Verzekering speciaal voor allochtonen

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5886
Lid geworden op: Ma Aug 14, 2006 1:58 am
Contact:

Verzekering speciaal voor allochtonen

Berichtdoor Lodewijk Nasser » Do Feb 01, 2007 7:12 am

Verzekering speciaal voor allochtonen

Volledige vergoeding besnijdenis voor jongens

AMSTERDAM - Zorgverzekeraar Trias biedt leden van de Marokkaanse moskeeën in Gouda, het Turks Sociaal Cultureel Platform in Leerdam en het platform Turkse Dordtenaren een collectieve verzekering met extraatjes.

Vooralsnog beperkt dit zich tot een collectiviteitskorting en een volledige vergoeding van de besnijdenis voor jongens tot en met 17 jaar. "Maar we zijn in gesprek met de belangenverenigingen over verdere wensen", zegt bedenker Ellen Kroon, accountmanager van Trias tegen de Volkskrant. "We willen een steunpunt ontwikkelen voor allochtonen die het land van herkomst bezoeken. Ze ‘overzomeren’ vaak drie maanden in Turkije of Marokko en willen de ziektekosten die ze maken in die periode, kunnen declareren. Een andere wens van deze groep is het organiseren van de rituele wassing bij het overlijden."

Collectiviteitskorting
Met de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006 werd het mogelijk speciale polissen voor collectieven te ontwikkelen. "We worden geregeld benaderd door fietsclubjes en zangverenigingen die op zoek zijn naar een collectiviteitskorting. Maar het gaat ons niet zozeer om het geven van korting aan een groep, maar om de inhoud van de verzekering. Een verzekering voor allochtonen was er nog niet. Inmiddels heb ik gehoord dat er ten minste nog een andere verzekeraar iets soortgelijks aan het ontwikkelen is", aldus Kroon.

Landelijk
Trias heeft veel contacten in de regio Gouda, Leerdam en Dordrecht. Ook met de Turkse gemeenschap. "Deze groep benaderde ons of het mogelijk was een collectieve verzekering voor hen te ontwikkelen. Uiteindelijk bleken de Marokkanen in Gouda er ook behoefte aan te hebben. Vooralsnog is het een regionaal initiatief, maar het kan landelijk worden. Allochtonen zijn een belangrijke doelgroep."

Antillianen
Inmiddels hebben zich 1.118 Marokkanen en 3.259 Turken bij Trias gemeld. "We hadden niet verwacht dat het binnen zo’n korte tijd al zo veel nieuwe verzekeringen zou opleveren. Als je wordt benaderd door een belangenvereniging die zegt dat ergens veel behoefte aan is, is het altijd even afwachten. We hebben nog geen concrete plannen om ook zoiets voor andere groepen, zoals joden of Antillianen, te ontwikkelen." (De Volkskrant)
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Do Feb 01, 2007 7:51 am

En natuurlijk komt er ook een collectieve verzekering voor autochtonen?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ketter
Berichten: 4219
Lid geworden op: Do Jun 22, 2006 9:06 am
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor Ketter » Do Feb 01, 2007 10:24 am

Ik wil me kunnen verzekeren tegen religieuze onzin.
Zonder (ji)haat straat.

Wat is er zo moeilijk te begrijpen aan het feit dat ik niet kan geloven in een God die zo duidelijk kwaadaardig is?


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten