Kinderen van de Koran

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47012
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Kinderen van de Koran

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 01, 2019 2:22 am

Constantin Schreiber en de “Kinderen van de Koran”

Geplaatst op 31 augustus 2019

Afbeelding

Het boek “Inside Islam” (2017) van de journalist Constantin Schreiber was al een voorbeeldig stuk werk. Schreiber had – geenszins “undercover”, maar duidelijk zijn bedoeling noemend – diverse moskeeën in Duitsland bezocht. Hij had de vrijdag-preken vertaald en achteraf met de imams over de inhouden willen praten. Hij werd geconfronteerd met: vaak het niet willen praten, in het gunstigste geval wereldvreemde schijnheiligheid, vaak genoeg haat en hetze tegen hetgeen wij westerse waarden noemen.

Nu is zijn nieuwe boek uitgekomen: “Kinderen van de Koran. Wat islamitische scholieren leren”. Schreiber heeft daarvoor schoolboeken uit het islamitisch gebied onderzocht.

Waarom? Omdat er elk jaar tienduizenden mensen uit deze landen naar Duitsland komen. Omdat we zouden moeten weten met welk wereldbeeld deze kinderen worden opgevoed. En: omdat een deel van de vrouwen-vijandige, racistische en antisemitische uitvallen in deze boeken ook met Duits belastinggeld wordt gefinancierd in de vorm van “ontwikkelingshulp”. Schreiber heeft ongeveer 100 verschillende exemplaren uit de maatschappelijke vakken (inclusief religie) doorgewerkt – steeds in samenwerking met gecertificeerde vertalers.

Om zich niet bloot te stellen aan de beschuldiging alleen maar “desbetreffende” en bijzonder krasse passages te presenteren, heeft Schreiber uit de landen Afghanistan, Iran, Egypte, “Palestina” en Turkije steeds een bijna compleet leerboek vertaald.

De resultaten zijn soms schokkend: De Joden zouden fundamenteel de vijanden van de moslims zijn, vrouwen zouden niet prikkelend mogen spreken, ongelovigen verdienen het om gepijnigd te worden – van laïcisme en een moderne hervorming van de islam nauwelijks een spoor te bekennen, veelmeer overtuigde consolidatie van een door geen enkele realiteit gedekt superioriteitsbewustzijn.

Zulke onderzoeken, zulke ontmaskeringen zijn niet ongevaarlijk. In het dankwoord aan het eind van zijn boek zegt Christian Schreiber: “Ik werd bedreigd, uitgescholden en beledigd. Om deze reden zal ik niemand bij naam noemen die me bij het onderzoek voor dit boek heeft ondersteund.”

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/31 ... -de-koran/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 6623
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Kinderen van de Koran

Berichtdoor sjun » Do Sep 05, 2019 4:38 am

Zo schokkend is het niet. Waar de koran de publieke agenda bepaalt, komen de vruchten van het systeem van Mohammed aan het licht. Waar dat systeem het minst weersproken wordt als bijvoorbeeld tijdens de kalifaatstaat in Syrië en Irak, komt dat het meest schrijnend aan het licht. Intussen wordt een soortgelijke cultuur in het Westen geïmporteerd zonder dat er noemenswaardige inburgeringseisen worden gesteld en gehandhaafd.

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.


Terug naar “Boekbesprekingen en recensies”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast