communiceert Taghi weer met Razzouki. ’Ok. dan volg mij wat ik u zeg. Die man gaat slapen en ze hele kk familie meenemen. Heb u 1000000000 gezegt is oorlog’. Met kk wordt kanker bedoeld.

Op 23 mei wordt vanuit de telefoon die volgens het OM van Taghi is, opnieuw een bericht gestuurd naar medeverdachte Mohammed el H. uit de zaak Marengo. ’Beste is als we die Ranko en Chino en die broertje tegelijk kunnen doen en zelfde dag die broertje.’

22 juni 2016 wordt de crimineel Ranko Skekic doorzeefd met kogels in Utrecht. ’Hahaha, die waterhoofd leeft niet meer. Hij heeft 5 of 6 kogels in zijn kop gekregen’, schrijft Taghi kort na de moord, zo maakte het OM eerder al bekend.

Ronduit angstaanjagend is het bericht dat Taghi verstuurt op 23 mei 2015 naar Mao R., de man die het OM omschrijft als de tweede belangrijkste pion van Taghi naast Razzouki. Mao R. is recent opgepakt in Suriname en zit nu in Nederland vast.

’Ja precies. Zei hem net hij wil ze kleintjes niet bij betrekken. Maar als die kogel in ze kop heeft zijn ze erbij betrokken begrijpt u’. In het dossier vertaalt de recherche dit bericht als volgt: ’Ridouan Taghi zegt tegen Romo dat hij net tegen hem heeft gezegd dat hij zijn kleintjes er niet bij wil betrekken, maar als hij een kogel door zijn kop heeft ze er toch bij betrokken zijn.’ Volgens de recherche gaat het hier om de crimineel El ’Chino’ of ’De Chinees’ M.

Het zijn maar een paar berichten van de duizelingwekkende hoeveelheid die in het dossier zitten. Ze dienen als belangrijk bewijsmateriaal en zijn in handen gekomen toen het OM servers in beslag nam waarop deze berichten stonden en de codes hiervan werden gekraakt. Ineens kregen politie en OM een ongecensureerd kijkje in de communicatie binnen de onderwereld.

De verklaringen van Ebrahim B. leidden tot een dodelijke kettingreactie, zetten de officieren van justitie uit de zaak Marengo deze week uiteen in de rechtbank. ’Uit het onderzoek in Marengo is de verdenking gerezen dat Taghi de opdrachten voor deze moorden heeft gegeven. Ebrahim B. moest worden vermoord omdat hij verklaringen tegen Taghi en Saïd Razzouki had afgelegd.’

Scekic en El M. moesten worden vermoord omdat ze contacten waren van Ebrahim B, en als signaal aan Ebrahim B. die niet te vinden was. Een andere crimineel, Samir Erraghib, moest worden vermoord omdat hij over Taghi had gesproken in het milieu. Anderen vanwege ’geroddel’ of schulden.

Er zijn geen aanwijzingen dat El M. en ’verklikker’ Ebrahim B. zijn vermoord. Het lijkt erop dat ze aan de ’geoliede moordmachine’, zoals door het OM omschreven, van Taghi zijn ontkomen. Waar ze zijn is een raadsel. Anderen, zoals Skekic, misdaadblogger Martin Kok, de crimineel Samr Erraghib en spyshophouder Ronald Bakker, waren minder gelukkig. Ze zijn volgens het OM door de organisatie van Taghi vermoord.

Bronnen rond het onderzoek vagen zich af of de voortvluchtige Taghi en Razzouki nog samen zijn. Ze zouden gebrouilleerd zijn geraakt, omdat er onenigheid zou zijn geweest over het uitvoeren van moordopdrachten. Verraad ligt op de loer binnen de Mocro-maffia. Het OM zei eerder al dat alle leden uit de organisatie van Taghi door eigen mensen vermoord kunnen worden uit voorzorg of wraak. Zoals ook kroongetuige Nabil B. doelwit werd.

Hoe sterk is Taghi nog nu tientallen mensen die aan hem gelieerd zouden zijn, in binnen- en buitenland vastzitten? Het OM gaat er vanuit dat Taghi met drugshandel zijn vermogen en macht op heeft gebouwd. Maar kan hij zijn ’bedrijf’ nog runnen nu hij zo onder druk staat en internationaal wordt gezocht? Of heeft hij voldoende reserves opgebouwd?

Binnen politie en justitie wordt gekeken naar vier scenario’s. Taghi wordt opgepakt of blijft voor altijd onvindbaar. Het kopstuk kan worden vermoord door rivalen of uiteindelijk bij een arrestatie het leven laten. Voorlopig wijst niets erop dat politie en justitie weten waar ’de Nederlandse Pablo Escobar’ zich bevindt.

    Reactie advocaten

    De advocaten van de verdachten zijn zeer kritisch over het gebruik van PGP-berichten. Ze vinden dat het OM te makkelijk personen aan telefoons en berichten koppelt. Met name de advocaat van Taghi, Inez Weski, maakt hier een punt van. Dat deed ze ook bij eerdere strafzaken waarin de PGP-berichten een rol spelen. De rechters accepteerden tot dusver overigens de berichten van de ’boeventelefoons’ wel als bewijs.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18695
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor King George » Za Jul 13, 2019 12:42 pm

Ariel schreef:
Hoe een hoofdagent werd geworven door de bende van Ridouan Taghi

De verklaringen van kroongetuige Nabil B. brengen niet alleen criminelen ten val, maar ook corrupte ambtenaren. Een Utrechtse hoofdagent blijkt jarenlang informatie uit politiesystemen te hebben verkocht aan de bende van de voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi.

Spoiler! :
Het is de nachtmerrie van iedere politiechef en de doodsteek voor het vertrouwen in een loyaal en goed functionerend politiekorps: corrupte agenten die informatie lekken aan de onderwereld. Maar voor criminelen zijn ze goud waard, want informatie van binnenuit is zeer gewild en meer dan bruikbaar om rivalen (of de politie) een stap voor te blijven. Nabil B. (32) uit Utrecht maakte jarenlang deel uit van een criminele organisatie rond de voortvluchtige Ridouan Taghi en Saïd Razzouki.

Taghi en Razzouki worden gezien als de kopstukken van een nietsontziende bende, die zeker vijf moorden en verschillende pogingen tot moord op hun geweten hebben. Morgen, donderdag en vrijdag gaat het moordproces Marengo (met zestien verdachten) weer verder. Het proces is voor een groot deel opgebouwd op verklaringen van Nabil B., die in januari 2017 overliep naar justitie.

Zo blijkt uit de ruim 41 verklaringen van B. dat een ex-vriendin van Nabils oudste broer als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) voor de gemeente Amsterdam kentekengegevens opvroeg in opdracht van Nabil. Die gaf ze op zijn beurt weer door aan Saïd Razzouki. Nu blijkt dat Nabil B. het kenteken van de auto waarin misdaadblogger Martin Kok reed toen hij werd vermoord, in december 2016 heeft laten natrekken. Naar eigen zeggen wist Nabil B. niet dat het ging om de voorbereiding van de liquidatie op Kok. Ook de vriendin wist dat niet. De rol van de boa wordt onderzocht, al wil het Openbaar Ministerie (OM) niet zeggen of er een strafrechtelijk onderzoek loopt.

De verklaringen die Nabil heeft afgelegd brengen criminelen in grote problemen, maar dus ook corrupte contacten. De Utrechtse agent Pavlos* weet daar inmiddels alles van. In een door deze krant gelezen verklaring bij de politie schetst B. hoe Pavlos langzaam maar zeker wordt geworven door de onderwereld. Het begint onschuldig, maar daarna verkoopt hij jarenlang allerlei informatie waarmee de bende aan de slag kan. Volgens de kroongetuige heeft hij daar duizenden euro’s voor gekregen.

Het begint in 2013 in Minos Pallos, een Grieks restaurant in Nieuwegein. Pavlos, toen nog actief als wijkagent, seint de eigenaren en vaste (criminele) clientèle in als de politie alcohol- of horecacontroles wil uitvoeren. Of de boekhouding kan alvast in orde worden gemaakt, als de gemeente wil komen controleren. Maar al snel gaat het niet meer om onschuldige informatie, maar om enorme criminele en financiële belangen. En dus om mensenlevens.

Het is 2015. In Nieuwegein heeft de bende van Taghi en Razzouki een woning waarin iemand woont en werkt. Het is echter geen normaal thuiswerk. Nee, deze man is een geldwisselaar en maakt van de honderdduizenden euro’s die in het pand liggen nette stapeltjes coupures. Omdat er zoveel geld in het huis ligt opgeslagen, is het huis behangen met beveiligingscamera’s. Op een avond ziet de geldwisselaar op de camerabeelden dat er een donkere Volkswagen Polo in de buurt staat, met daarin drie inzittenden. Zijn dit rivalen die het geld komen stelen?

De geldwisselaar vertrouwt het niet en zoekt contact met Saïd Razzouki. Die twijfelt geen moment en gaat met een doorgeladen vuurwapen naar het pand om de situatie te beoordelen. Vervolgens geeft hij het kenteken van de Polo door aan Pavlos, die in het politiesysteem zoekt op wiens naam de auto staat. Als hij dat heeft opgezocht en blijkt dat de eigenaar van de auto een bekende is van Razzouki, wordt die ontboden bij ‘de leiding’. Hij krijgt de boodschap dat hij uit de buurt moet blijven. Was hij geen bekende geweest, dan had de situatie anders kunnen aflopen.

Pavlos wordt na verloop van tijd steeds vaker ingezet om kentekengegevens te bevragen, want het contact van Nabil bij de gemeente Amsterdam kan niet à la minute de gevraagde gegevens opzoeken. Pavlos wel. En dus wordt hij steeds vaker gevraagd naar de kelder van Minos Pallos te komen, waar hij in zijn Blackberry van de politie het systeem kan bevragen. Bijvoorbeeld als een contact van Taghi en Razzouki in problemen is gekomen door een seksfilmpje dat een minnares heeft gemaakt.

Pavlos zoekt op verzoek naar adressen en kentekens van de minnares, zodat zij thuis kan worden opgezocht door leden van een bevriende motorbende. Na tussenkomst van deze motorbende vormt de minnares geen bedreiging meer. De klus is geklaard. Pavlos wordt weer bedankt voor bewezen diensten.

Dubbelrol
Dat gaat zo door tot juli 2018. Dan klapt de dubbelrol van Pavlos. De politie heeft de verklaringen van Nabil vrijgegeven, zodat de rijksrecherche onderzoek kan doen. Pavlos wordt geschorst en mag niet meer aan het werk. Zijn collega’s vertelt hij dat er ruzie was in de Griekse gemeenschap, hij had willen bemiddelen. Daarom zit hij al die tijd thuis. Zijn collega’s geloven hem.

Twee weken geleden laat Pavlos voor het laatst van zich horen, als hij via een teamchef van de politie zijn collega’s een mail stuurt over zijn vertrek. ‘Beste allemaal, sommige mails stuur je als teamleider liever niet’, staat in de aanhef. De teamchef schrijft dat Pavlos strafontslag is aangezegd en dat hem strafrechtelijke vervolging wacht.

*De naam van Pavlos is gefingeerd. Zijn volledige naam is bij de redactie bekend.


Dit soort uitwas krijg je nou als je streeft naar aanwas van diversiteit.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71526
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 24, 2019 1:31 pm

Taghi zit in Dubai

De meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan Taghi (41), houdt zich zo goed als zeker schuil in Dubai. Politie en justitie zijn er na een jacht van anderhalf jaar op de van meerdere liquidaties verdachte man van overtuigd dat het net zich rond hem sluit.

Dat melden bronnen binnen het Openbaar Ministerie die rechtstreeks betrokken zijn bij het onderzoek Marengo naar Taghi en zijn organisatie. Die zitten volgens justitie achter zeker elf moorden en pogingen daartoe.

Vorige week lieten politie en justitie bij het programma Opsporing verzocht verouderingstekeningen van Taghi en zijn eveneens voortvluchtige ’adjudant’ Saïd Razzouki zien. De uitzending leverde volgens woordvoerder Wim de Bruin 29 tips op.

„Twintig ervan waren echt bruikbaar”, zegt De Bruin. Over Dubai wil hij niets zeggen. „We doen geen mededelingen over de zoektocht naar Taghi.”

Vorig jaar maart maakte het OM bekend dat het beschikt over een kroongetuige die uitgebreid heeft verklaard over Taghi en zijn ’geoliede moordmachine’, zoals justitie die omschrijft. Een week erna werd de broer van kroongetuige Nabil B. vermoord in Amsterdam.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18695
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor King George » Wo Jul 24, 2019 1:41 pm

Is hij daar zijn geld aan het opmaken?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 38612
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ridouan Taghi Drugsoorlog

Berichtdoor Mahalingam » Do Jul 25, 2019 3:45 pm

Zijn geld zou wel eens sneller kunnen opraken daar dan hij dacht want de beschermingsgelden die hij aan de dienaren van De Baas van Dubai moet geven zullen niet gering zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten