'Mohammed de Tweede' (De terugkeer van de Profeet)

Mahalingam
Berichten: 39664
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

'Mohammed de Tweede' (De terugkeer van de Profeet)

Berichtdoor Mahalingam » Za Mar 10, 2012 1:13 am

'Mohammed de Tweede' (De terugkeer van de Profeet)

door Otto Reichman
ISBN 978 1 4710 9408 8
Introductieprijs 29 euro. Na 1 mei 34 euro. 524 blz.
Nu reeds (uitsluitend) verkrijgbaar op de Nederlandse pagina van http://www.lulu.com

Roman geïnspireerd op het proces tegen Geert Wilders
Voor het eerst sedert de publicatie van 'De duivelsverzen' van Salman Rushdie -inmiddels bijna een kwarteeuw geleden!- mag de wereld zich opnieuw verheugen in de verschijning van een zeer omvangrijke (524 blz.) en satirische roman die kritische kanttekeningen plaatst bij de figuur van Mohammed -de stichter van de islam- en waarbij het hoofdpersonage is geïnspireerd op de Nederlandse anti-islam politicus Geert Wilders.

Ziehier een korte weergave van de inhoud van de roman 'Mohammed de Tweede' ('De terugkeer van de Profeet'):

'We bevinden ons in het jaar 2020: grote delen van Europa hebben de sharia -de streng islamitische wetgeving- ingevoerd voor alle burgers. Een populaire Nederlandse politicus moet voor één van haar rechtbanken terechtstaan op beschuldiging van islamofobie. In het beste geval riskeert hij de doodstraf... In zijn wanhoopspoging om aan een gruwelijk vonnis onderuit te komen verzint hij op de slotdag van zijn proces dat hij zich in zijn cel tot de islam heeft bekeerd, na zich grondig in de Koran te hebben verdiept. Zijn drastische koerswijziging roept zoveel geestdrift op dat hij op slag tot 'Mahdi' -de langverwachte islamitische Messias- wordt uitgeroepen. Niemand heeft echter door dat dit een geniale list is: voortaan zal hij het islamterrorisme niet meer bestrijden van buitenaf maar van binnenuit, als 'opper-moslim'. Hoe dat afloopt leest u in deze meeslepende roman die u meevoert van Europa tot in Mekka en u laat kennismaken met de meest onverwachte aspecten van deze felbesproken wereldgodsdienst.'

De schrijver bedient zich van een pseudoniem -Otto Reichman- en wenst verder anoniem te blijven. Hij benadrukt dat deze naam willeurig werd gekozen en dat hij geen enkele binding heeft met welke persoon dan ook die toevallig dezelfde achternaam draagt in het werkelijke leven. Het enige dat hij kwijt wil is dat hij afkomstig is uit het Nederlandse taalgebied en dat dit boek zijn debuut is, waar hij zowat drie jaren intensief aan werkte.
http://reichman.skynetblogs.be/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Rechtsliberaal
Berichten: 172
Lid geworden op: Do Sep 02, 2010 8:52 pm

Re: 'Mohammed de Tweede' (De terugkeer van de Profeet)

Berichtdoor Rechtsliberaal » Za Mar 10, 2012 4:30 pm

Een populaire Nederlandse politicus moet voor één van haar rechtbanken terechtstaan op beschuldiging van islamofobie. In het beste geval riskeert hij de doodstraf... In zijn wanhoopspoging om aan een gruwelijk vonnis onderuit te komen verzint hij op de slotdag van zijn proces dat hij zich in zijn cel tot de islam heeft bekeerd, na zich grondig in de Koran te hebben verdiept. Zijn drastische koerswijziging roept zoveel geestdrift op dat hij op slag tot 'Mahdi' -de langverwachte islamitische Messias- wordt uitgeroepen. Niemand heeft echter door dat dit een geniale list is: voortaan zal hij het islamterrorisme niet meer bestrijden van buitenaf maar van binnenuit, als 'opper-moslim'.


En die populaire Nederlandse politicus die wordt uitgeroepen tot de Mahdi, de langverwachte islamitische Messias, is natuurlijk niemand minder dan Geert Wilders

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42914
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

спс

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 23, 2012 2:00 am

Спасибо за статью очень достойный сайт!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Boekbesprekingen en recensies”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten