'Europa heeft miljoenen immigranten nodig'

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

'Europa heeft miljoenen immigranten nodig'

Bericht door sprot »

Bron: Vrtnieuws/ e.a.

De Europese Unie moet vele miljoenen mensen uit andere delen van de wereld zien aan te trekken als arbeider. Dat is de conclusie van een studie van de Universiteit Amsterdam, in opdracht van het uitzendbureau Randstad. Zonder de uitheemse arbeidskrachten, waarschuwen de onderzoekers, stevenen we af op een economische ramp.

Momenteel verricht 63% van de Europeanen betaald werk. Dat komt neer op 195 miljoen mensen. Als Europa zijn grenzen volledig zou sluiten, komen we over 40 jaar 55 miljoen werkenden te kort. Dit komt door de vergrijzing. Alle 25 lidstaten van de Europese Unie kampen met deze problematiek, die het huidige pensioenstelsel bedreigt.

Lering trekken uit het verleden
De onderzoekers wijzen verder op de gevolgen van het aantrekken van incompetente personen. Tot nu toe waren immigranten voornamelijk laaggeschoold, en daardoor kwetsbaar voor werkloosheid. Daarom wordt aangeraden om ditmaal vooral naar technici te hengelen.
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.
tomc
Berichten: 1152
Lid geworden op: wo feb 21, 2007 11:55 pm

Bericht door tomc »

Klein probleem met immigrant technici ... ze bestaan niet. En de weinigen die wel bestaan, gaan veel liever naar "de grote satan", zijnde america.

De huidige immigranten, en dan vooral de moslims, maken het werkloosheidsprobleem vele malen erger. Algemeen geweten is dat ze de vrouwen thuis opsluiten, maar zelfs dan krijgen ze geen 50% mensen aan het werk.
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

In de hele EU zijn er nog zat werkelozen die gewoon kunnen worden omgeschoold of meteen kunnen worden ingezet.

Het onderwijs aan aan minderjarigen en volwassenen moet gewoon beter.

We hebben geen migranten nodig.

Europa is overbevolkt. Een bevolkingsafname zou geen enkel probleem zijn zaak als er maar niet massaal mensen uit intolerante culturen binnen migreerden.

De immigratielobby bestaat ten dele uit vertegenwoordigers van grote bedrijven die zaken als het minumum loon en sociale premies het liefst morgen zien verdwijnen. Een massale toestroom van ongeschoolde kansarme migranten is in hun belang. Gastarbeiders zijn indertijd binnengehaald om de macht van vakbonden te ondermijnen en het loonklimaat te verpesten. We zitten nu nog altijd met grote sociale problemen die het gevolg zijn van het binnenhalen van gastarbeiders. Ik vertrouw deze zogenaamde experts niet.
tomc
Berichten: 1152
Lid geworden op: wo feb 21, 2007 11:55 pm

Bericht door tomc »

Er moet vooral net MINDER socialisme komen. Ik vind persoonlijk dat er een wet zou moeten komen dat welke voordelen een werkloze ook heeft, dat dat minstens 40% minder moet zijn dan het minimumloon dat hij zou krijgen als hij werkt, voor de klasse waar die persoon in valt.

Dus nog wel de situatie dat iemand werkloos met 4 kinderen meer geld kan krijgen dan een alleenstaande werkende, maar niet meer de situatie dat iemand die stopt met werken nog geen 10% minder verdiend, het moet echt "duur" zijn om te stoppen met werken.

Dit zal ook over enkele jaren het gevolg hebben dat onder jongeren de werkende jongeren "status" zullen krijgen. Want status gaat uiteindelijk naar degene die het meeste geld heeft. Of misschien beter kunnen we zeggen dat compenseren voor weinig geld te hebben een heel hoog EQ vereist.

En ook (vooral) vervoer moet beter. En vooral sneller. De beste techniek hiervoor lijkt mij om om te beginnen het metronet van brussel enorm uit te breiden, wat meteen ook voor vele extra banen kan zorgen, en ook echt nut heeft.
Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: ma jun 14, 2004 6:14 pm

Bericht door Iznogoodh »

Linda Danvers schreef:In de hele EU zijn er nog zat werkelozen die gewoon kunnen worden omgeschoold of meteen kunnen worden ingezet.

Het onderwijs aan aan minderjarigen en volwassenen moet gewoon beter.

We hebben geen migranten nodig.

Europa is overbevolkt.
Klopt. Het verbaast mij dan ook weer steeds dat men de zaak slechts economisch beziet en stompzinnig aanneemt dat we steeds maar meer mensen in dit continent kwijt zouden kunnen, alsof er voor eeuwig ruimte te maken is. Economie houdt zich bezig met schaarse middelen maar blijkbaar kent het vakgebied de uitdrukking 'schaarse leefruimte' totaal niet. Denkt men soms dat de immigranten zelf niet ooit oud zullen worden?
Onze Vader...
Die in de Hemel zijt...
Blijf daar...
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

Europa is overbevolkt. Meer hoeven er niet bij.

Tot nu toe hebben we met veel laaggeschoolde migranten ook de ziektes van de systemen ginder mee ingevoerd. Waarvan we van sommige nog niet weten waar ze heen gaan leiden.

Japan zit met hetzelfde vergrijzingsprobleem. Lost dit op met aanwending van technologie, niet met immigratie.

Het is een gemakkelijkheidsoplossing te denken dat nog eens tientallen miljoenen mensen invoeren soelaas voor de toekomst brengt. We hebben alles om onze eigen oplossing te creeren.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50378
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Bericht door Pilgrim »

BFA schreef:Japan zit met hetzelfde vergrijzingsprobleem. Lost dit op met aanwending van technologie, niet met immigratie.
Ja , de robotindustrie komt straks goed op gang. Servicerobots of huishoudrobots. Door een krapte op de arbeidsmarkt gaan mensen slimmer werken en bedenken ze vernuftigere oplossingen. ook de Amerikaanse technologische voorsprong schijnt op deze manier ontstaan te zijn heb ik gelezen; de 'yankee ingenuity'.
Gebruikersavatar
Freya
Berichten: 1231
Lid geworden op: wo apr 25, 2007 2:57 pm

Bericht door Freya »

Ik heb eens een paar maanden geleden, een documentaire gezien op tv, gemaakt door een deens tv station. Het ging over illegale arbeiders uit Afrika, die wanhopig zich een weg zoeken naar Spanje, om daar in bijvoorbeeld de tomatenkassen te werken. Werk en leefomstandigheden zijn zwaar, maar toch blijven ze, omdat ze wel wat geld verdienen en mogelijkheid hebben, om na een aantal jaren een Spaanse verblijfsvergunning te krijgen. Dat kan, als ze kunnen bewijzen, dat ze spaans spreken en al die jaren in Spanje te hebben gewerkt. Dat is iets, wat in Nederland echt niet kan.

Ik als kijker dacht, ja logisch, dat die mensen komen. Ze weten dat er werk is te vinden, omdat men arbeidskrachten te kort komt. Omdat bijvoorbeeld de spanjaarden dat werk niet willen doen. Zonder vraag, geen aanbod van illegale arbeiders.

Maar, nu komt het, je zou denken, dat de Spaanse overheid, er alles aan zou doen, om toch Spaanse werklozen aan het werk te helpen, zodat er geen illegalen nodig zijn. Maar, dat doen ze niet!!

Waarom niet? Door het hoge werkloosheidscijfer van Spanje, ontvangt Spanje veel subsidie uit de Europese Unie, Spanje is daar groot mee geworden. Want, ze kunnen altijd aantonen, het gaat nog steeds slecht met ons, want wij hebben zoveel werklozen. De Spaanse werkloosheid wordt dus in stand gehouden, om maar uit de EU ruif te kunnen eten.

Zouden de illegalen er niet zijn, dan zou het werkloosheidscijfer dalen en weg zijn de subsidies. Geen wonder, dat de Spanjaarden er veel aan doen, om dat cijfer van werkloosheid, zo hoog mogelijk te houden.

Ik was werkelijk stomverbaast. Ik had dit zelf nooit kunnen bedenken.
tomc
Berichten: 1152
Lid geworden op: wo feb 21, 2007 11:55 pm

Bericht door tomc »

Wacht nog even en je komt tot conclusie 2 :

in Belgie/Nederland willen werklozen OOK niet daaruit weggeraken. Ze worden gewoon te goed behandeld. Het verschil tussen een GB-jobke en werkloos zijn is ongeveer 30 euro per maand. De werkloze doet natuurlijk niets.

In totaal krijg je iets meer als 800 euro per maand, meer als je getrouwd bent. Niet ruim, maar genoeg voor een haalbaar appartement + eten/drinken en tv/internet.
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Ik heb op bijstandnivea geleefd, tomc.

Dat was €700 in de maand. Dat was even veel als de parttime baan die ik toendertijd had verloren. De helft van mijn geld ging op aan huur, de rest aan verzekeringen en eten. Het beetje geldt dat ik probeerde te sparen ging op aan gemeentebelastingen waarvan men vond dat ik die makkelijk kon betalen.

Ik haatte elke vernederende rotminuut dat ik in een uitkering zat. De mensen die daar makkelijk van kunnen rondkomen wonen niet in de randstad of hebben bijverdiensten of een mecenas. Alleen in een kraakpand met een gratis volkstuin erbij kun je riant leven van 600-700 per maand in Nederland.
in Belgie/Nederland willen werklozen OOK niet daaruit weggeraken. Ze worden gewoon te goed behandeld. Het verschil tussen een GB-jobke en werkloos zijn is ongeveer 30 euro per maand. De werkloze doet natuurlijk niets.
Daar is een heel makkelijke oplossing voor. Geen bijstand voor mensen onder de 21. Tot die tijd zijn ouders in Nederland immers onderhoudsplichtig. Zie maar eens hoe snel die dan hun luie kroost een school of een uitzendbureau binnen duwen. Wat mij betreft verliest iedereen onder de 25 zonder diploma en werkervaring recht op bijstand. Wie ouder is moet zich verplicht laten scholen. Gebrek aan medewerking betekent geen uitkering.

Kinderbijslag wordt afgeschaft of die krijg je alleen voor de eerste twee kinderen.
Freya schreef:Zouden de illegalen er niet zijn, dan zou het werkloosheidscijfer dalen en weg zijn de subsidies. Geen wonder, dat de Spanjaarden er veel aan doen, om dat cijfer van werkloosheid, zo hoog mogelijk te houden.
Dit is het probleem met vrijwel iedere vorm van ontwikkelingshulp.
Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: ma sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Bericht door Polleke »

Los van de vraag of Europa overbevolkt is denk ik dat het tekort aan (hoog) opgeleide werkkrachten op een andere manier zal worden aangevuld: immigratie uit oost-Europa.

Ik heb het al eerder gepost, alleen al vorig jaar kregen 200.000 Polen een (tijdelijke) werkvergunning.

De mate van arbeidsparticipatie wordt door veel verschillende factoren bepaald. Werkgevers prefereren een snelle oplossing, en eigenlijk is de beslissing al lang genomen. De komende jaren zal er een immigratie uit Oost-Europa op gang komen, met name voor banen op MBO niveau en techniche beroepen.

Degene die nu juist zo bang zijn dat West-Europa islamitisch wordt kunnen zich beter afvragen of het niet (wederom) erg katholiek zal worden. :razz:

Mvg, Polleke
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

Degene die nu juist zo bang zijn dat West-Europa islamitisch wordt kunnen zich beter afvragen of het niet (wederom) erg katholiek zal worden.
Katholieken hebben in ieder geval geleerd dat zich assertiever opsteelen en af en toe een beetje intimidatie helpt. Van wie hebben ze dat geleerd? Van de Moslims.
Spijtig genoeg zullen het de fundamentalistesche strekkingen Christendom zijn die deze lessen eerst in de praktijk gaan brengen. Polen kunnen van Chtisteljke intolerantie heel wat af.
De komende jaren zal er een immigratie uit Oost-Europa op gang komen,
Die is al bezig.

Polen komen hier werken. In Polen worden de hoog opgeleide jobs door Bulgaren ingevuld. Bulgaren importeren arbeidskrachten uit China.
En wij? Wij emigreren naar Australie en Canada. USA is ook nog in trek.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
BaniIsrael
Berichten: 297
Lid geworden op: wo mei 23, 2007 8:50 pm
Locatie: Te grote avatar verwijderd.

Bericht door BaniIsrael »

Europa zal zichzelf Vernietigen! Moge de Europeanen hun straf krijgen voor wat zij de Yahoed hebben aangedaan! Moge mijn familie Leden geleid zijn voor hun dood!
O Israel Waarom bent Gij zo? O Israel waarom heeft U de Almachtige teleurgesteld? O Israel wanneer komt Gij weer tot inkeer?
Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: ma jun 14, 2004 6:14 pm

Bericht door Iznogoodh »

BaniIsrael schreef:Europa zal zichzelf Vernietigen! Moge de Europeanen hun straf krijgen voor wat zij de Yahoed hebben aangedaan! Moge mijn familie Leden geleid zijn voor hun dood!
Wat een kletskop ben jij.
Onze Vader...
Die in de Hemel zijt...
Blijf daar...
tomc
Berichten: 1152
Lid geworden op: wo feb 21, 2007 11:55 pm

Bericht door tomc »

Linda Danvers schreef:Ik heb op bijstandnivea geleefd, tomc.

... Ik haatte elke vernederende rotminuut dat ik in een uitkering zat. De mensen die daar makkelijk van kunnen rondkomen wonen niet in de randstad of hebben bijverdiensten of een mecenas. Alleen in een kraakpand met een gratis volkstuin erbij kun je riant leven van 600-700 per maand in Nederland.
Je hebt je voorbeeldig gedragen hier. En je hebt het probleem opgelost. Proficiat. En met wat je voorstelt zou ik zeker akkoord kunnen gaan. Dat zou een oplossing zijn.

Maar er moet wel een oplossing komen. Zoals het nu bezig is, onvoorwaardelijke uitkering, dat kan niet. Alle ik vind dat de spijtigste zaak in de wereld, echt waar, maar het kan echt niet.
tomc
Berichten: 1152
Lid geworden op: wo feb 21, 2007 11:55 pm

Bericht door tomc »

BFA schreef:Katholieken hebben in ieder geval geleerd dat zich assertiever opsteelen en af en toe een beetje intimidatie helpt. Van wie hebben ze dat geleerd? Van de Moslims.
Spijtig genoeg zullen het de fundamentalistesche strekkingen Christendom zijn die deze lessen eerst in de praktijk gaan brengen. Polen kunnen van Chtisteljke intolerantie heel wat af.
In alle eerlijkheid zou ik ook naar de USA willen, mijn droom op lange termijn is van een eigen bedrijf te beginnen. Ik heb al wat plannen en wat simulaties van een productje dat echt wel de moeite is, maar voorlopig durf ik het echt niet te riskeren.

Het voordeel van Christenen is simpel - intolerantie - ja, zeer zeker. Maar intolerantie in het Christendom beperkt zich tot het op afstand blijven van zonde. Een Christen wilt niet geassocieerd worden met een homo.

Een Christen zal nooit een homo gewoon op straat neersteken omdat hij de hand van een andere man vasthoud. Dat zou extreem on-christelijk zijn, en hij zal een serieuze pandoering krijgen voor de gemeenschap, zij het meestal mondeling.

Moet het echt gezegd worden welke religie wel vraagt voor het direct neersteken van holebi's ?
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Het gebrek aan hoogopgeleiden kan ook makkelijk worden opgelost door ons eigen onderwijs te verbeteren.

Ik zit niet de wachten op Katholieke migratiegolven. Polen is een vrouwenhatend homofoob rotland wat nooit lid had moeten worden van de EU.
tomc schreef:Het voordeel van Christenen is simpel - intolerantie - ja, zeer zeker. Maar intolerantie in het Christendom beperkt zich tot het op afstand blijven van zonde. Een Christen wilt niet geassocieerd worden met een homo.
In vroeger tijden stond er de doodstraf op het praktiseren van homoseksualiteit in tal van Westerse Christelijke landen. De brandstapel was daar eeuwenlang de standaard straf voor. Het Christendom is vooral minder geweldadig geworden nadat de kerken hun wereldelijke macht kwijt waren.

Er zijn zat Christelijke fundamentalisten die maar wat graag met geweld vrouwen, niet-heteroseksuelen en andersdenkenden zouden onderwerpen. Gelukkig hebben zij daar de macht niet voor. Als dat ooit verandert, maak ik me geen enkele illusie over hoe vredelievend dat soort mensen dan nog is.
Laatst gewijzigd door Linda Danvers op za mei 26, 2007 3:13 pm, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50378
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Bericht door Pilgrim »

Linda Danvers schreef:Het gebrek aan hoogopgeleiden kan ook makkelijk worden opgelost door ons eigen onderwijs te verbeteren.

Ik zit niet de wachten op Katholieke migratiegolven. Polen is een vrouwenhatend homofoob rotland wat nooit lid had moeten worden van de EU.
Ik heb ze toch 1000 keer liever dan de Turken. Misschien zijn ze een goede buffer tegen de Islamisereing. :wink:
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Beste Pilgrim,

Ik heb ze bij voorkeur geen van allen.

De Vaticaangetrouwe Katholieken zijn op een soortgelijke manier gevaarlijk voor onze rechtstaat als Islamisten. Het Vaticaan is altijd een grote tegenstander geweest van zaken als Arbeidersemancipatie (openlijk tegen vakbonden in de 19e eeuw), vrouwenrechten en democratie. Ze stonden ook niet voor niets volmondig aan de kant van de facsisten in Spanje en Zuid-Amerika.

In een Katholieke feodale staat behoor jij als heteroseksuele man tot de Übermenschen dus uiteraard zie jij het probleem niet. Mensen als jij zien pas het licht als ze als ketter worden vervolgd.


Met vriendelijke groet,
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50378
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Bericht door Pilgrim »

Beste Linda,

De meeste katholieken in Europa zijn al aardig bijgedraaid en ik zie niet in waarom dat niet ook in Polen kan gebeuren. Verder hechten die landen in Oost-Europa meer waarde aan onze Europese cultuur dan wij. Westeuropeanen kotsen hun eigen cultuur vaak gewoon uit omdat we een bijna pathologische zelfhaat hebben en een schuldcultuur. Dat is ook de reden dat er in de afgewezen Europese Grondwet niet naar onze cultuur verwezen werd, want dat is 'kwetsend' voor moslims. Ik heb ook al heel vaak meegemaakt dat het extremisme van de moslims verontschuldigd wordt d.m.v. wandaden die Europeanen eeuwen geleden begaan hebben; kruisridders, inquisitie, kolonialisme, enz. Dat de Islam zelf nog veel meer een imperialistisch verleden heeft weten veel mensen niet. Onze schuldcultuur leidt nu tot een verontschuldigingscultuur en daar gaat een verlammende werking van uit m.b.t. de groei van de Islam in Europa. :( Het wordt tijd dat we onze cultuur weer leren waarderen en ook bereid zijn die te verdedigen.
Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: ma jun 14, 2004 6:14 pm

Bericht door Iznogoodh »

Pilgrim schreef:Dat is ook de reden dat er in de afgewezen Europese Grondwet niet naar onze cultuur verwezen werd, want dat is 'kwetsend' voor moslims.
Licht dit eens toe.
Onze Vader...
Die in de Hemel zijt...
Blijf daar...
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50378
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Bericht door Pilgrim »

Iznogoodh schreef:
Pilgrim schreef:Dat is ook de reden dat er in de afgewezen Europese Grondwet niet naar onze cultuur verwezen werd, want dat is 'kwetsend' voor moslims.
Licht dit eens toe.
Huh?
Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: ma jun 14, 2004 6:14 pm

Bericht door Iznogoodh »

Pilgrim schreef:
Iznogoodh schreef:
Pilgrim schreef:Dat is ook de reden dat er in de afgewezen Europese Grondwet niet naar onze cultuur verwezen werd, want dat is 'kwetsend' voor moslims.
Licht dit eens toe.
Huh?
Wel, geef eens aan wat er volgens jou precies onvermeld is gebleven in de Europese Grondwet en waarom het kwetsend zou zijn geweest voor Moslims als het wel was vermeld.
Onze Vader...
Die in de Hemel zijt...
Blijf daar...
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50378
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Bericht door Pilgrim »

Iznogoodh schreef:
Pilgrim schreef:
Iznogoodh schreef:Licht dit eens toe.
Huh?
Wel, geef eens aan wat er volgens jou precies onvermeld is gebleven in de Europese Grondwet en waarom het kwetsend zou zijn geweest voor Moslims als het wel was vermeld.
Ik kan die artikelen niet meer zo snel terug vinden waar dat stond (mede omdat die oude Europese Grondwet al een tijd geleden afgewezen is), maar het heeft natuurlijk vooral betrekking op een verwijzing naar de christelijke wortels van onze cultuur. Dat zou dan grievend zijn voor atheïsten, moslims en aanhangers van andere geloven. Ik meen me te herinneren dat het vooral Groen Links was die hier een punt van maakte. Een andere reden was verder dat het seculiere karakter van de EU in gevaar zou komen, wat ik zelf onzin vind omdat het alleen maar om een verwijzing gaat. Daarom werd er in de (afgewezen) grondwet wel verwezen naar de Verlichting, maar niet naar het Christendom (wat eigenlijk ook vreemd is omdat veel mensen zich ook niet in die Verlichting kunnen vinden).

Het onderwerp is hier al eerder ter sprake gekomen m.b.t. de herziene versie van die Grondwet.:

http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... php?t=8742

Je kan er lezen:

“Religieuze organisaties, en onder meer wijlen paus Johannes Paulus II, probeerden bij EU-leiders een verwijzing naar de Europese christelijke wortels los te peuteren. Polen, Italië en de christen-democratische CDU van Merkel waren daarvan ook voorstander.

Ze werden echter gedwarsboomd door Frankrijk, België en andere landen die meenden dat dat discriminerend zou zijn voor aanhangers van andere geloven dan het christendom, en vreesden dat de scheiding van kerk en staat erdoor in het gedrang zou komen.”
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Beste Pilgrim,

Ik waardeer de vrijheid en beschaving in West-Europa. Dat is exact de reden dat ik wil dat de import van immigranten uit intolerante culturen ophoudt.
Westeuropeanen kotsen hun eigen cultuur vaak gewoon uit omdat we een bijna pathologische zelfhaat hebben en een schuldcultuur.
Correctie: een kleine minderheid van de elite deed dat. Het merendeel van de Westeuropeanen heeft dat nooit gedaan. Ik zeker niet.
Verder hechten die landen in Oost-Europa meer waarde aan onze Europese cultuur dan wij.
Wat Polen betreft horen Vrouwenrechten horen daar niet bij. Respect voor mensen die niet hetero zijn evenmin. Democratie is in Polen nog maar een heel dun vernisje. Ik denk niet eens dat Polen de Westeuropese cultuur genoeg begrijpt om die volkomen te kunnen waarderen. Wat ze vooral waarderen is onze welvaart.
De meeste katholieken in Europa zijn al aardig bijgedraaid en ik zie niet in waarom dat niet ook in Polen kan gebeuren.
Dat zelfde argument wordt gebruikt door Islamapologeten. "Katholieken zijn ook bijgedraaid dus waarom zouden Moslims niet bijdraaien?" Laat ze eerst bijdraaien in hun eigen land. We hebben al genoeg intolerante mensen binnengelaten.

Met vriendelijke groet,
Plaats reactie