Uitgezette asielzoekers die vervolgd worden

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42992
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Uitgezette asielzoekers die vervolgd worden

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 19, 2019 12:32 am

Ali Mohammed al-Showaikh uit Bahrein wil Nederland voor rechter slepen

Door: Redactie, 12:32, 21 april 2019

Afbeelding

Werd uitgezet naar Bahrein, kreeg daar levenslang, werd gemarteld, is schuld Nederland

De Bahreinse asielzoeker (foto) die door Nederland werd uitgezet en terug in zijn vaderland direct voor de rest van zijn leven achter de tralies verdween, heeft een klacht ingediend tegen de Nederlandse staat. De advocaat van Ali Mohammed al-Showaikh, Flip Schüller, bevestigt berichtgeving van het mainstream printmedium NRC Handelsblad van die strekking. Hij heeft een klacht ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Al-Showaikh wil dat Nederland ter verantwoording wordt geroepen. Ook zou de Staat via diplomatieke weg moeten proberen hem terug te halen naar ons land of in ieder geval proberen zijn situatie ter plekke te verbeteren. Volgens de advocaat is Al-Showaikh in Bahrein gemarteld, heeft hij onder druk een bekentenis moeten afleggen, heeft hij niet of nauwelijks toegang tot een advocaat, zijn de omstandigheden in zijn cel een schending van de mensenrechten en heeft hij geen eerlijk proces gehad.

Ook in de Tweede Kamer leven grote zorgen over het lot van Al-Showaikh. Maar VVD-staatssecretaris Mark Harbers liet onlangs nog weten vol te houden dat Nederland niet kon voorzien dat Al-Showaikh in Bahrein de cel wachtte. Vluchtelingenwerk en Amnesty International beschuldigen Nederland ervan Al-Showaikhs mensenrechten te hebben geschonden.

Al-Showaikh vluchtte in 2017 naar Nederland. Hij was bang dat hij zou moeten boeten voor de politieke activiteiten van zijn broer, die al eerder naar Duitsland was uitgeweken en daar asiel had gekregen wegens zijn verzet tegen het regime in Bahrein. Maar Nederland vond dat Al-Showaikh geen recht had op asiel. Na terugkeer in de Golfstaat werd hij onmiddellijk gearresteerd en gemarteld, stelt zijn advocaat.

Anp/TPO

https://tpo.nl/2019/04/21/ali-mohammed- ... er-slepen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42992
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Uitgezette asielzoekers die vervolgd worden

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mei 29, 2019 12:30 am

Nederland jaagt vluchtelingen de dood in: stuurt Jezidi’s terug naar Koerdische tentenkampen – VN en UNHCR: ‘Dit is niet verantwoord’

Geplaatst op 27 april 2019

Afbeelding

Asieladvocaten van Jezidi-cliënten zijn absoluut niet blij met de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Het IND zegt namelijk dat Jezidi’s niet behoren tot een kwetsbare groep, terwijl er duizenden zijn ontvoerd, mishandeld, verkracht en vermoord! Dat meldt Trouw.

Een flink aantal Jezidi’s vluchtte voor de terreur die hun kant op kwam in de vorm van de Islamitische Staat. Velen hebben het niet gered en zij die wisten te ontkomen, probeerden asiel aan te vragen bij onder andere de Nederlandse overheid. Nu de Islamitische Staat verslagen is (of lijkt), beschouwt de Nederlandse overheid bepaalde regio’s in Irak als veilig om Jezidi’s naar terug te sturen.

De VN, UNHCR, het Europees asielagentschap (EASO), Vluchtelingenwerk Nederland en andere mensenrechtenorganisatie zijn met stomheid geslagen. De Nederlandse overheid beschouwt de Koerdische Autonome Regio (KAR) in Irak dus als veilig, terwijl voor iedereen méér dan duidelijk is dat de Koerden totaal geen middelen meer hebben om nóg meer mensen daar op te vangen. Daarmee zou de IND in strijd handelen met hun eigen regels en beleid.

Los daarvan is het gebied ook nog eens een geopolitieke hot zone, zoals we konden merken toen de Amerikanen dreigden te vertrekken uit de regio. Turkije, Iran, een instabiel Irak en een opkrabbelend Syrië grenzen allemaal aan de door Koerden gedomineerde regio. Het werd pijnlijk duidelijk dat voorgenoemde partijen al praktisch de messen aan het slijpen waren of in chaos dreigden te vervallen, toen Trump aankondigde zijn troepen terug te zullen trekken. De Nederlandse overheid loopt dus een behoorlijk risico dat zij yezidi’s regelrecht de dood injagen, terwijl zij alle hulp verdienen die ze nodig hebben.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... um=twitter
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten