Vrijheid van meningsuiting

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27844
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrijheid van meningsuiting

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 05, 2017 11:26 pm

VRIJHEID

Geplaatst op 5 mei 2017

Afbeelding

Terwijl onze huidige ‘vrijheid’ Wilders vervolgt voor woorden, hem schuldig acht maar geen straf oplegt en Raffie Chohan wordt vervolgd en op 16 juni 2017 haar Hoger beroep tegemoet treedt, vraagt menig Nederlander zich af tijdens de ‘gemoederen’ rond 4 en 5 mei welke ‘vrijheid’ wij nog herdenken. De Nederlandse? Of de Europese! De laatste lijkt steeds meer voor de hand te liggen, gezien de spagaten die gelegd worden tijdens onze Nationale Dodenherdenking. Het Nationale lijkt er vanaf te glijden, we worden meegezogen naar een Europese fictieve ‘grens’.

De rechtszaken hier gemeld gaan over kritiekuitingen op de politieke ideologie genaamd islam, die niets anders dan onderwerping betekent. Maar dat blijkt dus niet te mogen. Is dat die islamitische onderwerping die men beoogt? Moeten we politiek correct gaan verbinden (het Latijnse religare) met de islam?! Men hoort toch overal het woord ‘verbinden’ en ‘verbroederen’ Wordt kritiek op een andere religie ook vervolgd? Kritiek uiten op een religie hoort bij de vrijheid van meningsuiting, immers die kritiek alleen maar denken, privé houden, kent assertiviteitsproblemen.

We weten inmiddels dat een groot aantal verdedigers van het vrije woord bij het Wilders-proces niet mochten spreken om allerlei vage drogredenen. Dit was en is ook het geval bij de nog lopende rechtszaak van Raffie Chohan. Haar ‘misdaad’ was het volgende uit te spreken en daarna op Facebook te zetten, aldus het OM.

De uitspraak waarvoor Raffie vervolgd wordt: “Een andere reden om moslims te verachten en te haten om hun krankzinnige ideologie, want het is nooit een religie van vrede” Ik citeer het commentaar op de vervolging door het OM op die uitspraak van Raffie door Joost Niemoller:

‘Raffie Chohan had dus gezegd dat er een reden is om moslims te verachten dan wel te haten vanwege de islam. Ze zei niet dat ze zelf moslims haatte dan wel verachtte. Ze riep ook niet op tot het haten dan wel verachten. Ze zei alleen maar dat de islam daar een reden voor is. En zelfs dat al acht het OM kennelijk strafbaar.’ Einde citaat.

Het OM is bezig jurisprudentie te verkrijgen en te verzamelen van mensen die openlijk verbaal dan wel op schrift kritiek uiten (meestal met bewezen feiten) op de islam (betekenis = onderwerping).

Die hetze, want zo noem ik de ‘hulpdiensten’ die de voorgedrukte aangiften tegen Wilders klaar hadden liggen op politiebureaus en in moskeeën, en de journalisten ( o.a. het NOS) die aanwezig waren bij die bewuste speech van Raffie Chohan, en de Facebook-trollen die haar speech vermoedelijk op Facebook zagen/lazen en ‘aangifte’ deden, zorgt er voor dat er geen kritiek geuit kan en mag worden op islam.

Die jurisprudentie, zeker bij de uitspraak dat het een strafbaar feit is, helpt die vrijheid van meningsuiting om zeep. Immers wordt het dan makkelijker voor het OM om die kritische uitspraken in woord en geschrift op islam te vervolgen. Zie islamofobie!
Daarom is het belangrijk op deze dag van onze huidige Vrijheid ook stil te staan bij de vervolging van o.a. Geert Wilders en Raffie Chohan. Zij verdedigen onze vrijheid van meningsuiting.

Raffie Chohan kent op dit moment zware omstandigheden door ziekte van haar man. Zijzelf is ook niet één van de allerjongste meer. Een rechtszaak als deze, die al lange tijd doormoddert vanwege het Hoger Beroep, kost veel geld (waarvoor een crowd-funding was opgestart) en geeft veel stress.

Als Iedereen die vervolgd wordt door het OM voor bovenstaande voorbeelden van vrijheid van meningsuiting zich als een mak schaap neerlegt bij een schuldigverklaring voor die uitspraken door het OM, dan wordt die vrijheid van meningsuiting voor een ieder beperkt in dit land. Daarom, steun Raffie Chohan in woord en geschrift, steun haar bij haar verdediging in woord en geschrift, steun haar in de rechtszaak. Zij staat daar namelijk voor ons aller vrijheid van meningsuiting!!

Er zijn al bekende Nederlanders die voor die vrijheid van meningsuiting en hun terechte kritiek op islam een rond de klok bewaking nodig hebben of vermoord zijn!

Dit zegt wat over Nederland, over de inperking van die vrijheid van meningsuiting, over de islam en over het doel van de Europese rechten van de ‘mens’.

Door: “jowitteroos”

https://ejbron.wordpress.com/2017/05/05/vrijheid-6/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 13993
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Vrijheid van meningsuiting

Berichtdoor King George » Vr Mei 05, 2017 11:58 pm

Wauw! Doodsbange linkse media tegen adverteerders: ‘Boycot incorrecte media alsjeblieeeft!’

Afbeelding
Foto: De Volkskrant en het NRC roepen in een open brief op tot een boycot van GeenStijl en Dumpert. Bron foto: GeenStijl

Door Sybren F. de Jesus Madureira Porfírio

De knettergekke redacties van de Volkskrant en het NRC roepen adverteerders in een dieptrieste open brief feitelijk op om de stekker uit de websites GeenStijl en Dumpert te trekken.

Het zal voor onze lezers geen geheim zijn dat De Dagelijkse Standaard niet bepaald altijd even lovende woorden overheeft voor GeenStijl en het aanverwante Dumpert. Hoewel ze gelukkig er niet voor schromen om te zeggen waar het op staat, komen ze ook vaak genoeg ronduit kinderachtig en grof uit de bocht. Hun stijl verschilt daarmee wezenlijk van de onze, maar hé: dat mag.

Hoewel: met dat laatste zou niet iedereen het eens zijn. Waar ik persoonlijk media die geen blad voor de mond nemen wel kan waarderen, is dat voor de traditionele – lees: linkse – media een existentieel gevaar. Het is dan ook niet zo gek dat ze morgen met deze open brief in het NRC en de Volkskrant komen, die nu al is uitgelekt via, nota bene, GeenStijl:

Afbeelding

Nee, ik neem het je niet kwaad als je het niet ziet zitten dat hele vodje te lezen. Daarom ook een kleine samenvatting: Dumpert en GeenStijl en hun ‘reaguurders’ hebben zich de afgelopen tijd in niet bepaald chique termen uitgelaten over een journaliste van de Volskrant die het had gewaagd om zich negatief uit te laten over deze sites. Niet geheel onterecht dus, aangezien ze meteen de meest walgelijke opmerkingen over zich heen kreeg. De meeste van die reacties vond men helemaal prima bij de websiteredacties, en werden dus niet verwijderd, puur om te trollen. Lekker bezig maar niet heus dus.

Volgens deze brief reageert men doorgaans niet op getrol, maar dit is kennelijk de uitzondering. En de uitzondering is niet voor de poes: het linkse mediakartel roept namelijk op tot niets minder dan het terugtrekken van adverteerders van de sites. Zou dat gebeuren – en dat is niet uit te sluiten – dan is het natuurlijk snel einde verhaal. Ook voor deze lui geldt immers: geen advertenties leidt tot geen inkomsten, en zonder inkomsten geen site. Zo simpel is het dan wel weer. Oh, wat zouden die Volkskrant-mensjes dat graag zien gebeuren! Dat zou makkelijk afgerekend zijn met de concurrentie natuurlijk.

Of ik hierin de kant van GeenStijl kies? Nou, nee. Zoals eerder gezegd is dit een site die er zeer dubieuze praktijken op nahoudt, waarvan dit nieuwste debacle weer eens een uitstekend voorbeeld is. Ik sta hierin vooral tegen het NRC en de Volkskrant. Het is namelijk niet aan zogenaamde ‘verdedigers van het vrije woord’ om op te roepen tot een boycot van andere media, hoe bont die het soms ook maken. Dat is simpelweg niet hun taak. Uiteindelijk is het aan adverteerders zelf om een morele keuze te maken wat betreft waar ze wel of niet adverteren, en die keuze hoeft hen zeker niet te worden opgelegd door een kartel dat beseft al jarenlang terrein te verliezen aan partijen die niet overdreven politiek-correct zijn. En ja, dat zal een pijnlijke bewustwording zijn geweest, die kennelijk tot dit soort stuiptrekkingen leidt.


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 13993
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Vrijheid van meningsuiting

Berichtdoor King George » Za Mei 06, 2017 9:57 am

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 32938
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrijheid van meningsuiting

Berichtdoor Mahalingam » Za Mei 06, 2017 9:11 pm

Hoe grootr gaat de schade zijn voor de boycotters Volkskrant, NRC en Parool?
Ik zeg 'voor' want resultaten uit het verleden kunnen wel eens gelden voor de toekomst.
De boycot door de SJW's van de site Breitbach in de USA (45 mil lezers) waaraan de firma Kellogg’s zich grootscheeps in begaf, heeft die firma heel veel ellende bezorgd.
Kellogg’s Brand Falls from 60 to 84th Place with Consumers in 4 Years
In 2015, Kellogg was the 68th most valued company in the country; in 2016, it fell eight more slots to 76; and with its latest measurement, Brand Finance says Kellogg has fallen eight more slots to 84. The company has seen a drop of 24 slots in just four years.[...]
The Brand Finance rating isn’t the only example of trouble for the breakfast food company. The Michigan-based company has also seen its stock falling since last year. Kellogg’s stock closed last week at $72.61 per share, down from its 52-week high of $87.16.
[...]
The company’s contraction came after Kellogg decided to cut its advertising with Breitbart News at the end of 2016, thereby snubbing Breitbart’s 45,000,000 readers.
[...]
Finally, according to advertising industry watchdog, Adweek, Kellogg’s decision to pull advertising from Breitbart and the ensuing controversy over the move inflicted massive, long-term damage to the cereal company’s brand online.

Verlaat inzicht bij Mr. Kellogg?
In November, Kellogg noted that the conservative readers at Breitbart News are not “aligned with our values as a company.”

http://www.breitbart.com/big-government/2017/04/02/kelloggs-brand-falls-from-60-to-84th-place-with-consumers-in-just-four-years/


En dan de lotgevallen van koffiemaker Starbucks.
Die boycot niet alleen Breitbach maar gaat en stapje verder en gaat positieve discriminatie toepassen op migranten. Ook dat is slecht voor de business.
Hiring Refugees Is Hurting Starbucks’ Brand, Analysts Say
Starbucks' (sbux, +0.20%) decision to hire 10,000 refugees at locations worldwide is hurting the coffee giant's brand and could impact earnings, analysts say.
[...]
The company responded to the conservative backlash by saying it would speed up its previously stated goal of hiring 10,000 veterans and military spouses by 2018. Starbucks announced that plan in 2013, and said on Thursday it had already hired over 8,800 so far.
http://fortune.com/2017/03/09/starbucks-refugee-hiring-backlash/

En dus wordt de raad gegeven door Jaap Plaisier:
Het is GeenStijl dan ook aan te raden om harder in de tegenaanval te gaan en iedereen op te roepen producten van de desbetreffende adverteerders te boycotten. GeenStijl heeft tenminste 1,2 miljoen bezoekers per maand en op Facebook 176.000 volgers, Dumpert heeft tenminste 2,2 miljoen bezoekers per maand en op Facebook 1,7 miljoen volgers (NRC een schamele 160.000). Een stevig ingezette campagne kan maar zo effect hebben. Begin bijvoorbeeld met Grolsch en het Wereld Natuur Fonds, en een petitie (zie hier de succesvolle Kellog’s petitie van Breitbart).

http://jaapplaisier.blogspot.nl/2017/05/de-boycot-van-geenstijl-en-dumpert-tijd.html

Het aantal mensen dat bij Geenstijl leest is groter dan de verkochte oplage van alle papieren kranten bij elkaar. Zo iets.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27844
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrijheid van meningsuiting

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 06, 2017 10:44 pm

De totalitaire verleiding: toenemende criminalisering van vrijheid van meningsuiting

Coen de Jong, 05-05-2017

Afbeelding

VvMU: Das war einmal

De vrijheid van meningsuiting is de afgelopen vijftien jaar structureel verdacht gemaakt door machthebbers en hun gewillige helpers. Uitgesproken verdedigers van de vrijheid van meningsuiting – bijvoorbeeld Theo van Gogh, Hans Teeuwen en Ebru Umar – kregen labels opgeplakt als gevaarlijk, extreemrechts of racist. Gaat het met de vrijheid van meningsuiting net zo aflopen als met de Atheense democratie in de oudheid, een vlam die even helder brandde maar door tirannie is gedoofd? Want overheden, religieuze drammers en social justice warriors omcirkelen hun prooi.

Noam Chomsky wijst erop dat vrijheid van meningsuiting een zeer recente verworvenheid is. In de Verenigde Staten zijn burgers pas sinds jaren zestig van de vorige eeuw daadwerkelijk in staat machthebbers te bekritiseren. Cruciaal daarvoor waren uitspraken in rechtszaken – zoals een rechtszaak wegens opruiing tegen de civil rights movement van Marten Luther King – die de grens van wat acceptabel was oprekten. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft in 1976 vastgelegd dat de vrijheid van meningsuiting ook geldt voor “those (opinions) that offend, shock or disturb the state or any sector of the population”. Das war einmal.

Totalitaire verleiding
De neiging om eenheid van meningen en standpunten af te dwingen noemt de Franse denker Claude Lefort “de totalitaire verleiding”. Afgedwongen eenheid kan allerlei vormen aannemen: ‘De natie’, ‘de heilstaat’ of ‘onze identiteit’. Maar ook ‘de ware religie’, ‘het socialisme’ of ‘het volk’. Een recente variant op de totalitaire verleiding is het verplichte instemmen met ‘diversity’ en de ‘multiculturele samenleving’, beiden ondefinieerbare concepten. Een ander voorbeeld is de houding van de pro-Brexit fanatici in Engeland, die iedereen met een andere mening een saboteur, een landverrader en een ‘enemy of the people’ noemen.

De essentie van censuur is al eeuwen dezelfde: bescherming van de veiligheid van de staat, de religie en de zeden. John Stuart Mill schreef in de 19e eeuw in On Liberty: “Religie, moraal en goede zeden kunnen nooit een valide argument zijn om afwijkende meningen of kritiek op overtuigingen te verbieden.”

Verlichtingsfundamentalist
Toch horen we in 2017 constant oproepen tot ‘rekening houden met gevoeligheden’, waarbij die gevoeligheden toevallig meestal progressief of islamitisch of zijn. De redenering is dan bijvoorbeeld: het beledigen van moslims bedreigt de eenheid in de Nederlandse samenleving. De totalitaire verleiding in een notendop.

Terwijl tolerantie historisch gezien juist is bevochten op de religieuze scherpslijpers. Pas sinds de jaren vijftig mogen we openlijk spotten met religie. En als we niet opletten zal dat op korte termijn weer afgelopen zijn. Na de moord op Theo van Gogh – en wederom na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo – was iedereen heus wel voor de vrijheid van meningsuiting, op voorwaarde dat die maar niet daadwerkelijk gebruikt werd. Kerkelijke en islamitische vrijheidshaters bedachten de term verlichtingsfundamentalist. Een achterbakse maar effectieve drogreden, want zo schilder je de tegenstander af als een irrationele extremist. Het is hetzelfde als ‘zuurstoffundamentalist’ zeggen tegen iemand die niet kan ademhalen omdat jij zijn keel dichtknijpt.

Shariabepaling
De ‘weaponisation of taking offence’ tekent zich zowel op links als op rechts af. Universiteiten in de VS zijn doodsbang voor activiteiten van social justice warriors op hun campussen. Een bijverschijnsel van de commercialisering van de universiteiten, want funding is everything. Sommige instituties stellen zich in hun enthousiasme om kritiek op de islam te criminaliseren zelf op als social justice warriors: het Vaticaan, de overheid in Canada en Groot-Brittannië en de Raad van Europa. Hoogstwaarschijnlijk vinden ze zichzelf reuze moreel, verlicht en vooruitstrevend. Maar dat vonden Trotski, grootinquisiteur Torquemada en de Rode Khmer in Cambodja vast ook van zichzelf.

Vrijheden moeten niet alleen in theorie bestaan, maar ook in de praktijk. En in die praktijk schort er van alles aan. Zo is er in Nederland de facto een shariabepaling van kracht, want wie spot met de profeet van de moslims zit de rest van zijn leven in de persoonsbeveiliging. Als we een afwijkende mening in theorie mogen uiten terwijl in de praktijk de sociale sanctie zo hoog is dat we het niet aandurven, is er dan nog vrijheid? En als de verantwoordelijkheid voor geweld van religieuze fundamentalisten bij het slachtoffer wordt gelegd – want waarom moest die ‘nodeloos provoceren’? Stalin grijnst van oor tot oor.

Permanente verontwaardiging
In ‘five new threats to free speech today’ op spiked-online.com stelt Nick Hume dat in het Verenigd Koninkrijk nu meer mensen vastzitten wegens de verkeerde mening dan ooit sinds de 18e eeuw. Vanwege islamofobie, homofobie en andere gedachtemisdrijven. Dergelijke veroordelingen zijn ter bescherming van de social cohesion, wat neerkomt op de afgedwongen éénheid uit Lefort’s totalitaire verleiding. Zonder enige ironie bevelen de pleitbezorgers van deze totalitaire praktijken mensen aan 1984 te herlezen, omdat Donald Trump zo gevaarlijk is. Orwell rolt over de grond van het lachen.

De two-minute hate uit Orwell’s 1984 richt zich in 2017 op voorstanders van de vrijheid van meningsuiting. Westerse democratieën ontwikkelen zich tot ‘indignation states’, staten van permanente verontwaardiging. Elke opmerking die niet binnen een beperkte set goedgekeurde meningen past kan rekenen op ‘outrage on demand’, bijvoorbeeld via Twitterstormen. Door onofficiële censors, die geen verantwoording schuldig zijn aan wie dan ook, maar wel een luisterend oor vinden bij de overheid.

Zelfcensuur
De internalisering van de angst om te beledigen is een zeer effectieve vorm van zelfcensuur. Er is een hardnekkige ‘je mag dat niet zeggen’ cultuur ontstaan die spreekrechten verbied of juist opeist op basis van geloof, huidskleur of geslacht. “JIJ mag dat niet zeggen omdat je blank, zwart, man, vrouw of ongelovige bent”. Gevolgd door: “IK mag dat wel zeggen omdat ik blank, zwart, moslim (of wat dan ook) ben”. Politici en bekende personen die na ‘beledigende’ uitspraken en de daaropvolgende online mobbing nederig excuses aanbieden verergeren de situatie. Het komt akelig dicht in de buurt van de openbare boetedoeningen die Mao tijdens de culturele revolutie oplegde aan iedereen die van het rechte pad afweek.

Vrijheid moet in de harten van de mensen aanwezig zijn, anders sterft ze uit. De Nederlandse Grondwet biedt weinig bescherming tegen informele censuur. Artikel 7 over de vrijheid van meningsuiting bevat bovendien de bepaling ‘behoudens ieders verantwoordelijkheid voor de wet’. Hoe lang voordat overheidsjuristen op de redenering komen dat kritiek op de islam tot geweld kan leiden en daarmee ‘onverantwoordelijk’ is? En op basis daarvan strafbaar moet zijn?

Reviaans ezelsproces
Hillary Clinton heeft het slechte voorbeeld gegeven door in 2012 de makers van de – door vrijwel niemand bekeken – internetfilm The Innocence of Muslims verantwoordelijk te stellen voor de aanslag op het Amerikaanse consulaat in Benghazi. Het was complete onzin, maar de makers van de film werden toch maar even vervolgd. Donald Trump is geen haar beter, want een tentoonstelling van Mohammed cartoons in Texas – waarop Islamitische terroristen een aanslag pleegden – vond hij ‘onverantwoordelijk’. Machthebbers zijn in deze volstrekt cynisch en onbetrouwbaar.

De overheid vormt de grootste bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting, bijvoorbeeld als de overheid haar eigen belangen (machtsbehoud, rust, orde) boven die van individuen stelt. Of individuen niet beschermt tegen lynchmeutes, online of – zoals in landen als Pakistan regelmatig voorkomt – fysiek geweld. Hopelijk komt er snel een baanbrekende rechtszaak, met een uitspraak van de rechter die de grenzen van vrijheid van meningsuiting flink verruimd. Bij voorkeur een 21ste-eeuws Reviaans ezelproces over de islam. Want zwaar bevochten vrijheden die we – onder het mom van de maatschappelijke vrede en het fatsoen – teruggeven aan de overheid zijn we voorgoed kwijt.

http://politiek.tpo.nl/2017/05/05/total ... ngsuiting/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 13993
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Vrijheid van meningsuiting

Berichtdoor King George » Zo Mei 07, 2017 1:52 pm

Meer over de verontwaardigde deugdmensjes en nogmaals hun hypocrisie in kaart gebracht:


Kijk. Georgina Verbaan in d'r blote tieten voor Linda

Zowel Sjors & Haar Harries als hoofdredactreutel Dildou van der Bil van overgangsblaadje Linda Magazine staan trouwens op De Lijst der Moreel Klaarkomende Klapkutten die Huilie Doen Over DumpertReeten. Nogal hypocriet als je bedenkt dat Linda Magazine een business model heeft ontwikkeld over mannenbillen. Objectiveren kun je leren en u wilt niet weten hoe vaak het in de Linda over mannenkonten gaat, en zo ja dan hierrrr de Google search. Over kuthoeren gesproken. In 2010 regelde lovermilf Linda graties mannenhoeren voor nieuwe abonnees. Echt waar. Wie zich aanmeldde als abonnee kreeg een gratis lulhoer van Linda de Mol cum suis. Die arme neukslaaf werd heel stoer als "gigolo" aangeduid. Maar het was niks meer en minder alsdan loepzuivere mensenhandel en mannenvernedering natuurlijk. Maar toen hoorden we de adverteerders, bedrijven en opiniekoelies van noodlijdende dagbladen niet. Sluiten we af met een fijne discussie over seksisme & hypocrisie op Linda Facebook en een alleszeggende reactie van akela Dildou van der Bil. Fijne fapzondag allemaal!


Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27844
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrijheid van meningsuiting

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 07, 2017 2:10 pm

Ik zie het als een stok om de hond te slaan en dus als een poging om het niet-politiek correcte Geen Stijl weg te krijgen.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 32938
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrijheid van meningsuiting

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 08, 2017 2:12 pm

En er is politieke rugdekking gekomen (kamerbreed?) voor de boycot actie.
Ministers Bussemaker en Schultz steunen oproep aan adverteerders GeenStijl
De oproep van vrouwelijke journalisten aan bedrijven om niet meer te adverteren op de website GeenStijl heeft zondag steun gekregen van de ministers Jet Bussemaker van Onderwijs en Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur. Beiden zeiden in tv-programma's dat ze de oproep ook zouden hebben ondertekend als hun daarom was gevraagd.
[...]
In het tv-programma Buitenhof noemde Bussemaker het initiatief tegen GeenStijl 'een goede actie'. En: 'Ik vind dat hier echt een grens is overschreden.' Schultz zei in het programma WNL op Zondag ook dat het goed is dat adverteerders worden aangesproken.
http://www.volkskrant.nl/media/ministers-bussemaker-en-schultz-steunen-oproep-aan-adverteerders-geenstijl~a4493034/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Maarten
Berichten: 172
Lid geworden op: Di Mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente
Contact:

Re: Vrijheid van meningsuiting

Berichtdoor Maarten » Ma Mei 08, 2017 2:16 pm

Stomme dozen... :thinking:

Mahalingam
Berichten: 32938
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrijheid van meningsuiting

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 08, 2017 9:10 pm

En er is nog meer politieke rugdekking. Van Groen Links. Wie had dat nu ooit kunnen denken ?
GroenLinks stelt vragen over mogelijke advertenties van overheid op GeenStijl
[...]Naar aanleiding van de oproep hebben meerdere adverteerders zich inmiddels teruggetrokken van de sites. Onder hen ook het ministerie van Defensie. Volgens de opstellers van het pamflet adverteert de Belastingdienst ook op de sites en blijven zij dit vooralsnog doen.
GroenLinks wil van staatssecretaris Wiebes weten of het klopt dat de Belastingdienst adverteert op de websites. Als dat inderdaad het geval is, wil GroenLinks weten hoe het kan dat Defensie zich inmiddels teruggetrokken heeft, terwijl de Belastingdienst gewoon doorgaat met adverteren. Daarom heeft GroenLinks-Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet mondelinge vragen aangemeld.

De mission statwement begint met: "De oproep van GeenStijl om Volkskrant-journaliste Reijmer seksistisch te becommentariëren is het zoveelste dieptepunt. Seksisme in de media is niet een zaak van overheid en politiek alleen. ..."
Geen Stijl komt dan met een heel aantal 'dieptepunten ' met Gr. Links.
Wie kwam er op de proppen met de uitdrukking 'het zoveelste dieptepunt' in dat bericht?
Jullie campagneleider Wijnand Duyvendak? Die het zeker een dieptepunt vond toen wij de misdadiger W. Duyvendak een misdadiger noemden?
Of was het Kamerlid Linda Voortman die het een dieptepunt vond toen we dommerdje L. Voortman een dommerdje noemden?
Of partijleider Jesse Klaver die het een dieptepunt vond toen we secretaris bij bommenmakersclub DWARS J. Klaver een secretaris bij een bommenmakersclub noemden?
Of kandidaat-minister Femke Halsema die het een dieptepunt vond toen we islamiseringssupporter F. Halsema een islamiseringgsupporter noemden?
Of ex-Raadslid Ilhan Tekir die het een dieptepunt vond toen we GroenLinkser I. Tekir een GroenLinkser noemden?
Of Kamerlid Corinne Ellemeet die het een dieptepunt vond toen we Stem Voor-campagnevoerende Soros-lobbyist C. Ellemeet een Soros-lobbyist noemden?
Of was het de hele fractie vol kindbruidjestroela's die het een dieptepunt vond toen we hen kindbruidjestroela's noemden? Enfin, u snapt het wel en als u in tegenstelling tot ons nog geen kotsbeu heeft (oh ja, da's ook al van GroenLinks) van GroenLinks dan duikt u HIER het onwelriekende archief in.

De boodschap is duidelijk hoor. Schrijf iets kritisch over GroenLinks en de ex-communisten wachten net zolang tot er een verontwaardigde drogredeneerpamfletjesbandwagon langskomt waar ze op kunnen springen en ze laten alle principes varen. Uw vrije media zijn in goede handen bij Klaver en consorten. HELE GROTE SATIRISCHE KUCH.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/05/groenlinks_wil_dat_u_de_belasting_ontwijkt.html

Vragenstelster Corinne Ellemeet (Soros adept) twitterde op 3 mei nog de uitsmuiter van dit bericht:
Persvrijheid, onmisbaar voor een vitale democratie. #internationaledagvoorpersvrijheid http://s.vk.nl/t-a4492023/
https://twitter.com/CorinneEllemeet/status/859742476336279552
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 32938
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrijheid van meningsuiting

Berichtdoor Mahalingam » Di Jun 27, 2017 7:33 pm

Is ze vrij gelaten uit Turkije, dreigde ze hier alsnog in de cel te belanden.
Boze Turken, boze Moslims, boze linksdraaienden.

Ebru Umar vrijgesproken van haatzaaien

En wat heeft ze dan gezegd dat bij nader inzien gezegd mag worden?
http://www.geenstijl.nl/archives/images/ebrutweetsenzinnen.pdf

De aangiften tegen u zijn gericht op de volgende uitlating en die door u zijn gedaan op Twitter en passages in twee van uw columns in de Metro.

KUTMOCROS IK HAAT JULLIE IK HAAT JULLIE IK HAAT JULLIE IK HAAT JULLIE
EN IK HAAT JULLIE MOSLIMBROEDERS EN ZUSTERS OOK_FUCK YOU ALL

nog een keer: mocros will be mocros. MINDER MINDER MINDER. Zeg maar nul

Wacht ff: we trekken het breder. Tyfushekel aan “moslims”. Vooral de “vrome” soort. Met je respect.

Zo. @ANaninga en ik sluiten niet uit dat we z dobbernegers na gaan doen. Volle boot @fvdemocratie We kunnen zwemmen.

FUCK YOU NEDERTURKEN

Klote Marokkanen. There. I said it. Onopgevoed tuig. Waardeloze ouders. Schande voor hun moeders. Drama voor ons burgers.

Marokkaanse moeders zijn de Mocromaffia

En dan vergeet ik dat het Mocro's zijn, volk dat over het algemeen bekend staat om crimineel gedrag

omdat ZAK, ik van 200m2 naar 60m2 verhuis dankzij een stel mocro’s en
nederturkjes. Zeg maar moslims

denk je werkelijk dat jouw Ramadan me ook maar ene f interesseert?

Die hele Ramadan zal mij jeuken. Leer die soortgenoten NS fatsoenlijk gedrag voordat zij gaan ramadannen

Dit document bevat ook hoe de rechters tegen de zaak aankijken. B.v.:
Uitlating nog een keer:
mocros will be mocros. MINDER MINDER MINDER. Zeg maar nul

De term ‘mocros’ is straattaal is voor ‘Marokkanen’ en kan, afhankelijk van
de samenhang waarin het wordt gebruikt, een negatieve connotatie hebben . Uit de
Twittertijd lijn van Umar valt af te leiden dat zij deze tekst op Twitter
plaatst op het moment dat zij op het politiebureau is om aangifte te doen nadat
zij tijdens het inladen van haar auto door Marokkaanse jongens is lastiggevallen
en beroofd van haar mobiele telefoon.
Gezien de samenhang met wat Umar kort
voor het plaatsen van deze is overkomen, is de conclusie gerechtvaardigd dat in
deze tweet de Marokkaanse jongens die Umar hebben lastiggevallen en beroofd
worden bedoeld . Zo lijkt de term ook gebruikt te worden in de column van Umar
in de Metro van 28 juni 2016, waarin zij over het voorval van 26 juni 2016
schrijft.
Het is naar mijn mening strafrechtelijk gezien een onbewijsbaar
standpunt dat in deze tweet met de term ‘mocro’s’ alle Marokkanen worden
aangeduid.
Voor wat betreft het schrijven van ‘MINDER MINDER MINDER. Zeg maar
nul’ achter de woorden ‘mocros will be mocros’, is de passende interpretatie dat
Umar hiermee uitdrukt dat zij het aantal criminele, overlastgevende Marokkanen
graag naar nul gereduceerd zou willen zien. Het uitspreken van deze wens is geen
strafbare uitlating op grond van een van de discriminatieartikelen .
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3463
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Vrijheid van meningsuiting

Berichtdoor sjun » Di Jun 27, 2017 7:40 pm

Zit er toch nog wat verstand bij justitie. Maar misschien had Ebru ook de goede kleur? Of mag ik dat niet zeggen?
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 4620
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Vrijheid van meningsuiting

Berichtdoor Ali Yas » Di Jun 27, 2017 11:19 pm

sjun schreef:Zit er toch nog wat verstand bij justitie. Maar misschien had Ebru ook de goede kleur? Of mag ik dat niet zeggen?

Nou, zo te zien is ze toch nog vrij krap langs de afgrond gegaan. Als ze namelijk had gevonden dat wat haar betreft álle mocro's konden opkrassen, had het er misschien anders uitgezien.

Maar dat is een raar onderscheid. Als het misdadig is alle Marokkanen naar Marokko te wensen, dan is het óók misdadig slechts een deel van hen te willen zien gaan. Maar wat is er misdadig aan een wens, ook het uitspreken daarvan, als dat geen oproep is tot het plegen van geweld?
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27844
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrijheid van meningsuiting

Berichtdoor Pilgrim » Di Jun 27, 2017 11:39 pm

Ebru Umar niet vervolgd voor ‘dobbernegers’ en ‘KUTMOCRO’S’

Geplaatst op 27 juni 2017

Afbeelding

Columniste Ebru Umar wordt niet vervolgd voor de uitlatingen die zij heeft gedaan op Twitter en in dagblad Metro. Dat blijkt uit stukken van het OM die in handen zijn van GeenStijl. Tegen de columniste werd vorig jaar meerdere keren aangifte gedaan vanwege uitlatingen in haar column en op Twitter. Na onderzoek concludeert het OM dat deze uitlatingen niet in strijd zijn met de wet.

‘Tyfushekel’ aan moslims

In haar berichten noemt Umar vluchtelingen ‘dobbernegers’ en heeft zij het over ‘kutmocro’s’ waar zij een hekel aan heeft. Verder schrijft ze een ‘tyfushekel’ te hebben aan moslims.

Heftige gebeurtenissen
Umar deed de uitingen in de periode dat zij werd vastgehouden in Turkije en regelmatig werd bedreigd. Ook was er bij haar ingebroken en werd haar huis beklad. Het OM nam deze gebeurtenissen mee in haar beslissing. “De uitingen van Umar doen op bijna column-achtige wijze verslag van relatief heftige gebeurtenissen waarbij, ook door die heftigheid, de stijl en toonzetting van eenzelfde kaliber is”, aldus het OM.

Bron: https://wnl.tv

https://ejbron.wordpress.com/2017/06/27 ... kutmocros/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27844
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrijheid van meningsuiting

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 16, 2017 12:46 am

Amadeau-Antonio-Stichting van de STASI-verklikster Kahane klaagt Dr. Alice Weidel (AfD) aan

Geplaatst op 15 juli 2017

Afbeelding
Anetta Kahane: het levende bewijs dat de DDR niet ten onder gegaan is, maar levendiger is dan ooit tevoren.

Anetta Kahane alias IM “Viktoria”: zij mag weer datgene doen wat ze ook het liefst in de DDR deed – jacht maken op burgers die hun mening vrij uiten.

De door de STASI-aanbrengster Kahane aangeklaagde AfD-politica Dr. Alice Weidel vroeg met welk recht werpt een ex-Stasi medewerkster zichzelf op, die in het verleden gespioneerd heeft voor een dictatuur, om nu opnieuw impopulaire meningsuitingen te willen censureren?

Welnu, deze vraag kun je snel beantwoorden: Het is het recht van de machthebbers.

Dat Merkel via haar minister van Propaganda, Heiko Maas, persoonlijk met Kahane (die door Wikipedia een “mensenrechtenactiviste” wordt genoemd!) samenwerkt, weten maar heel weinig Duitsers.

Dat een Maas zich inlaat met deze professionele DDR-verklikster, dat een Duitse minister met haar dubieuze “Amadeus-Antonio”-vereniging gezamenlijk maatregelen bespreekt en opstart hoe men ook nog de laatste resten van de vrijheid van meningsuiting in Duitsland uit de weg kan ruimen:

Alleen dit al zou in een vrij en democratisch land het einde moeten betekenen van iedere zittende regering.
Want: “met het aanstellen van iemand met als hoofdbetrekking Stasi-medewerkster om meningen te controleren, heeft het regime Merkel alle rode lijnen overschreden. Ieder vreedzaam verzet en elke burgerlijke ongehoorzaamheid tegen zulke antidemocratische handelwijzen zijn legitiem. Verzet! (Bron)

Niet echter in Duitsland. De media verzwijgen wijselijk deze oude/nieuwe samenwerking tussen de regering-Merkel en de uiterst actieve Stasi-netwerken (welke Duitser weet per slot van rekening dat Merkel een vooraanstaand medewerkster van de Stasi was?)

Zij, de engel des doods van Duitsland, wordt op dit moment door de media als de “Moeder Theresa van Duitsland” opgeklopt: en een ongelooflijke 35% van de Duitsers trapt in deze propaganda en is volgens de nieuwste peilingen “enthousiast” van Merkel (als je aan zulke peilingen überhaupt nog geloof wil schenken).

De dodelijke fout van vreedzame revoluties
Een Kahane, een Merkel, een Gysi – en duizenden andere voormalige onderdrukkers zouden de vreedzame revolutie politiek nooit hebben mogen overleven.

“Het begrip ´vreedzame revolutie´ is al een tegenstrijdigheid op zich. Bij een echte revolutie rollen in de regel koppen, en wel die van de voormalige onderdrukkers, uitbuiters en verklikkers. Wellicht is dat hier werkelijk verzuimd.

Zo was het ook – alleen onder omgekeerde voortekens – bij de zogenaamde 68´er-´revolutie´. De ´revolutionairen´, allemaal burgerzoontjes en – dochtertjes, werkten zich daarna op wonderbaarlijke wijze op tot burgemeesters, afgevaardigden, ondernemingsadviseurs en reclamebobo´s, maar beweerden nog altijd ´op de een of andere manier links´ te zijn.

De Duitsers zijn gewoon een tragikomisch volkje!”

Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/07/15 ... l-afd-aan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast