Basiji building attacked, one protester shot

Gebruikersavatar
Persian_revenge
Berichten: 782
Lid geworden op: Za Dec 03, 2005 4:32 pm
Locatie: Londonistan

Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Persian_revenge » Do Jun 18, 2009 5:06 am

http://www.liveleak.com/view?i=77e_1245196116

Basiji wil letterlijk zeggen, gemobiliseerden. Ze waren de vrijwilligers in de oorlog die op mijnen liepen en in de steden controleposten opzetten en mensen constant lastig vielen voor hun make-up of hun kleren.
-------------------------------------------------------
Roman troops prefer to suffer any fate rather than look a Persian in the face [Libianus, XVIII}

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Polleke » Do Jun 18, 2009 8:34 pm

Ik sprak vandaag 2 Iraanse collega's die van familie hoorden dat een aantal politie- of militieleden geen Iraniëers zijn. Het zijn of Arabisch-talige sjiiten of Hezbollah leden. Dit zijn de militieleden die gesluierd zijn en niet reageren op aanspraak.

Het lijkt erop dat de ayatollahs ten koste van alles aan de macht willen blijven.

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Polleke » Do Jun 18, 2009 8:40 pm

Nou inderdaad, even zoeken, en:

http://www.jpost.com/servlet/Satellite? ... le/Printer

"The most important thing that I believe people outside of Iran should be aware of," the young man went on, "is the participation of Palestinian forces in these riots."

Another protester, who spoke as he carried a kitchen knife in one hand and a stone in the other, also cited the presence of Hamas in Teheran.

On Monday, he said, "my brother had his ribs beaten in by those Palestinian animals. Taking our people's money is not enough, they are thirsty for our blood too."

It was ironic, this man said, that the victorious Ahmadinejad "tells us to pray for the young Palestinians, suffering at the hands of Israel." His hope, he added, was that Israel would "come to its senses" and ruthlessly deal with the Palestinians.

Gebruikersavatar
Persian_revenge
Berichten: 782
Lid geworden op: Za Dec 03, 2005 4:32 pm
Locatie: Londonistan

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Persian_revenge » Vr Jun 19, 2009 1:00 am

Polleke schreef:Ik sprak vandaag 2 Iraanse collega's die van familie hoorden dat een aantal politie- of militieleden geen Iraniëers zijn. Het zijn of Arabisch-talige sjiiten of Hezbollah leden. Dit zijn de militieleden die gesluierd zijn en niet reageren op aanspraak.

Het lijkt erop dat de ayatollahs ten koste van alles aan de macht willen blijven.


Het zijn momenteel alleen geruchten of misschien wil men in Iran niet erkennen dat hun landgenoten andere langenoten op die manier kunnen mishandelen.
Het zou me overigens niet verbazen dat sommigen opzettelijke die geruchten zouden verspreiden.
Als je weet hoe fel Iraniers Arabieren haten, zou je beter begrijpen waarom en tot welke doeleinde mensen die geruchten zouden verspreiden. Het zou onmiddelijk een on-iraanse imago van het regime oproepen en ze automatisch hatelijker maken in het oog van de gewone Iranier.

Ik weet het niet, hoor. Ik zou liever wachten tot die studenten een van hen pakken en voor de camera laten praten als bewijs.
-------------------------------------------------------

Roman troops prefer to suffer any fate rather than look a Persian in the face [Libianus, XVIII}

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73351
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 19, 2009 12:18 pm

Wordt het een Praagse lente in Iran?
vrijdag 19 juni 2009

Noch aan Gaza noch aan Libanon, alleen toegewijd aan Iran’. Dat werd ook in de afgelopen dagen en nachten gescandeerd in Perzië.

Wat bedoelen ze daarmee? Het volk zegt onomwonden: wij willen niet verbonden zijn met Hamas (eigenlijk ook andere Palestijnen) en Hezbollah (Zuid-Libanon).

Dertig jaar export van het islamisme en het islamitische terrorisme steunt kennelijk niet langer op de wil van de overgrote meerderheid van de Iraanse bevolking.

Geheim
De staatsuitgaven voor deze en andere terreurorganisaties zijn geheim. Maar volgens de oppositie gaat het hier om miljarden dollars.

Dit is het geld van de Iraanse bevolking. En dat terwijl miljoenen Iraniërs onder de armoedegrens leven.

Hassan Nasrallah, de leider van de Zuid-Libanese terreurorganisatie Hezbollah, zei in een live uitgezonden tv-toespraak dat 40 miljoen Iraniërs voor geestelijk leider Khamenei en dus voor het theocratische systeem in Iran hebben gekozen.

Onenigheid
Vervolgens zei Nasrallah: ‘Onze vrienden in Iran hebben enige onenigheid over de uitslag, maar met de wijsheid van Khamenei, wordt dit probleem opgelost.’

Binnenkort zullen de problemen worden verholpen, aldus het opperhoofd van de terroristen in Libanon. Weet hij meer dan wij? Het is in ieder geval opvallend. Ze zijn bang dat Iran ze straks niet langer ondersteunt.

Gehaat
Weet u wie als eersten Ahmadinejad hebben gefeliciteerd? Juist: Hamas, Hezbollah, de Moslimbroederschap (Egypte) en Syrië. Ze hebben het Iraanse volk gefeliciteerd met hun anti–Israëlische keuze.

Zij worden nu nog meer gehaat door het Iraanse volk. Beschaafde organisaties en landen hebben tot op heden geweigerd om Ahmadinejad te feliciteren.

Elke felicitatie aan het adres van Ahamadinejad is een belediging aan het Iraanse volk. Slechts dertien landen hebben zijn presidentschap erkend, waaronder China en Rusland. Twee ondemocratische regimes die buitengewoon deskundig zijn in het onderdrukken van hun volk, erkennen Ahamadinejad.

Verdienen
Deze twee landen nemen enorme risico’s, want als het volk wint, zullen ze minder geld kunnen verdienen aan Iran. Ze hebben er belang bij dat het huidige Iran geen goede betrekkingen heeft met het westen.

Vanwege de censuur en de staatsterreur kunnen we niet alle informatie uit Iran controleren. Wat we zeker weten, bestaat uit deze feiten:

Wat we zeker weten
- In de afgelopen dagen zijn tientallen burgers om het leven gekomen en honderden zijn gewond geraakt.

- Een aantal grote universiteiten van Iran is gesloten. Bijna tweehonderd professoren hebben hun ontslag aangeboden. Er zijn honderden bekende en minder bekende burgers aangehouden. Ze zitten nu in afdeling 209 van de beruchte Ewin-gevangenis van Teheran. Het regime probeert via martelingen bekentenissen afdwingen: zij moeten bekennen dat ze in opdracht van het westen en Israël hebben gehandeld.

- Nog steeds worden elke dag grootschalige demonstraties georganiseerd.

- De Revolutionaire Garde, en alle andere veiligheidsdiensten van Iran, zijn in staat van paraatheid gebracht op het niveau van oorlogstoestand.

- Alle communicatiemiddelen in Iran worden door de overheid van tijd tot tijd ontwricht.

Wat we niet zeker weten
Wat we niet met zekerheid weten en niet kunnen controleren, zijn de berichten die ik en anderen te horen krijgen van betrouwbare bronnen uit het regime. Het gaat om mensen die niet langer willen samenwerken met het systeem:

- Een kolonel van de ordetroepen en een officier van de Revolutionaire Garde vertelden dat ze van regering de burgers zo hard moeten slaan tot ze niet meer kunnen scanderen: ‘We hebben nu het recht en onder bepaalde omstandigheden de plicht om te doden.’ Zij hadden gisteren echter opdracht gekregen om overdag niet de demonstratie in Teheran aan te vallen. Daarbij werd ze medegedeeld dat andere plannen en projecten zullen in werking worden gesteld.

- De religieuze stad Qum is totaal gemilitariseerd met het oogmerk om de communicatie tussen de ontevreden geestelijken en buitenwereld te kunnen belemmeren.

- Rafsanjani, het opperhoofd van de zuil die moeten worden gezuiverd, heeft getracht om andere geestelijken te laten instemmen met zijn plan: de vervanging van Khamenei (de leider) door ayatollah Montazeri. Die werd destijds door Khomeini afgezet. Hij leeft nu bijna twintig jaar onder huisarrest. Het is Rafsanjani niet gelukt om zijn plannen uit te kunnen voeren. Althans nog niet.

Praagse lente
- Het regime wil een confrontatie tussen twee groepen van burgers in scene zetten om vervolgens op grond daarvan de officiële militarisering van het land te kunnen aankondigen. De rechtsgrond daarvan zou de algemene veiligheid van alle burgers zijn. In dit geval mogen ze zonder toestemming van het parlement bijzondere wetten afkondigen.

- Naar alle grote steden van Iran zijn nieuwe troepen van de Revolutionaire Garde gebracht. Alleen al naar Teheran zijn er 20.000 Gardisten gestuurd. Dit zijn extra troepen. Er wordt aan plannen gewerkt om in Teheran de Praagse Lente na te bootsen. Daarbij zal het regime gebruik maken van alle militair noodzakelijke middelen. Bovendien wordt niet uitgesloten dat naar het Chinese model tanks worden ingezet. Hierin zal het Iraanse leger geen rol spelen. Ze zijn bang dat het leger overloopt naar het volk. Overigens is hetzelfde mogelijk met de Revolutionaire Gardisten. Of zijn deze troepen heel bijzonder van aard?

Arabische militanten
Afgelopen dagen hoorden we van verschillende bronnen dat het regime bij het onderdrukken van burgers ook gebruik maakt van Arabische militanten (bijvoorbeeld uit Libanon) die in Iran bij Sepah Quds een militaire (terroristische) training volgen.

Sepah Quds staat op de terreurlijst van de Amerikanen. Het is een onderdeel van de Revolutionaire Garde. Sepah Quds zou volgens de Amerikanen en Britten militante Irakezen hebben opgeleid, die in Irak aanslagen pleegden.

De komende dagen worden niet makkelijk voor het Iraanse volk. Het zal spannend blijven. Maar ze hebben hun wil reeds geuit:

‘Noch aan Gaza noch aan Libanon, alleen toegewijd aan Iran’.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/10239092/Afs ... n-Iran.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73351
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 19, 2009 12:24 pm

Hoogste leider Iran: Geen verkiezingsfraude
vrijdag 19 juni 2009

De hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, sluit fraude bij de onlangs gehouden presidentsverkiezingen uit. Dat zei Khamenei tijdens het islamitische vrijdaggebed in de universiteit van Teheran.

Hij benadrukte ook dat Iran de rust moet bewaren en vroom moet blijven. Ondanks dat de 'vijanden' van Iran het islamitische systeem proberen te ondermijnen door de verkiezingsuitslag aan te vechten.

De machtigste man van het strengislamitische Iran zei dinsdag op de nationale televisie dat de hevigste protesten sinds de islamitische revolutie van 1979, het werk was van onruststokers.

Fraude
Hij riep de Iraniërs op zich achter president Mahmoud Ahmadinejad te verenigen.

De onrust in Iran ontstond nadat bekend was geworden dat de conservatieve Ahmadinejad was herkozen. Volgens verslagen presidentskandidaat Mir Hossein Mousavi en zijn aanhangers hebben de machthebbers gefraudeerd.

In verband met het vrijdagsgebed zijn vrijdag geen protesten gepland. Zaterdag wil de oppositie weer massaal de straat op om nieuwe verkiezingen te eisen.

Brief
De Volkskrant schrijft vrijdag over een brief die op internet circuleert. Daarin schrijft de Iraanse minister van Binnenlandse Zaken aan de Opperste Leider Khamenei dat de verkiezingsuitslag aangepakt is zoals van tevoren was bedacht.

In die brief, waarvan het onduidelijk is dat die echt is, wordt geschreven dat Khamenei ongerust zou zijn over de uitslag van de verkiezingen omdat hij de voorkeur geeft aan Ahmadinejad.

Uitslag
Dan volgt een lijst met hoe er daadwerkelijk zou zijn gestemd. Oppositiekandidaat Mousavi heeft veruit de meeste stemmen gekregen, ruim 19 miljoen. De zittende president Ahmadinejad kreeg 5,6 miljoen stemmen en een andere oppositiekandidaat, Mehdi Karroubi kreeg 13,3 miljoen stemmen.

Volgens de officiële cijfers zou Ahmadinejad 24,5 miljoen stemmen hebben gekregen en Mousavi 13,2 miljoen. De Iraanse regering zegt dat de brief vals is.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/10239098/Nie ... fraude.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Persian_revenge
Berichten: 782
Lid geworden op: Za Dec 03, 2005 4:32 pm
Locatie: Londonistan

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Persian_revenge » Vr Jun 19, 2009 6:55 pm

Als de bevolking het regime tot toegevingen dwingt, zullen jullie mijn standpunt zien waarkomen. Ik heb hier altijd aangehouden - in tegenstelling tot enkele haters die constant voor een oorlog op Iran pleitten- dat jullie niet bang moeten zijn van raketten of nucleaire know-how van Moellahs. Moellahs hebben die kennis nodig om te kunnen overleven in plaats van een ander land te willen aanvallen. Moellahs (net zoals de Sjah) denken dat ze door middel van wapens en raketten in Iran nog lang aan de macht kunnen blijven. Wat we nu in Iran waarnemen is een levend bewijs dat dat niets meer is dan een illusie. De wilskracht van de bevolking is zeer moeilijk te breken als ze massaal op straat komen.

Wat bij mij opvalt, is hoe slim het witte huis haar woorden wikt en weegt. Zij hebben absoluut geen kant gekozen.

Als het regime de bevolking de kop in probeert te drukken, is het zelfs mogelijk dat wij snel de "point of no return" zouden bereiken. We zullen dan miljoenen op straten zien en de moellahs moeten dan natuurlijk hun valiezen pakken en ophoepelen.

De betogingen zijn nog steeds te controleren door toegevingen. 30 jaar geleden heeft de Sjah dezelfde fout gemaakt. Hij heeft eerst geen toegevingen gedaan en wanneer hij het wou doen, wat het te laat en mensen moesten er niets van weten. Ik ben benieuwd of Moellahs dezelfde fout zouden maken of niet.
-------------------------------------------------------

Roman troops prefer to suffer any fate rather than look a Persian in the face [Libianus, XVIII}

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73351
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 19, 2009 11:23 pm

Persian_revenge schreef: De wilskracht van de bevolking is zeer moeilijk te breken als ze massaal op straat komen.

.


Ik hoop dat je gelijk hebt Persian_revenge.
De verkezingen zijn oneerlijk verlopen. Daar is iedereen het wel mee eens vermoed ik.
Ik hoop alleen maar dat er geen of niet te veel studenten sneuvelen . Het is moedig wat ze doen.

Fatwa om Iraanse verkiezingen te vervalsen: ‘geen president die islamitische waarden ondermijnt’

Iran, mei / juni 2009

De spirituele vertrouwensman van Ahmadinejad, ayatollah Mesbah Yazdi vaardigde een fatwa uit waarin hij verkiezingsmedewerkers bij het ministerie van binnenlandse zaken opdroeg om de verkiezingen te vervalsen. Dit staat in een open brief van een aantal medewerkers van het ministerie van binnenlandse zaken.
Yazdi kwam tot deze fatwa omdat uit polls in mei bleek dat Ahmadinejad de verkiezingen zou gaan verliezen. Yazdi liet de medewerkers onder meer weten: ‘als iemand die de islamitische waarden ondermijnt, tot president wordt gekozen, dan is het tegen de islam om voor zo iemand te stemmen. Mensen als Mousavi zijn zowel moreel als juridisch niet gekwalificeerd, en die moet je dus aan de kant zetten’. Na deze fatwa planden de verkiezingsmedewerkers maatregelen om de verkiezingen te vervalsen.
Volgens de open brief zou in maart 2006 hetzelfde zijn gebeurd om Ahmedinejad te helpen. Toen de toenmalige minister van binnenlandse zaken Pourmohammadi hierover rapporteerde, werd hij ontslagen door Ahmadinejad.
De verkiezingsmedewerkers van 2009 verminderden het aantal stembureaus, verhoogden het aantal mobiele stembureaus en reduceerden het aantal kiezers. Ook lieten ze 12 miljoen stembiljetten meer drukken dan nodig waren.
Yazdi is de meest conservatieve en invloedrijke geestelijke in de stad Qom. Hij preekt totale isolatie van westen en bepleit een letterlijke interpretatie van de koran. Hij zou grote invloed hebben binnen de Revolutionaire Garde en de Basij-milities. Hij vindt dat een Iraanse atoombom religieuze legitimiteit heeft. Hij is gekant tegen democratie


http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/2821
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor naar boven » Za Jun 20, 2009 12:44 am

Een gevaarlijke situatie.
Een regiem dat in de problemen is wil nog wel eens oorlog gaan voeren en het is niet zo moeilijk om te bedenken tegen wie dat zal zijn.
RTFM

Gebruikersavatar
Persian_revenge
Berichten: 782
Lid geworden op: Za Dec 03, 2005 4:32 pm
Locatie: Londonistan

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Persian_revenge » Za Jun 20, 2009 5:34 am

naar boven schreef:Een gevaarlijke situatie.
Een regiem dat in de problemen is wil nog wel eens oorlog gaan voeren en het is niet zo moeilijk om te bedenken tegen wie dat zal zijn.


Niet akkoord mee. De machthebbers kunnen moeilijk het land onder controle houden, laat staan oorlog verklaren aan een ander land. Dat is nu gewoon ondenkbaar omdat ze dan het roer volledig kunnen verliezen.
Daarom heb ik juist het beleid van het witte huis geprijsd. Obama is totnogtoe erin geslaagd geen munities ter beschikking van Iraanse machthebbers te stellen om de V.S. als de grote boosdoener dood te verven. Europa had hetzelfde moeten doen. Vooral de Engelsen zijn ZEER verkeerd bezig. Vandaag heeft het G.B. over een miljaard van het Iraanse geld bevroren als reactie op de uitspraken van de Iraanse leider.

Europa had ook moeten zeggen: we zullen nu nog geen oordeel vellen en wij zullen de keuze van Iran respecteren wat het ook moge zijn.

===============================
@ Ariel

Ayatollah Mesbah Yazdi is een echte klootzak. Een zeer gevaarlijke man. Een van die gevaarlijke geestelijken die geen cent om Iran geven. Iemand die het land zou liever zien barsten voor Islam. Hij gelooft er heimelijk in dat wij opzettelijk zoveel chaos en ellende moeten creeren totdat de 12de Imam van Sjieten zou terugkeren.

Khameneii is een poesje in vergelijking met die smeerlap.

Ik zou Khamenei vervangen door Montazeri. Hij is wel te oud maar hij moest eigenlijk Khomeiny vervolgen. Hij viel helaas uit de gratie van Khamenei omdat hij te gemaatigd was. Hij heeft sindsdien al decennia lang onder huisarrest geleefd.

Vergeet overigens niet dat Mousavi min of meer tot de bende van Rafsanjani hoort. Rafsanjani was acht jaar lang president in de jaren 90 voor de gematiged Khatami (maar laffe Khatami). Rafsanjani is zeer corrupt. Er wordt gezegd dat hij in feite tot de top tien rijkste mensen op aarde behoort. zijn broers en zonen controleren belangrijke industrieen zoals de Iraanse auto-industrie (het grootst in het midden-oosten) en zovele holdings in het buitenland.
Ik vraag me dus af, zoveel bloed en offers voor wie? Voor iemand als Mousavi? Is hij het waard?
-------------------------------------------------------

Roman troops prefer to suffer any fate rather than look a Persian in the face [Libianus, XVIII}

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor naar boven » Za Jun 20, 2009 11:25 am

Persian_revenge schreef:
naar boven schreef:Een gevaarlijke situatie.
Een regiem dat in de problemen is wil nog wel eens oorlog gaan voeren en het is niet zo moeilijk om te bedenken tegen wie dat zal zijn.

Niet akkoord mee. De machthebbers kunnen moeilijk het land onder controle houden, laat staan oorlog verklaren aan een ander land. Dat is nu gewoon ondenkbaar omdat ze dan het roer volledig kunnen verliezen.

Laten we hopen dat ze het niet doen. Maar een oorlog heeft het 'voordeel' dat het de onderlinge twisten doet vergeten.

Daarom heb ik juist het beleid van het witte huis geprijsd. Obama is totnogtoe erin geslaagd geen munities ter beschikking van Iraanse machthebbers te stellen om de V.S. als de grote boosdoener dood te verven.

'Geen munitie ter beschikking stellen' is gewoon toegeven aan dreigementen en je beleid door de ander laten bepalen..

Europa had hetzelfde moeten doen. Vooral de Engelsen zijn ZEER verkeerd bezig. Vandaag heeft het G.B. over een miljaard van het Iraanse geld bevroren als reactie op de uitspraken van de Iraanse leider.

Dus alleen islamitische regimes mogen reageren op uitspraken van buitenlandse (Westerse) leiders?

Europa had ook moeten zeggen: we zullen nu nog geen oordeel vellen en wij zullen de keuze van Iran respecteren wat het ook moge zijn.

Europa gedraagt zich inderdaad als een idioot: Europa gaat een dictatuur vertellen dat ze democratische waarden in acht moeten nemen..
===============================
Ik vraag me dus af, zoveel bloed en offers voor wie? Voor iemand als Mousavi? Is hij het waard?

Voor hen zelf, het volk, misschien?
Maar als je je leven lang vijf keer per dag met je kop de vloerbedekking hebt proberen vast te timmeren dan heb je gedachten aan vrijheid er onderhand wel uit gemept.
RTFM

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73351
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Ariel » Za Jun 20, 2009 1:16 pm

Oppositie Iran zegt protest op laatste moment af
zaterdag 20 juni 2009

Een betoging van de Iraanse oppositie in Teheran tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen is zaterdag een uur voor aanvang geschrapt.

Dat heeft een medewerker van de verslagen presidentskandidaat Mehdi Karoubi laten weten. De betoging zou om half twee (Nederlandse tijd) beginnen op het Enghelab-plein, maar is nu toch geschrapt.

Verbod
De demonstratie zou worden georganiseerd door aanhangers van Karoubi en een hervormingsgroep.

Zij leken eerst een demonstratieverbod van de gouverneur van de Iraanse hoofdstad te negeren. Ook de Opperste Leider ayatollah Ali Khamenei liet vrijdag weten dat het afgelopen moet zijn met de massale straatprotesten.


Onder druk hiervan is besloten om het protest toch niet te laten doorgaan.

Doden
Het waren de afgelopen tijd vooral aanhangers van de belangrijkste oppositiekandidaat, Mir Hossein Mousavi, die de straat opgingen om hun ongenoegen te uiten over de omstreden herverkiezing van president Mahmoud Ahmadinejad. Daarbij vielen door ingrijpen van het Iraanse leger verschillende doden.

Het is onduidelijk wat Mousavi en zijn aanhangers zaterdag gaan doen.

Verantwoordelijk
De Iraanse Veiligheidsraad heeft Mousavi gewaarschuwd dat hij verantwoordelijk zal worden gehouden voor de gevolgen van nieuwe protestmanifestaties, meldde het Iraanse persbureau ISNA zaterdag.

'Uw nationale plicht is om te stoppen met het uitlokken van illegale bijeenkomsten,' staat in een brief van de raad aan Mousavi. Die had woensdag in een open brief aan de raad zijn beklag gedaan over militieleden en agenten en burger die geweld gebruiken tegen aanhangers van de oppositie en vernielingen aanrichten.

Door Robin van der Kloor
http://www.elsevier.nl/web/10239187/Nie ... ent-af.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73351
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Ariel » Zo Jun 21, 2009 10:53 am

Een revolutie zonder vrienden.

Duns Ouray 21 juni 2009

Er is een revolutie in Iran, demonstranten worden doodgeschoten in de straten. Maar de linksblogs hebben wel iets anders aan hun hoofd.

Toch opmerkelijk. In Iran komt het volk in opstand. Dat heeft enorme consequenties voor de politieke islam, voor vrede in het Midden-Oosten, en voor integratie van moslims in Europa.

Zelfs als de revolutie in Iran worden neergeslagen, zal de politieke Islam zijn geloofwaardigheid hebben verloren. En als de revolutie slaagt, zullen de massagraven van de mullah's open gaan. Dat heeft enorme consequenties. Iran is niet alleen de financier, maar ook de inspirator van terreur. De Iraanse revolutie zou vrede in het Midden-Oosten mogelijk kunnen maken. Als Iran valt, zal dat de integratie van moslims in Europa enorm helpen. Zij zullen hun droom van de politieke Islam opgeven.

Kortom: in Iran wordt geschiedenis gemaakt. Wat daar nu gebeurt is -met afstand- het belangrijkste nieuws van dit jaar; misschien wel het belangrijkste nieuws na 9/11. Je zou dus zeggen dat alle blogs dit met de grootste belangstelling volgen.

Maar nee! De blogs ter linkerzijde interesseert het allemaal niets. Op de voorpagina van Sargasso staat géén artikel over Iran. Wel gaat het over: hotlinking, de varkensgriep, ne(o)-fascists, progressief Nederland, de Telegraaf en het Haagse Thinner-gate.

Hoe zit het dan met Frontaal Naakt? Peter Breedveld maakt zich druk over naaktfoto's, porno, naturisme, witte scholen en de holocaust. Géén artikel over Iran.

En GeenCommentaar? Daar is men geinteresseerd in de AIVD, leerfeesten, kosmopolitische bruggebouwers, moslims in de meerderheid en preventief fouilleren. Opnieuw, niet één artikel over Iran.

En HP/De Tijd? Nee, óók niets over Iran. Natuurlijk wel over champagne drinken, de Audi van Geert, Agnes Kant, Arie Slob, en over een ruzie tussen Martin Simek en zijn buurvrouw.

Hoe kan dit nou? Ik heb wel mijn vermoedens. Sinds 1989 (de val van de muur) zit links niet meer op revoluties te wachten. Dan komt het volk weer aan het woord. Dan blijkt weer dat het volk noch door socialisten, noch door mullah's onderdrukt wil worden. Dat past natuurlijk niet in het wereldbeeld van onze linksmensen.

Men heeft het liever over porno, over leerfeesten en over een grachtengordel-ruzietje. Dat past beter in het paradigma...

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8674


De Iraanse mensenrechtenactivist Banafsheh Zand-Bonazzi heeft een oproep gedaan om de poorten van ambassades te openen voor gewonden. Demonstranten die naar het ziekenhuis gaan worden namelijk gearresteerd.

Op googlemaps staat een lijst met ambassades die hun poorten reeds geopend hebben. Op dit moment hebben Australië, Finland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Noorwegen, België, Mexico, Portugal, Frankrijk, Zwitserland (tevens Verenigde Staten), Polen, Spanje, Canada en Oostenrijk hun ambassades open gesteld voor gewonden.

Hat tip: webmaster Nieuw Religieus Peil.
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8673
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Persian_revenge
Berichten: 782
Lid geworden op: Za Dec 03, 2005 4:32 pm
Locatie: Londonistan

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Persian_revenge » Wo Jun 24, 2009 5:38 am

Ik heb vandaags iets interessants over Iran gelezen:

"Iraniers lijken evolutie over revolutie te hebben verkozen."

Tot nu toe lijkt dat het geval te zijn gezien mensen de oppositieleiders namelijk mensen die in the establishment geloven aan het steunen zijn.
Dat wil zeggen dat ze het regime niet te onder willen brengen maar eigenlijk voor hervorming pleiten.
De oppositieleiders hebben ook goed Islam als middel gebruikt. Bijvoorbeeld: ze vroegen aan mensen eergisteren om op hun daken (die zijn plat in Iran) te gaan staan en luidkeels "Allah Akbar" te roeopen als protest. Dit werd vaak gedaan in de beginjaren van de revolutie en Mousavi aanhangers weten die methodes zeer goed te gebruiken. Op die manier kan men niemand het verwijten anti-revolutionir of anti-Islam te zijn. Zeer slim.
Laatst gewijzigd door Persian_revenge op Wo Jun 24, 2009 6:14 am, 1 keer totaal gewijzigd.
-------------------------------------------------------

Roman troops prefer to suffer any fate rather than look a Persian in the face [Libianus, XVIII}

Gebruikersavatar
Persian_revenge
Berichten: 782
Lid geworden op: Za Dec 03, 2005 4:32 pm
Locatie: Londonistan

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Persian_revenge » Wo Jun 24, 2009 5:39 am

Morgen gaan ze voor het parlement betogen.

Stay tuned
-------------------------------------------------------

Roman troops prefer to suffer any fate rather than look a Persian in the face [Libianus, XVIII}

Gebruikersavatar
Persian_revenge
Berichten: 782
Lid geworden op: Za Dec 03, 2005 4:32 pm
Locatie: Londonistan

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Persian_revenge » Wo Jun 24, 2009 6:14 am

Maar een oorlog heeft het 'voordeel' dat het de onderlinge twisten doet vergeten.


Daar is te laat voor. Bovendien, oorlog verklaren past gewoon niet bij ons cultuur. De bevolking zal het niet steunen. Hou op de bange Europeaan uit te hangen.

'Geen munitie ter beschikking stellen' is gewoon toegeven aan dreigementen en je beleid door de ander laten bepalen..

Door koppig doen gan je Moellahs net verslaan. In de politiek moet je het slim spelen en het ziet ernaar uit dat de Amerikanen eindelijk geleerd hebben hoe ze Iran moeten aanpakken.

Europa gaat een dictatuur vertellen dat ze democratische waarden in acht moeten nemen..


Europa is gewoon verkeerd bezig omdat ze Iran en de Iraanse politiek niet snappen. De V.S. anderzijds lijkt uit haar talloze blunders te hebben geleerd. Je moet Iran zeer voorzichtig aanpakken want anders wordt je en je uitspraken gebruikt door de propagandamachine van het regime om de bevolking tegen jou te gebruiken en om hun eigen overlevingskans te vergroten.
-------------------------------------------------------

Roman troops prefer to suffer any fate rather than look a Persian in the face [Libianus, XVIII}

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor naar boven » Wo Jun 24, 2009 2:03 pm

Persian_revenge schreef:
Maar een oorlog heeft het 'voordeel' dat het de onderlinge twisten doet vergeten.

Daar is te laat voor. Bovendien, oorlog verklaren past gewoon niet bij ons cultuur. De bevolking zal het niet steunen.

Zelfs jullie cultuur moet in staat geacht worden om oude politieke trucjes te adopteren.
Hou op de bange Europeaan uit te hangen.

Verwissel visie niet met angst.
'Geen munitie ter beschikking stellen' is gewoon toegeven aan dreigementen en je beleid door de ander laten bepalen..

Door koppig doen gan je Moellahs net verslaan. In de politiek moet je het slim spelen en het ziet ernaar uit dat de Amerikanen eindelijk geleerd hebben hoe ze Iran moeten aanpakken.

Die aanpak hebben de Amerikanen zich aanvankelijk door Iran laten dicteren. Langzamerhand komen ze er achter dat het niet de juiste aanpak is geweest.

Europa gaat een dictatuur vertellen dat ze democratische waarden in acht moeten nemen..

Europa is gewoon verkeerd bezig omdat ze Iran en de Iraanse politiek niet snappen. De V.S. anderzijds lijkt uit haar talloze blunders te hebben geleerd. Je moet Iran zeer voorzichtig aanpakken want anders wordt je en je uitspraken gebruikt door de propagandamachine van het regime om de bevolking tegen jou te gebruiken en om hun eigen overlevingskans te vergroten.

Zelfs als de VS z'n mond houdt worden ze beticht van inmenging. Het grote zwijgen werkt niet. Of slechts contraproductief: de demonstranten voelen zich nu verraden door de landen die altijd voor democratie gepleit hebben.
RTFM

Gebruikersavatar
Persian_revenge
Berichten: 782
Lid geworden op: Za Dec 03, 2005 4:32 pm
Locatie: Londonistan

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Persian_revenge » Vr Jun 26, 2009 10:33 pm

Zelfs jullie cultuur moet in staat geacht worden om oude politieke trucjes te adopteren.


Dat is geen trucje. Misschien alleen je simpele kop.
Oorlog verklaren aan een ander land terwijl er chaos heerst in het land is zelfmoord plegen. Als je deze simpele redenering niet snapt dan scheelt er zeker iets met jou.

Verwissel visie niet met angst.

Angst is de juiste term. Visie of inzicht ontbreekt je gezien je meestal uit je nek praat.

Die aanpak hebben de Amerikanen zich aanvankelijk door Iran laten dicteren. Langzamerhand komen ze er achter dat het niet de juiste aanpak is geweest.


Volledig verkeerd. Amerikanaen willen de machthebbers in Iran het excuus niet geven om hen zwart te verven als de grote Satan. Amerikanen weten zeer goed dat hun land zeer populair is onder de gewone Iraniers (in tegen stelling tot Europeanen die over het algemeen gehaat zijn) en willen de bevolking aan hun kant krijgen. Ze proberen Iran met respect aan te pakken. Ze erkennen de beschaving en de bijdragen van Iran tot de mensheid en dat is natuurlijk zeer slim gezien Iraniers altijd de indruk hebben dat hun beschaving niet genoeg erkend wordt.
Bovendien begrijpt de V.S. nu eindelijk dat het regime door geweld van buitenuit niet te vervangen is en dat die taak aan de bevolking moet worden overgelaten en zeker geen revolutie op Iran moet gedwongen worden.
Waarom? Omdat Iraniers geen bemoeienis meer dulden.

Het ziet ernaar uit dat ze momenteel evolutie over revolutie verkozen hebben.

Het grote zwijgen werkt niet. Of slechts contraproductief: de demonstranten voelen zich nu verraden door de landen die altijd voor democratie gepleit hebben.

Het werkt wel omdat het regime de uitspraken van die landen niet of minder kan gebruiken om verwarring te scheppen. Bekijk hoe Moellahs de Britten, hun ambassade en hun diplomaten aan het bespelen zijn. Zij onsloegen zelefs enkele van hen uit Iran omdat G.B. is dom genoeg om zich in Iran te bemoeien. Het regime is nu hun blunders volop aan het uitbuiten terwijl de Amerikanen het tot enkele dagen geleden goed speelden. Men had in Europa ook gewoon moeten zeggen. We steunen de stem van de meerderheid maar we gaan uit respect voor Iraniers ons nog niet uitspreken want weij beschikken niet over alle gegevens.
Die landen weten uiteindelijk niet of de verkiezingen eerlijk verlopen zijn of niet.
-------------------------------------------------------

Roman troops prefer to suffer any fate rather than look a Persian in the face [Libianus, XVIII}

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor naar boven » Vr Jun 26, 2009 11:26 pm

Persian_revenge schreef:...Men had in Europa ook gewoon moeten zeggen. We steunen de stem van de meerderheid maar we gaan uit respect voor Iraniers ons nog niet uitspreken want weij beschikken niet over alle gegevens.
Die landen weten uiteindelijk niet of de verkiezingen eerlijk verlopen zijn of niet.

:D Wat is stem van de meerderheid dan? De stem van meerderheid zoals die gepubliceerd is? Of de stem van de meerderheid die uit de straten geslagen wordt?

Je stellige beweringen worden steeds door de realiteit ingehaald en je islamitische reflex om altijd aderen de schuld te geven van het eigen falen begint ook een beetje te vervelen.

Het is triest, maar de grote vergissing van dertig jaar geleden zal niet hersteld kunnen worden voordat hij erkend wordt.

Edit: iets verder in dit topic heb ik een artikel geplaatst van een landgenoot van je die het wat scherper ziet dan jij..

...Als mensen van democratische gezindte, in het Westen of in het Oosten, zich nu maar steviger uitspraken. Ik hoor dat de ene na de andere handelsovereenkomst wordt gesloten met Iran, dat voortdurend mensenrechten schendt. Als ik vraag: ‘Waarom zou je in vredesnaam handel drijven met moordenaars?’, is het antwoord: ‘Kritische dialoog.’..


Dat klinkt wel anders dan jouw macho-geschreeuw: "Waarom? Omdat Iraniers geen bemoeienis meer dulden."
Laatst gewijzigd door naar boven op Za Jun 27, 2009 12:29 am, 2 keer totaal gewijzigd.
RTFM

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73351
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 26, 2009 11:49 pm

De slagers van de mullahs

Bottehond 26 juni 2009

Wat de MSM U niet vertellen. De met knuppels, bijlen en geweren bewapende knokploegen die de mullahs op de naar vrijheid snakkende demonstranten in Iran afstuurt blijken ordinaire huurlingen te zijn. Maar ook "arabieren" (naar verluid Hizbollah leden) zijn ingevlogen. Lees hier een schokkend interview met één van hen.

Dit is de vertaling van een artikel dat naar de website van Joost Niemoller werd gezonden en vertaald is door de vertaler die Joost assisteert bij stukken in het Farsi. Joost heeft op zijn website een lopende draad geopend, waar nieuws en informatie over de Iraanse opstand uitgewisseld worden.

http://www.joostniemoller.com/2009/06/o ... /#comments


Vertaling interview knokploeg lid

Zojuist kwam de vertaling binnen van het eerder hier in het Farsi geplaatste interview met een van de personen die door het Iraanse Mullah bewind betaald worden om demonstranten in elkaar te slaan. Het is overigens niet het hele interview. Alleen de interessante passages eruit.

Op een vraag van een reageerder zegt de vertaler:

Inderdaad hij krijgt +/- 200 euro per dag. Om het in perspectief te zetten; een leraar krijgt hooguit ongeveer 120 euro PER MAAND!!!!.

Schokkend. Vooral lezen. Dit hoor je niet bij de reguliere media.

JN

Er zijn twee groepen mensen die geld ontvangen om mensen neer te slaan (LET WEL OP dit zijn geen basijis!!!). Dit zijn mensen die het betaald krijgen om demonstranten neer te slaan. Hun motief is GELD en niks anders. Basiji doet het meer uit religieuze opvattingen en daarnaast krijgen ze natuurlijk ook geld maar daar gaat deze interview niet over!

Deze twee groepen zijn Iraniers en niet-Iraniers (hezbollah voornamelijk  staat niet in het artikel maar voor zover ik andere bronnen gevolgd heb zijn ze van Hezbollah )!! “de Iraniers krijgen 200 euro per dag en verblijven in een soort herbergen maar de buitenlanders krijgen zelfs meer en verblijven in dure hotels”.

Waar kom je vandaan? Torbate jam (Noord-Oost Iran grenzend aan Afghanistan. Is een vrij arm gebied met hoog percentage verslaafden).
Jij bent toch basiji je krijgt toch geld van overheid?? Nee ik ben werkloos en heb geen vrouw en kinderen!

Waarom heb je een baton in je handen? Ze hebben ons verteld dat we “monafeghin” refererend aan Moojahedine Khalgh (http://www.globalsecurity.org/military/ ... ra/mek.htm) neer moeten slaan.

Wie heeft het je gegeven?
Haji (refererend aan iemand die naar mekka is geweest of geestelijke maar in volksmond soms ook iemand die vrij oud is, het kan zijn dat het om oudere basji gaat) en hij heeft me verteld dat ik ze zo hard moest slaan dat ze niet mee kunnen opstaan!!

Wat denk je dat je aan het doen bent?
Interesseert me niks ik wil geld verdienen!!

Jij krijgt geld om mensen neer te slaan en daar geniet je van??
Zou jij het niet doen als jij zoveel geld voor kreeg. Met dit geld kan ik trouwen, misschien wel twee keer. Misschien ga ik niet eens terug, haji zei dat er nog meer demonstraties volgen en dat we wellicht een vaste baan kunnen krijgen.

Hoe lang ben jij al hier? 3 dagen en ik blijf nog 7 dagen zoals afgesproken

Ken jij nog anderen? Nee niet echt maar ze komen overal vandaan (arm en ver weg)

Zijn er ook nog Arabieren onder jullie? Ja, die hebben ze naar een hotel gebracht wij kregen tonijn en ik heb gehoord dat zij betere gerechten hebben gekregen.

Bid jij?
Ja maar als we aan het werk zijn mogen we niet eens naar wc.

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8710
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor naar boven » Za Jun 27, 2009 12:17 am

Was Iran maar een Deens dorp

Door: Farshad Kholghi

Het gaat in Iran niet meer om Ahmedinejad of Mousavi, schrijft de Iraans-Deense acteur Farshad Kholghi. ‘Dat is als kiezen tussen vogelgriep en varkensgriep.’ Het is een strijd tegen godsdienstigehersenspoeling en vóór democratie, meent hij, tegen de doodscultus en vóór de vrijheid.

Mijn naam is Farshad Kholghi. Ik ben een vrije burger van deze wereld. Ik geloof in vrijheid. Ik geloof in de vrijheid van meningsuiting. Ik heb de vrijheid lief die mij is geschonken door de moed die mijn ouders hadden om de zwaartekracht te tarten en te vluchten uit het Iran van de fundamentalisten.

We ontsnapten naar Denemarken, omdat mijn ouders het bahaigeloof aanhangen dat door de islamitische staat niet wordt getolereerd.

Ik zal nooit de angst en paniek vergeten die we voelden nadat de islamitische staat in 1979 was geboren. In Parijs zat een oude man onder een appelboom die vrijheid en tolerantie beloofde. Die een toekomst beloofde van groei en ontwikkeling. Hij verleidde velen in het oosten en in het westen. Khomeini was zijn naam.

De overwinning van de revolutie was een feit. De sjah had het land verlaten. Alle politieke partijen hadden zij aan zij gestreden, voor een gedeeld doel en met dezelfde hoop. Een naïeve hoop. De hoop op echte democratie, echte vrijheid waarin de stem van het volk kon worden gehoord.

Door goedgelovige kletsintellectuelen werd Khomeini tot leider van de revolutie uitgeroepen. De intellectuelen stonden toe dat geloof zich mengde in het politieke leven. Khomeini bracht fanatisme, fundamentalisme, terreur, oorlog, dood en vernietiging en haat. Niet-islamitische boeken moesten worden verbrand. Kritische geluiden over de islam werden gesmoord.

Zulke geluiden waren er in de lange geschiedenis van Iran veel geweest.

Mij zullen altijd de gezichten bijblijven van mijn vrienden die, onder invloed van massamanipulatie en religieuze hersenspoeling, ten strijde trokken in de oorlog, denkend dat zij het paradijs zouden bereiken: in naam van God moet je de ongelovigen vermoorden, in naam van God zul je een martelaar worden. Een familie kreeg een ijskast voor elke martelaar die zij had geleverd.

De families van mijn vrienden kregen veel ijskasten.

Analfabeet

Mijn leraren op school werden vervangen door mullahs die analfabeet waren. Ze spraken niet eens begrijpelijk Perzisch. Maar ze waren zonder twijfel goed in het preken van de islam en reciteren uit de Koran. Ze dwongen kinderen om joden te haten, ongelovigen ook, en ze lieten ons schreeuwen: ‘Dood aan de wereld!’

Ons werd geleerd dat niemand de Koran ter discussie mag stellen, omdat die het woord van God is. Ideeën als democratie of persoonlijke vrijheid waren modegrillen, creaties van de ongelovigen.

Zonder scrupules denderde Khomeini door en verbood hij alle andere partijen, die nota bene hadden meegedaan aan het winnen van de revolutie. Democraten, nationalisten, communisten – het was vrij schieten op hen allemaal. Vrouwen werd bruut opgedragen dat zij zich moesten bedekken. Seksuele apartheid was een feit. De klok werd duizend jaar teruggezet.

Er was maar één waarheid, één wet, één mening. Schrijvers, critici van het regime, acteurs, kunstenaars, musici, componisten, filmmakers, homo’s, wetenschappers, atheïsten – ja, iedereen die niet voldeed aan het ideaal van die enige waarheid, werd gevangen gezet of afgeslacht. Zij die het meeste geluk hadden, konden ontsnappen en daarom zijn er nu miljoenen Iraanse vluchtelingen over de hele wereld.

Mijn moeder en vader vochten een dappere strijd tegen het systeem door koppig, elke avond, hun radio af te stemmen op de vrijheid die door de ether golfde: de BBC en de Voice of America.

We luisterden aandachtig naar elk woordje, elk detail en elke nadruk op één bepaald woord. Misschien stuurden ze ons geheime boodschappen! Misschien waren er wel codes verborgen in de zinnen die de diskjockey oplas. Werkelijk elk lied kon een aansporing zijn of een uitnodiging om ons bij een demonstratie aan te sluiten. We wisten zeker dat de rest van de wereld Iran aanschouwde met tranen in de ogen.

We wisten zeker dat de hele mensheid, of toch ten minste de volkeren in het vrije Westen, waar democratie en vrijheid de pijlers van de samenleving zijn – we wisten zeker dat zij ons zouden komen redden.

Elke ochtend als ik wakker werd – een kleine jongen die het niet kon helpen dat hij heel snel opgroeide – rende ik vol opwinding naar het raam om te zien of ik al soldaten kon zien. Ja, tanks en soldaten. Amerikaanse, Franse en Engelse soldaten, die ’s nachts vlug en effectief een coup hadden gepleegd en de mullahs en Khomeini in de gevangenis hadden gegooid. Net als in de Tweede Wereldoorlog, toen de geallieerden Europa bevrijdden. Maar elke ochtend keerde ik mij teleurgesteld af van het raam.

Vlak na onze ontsnapping uit Iran, net aangekomen in Denemarken, zag ik op straat een grote groep demonstranten met spandoeken. Ze riepen iets wat ik niet begreep. Omdat mijn gedachten nog uitsluitend om Iran draaiden, besloot ik dat de demonstratie tegen de mullahs moest zijn en vóór het Iraanse volk en zijn bevrijding.

Ja, dat moest het zijn.

Ik liep op de demonstranten toe en prees ze voor hun solidariteit. Nadat ik hen hartelijk had bedankt, vroeg de vriendelijke maar wat verwonderde demonstrant: Iran, wat is dat? Trots voegde hij eraan toe dat zij vochten voor vijf weken vakantie in plaats van drie.

Elk land heeft zijn eigen problemen.

Vrije keuze

Ik woon nu al vijfentwintig jaar in Denemarken. Ik heb de taal geleerd en de gebruiken van het land. Ik heb een carrière als acteur en schrijver. Ik heb het soort leven opgebouwd dat ik wil leiden. Dat wil zeggen: ik ben vrij geweest om dit te kiezen. Voor velen is dat enkele feit niets sensationeels. Voor mij wel.

Ik zou wensen dat al mijn vrienden van toen, die niet de kans hadden om te vluchten en de islamisten de rug toe te keren, in een vrij land konden leven, opdat ook zij zich, met hun talenten, konden ontwikkelen.

Noch mijn familie, noch ik had Iran willen verlaten. Als de barbaarse islamisten het land niet hadden gekaapt en de onwetende bevolking hadden geïndoctrineerd, zou ik nu nog in vrede en harmonie in Iran wonen. Dan zou ik boeken hebben geschreven in mijn eigen taal.

Ik denk dat de problemen van deze wereld kunnen worden opgelost als we naar de planeet kijken als naar één land. Bijna als naar een klein land, Denemarken bijvoorbeeld. Of Nederland, dat kan net zo goed.

Wanneer een stad in Denemarken getroffen zou worden door een natuur- of milieuramp, door honger of gevechten op straat – wat dan ook – dan zou de rest van Denemarken onmiddellijk reageren.

Nog geen twee uur zouden verstrijken voordat de stad in de schijnwerpers van de media zou staan. De regering en de mensen zouden het als een natuurlijke handeling zien om hulp te sturen naar de stad in crisis en die stad te ‘redden’.

Ik zou werkelijk willen dat Denemarken, of Nederland, Iran als een eigen provincieplaatsje beschouwde.

Om zelf te overleven en om een paar spectaculaire kernoorlogen te voorkomen, zijn we nu wel gedwongen om alles en iedereen als ‘eigen’ te beschouwen Waar de democratisering van het zogenoemde Oostblok een economische noodzaak is, is democratisering van het Midden-Oosten, en vooral van Iran, nodig voor de mensheid om te overleven.

Moordenaars

Als mensen van democratische gezindte, in het Westen of in het Oosten, zich nu maar steviger uitspraken. Ik hoor dat de ene na de andere handelsovereenkomst wordt gesloten met Iran, dat voortdurend mensenrechten schendt. Als ik vraag: ‘Waarom zou je in vredesnaam handel drijven met moordenaars?’, is het antwoord: ‘Kritische dialoog.’

Kritische dialoog met de mullahs is als kritische dialoog met Josef Fritzl, die Oostenrijker die zijn dochter vierentwintig jaar opsloot, haar verkrachtte en van zijn kinderen liet bevallen. Tegen psychopaten moet je vechten. Of het nu seriemoordenaars zijn, mullahs of kleine Hitlers. Of ze nu Khomeini heten, Khameini, Josef Stalin of Josef Fritzl.

Hóe je moet vechten tegen psychopaten? Nou, met geweld en met onderwijs. Geweld om de psychopaat opzij te zetten. Dan onderwijs om te zorgen dat mensen niet meer worden bedot door de verleidingen en overtuigingskracht van de psychopaten.

Politieke correctheid verstikt mij en iedereen. Als de mullahs blond haar hadden gehad, zouden ze totaal anders zijn aangepakt. Het slechte geweten van het Westen en misbegrepen humaniteit hebben de kritiek op het Iraanse regime belemmerd.

Er is een gevecht gaande in Iran en de rest van het Midden-Oosten. Het gaat tussen seculieren die vrijheid willen en mullahs die sharia willen. We moeten beslissen. Wie zijn wij bereid te steunen?

Nu, na dertig jaar, snakt het Iraanse volk naar vrijheid. Het heeft hulp nodig. Het Iraanse volk heeft genoeg van de fundamentalisten en hún geloof. Ik vraag de media oprecht: blijf u richten op de wensen en eisen van het Iraanse volk.

Genoeg

In Iran roepen sommige demonstranten dezer dagen ‘Weg met de Islamitische Republiek!’ en ‘Dood aan Khameini!’ Voor mij is duidelijk dat de opstand niet langer gaat over Mousavi of Ahmedinejad. Dat is kiezen tussen vogelgriep en varkensgriep. Mousavi is niet zo veel anders dan Ahmedinejad. Ze geloven beiden in de Islamitische Republiek. Ik geloof dat de eisen van de Iraniërs veel verder reiken dan dat: echte democratie zonder de Raad van Hoeders.

De massale demonstraties tonen mij dat het Iraanse volk genoeg heeft van de islamitische dictatuur, religieuze politie, vrouwenonderdrukking en politieke gevangenen. Genoeg van de haat, het bijgeloof, de doodscultus, de openbare ophangingen en de stenigingen van vrouwen en mannen. Het Iraanse volk eist vrijheid.

Vrijheid laat zich niet wegdrukken. Zij vindt altijd een weg, ook door de zwaarste muren. Als een piepkleine scheut die zich met het geduld als van een zenmeester omhoog werkt en door het cement breekt. Dit is wat er nu gaande is in Iran. Dat takje heeft er dertig lange jaren over gedaan, maar lijkt nu klaar – hoopvol en uitgeput – om uit te groeien tot een sterke plant.

Wat kunnen wij doen? Persoonlijk hoop ik op een dag, in de nabije toekomst, samen met goede Deense vrienden naar Iran te kunnen reizen om daar een beweging van scholen te beginnen. Scholen van de Democratie moeten ze heten. Op de lange duur is dit de enige manier om terreur en fundamentalisme uit te bannen. Scholen die geen extremistische robots opleiden, maar creatieve, open en bovenal gelukkige mensen die gretig in het leven staan. Omdat verlichting het fundament is voor spiritualiteit en vrijheid de ondergrond voor democratie.
RTFM

Gebruikersavatar
Persian_revenge
Berichten: 782
Lid geworden op: Za Dec 03, 2005 4:32 pm
Locatie: Londonistan

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Persian_revenge » Za Jun 27, 2009 3:27 am

:D Wat is stem van de meerderheid dan? De stem van meerderheid zoals die gepubliceerd is? Of de stem van de meerderheid die uit de straten geslagen wordt?


Laat me je in het Engels antwoorden. That is for us to know and for you to find out. So, butt out.
Iran en haar politiek is so complex dat zelfs ik als Iranier durft me niet echt uit te spreken over de huidige rellen in Iran. Laat staan een Christenfundie zoal jij.
Verder is het zeer moeilijk te voorspellen of deze rellen iets zullen opleveren want de oppositieleiders zijn zelfs Moellahs. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat ze de gevoelens en frustratie van jongeren aan het uitbuiten zijn.

Je stellige beweringen worden steeds door de realiteit ingehaald en je islamitische reflex om altijd aderen de schuld te geven van het eigen falen begint ook een beetje te vervelen.
Het is triest, maar de grote vergissing van dertig jaar geleden zal niet hersteld kunnen worden voordat hij erkend wordt.


Weer verkeerd. Jouw halfgare boertige redeneringen (als je redenering kan noemen) getuigt van je dorpsmentaliteit en je Christensuperioriteitsmentaliteit die denkt dat die anderen de les kan voorlezen terwijl hij er niets snapt van dat land. Wij geven niemand de schuld. Al wat ik zeg is: blijf met je voeten af van Iran en hou je bakkes. Wij zullen uiteindelijk onze weg naar democratie vinden. Kant kiezen en domme uitspraken gaan de bevolking niet helpen.

Edit: iets verder in dit topic heb ik een artikel geplaatst van een landgenoot van je die het wat scherper ziet dan jij..

Oh ja natuurlijk.... ik zag dit komen. Je snapt er zelf niets van en dus je zoekt je heil in iemand anders uitspraken. Hoe origineel...


Als mensen van democratische gezindte, in het Westen of in het Oosten, zich nu maar steviger uitspraken. Ik hoor dat de ene na de andere handelsovereenkomst wordt gesloten met Iran, dat voortdurend mensenrechten schendt. Als ik vraag: ‘Waarom zou je in vredesnaam handel drijven met moordenaars?’, is het antwoord: ‘Kritische dialoog.’..

Ik heb me hier altijd beklaagd over de hypocresie van Europeanen. Enerzijds doen ze alsof ze om de mensen (wat een leugen is) geven, anderzijds kijken toe hoe hun overheden contracten ondertekenen met de Moellahs die soms miljarden dollars waards zijn.

Dat klinkt wel anders dan jouw macho-geschreeuw: "Waarom? Omdat Iraniers geen bemoeienis meer dulden.

Verkeerd. Wantrouw ligt aan de basis van mijn uitspraak. Hypocriete mensen kun je niet vertrouwen. Dus, ik zou liever hebben dat ze met hun poten afblijven.
-------------------------------------------------------

Roman troops prefer to suffer any fate rather than look a Persian in the face [Libianus, XVIII}

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor naar boven » Za Jun 27, 2009 11:32 am

Persian_revenge schreef:
:D Wat is stem van de meerderheid dan? De stem van meerderheid zoals die gepubliceerd is? Of de stem van de meerderheid die uit de straten geslagen wordt?

Laat me je in het Engels antwoorden. That is for us to know and for you to find out. So, butt out.
Iran en haar politiek is so complex dat zelfs ik als Iranier durft me niet echt uit te spreken over de huidige rellen in Iran. Laat staan een Christenfundie zoal jij.

Standaardantwoord van de man zonder inzicht: "het is complex".
Blijf dan maar zitten met je twee meerderheden: die van de gepubliceerde stembusuitslag (die volgens jou door het Westen gerespecteerd moet worden) en die van de straat (die volgens jou door het Westen gesteund moet worden)..

Verder is het zeer moeilijk te voorspellen of deze rellen iets zullen opleveren want de oppositieleiders zijn zelfs Moellahs. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat ze de gevoelens en frustratie van jongeren aan het uitbuiten zijn.

Uitbuiten? Dat doet toch alleen het Westen? :D
Je stellige beweringen worden steeds door de realiteit ingehaald en je islamitische reflex om altijd anderen de schuld te geven van het eigen falen begint ook een beetje te vervelen.
Het is triest, maar de grote vergissing van dertig jaar geleden zal niet hersteld kunnen worden voordat hij erkend wordt.

Weer verkeerd. Jouw halfgare boertige redeneringen (als je redenering kan noemen) getuigt van je dorpsmentaliteit en je Christensuperioriteitsmentaliteit die denkt dat die anderen de les kan voorlezen terwijl hij er niets snapt van dat land. Wij geven niemand de schuld. Al wat ik zeg is: blijf met je voeten af van Iran en hou je bakkes. Wij zullen uiteindelijk onze weg naar democratie vinden. Kant kiezen en domme uitspraken gaan de bevolking niet helpen.

Standaard moslimreflex: schelden. Helpt de bevolking ook al niet..

Edit: iets verder in dit topic heb ik een artikel geplaatst van een landgenoot van je die het wat scherper ziet dan jij..

Oh ja natuurlijk.... ik zag dit komen. Je snapt er zelf niets van en dus je zoekt je heil in iemand anders uitspraken. Hoe origineel...
Als mensen van democratische gezindte, in het Westen of in het Oosten, zich nu maar steviger uitspraken. Ik hoor dat de ene na de andere handelsovereenkomst wordt gesloten met Iran, dat voortdurend mensenrechten schendt. Als ik vraag: ‘Waarom zou je in vredesnaam handel drijven met moordenaars?’, is het antwoord: ‘Kritische dialoog.’..

Ik heb me hier altijd beklaagd over de hypocresie van Europeanen. Enerzijds doen ze alsof ze om de mensen (wat een leugen is) geven, anderzijds kijken toe hoe hun overheden contracten ondertekenen met de Moellahs die soms miljarden dollars waards zijn.

Verder dan klagen en het Westen de schuld geven kom je inderdaad niet.

Dat klinkt wel anders dan jouw macho-geschreeuw: "Waarom? Omdat Iraniers geen bemoeienis meer dulden.

Verkeerd. Wantrouw ligt aan de basis van mijn uitspraak. Hypocriete mensen kun je niet vertrouwen. Dus, ik zou liever hebben dat ze met hun poten afblijven.

"Er van af blijven": zodat je ze later weer kan verwijten dat ze geen steun verleenden.

Maar je hebt uiteindelijk wel gelijk. Het heeft geen zin om mensen te helpen die het aan zelfkritiek ontbreekt. De basis die nodig is om een duurzame verbetering te bewerkstelligen, is er niet..
RTFM

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Polleke » Za Jun 27, 2009 11:41 am

@Persian Revenge

De toestand in Iran is inderdaad zeer complex. Ik heb de afgelopen dagen veel Iraniers gesproken en Twitter gevolgd. Deze volksopstand is uiteraard veel meer dan een keuze tussen Moussavi en Ahmadinejad. Het gaat voornamelijk om onderdrukking en terreur van een rigide staatsapparaat dat er niet voor terugdeinst om haar eigen bevolking te slachtofferen. Hoer moet het westen gewoon een duidelijk standpunt in nemen:
- Dit regime moet internationaal geisoleerd worden, zoals ook met Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid gebeurde. Verbreek de diplomatieke betrekkingen met en sanctioneer de mullahs.
- Voor de verantwoordelijken moet een internationaal opsporingsbevel worden uitgegeven. Gaat Ahmadinejad op reis dan wordt het een enkele reis naar de cel.

Hiermee kiest het westen geen partij voor 'gematigde' islamisten, socialisten, nationalisten of democraten maar geeft het een duidelijk signaal af. De kans dat dit gebeurd acht ik zeer klein. Obama had de kans maar kiest voor de kritische dialoog. Maar die voor je niet met slachters en religieuze dwepers. DIe moet je gewoon met alle middelen bestrijden.

Gebruikersavatar
Persian_revenge
Berichten: 782
Lid geworden op: Za Dec 03, 2005 4:32 pm
Locatie: Londonistan

Re: Basiji building attacked, one protester shot

Berichtdoor Persian_revenge » Za Jun 27, 2009 11:33 pm

De toestand in Iran is inderdaad zeer complex. Ik heb de afgelopen dagen veel Iraniers gesproken en Twitter gevolgd. Deze volksopstand is uiteraard veel meer dan een keuze tussen Moussavi en Ahmadinejad. Het gaat voornamelijk om onderdrukking en terreur van een rigide staatsapparaat dat er niet voor terugdeinst om haar eigen bevolking te slachtofferen.


Beste Polleke

I was gisteravond via msn aan het praten met mijn beste vriendin van mijn kinderjaren. Wij hebben elkaar na decennia teruggevonden dankzij facebook. Ze kon al dagen niet surfen en ik kreeg niets van haar via hotmail. Ze slaagde er uiteindelijk in me talloze foto's en artikelen naar mijn yahoo e-mail door te sturen. Ik kan ze hellaas hier niet plakken omdat ze allemaal in het Perzisch zijn.
Er is zoveel controle en censuur dat ze vriendelijk vroeg of ik haar naam en e-mail adres eruit kan halen wanneer ik haar e-mails aan anderen doorstuur.
Toen ik haar vroeg waarom ze iemand als Mousavi steunen, antwoordde zij dat ze momenteel dat pad gekozen hebben om binnen het systeem hun agenda door te voeren en dat de bevolking zeer goed weet waar ze mee bezig zijn. "mensen snakken naar verandering" vertelde zij.
Ik hoop dat ze gelijk heeft en ik hoop dat het iets oplevert want als ze niets bereiken, vrees ik voor repressie nadat mensen wat afkoelen.

Hoer moet het westen gewoon een duidelijk standpunt in nemen:
- Dit regime moet internationaal geisoleerd worden, zoals ook met Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid gebeurde. Verbreek de diplomatieke betrekkingen met en sanctioneer de mullahs.
- Voor de verantwoordelijken moet een internationaal opsporingsbevel worden uitgegeven. Gaat Ahmadinejad op reis dan wordt het een enkele reis naar de cel.


Het gaat niet werken, beste vriend. Men heeft al sancties tegen Iran goedgekeurd en het heeft niet gewerkt. Het werkte in Irak ook niet.
Iran is bovendien te belangrijk en te machtig om te kunnen isoleren. Je mag ook niet vergeten dat Russen en Chinezen meer dan bereid zijn de plaats van Europeanen in te nemen. Zolang er deze machten zijn, gaan ze het westen ondermijnen. Vergeet ook niet dat Iran een land is dat in staat is terug te slaan. Je mag een land als Soedan met Iran niet vergelijken. Als je Iran isoleert, gaat Iran ten eerste Israel destabiliseren en dan zie je weer oorlog uitbreken in Lebanon en Gaza en een toename van aanslagen in het westen.

De kans dat dit gebeurd acht ik zeer klein.

Inderdaad

Obama had de kans maar kiest voor de kritische dialoog. Maar die voor je niet met slachters en religieuze dwepers. DIe moet je gewoon met alle middelen bestrijden.

Laat me je het volgende vertellen en geloof me...ik hoor het zelf niet graag: 30 jaar lang....ik herhaal 30 jaar lang heeft de V.S. geprobeerd Iran op alle fronten te bestrijden; ze hebben alles geprobeerd. 8 jaar Bush-tijdperk heeft alleen een gelijkaardig figuur als Ahmadinejaad in Iran aan de macht gebracht en heeft het regime sterker gemaakt... Niets....het heeft verdomme niets opgeleverd. Ik berust mijn hoop daarom alleen op de bevolking.
Democratie is niet iets dat men overnacht kan bereiken en wij moetern het waard zijn. Het kan soms decennia duren voor men rijp genoeg is voor democratie.
Ik hoor en zie dingen die me nog steeds vertellen dat wij er nog niet klaar voor zijn. Bijv: Iraniers hebben de voorbije weken hier in Toronto fel betoogd en in plaats van zich te verenigen om hun steun voor onze langenoten bekend te maken, heb ik gehoord dat ze ruzie maakten over de vlag die de andere groep betogers gebruikte, aangezien sommige van hen de pre-revolutionaire vlag met de Iraanse leeuw,zwaard en zon in het midden als logo hadden en anderen de post-revolutionaire vlag met het woord ALLAH droegen.

Zie het verschil:
http://images.google.ca/images?hl=en&ei=CpJGSsmHGJS7twfIs6mjBg&resnum=0&q=shiro%20khorshid&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

http://images.google.ca/images?hl=en&um=1&sa=1&q=Iranian+flag&aq=f&oq=
-------------------------------------------------------

Roman troops prefer to suffer any fate rather than look a Persian in the face [Libianus, XVIII}


Terug naar “Engelstalige kranten artikelen en opinies.”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten