maatregelen tegen achterstand moslims

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
nina
Berichten: 1885
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 10:53 pm

maatregelen tegen achterstand moslims

Berichtdoor nina » Ma Okt 16, 2006 6:39 pm

Voortdurend klinken er klachten van moslims dat radicalisatie het gevolg is van discriminatie en racisme, waardoor moslims een achterstand in de maatschappij hebben opgelopen. Uit onvrede over deze positie, en doordat ze door Nederlanders zouden worden afgewezen, radicaliseren de moslimjongeren, en zijn ze bereid deel te nemen aan een jihad tegen het westen.

Mijn ervaring is heel anders. Ik ken erg veel mensen die zich uitspreken tegen discriminatie, die zich inzetten voor moslims om hun positie te verbeteren. Dit vind je ook op politiek niveau terug, in diverse beleidsmaatregelen die zijn bedoeld om de kloof tussen moslims en niet-moslims weg te nemen en de achterstandspositie te verhelpen.

Ik zou graag willen inventariseren wat er in Nederland al is ondernomen om te voorkomen dat de islamitische gemeenschap wegzakt in armoede, wat er is ondernomen om racisme tegen moslims tegen te gaan, wat er is gedaan om de kloof tussen moslims en anderen te overbruggen, wat er is gedaan om het gevoel van onvrede weg te nemen, en waardoor moslims een zelfverzekerder gevoel krijgen.
Waaruit blijkt verder dat moslims hier gelijke rechten hebben en gelijkwaardig worden behandeld, en wat krijgen ze voor extra steun.

Ik heb een opzet gemaakt. Misschien kunnen jullie helpen dit aan te vullen, met meer voorbeelden, of meer details, en links naar artikelen hierover.

Hier de opzet:

:arrow: Gezinshereniging werd toegestaan.
:arrow: Vanwege de grote, plotselinge toevloed van islamitische allochtonen is jarenlang voorrang verleend bij het toewijzen van huisvesting.
:arrow: Voor kinderen met een taalachterstand zijn jarenlang speciale schakelklassen opgezet.
:arrow: Leerplicht geldt voor alle kinderen, en het onderwijs is gratis, zodat het analfabetisme onder moslims is opgeheven. Hierdoor worden moslimkinderen net als autochtone kinderen voorbereid op het leven als volwassenen in onze maatschappij.
:arrow: Ook meisjes kunnen naar school (80 tot 90 % van de moslimvrouwen die naar Nederland kwamen waren analfabeet. Dit schrijnende probleem heeft de seculiere samenleving opgeheven).
:arrow: Mensen die het Nederlands niet beheersten zijn heel lang in hun eigen landstaal geholpen en wegwijs gemaakt. Vele instanties zijn moslims die het Nederlands niet machtig waren behulpzaam geweest, zodat hun rechtn werden gewaardborgd.
:arrow: Er is uitgebreide zendtijd op tv voor moslimprogramma's. Veel allochtonen kleuren het beeld op de Nederlandse televisie, voortdurend is er bewuste aandacht voor dat moslims de mogelijkheid krijgen hun opvattingen op de televisie mee te delen.
:arrow: Ook krijgen moslims bijzonder veel aandacht in actualiteitenprogramma's om de problemen te schetsen waar ze mee te maken krijgen.
:arrow: Moslims hebben het recht te mogen demonstreren tegen Nederland en de Nederlanders, een recht waarvan al veelvuldig gebruik is gemaakt door groepen als Genoeg is Genoeg en Samen tegen racisme.
:arrow: De Wet Samen en andere regelingen moesten de werkloosheid onder moslims ('allochtonen') terug dringen.
:arrow: Er zijn islamitische scholen toegestaan.
:arrow: Het is moslims toestaan moskeeen te bouwen (klinkt als een open deur, maar in moslimlanden is het andersdenkenden niet toegestaan zich te profileren)
:arrow: reclame maken voor de islam is toegestaan (klinkt als een open deur, maar in moslimlanden is het niet toegestaan reclame te maken voor atheisme, andere godsdiensten en ideologieen).
:arrow: uitnodigen en bekeren tot de islam is toegestaan (klinkt als een open deur, maar een moslim die ingaat op jouw uitnodiging tot jouw wereldbeeld over te gaan, begaat volgens de islam 'hoogverraad' en moet ter dood worden gebracht)
:arrow: Vrijwilligershulp wordt verleend door ontelbare Nederlanders om allochtonen te helpen 'inburgeren'.
:arrow: importhuwelijken zijn toegestaan.

Peter Louter
Berichten: 934
Lid geworden op: Zo Feb 26, 2006 2:21 pm

Berichtdoor Peter Louter » Ma Okt 16, 2006 7:53 pm

Lijkt me al aardig compleet, maar ik heb nog:

-islamitische organisaties worden (werden) gesubsidieerd
-er is veel opvoedhulp
-ze mogen zich als leek religieus kleden
-Nederlanders worden opgeroepen extra verdraagzaam te zijn
-anti-discriminatiebureaus werden speciaal voor hen opgezet
-afwijkend slachten wordt toegestaan
-tegen uithuwelijken wordt niet echt opgetreden
Uit naam van de Verlichting: Red moslims van de orthodoxe islam!
"Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful" - Seneca (5 BC - 65 AD)

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Polleke » Ma Okt 16, 2006 9:32 pm

Heeft het Parlementair onderzoek integratiebeleid (2002-2004) niet genoeg data opgeleverd? Of wil je dit aanvullen?


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten