Vluchten via het Vaticaan

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47112
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Vluchten via het Vaticaan

Berichtdoor Pilgrim » Za Apr 13, 2019 9:51 pm

EEN PAUSELIJKE SJOEMELAAR...

Geplaatst op 13 april 2019

Afbeelding

Waarom is Paus Pius XII nooit Zalig verklaard? Neemt het Vaticaan hem zijn stilzwijgen tegen de Jodenvervolging dan toch nog kwalijk of hebben de Kroaten er iets mee te maken? Pius XII steunde hun Ustaša met haar Führer Pavelic en de NDH, de Onafhankelijke staat Kroatië, een vazalstaat van Hitler, onvoorwaardelijk. De strenge Rooms-katholieke fascistische Kroaten vermoordden honderdduizenden Serviërs en dwongen honderdduizenden anderen zich te bekeren tot het Rooms-katholicisme, het enige ‘Ware geloof’.

Huizen van de Serviërs werden in beslag genomen en hun bezittingen geroofd, gebeurtenissen die een belangrijke oorzaak vormden tot het uiteenvallen van Joegoslavië en de oorlogen waarmee dat gepaard ging. Pius XII, die volledig op de hoogte was, stuurde ter ondersteuning van de Kroaten zijn biechtvader. Veel van het door de fascistische Kroaten geroofde goud werd met behulp van Franciscanen bij de Bank van het Vaticaan ondergebracht. In de Verenigde staten zijn de bank van het Vaticaan en de Orde der Franciscanen aangeklaagd wegens roof en moord. Een proces dat zich nog vele jaren zal voortslepen.

Aan de hand van officiële regeringsrapporten en tal van bronnen, onder andere van de Amerikaanse geheime dienst, beschrijft Henk Jurgens (1942) deze geschiedenis in dit opmerkelijke boek. Hierbij staat hij ook stil bij de gedetailleerde vluchtroute van oorlogsmisdadigers naar Argentinië en de Verenigde Staten en de hulp die het Vaticaan hierbij bood. De houding van het Vaticaan wordt beschreven in haar politieke en historische context, net als de vele netwerken die in de chaos van de oorlog en de Duitse capitulatie het verdwijnen van misdadigers en het verdonkeremanen van zeer veel geld mogelijk hebben gemaakt. Het gaat niet om goed of kwaad, zwart of wit, want ook hier blijken vele tinten grijs.

Een aanbevelenswaardig boek voor de belangstellende lezer in de geschiedenis der Tweede Wereldoorlog.

Uitgeverij Aspekt.
(www.uitgeverijaspekt.nl)

Door: “Driek”

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/13 ... joemelaar/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Terug naar “Boekbesprekingen en recensies”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten