DE VIJFDE COLONNE - W.G. Van Dorian

Plaats reactie
Gerard
Berichten: 13
Lid geworden op: ma mei 07, 2007 4:54 pm

DE VIJFDE COLONNE - W.G. Van Dorian

Bericht door Gerard »

Spannende thriller “De Vijfde Colonne” waarschuwt tegen extremisme.

Een nieuw, zeer spannend, boek van de Nederlandse auteur W.G. Van Dorian waarschuwt al voor een eventuele toekomstige escalatie van extremisme (politiek of religieus). Het is geschreven als een spannende Hollywood film, een echte fictie thriller! In het verhaal worden er geen doekjes om gewonden: wat gebeurt in het toekomstige Europa en Amerika is verschrikkelijk. Het dagelijks leven in een, door Radicalen bezet, Europa beschrijft tot in detail de verschrikkingen van discriminatie, religieus extremisme en eventuele nucleaire gevolgen ervan.

Zelfs voor iemand die niet van lezen houdt is deze fictie thriller een aanrader. “Je blijft lezen” is één van de reacties geweest van Amerikaanse, Duitse en Canadese lezers die de Engelstalige versie (The Invisible Invasion) reeds hadden gelezen.

W.G. Van Dorian zelf is, na de moorden op Theo van Gogh en Pim Fortuyn, naar Zuid Amerika geëmigreerd uit angst dat hij in Nederland zijn mening niet meer vrij kan uiten zonder gevaar voor eigen leven. Dat zegt al wat over het controversiële boek dat te verkrijgen is bij www.bol.com .

Ik raad iedereen aan eens naar dit boek te kijken. Het zou me niets verbazen als dit een best-seller wordt. Als je meer over het boek wilt lezen: www.wisemanpublishing.com
*moslima*
Berichten: 201
Lid geworden op: zo mei 06, 2007 7:25 pm

Bericht door *moslima* »

Interessant, ga hem denk ik wel bestellen. :D
Kom even spieken hier.
Gerard
Berichten: 13
Lid geworden op: ma mei 07, 2007 4:54 pm

Bericht door Gerard »

Hij is echt de moeite waard! Maar komt pas in JUNI 2007 op de Nederlandse markt
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

Gerard schreef:Hij is echt de moeite waard! Maar komt pas in JUNI 2007 op de Nederlandse markt
Nu ben ik wel benieuwd hoe het komt dat jij het boek dan al kan gelezen hebben.

Ken je de schrijver persoonlijk? Of heb je de hand kunnen leggen op een engelse versie?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gerard
Berichten: 13
Lid geworden op: ma mei 07, 2007 4:54 pm

Bericht door Gerard »

Ik heb de Engelse versie gelezen toen ik op vakantie in de VS was.
Gerard
Berichten: 13
Lid geworden op: ma mei 07, 2007 4:54 pm

Definitief: vanaf 3 juni

Bericht door Gerard »

Het is definitief: Vanaf 3 juni is De Vijfde Colonne verkrijgbaar bij de uitgever (freemusketeers.nl) en Bol (wellicht een weekje later).

De reacties van verschillende pers zijn nu al overwegend positief en hij is nog niet eens uitgebracht! (zie website www.wisemanpublishing.com)

:D
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Net op tijd voor mijn verjaardag Gerard.
Ik ga de jongens inlichten.
Moeder wil De Vijfde Colonne hebben.
Bedankt.

Ariel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Het klinkt mij niet realistisch in de oren.

De Islamitische landen hebben niet de capaciteit om ons te bezetten. Ze hebben geen goedbewapende gedisciplineerde legers. In de Eerste golfoorlog hadden de Golfstaten de bescherming van Amerika nodig tegen Irak. Ze zijn zwak. Zeker in het Midden Oosten hebben regeringen net voldoende aan leger en politie om hun eigen bevolking eronder te houden.

Heel veel mensen dachten in de jaren 70 ook nog dat het Sovietblok een goede kans maakte om ons in te lijven. Het Islamisme is stukke verdeelder dan het Communisme ooit was. In Irak bestrijden Shiïten en Soennieten elkaar nog harder dan de Aermikaanse troepen. In de Palestijnse gebieden zie je Fatah en Hamas elkaar bestrijden met methodes die ze eerst alleen toepasten op de Israeli's. Het Pan-Arabisme is dood. De Pan-Islamistische droom van Al-Qaida is stervende. De meningsverschillen en etnische spanningen zijn te groot voor een nieuw groot Islamitisch rijk. Eurabië is een onmogelijkheid aangezien landen in het Midden Oosten zich nu al in de gekste bochten moeten wringen om niet uit elkaar te vallen. Een burgeroorlog is daar nooit ver weg.

De etnische samenstelling van Moslims in Nederland leent zich bovendien niet voor een probleemloze overname. Turken en Marokkanen in Nederland mogen elkaar niet zo. Deze twee groepen maken het merendeel van de moslims in Nederland uit en ze hebben ongeveer dezelfde omvang. De etnische en culturele verschillen zijn belangrijker dan het feit dat ze beide de Soenni islam aanhangen. Zowel de Berbers als de Turken zouden ook geen Arabische veroveraars zonder slag of stoot accepteren.

Islamitische radicalen in Europa zullen lang voordat Moslims de meederheid zijn beginnen met aanvallen. Dat zie je elders in de wereld ook. Men komt in opstand in een klein gebied waar men de meerderheid is. Als ze een burgeroorlog beginnen dan verliezen ze die.

Servië had zonder ingrijpen van de VS en Europese landen de Moslimmilities in Joegoslavië vermorzeld. Als Europa en de VS zelf met een burgeroorlog kampen dan is er niemand om ons tegen te houden. China en Rusland dulden ook geen interne inmenging bij het neerslaan van dergelijke opstanden. De Islamitische wereld is ook niet bereid om met deze landen openlijke oorlogen te beginnen want ze weten dat ze geen kans maken.

Ik denk dat het ergste scenario ernstige etnische spanningen en eventueel een burgeroorlog is. Voor of tijdens die burgeroorlog wordt een groot deel van Europa fascistoïde. Nadat de autochtone Europeanen hebben gewonnen gaat men waarschijnlijk over tot etnisch zuiveren. Na WOII hebben Tjecho-slowakije en Polen hun etnisch Duitse populaties verjaagd. Dat werd gedaan om toekomstige aanspraken van Duitsland te voorkomen en als collectieve straf voor collaboratie met de bezetter. Onze democratische rechtstaat houd in dat scenario op te bestaan of wordt pas na enkele tientallen jaren weer hersteld.

Mensen zoals ik worden dan vervolgd vanwege te liberale en progressieve denkbeelden. Mensen als Nadia worden dan vervolgd omdat ze op een hoop worden gegooid met de Moslimradicalen.

Ik maak me grote zorgen over bepaalde ontwikkelingen maar ik denk niet dat de Islam veel kans maakt om ons te veroveren.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

Het Pan-Arabisme is dood. De Pan-Islamistische droom van Al-Qaida is stervende.
Ben ik akkoord mee. Er is ook nog de Islamitische droom van de Iraanse Mullahs. Daar zit nog een addertje onder het gras: Ze voeden de droom van het Grote rijk van Cyrus. Hoe on-Islamitisch deze droom ook is, pogen ze er ook in de buurlanden invloed mee te krijgen.

In de Palestijnse gebieden zie je Fatah en Hamas elkaar bestrijden
Hier zit de zwakke schakel die heel de Islamitische droom van de Mullahs om zeep kan helpen. Het feit dat ze Hamas, bewapend hebben en niet onder kontrole kunnen houden. Nu het vechten bezig is, kunnen de Mullahs niet anders dan de geweren van kogels blijven voorzien.

Palestina is het symbool van het gevecht tegen de Israelis en kruisvaarders. Vechten dat voort moet duren tot een nieuwe Saladin opstaat, die deze in zee drijft. Een nieuwe Saladin die een nieuw Kalifaat sticht dat zich gaat uitstrekken over de wereld. OBL deemstert weg in zijn grot, het beroep dat hij heeft gedaan op Palestina, om aanspraak te kunnen maken op de titel van de nieuwe Saladin is weggewaaid met het zand der woestijn. Ahmanidjedad zijn aanspraak is ten onder aan het gaan in het onderlinge vechten.


Turken en Marokkanen in Nederland mogen elkaar niet zo ...
De etnische en culturele verschillen zijn belangrijker dan het feit dat ze beide de Soenni islam aanhangen
Geen nieuwe Saladin, geen eenheid in de Ummah.
Niet te vroeg juichen, er zijn nog kandidaten.
Islamitische radicalen in Europa zullen lang voordat Moslims de meederheid zijn beginnen met aanvallen. ... Als ze een burgeroorlog beginnen dan verliezen ze die.
Om die burgeroorlog te vermijden is het belangrijk, nu de koppen van het monster te beginnen afsnijden.
Voor of tijdens die burgeroorlog wordt een groot deel van Europa fascistoïde. ... Onze democratische rechtstaat houd in dat scenario op te bestaan of wordt pas na enkele tientallen jaren weer hersteld.
Leven we onder oorlogsrecht en met het leger in de straten.
Heel belangrijk van nu, voor het zover is, dit oorlogsrecht aan te passen aan de situatie. Strenge gedragsregels en voorwaarden van uitoefening vast te leggen.

Oorlogsrecht kan de Democratische rechtsstaat beschermen. (In het verleden bewezen)
Oorlogsrecht kan de Democratische rechtsstaat vernietigen. (Wat voorkomen moet worden)
Mensen zoals ik worden dan vervolgd vanwege te liberale en progressieve denkbeelden. Mensen als Nadia worden dan vervolgd omdat ze op een hoop worden gegooid met de Moslimradicalen.
En een hele hoop Moslims, die niets met het conflict te maken hebben worden op boten gestoken. Boten, waarmee ze samen mogen oproesten, daar het vroegere thuisland ze ook niet meer wil.

Horrorscenario dat vermeden moet worden.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gerard
Berichten: 13
Lid geworden op: ma mei 07, 2007 4:54 pm

Bericht door Gerard »

Beste mensen,

Het is ook geen realistisch boek. HET IS EEN FICTIE-THRILLER!! Net zoals we in de jaren 70/80/90 thriller en speelfilms hadden over de sovjet unie, het sovjet leger, etc, etc.

Het verschil is echter dat Ik toen de Sovjets niet heb horen roepen dat dit belediging van hun ideology was en ze hebben ook geen ambassades in brand gestoken vanwege het beeld (cartoon of speelfilm) dat het westen projecteerde over hen en ze hebben ook geen burger op straat afgeslacht omdat die het communisme verguisden.

Hmmm, dat zet je wel aan het denken, nietwaar?
Gerard
Berichten: 13
Lid geworden op: ma mei 07, 2007 4:54 pm

Bericht door Gerard »

Je zegt trouwens dat het ergste scenario een burgeroorlog zou kunnen zijn met etnische zuiveren. Hm, dat is interessant....dat is nu precies waarover dit boek gaat.....een Europa in burgeroorlog, nadat het 'bezet' wordt, waarna etnische zuiveringen plaatsvinden. Uiteraard is het een thriller...zo is het ook geschreven : als een speelfilm.
Navane
Berichten: 577
Lid geworden op: do nov 16, 2006 12:25 pm

Bericht door Navane »

quote="Linda Danvers"]
Het klinkt mij niet realistisch in de oren.

De Islamitische landen hebben niet de capaciteit om ons te bezetten. Ze hebben geen goedbewapende gedisciplineerde legers. In de Eerste golfoorlog hadden de Golfstaten de bescherming van Amerika nodig tegen Irak. Ze zijn zwak. Zeker in het Midden Oosten hebben regeringen net voldoende aan leger en politie om hun eigen bevolking eronder te houden.
Ik sluit me bijna integraal aan bij de analyse. Toch heb ik enkele bedenkingen.
Ten eerste, Hamas en Hezbollah hebben geen gedisciplineerd leger nodig om Israel het heel moeilijk te maken. Misschien heb je voor een bezetting ook geen gedisciplineerd leger nodig. Misschien is een bezetting wel makkelijker met een niet-gedisciplineerd leger, omdat dan niet altijd duidelijk is wie de vijand is (bijv. omdat ze geen uniformen dragen, zoals de hezbollah).
Ten tweede, je gaat er stilzwijgend van uit dat het een stabiele situatie betreft die zal blijven voortbestaan. In werkelijkheid is de situatie heel instabiel door de groei van macht van Palestina, Iran en de situatie in Turkije. Een crisis kan grote veranderingen teweeg brengen.
Er zal dan een nieuw evenwicht ontstaan met nieuwe machtsverhoudingen. Iran kan een heel groot niet-gedisciplineerd leger opbrengen. Denk bijv. aan hoe Fidel en de Vietcong opereerden. Met meer dan gemiddeld succes.

Ik denk dat het ergste scenario ernstige etnische spanningen en eventueel een burgeroorlog is. Voor of tijdens die burgeroorlog wordt een groot deel van Europa fascistoïde
.

Ja, maar dat is een ernstiger scenario dan een reguliere oorlog, omdat die tussen soldaten plaatsvindt en deze Nieuwe Oorlog zal tussen burgers plaatsvinden. Want de overheid weet niet wie de vijand is.

Nadat de autochtone Europeanen hebben gewonnen gaat men waarschijnlijk over tot etnisch zuiveren.
Deze overwinning lijkt aannemelijk maar ik voorzie toch heel veel onzekerheden. De autochtone Europeanen zullen namelijk bijna zeker eerst hun eigen regeringen moeten omverwerpen alvorens effectief tot actie te kunnen overgaan.


.
Onze democratische rechtstaat houd in dat scenario op te bestaan of wordt pas na enkele tientallen jaren weer hersteld
.

Welke democratische rechtsstaat? Lees IMPERIUM (en trouwens meer boeken met dezelfde titel en inhoud) maar eens. De rechtsstaat is uitgehold door multicultureel gedachtengoed en is bovendien niet democratisch doordat het territoriale karakter ervan grotendeels verdwenen is. Alleen het wettelijke kader dat bij het idee hoort, benoemen wij nog steeds met 'democratisch' (pseudo-democratisch is een beter woord) maar de toepassing ervan is dat al lang al niet meer.
Mensen zoals ik worden dan vervolgd vanwege te liberale en progressieve denkbeelden. Mensen als Nadia worden dan vervolgd omdat ze op een hoop worden gegooid met de Moslimradicalen
Misschien. Gezien de ervaringen met socialisten in het recente verleden, is het waarschijnlijker dat ze snel nieuw ideologisch onderdak zoeken bij de politieke waan van de dag. Wat progressief is, verandert al naar gelang de omstandigheden veranderen.
Ik maak me grote zorgen over bepaalde ontwikkelingen maar ik denk niet dat de Islam veel kans maakt om ons te veroveren
.

[/quote]

Mee eens. We passen reeds zelf-islamisering toe. De islam hoeft ons niet te veroveren in de klassieke zin van het woord, omdat er geen werkelijke tegenstand is. De Europeanen bekeren zich eerst tot dhimmi''s (appeasement voor alles, "nooit meer oorlog") , de volgende stap is dan .....juist!
Als wij onze cultuur niet verdedigen, wie gaat het dan wel doen?
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Er hoeven helemaal geen regeringen omver te worden geworpen om met eventuele Islamistische milities af te rekenen. Als er een burgeroorlog uitbreeks dan wordt gewoon de noodtoestand uitgeroepen.

Zo ver komt het waarschijnlijk niet eens. Krakers en relatief vreedzaam demonstrerende studenten kunnen je vertellen dat de politie al dan niet in ME-tenue in Nederland er heel hard op kan slaan.

Jason Walters en zijn maatjes met hun handgranaten zijn gewoon door een arrestatieteam opgepakt. Als mensen met wapens zwaaien, dan aarzelt de politie niet om traangas te gebruiken en met scherp te schieten indien nodig. Jason gaf zich in zijn blootje over omdat hij bang was dat hij anders overhoop geschoten zou worden. Het is een goed teken dat Samir Azzouz en zijn vrienden nogal gehecht zijn aan hun levens. Alleen Mohammed Bouyeri probeerde (vergeefs) schiettend ten onder te gaan. De rest heeft nooit een goede poging tot moord of martelaarschap gedaan.

We passen reeds zelf-islamisering toe.
Onzin. Iemand als Cheppi wordt tegenwoordig uitgejouwd in de "Roode Hoed" als hij klaagt dat Moslimvrouwen met hoofddoek weleens op straat worden uitgescholden. We hebben het hier over een zaal waar een groot deel van het publiek progressief is. Hoofddoeken zijn niet geaccepteerd in de rechtzaal en niet in het parlement. Eerwraak geldt gewoon als Moord als de dader stom genoeg is om het toe te geven. De Commissie Gelijke Behandeling zal wat minder Islamofiel moet worden anders dan worden ze binnen afzienbare tijd afgeschaft of gewoon genegeerd.

Kijk om je heen. De Islam heeft in Nederland een zeer slechte reputatie. De politiek correctheid is voorbij.

De Marokkaanse gemeenschap steekt de hand steeds vaker in eigen boezem. Prominente Marokkanen als Marcouch, Abbos en Aboutaleb hebben openlijk kritiek op ouders die hun kinderen verwaarlozen.
De Europeanen bekeren zich eerst tot dhimmi''s (appeasement voor alles, "nooit meer oorlog")
Dan heb je geen voeling met de Europese bevolking. Commitees van ex-Moslims worden openlijk opgericht in diverse Europese landen. De gemiddelde Europeaan heeft steeds slechter associaties met de Islam sinds 11 september, Madrid en London. Denemarken was eerst de koploper wat betreft de Islam op diens plaats zetten. Nederland loopt nu voor. De bevolking wil graag inperking van importhuwelijken uit Moslimlanden en dat is exact wat de afgelopen kabinetten ons gegeven hebben. De huidige Rood-Gristelijke coalitie probeert daar niks van terug te draaien. Immigratie uit Moslimlanden naar het Westen wordt steeds moeilijker. Er is genoeg draagvlak voor nog strengere regels.

Eurabia is hoe dan ook een onmogelijkheid. Er wonen weinig Arabieren in Europa. De Turken en de Berbers in Europa laten zich niet zomaar de wet voorschrijven door Arabieren. Daarom is de AEL ook geflopt in Nederland. Het merendeel van de Moslims hier voelt zich geen Arabier. Je moet bij hun niet aankomen met Pan-Arabische Islamistische praatjes.

Toen Spanje nog Islamitisch was, kwamen daar regelmatig burgeroorlogen voor. Berbers en Arabieren vochten tegen elkaar. Europese bekeerlingen kwamen in opstand tegen de Arabische en Berberse heersende klassen. Joden en Christen vochten tegen de Moslims en ook tegen elkaar. Door dit soort problemen kwamen de Arabische en Berberse legers niet ver in Frankrijk. Daarom is Spanje ook uiteindelijk terug veroverd door de Christenen.

http://www.centerforinquiry.net/isis/ar ... lim_spain/
Navane
Berichten: 577
Lid geworden op: do nov 16, 2006 12:25 pm

Bericht door Navane »

Linda Danvers schreef:Er hoeven helemaal geen regeringen omver te worden geworpen om met eventuele Islamistische milities af te rekenen. Als er een burgeroorlog uitbreeks dan wordt gewoon de noodtoestand uitgeroepen.

/
Als er geen regering omover geworpen hoeft te worden, wie gaat dat afrekenen dan doen?

Denk aan Bosnie, denk aan Kosovo. Waar waren die regeringen die volgens jou de noodtoestand konden uitroepen en met de milities afrekenden?
Als wij onze cultuur niet verdedigen, wie gaat het dan wel doen?
Navane
Berichten: 577
Lid geworden op: do nov 16, 2006 12:25 pm

Bericht door Navane »

Linda Danvers schreef: Zo ver komt het waarschijnlijk niet eens. Krakers en relatief vreedzaam demonstrerende studenten kunnen je vertellen dat de politie al dan niet in ME-tenue in Nederland er heel hard op kan slaan.
Een van de punten van mijn betoog was nu juist dat onze politiek correcte regering de ME alleen inzet tegen de eigen bevolking, niet tegen de verdrukten uit landen die toch al slachtoffer zijn van ht kapitalistische westen.
Dit deel van de heersende doctrine moet jou toch welbekend zijn.
Overigens vindt ik het voorstel om ME (alleen met wapenstok en eventueel een klapperpistooltje met mm 6 kaliber) in te zetten tegen mujaheddin met Kalashnikoffs en handgranaten erg gewaagd.

Kennelijk is je ontgaan wat mijn stelling was, namelijK:
Ten eerste, Hamas en Hezbollah hebben geen gedisciplineerd leger nodig om Israel het heel moeilijk te maken. Misschien heb je voor een bezetting ook geen gedisciplineerd leger nodig

Nee dan zullen we toch echt de mensen met vechtervaring in uruzgan nodig hebben of misschien Nederlandse Turken die wel hun dienstplicht hebben vervuld in Koerdistan en daarbij ervaring hebben opgedaan tegen de PKK.
Als wij onze cultuur niet verdedigen, wie gaat het dan wel doen?
Navane
Berichten: 577
Lid geworden op: do nov 16, 2006 12:25 pm

Bericht door Navane »

[
De Europeanen bekeren zich eerst tot dhimmi''s (appeasement voor alles, "nooit meer oorlog")
Linda Danvers:

Dan heb je geen voeling met de Europese bevolking. Commitees van ex-Moslims worden openlijk opgericht in diverse Europese landen. De gemiddelde Europeaan heeft steeds slechter associaties met de Islam sinds 11 september, Madrid en London. Denemarken was eerst de koploper wat betreft de Islam op diens plaats zetten. Nederland loopt nu voor. De bevolking wil graag inperking van importhuwelijken uit Moslimlanden en dat is exact wat de afgelopen kabinetten ons gegeven hebben. De huidige Rood-Gristelijke coalitie probeert daar niks van terug te draaien. Immigratie uit Moslimlanden naar het Westen wordt steeds moeilijker. Er is genoeg draagvlak voor nog strengere regels.

/

Je hebt het hier over zeer recente ontwikkelingen, van het afgelopen jaar of zelfs korter geleden. Hoezeer ik ze ook toejuich, het valt nog te bezien in hoeverre ze door de politiek zullen worden opgepakt. In het verleden is meer dan eens gebleken dat de progressieve politici zeer bekwaam zijn in het afleiden van de aandacht en het weer terugkeren op wat zij zelf beschrijven als progressief beleid, kijk maar naar mevrouw Vogelaar, die de islam als onderdeel van de Nederlandse beschaving/cultuur wil zien. Wat zij daaronder beschouwt weet ze waarschijnlijk zelf niet (dit soort uitlatingen van een a-religieus socialist zijn niets waard), maar ze hoopt natuurlijk dat wij er zelf een betekenis aangeven al naar gelang de situatie.

Van op de plaats zetten (het vb van Denemarken dat jij noemt) is geen sprake. Er is opkomend verzet en de gevestigde elite toont zich enigszins bereid om de bakens te verzetten, maar van een beleidsmatige ommekeer zie ik geen teken.

Die slechte associaties met de islam waren er ook voor 2001, en in 1990 en 1980, en toen deden ze ook niets.
De immigratie uit moslim landen is op een laag pitje gezet om de nieuwe EU-leden in Oost-Europa een plezier te doen. Die konden vervangende krachten aanleveren, beter geschoold en alcoholminnend (goed voor de opbrengst van de accijnzen).

Ja er is zeker genoeg draagvlak voor strengere regels. Maar niet in het parlement, denk maar aan het hoofddoekjes verbod.
Dat draagvlak was er al jaren maar de progressieve partijen doen er niets mee. En dat was nu precies het punt waar mijn hele betoog om draait.
Een bijeenkomst in de Rode Hoed is kennelijk genoeg om jou het gevoel te geven dat er een ommekeer aan het plaatsvinden is. Dat is heel goed mogelijk, maar dat zal uit meer dingen moeten blijken alvorens we daar ook werkelijk resultaten van zullen zien.
Als wij onze cultuur niet verdedigen, wie gaat het dan wel doen?
Navane
Berichten: 577
Lid geworden op: do nov 16, 2006 12:25 pm

Bericht door Navane »

Linda Danvers schreef: Toen Spanje nog Islamitisch was, kwamen daar regelmatig burgeroorlogen voor. Berbers en Arabieren vochten tegen elkaar. Europese bekeerlingen kwamen in opstand tegen de Arabische en Berberse heersende klassen. Joden en Christen vochten tegen de Moslims en ook tegen elkaar. Door dit soort problemen kwamen de Arabische en Berberse legers niet ver in Frankrijk. Daarom is Spanje ook uiteindelijk terug veroverd door de Christenen.

http://www.centerforinquiry.net/isis/ar ... lim_spain/
Moet ik nu begrijpen omdat er tussen 730 en 750 de Berbers en de Arabieren in Spanje onderling vochten om de verdeling van weidegronden, er dus in de 21 ste eeuw geen Eurabia kan ontstaan?

Is dit de nieuwe variant op de soc-democratische stelling: er is verdeeldheid onder de moslims, dus ze zijn geen gevaar?

Het probleem is juist dat ze ONDANKS hun verdeeldheid nog steeds een gevaar zijn.
Als wij onze cultuur niet verdedigen, wie gaat het dan wel doen?
Mahalingam
Berichten: 42540
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

Even een verhaaltje aan de hand van wat citaten uit bovenstaande teksten.

"Ja, maar dat is een ernstiger scenario dan een reguliere oorlog, omdat die tussen soldaten plaatsvindt en deze Nieuwe Oorlog zal tussen burgers plaatsvinden. Want de overheid weet niet wie de vijand is."
Het zal een beetje gaan lijken op een intifada. No-go gebieden waar de facto de reli-bendes de dienst uit maken. Dus zoals de laatste rellen in Frankrijk maar dan zo'n beetje continu. En onze leiders denken nog steeds dat het probleem komt door lage sociale klasse, de oorlog in Irak, Tjestjenië etc. Honger en kruisvaarders dus is wat extremisten oplevert. Een reli-dimensie weigeren ze te zien. Terroristen zijn geen echte Moslims en zo.

"Turken en Marokkanen in Nederland mogen elkaar niet zo. Deze twee groepen maken het merendeel van de moslims in Nederland uit en ze hebben ongeveer dezelfde omvang."
Dan kan nederland uiteenvallen in het westen onder het Kalifaat van Antwerpen (dus Marokkaans) en het Oosten onder het Kalifaat van Keulen (turks) met de Veluwe als betwist grensgebied.
Komt een turk ooit wel eens in een marokkaanse Moskee? En komen beiden ooit wel eens in een Surinaamse moskee?
Ooit had ik ruzie met een Marokkaan die natuurlijk de discriminatie-kaart trok: "...zeker omdat ik Marokkaan ben!!!". Mijn antwoord was: 'Oh, sorry, ik dacht dat je Turk was." En zo kon ik konstateren dat die aan het ramadannen was: droge mond, weinig spuug.

"Kijk om je heen. De Islam heeft in Nederland een zeer slechte reputatie. De politiek correctheid is voorbij."
Schreeuw eens 'Allah Hakbar" op een druk station en iedereen kijkt van: 'oppassen, stront aan de knikker, weg wezen.'
Het zou mij niet verbazen als net zoals 'brand, brand' roepen in een volle bioscoopzaal deze kreet daar strafbaar wordt.


"De Turken en de Berbers in Europa laten zich niet zomaar de wet voorschrijven door Arabieren."
Nee, maar de poen komt wel van de Arabieren.

"For example, the keynote speaker at this conference, Umar Ibrahim Vadillo, a Spanish Muslim leader, implored Muslims to cause an economic collapse of Western economies (by switching to gold dinars, and ceasing to use Western currencies)..,"
Ooit was het meest geliefde betaalmiddel in Arabië de Oostenrijkse Maria Theresia Dollar:

Afbeelding
uit 1780 met een verzamelaarswaarde van 10 euro momenteel. Moslim leiders met economisch benul zijn schaars. Dat blijkt maar weer eens. Waar moet al dat goud vandaan komen om de olie te betalen? De waarde van goud zou tot astronomische hoogte gaan stijgen. Dat heet: wet van vraag en aanbod. Ooit van gehoord?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Navane
Berichten: 577
Lid geworden op: do nov 16, 2006 12:25 pm

Bericht door Navane »

Linda Danvers schreef:Toen Spanje nog Islamitisch was, kwamen daar regelmatig burgeroorlogen voor. Berbers en Arabieren vochten tegen elkaar. Europese bekeerlingen kwamen in opstand tegen de Arabische en Berberse heersende klassen. Joden en Christen vochten tegen de Moslims en ook tegen elkaar. Door dit soort problemen kwamen de Arabische en Berberse legers niet ver in Frankrijk. Daarom is Spanje ook uiteindelijk terug veroverd door de Christenen.

http://www.centerforinquiry.net/isis/ar ... lim_spain/
De onderlinge ruzies kwamen inderdaad voor. Vooral tussen berbers en arabieren (ong. 730 - 770) totdat het merendeel van de berbers terugging naar marokko.
De bekeerlingen (muladies) kwamen regelmatig in opstand tegen Cordoba, de voornaamte opstanden vonden plaats in de periode 870-930. Joden vochten nooit mee, want aan beide kanten van de scheidslijn was het beroep van militair een elite kwestie. Bij de moslims was het recht om wapens te dragen voorbehouden aan de moslims (en dan vooral arabieren, meest syriers), bij de christenen aan de adel.

Een bekwame emir, zoals Abdarrhaman II, slaagde er meestal wel weer in om het centrale gezag te herstellen.

Het succes van de arabieren kwam in eerste instantie vooral voort uit de zwakheid van de Visigoten, die onderling verdeeld waren en religieus geen aansluiting hadden met de massa van katholieke onderdanen, hoewel Recaredo officieel het arianisme had afgezworen. De historici gaan er van uit dat grote groepen nog ariaan waren of zelfs heidense, pre-romaanse goden aanhingen.
Waar de Arabieren wel op een sterk centraal gezag stuitten, zoals in het Frankische Rijk of het Byzantijnse Rijk, slaagden ze er niet in om de toplaag te vervangen met hun eigen elite.
Nadat dit in Iberia wel gelukt was, stelden ze overal gouverneurs in, die een regio militair moesten beheren. Deze vorm van bestuur was zwak omdat ze contact met de locale bevolking vermeed en alleen steunde op het contingent soldaten van de gouverneur. Het was niet al te moeilijk voor een gouverneur om steun te zoeken bij de lokale bevolking en voor zichzelf te beginnen.

De kracht van al-Andalus berustte dus voornamelijk op het charisma en de talenten van de emir. De bevolking van al-Andalus was tot ongeveer 1200 aanzienlijk omvangrijker dan die van het christelijke noorden. Deze numerieke meerderheid kon niet benut worden door de bovengenoemde omstandigheden.

Hierdoor konden de christelijke koningen de grens van de reconquista steeds opschuiven, zowel in tijden dat het emiraat verdeeld was als dat het verenigd was. Abderrahman en Almanzor (ca. 940-1002) voerden bijna elk jaar rooftochten (aceifa's) uit, maar konden niet voorkomen dat de rconquista doorging. Integendeel, hun acties dwong de christenen ertoe zich beter te organiseren.

En hier kom ik aan de tweede organisatorische reden dat de christenen (die ook verdeeld waren) ondanks hun numerieke minderheid de reconquista bijna ononderbroken konden voortzetten. Het feodale systeem voorzag in een fijnmazige nederzettingenstructuur, die zich vertaalde in een net van nieuwe nederzettingen die zich elk jaar verder uitstrekte richting zuiden. Op deze manier hadden zowel adel, koning als boeren belang bij de reconquista.

Noch de almoraviden, noch de almohaden slaagden erin deze ontwikkeling te keren, omdat ze weliswaar plundertochten konden houden en forten (ribat) stichtten om het land onder controle te houden, maar ze hadden geen kolonisten (uitzondering in noorden van Extremadura) om het land ook te benutten. Zij bedienden zich van dezelfde strategie van plundertochten, het stichten van forten (ribat), maar tot kolonisatie kwam het niet of nauwelijks. Tegelijkertijd hadden de christenen hun defensiesysteem zodanig verfijnd, dat de mobiele troepen van de Berbers er weinig tegen konden uitrichten. In Al Andalus woonde men voornamelijk rond de grote steden, het platteland was grotendeels verlaten en diende als bufferzone met de christenen.

De reconquista - een uniek verschijnsel op de scheidslijn tussen de christelijke en moslim wereld - kon zich dus voordoen NIET omdat er bij de arabieren onderline verdeeldheid was (hoewel die de reconquista ongetwijfeld vergemakkelijkt heeft, zoals in het geval van Toledo en Valencia) maar omdat er autonome factoren bij de christenen aanwezig waren die de drijvende kracht erachter vormden, namelijk: de feodale structuur, de economische structuur van de samenleving en goed
bestuur.

De christelijke rijken waren ook onderling verdeeld, hoewel ze wel vaak verdragen sloten over de te verdelen gebieden. Portugal en Castilla hebben meerdere malen onderling oorlog gevoerd, zonder dat dit de reconquista in gevaar bracht. Het moslim rijk Granada heeft meerdere malen intern oorlog gevoerd zonder dat dit de reconquista bespoedigde en ook gestreden met Castilla en met de Meriniden uit Marokko, zonder dat dit hun ondergang betekende.
Er zijn dus meerdere voorbeelden aanwijsbaar die pleiten tegen jouw stelling, terwijl er geen enkel voorbeeld is dat jouw stelling ondersteunt.
Laatst gewijzigd door Navane op vr jul 20, 2007 8:43 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Als wij onze cultuur niet verdedigen, wie gaat het dan wel doen?
Gerard
Berichten: 13
Lid geworden op: ma mei 07, 2007 4:54 pm

**** (vijf sterren!)

Bericht door Gerard »

om even terug te keren naar het onderwerp:

Ik heb het boek gelezen en ik vind het een ontzettend spannende en vooral doodenge thriller. Het is (nog) een fictie, maar het (vreselijke) scenario dat Van Dorian schreef is, met een beetje visie, mogelijk als men op deze voet doorgaat.

Op Bol.com kwam ik deze recentie tegen. Dat zegt wel wat.

Men beschouwt dit een "leuk" boek, een thriller? Kennelijk dringt het niet door tot die lezers dat we hier een nieuwe versie van Orwell's 1984 hebben. Ik vind het helemaal geen leuk boek maar wel een vreselijk eng boek want het is wel heel goed mogelijk allemaal. Het feit dat de schrijver naar Zuid Amerika is gevlucht om het boek te kunnen publiceren spreekt boekdelen

Het verhaal is goed en gedurfd (politiek incorrect misschien, maar niet een analytisch boek), De schrijfstijl is eenvoudig (stijl: J.K. Rowling / Dan Brown). Je raast erdoorheen want het blijft spannend en Van Dorian weet de spanning alleen maar op te bouwen. Een echte pageturner wat mij betreft.
Gebruikersavatar
Freya
Berichten: 1231
Lid geworden op: wo apr 25, 2007 2:57 pm

Bericht door Freya »

Ben je soms familie van de schrijver, Gerard?
Gerard
Berichten: 13
Lid geworden op: ma mei 07, 2007 4:54 pm

Bericht door Gerard »

Nee. Was dat maar waar. :mrgreen:
Plaats reactie