Nederland: Niqab, boerka verbod.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland: Niqab, boerka verbod.

Berichtdoor Ariel » Do Sep 26, 2019 7:43 pm

Nikabdraagster reist ondanks verbod met de trein, Roosendaler voelt zich bedreigd en stapt uit

Ondanks het boerkaverbod kunnen nikabdraagsters met de trein reizen. Maar waar vorige week nog een trein stilstond op Rotterdam CS omdat een Roosendaalse nikabdraagster zich niet wilde identificeren, stapte dinsdag op het station in Roosendaal een man uit omdat een vrouw met nikab van de conducteur mocht blijven zitten.

Toen Jo van der Velpen gisteren de nikabdraagster in de trein zag, sprak hij de conductrice aan. Maar die besloot na een telefoontje met een collega dat de vrouw gewoon mee mocht rijden. Van der Velpen stapte uit. ,,Ze bedreigde mij niet persoonlijk”, zegt hij, ,,maar ik voelde me wel bedreigd omdat je niet weet wie of wat er achter de sluier zit. Je weet niet eens of het een man of een vrouw is, het zou een terrorist kunnen zijn.”

De Roosendaalse oud-rijksambtenaar miste daardoor een afspraak in de Randstad. ,,Maar het gaat mij om het principe. Gezichtsbedekkende kleding is sinds 1 augustus verboden in het openbaar vervoer in Nederland, dan verwacht je van een organisatie als de NS dat die ook handhavend optreedt.”

Klacht indienen
Van der Velpen, naar eigen zeggen jurist en Forum voor Democratie-stemmer, zegt een klacht in te dienen bij de NS. Die was dinsdagmiddag nog niet ontvangen volgens NS-woordvoerder Michiel Jonker, die intern niets had vernomen van de actie. ,,Of de man zich bedreigd voelt, is een afweging van hemzelf”, zegt de woordvoerder. ,,Incidenten worden gemeld bij onze veiligheidscentrale, dat is kennelijk niet gebeurd. Als een conducteur bepaald gedrag als hinderlijk ervaart, wordt assistentie van de politie ingeroepen. Dat schat een conducteur zelf in. Zo is ons beleid en dat is intussen algemeen bekend. NS mag niet zelf handhaven.”

35 meldingen
Of het dinsdag om dezelfde ­nikabdraagster ging, weet de NS-woordvoerder niet. Recente cijfers van OV-NL, de branchevereniging van negen Openbaar Vervoersbedrijven, laten zien dat er nauwelijks nikab- of boerkadraagsters met het openbaar vervoer reizen. Bij de gezamenlijke bedrijven werd in de maand augustus 35 keer melding gemaakt van een reizigster met nikab.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland: Niqab, boerka verbod.

Berichtdoor Ariel » Do Sep 26, 2019 10:53 pm

Minister: geen boa’s voor handhaving boerkaverbod

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid voelt er niets voor om ook boa’s in te zetten om het boerkaverbod te handhaven. Regeringspartij VVD had daarom gevraagd. Nu mag alleen de politie boetes uitdelen. Het kabinet vindt het te vroeg voor extra maatregelen.

Een meerderheid in de Tweede Kamer is ontevreden over de manier waarop het kabinet het verbod op gezichtsbedekkende kleding in het openbaar vervoer, ziekenhuizen en overheidsgebouwen heeft ingevoerd. Tijdens een debat kreeg verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken de volle laag: zo noemde VVD-Kamerlid Dennis Wiersma de uitvoering ‘belabberd’.

De VVD’er vroeg aan minister Grapperhaus om boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) de bevoegdheid te geven om boetes uit delen. Nu mogen alleen agenten het boerkaverbod handhaven, maar in verschillende steden heeft de politie aangegeven dat dit niet de hoogste prioriteit heeft.

Volgens Grapperhaus is het ‘te vroeg’ om ook boa’s in te schakelen. ,,Daarvoor is nu geen aanleiding, vanwege het zeer beperkte aantal incidenten’’, vindt de minister. In de eerste maand van het boerkaverbod, afgelopen augustus, is er bij OV-bedrijven 35 keer melding gemaakt van een boerkadraagster in het openbaar vervoer.

Niet direct boete
Grapperhaus hamert erop dat het bij de handhaving van het boerkaverbod volgens hem draait om ‘de-escalatie’. Eerst kunnen medewerkers van instellingen of OV-bedrijven een boerkadraagster aanspreken. Als die persoon de boerka dan niet af wil zetten of weg wil gaan, kan de politie worden ingeschakeld. Ook die geeft dan niet meteen een boete. Alleen als de boerkadraagster blijft weigeren te vertrekken, mag de politie de vrouw op de bon slingeren.

,,De opzet van de wet is niet om zoveel mogelijk boetes uit te delen’’, zegt ook minister Ollongren. ,,De opzet is om gedrag te veranderen.’’ Volgens haar kan het zo zijn dat het boerkaverbod ertoe leidt dat vrouwen geen gezichtsbedekkende kleding meer dragen op plekken waar dat niet mag. Dat mogelijke positieve effect is minder zichtbaar dan incidenten die de media wél hebben gehaald, zo zegt Ollongren.

Buschauffeur
Zij ging tijdens het debat in op een aantal incidenten. De D66-bewindsvrouw zegt onder meer dat een buschauffeur in Limburg, die in augustus weigerde een boerkadraagster mee te nemen, níet door zijn werkgever op de vingers getikt had moeten worden. Arriva liet weten dat de buschauffeur de vrouw niet had mogen weigeren, omdat alle Nederlandse vervoerders hebben afgesproken het verbod niet te handhaven.

,,Ik kan niet zeggen dat de wet perfect werkt, maar ook niet dat die niet werkt’’, zegt Ollongren. Ze is niet van plan om de evaluatie van het boerkaverbod - gepland in het jaar 2022 - naar voren te halen. De Tweede Kamer wil wel dat ze nog dit jaar betere afspraken maakt met OV-bedrijven en andere instellingen over de handhaving van het boerkaverbod.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41178
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nederland: Niqab, boerka verbod.

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 27, 2019 1:48 am

Martin Bosma fileert de handhaving van het boerkaverbod in 4 minuten en 29 seconden
26 sep. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15621
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nederland: Niqab, boerka verbod.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Okt 04, 2019 10:46 am

Pilgrim schreef:Martin Bosma fileert de handhaving van het boerkaverbod in 4 minuten en 29 seconden
26 sep. 2019


Je zal maar op deze correcte manier op de vingers worden getikt en terecht worden gewezen als blunderende minister van Binnenlandse Zaken. Ik zou er een rode kleur door krijgen. Maar een bepaald soort type mens met een markante afwijking in de hersenen, waardoor logisch denken is uitgeschakeld, rest maar een automatische reactie: schamper lachen. Kenmerk van de domme gans.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland: Niqab, boerka verbod.

Berichtdoor Ariel » Zo Okt 06, 2019 2:01 pm

Franse crimineel dankzij boerka lang uit handen politie

Een overduidelijk nadeel van het mogen dragen van gezichtsbedekkende kleding zoals de boerka, maar als we daar wat van gaan zeggen is het racistisch dus doen we dat uiteraard niet.

Frankrijks meest beruchte en bekende crimineel, Redoine Faïd, die een paar maanden geleden uit de gevangenis ontsnapte met een helikopter, heeft zich schuil gehouden voor de politie door zich te kleden in een boerka,

Rédoine Faïd, ook wel ‘Koning van de Kalashnikovs’ genoemd, heeft een bijzonder uitgebreid crimineel verleden. Midden jaren ’90 werd hij voor het eerst veroordeeld voor een gewapende overval. Er volgden nog tal van veroordelingen voor verschillende gewapende overvallen op juweliers en banken. Evenveel keer wist hij te ontsnappen uit de gevangenis.

Vorig jaar werd Faïd nog veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor een gewapende overval waarbij een politieagente het leven liet. Met behulp van een helikopter die op de binnenplaats van de gevangenis landde kon de crimineel opnieuw ontsnappen. Een team van maar liefst 3.000 agenten en militairen werden ingezet om Faïd te vinden, zonder resultaat.

Boerka
Nu blijkt dat Faïd al die tijd gewoon in zijn geboortestad verbleef. De crimineel kon er onderduiken met een boerka, allesbedekkende kledij die islamitische vrouwen dragen. Op die manier was Faïd onherkenbaar en kon hij ongestoord onder de radar blijven. Eergisteren kwam de Franse politie de man toch op het spoor, vanwege verdachte gedragingen bij een vrouw die al langer gevolgd werd.

“De vrouw nam in haar auto iemand mee die een burka droeg. Maar uit het postuur van die persoon maakten we op dat het om een man ging”, aldus openbaar aanklager François Molins. “Kort daarna ging een tweede persoon, ook met een burka, eveneens het huis in. Toen zijn we binnen gevallen en werd om 20 over 4 ’s morgens Redoine Faïd aangehouden.”

In het appartement van de vrouw werden twee boerka’s en ook twee pruiken gevonden. Daarnaast werden ook verschillende wapens aangetroffen. Er werden in totaal zes arrestaties verricht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15621
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Nederland: Niqab, boerka verbod.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Okt 06, 2019 2:07 pm

Onzin! Volgens mij klopt dit verhaal niet.

Mogelijk de halve waarheid. Dat van die boerka moet gelogen zijn. Ik heb ook een hekel aan moslims, maar zal hierover niet liegen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71866
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederland: Niqab, boerka verbod.

Berichtdoor Ariel » Zo Okt 06, 2019 2:19 pm

Hans v d Mortel sr schreef:Onzin! Volgens mij klopt dit verhaal niet.

Mogelijk de halve waarheid. Dat van die boerka moet gelogen zijn. Ik heb ook een hekel aan moslims, maar zal hierover niet liegen.
Quand Redoine Faïd se planquait sous une burqa

Rédoine Faïd case: French gangster evaded police in burqa
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38875
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederland: Niqab, boerka verbod.

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 07, 2019 5:31 pm

Over die pro-boerka club lees ik:
Op de Koekamp in Den Haag staat een kring journalisten met klikkende camera’s rondom enkele tientallen vrouwen in nikab. Kinderen rennen rond en om de kring van journalisten staan meer mannen en vrouwen. Sommigen in nikab, anderen met of zonder hoofddoek, gekleurde sjaals, blonde knotjes, spijkerbroeken, rokken of linnen tasjes. Er zijn mensen in een rolstoel en met kinderwagens. Op een skateboard zoeft een man langs die een nikab heeft aangetrokken.
[...]
Als het officiële onderdeel begint, beweegt de groep zich richting een klein podium waar verschillende sprekers, onder wie hoogleraren Martijn de Koning, Annelies Moors en Tom Zwart, hun afschuw uitspreken over het nikabverbod.[...]

Kennelijk was er ook een journalist van het Turkse DailySabah die Martijn de Koning, Annelies Moors en Tom Zwart liet leeglopen in zijn krant . (bekend van haatzaai campagnes tegen Turken in onze politiek die anti-Erdogan zijn, of Gülem wat nog iets erger is)
Dutch laws increasingly target Muslims’ rights
A series of laws recently enacted in the Netherlands have increased discrimination against Muslims and the violation of their rights, Dutch academics are warning.

Martijn de Koning of Amsterdam University's Anthropology and Sociology Department told Anadolu Agency (AA) that legal regulations affecting religious groups have been made in the past in the Netherlands, but recent steps are now aimed entirely at Muslims.

In August, the Netherlands brought into force a ban on burqas — a full body covering including a face veil worn by some Muslim women – in public institutions.

Clothing that "covers the face," such as burqas or veils no longer to be worn in public institutions such as schools, hospitals and government offices or on buses and trains, authorities said in August when the new law came into force. The ban was first proposed by far-right politician Geert Wilders in 2005.

In May, the Dutch parliament introduced a bill for the second time to ban ritual slaughter of animals, which would prohibit the methods of humane slaughter followed by Muslim and Jewish communities.

In addition to the burqa ban and restrictions on the animal slaughtering practices, Dutch Education Minister Arie Slob in September ordered a review of schools providing Islamic education.

"Cases such as the ban against halal slaughter and restriction of religious education have affected other religious groups as well. However, with the recent ban on burqas, we have seen that the aim of religious regulations is aimed only at Muslims," Koning said, adding that this is a serious situation and the government needs to do something about it.

Professor Annelies Moors of Amsterdam University also told AA that politicians have used anti-Muslim rhetoric as a means of gaining votes that each restriction now targets Muslims.

Moors said that negative reactions toward women wearing burqas may increase because of the legal proceedings, noting, "Such restrictions trigger violence and discrimination against Muslims in the community."

Cross Cultural Human Rights Centre Chairman Professor Tom Zwart said that the Dutch government's intervention in the course content of Islamic education institutions and Islamic schools is a result of its efforts to make Islam "more democratic and European." He explained that while Islam instructs Muslim minorities to be committed to the country where they live as long as they have religious freedom, these restrictions harm Muslims' commitment due to the conflict of loyalties.
https://www.dailysabah.com/islamophobia/2019/10/01/dutch-laws-increasingly-target-muslims-rights
https://www.geenstijl.nl/5149913/word-je-islamofoob-van-zulke-praatjes/#more
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten