De dictator-paus

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47941
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De dictator-paus

Bericht door Pilgrim »

Briljante onthullingen: Franciscus – “De dictator-paus”

Geplaatst op 17 augustus 2018

Afbeelding

“De dictator-paus” is onontbeerlijke lectuur om een van de meest raadselachtige en gevaarlijkste figuren te begrijpen die ooit op de stoel van Petrus zetelde.

Dit boek werd eerst in Italië onder het pseudoniem “Marcantonio Colonna” gepubliceerd en bevat ondubbelzinnige kritiek op de ambtsvoering van paus Franciscus. Marcantonio Colonna was in 1571 opperbevelhebber van de pauselijke troepen in de Slag bij Lepanto. Het pseudoniem alleen al is een aanklacht en boodschap aan de huidige paus om de katholieke zaak te verdedigen en niet prijs te geven.

“De dictator-paus” weerspreekt vooral de “door westelijke media” verbreide voorstelling van Franciscus als “grote vernieuwer”, waartegen alleen “ultraconservatieve kardinalen” zich zouden verzetten.

Zou paus Franciscus de meest tirannieke en gewetenloze paus van de moderne tijd kunnen zijn?
De kerkhistoricus Marcantonio Colonna is daar van overtuigd. In zijn controversieel bediscussieerde, maar zorgvuldig onderzochte boek schets hij zijn opvatting en geeft heldere voorbeelden, die je adem in je keel doen stokken.

Achter het masker van de bescheiden, dicht bij het volk staande man zit een paus verborgen die zich bewust is van zijn eigen macht. Door bondgenootschappen te sluiten met de meest twijfelachtige elementen in het Vaticaan, heerst Franciscus door angst. Hij probeert de eeuwige katholieke leer, tegen alle weerstand in, te veranderen.

Colonna heeft zijn verstrekkende contacten in het Vaticaan volledig benut om een provocatieve en informatieve voorstelling van de ware beweegredenen van paus Franciscus te presenteren.

Het schandaal rondom de Maltezer ridders
In Rome begon een opwindende zoektocht naar de auteur. Verschillende persoonlijkheden kwamen onder verdenking te staan. De talrijke details over de achtergronden van de crisis in de Maltezer orde rondom de jaarwisseling 2017/2017 deden de verdenking vallen op een Maltezer ridder. Paus Franciscus had eind januari 2017 de toenmalige vorst en grootmeester van de Maltezer orde, Frater Matthew Festing, tot aftreden gedwongen, hoewel hij eigenlijk hem en niet zijn tegenspeler zou hebben moeten ondersteunen.

De naam van de schrijver werd echter pas in maart 2018 bekend, toen de Amerikaanse uitgeverij “Regnery Press” deze prijsgaf. Bij de schrijver gaat het om de in Oxford opgeleide Britse historicus en Maltezer ridder Henry Sire.

De Maltezer orde, door paus Franciscus in een daad van willekeur van zijn leiding beroofd, reageerde met de schorsing van de schrijver en distantieerde zich van zijn publicaties.

(Binnenkort – najaar 2018 – in het Nederlands verkrijgbaar! Bestel hier)

Bron: https://philosophia-perennis.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/17 ... ator-paus/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Plaats reactie