Moord in Zuid-Afrika

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41289
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Moord in Zuid-Afrika

Berichtdoor Pilgrim » Di Okt 02, 2018 11:01 pm

Publicatie boek “Moord in Zuid-Afrika” – het waargebeurde verhaal over de dood van Peet van Es

Geplaatst op 2 oktober 2018

Afbeelding

Voor Arine Prins en haar gezin komt er in de nacht van 7 op 8 april 2017 een abrupt einde aan hun Afrikaanse droom. Zij wordt in haar huis in het Zuid-Afrikaanse Barberton overvallen door vijf mannen. Arine en vriend William komen er levend vanaf, echtgenoot Peet niet. Arine Prins: ‘Het is nog steeds zwaar om over de moord op mijn man te praten, maar ons verhaal moet gehoord worden. Vandaar dit boek.’

In 1999 laten Peet en Arine, en hun kinderen Beer en Sterre, Nederland achter zich voor de fascinerende natuur, het fijne klimaat en een schitterende boerderij. Al snel blijkt Zuid-Afrika toch niet zo’n droomland te zijn; dochter Sterre wordt misbruikt door een buurman, zoon Beer komt in de gevangenis terecht en het lukt Peet en Arine niet om genoeg geld te verdienen. Net als ze op het punt staan om – na 18 jaar – terug te keren naar Nederland, komen de vijf donkere mannen hun huis binnen. Terwijl Arine vastgebonden op de grond ligt en haar man urenlang wordt mishandeld, ziet zij haar markante leven vol met ups en downs aan zich voorbijtrekken.

De moord kreeg in 2017 volop aandacht in de media en de politiek. Het boek is opgetekend door Hugo Verkley, onder andere auteur van ‘Royston’ (winnaar beste voetbalboek 2017). Hugo Verkley: ‘We hebben het eerst tijdens wandelingen gehad over hoe Peet was, de schoonheid van Zuid-Afrika en de avonturen die ze hebben meegemaakt. Pas daarna vroeg ik Arine naar de gruwelijke details van de nacht van de moord.’

Peter Paul van Bekkum, CEO Sweek: ‘De eerste reacties op het boek zijn bijzonder goed. We horen dat mensen het boek niet weg kunnen leggen. Hugo en Arine hebben de juiste balans gevonden tussen leuke anekdotes en de zware tijden.’ Het boek is te verkrijgen via de boekhandel, waaronder Bruna.

Actueel
De Zuid-Afrikaanse regering staat op het punt een wet door te voeren die landonteigening van blanke boeren zonder compensatie mogelijk maakt. Dit leidt nu reeds tot veel roofovervallen. In de mainstream media krijgt het doden van de blanke boeren (‘Plaasmoorde’) in Zuid-Afrika nog relatief weinig aandacht, terwijl dit aan de orde van de dag is. Alleen al in januari van dit jaar vonden er 41 aanvallen op boerderijen plaats, waarbij vijf mensen om het leven kwamen. Dit boek laat zien wat er speelt in een land dat innig is verbonden met de Nederlandse geschiedenis en op het punt staat te ontsporen. Arine Prins: ‘Ik wil dat er meer aandacht komt voor de nijpende situatie in Zuid-Afrika. Er wordt zelfs gevreesd voor een genocide.’

Sweek Original
Het boek is uitgegeven door Sweek, het platform voor social & mobile lezen en schrijven op de smartphone en zal ook integraal te lezen zijn op Sweek. De pareltjes van verhalen worden door Sweek als een Sweek Original uitgeven. ‘Moord in Zuid-Afrika’ is de eerste Sweek Original. Binnenkort verschijnen meer boeken, waaronder ‘Pleite’, een legal roman.

Titel: ‘Moord in Zuid-Afrika’
Auteurs: Arine Prins & Hugo Verkley
Paperback: verkoopprijs: €17,50, isbn 9789463672528
Ebook: verkoopprijs €8,99, isbn 9789463678025
Ook te koop bij Sweek Publishing: http://publish.sweek.com

Geplaatst door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/02 ... et-van-es/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15653
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Moord in Zuid-Afrika

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Okt 03, 2018 6:47 am

Het kenmerkt de geestelijke ziekte en waardeloosheid van de mens: het zich welbevinden in de vicieuze cirkel van moord en doodslag waarbij miljarden opbrengende films, die over dit soort onderwerpen gaan, als zoete broodjes van de bakker worden geconsumeerd.

De mens is een asociaal monster.

Maar zolang de domme mens overtuigd is van de vrije wil van de mens, waaronder 4 miljard mensen die in God geloven, die in staat moet worden geacht sociale leiding en rechtvaardigheid te bewerkstelligen, blijft het baby's weggooien met het badwater.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Boekbesprekingen en recensies”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast