Israël bashen

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30304
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Israël bashen

Berichtdoor Pilgrim » Do Mei 18, 2017 2:19 am

Zweden blokkeerde Twitter-account van Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken

Geplaatst op 17 mei 2017

Afbeelding

Is het Twitter-account van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken racistisch of radicaal? Dat dacht in ieder geval het Zweedse Instituut, een door de Zweedse regering gefinancierde organisatie, wier doel het begrip voor andere culturen en de bevordering van Zweedse activiteiten in de wereld is.

Om een einde te maken aan de verbreding van haat en racisme blokkeerde het instituut 14.000 Twitter-accounts, waaronder ook die van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken en van de Israëlische ambassadeur in Zweden, Isaac Bachman. De Twitter-accounts van de ambassades van Saoedi-Arabië en Iran werden overigens niet geblokkeerd.

De Israëlische ambassadeur Bachman reageerde op Twitter op de blokkade van de Israëlische accounts: “Nu het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassade geblokkeerd zijn, is Zweden veel veiliger als het Iran en anderen leest die niet geblokkeerd werden. Overtuigt u me ervan dat dit niet echt zo is.”

In een interview met de nieuwssite “Ynet” zei de Israëlische ambassadeur: “Het is niet echt plezierig om met zulke negatieve instellingen tegenover Israël om te gaan, maar ik ben van mening dat we dit goed verwerken en dat onze inspanningen de situatie iets verbeterd hebben. Ik denk dat de situatie in Zweden anders is dan in de rest van Europa. De Israëlisch-Palestijnse kwestie is geïsoleerd. Zonder aandacht te schenken aan de ontwikkelingen in de omgeving willen de Zweden goed doen voor de Palestijnen en het probleem oplossen. De reacties en acties in Zweden hebben minder betrekking op de daadwerkelijke situatie, maar veel meer op de realiteit in Zweden.”

Afbeelding
Isaac Bachman, de ambassadeur van Israël in Zweden.

Het aanzien van Israël in Zweden was nog nooit zo slecht als de afgelopen jaren. Leden van links in Zweden weigeren zelfs de Israëlische ambassadeur te ontmoeten, maar zijn wel bereid tot een dialoog met Hamas. De Zweedse minister-president zei zelfs dat de mes-aanvallen tegen Israël niet als terreur beschouwd zouden kunnen worden.

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/05/17 ... dse-zaken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 14745
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël bashen

Berichtdoor King George » Do Mei 18, 2017 9:44 am

De leefbaarheid van een land lijkt zowat omgekeerd evenredig met het georganiseerde anti-Israël sentiment.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30304
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël bashen

Berichtdoor Pilgrim » Do Okt 19, 2017 2:39 am

Spanje meet met Catalonië en ‘Palestina’ met twee maten

En ze is niet de enige

Awi Cohen, 18-10-2017

Afbeelding

De Spaanse autonome republiek Catalonië hield ruim twee weken geleden een referendum over onafhankelijkheid. Dat deze onafhankelijkheid er binnen afzienbare tijd komt, is niet waarschijnlijk. De Spaanse centrale regering in Madrid zal niet buigen. Afgelopen maandag werden twee Catalaanse leiders zelfs gearresteerd. De Catalaanse regiopresident Carles Puigdemont blijft maar treuzelen.

Tegen Catalonië
Dit getreuzel vind je niet terug bij de internationale gemeenschap. Die is simpelweg tegen een onafhankelijke Catalaanse staat. Buurland Frankrijk zal Catalonië niet erkennen, zo stelde president Macron. De Europese Commissie verklaarde dat het referendum illegaal was volgens de Spaanse wet en dus simpelweg niet heeft plaatsgevonden. De Nederlandse premier Mark Rutte staat achter de Spaanse regering die volgens hem het juridische gelijk aan haar kant heeft.

Los van de overweging of het verstandig en nodig is dat de Catalanen een eigen republiek krijgen: er bestaat wel degelijk een Catalaanse ‘natie’ met een eigen taal, cultuur en geschiedenis en met vastomlijnde grenzen. De autonome regio Catalonië beschikt bovendien over een eigen gekozen bestuur en is een rechtsstaat.

Catalonië voldoet daarmee aan alle vier voorwaarden die gesteld worden aan een staat, volgens de internationale conventie van Montevideo: een duidelijke bevolking, een duidelijk afgebakend gebied, één duidelijk (en democratisch gekozen) bestuur en de mogelijkheid om internationale relaties aan te gaan.

De vergelijking
Dat geldt allemaal zeker niet voor ‘Palestina’. Anders dan Catalonië is er in de geschiedenis nog nooit een onafhankelijke Palestijnse staat geweest. ‘Palestijnen’ is een begrip dat pas vijftig jaar bestaat, daarvoor werden het Arabieren genoemd. Dat zijn zij ook; dit ligt zelfs vast in de eigen Palestijnse ‘grondwet’. ‘Palestina’ heeft geen vastomlijnde grenzen; het is onbekend waar een toekomstige Palestijnse staat begint of eindigt. Want dit moet volgens de internationale gemeenschap nog worden bepaald in definitieve vredesakkoorden die het met Israël moet sluiten.

Er is niet één bestuur, maar twee. Ten eerste de Palestijnse Autoriteit van Fatah, die regeert over de 96% van de Palestijnen op de Westbank. Fatah weigert echter al jaren de bilaterale onderhandelingen met Israël, ondanks dat dit een vereiste is uit de eerder afgesloten vredesakkoorden.

De andere Palestijnse groepering, de radicaal-islamitische terreurorganisatie Hamas, die regeert over de 100% Palestijnen in Gaza, weigert helemaal om de internationale vredesakkoorden na te komen. Het wil niet met Israël praten over een Palestijnse staat naast Israël. Omdat Hamas Israël simpelweg volledig wil vernietigen – zoals vastgelegd in hun Handvest.

In het gebied waar de Palestijnen op dit moment volgens de internationale Oslo-akkoorden autonomie hebben, is allesbehalve sprake van een rechtsstaat. Parlements- en presidents-verkiezingen zijn al meer dan een decennium niet gehouden. De vrijheid van meningsuiting wordt beknot. Gevangenen worden gemarteld, zo blijkt uit een vorige maand uitgezonden documentaire van de Arabische Tv-zender Al-Jazeera. Terreur tegen Joden wordt gestimuleerd. Hamas heeft met zijn raketbeschietingen op Israëlische burgers al drie oorlogen veroorzaakt. Terwijl volgens het VN-handvest lidstaten ‘vredelievend’ dienen te zijn.

Homo’s en vrouwen worden gediscrimineerd, bezittingen van christenen gemolesteerd en vreedzame moslimminderheden zoals de Ahmadiyya het leven onmogelijk gemaakt. Al deze groepen vinden vaak een vreedzaam nieuw thuis in Israël. Daar mogen homo’s, christenen en de Ahmadiyya-moslims wel zijn, wie zij willen zijn.

Vóór ‘Palestina’
Ondanks dit alles mocht ‘Palestina’ in 2015 toetreden tot het Internationale Gerechtshof en werd dit niet-bestaande land vorige maand lid van Interpol. Europese landen zoals Zweden, Ierland en IJsland hebben het als onafhankelijk land erkend.

Dit alles wordt Catalonië onthouden, hoewel dat in alle opzichten een normale westers-seculiere democratie is waar homo’s in geen enkel opzicht worden gediscrimineerd en man en vrouw volledig gelijk zijn. Terwijl het Spaanse parlement in Madrid, de Cortes Generales, de Spaanse regering in november 2014 bijna unaniem opriep om een onafhankelijke Palestijnse staat te erkennen ...

Privileges
Al jaren hebben de Palestijnen privileges die geen enkel ander volk op aarde heeft.

Ondanks dat beide Palestijnse regeringen van Hamas en Fatah Palestijnse gevangen volop martelen, krijgen ze jaarlijks honderden miljoenen euro’s ontwikkelingshulp. Hiervan wordt trouwens circa 300 miljoen uitgeven aan ‘salarissen’ aan in de gevangenis verblijvende islamitische terroristen of familie van islamitische ‘martelaren’: terroristen die zichzelf hebben opgeblazen in de strijd tegen de ‘ongelovigen’.

Palestijnse vluchtelingen blijven altijd vluchteling, zelfs na 70 jaar. Ook hun kinderen en kleinkinderen krijgen bijstand van de VN, zoals huisvesting, onderwijs enz. Een privilege dat Afghaanse of Syrische vluchtelingen niet wordt gegund en een status die de 700.000 Joden die na 1948 uit Arabische landen werden verdreven nooit hebben gehad.

Het wordt tijd dat Europa en zeker Spanje stopt met het meten met twee maten als het om ‘Palestina’ gaat. Het is hypocriet om een totaal niet functionerende bestuur van de Palestijnen alles te gunnen en hetzelfde aan de Catalanen te ontzeggen.

http://politiek.tpo.nl/2017/10/18/spanj ... wee-maten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30304
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël bashen

Berichtdoor Pilgrim » Vr Nov 03, 2017 11:20 pm

Nederlanders zouden ermee moeten stoppen op Israël in te hakken en zich met hun eigen problemen bezighouden – die uit het verleden zowel als die in de toekomst

Geplaatst op 3 november 2017

Afbeelding

Een zojuist gepubliceerd bericht verduidelijkt de bedreigingen van Europa en van de wereld door buitenlandse ISIS-strijders voor hun landen van herkomst in het kader van de ineenstorting van het zogenaamde kalifaat in Irak en Syrië. De Europese joodse gemeenschappen en hun instellingen, die als gevolg van de terreuraanslagen tot nu toe al onzeker gemaakt zijn – aan enkele daarvan namen teruggekeerde Jihadisten deel – hebben nu een nieuw potentieel geweld waarover ze zich zorgen moeten maken.

Je zou denken dat West-Europese landen al hun aandacht op de bedreiging door islamitische terroristen en op het moeilijk grijpbare doel zouden concentreren om bij het grote aantal migranten en vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten – deels extreme antisemieten – de waarden van de democratie en de tolerantie in te enten.

Fout gedacht. Net zoals veel andere West-Europese landen zijn de Nederlanders gefixeerd op het Palestijns-Israëlische conflict. Deze bezetenheid kwam bij de nieuwe regering, waarvan de vorming na de parlementsverkiezingen in 2017 meer dan 200 dagen duurde, eens temeer aan het licht.

De nieuwe regering bestaat uit vier partijen: de grootste partij van het land, de VVD (liberalen), aangevoerd door minister-president Mark Rutte, die voor de derde achtereenvolgende keer de regering zal leiden; de coalitiepartners zijn het CDA (christendemocraten), D66 (links-liberalen) en de veel kleinere, protestantse ChristenUnie. De nieuwe regering steunt op slechts 76 van de 150 parlementariërs.

De regeringsovereenkomst bestaat weliswaar uit 70 pagina´s, de buitenlandse politiek neemt daarvan echter maar één pagina (pag. 47) in beslag. Belangrijke EU-termen zoals de Brexit en Catalonië ontbreken volledig. Een nucleair Noord-Korea wordt niet genoemd, net zomin als de problemen met het atoomakkoord met Iran. Er reisde echter al een parlementaire delegatie naar Iran, wat deze extreme islamitische dictatuur legitimeert, die heel openlijk streeft naar de vernietiging van Israël. Er staat niets in over de Nederlandse militaire deelname in Afghanistan of diens aanwezigheid in Mali. In Mali leidde de door nalatigheid veroorzaakte dood van Nederlandse soldaten tot het aftreden van de Nederlandse minister van Defensie.

Wat was het enige thema buiten Europa, dat voor de Nederlandse regering zo belangrijk was dat het alle andere in de schaduw stelde? Het Palestijns-Israëlische conflict was de nieuwe regeringsovereenkomst 60 woorden waard. Daarover wordt gezegd: “In het Midden-Oosten draagt Nederland bij aan vrede en veiligheid. Nederland benut de goede betrekkingen met Israël en de Palestijnse Autoriteit voor het behoud en de verwezenlijking van de tweestatenoplossing: een onafhankelijke, democratische en levensvatbare Palestijnse staat naast een veilig en internationaal erkend Israël. Nederland zet zich tevens in voor verbetering van de onderlinge relaties tussen Israëliërs en Palestijnen.”

In werkelijkheid is Nederland een land van verdwijnende geringe betekenis voor het hele Midden-Oosten. Zijn bewering een heel belangrijke en evenwichtige rol in het Palestijns-Israëlisch conflict te spelen, weerspiegelt zowel absurditeit als arrogantie. Nederland heeft in veel dingen tegen Israëlische belangen gehandeld. Het doet betalingen aan de Palestijnse autoriteit, in de wetenschap dat deze moordenaars aanmoedigt en ondersteunt. De Nederlandse regering subsidieert ook ondersteuners van de antisemitische BDS-campagne.

De vorige minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, behoort tot de PvdA, die tegen Israël ophitst. Hij was een beslist voorstander van het labelen van producten uit de omstreden “Westbank” en de “bezette” Golan door de Europese Unie. Koenders eiste echter nooit gelijksoortige maatregelen tegen andere landen, waarin de juridische situatie veel duidelijker is, zoals het door Turkije bezette Noord-Cyprus. Dat is een typische anti-Israëlische mutatie van het klassieke antisemitische meten met twee maten.

In 2013 publiceerde de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) een uit 47 bladzijden bestaand standpunt over vredesproces in het Midden-Oosten. Wim Kortenoeven, voormalig afgevaardigde van de PVV, beschreef dit als “niets anders dan een boosaardige aanklacht tegen de joodse staat; het ignoreren van de islamitische wortel van het conflict; het weglaten van beslissende historische data; de weigering of weglating van de legale rechten van het joodse volk in Palestina; en manipulatie van feiten, cijfers en VN-resoluties.”

“Het zwijgt over Israël´s vreselijke dilemma´s, uitzichtloze situaties en territoriale beperkingen en negeert zelfs zulke wezenlijke punten als de islamitische bedreiging en Palestijnse hetze tegen Israël en de vrede. Aan het eind van het advies eist de AIV het opleggen van sancties tegen Israël en de aanknoping van betrekkingen (door Nederland en de EU)V met Hamas, een organisatie die oproept tot de volkerenmoord op alle Joden. Protesten van het Simon Wiesenthal Center, waarmee voor de ontbinding van deze opstokende adviesraad wordt opgeroepen, waren tegen dovemansoren gericht.

De vier Nederlandse regeringspartijen zouden in hun regeringsovereenkomst een verplichting tot onderzoek hebben moeten opnemen hoe het kwam dat in het jaar 2011 38% van de bevolking van Nederland bij een opinieonderzoek het eens was met de foute en extreem antisemitische uitspraak dat Israël een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen voert. Weliswaar worden zulke beweringen door weinigen rechtstreeks beweerd, maar ze zijn het resultaat van een algemeen aanwezige atmosfeer van ophitsing door anti-Israëlische partijen in Nederland. Eentje daarvan is de coalitiepartij D66. De haat op Israël komt bovendien uit de media, de sociale media en van door de regering financieel ondersteunde pseudo-mensenrechtengroeperingen.

Het wordt tijd dat men stopt met op Israël in te hakken. Het is al lang tijd dat de Nederlandse autoriteiten ermee beginnen zelfonderzoek te doen betreffende de hierboven genoemde actuele onderwerpen en hun niet beantwoorde historische controversen. Nederland is het enige West-Europese land dat nooit het afschuwelijke foute gedrag van zijn regering in oorlogstijd – in ballingschap in Londen – tegenover zijn joodse bevolking heeft toegegeven. In plaats van zich te bemoeien met de zogenaamde misdaden van Israël, zou de Nederlandse regering haar volk beter van dienst zijn wanneer ze eindelijk beschuldigingen van enorme Nederlandse oorlogsmisdaden in Indonesië in 1948 en 1949 onderzoekt.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Auteurs: Abraham Cooper & Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/03 ... -toekomst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten