Problemen in Gorinchem

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19924
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in Gorinchem

Berichtdoor King George » Za Nov 23, 2019 11:49 am

Wegkijken bij kopschoppers:
Jongens, aardige jongens, zullen de prijs betalen voor deze grote morele en politieke zwendel

Afbeelding

De vijftienjarige Sem zit in een tv-programma met zijn moeder Larissa en vertelt over zijn mishandeling door een groep allochtone jongeren in Gorinchem. Sem is een doodgewone Nederlandse jongen, geboren in 2004 toen jongens allemaal ‘Sem’ werden genoemd – voordat zijn populaire naam van de eerste plaats werd verstoten door ‘Mohammed’. Iedereen heeft of kent wel een Sem. Ook ik heb twee zonen met één lettergreep-namen, een stuk jonger nog, maar ook die zijn vijftien als ik twee keer met mijn ogen knipper. En dan? Vanmiddag breng ik ze weer naar Taekwondo training. (Is dat ook racistisch?)


Bij Beau vertelt Sem dat hij met vrienden in het park was in Gorinchem om ‘samen een peukje te doen’ toen hij opeens omsingeld werd. Een groep van zo’n veertig jongens stond opeens om Sem en zijn vrienden heen. Het is vooral de willekeur van het geweld die pijn doet. Hiertegen kun je ze niet wapenen. Ze moeten naar school, over straat.

Een ‘jongenskwestie’

De politie had gevraagd de beelden niet meer te delen. Officieel omdat de beelden ‘schokkend zijn voor slachtoffers’. In werkelijkheid omdat de willekeur ons allemaal slachtoffer maakt. Het is immers geen geïsoleerd geweld wat je kunt toeschrijven aan bendes, onderwereld, drugs of persoonlijke relaties.

En zo zijn er nog meer verwijzingen naar een pijnlijke waarheid die bedekt moet blijven. Ongewild brengen de media met hun poging het een ‘jongens’-kwestie te maken aan het licht dat Sem niét ‘net als alle jongens’ is. De waarheid is namelijk dat jongens die Mohammed heten nooit bij Beau zitten. Mohammed wordt namelijk niet op regelmatige basis door een groep van 40 blanke Sems in elkaar geslagen. Als Mohammed al bij Beau zit, dan is dat omdat hij in een voetbalstadion is uitgescholden, of niet aangenomen voor een stageplaats. Of aangehouden op zijn scooter ‘vanwege zijn huidskleur’. Soms is Mohammed wel slachtoffer van racisme, maar vaker niet en we komen het ook nooit echt te weten. Als alles ‘racisme’ is, en niet gewoon goed of fout, is er geen pijl meer op te trekken. Feit is: Mohammed is niet bont en blauw de volgende dag.

Rookgordijnen

De waarheid is ook deze. Mohammed moet vooral over zijn schouder kijken als het zijn eigen vader, broers en neven betreft. Die herinneren hem er dagelijks aan dat hij vooral een van hen is, en dat een leven buiten de islam en buiten de eigen cultuur niet mag. Ook in Duitsland is de agressie tussen allochtone jongens en autochtone jongens (en ook meisjes overigens) dagelijks nieuws achter de rookgordijnen van de mainstream media. Een slappe overheid houdt met hulp van de media de werelden opzettelijk gescheiden – en de woede laait alleen maar op.

Mij valt verder op dat EenVandaag, NOS en andere theaters van nepnieuws het verhaal over de mishandeling in Gorinchem brengen als een gebeurtenis die mensen ‘bezighoudt’. In plaats van te melden wat er ís, met context en achtergrond. Het spreekkoor (‘met Hitlergroet’) op de voetbaltribunes wordt daarentegen wel breed uitgemeten als een symptoom van deze tijd, een ‘breed probleem’ dat volgens onze premier Mark Rutte zelfs reden is om ‘niet meer in Nederland te willen wonen’.

Voor Rutte is de zware mishandeling géén reden om niet meer in Nederland te willen wonen. Gevoelens en zorgen over die gebeurtenis mogen geen aansluiting vinden bij objectieve waarnemingen. Waar oplossingen uit kunnen ontstaan. Ze dienen slechts gevoelens te blijven bovenop de boodschap van de dagen ervoor, toen Zwarte Piet en een voetballer ons grootste probleem blootlegden: dat racisme van blanke Nederlanders in Nederland moet stoppen. Op basis van subjectieve waarnemingen.

Jongens, maar aardige jongens

‘Jongens waren we, maar aardige jongens.’ Het verhaal van Nescio uit 1918 gaat over de dromen van de jeugd en hoe die onvermijdelijk omslaan in burgerlijke gezapigheid. Honderd jaar later is die weg naar gezapigheid behoorlijk verkort. Als jongens tegenwoordig al niet hun dromen laten afstempelen bij een klimaatmars of verwarren met wat zich afspeelt op hun smartphones, dan is er nog de plicht om ‘gevoelig’ te zijn, een maatje voor een vrouw. Wie ‘druk’ is krijgt Ritalin, en een stevig potje vechten is niet ‘eerlijk spelen, eerlijk delen’. Zo wordt je dus op een dag door groepsgeweld letterlijk overmand.

Feit is dat kopschoppers die groepsgeweld plegen geen ‘aardige jongens’ zijn met de jeugddromen die ‘jongens’ kenmerken. Ze worden vooral gedreven door ressentiment en frustratie, en een aangeleerde en onbeteugelde haat voor anderen dan zij. Haat voor vrijheid, individualiteit, democratie. En ze horen dag in dag uit dat ze slachtoffers zijn van racisme. Een subtiele maar glasheldere boodschap dat alles wat ze verkeerd doen daaruit voorkomt en dus verontschuldigbaar is. Het is een explosieve combinatie. Jongens, alle (!) aardige jongens, zullen de prijs betalen voor deze grote morele en politieke zwendel. Als we ze niet beschermen.


https://thefireonline.com/wegkijken-bij-kopschoppers-jongens-aardige-jongens-zullen-de-prijs-betalen-voor-deze-grote-morele-en-politieke-zwendel/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73767
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Gorinchem

Berichtdoor Ariel » Za Nov 23, 2019 11:59 am

King George schreef:
Krachtpatser Reinie Melissant (CDA) - burgemeester te #Gorinchem - laat weten: geen allochtonenprobleem, we gaan het aanpakken maar vooral neemt ze afstand van racistische uitingen. Want dat is voor haar carrière veel belangrijker dan de aanpak van racistisch geweld.Dat mens ziet er in dat filmpje uit als een verlopen smartlappen zangeres.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19924
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in Gorinchem

Berichtdoor King George » Za Nov 23, 2019 12:45 pm

Stem CDA en je krijgt laffe CDA-wegkijkburgemeesters. Het zijn er plenty in het land. Je krijgt wat je stemt.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44424
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Problemen in Gorinchem

Berichtdoor Pilgrim » Za Nov 23, 2019 6:06 pm

Thierry Baudet over Gorinchem: Dit is tribaal geweld
LISSAUER - 21 nov. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44424
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Problemen in Gorinchem

Berichtdoor Pilgrim » Za Nov 23, 2019 6:51 pm

Baudet, Wilders: ‘NPO verzwijgt geweld tegen blanken’

Geplaatst op Thu 21 Nov 2019

Afbeelding

Thierry Baudet en Geert Wilders vinden het ronduit schandalig dat de NPO geen aandacht besteedt aan de schokkende kopschopfilmpjes die gisteren viral gingen. Hierop is te zien hoe allochtone jongeren in Gorinchem onschuldige passanten gruwelijk te grazen nemen. Dat laten ze weten op Twitter. Baudet en Wilders, die in de peilingen bijna een kwart van alle zetels in de Tweede Kamer in handen hebben, zijn al geruime tijd kritisch op de publieke omroep. Zij vinden de NPO veel te links.

De serie filmpjes met brute mishandelingen leiden tot geschokte reacties in het land. Het heeft diverse media als het AD, De Telegraaf en RTL Nieuws gehaald. Ook de NOS heeft in een kort artikel verwezen naar de berichtgeving van het AD.

De NPO besteedt hier nauwelijks aandacht aan, terwijl geweld tegen allochtonen wél een podium krijgt, vinden Baudet en Wilders. “MINDER. VEEL MINDER!”, zegt Wilders. “Racisme is altijd – ook in voetbalstadions – verschrikkelijk. Maar wat over dit gewelddadig racisme waar een blanke jongen door allochtoon tuig in elkaar wordt gemept?”

De gevestigde orde en de NPO zijn nu nergens te bekennen, aldus Wilders. “Waar blijft de consternatie nu? Waar is de premier nu? Waar is de publieke omroep nu?”

Thierry Baudet retweet tweets waarin dit geweld ‘racisme’ wordt genoemd. Ook retweet hij opiniemaker Joost Niemoller: “Niets hierover in de media. Kan de NPO niet eens op de schop?”

Baudet retweet ook Niemollers opmerking over vermeende censuur bij de NOS. “Blank jongetje wordt in elkaar getrapt en levensgevaarlijk op het hoofd geschopt door groep Marokkanen. De NOS die altijd begint over racisme dit en dat, verzwijgt hier etnische achtergrond. Stel je voor dat het andersom zou zijn...”

Katie Hopkins, een soort Britse versie van Robert Jensen, zegt: “In the Netherlands, young white nationals are hunted down by groups of Moroccan migrants. And the state broadcaster & polite society looks the other way. We see your suffering. We stand with Dutch nationals.”

Henk Westbroek in reactie op Hopkins: “Nederland staat weer op de kaart. En is er een school waar kopschoppen onderwezen wordt?”

Wilders laat één van de filmpjes zien:

[Zie video op de site.]

https://www.mediacourant.nl/2019/11/bau ... n-blanken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44424
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Problemen in Gorinchem

Berichtdoor Pilgrim » Za Nov 23, 2019 6:53 pm

Oppakken dat multicultureel straattuig. En zet ze samen met hun familie het land uit.
PVVpersOppakken dat multicultureel straattuig. En zet ze samen met hun familie het land uit. Want het racistisch geweld van de multiculturele samenleving tegen blanke Nederlanders hoort hier niet thuis. Dit is ons land!

Geplaatst door: E.J. Bron (via Twitter; Geert Wilders)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73767
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Gorinchem

Berichtdoor Ariel » Za Nov 23, 2019 8:20 pm

Er was al een onderwerp over Gorinchem, en ik heb de twee topics samengevoegd .

Lees de eerste post van dit topic, dan zie je dat 11 jaar geleden de inwoners van Gorinchem de marokkanen al spuugzat waren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40194
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen in Gorinchem

Berichtdoor Mahalingam » Za Nov 23, 2019 9:09 pm

Keken media weg bij kopschoppers?
Deze week was er veel commotie rond een groepje kopschoppers in Gorinchem, die jonge tieners opjaagden en ernstig mishandelden. Op sociale media circuleerden filmpjes met gruwelijke taferelen. Twitter ontplofte dan ook van verontwaardiging. De term ’Gorinchem’ was donderdag trending, net als ’Marokkanen’.

Dit laatste was opmerkelijk. Noch door de politie, noch in media werd deze etniciteit van de daders vermeld. Volgens een deel van twitterend Nederland maakten dagbladen en nieuwszenders zich daarmee schuldig aan zelfcensuur. Ook klonk het verwijt van selectieve verontwaardiging nu een aanval op blanke pubers niet als zodanig werd benoemd, waar eerder het schandalige racistische gedrag tegen een donkere Excelsior-voetballer wel breed was uitgemeten.
[...]
Interessant is de reactie van de moeder van een van de slachtoffers, die logischerwijs woest was over de gang van zaken. In een interview in De Telegraaf stelde zij dat de mishandelingen direct als racistisch zouden zijn aangemerkt indien een grotendeels blanke groep jongeren allochtone tieners had aangevallen. Ik vermoed dat ze gelijk heeft. De nieuwssites die over de schokkende mishandelingen berichtten, repten nu overwegend van geweld tussen ’jongeren’. In de kranten was trouwens relatief weinig aandacht voor de gebeurtenissen in Gorinchem.

Hoe anders was dat eerder dit jaar, toen in Urk een tiener thuis door een groep jongeren werd belaagd. De aanleiding was een ruzie over een vriendinnetje. De NOS, bijvoorbeeld, meldde destijds wél dat het slachtoffer een Marokkaanse Nederlander was. Columniste Elfie Tromp mocht vervolgens op NPO Radio 1 leeglopen tegen ’witte Urker tieners’ en typeerde de mentaliteit in het vissersdorp als ’het logische gevolg van twintig jaar haatzaaien en polarisatiepolitiek’. Ook sprak ze van ’Marokkanen ontmenselijken’ en ’buitenlandertje pesten’. Dit alles was volgens haar te wijten aan PVV-leider Geert Wilders.

In het geval van Gorinchem hield de staatsomroep het donderdag op ’jongeren’ tegen ’jongeren’. De angst om te stigmatiseren leek zo te leiden tot een kramp. Later op de dag werd wel PVV-leider Geert Wilders geciteerd, die repte van ’allochtoon tuig’. En mevrouw Tromp? Zij hulde zich in stilzwijgen.
https://www.telegraaf.nl/watuzegt/637834961/keken-media-weg-bij-kopschoppers?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=seeding-telegraaf
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19924
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in Gorinchem

Berichtdoor King George » Zo Nov 24, 2019 12:27 pm

http://www.ad.nl/rotterdam/rivierenland/2923145/Gorcum_is_overlast_Marokkanen_spuugzat.html

En de voorgestelde remedie? Een toespraak in de moskee, want de Imam heeft gezag? Niet optreden, maar terugtreden door overheid en justitie dus. En dit soort zachte heelmethoden zijn debet aan dat het van kwaad tot erger is verworden met stinkende maatschappelijke wonden. Geen Ramadan zonder dagelijks massaal bezoek van de politie aan de Iftar. Alsof er geen personeelsprobleem meer is... Het wil alleen nog niet zo vlotten met het tij van kwaad tot erger te doen keren...

Burgemeester IJssels van Gorinchem vindt dat politie en justitie te weinig middelen hebben om de structurele problemen met Marokkaanse jongens aan te pakken. Als Marokkaanse ouders er zelf niet in slagen hun jongens op het goede spoor te houden, zou hij het liefst de politie de opdracht geven die jongens van de straat te halen, thuis te brengen en de ouders er op aan te spreken.

,,Dat ligt nu nog moeilijk, want dat moet je dan ook bij niet-Marokkaanse jongeren doen.'' IJssels hoopt dat na zijn toespraak in de moskee de Marokkaanse gemeenschap zich realiseert dat deze jongens hun maatschappelijke ontwikkelingskansen door hun gedrag verkleinen en daarmee ook de kansen van de jongens die zich wel gedragen. ,,Ik weet niet zo goed wat die ouders moeten doen.


Hebben die Marokkaanse ouders een opvoedprobleem met hun prinsjes? Wel, verplicht deze ouders dan tot een (her-)opvoedcursus op eigen kosten (door bijvoorbeeld te korten op de kinderbijslag om hen te confronteren met dat kinderbijslag geen vrijblijvende fokpremie is) als sanctie op met betrekking tot opvoeding in gebreke te zijn geweest, net zoals dat in de hogere alcoholklasses de alcomobilist die de maximum toegestane hoeveelheid alcohol ver heeft overschreden een verplichte cursus op eigen kosten moet volgen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6395
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Problemen in Gorinchem

Berichtdoor Ali Yas » Zo Nov 24, 2019 2:24 pm

King George schreef:
Burgemeester IJssels van Gorinchem vindt dat politie en justitie te weinig middelen hebben om de structurele problemen met Marokkaanse jongens aan te pakken. Als Marokkaanse ouders er zelf niet in slagen hun jongens op het goede spoor te houden, zou hij het liefst de politie de opdracht geven die jongens van de straat te halen, thuis te brengen...

Als dat kan, kan hij die jongens ook naar het huis van bewaring brengen. Ik neem tenminste niet aan dat de jongens in kwestie in de kraag worden gevat omdat ze niet voor het donker thuis zijn of zoiets.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 40194
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen in Gorinchem

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 03, 2019 1:24 am

Tien nieuwe aanhoudingen voor kopschopvideo Gorinchem
De politie heeft tien nieuwe arrestaties verricht voor de door jongeren gefilmde mishandeling in Gorinchem. Dat laat de politie weten. De tien verdachten zijn allemaal tussen de 14 en 16 jaar en komen uit Gorinchem en omgeving.

De rol waarvan de jongeren worden verdacht verschilt. Sommigen zouden klappen hebben uitgedeeld, anderen hebben aangemoedigd, gefilmd of geduwd. De verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten.

Eerder werden al vier anderen gearresteerd. Drie van hen zitten nog vast; twee jongens van vijftien en één van veertien. Zij hadden het slachtoffer tegen het hoofd en het lichaam geschopt. Justitie verdenkt ze van poging tot doodslag.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1546310663/tien-nieuwe-aanhoudingen-voor-kopschopvideo-gorinchem
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19924
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in Gorinchem

Berichtdoor King George » Ma Feb 03, 2020 12:43 pm

Gezellig samen. Gezellig samen zwemmen. Gezellig gaat niet samen met Marokkanen.


  Afbeelding
  Groep overlast veroorzakende jongeren is het Caribabad uitgezet door de politie. © Lex van Steenis/AD

  Groep overlast veroorzakende jongeren Caribabad in Gorinchem uitgezet door politie

  Een groep overlast veroorzakende jongeren is vrijdagavond door de politie uit het Caribabad in Gorinchem gezet.


  Lex van Steenis 18-01-20, 14:27

  Een aantal daarvan kreeg een proces verbaal en een verbod van een jaar op de toegang tot het zwembad. Een badjuf van het Caribabad gaf aan dat de jongeren de hele avond de boel al provoceerden. ,,De groep hield het water van de glijbaan tegen waardoor het van de trap naar benden liep. Dat is een gevaarlijke situatie voor jonge kinderen die in de rij staan om van de glijbaan af te gaan. Verder maakte de groep bommetjes in het water om andere bezoekers te irriteren en bleven ze tegen de regels in het zwembad induiken.’’

  ,,De jongeren zijn meerdere malen gewaarschuwd voor hun gedrag, maar dat maakte weinig indruk. Uiteindelijk heb ik ze gezegd dat het tijd was om naar huis te gaan. Toen ze daar niet naar luisterden, hebben we de politie ingelicht. We willen de veiligheid en het plezier van onze bezoekers waarborgen. Helaas moet dat zo nu en dan met behulp van de politie.”


AD
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19924
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in Gorinchem

Berichtdoor King George » Wo Mar 11, 2020 9:06 am

Werkstraffen geëist tegen 'kopschoppers van Gorinchem'

Afbeelding
Werkstraffen geëist tegen drie kopschoppers

Justitie heeft werkstraffen tot 100 uur geëist tegen de drie zogeheten kopschoppers van Gorinchem. De verdachten zouden vorig jaar november jongeren hebben mishandeld in het Gijs van Andelpark in Gorinchem.

De verdachten zijn 15 en 16 jaar oud. Naast een werkstraf wil justitie ook een voorwaardelijke jeugddetentie. Daarnaast zouden de drie geen contact meer met elkaar mogen hebben. Justitie gaat er namelijk vanuit dat zij als groep opereerden en het grootste aandeel hadden in het geweld..

Video's van de mishandelingen leidden destijds tot veel commotie. Justitie heeft het drietal vervolgd voor poging doodslag. Ze hebben na hun arrestatie een tijd vastgezeten. De rechter doet op 24 maart uitspraak


https://www.rijnmond.nl/nieuws/192912/Werkstraffen-geeist-tegen-kopschoppers-van-Gorinchem
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: iiuduogovkub, iiyiyawo en 7 gasten