Israël bashen

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30808
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Israël bashen

Berichtdoor Pilgrim » Do Mei 18, 2017 2:19 am

Zweden blokkeerde Twitter-account van Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken

Geplaatst op 17 mei 2017

Afbeelding

Is het Twitter-account van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken racistisch of radicaal? Dat dacht in ieder geval het Zweedse Instituut, een door de Zweedse regering gefinancierde organisatie, wier doel het begrip voor andere culturen en de bevordering van Zweedse activiteiten in de wereld is.

Om een einde te maken aan de verbreding van haat en racisme blokkeerde het instituut 14.000 Twitter-accounts, waaronder ook die van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken en van de Israëlische ambassadeur in Zweden, Isaac Bachman. De Twitter-accounts van de ambassades van Saoedi-Arabië en Iran werden overigens niet geblokkeerd.

De Israëlische ambassadeur Bachman reageerde op Twitter op de blokkade van de Israëlische accounts: “Nu het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassade geblokkeerd zijn, is Zweden veel veiliger als het Iran en anderen leest die niet geblokkeerd werden. Overtuigt u me ervan dat dit niet echt zo is.”

In een interview met de nieuwssite “Ynet” zei de Israëlische ambassadeur: “Het is niet echt plezierig om met zulke negatieve instellingen tegenover Israël om te gaan, maar ik ben van mening dat we dit goed verwerken en dat onze inspanningen de situatie iets verbeterd hebben. Ik denk dat de situatie in Zweden anders is dan in de rest van Europa. De Israëlisch-Palestijnse kwestie is geïsoleerd. Zonder aandacht te schenken aan de ontwikkelingen in de omgeving willen de Zweden goed doen voor de Palestijnen en het probleem oplossen. De reacties en acties in Zweden hebben minder betrekking op de daadwerkelijke situatie, maar veel meer op de realiteit in Zweden.”

Afbeelding
Isaac Bachman, de ambassadeur van Israël in Zweden.

Het aanzien van Israël in Zweden was nog nooit zo slecht als de afgelopen jaren. Leden van links in Zweden weigeren zelfs de Israëlische ambassadeur te ontmoeten, maar zijn wel bereid tot een dialoog met Hamas. De Zweedse minister-president zei zelfs dat de mes-aanvallen tegen Israël niet als terreur beschouwd zouden kunnen worden.

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/05/17 ... dse-zaken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 14915
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël bashen

Berichtdoor King George » Do Mei 18, 2017 9:44 am

De leefbaarheid van een land lijkt zowat omgekeerd evenredig met het georganiseerde anti-Israël sentiment.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30808
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël bashen

Berichtdoor Pilgrim » Do Okt 19, 2017 2:39 am

Spanje meet met Catalonië en ‘Palestina’ met twee maten

En ze is niet de enige

Awi Cohen, 18-10-2017

Afbeelding

De Spaanse autonome republiek Catalonië hield ruim twee weken geleden een referendum over onafhankelijkheid. Dat deze onafhankelijkheid er binnen afzienbare tijd komt, is niet waarschijnlijk. De Spaanse centrale regering in Madrid zal niet buigen. Afgelopen maandag werden twee Catalaanse leiders zelfs gearresteerd. De Catalaanse regiopresident Carles Puigdemont blijft maar treuzelen.

Tegen Catalonië
Dit getreuzel vind je niet terug bij de internationale gemeenschap. Die is simpelweg tegen een onafhankelijke Catalaanse staat. Buurland Frankrijk zal Catalonië niet erkennen, zo stelde president Macron. De Europese Commissie verklaarde dat het referendum illegaal was volgens de Spaanse wet en dus simpelweg niet heeft plaatsgevonden. De Nederlandse premier Mark Rutte staat achter de Spaanse regering die volgens hem het juridische gelijk aan haar kant heeft.

Los van de overweging of het verstandig en nodig is dat de Catalanen een eigen republiek krijgen: er bestaat wel degelijk een Catalaanse ‘natie’ met een eigen taal, cultuur en geschiedenis en met vastomlijnde grenzen. De autonome regio Catalonië beschikt bovendien over een eigen gekozen bestuur en is een rechtsstaat.

Catalonië voldoet daarmee aan alle vier voorwaarden die gesteld worden aan een staat, volgens de internationale conventie van Montevideo: een duidelijke bevolking, een duidelijk afgebakend gebied, één duidelijk (en democratisch gekozen) bestuur en de mogelijkheid om internationale relaties aan te gaan.

De vergelijking
Dat geldt allemaal zeker niet voor ‘Palestina’. Anders dan Catalonië is er in de geschiedenis nog nooit een onafhankelijke Palestijnse staat geweest. ‘Palestijnen’ is een begrip dat pas vijftig jaar bestaat, daarvoor werden het Arabieren genoemd. Dat zijn zij ook; dit ligt zelfs vast in de eigen Palestijnse ‘grondwet’. ‘Palestina’ heeft geen vastomlijnde grenzen; het is onbekend waar een toekomstige Palestijnse staat begint of eindigt. Want dit moet volgens de internationale gemeenschap nog worden bepaald in definitieve vredesakkoorden die het met Israël moet sluiten.

Er is niet één bestuur, maar twee. Ten eerste de Palestijnse Autoriteit van Fatah, die regeert over de 96% van de Palestijnen op de Westbank. Fatah weigert echter al jaren de bilaterale onderhandelingen met Israël, ondanks dat dit een vereiste is uit de eerder afgesloten vredesakkoorden.

De andere Palestijnse groepering, de radicaal-islamitische terreurorganisatie Hamas, die regeert over de 100% Palestijnen in Gaza, weigert helemaal om de internationale vredesakkoorden na te komen. Het wil niet met Israël praten over een Palestijnse staat naast Israël. Omdat Hamas Israël simpelweg volledig wil vernietigen – zoals vastgelegd in hun Handvest.

In het gebied waar de Palestijnen op dit moment volgens de internationale Oslo-akkoorden autonomie hebben, is allesbehalve sprake van een rechtsstaat. Parlements- en presidents-verkiezingen zijn al meer dan een decennium niet gehouden. De vrijheid van meningsuiting wordt beknot. Gevangenen worden gemarteld, zo blijkt uit een vorige maand uitgezonden documentaire van de Arabische Tv-zender Al-Jazeera. Terreur tegen Joden wordt gestimuleerd. Hamas heeft met zijn raketbeschietingen op Israëlische burgers al drie oorlogen veroorzaakt. Terwijl volgens het VN-handvest lidstaten ‘vredelievend’ dienen te zijn.

Homo’s en vrouwen worden gediscrimineerd, bezittingen van christenen gemolesteerd en vreedzame moslimminderheden zoals de Ahmadiyya het leven onmogelijk gemaakt. Al deze groepen vinden vaak een vreedzaam nieuw thuis in Israël. Daar mogen homo’s, christenen en de Ahmadiyya-moslims wel zijn, wie zij willen zijn.

Vóór ‘Palestina’
Ondanks dit alles mocht ‘Palestina’ in 2015 toetreden tot het Internationale Gerechtshof en werd dit niet-bestaande land vorige maand lid van Interpol. Europese landen zoals Zweden, Ierland en IJsland hebben het als onafhankelijk land erkend.

Dit alles wordt Catalonië onthouden, hoewel dat in alle opzichten een normale westers-seculiere democratie is waar homo’s in geen enkel opzicht worden gediscrimineerd en man en vrouw volledig gelijk zijn. Terwijl het Spaanse parlement in Madrid, de Cortes Generales, de Spaanse regering in november 2014 bijna unaniem opriep om een onafhankelijke Palestijnse staat te erkennen ...

Privileges
Al jaren hebben de Palestijnen privileges die geen enkel ander volk op aarde heeft.

Ondanks dat beide Palestijnse regeringen van Hamas en Fatah Palestijnse gevangen volop martelen, krijgen ze jaarlijks honderden miljoenen euro’s ontwikkelingshulp. Hiervan wordt trouwens circa 300 miljoen uitgeven aan ‘salarissen’ aan in de gevangenis verblijvende islamitische terroristen of familie van islamitische ‘martelaren’: terroristen die zichzelf hebben opgeblazen in de strijd tegen de ‘ongelovigen’.

Palestijnse vluchtelingen blijven altijd vluchteling, zelfs na 70 jaar. Ook hun kinderen en kleinkinderen krijgen bijstand van de VN, zoals huisvesting, onderwijs enz. Een privilege dat Afghaanse of Syrische vluchtelingen niet wordt gegund en een status die de 700.000 Joden die na 1948 uit Arabische landen werden verdreven nooit hebben gehad.

Het wordt tijd dat Europa en zeker Spanje stopt met het meten met twee maten als het om ‘Palestina’ gaat. Het is hypocriet om een totaal niet functionerende bestuur van de Palestijnen alles te gunnen en hetzelfde aan de Catalanen te ontzeggen.

http://politiek.tpo.nl/2017/10/18/spanj ... wee-maten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30808
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël bashen

Berichtdoor Pilgrim » Vr Nov 03, 2017 11:20 pm

Nederlanders zouden ermee moeten stoppen op Israël in te hakken en zich met hun eigen problemen bezighouden – die uit het verleden zowel als die in de toekomst

Geplaatst op 3 november 2017

Afbeelding

Een zojuist gepubliceerd bericht verduidelijkt de bedreigingen van Europa en van de wereld door buitenlandse ISIS-strijders voor hun landen van herkomst in het kader van de ineenstorting van het zogenaamde kalifaat in Irak en Syrië. De Europese joodse gemeenschappen en hun instellingen, die als gevolg van de terreuraanslagen tot nu toe al onzeker gemaakt zijn – aan enkele daarvan namen teruggekeerde Jihadisten deel – hebben nu een nieuw potentieel geweld waarover ze zich zorgen moeten maken.

Je zou denken dat West-Europese landen al hun aandacht op de bedreiging door islamitische terroristen en op het moeilijk grijpbare doel zouden concentreren om bij het grote aantal migranten en vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten – deels extreme antisemieten – de waarden van de democratie en de tolerantie in te enten.

Fout gedacht. Net zoals veel andere West-Europese landen zijn de Nederlanders gefixeerd op het Palestijns-Israëlische conflict. Deze bezetenheid kwam bij de nieuwe regering, waarvan de vorming na de parlementsverkiezingen in 2017 meer dan 200 dagen duurde, eens temeer aan het licht.

De nieuwe regering bestaat uit vier partijen: de grootste partij van het land, de VVD (liberalen), aangevoerd door minister-president Mark Rutte, die voor de derde achtereenvolgende keer de regering zal leiden; de coalitiepartners zijn het CDA (christendemocraten), D66 (links-liberalen) en de veel kleinere, protestantse ChristenUnie. De nieuwe regering steunt op slechts 76 van de 150 parlementariërs.

De regeringsovereenkomst bestaat weliswaar uit 70 pagina´s, de buitenlandse politiek neemt daarvan echter maar één pagina (pag. 47) in beslag. Belangrijke EU-termen zoals de Brexit en Catalonië ontbreken volledig. Een nucleair Noord-Korea wordt niet genoemd, net zomin als de problemen met het atoomakkoord met Iran. Er reisde echter al een parlementaire delegatie naar Iran, wat deze extreme islamitische dictatuur legitimeert, die heel openlijk streeft naar de vernietiging van Israël. Er staat niets in over de Nederlandse militaire deelname in Afghanistan of diens aanwezigheid in Mali. In Mali leidde de door nalatigheid veroorzaakte dood van Nederlandse soldaten tot het aftreden van de Nederlandse minister van Defensie.

Wat was het enige thema buiten Europa, dat voor de Nederlandse regering zo belangrijk was dat het alle andere in de schaduw stelde? Het Palestijns-Israëlische conflict was de nieuwe regeringsovereenkomst 60 woorden waard. Daarover wordt gezegd: “In het Midden-Oosten draagt Nederland bij aan vrede en veiligheid. Nederland benut de goede betrekkingen met Israël en de Palestijnse Autoriteit voor het behoud en de verwezenlijking van de tweestatenoplossing: een onafhankelijke, democratische en levensvatbare Palestijnse staat naast een veilig en internationaal erkend Israël. Nederland zet zich tevens in voor verbetering van de onderlinge relaties tussen Israëliërs en Palestijnen.”

In werkelijkheid is Nederland een land van verdwijnende geringe betekenis voor het hele Midden-Oosten. Zijn bewering een heel belangrijke en evenwichtige rol in het Palestijns-Israëlisch conflict te spelen, weerspiegelt zowel absurditeit als arrogantie. Nederland heeft in veel dingen tegen Israëlische belangen gehandeld. Het doet betalingen aan de Palestijnse autoriteit, in de wetenschap dat deze moordenaars aanmoedigt en ondersteunt. De Nederlandse regering subsidieert ook ondersteuners van de antisemitische BDS-campagne.

De vorige minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, behoort tot de PvdA, die tegen Israël ophitst. Hij was een beslist voorstander van het labelen van producten uit de omstreden “Westbank” en de “bezette” Golan door de Europese Unie. Koenders eiste echter nooit gelijksoortige maatregelen tegen andere landen, waarin de juridische situatie veel duidelijker is, zoals het door Turkije bezette Noord-Cyprus. Dat is een typische anti-Israëlische mutatie van het klassieke antisemitische meten met twee maten.

In 2013 publiceerde de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) een uit 47 bladzijden bestaand standpunt over vredesproces in het Midden-Oosten. Wim Kortenoeven, voormalig afgevaardigde van de PVV, beschreef dit als “niets anders dan een boosaardige aanklacht tegen de joodse staat; het ignoreren van de islamitische wortel van het conflict; het weglaten van beslissende historische data; de weigering of weglating van de legale rechten van het joodse volk in Palestina; en manipulatie van feiten, cijfers en VN-resoluties.”

“Het zwijgt over Israël´s vreselijke dilemma´s, uitzichtloze situaties en territoriale beperkingen en negeert zelfs zulke wezenlijke punten als de islamitische bedreiging en Palestijnse hetze tegen Israël en de vrede. Aan het eind van het advies eist de AIV het opleggen van sancties tegen Israël en de aanknoping van betrekkingen (door Nederland en de EU)V met Hamas, een organisatie die oproept tot de volkerenmoord op alle Joden. Protesten van het Simon Wiesenthal Center, waarmee voor de ontbinding van deze opstokende adviesraad wordt opgeroepen, waren tegen dovemansoren gericht.

De vier Nederlandse regeringspartijen zouden in hun regeringsovereenkomst een verplichting tot onderzoek hebben moeten opnemen hoe het kwam dat in het jaar 2011 38% van de bevolking van Nederland bij een opinieonderzoek het eens was met de foute en extreem antisemitische uitspraak dat Israël een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen voert. Weliswaar worden zulke beweringen door weinigen rechtstreeks beweerd, maar ze zijn het resultaat van een algemeen aanwezige atmosfeer van ophitsing door anti-Israëlische partijen in Nederland. Eentje daarvan is de coalitiepartij D66. De haat op Israël komt bovendien uit de media, de sociale media en van door de regering financieel ondersteunde pseudo-mensenrechtengroeperingen.

Het wordt tijd dat men stopt met op Israël in te hakken. Het is al lang tijd dat de Nederlandse autoriteiten ermee beginnen zelfonderzoek te doen betreffende de hierboven genoemde actuele onderwerpen en hun niet beantwoorde historische controversen. Nederland is het enige West-Europese land dat nooit het afschuwelijke foute gedrag van zijn regering in oorlogstijd – in ballingschap in Londen – tegenover zijn joodse bevolking heeft toegegeven. In plaats van zich te bemoeien met de zogenaamde misdaden van Israël, zou de Nederlandse regering haar volk beter van dienst zijn wanneer ze eindelijk beschuldigingen van enorme Nederlandse oorlogsmisdaden in Indonesië in 1948 en 1949 onderzoekt.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Auteurs: Abraham Cooper & Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/03 ... -toekomst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30808
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël bashen

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 17, 2017 6:53 pm

Waarom Duitsland zich verzet tegen Jeruzalem als hoofdstad van Israël

Geplaatst op 17 december 2017

Afbeelding

De Duitse reacties op Trump´s Jeruzalem-beslissing zijn kenmerkend: naar buiten toe doet men zich voor als onverschrokken vriend van Israël, in de realiteit echter toont men veel begrip voor de doodsvijanden van de joodse staat. Dat heeft een bepaalde reden.

Zonder twijfel: Duitsland heeft een Israël-probleem. Bij iedere passende en niet passende gelegenheid bezweert men dat het bestaansrecht van Israël tot het Duitse openbaar belang zou behoren en veroordeelt men luidkeels en met opgezette borst iedere vorm van antisemitisme. In feite laat men echter geen gelegenheid ongebruikt om Israël te bruuskeren. Als de zaak niet zo ernstig zou zijn, zou je er om kunnen lachen.

Laten we een prominent voorbeeld uit het voorjaar nemen: toen postte de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, dat Israël in Hebron een Apartheidsregime zou hebben opgericht, noemde hij de antisemiet Mahmoud Abbas zijn vriend en kwam hij bijeen met vertegenwoordigers van overwegend vanuit Europa gefinancierde NGO´s, die onder de dekmantel van burger-maatschappelijke betrokkenheid aan de delegitimering en demoniserinig van Israël werken. In Duitsland werd echter niet het gedrag van Gabriel bekritiseerd, maar de Israëlische reactie hierop.

Duitse verstuikingen
Het is steeds weer hetzelfde liedje: naar buiten toe doet men zich voor als onverschrokken vriend van Israël, in de realiteit echter toont men veel begrip voor de doodsvijanden van de joodse staat. De klucht rondom de weigering van de gebruikelijke juridisch bindende belofte tot teruggave van Qumran-teksten aan Israël, die tijdens een tentoonstelling in Frankfurt getoond zouden worden, is slechts een van de vele voorbeelden.

Met lompheid alleen kunnen deze Duitse verstuikingen niet verklaard worden. Veelmeer zijn ze het resultaat van een omvattende weigering de realiteit te zien, waarvan de wortels veel dieper liggen en vooral iets te maken hebben met Duitsland, de Duitsers en hun gevoeligheden. Zij drukken hier een stempel op het beeld van het Nabije Oosten, van Palestina en van Israël.

De Oriënt als plek van verlangen
De Arabische wereld – let wel: niet de reële Arabische wereld, maar de in het Duitse gemoed gefantaseerde “Oriënt” – komt daarbij naar voren als laatste paradijs van anti-kapitalisme, anti-globalisme en ongeveinsde authenticiteit. De Oriënt is voor de Duitser een heimelijke plek van verlangen, een toevluchtsoord, die het hem toestaat al die ressentimenten uit te leven die hij in zijn eigen moderne en functionalistische realiteit moet onderdrukken.

Dan Israël. De joodse staat – economisch potent, wetenschappelijk succesvol, verplicht aan democratische en westerse idealen – is voor de romantische Duitse ziel de paal van de moderniteit in het vlees van de Arabische idylle: een modernistische indringer in de exotische beschouwelijkheid van Duizend-en-een-nacht.

Israël´s wil tot zelfbehoud irriteert
Vooral echter herkent men in Duitsland instinctief dat Israël een spiegel is, die iemand dag in dag uit de eigen zwakte voor ogen houdt: voor de post-heroïsche, op compromis, appeasement en vooruitsnellende gehoorzaamheid getrimde flikflooiende Duitser is Israël, zijn zelfbegrip, zijn staatsraison, zijn wil tot zelfbehoud één enkele grote bezoeking.

Want dat daar daadwerkelijk een modern en liberaal land bestaat, dat pocht op zijn culturele identiteit, dat bereid is deze ook met wapengeweld te verdedigen, dat niet bereid is zichzelf op te geven, maar daadwerkelijk om het eigen bestaan vecht – dat gaat het gemiddelde Duitse voorstellingsvermogen ver te boven.

Voor de appesament-Duitser, die in zijn eigen verwarde logica de verdediging van het eigene beschouwt als discriminatie van de ander, is Israël daarom de staat geworden provocatie. Per slot van rekening moet Israël gevechtsbereidheid cultiveren, vastberadenheid en standvastigheid. Dat is voor de Duitse wellness-burger een emotionele overbelasting, die hem behoorlijk in de war brengt.

Confrontatie met de werkelijkheid
De staat van de Joden is de permanente waarschuwing van de realiteit: dat de wereld niet vreedzaam is, dat vrede met wapens afgedwongen moet worden, dat hardheid noodzakelijk is om te overleven. In principe is het deze voortdurende confrontatie met de werkelijkheid die de Duitser Israël niet vergeeft.

En daarom is het geen wonder dat men in Duitsland, alle lippendienst ten spijt, Israël bij bijna iedere zich biedende gelegenheid waarschuwt en zou willen opvoeden en dat men welwillend tegenover Israël-vijandige demonstraties en antizionistische manifestaties staat. Want waar het ressentiment stiekem applaudisseert, is vastberaden handelen moeilijk.

Bron: www.cicero.de

Auteur: Alexander Grau

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/12/17 ... an-israel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13072
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Israël bashen

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Dec 17, 2017 7:53 pm

Maar - ik val in herhaling - dit nu lijkt verdomd veel op de tolerante geallieerde westerse houding tegenover Hitler voor het uitbreken van WO-II. Adolf Hitler streefde immers ook vrede na. Als Hitler een boze wolf in schaapskleren was geweest, had de wakkere wereld Duitsland wel herkend. Waarom herkende men het fascistisch geworden Duitsland dan niet? Omdat men de Tijdgeest over zich heen liet komen en de huilende wolf wel hoorde en zag, maar bleef volharden in het geloof dat de enige echte ware gevaarlijke wolf zich in schaapskleren zou presenteren. Net zoals Hitler, zo brult ook Hamas als de wolf zonder schaapskleren, met in zijn kielzog de complete mislukte mensensoort moslims.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Mahalingam
Berichten: 34511
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Israël bashen

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 19, 2017 2:35 pm

Hier zien we Miss Israël samen op de foto met Miss Irak.
Afbeelding

Miss Irak zal wel geen Miss meer zijn want haar hele familie (en zij ook ? ) woont niet meer in Irak.
Vanwege al de bedreigingen vanwege deze foto.
Miss Irak bedreigd na vredesselfie met miss Israël
[...]
Verder besloot Idan zich koest te houden en weigerde ze commentaar te geven in de media zodat haar familie stilletjes uit Irak kon vertrekken. ,,Het moest wel. Iedereen herkende mijn familie en ze werden met de dood bedreigd.''
https://www.ad.nl/buitenland/miss-irak-bedreigd-na-vredesselfie-met-miss-israel~a2f6dbcb/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30808
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël bashen

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 12, 2018 1:48 am

Duits anti-Israëlisme – een overzicht

Geplaatst op 11 januari 2018

Afbeelding

De ontwikkelingen van het anti-Israëlisme in Duitsland werden in de loop der jaren veel teveel verwaarloosd. Duitsland is niet als andere landen in Europa. Zijn naziverleden is niet alleen blijven hangen bij marginale neonazi-groepen. Enkele elementen van een deel van de Jodenhaat van de bevolking zijn gemuteerd in de demonisering van Israël. De statistische informatie om dat te bewijzen, is er al ruim tien jaar.

In 2004 werd aan Duitsers in een peiling gevraagd of ze het eens zijn met de uitspraak dat “Israël een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen voert”. 68% van de Duitsers was het hiermee eens. De vraag werd ook op een andere manier gesteld: “Wat de staat Israël tegenwoordig met de Palestijnen doet, verschilt in principe niet van hetgeen de nazi´s met de joden gedurende de Tweede Wereldoorlog deden.” 51% was het hiermee eens. De cijfers tonen aan dat anti-Israëlisme ook wijdverbreid is in de mainstream van de Duitse samenleving.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoordden de Duitsers in drie vernietigingskampen ongeveer twee miljoen mensen, hoofdzakelijk Joden. Als Israël de Palestijnen had willen vernietigen, hoeveel van hen zouden er nu waarschijnlijk nog over zijn? In werkelijkheid is het aantal Palestijnen toegenomen.

Waar komen deze van haat vervulde meningen over Israël in Duitsland vandaan? Hoogstwaarschijnlijk speelt het naziverleden daarbij een rol. Er is sprake van een psychologische behoefte om Israël van gelijksoortige misdaden te beschuldigen als de generatie van de eigen voorouders. Dat helpt de historische schuld te verzachten. De in Duitsland geboren Israëlische psycholoog Nathan Durst zei: “Als iedereen schuldig is, is niemand schuldig.

Het Duitse weekblad “Stern” interviewde in december 2017 Juliane Wetzel van het Centrum voor antisemitismeonderzoek van de Technische Universiteit in Berlijn. Ze zei: “Ook in het midden van de Duitse samenleving is sprake van antisemitische geluiden, die zich presenteren in de vorm van Israël-kritiek.”

“Als er een keer opgeroepen wordt tot een solidariteitsdemonstratie tegen antisemitisme, zoals in 2014 in Berlijn, dan staan daar bijna uitsluitend leden van de joodse gemeenten. De Joden voelen zich door vertegenwoordigers van bepaalde minderheden bedreigd, ja. Maar ze voelen zich ook door de meerderheid in de steek gelaten.” Wetzel noemde een soort samenvattende typologie: “Het verbranden van vlaggen is een in islamitische groepen optredende handeling. Evenals Molotovcocktails naar gebouwen, graffiti, verbale en lichamelijke aanvallen. Daders uit het linkse spectrum oefenen meestal verbaal geweld uit. De schending van begraafplaatsen is daarentegen een typische rechts-extreme daad.”

Een onderzoek voor de binnenlandse veiligheidsdienst van de deelstaat Hessen analyseerde daar internetsites in de Duitse taal. Het kwam tot de conclusie: “Antisemitische delicten worden in principe ingedeeld bij rechts gemotiveerde daders, zolang er geen nadere informatie over de ideologische achtergrond van de daders bekend is.” Het onderzoek stelde vast dat antisemitisme onder moslims “kwantitatief en kwalitatief minstens zo relevant zijn als het traditionele antisemitisme van de rechtsen.” De minister van Binnenlandse Zaken van Hessen, Peter Beuth (CDU), zei: “Een immigratie van antisemitisme moeten we tegengaan.”

De Duitse “welkomstpolitiek” voor vluchtelingen, die grotendeels uit Syrië en Irak komen, heeft voor de komst van anti-Israëli´s geleid, van wie velen ook antisemieten zijn. De “Hanns-Seidel-Stiftung”, gelieerd aan de Beierse CSU, heeft een onderzoek onder asielzoekers in de deelstaat Beieren uitgevoerd. Ze stelde vast dat meer dan de helft van de islamitische asielzoekers van mening is dat Joden “teveel invloed” hebben in de wereld.

Een zojuist gepubliceerd onderzoek van het “American Jewish Committee” over Syrische en Irakese vluchtelingen in Duitsland, uitgevoerd door Günther Jikeli, stelde vast: “Antisemitisch patroon en stereotype waren bij alle enquêtes zeer wijdverbreid, zelfs daar, waar de geënquêteerden hun ´respect´ voor het Jodendom of de betekenis voor de vreedzame co-existentie van moslims, christenen en Joden benadrukten.” Het onderzoek stelt eveneens vast: Bijna alle Arabische geënquêteerden beschouwden een fundamenteel negatief imago van Israël als natuurlijk en plaatsten zelfs vraagtekens bij het ´bestaansrecht´ van Israël.”

Er zijn op dit moment in Duitsland twee prominente stemmen die de benoeming van een “gevolmachtigde antisemitisme” eisen. Dat wordt ondersteund door de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière. Zo´n benoeming zou een stap in de goede richting, echter lang niet voldoende zijn. De Duitse regering zou er een diepgaand onderzoek naar moeten houden wie bijdraagt aan de wijdverbreide, gitzwarte opvattingen over Israël in Duitsland. Psychologische behoeften van een deel van de bevolking kunnen dat slechts deels verklaren.

Dat zou het mogelijk moeten maken om de bijdragen aan de demonisering van Israël als resultaat van de eenzijdige berichtgeving door Duitse media te identificeren. Ook zouden de politici, die ophitsen tegen Israël, geanalyseerd moeten worden. Een van hen is de sociaaldemocratische minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriël, die herhaaldelijk abusievelijk Israël een Apartheidsstaat noemde. Andere te analyseren activiteiten zijn de bevorderaars van de discriminerende BDS-beweging tegen Israël en diegenen die in de kerken anti-Israëlische haat aanwakkeren.

De Duitse regering heeft het thema van het anti-Israëlisme veel te lang verwaarloosd. Daarom is het onwaarschijnlijk dat er voldoende interne krachten zijn om dit tot stand te brengen. Daar is vermoedelijk aanzienlijke druk van buitenaf voor nodig.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/11 ... overzicht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast