Antisemitisme anno tegenwoordig

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31375
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 06, 2018 2:52 am

Veiligheidsruimte voor Joden op Berlijnse school

Geplaatst op 5 januari 2018

Afbeelding

Heeft echter niets met niets te maken

Na de veiligheidszone voor vrouwen tijdens de jaarwisseling in Berlijn zal er binnenkort op een school in Berlijn ook een veiligheidsruimte voor Joden komen. Bescherming tegen antisemitische overvallen, zonder uitzondering begaan door Arabische jongeren.


In tegenstelling tot de vooraanstaande media, die graag en foutief melden dat de antisemitische overvallen tegen het joodse leven uitsluitend voor rekening komen van rechts-extremisten, toont de “Jüdische Allgemeine” in haar bericht over desbetreffende voorvallen op een Berlijnse school duidelijk aan uit welke richting het gevaar voor het joodse leven in Duitsland dreigt.

In de mensa van de Ernst-Reuter-Oberschule werden meermaals antisemitische leuzen geschreeuwd door uitsluitend Arabische jongeren. Een joodse leerling werd aangevallen met de woorden dat alle Joden kindermoordenaars zouden zijn, bij wie het hoofd afgesneden zou moeten worden. En een meisje verstoutte zich met de uitroep: “Wallah! Hitler was goed!” Hij, Hitler, heeft de Joden vermoord; hij was een goede man.

Omdat deze aanvallen geen incidenten zijn, heeft de schoolleiding nu besloten, zoals bericht wordt in de actuele editie van de “Jüdische Allgemeine”, een veiligheidsruimte voor joden in te richten. Die “mogen” daar dan, afgescheiden van de andere leerlingen, hun pauze doorbrengen. Maatregelen tegen de antisemitische aanvallers, die met hun ophitsende leuzen en aanvallen herinneringen oproepen aan de donkerste twaalf jaar van de Duitse geschiedenis, zijn tot nu toe niet bekend geworden.

De Berlijnse pers zwijgt over deze voorvallen. Ook de niet-regionale kranten, om van de tv- en radiozenders maar helemaal te zwijgen, schijnen zich niet te interesseren voor deze voorvallen. Alleen de “Stuttgarter Nachrichten” heeft het thema in een bericht opgenomen.

Stelt u zich nu eens voor dat het in plaats van Arabische jongeren Duitse jongeren waren geweest die zich zo hadden gedragen. Het complete rood-rood-groene kamp in Berlijn zou onmiddellijk nog meer geld voor de “strijd tegen rechts” geëist en toegestaan hebben, er zouden dwars door de hele republiek lange rijen mensen met kaarsjes gevormd zijn en de geest van 1933 zou op iedere muur zijn geprojecteerd die beschikbaar was.

Maar omdat het Arabische jongeren waren, kijkt het hele politieke spectrum van de gevestigde partijen de andere kant uit en speelt de drie apen: niks horen, niks zien, niks zeggen!

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/05 ... se-school/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31375
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jan 07, 2018 11:39 pm

“Continu verslechterd”: Berlijnse Joden in tijden van antisemitisme

Geplaatst op 7 januari 2018

Afbeelding
Berlijn, zomer 2017: Pro-Israëlische demonstranten worden door de politie tijdens de “Al-Quds-mars” “afgeschermd”.

Een interview met Yizre´el (Izi) Aharon door A.R. Göhring. Yizre´el Aharon is de uitgever van “HaOlam.de” (Hebreeuws voor “De Wereld”), een internetkrant in de Duitse hoofdstad Berlijn voor politiek, cultuur, economie, lifestyle en joods leven.

Meneer Aharon, om te beginnen een persoonlijke vraag: Hoe is uw persoonlijke veiligheidsgevoel in Duitsland, vooral in de hoofdstad Berlijn? Wat zeggen uw collega´s van “HaOlam”, uw familieleden en uw vrienden?


Ik ben iets meer dan 13 jaar geleden naar Berlijn verhuisd – en de situatie is continu verslechterd. Dat kun je objectief aantonen aan de hand van toenemende antisemitische incidenten en overvallen, dat merk ik echter ook aan mijn intuïtieve, uiteraard subjectieve gedragsveranderingen. Ik let er bijvoorbeeld al op dat, wanneer ik mijn woning verlaat, mijn halsketting met de Davidsster onder mijn T-shirt zit en niet per ongeluk zichtbaar over het T-shirt. Je hoeft echter ook alleen maar in de openbare scholen te kijken, waarin joodse kinderen steeds vaker het doelwit van gepest en lichamelijke overvallen worden, of naar het steeds ongeremder optredende antisemitisme op straat.

Wanneer voor de Brandenburger Tor Davidssterren in brand gestoken worden of er honderden radicale islamieten over de Kurfüstendamm marcheren, die “Hamas, Hamas – Joden in het gas!” scanderen of “Jood, Jood, jij laf varken, kom naar buiten en vecht alleen” – dan zijn dat de er meest duidelijke voorbeelden van hoe het klimaat in deze stad veranderd is.

Tegelijkertijd zien we op dit moment ook hoe het antisemitisme, gecamoufleerd als “Israël-kritiek”, opnieuw als amalgaam tussen radicale islamieten, neonazi´s en links-extremisten werkt.

De manier van omgaan met deze ontwikkeling door onze in Duitsland wonende medewerkers is verschillend – het komt erop aan of men in op het platteland of in grote steden zoals Keulen, Hamburg of Berlijn woont. Van twee medewerkers weet ik dat zij hun mezoeza´s van hun deur hebben verwijderd, zodat het niet meteen duidelijk is dat zij Joden zijn.

Heel actueel: Hoe staat u tegenover de beslissing van president Donald Trump om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen en zodoende de stad als hoofdstad van Israël te erkennen? Rationeel, of een onnodige provocatie van de Mohammedanen?

Eerlijk gezegd vind ik de opwinding gewoon hypocriet. Ten eerste heeft president Trump deze beslissing helemaal niet genomen. De beslissing om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen, werd vele jaren geleden door het Amerikaanse parlement met de stemmen van de Republikeinen en de Democraten genomen. De Amerikaanse presidenten hebben daarna alleen maar de invoering van de beslissing per decreet met steeds 6 maanden uitgesteld. President Trump heeft dit uitstel niet meer verlengd – overigens heeft hij daarmee vast en zeker voor veel politici iets ongebruikelijks gedaan: hij doet na de verkiezingen alleen maar datgene wat hij voor de verkiezingen aan zijn kiezers beloofd heeft.

De verplaatsing van de ambassade naar Jeruzalem is de erkenning van de realiteit en van het recht van iedere soevereine staat om zelf zijn hoofdstad te bepalen.

Overigens: alleen de omstandigheid dat Jeruzalem de ondeelbare hoofdstad van Israël is, garandeert alle religies – Joden, moslims, christenen – de ongehinderde en vrije uitoefening van hun religie evenals de vrije toegang tot de heilige plaatsen. Bovendien is president Trump ook op dit punt een trendsetter: steeds meer landen volgen het voorbeeld van de VS en erkennen ook officieel de realiteit – en kondigen de verplaatsing van hun ambassades naar Jeruzalem aan.

Overigens vraag ik me ook bij deze actuele aanleiding af: is het nog nooit iemand opgevallen dat Arabische inwoners van de zogenaamde “Palestijnse autonome gebieden” niet alleen maar naar Israël gaan om te werken, maar ook naar Israël vluchten en daar wonen – maar dat geen enkele Arabische bewoner van Israël op het idee komt om naar de zogenaamde “Palestijnse autonome gebieden” te vertrekken?

In 2014 brulden Arabieren voor de Brandenburger Tor “Joden in het gas!”; onlangs werden op dezelfde plek als reactie op Trump´s beslissing zelfgemaakte vlaggen met de Davidsster door Mohammedanen in brand gestoken. Onlangs stond een blijkbaar nationaalsocialistische oudere man voor het restaurant Feinberg´s in Berlin-Schöneberg de eigenaar uit te schelden. Het linkse antisemitisme, gecamoufleerd als Israël-kritiek, is er legio. Welk soort antisemitisme in Duitsland baart u op dit moment het meest zorgen? Het islamitische, het rechtse, of het linkse?

Hier kan geen sprake zijn van relativisme: om te zien waartoe het nationaalsocialistisch antisemitisme in staat is, hoef je alleen maar in een geschiedenisboek te kijken, of te praten met overlevenden van de Holocaust, of een gedenkplaats te bezoeken en je er ermee bezig te houden wat deze in de geschiedenis van de mensheid unieke misdaad betekent.

Tot de realiteit behoort ook, dat er, zoals Israëlische onderzoekers nu konden bewijzen, meer dan 600.000 moslims vrijwillig in Hitler´s legers dienden – het meest bekend is de SS-divisie “Handschar” en de rol van de zogenaamde “grootmoefti” van Jeruzalem, Al-Husseini, die een persoonlijke vriend van Hitler was.

Tot de realiteit behoort echter ook het steeds agressievere antisemitisme van radicale islamieten – u heeft immers al enkele schokkende voorbeelden van deze ontwikkeling genoemd. Kun je dit alles strik van elkaar scheiden?

Bij de antisemitische “Al-Quds-mars”, die ieder jaar op de Kurfürstendamm in Berlijn plaatsvindt, marcheren niet alleen de uit heel Duitsland komende aanhangers van het Iraanse “islamisten”-regime.

Ook links-extremisten en neonazi´s werden al – eendrachtig – als deelnemers gesignaleerd. Desondanks zie ik in werkelijkheid – gebaseerd op eigen ervaringen, ervaringsberichten en de cijfers van bijvoorbeeld de binnenlandse veiligheidsdienst – een toenemende, op dit moment grotere bedreiging door het radicaalislamitische antisemitisme. Zoals zoveel vrijheidsrechten en principes aangaande de civilisatie van deze kant steeds erger bedreigd worden – ik denk aan het toenemende geweld tegen homoseksuelen en transseksuelen – aan het steeds vaker optredende verdringen van vrouwen uit de openbare ruimte, enz.

Een in opdracht van het AJC uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek kwam bovendien tot de volgende conclusie, waaraan ook in kranten zoals “Die Welt” aandacht werd besteed:

“Een fundamenteel negatief beeld van Israël en het in twijfel trekken van het bestaansrecht van de joodse staat is voor bijna alle geënquêteerden vanzelfsprekend. Bovendien kwam bij de interviews openlijke vijandigheid tegenover Israël en de Joden tot uitdrukking. Wat dat betreft lieten gevluchte koerden en niet-moslims zich duidelijk positiever uit...”

Zoals gezegd, helemaal nieuw is dat allemaal niet. In dit verband mag ik er ook nog aan herinneren: de leden van de neonazistische terreurgroep “Wehrsportgruppe Hoffmann” (verantwoordelijk voor de bomaanslag op het Oktoberfest in München in 1980 en voor de moord op een joods uitgeversechtpaar in de buurt van Neurenberg korte tijd daarna) werden door de Arabische terreurorganisatie PLO in haar trainingskampen in Libanon opgeleid.

De antisemitische overval op het restaurant Feinberg´s in Berlin-Schöneberg is weer van een andere kwaliteit: daar was geen antisemitische demonstratie van antisemieten, waar je er dus op kunt rekenen antisemitische uitvallen en overvallen mee te maken. De aanvallen kwamen onverwacht.

Daar staat de eigenaar – overigens een persoonlijke vriend van me – voor zijn zaak en rookt samen met zijn vriendin een sigaret en drinken een kop koffie. Zogezegd een kleine pauze. En dan komt er één persoon langs, ziet in de etalage de chanoeka-verlichting, en wordt zich er blijkbaar van bewust dat hij langs een joods restaurant loopt. Volledig zonder enige waarschuwing vooraf begint hij de twee uit te schelden, te bedreigen, hij spuugt, heeft het over gaskamers. De erbij geroepen politieagenten, die toevallig voorbijreden, moeten hem dan zelfs in de boeien slaan, omdat de man in zijn razernij eveneens dreigt handtastelijk te worden.

Wie de video heeft gezien, weet hoe kras dit incident was – helemaal “spontaan” door iemand aan wie je niet per se kon zien, een brave, gehoorzame burger. Dat toont aan: het kan altijd en overal uitbreken.

In een artikel op “HaOlam.de” laat u doorklinken dat Israël en Joden steeds minder populair worden in de wereld. Dat zou op grond van het miljarden kostende lobbywerk van radicale islamieten in internationale organisaties zoals de UNESCO (waar Trump zojuist uittrad) wel eens kunnen kloppen. Wat kan men tegen deze gekweekte haat doen?

Welnu, de VS geven het goede en praktische voorbeeld. Na de antisemitische Jeruzalem-resolutie van de Algemene Vergadering van de VN – ingediend door Turkije en Jemen, ondersteund o.a. door de Bondsrepubliek Duitsland – verklaarden de VS dat zij hun bijdragen alleen al voor de operatieve begroting van de VN in het begrotingsjaar 2018/2019 met bijna $ 300 miljoen zullen verminderen. Waarschijnlijk zijn er nog meer kortingen op financiële bijdragen aan de VN in voorbereiding, en de VN-ambassadrice van de VS, Nikki Haley, heeft heel duidelijk gemaakt consequenties te trekken met betrekking tot die landen zal trekken die instemden met de antisemitische resolutie.

President Trump mag wellicht, als je de berichten in de media gelooft, onbehouwen en niet heel fijntjes in zijn wijze van uitdrukken zijn – maar de Amerikanen hebben hem er ook niet voor gekozen om de Nobelprijs voor goed gedrag te krijgen.

Hij lijkt echter niet met zich te laten sollen en hij lijkt geen slappeling te zijn. Het is gewoon grotesk om te denken dat men van de VS weliswaar jaarlijks miljarden subsidies zou kunnen krijgen, en hen daarna als dank in het gezicht te spugen.

Behalve de miljarden, die via VN-kanalen in antisemitische propaganda en demoniserende campagnes tegen Israël stromen, komen daar sinds de rampzalige atoomdeal met de Islamitische Republiek Iran nog eens miljarden uit Teheran bij. Er bestaat nu een quasi complete filmindustrie – genaamd Pallywood – alleen maar om aan de lopende band “Fake News” te produceren en te verbreiden.

Het wordt tijd om eindelijk de geldkraan van de extremisten dicht te draaien en hen niet, vooral vanuit Europa, regelrecht te pamperen en te vertroetelen.

Hoe ziet u de toekomst van het christelijk-joodse Westen? Wat zal het effect van het zeer hoge geboortecijfer van de mohammedanen in West-Europa en Israël zijn? Zullen Europa en Israël christelijk-atheïstisch en joods bepalend blijven?

Daarop kun je geen algemeen antwoord geven. Met betrekking tot Israël: er bestaat enerzijds een goede ontwikkeling van het joodse bevolkingsaantal, wat immers ook zichtbaar wordt in de voortdurende bouw van woningen.

Bovendien bezit een toenemend aantal jonge Arabische Israëli´s een positieve instelling tegenover de joodse staat. Ze zien immers dat ze in Israël alle kansen hebben – een eersteklas opleiding, vrije toegang tot een succesvol leven, individuele vrijheidsrechten, een goed sociaal leven en Arabische Israëli´s hebben uiteraard dezelfde burgerrechten als alle andere staatsburgers ook. En dan valt het gewoon op wanneer de zogenaamde “Verenigde Arabische Lijst” bij de parlementsverkiezingen slechts 13 van de 120 zetels kon winnen – en ze volgens alle peilingen bij de volgende verkiezingen aanzienlijke verliezen zal lijden.

Overigens, wat veel mensen ook niet weten of niet willen zien: in Israël geldt de algemene dienstplicht – mannen dienen 3 jaar, vrouwen 2 jaar – alleen voor joodse staatsburgers. Maar het aantal vrijwilligers van de Druzen, de Bedoeïen en de Arabieren dat in de Israëlische defensiestrijdkrachten (Zahal) dient, neemt constant toe. Omdat zij zich met Israël identificeren en bereid zijn deze staat, die hun thuis is en hen een goed leven mogelijk maakt, ook met de wapens in de hand te verdedigen. Ik heb zelf jonge Arabische Israëli´s gezien, die trots en met tranen in hun ogen het Israëlische nationale volkslied zingen.

In Europa daarentegen is de situatie anders. Niet alleen, omdat hier volledig ongecontroleerd massa´s mensen konden immigreren, van wie niemand weet wie ze zijn, waar ze vandaan komen en wat ze eigenlijk van plan zijn.

Daarbij komt deze chronische lust om door de knieën te gaan en te capituleren. Veel problemen zouden niet bestaan wanneer men helder en duidelijk zijn eigen fundamentele waarden en principes zou verdedigen. Wanneer men duidelijk maakt: wie hier is of hier naartoe komt, moet onze regels accepteren:

Het geweldsmonopolie van de democratische rechtsstaat, de gelijkberechtiging van man en vrouw, het respect voor andere religies, de erkenning van ons lidmaatschap in de westerse waardegemeenschap, de bijzondere relatie tegenover Israël en ook tegenover de VS, de leidende macht van de vrije wereld.

Maar nu even eerlijk: Waarom zou iemand onze waarden accepteren, waarvan wij zelf vinden dat die het niet waard zijn om verdedigd te worden?

Bron: https://philosophia-perennis.com

Interview: A.R. Göhring

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/07 ... semitisme/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 15153
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor King George » Ma Jan 15, 2018 5:10 pm

  De blindheid voor Arabisch antisemitisme

  Posted on 27 augustus 2017 19:55 door Jan Gajentaan

  Afbeelding

  Het benoemen van islamitisch antisemitisme – dat net als christelijk antisemitisme eeuwenoud is – is nog steeds not done in policor Europa. De leidende gedachte van veel politiek-correcte geesten is nog steeds dat wij, “witte mensen”, de erfzonde dragen van kolonialisme en Holocaust. De enige manier om ons daarvan te bevrijden is Europa openstellen voor miljoenen islamitische migranten. Wie op de keerzijde daarvan probeert te duiden wordt uitgemaakt voor neonazi, of op zijn best iemand die de neonazi’s dienstig is.

  Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van video Memri TV

  Kronkelredenering
  Een fraai staaltje van dit type kronkelredenering zagen we onlangs voorbij komen in een column van Arnon Grunberg over Esther Voet. Grunberg, die ooit aardige boeken schreef, is sinds lang verdwaald in een politiek-correct bos waarin islamitische aanslagen als bedrijfsongevalletjes worden gezien. Arnon haalde dan ook hard uit naar NIW-hoofdredactrice Esther Voet, die in een dubbelinterview met Natascha van Weezel had gezegd: “Met het agressieve antisemitisme van allochtonen verdwijnt ook bij de autochtone Nederlander de schaamte”.

  Afbeelding

  Grunberg reageerde als door een wesp gestoken. Want de opvatting dat antisemitisme vaker voorkomt bij allochtonen (aangetoond in diverse onderzoeken van prof. Ruud Koopmans) dient volgens Arnon als excuus in de haatcampagne van extreem-rechts. Op Twitter deed hij het nog even dunnetjes over en betichtte Esther Voet ervan “frases van neo-nazi’s” over te nemen.

  Verdraaiing
  Dit is natuurlijk een bizarre wijze van redeneren. Omdat de neonazi’s iets wel of niet beweren – ik heb ze op dit punt trouwens niet gehoord omdat ze niet geneigd zijn het op te nemen voor de Joodse bevolking – zouden we de historische werkelijkheid moeten verdraaien? Die werkelijkheid is natuurlijk dat het Arabisch antisemitisme eeuwenoud is en direct terugvoert op de figuur Mohammed, die volgens de Hadith en de Sira een Joodse stam vermoordde.


Lees verder
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31375
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Za Jan 20, 2018 10:42 pm

Europa 2018: Probleemgevallen voor Israël en de Joden

Geplaatst op 20 januari 2018

Afbeelding

Om in 2018 de ontwikkelingen te volgen, is het behulpzaam een gedeeltelijke inventaris over een serie belangrijke problemen voor Israël en de Joden in West-Europese landen en de Europese Unie uit te voeren.

Een beslissend probleem blijft de wijdverbreide demonisering van Israël. Peilingen in negen landen vertellen ons iets over het hoge percentage van hun bevolking, dat met uitspraken zoals “Wat de staat Israël tegenwoordig de Palestijnen aandoet, is in principe niets anders als hetgeen de nazi´s in het Derde Rijk met de Joden deden” en “Israël voert een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen”. Statistieken tonen aan dat in deze landen minstens 38% van de bevolking het met zulke uitspraken eens is. In Polen is dit percentage met 63% het hoogst.

Deze “gevoelens” van Europese burgers zeggen ons niets over Israël en zijn handelen. Ze wijzen echter op extreem anti-Israëlische eenzijdigheid in een serie landen. Wat betreft Duitsland bestaan er zeven peilingen over deze opvattingen, die werden gehouden van 2004 tot 2015. De laatste, uit 2015, stelde vast dat 41% van de Duitsers van Israël vindt dat het zich gedraagt zoals de nazi´s.

Op een continent, waarop nazi-Duitsland zoveel collaborateurs in de door hem bezette landen had, heeft de Israëlische regering het volste recht om de regeringen ter verantwoording te roepen, omdat het land gedemoniseerd wordt.

Het antisemitisme schijnt zich in meerdere EU-landen uit te breiden. Velen in het Europees establishment hebben pogingen ondernomen om informatie te onderdrukken of om te vermijden de belangrijke rol van de moslims bij agressie en het aanwakkeren van haat tegen Joden en Israël te noemen. Dat heeft voor een vertraging gezorgd dat dit belangrijke aspect van het antisemitisme energiek openbaar werd gemaakt.

Inmiddels bestaan er vele gedetailleerde onderzoeken, die aantonen dat antisemitisme bij islamitische immigranten en hun nakomelingen veel vaker voorkomt dan bij de oorspronkelijke bevolking. Alle in West-Europa in deze eeuw gedode Joden werden door moslims vermoord.

Een in september 2017 in Groot-Brittannië gepubliceerd onderzoek stelde vast dat 12,6% van de moslims er sterke antisemitische opvattingen op nahouden. Daarentegen vertegenwoordigt slechts 3,65 van de algemene bevolking zulke opvattingen. Hetzelfde onderzoek kwam erachter dat 34,7% van de moslims in Groot-Brittannië sterke anti-Israëlische overtuigingen heeft; in de algemene bevolking is dit 9%.

Onderzoek onder de nieuwste vluchtelingen uit Syrië en Irak in Duitsland duidt op veel sterkere antisemitische en anti-Israëlische gevoelens dan in de lokale bevolking. De extra, ongefilterde toestroom van moslims naar Europa betekent dat er nog meer antisemieten geïmporteerd worden.
De Europese Unie heeft enkele anti-Israëlische maatregelen genomen, die volgens de definitie van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) antisemitisch zijn. Bovendien drukken uitlatingen van de EU over gebeurtenissen in het Palestijns-Israëlische conflict vaak anti-Israëlische eenzijdigheid uit. Je zou tot de conclusie kunnen komen dat hoe zwakker de EU is, des te beter is dat voor Israël.

De algemene maatschappelijke situatie in Duitsland is in de loop van twee jaar als gevolg van de onverantwoordelijke welkomstpolitiek voor vluchtelingen van bondskanselier Angela Merkel veel slechter geworden. Bij de verkiezingen in september 2017 behaalden de beide grote partijen – de christendemocraten (CDU) en de sociaaldemocraten (SPD) – hun slechtste verkiezingsresultaten sinds 1949.

Bij deze verkiezingen is de rechtsgerichte anti-islampartij AfD de op twee na grootste partij in Duitsland geworden. Ze heeft geen constructief programma en haar leiding beweegt zich in toenemende mate richting rechts-extremisme. [vertaler: mening van de schrijver, niet van de vertaler!]. Zowel voor Israël als de joden zijn er in Duitsland veel dingen waarover ze zich wat betreft Duitsland 2018 zorgen moeten maken dan dat in 2015 het geval was.

In de Britse Labour Party heeft een explosie aan antisemitische uitlatingen plaatsgevonden. Het kan niet uitgesloten worden dat de conservatieve regering van het land in 2018 op grond van problemen met de Brexit-onderhandelingen ten val zal komen. Labour-leider Jeremy Corbyn, die antisemitische gemakkelijker maakt en Hezbollah en Hamas zijn vrienden noemde, zou de volgende verkiezingen wel degelijk kunnen winnen.

De situatie van de Joden in Frankrijk zou je “negatief stabiel” kunnen noemen. Twee kandidaten van de presidentsverkiezingen van 2017, de rechts-extreme Marine Le Pen en de linkse extremist Jean-Luc Melenchon, kregen samen 40% van de stemmen. Beide betwisten dat Frankrijk de verantwoording draagt voor de extreem antisemitische misdaden die de Vichy-regering in haar tijd beging. Dat is een grote stap terug, omdat de huidige Franse president Emmanuel Macron en zijn drie voorgangers deze verantwoording hebben toegegeven.

Rechts-extreme partijen zijn in de nieuwe eeuw in een hele serie Europese landen belangrijker geworden. Islamitisch terrorisme maakt hen groter. Diegenen in deze partijen die aan regeringen willen deelnemen, zijn normaal gesproken iets gematigder dan de daadwerkelijke opvattingen van de partij. Zo´n instelling heeft eind 2017 de toetreding van de rechtse FPÖ tot de Oostenrijkse regering mogelijk gemaakt.

Zweden blijft een probleemland, zowel voor zijn Joden als voor Israël. Een van de belangrijkste antisemitische voorvallen in Europa in het jaar 2017 vond plaats in Göteborg, de op één na grootste stad van het land. Er vond een bomaanslag plaats op zijn synagoge, terwijl hierin een jeugdbijeenkomst plaatsvond. Andere bomaanslagen vonden plaats in Malmö, de op twee na grootste stad van het land. Deze wordt vaak de hoofdstad van het Europees antisemitisme genoemd. De meeste daders zijn moslims. Na de aanslag in Göteborg zag de Zweedse minister-president Stefan Löfven zich genoodzaakt, gedwongen door de omstandigheden, om antisemitisme te veroordelen. Hij duidde zelfs aan dat immigranten daarbij een rol spelen.

De situatie in Nederland is, wat betreft Israël en antisemitisme, in de regel minder erg dan in de meeste hierboven genoemde landen. Maar in 2017 is nog duidelijker geworden dan in het verleden dat de politie en Justitie in de omgang met antisemitische voorvallen functie-gestoord zijn.

In Zwitserland staan de joodse gemeenschappen tegenover een bijzonder probleem. De autoriteiten hebben vastgesteld dat joodse instellingen het doelwit van terreur zijn. Desondanks wijzen ze het af om voor de veiligheid van synagogen en joodse instellingen te betalen. Omdat de autoriteiten zo´n veiligheid wel beschikbaar stellen voor niet-joodse doelwitten, weerspiegelt dit een discriminerende politiek.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/20 ... -de-joden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31375
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 26, 2018 12:48 am

Islamitisch antisemitisme in Groot-Brittannië

Geplaatst op 25 januari 2018

Afbeelding

In het Verenigd Koninkrijk zijn antisemitische en anti-Israëlische opvattingen bij moslims twee- tot viermaal zo sterk verbreid als in de hele bevolking. Dat is een van de belangrijkste conclusies van een actueel onderzoek met de titel “Antisemitism in Contemporary Great Britain, a Studt of Attitudes Toward Jews and Israel”. Het onderzoek werd gepubliceerd door het Institute for Jewish Policy Research (JPR) en de Community Security Trust (CST). De auteur is L. Daniel Staetsky.

De uitgevers beweren dat dit de grootste en meest gedetailleerde peiling over opvattingen tegenover Joden en Israël is die ooit in Groot-Brittannië werd uitgevoerd. Ook al bestaat er veel meer kennis over anti-Israëlische en antisemitische opvattingen, we kunnen daarvan hier slechts een deel aanspreken.

Wanneer men zich op de opvattingen van de islamitische bevolking van het Verenigd Koninkrijk tegenover Israël en de Joden concentreert, dan laten de antwoorden op de verschillende vragen zien dat moslims steeds negatiever zijn ingesteld tegenover Israël en/of de Joden dan de totale bevolking. Bijvoorbeeld 13% van de hele bevolking was het eens met de stelling dat “Joden denken iets beters te zijn dan andere mensen”. Bij moslims bedroeg dit percentage 28%. Het onderzoek behandelt bovendien de antwoorden van religieuze moslims apart, wat in andere peilingen anders niet vaak wordt gedaan. Bij hen bedraagt het percentage 32%.

De vraag “Worden Joden op kosten van anderen rijk?” werd door 12% van de hele bevolking bevestigd en door 27% van de moslims. Bij religieuze moslims bedraagt dit percentage 33%. Wat betreft “Joden hebben in Groot-Brittannië teveel macht” is 8% van de hele bevolking het hiermee eens, 27% van alle moslims en 32% van de religieuze moslims. Met de stelling “Joden buiten de Holocaust slachtofferstatus uit voor hun eigen doeleinden” was 10% van de hele bevolking het eens en 25% van de moslims. Bij religieuze moslims is dit percentage opnieuw groter; het bedraagt 29%.

Met de uitspraak “De belangen van de Joden in Groot-Brittannië verschillen sterk van de rest [van de bevolking]” stemde 12% van de hele bevolking in en 22% van de moslims. Bij religieuze moslims is dit percentage 28%. 3% van de hele bevolking vindt dat de Holocaust wordt overdreven; bij de moslims is dit 14% en bij de religieuze moslims 18%.

Toen de opinieonderzoekers vroegen of de “Holocaust een sprookje” zou zijn, werd dot door 2% van de hele bevolking beaamt, door 8% van de moslims en door 10% van de religieuze moslims. Eén vraag werd alleen aan moslims gesteld: “Joden werden vervloekt of afgewezen, omdat zij niet in Allah geloven.” 11% van de moslims en 15% van de religieuze moslims bevestigden dit.

Wat betreft positieve meningen over Joden blijven de moslims achter bij de hele bevolking. 78% van de hele bevolking vindt dat een “Britse Jood net zo is als iedere andere Brit”. Dat vindt 61% van de moslims en 59% van de religieuze moslims.

Op de vraag of “Britse Joden een positieve bijdrage aan de Britse samenleving leveren”, vindt 61% van de hele bevolking dit, echter maar 37% van de moslims. Bij religieuze moslims ligt het percentage nog lager met 34%.

De conclusie is duidelijk: men kan zeer weinig ondernemen betreffende de meningen van de eigen burgers, maar men zou op verschillende manieren diegenen hebben kunnen controleren die het land zijn binnengekomen. Men zou echter niet alle moslims van een stempel moeten voorzien. Het is een feit dat men bij de moslims geen enkele keer, zelfs niet bij religieuze moslims, een meerderheid vindt voor de antisemitische uitspraken.

Ook aan Britse christenen stelden de opinieonderzoekers gelijksoortige vragen als aan de hele bevolking. Ze stelden vast dat negatieve meningen over Joden bij christenen zelden die van de hele bevolking duidelijk overstijgen. Wat betreft de uitlating dat Joden de slachtofferrol in de Holocaust voor eigen doeleinden zouden misbruiken, is deze mening bij christenen minder sterk verbreid. Wat betreft de beide positieve vragen hebben christenen een positievere kijk op “Een Britse Jood is net zo Brits als iedere andere Brit” en “Britse Joden leveren een positieve bijdrage aan de Britse samenleving”.

Het onderzoek beweert dat 4,5% van de huidige bevolking van Groot-Brittannië islamitisch is. Een groot gedeelte daarvan zijn geïmporteerde antisemieten. Er werd vastgesteld dat er – over het algemeen – een sterke correlatie bestaat tussen antisemitische en anti-Israëlische opvattingen. Bij moslims, die het eens waren met zeven van de negen vragen met antisemitische opvattingen, had 87% ook anti-Israëlische opvattingen.

Het project kwam bovendien tot de conclusie dat niet-religieuze moslims onder alle moslims de groep zijn bij wie het ´t minst waarschijnlijk is dat zij er antisemitische of anti-Israëlische opvattingen op nahouden. De percentages onder hen komen dichter in de buurt van die van de hele bevolking, ook al liggen ze altijd nog boven het gemiddelde.

Er bestaat nog een andere kwantitatieve bron die laat zien dat antisemitisme bij moslims meer verbreid is dan in de hele bevolking. Als je naar de vele antisemitische belasteringen kijkt, die in de Britse Labour Party aan het licht gekomen zijn, dan zie je dat het aandeel islamitische daders buitengewoon hoog is.

Een tweede observatie bestaat erin dat enkele belasteringen door moslims van de Labour Party tot de meest extreme überhaupt behoren. De voormalige burgemeester van Blackburn, Salim Mulla, beweerde dat Israël achter ISIS zou zitten en voegde er aan toe: “Zionistische Joden zijn een schande voor de mensheid”.

De parlementariër van Labour, Naz Shah, suggereerde dat Israël naar de Verenigde Staten verplaatst zou moeten worden. Later verontschuldigde zij zich. Voordat ze dat deed, werd ze door Rupa Huq, een andere parlementariër van Labour, op de BBC verdedigd.

Shah had het gemeenteraadslid van Labour, Mohammed Shabbir, uit Bradford in dienst, die beweerd zou hebben dat Russisch-orthodoxe Joden betrokken zouden zijn bij de sekshandel met vrouwen. Hij plaatste bovendien op Twitter een bericht over de “Palestijnse Holocaust” in de Gazastrook. Andere islamitische vertegenwoordigers van Labour verklaarden dat ze zouden hopen dat Iran atoomwapens zou inzetten om “Israël van de landkaart te vegen” of “Israël gedraagt zich net zoals de nazi´s” en “zonder mijn held Hitler zouden de Joden Palestina jaren gelden al hebben weggewist; het spijt me, maar zo is nu eenmaal”.

Er worden steeds meer antisemitische islamitische vertegenwoordigers van de Labour Party bekend. Een van de nieuwste gevallen is Nasreen Khan. Daarop liet de partij haar als mogelijke kandidate voor een zetel in de gemeenteraad van Bradford vallen. Onder haar tweets uit het verleden bevond zich deze: “Wat hebben de joden in deze wereld eigenlijk voor goeds gedaan?” Later verontschuldigde zij zich.

Toen ik meer dan anderhalf jaar geleden de aandacht vestigde op de buitensporig grote en extreme rol van moslims bij anti-Israëlische en antisemitische hetze in de Labour Party, had het thema geen wezenlijke aandacht in de Britse pers opgewekt. Dat is niet veranderd. Het past bij het wegkijken van de media bij anti-Israëlische en antisemitische opvattingen van moslims. De ervaring elders laat zien dat men de publicatie van deze bewijzen kan uitstellen, maar niet volledig kan onderdrukken. Temeer wanneer, ook al is het niet de meerderheid van de moslims, het aanwakkeren van haat door moslims een groot aandeel heeft.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/25 ... rittannie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31375
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 26, 2018 5:36 pm

Groeiend antisemitisme in Duitsland volstrekt onbespreekbaar

Sietske Bergsma, 26-01-2018

Afbeelding

'Het is explicieter, agressiever en wijdverbreid geworden - en met educatie willen we niet opdringerig voorlichten zonder stereotypen te reproduceren'

Woensdag kwamen in Berlijn historicus en directeur van het herdenkingsmuseum Sachsenhausen, Günter Morsch, voorzitter van voorlichtingsinstituut ‘Kiga’, Dervis Hizarci, en directeur van Human Rights Watch, Wenzel Michalski bijeen om te spreken over de zorgwekkende groei van het antisemitisme in Duitsland.

‘Eindelijk staat het weer op de agenda, jarenlang is het verzwegen,’ begint Morsch. Hij vertelt over het belang van musea als Sachsenhausen. ‘Deze plekken moeten open leeromgevingen zijn. Er komen nu heel veel mensen naar ons, van over de hele wereld.’ Morsch wil interesse wekken bij jongeren. Het gaat hem er niet om ‘dat het nationaal-socialisme van 1933-1945 duurde, dat is secundair’, het gaat hem erom dat mensen de geschiedenis als onderdeel van hun leven gaan zien.

Jongeren de feiten niet opdringen
Hij herhaalt een aantal keer op allerlei manieren: dat niemand de feiten opgedrongen mag krijgen, dat het bezoek geen verplichting mag zijn, maar dat ‘we moeten proberen methoden aan te wenden zodat mensen zelf leren’. Niet ‘top-down’, maar zoeken naar interpretatie.

Hoor ik dit goed? Hoe wil je de hardste feiten uit de geschiedenis: de barakken, de treinsporen, de doelmatige uitroeiing van miljoenen joden ‘interpreteren’? Dan spreekt Michalski, zelf jood, die op een vraag uit de zaal over de omvang van het probleem zegt: We hebben het probleem niet precies onderzocht, maar ik weet uit gesprekken met anderen en persoonlijke ervaringen dat het antisemitisme in Duitsland steeds meer onderdeel van het alledaagse leven is geworden. Kwantitatief weet hij het dus niet, maar het wordt ‘presenter’ en daarmee ‘erger’.

Provoceren omdat je joods bent
Hij vertelt dat zijn zoon is aangevallen op school, en dat niemand iets ondernam. Uit de context van zijn verhaal blijkt dat het om Turkse of Marokkaanse daders ging. Terwijl zijn zoon drie maanden thuis zat kwam er ‘geen officiële beschuldiging jegens de daders maar de school ontkende de aanval niet’. Hij is daar nog boos over. ‘Ook de Duitse ouders, dus niet de Turkse of Marokkaanse Duitsers, maar de christelijke Duitsers, hebben een open brief geschreven naar de school – dat wij de goede naam van de school hadden geschaad. Mijn zoon werd ook gevraagd in een andere klas te gaan omdat hij zou provoceren – omdat hij jood is.’

Dan stelt de Turks-Duitse Dervis Hizarci van ‘Kiga’ (een organisatie die, als je de website bekijkt, ook weer vooral om ‘diversity’ politiek draait) zich voor. Hij zet zich met zijn NGO in om ‘jongeren te bereiken’. ‘We moeten antisemitisme niet verdringen en over het hoofd zien’. Discriminatie is een inbreuk op mensenrechten, zegt hij. ‘Maar we moeten niet te emotioneel reageren.’ Hij doelt daarbij vermoedelijk op wat Michalski net heeft verteld. Hij wil antisemitisme als een ‘maatschappijbreed fenomeen’ zien. Met andere woorden, iedereen is volgens Hizarci verantwoordelijk, zonder dat iemand verantwoordelijk is.

Geen discriminerende stereotypen reproduceren
Heel kort wordt het aangestipt: met de rol van moslims in het probleem van antisemitisme moeten we ‘zinvol’ omgaan, zegt Hizarci. ‘In de noodzakelijke strijd tegen antisemitisme moeten we ervoor waken geen andere discriminerende, problematische stereotypen te reproduceren.’ Hij zegt steeds: we moeten het ernst nemen, máár het mag niet leiden tot stigmatisering. Hoe je dan tot de kern van het probleem komt wordt niet duidelijk. Er worden wat vragen over gesteld, maar alle drie de heren blijven vaag. Jongeren direct aanspraken op hun gedrag is verboten.

De vaagheid die alles overstemd is opmerkelijk aangezien cijfers van het ‘Recherche- und Informationsstelle Antisemitismus Berlin’ (RIAS) toch duidelijk zijn. In 2016 werden daar 470 antisemitische voorvallen in Berlijn gemeld. Er waren in december de anti-Israel demonstraties in Berlijn waarbij ‘dood aan Israël’ werd geroepen en de antisemitische Al-Quds mars eerder in het jaar. Dat is uiteraard nog niet het hele probleem, maar doen alsof er niets concreets bekend is, voelt hier eerder als een vorm van verzwijgen in plaats van zorgvuldigheid. Michalski houdt het bij zijn eigen ervaringen, Morsch bij zijn heilzame museum en Hizarci bij de angst voor stigmatisering van moslims.

Vergelijkbaar ongemak
Het stelselmatige zwijgen terwijl er over gepraat lijkt te worden is een patroon. Vorig jaar zomer nog was er ophef over de documentaire ‘Auserwählt und ausgegrenzt – Der Hass auf Juden in Europa’, die staatszender ARD uiteindelijk niet wilde uitzenden, Bild online wel. Er volgden ongemakkelijke talkshows, waar de zenderbazen hun ‘moeilijke afweging’ mochten toelichten en anderen ter ondersteuning zeiden dat de documentairemakers niet objectief waren – allemaal uiteraard zonder te zeggen wát er dan niet objectief was of problematisch. Gevoelig lag vooral – bleek later – het naar buiten brengen van de financiering van antisemitische pro-Palestina bewegingen in het Midden-Oosten met Duits belastinggeld. Deze bijeenkomst was vergelijkbaar ongemakkelijk.

Probleem van opleiding
‘Veel hele gewone Duitsers, niet alleen uit extreem-rechtse hoek steken hun antisemitisme niet meer onder stoelen of banken,’ wordt er dus gezegd. Deze opmerking slaat echter dood in de grote stilte over het probleem van de islam – en inderdaad de jodenhaat bij rechts-extremisten.

Belangrijker dan concrete oorzaken aanwijzen lijkt het voor de experts vooral belangrijk het als een breed, onbestemd en structureel ‘probleem van opleiding’ – aldus Morsch – te zien. Een Zweedse journalist vraagt waarom het een kwestie van opleiding is: ‘Vroeger in Nazi-Duitsland waren heel hoog opgeleide mensen ook antisemitisch, en nu nog’, zegt ze. Morsch keert dan terug op zijn schreden: ‘Ja, dat is wel zo, maar het gaat mij om historische kennis, niet zozeer welk diploma je hebt’.

Dit zichtbaar gevoelige onderwerp bij de experts beweegt vooral rondom bepaalde aannames (het speelt onder ‘alle Duitsers’), borstklopperij (‘we hebben heel veel geïnvesteerd in monumenten en opleiding’) en vooral een totaal gebrek aan urgentie (‘we mogen moslims niet veroordelen, dat is niet zinvol’).

Michalski gaat een heel eind door het delen van zijn persoonlijke verhaal, maar wijst uiteindelijk ook nergens naar: ‘Ik heb het gevoel dat we het antisemitisme hebben begraven onder al onze musea, herdenkingsplaatsen en beelden, maar dat het niet weg is.’ Na deze bijeenkomst blijkt het graf behoorlijk diep te liggen – er is nog geen begin van een oplossing in zicht.

Afbeelding
N.b. De naambordjes van Michalski en Hizarci staan op de foto verkeerd, omdat ze van plek waren gewisseld.

http://politiek.tpo.nl/2018/01/26/groei ... preekbaar/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31375
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jan 28, 2018 10:50 pm

Polen en de waarheid

Geplaatst op 28 januari 2018

Afbeelding
Het vernietigingskamp Auschwitz in Polen.

Een wet, die door het Poolse parlement werd aangenomen, verbiedt Polen in verband met de Holocaust te noemen. Wie de concentratiekampen “Poolse kampen” noemt, kan veroordeeld worden tot een gevangenisstraf van tot drie jaar. In Israël werd de nieuwe wet, die uitgerekend op de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust (27-01-2018) werd aangenomen, scherp veroordeeld. De geschiedenis zou niet opnieuw geschreven kunnen worden, zei minister-president Benjamin Netanyahu. De plaatsvervangende Poolse ambassadeur werd uitgenodigd voor een gesprek.

In Israël berichten vandaag alle media over de nieuwe Poolse wet, die het verbiedt Polen verantwoordelijk te maken voor de Holocaust. De wet geldt ook voor buitenlanders. Het moment van de aanvaarding van de wet zou erbarmelijk zijn, staat er in een verklaring van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken. Echter, aldus verder in de verklaring, zou de wet inhoudelijk niet per se fout zijn. De concentratiekampen zouden geen Poolse kampen zijn geweest, maar Duitse. De Holocaust zou niet ontkend worden, ook zou niet gezegd worden dat er geen Polen waren die Joden vermoordden en dat het verboden zou zijn deze Polen te veroordelen. Desondanks zou het smakeloos zijn om uitgerekend op de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust zo´n wet aan te nemen.

Niet alleen minister-president Netanyahu had kritiek op de wet. Ook president Reuven Rivlin zei dat men de geschiedenis niet zou kunnen vervalsen. De waarheid zou niet verzwegen kunnen worden. Ook onder de Polen zouden er mensen zijn geweest die de nazi´s bij hun misdaden geholpen zouden hebben.

Het Israëlische dagblad “Jediot Achronot” publiceerde in haar editie van vandaag getuigenberichten van Holocaustoverlevenden over de misdaden van Poolse burgers tegenover de Joden. Zo zei een 92-jarige overlevende dat de Polen kunnen proberen de geschiedenis te herschrijven, maar dat hij zich aan alles zou herinneren. De krant riep de lezers ertoe op om onder de hashtag #PolandTruth berichten van getuigen uit die tijd, van overlevenden van de Holocaust over hun belevenissen in Polen op haar Facebook-pagina te publiceren.

De voorzitter van de partij “Jesh Atid”, Yair Lapid, zelf zoon van een Holocaust-overlevende, de voormalige journalist, Knesset-afgevaardigde en minister van Justitie Josef “Tommy” Lapid, had kritiek op de Poolse wet in een post op zijn Twitter-pagina.

Afbeelding

De Poolse ambassade in Israël was niet enthousiast over de woorden van Lapid en reageerde. Er ontwikkelde zich een regelrechte hevige woordenwisseling tussen beide partijen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Polen was voor de oorlog het centrum van het joodse leven in Europa. Daar is het orthodoxe Jodendom ontstaan, daar bevonden zich de grote en beroemde joodse religiescholen, daar heeft het grootste deel van het Jodendom geleefd, daar ontstond de moderne joodse literatuur.

Ook al kan Polen misschien niet verantwoordelijk gehouden worden voor de Holocaust en is het bij de concentratiekampen om Duitse kampen gegaan, toch is deze nieuwe wet problematisch. Hij wekt de indruk dat Polen zich zou terugtrekken uit zijn verantwoordelijkheid en zich nu als slachtoffer wil neerzetten. Er heeft in Polen een sterk antisemitisme bestaan en helaas bestaat dat nu ook weer. Er bestaan genoeg berichten van overlevenden over de deelname van Poolse burgers aan de misdaden tegen de Joden. Het verleden mag niet verzwegen worden. Natuurlijk waren er ook veel Polen die Joden geholpen hebben, zich bij hen hadden laten onderduiken en hen bij hun vlucht hielpen. Het grootste deel van de door Israël als “rechtvaardigen onder de volkeren” geëerde niet-Joodse mensen zijn afkomstig uit Polen. Beide, zowel de misdaden tegen de Joden als de heldendaden ter redding van Joden, die in Polen hebben plaatsgevonden, mogen niet vergeten worden.

Bron: www.israelheute.com

Door: Dov Eilon

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/28 ... -waarheid/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31375
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 03, 2018 12:11 am

Triest: aantal antisemitische incidenten Verenigd Koninkrijk blijft maar stijgen

Door Sybren F. de Jesus Madureira Porfírio, 1 februari 2018

Afbeelding
Foto: Een antisemitische haatbaard slaat even doodleuk de ruiten van een joods restaurant in Amsterdam in. Bron foto: screenshot video AT5

Antisemitisme is meer helemaal terug van weggeweest. In Nederland, Frankrijk, maar ook in het Verenigd Koninkrijk.

Het moge geen geheim zijn: waar Europa de eerste decennia na de Tweede Wereldoorlog eindelijk door leek te hebben dat jodenhaat echt niet kan, lijkt de rem die de herinneringen aan de Holocaust was slechts in zeer zwakke mate aanwezig te zijn. Antisemitisme ‘kan weer’, en is zeker in bepaalde islamistische kringen een favoriete hobby. Het gaat weer totaal de verkeerde kant op.

Maar geloof mij niet op mijn niet-zo-blauwe ogen. De cijfers liegen er namelijk niet om. Joodse organisaties in verschillende landen houden hier statistieken over bij: in Nederland valt die bedenkelijke taak aan het CIDI, en in het Verenigd Koninkrijk aan het Community Security Trust, of ‘CST’. Die organisatie heeft deze donderdag bekendgemaakt hoeveel antisemitische daden er dit jaar gemeld zijn, en dat aantal is dieptriest hoog: 1.382. Dat op zichzelf is al schokkend, maar nog walgelijker is het te zien dat dit wederom meer is dan vorig jaar. Er is al jaren een trend naar boven te zien:

Afbeelding

Nee, de stijging ten opzichte van 2016 is niet enorm te noemen, en zou ook kunnen worden toegeschreven aan een hogere bereidheid om incidenten te melden. Maar wat niet te ontkennen valt, is dat dit aantal sinds 2013 bijna verdrievoudigd is.

Maar is dat echt verrassend? Dit soort jodenhaat lijkt steeds meer geaccepteerd te worden in de Europese samenleving, vaak vermomd als ‘kritiek op Israël’ die zich dan gek genoeg vooral manifesteert in delicten tegen joden die helemaal niet het beleid van de staat Israël maken, of daar überhaupt wonen. En zolang we dat blijven accepteren en de types die dit soort haat propageren niet aanpakken, zal dit cijfer volgend jaar niet lager zijn.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/ ... r-stijgen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31375
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 04, 2018 9:33 pm

Spectaculaire camerabeelden leiden tot arrestatie na antisemitisch incident in Antwerpen

Zaterdag 3 Februari 2018Op zaterdagochtend omstreeks half negen, werden een ultraorthodoxe man en zijn zoontje bijna omvergereden door een zwarte Seat Ibiza terwijl ze op het voetpad aan het wandelen waren. Beelden van het spectaculair incident werden geregistreerd door recent geplaatste veiligheidscamera’s.

Het incident vond plaats aan de Isabellalei door een wagen die verder koers zette richting Belgiëlei.

Camerabeelden werden hierop bekeken en hielp de politie om de verdachte te identificeren. De dader in kwestie, volgens ooggetuigen een man van allochtone origine, werd nog dezelfde middag opgepakt. Hij blijft aangehouden en zal nog zondag voor een rechter komen voor poging tot doodslag.

Antisemitisch incident?
De meeste Joodse mensen klasseren dit incident als een anti-joods voorval aangezien de voetgangers duidelijk als joodse personen herkenbaar waren. Het valt echter af te wachten wat verder onderzoek zal uitwijzen.

Soldaten en camera’s
Mogelijk was de aanwezigheid van soldaten op de hoek van de straat reden voor de dader om op het laatste nippertje de voetgangers niet aan te rijden. De vader van de jongen rende de wagen achterna en alarmeerde de soldaten van het voorval.

Dit incident toont ook aan dat de recente investering in camera’s en gepantserde deuren voor de Joodse instellingen nuttig kunnen zijn in het bestrijden van antisemitisme.

http://joodsactueel.be/2018/02/03/spect ... antwerpen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31375
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Vr Feb 09, 2018 12:17 am

Richard Kemp: “Diegenen die Israël’s bestaansrecht ontkennen, zijn de nazi’s van vandaag.”

Geplaatst op 8 februari 2018

Afbeelding

Kolonel Richard Kemp heeft degenen die het bestaansrecht van Israël ontkennen, beschreven als ‘nazi’s van de 21ste eeuw’. In een korte clip omtrent de documentaire ‘Whose Land?’, die hijzelf presenteert, daagt het voormalige hoofd van de Britse strijdkrachten in Afghanistan ook uit waarom het recht van andere naties niet ter discussie wordt gesteld, behalve voor Israël, met beschrijvingen van vooroordelen als puur en simpel antisemitisme”.

Kolonel Kemp zei:

“De documentaire ‘Whose Land?’ Is niet bedoeld om het bestaansrecht van de staat Israël te rechtvaardigen. Ik vind zo’n argument afschuwelijk. Het is puur antisemitisme om het bestaansrecht van Israël in vraag te stellen. Dergelijke fundamentele vooroordelen mogen het niet waardig zijn door reactie of tegenstrijdig argument.

Hoe vaak komt het recht van Groot-Brittannië om te bestaan op losse schroeven te staan? Of de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, China, Rusland, India, Saoedi-Arabië, Iran, een ander land. Hoe vaak wordt over het bestaansrecht van een ander land dan Israël in vraag gesteld, betwist, gedebatteerd, besproken? Om dit te doen is uitzonderlijk. Uitzondering is enkel van toepassing op de Joodse staat. Het komt dus neer op puur en eenvoudig antisemitisme.

In nazi-Duitsland, werd het recht van Joden om bedrijven te bezitten, om eigendommen te bezitten, om vrij hun beroepen te kiezen, om naar school van hun keuze te gaan, om medische behandeling te ondergaan, om een normaal leven in de gemeenschap te leiden, geheel ontzegd.

Tegenwoordig eisen Israëls vijanden dat de Joodse staat wordt geïsoleerd, uitgesloten en verbannen uit de gemeenschap van naties. Deze mensen zijn de nazi’s van de 21ste eeuw. Hun argumenten mogen geen antwoord waardig zijn. Deze hedendaagse nazi’s zijn verantwoordelijk voor de grootste lastercampagne in de geschiedenis van de mensheid die valse verhalen verspreidt, die de geschiedenis vervalst en vervormt, leugens verspreidt, bespotten, afwijzen en verachten zonder reden en met één doel om de natiestaat van het Joodse volk, Israël, af te schaffen.

‘Whose Land?’ Is niet bedoeld om het recht van Israël om te bestaan te rechtvaardigen. In plaats daarvan vertelt het gewoon de waarheid – een waarheid die duidelijk, onbetwistbaar en ondubbelzinnig is. De waarheid, dat omwille van de menselijke beschaving en fatsoen, moet worden gehoord boven de groeiende kakofonie van degenen die roepen om de wereld tegen de Joodse staat te keren en wiens valse propaganda niet enkel de onschuldigen misleid en de hersenen spoelt, maar de onoplettende tevens aanzet tot geweld en haat.”


Voor meer informatie over ‘Whose Land?’ en hoe de video bestellen klik hier. De trailer van de documentaire kan je hier bekijken.

____________________________________________________________________________

Bronnen:

♦ naar een bericht “Colonel Kemp: Those that deny Israel’s right to exist are modern-day Nazis” van 6 februari 2018 op de site van Christians United for Israel – UK

Afbeelding

https://brabosh.com/2018/02/08/pqpct-gxy/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13290
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Feb 09, 2018 3:56 pm

Pilgrim schreef:
Spectaculaire camerabeelden leiden tot arrestatie na antisemitisch incident in Antwerpen

Zaterdag 3 Februari 2018Op zaterdagochtend omstreeks half negen, werden een ultraorthodoxe man en zijn zoontje bijna omvergereden door een zwarte Seat Ibiza terwijl ze op het voetpad aan het wandelen waren. Beelden van het spectaculair incident werden geregistreerd door recent geplaatste veiligheidscamera’s.

De meeste Joodse mensen klasseren dit incident als een anti-joods voorval aangezien de voetgangers duidelijk als joodse personen herkenbaar waren.

Als joodse mensen zo graag aangereden willen worden door anti-joodse elementen, moeten ze vooral zo doorgaan om als opvallende jood herkend te worden. Verstokte godsdienstwaanzin is hier debet aan en valt ook niet uit te leggen. Zelfs niet aan mensen die hier voor gestudeerd hebben. Gelukkig bood de joodse god, op het allerlaatste moment, uitstel van executie.

Als gelovige joden zich niet zo potsierlijk achterlijk eigengereid opstellen tegenover de rest van de wereld door zich uit te dossen met irritante eigenwijze natie-symbolen, zal hen net zoveel kans geboden worden om omver gereden te worden als 'gewone' niet godsdienstwaanzinnige mensen die in afwachting zijn van een of andere terroristische aanslag door de enige echte mislukte mensensoort, genoemd moslims. Moslims die in naam van hun 1400 jaar geleden overleden Arabische profeet Mohammed gerechtigd zijn zowel joden, christenen, moslims en atheïsten te doden, als het maar tot doel heeft Allah een dienst te bewijzen en hierdoor razendsnel in het hoerenparadijs van Allah, de knecht van de profeet, te belanden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31375
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 11, 2018 1:44 am

Het wijdverbreide antisemitisme in Groot-Brittannië

Geplaatst op 10 februari 2018

Afbeelding

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond hoe ver de antipathie tegen Israël en het anti-Israëlisme in een serie Europese landen verbreid is. De universiteit van Bielefeld publiceerde bijvoorbeeld in 2011 een in sterke mate gepubliceerd bericht over zeven EU-landen.

Een van de in dit bericht gestelde vragen luidde of de geënquêteerden het eens zijn met de uitspraak dat Israël een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen voert. De laagste percentages instemming waren er in Italië en Nederland met 38% respectievelijk 39%. De andere landen waren Hongarije met 41%, Groot-Brittannië met 42%, Duitsland met 48% en Portugal met 49%. In Polen waren het 63%.

Af en toe worden er gedetailleerde data over bijzondere vooroordelen tegen Israël vastgelegd. Dat is in een actueel bericht van L. Daniel Staetsky uit Groot-Brittannië het geval; zijn titel luidt: „Antisemitism in Contemporary Great Britain, a Study of Attitudes toward Jews and Israel”. Het onderzoek werd door het Institute for Jewish Policy Research (JPR) en de Community Security Trust (CST) gepubliceerd.

Aan de geënquêteerden werden twaalf uitspraken over Israël voorgelegd. De eerste vraag was of Israël het recht heeft om te bestaan. 62% was het eens met Israël´s bestaansrecht, 6 % betwistte dit. De overigen weigerden de vraag te beantwoorden of hadden geen mening. Dit resultaat lijkt op het eerste gezicht heel positief te zijn. Maar het betekent dat er in het Verenigd Koninkrijk een harde kern van drie miljoen antisemieten bestaat, die voor de vernietiging van Israël is. Die kan alleen met moorddadig geweld bereikt worden.

Een andere extreme uitkomst van het onderzoek was het antwoord op de vraag: “Pleegt Israël massamoord in Palestina?” 24% was het met deze uitspraak eens, 22% niet. Bij deze instemming gaat het echter niet om een mening, maar om feiten. Israël pleegt geen “massamoord” in Palestina. Diegenen die het met deze uitspraak eens zijn – wat 12 miljoen Britse burgers vertegenwoordigt – zijn of extreem misleide mensen of leugenaars. Hun instemming met deze uitspraak is er een indicatie voor in hoeverre de demonisering van Israël in Groot-Brittannië is voortgeschreden.

De geënquêteerden moesten zich er ook over uitspreken of ze het eens waren met een gelijksoortige valse uitspraak: “Israël probeert doelbewust de Palestijnse bevolking uit te roeien.” In dit geval was 23% het hiermee eens, 26% niet.

Het reusachtige aantal mensen dat het eens is met beide laatste uitspraken kan niet alleen met het aantal moslims (4,5%), linkse extremisten (3,6%) en rechtse extremisten (1,4%) in de Britse samenleving verklaard worden. Velen van hen moeten tot de Britse mainstream behoren.

Met de uitspraak “Israël is een Apartheidsstaat” was 14% het eens, 19% niet. Met de uitspraak “Israël heeft teveel controle in globale aangelegenheden” was 17% het eens, 30% niet. Meer dan acht miljoen Britse burgers zijn het dus eens met de “zionistische variant” van de klassieke antisemitische bewering dat de Joden de wereld controleren.

Tien procent was het eens met de uitspraak “Israël is de oorzaak van alle problemen in het Midden-Oosten”; 44% deelt deze mening niet. Negen procent van de geënquêteerden was er voorstander van om Israël te boycotten. Deze mening heeft schijnbaar eveneens enige ondersteuning in de Britse mainstream.

Andere aan de geënquêteerden voorgelegde uitspraken waren: De staat Israël is het historische thuis van het joodse volk; De staat Israël draagt positief bij aan de globale samenleving; De belangen van Israël zijn tegenstrijdig aan de belangen van de rest van de wereld; en: Israël is de enige echte democratie in het Midden-Oosten. In de totale bevolking is het aandeel van diegenen die er anti-Israëlische vooringenomenheid op nahouden aanzienlijk groter dan het aandeel van diegenen die er antisemitische vooroordelen op na houden.

De analyse van de antwoorden op de 12 uitspraken in de enquête bij christenen toont aan dat hun meningen zich statistisch gezien niet onderscheiden van die van de totale bevolking. De resultaten bij de moslims verschillen daarentegen sterk. Terwijl 9% van de totale bevolking het eens is met tussen de 6 en 9 anti-Israëlische opvattingen, bedraagt dit aandeel onder de moslims 34,7%. 75% van de moslims houdt er minimaal een anti-Israëlische opvatting op na, terwijl dat bij de totale bevolking 47% is.

Het onderzoek analyseert bovendien of er een significant verschil tussen religieuze en niet-religieuze moslims bestaat. Inderdaad is er onder de moslims die vijfmaal per dag bidden sprake van een iets groter aandeel hardcore “antisemieten van de derde generatie”, die het zes tot negen maal eens zijn met de anti-Israëlische opvattingen, dan bij moslims die nooit bidden.

Voor zover het vooroordelen betreft, d.w.z. diegenen met minstens één anti-Israëlische opvatting, is het verschil tussen moslims die vijfmaal daags bidden en diegenen die nooit bidden – “erfgoedmoslims”- niet echt significant. Vaak noemen de media, wanneer een moslim ergens in Europa een misdaad tegen Joden pleegt, dat hij niet religieus is. Dit onderzoek lijkt erop te duiden dat er wat betreft vooroordelen tegen Israël geen groot verschil bestaat tussen de zeer religieuze moslims en diegenen die überhaupt niet religieus zijn.

Een buitenproportioneel deel van de anti-Israëlische en antisemitische uitlatingen van vertegenwoordigers van de Labour Party wordt door moslims gedaan. Meerdere van hen vertegenwoordigen streken met grote concentraties moslims. De resultaten hierboven verklaren waarom anti-Israëlische hetze in hun kiesdistricten een hartelijke ontvangst garandeert. Het Verenigd Koninkrijk licht de immigranten niet door op hun antisemitische of anti-Israëlische vooroordelen, ondanks het feit dat het heel goed bekend is hoe wijdverbreid de haat tegen Joden en Israël in veel van hun islamitische landen van herkomst is. Groot-Brittannië is zodoende een bereidwillige importeur van antisemieten en Israël-haters geworden.

De Britse regering zou er goed aan doen om een gedetailleerd onderzoek naar de bronnen in de Britse samenleving te laten uitvoeren, die bij zoveel burgers gezorgd hebben voor een demonische kijk op Israël. Dat is niet alleen een Israëlisch probleem, maar ook een Brits. Om een groot aantal mensen in het land te hebben dat anderen demoniseert, is een teken van partiële culturele degeneratie. Tot de terreinen van de samenleving die onderzocht moeten worden, behoren moslims, extreemlinks, extreemrechts, de media, politici, de academische wereld, vakbonden, NGO´s en enkele kerkelijke confessies.

Bij dit alles bestaat er ook een Israëlische gezichtspunt. De Palestijnen en hun vele islamitische bondgenoten hebben decennia lang extreme haat tegen Israël evenals leugens over de staat verspreid. De Israëlische regering heeft dit grotendeels genegeerd en geen agentschap voor antipropaganda opgericht. Evenmin heeft ze benadrukt dat de bevordering van antisemitische haat, inclusief geweld, in de wereld van de islam wijdverbreid is en dat de grote meerderheid van de Palestijnen, die Hamas en Fatah ondersteunt, een integraal bestanddeel van verschillende extremistische islamitische stromingen zijn. Als instelling van toezicht op de regering heeft de Knesset het evenzeer nagelaten om de elkaar opvolgende regeringen opdracht te geven deze ontwikkelingen tegen te gaan.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/10 ... rittannie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 64294
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Ariel » Zo Feb 11, 2018 4:34 pm

In Antwerpen vernield een moslim 20 mezouza's, haalt ze van deurposten af.

Hij is opgepakt en weer vrijgelaten , want verward / vluchteling/ slechte jeugd/ alcohol...

Refugee, believed to be Muslim, briefly detained after knocking hat off Orthodox man, shouting: 'This is our land, Palestine!'

A 24-year-old refugee, believed to be Muslim, was briefly detained by Belgian police for anti-Semitic hate crimes, including the destruction of at least 20 mezuzahs in Antwerp, local Jews said.

In recent weeks, the same man was filmed in Antwerp destroying at least 20 mezuzahs, religious objects containing a parchment with biblical text inked on it that Jews affix to their door frames, and vandalizing the entrance doors of several Jewish institutions, Joods Actueel, the Jewish monthly reported Sunday.

He had also placed a Quran near a synagogue, and was filmed knocking off the hat of an Orthodox Jew on the street. He shouted at Jewish passersby: “This is our land, Palestine!” and: “We will show you!”
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Mahalingam
Berichten: 34811
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Mahalingam » Zo Feb 11, 2018 9:06 pm

Ongemakkelijk gesprek

Welkom, leuk dat je bij ons wilt werken!” Tegenover mij zaten twee oer-Hollandse jongedames, projectleiders bij Stichting Nieuw Thuis Rotterdam.

De stichting heeft huizen opgekocht voor gevluchte Syrische gezinnen en biedt naast woonruimte een versneld integratietraject, dat bestaat uit intensieve taalcursussen en maatschappelijke begeleiding. Hiervoor zochten ze coaches die de gezinnen wegwijs kunnen maken in Nederland. Ik had een enthousiaste brief geschreven en was uitgenodigd voor een gesprek.

Terwijl we mijn cv doornamen, vroeg een van de blonde dames me op subtiele wijze of ik Joods ben: “Ik zie dat je werkzaam bent geweest voor Joods Maatschappelijk Werk en in Jeruzalem hebt gestudeerd. Wat is jouw persoonlijke band daarmee?” Haar vraag overviel me. Ik ben niet Joods, maar waarom is dat belangrijk voor deze functie als integratie- coach? “Nou, er zitten aardig wat Palestijnse gezinnen bij ons. Mocht je bij hen op huisbezoek gaan, dan kun je het hier maar beter niet over hebben.” Ze keek ernstig en vervolgde: “Hun families moesten eerst vluchten uit Palestina en nu moeten ze opnieuw alles achterlaten, dit keer in Syrië. Dat verdriet zit heel diep en zal nooit helemaal helen.”

Spoiler! :
Spanningen
Pas toen ik thuis was, begon het te knagen. Ik ben me uitermate bewust van de spanningen tussen Joden en Palestijnen in Israël, maar moet ik daarom accepteren dat Nederlandse Joden op het werk hun identiteit moeten verbergen?

Een week later belde een van de jongedames me op met de mededeling dat de keuze helaas niet op mij was gevallen, ze zochten iemand met iets meer ervaring. Ergens was ik opgelucht. Ik vroeg toch even door: “Nog even iets anders. Stel dat ik Joods was geweest, hadden jullie dan ook gezegd dat ik dat beter kon verzwijgen?” Na een korte stilte antwoordde ze met haar zachte, liefkozende stem, dat ze me ‘ook dan zouden aanraden om daar in het begin maar niet over te praten.’ Daarna mompelde ze nog iets over diversiteitstrainingen die ze in de toekomst wilden gaan geven, waarin ze de gezinnen in gesprek willen brengen met onder anderen homoseksuelen en Joden. Tot zover het gesprek.

Ik dacht na over wat de projectleidster zojuist had gezegd. Het kwam erop neer dat ze bij deze stichting mogelijke spanningen eerst zoveel mogelijk uit de weg gaan. Zodra ze wat meer voet aan de grond krijgen, is er wellicht ruimte voor diversiteitstraining. Ik kreeg de indruk dat ze er nog helemaal niet over hadden nagedacht en dat dit ongemakkelijke gesprek voor hen net zo onverwacht was gekomen als voor mij.

Dat is opmerkelijk voor een stichting ter bevordering van intergatie in de Nederlandse samenleving. Juist van zo’n organisatie zou je verwachten dat ze cultuur- en religiesensitief zouden zijn, niet alleen voor hun eigen doelgroep, maar ook voor andere religieuze groepen in Nederland. Daarin had ik me kennelijk vergist.

Er sluimert iets in onze maatschappij, soms bijna onzichtbaar, zoals hier. Op het eerste gezicht zien we namelijk een stichting met goede intenties, die Syrische gezinnen wil helpen. Maar uit angst voor spanningen vragen ze Joden hun identiteit te verzwijgen. Daarmee accepteren ze indirect antisemitisme. Sterker nog, ze vragen uitgerekend Joden er plaats voor te maken.

Ook wanneer antisemitisme wel duidelijk zichtbaar is, wordt het veelal niet herkend. De dader van de aanval op een Joods restaurant in Amsterdam zou beslist geen hekel hebben aan Joden, wel aan Israël. Toch richt hij zijn woede op een Joods restaurant. Het is onbegrijpelijk dat antisemitisme in onze samenleving op deze manier wordt gebagatelliseerd of zelfs ontkend. Hebben we dan echt niet geleerd van ons verleden?

Ik heb me afgevraagd wat het voor zin heeft om dit te schrijven, wie ik ermee help. Wellicht niemand. Misschien is het wel mijn kleine steunbetuiging aan de Joodse gemeenschap in Nederland, mijn manier om te laten zien dat ik als buitenstaander achter jullie sta. Ik hoop ook dat er mensen zijn die dit stuk lezen en gaan inzien dat antisemitisme niet iets is van vroeger, dat het ook nu nog gebeurt. Hier, recht voor onze ogen.

Laura Vrijsen studeerde Religiestudies in Amsterdam en Jeruzalem en schrijft als freelancejournalist over religieuze en culturele diversiteit.

https://www.niw.nl/ongemakkelijk-gesprek/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31375
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 17, 2018 12:46 am

Antwerpen: Joodse Gemeenschap verbijsterd door zoveelste vrijlating na antisemitisme

16 februari 2018

Afbeelding

De interne veiligheidsdienst van de Joodse gemeenschap, Shmira, een groep vrijwilligers die een oogje in het zeil houdt, zit met de handen in het haar en heeft een hoge graad van paraatheid afgekondigd. Reden is de zoveelste vrijlating van een 24-jarige man die in de voorbije weken tal van Joodse huizen, scholen en synagogen heeft gevandaliseerd en mensen aangevallen. “De politie en het leger doen uitstekend werk, maar het gerecht laat hem steeds opnieuw gaan”, horen we.

De politie bevestigt de feiten en zegt dat het gaat om een 24-jarige erkende vluchteling. Bronnen zeggen dat hij uit het Midden-Oosten afkomstig is, maar dat konden wij niet bevestigen. Maar het staat wel vast dat hij tijdens één van zijn episoden een Koran en Arabische medaille neerlegde bij de ingang van een synagoge.

Wat de gemeenschap vooral zorgen baart is dat de man steeds terugkeert naar de Joodse buurt direct na zijn vrijlating. Het begon reeds enkele weken geleden met het aanbrengen van markeringen op deuren van synagogen en scholen met een scherp object (diep ingekerfde krassen die niet zomaar kunnen worden verwijderd), daarna ging hij over tot het hardhandig verwijderen van mezoeza’s, kokertjes met Bijbeltekst aan Joodse deuren.

Jodenhaat
“We hebben te maken met een man die een viscerale haat heeft voor Joden”, aldus één van de vrijwilligers van de bewakingsleden die de dader enkele keren heeft geïnterpelleerd. “De haat in zijn ogen is iets wat ik nog zelden heb gezien”, aldus de man. De verdachte heeft het ook steeds over “this is our land, Palestine!” en heeft bedreigingen geuit “we will show you!”

De man gaat ook steeds driester te werk. Op vrijdagavond heeft hij verschillende mensen een duw gegeven of hun hoed op de grond gegooid, daarna heeft hij een spoor van vernielingen achtergelaten op de Charlottalei, Consciencestraat, Brialmontlei en Mercatorstraat waar hij minstens 20 Joodse mezoeza’s van de deuren afrukte.

Hij werd door de politie ingerekend en 12 uur opgesloten. Bij zijn vrijlating op zaterdag, gisteren, ging de man meteen weer terug naar de Joodse buurt. Daar stond de Joodse vrijwillerswacht op hoog alert en toen ze hem zagen aankomen verhinderden ze dat hij verdere schade kon aanbrengen.

Ondanks het feit dat de man recidiveert en dreigementen maakt acht de procureur het niet noodzakelijk om de man op te sluiten.

“Niets blijven doen is geen optie”
Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel: “Aangezien de man niet bang is van de autoriteiten, reeds bedreigingen heeft geuit naar de Joodse gemeenschap en steeds driester te werk gaat is het maar de vraag wat hij morgen gaat doen. Moeten we echt wachten tot hij aan een school een mes trekt en kinderen neersteekt?”

“Het gaat om een gestoorde of geradicaliseerde moslimextremist die hier als vluchteling asiel heeft gekregen, deze man kan/wil zich duidelijk niet integreren in onze maatschappij. Het is voor ons totaal onbegrijpelijk dat er in tijden van terreur geen adequate rechtsmiddelen zijn om dergelijke personen aan te pakken”.

“Ook als deze man geestesgestoord is, dan nog dient actie te worden ondernomen. Hoe vaak horen we niet – van Berlijn tot Australië – dat aanslagen geen terrorisme zijn omdat de dader een labiel persoon was? Moeten we echt ook wachten tot het zover is”?

“Een pluim voor de politie die alles doet om ons veilig te houden en heel snel aanwezig is, maar ook zij kijken waarschijnlijk met lede ogen toe als ze de verdachte voor de zoveelste keer moeten laten gaan”.

Hoge paraatheid
Ondertussen is een signalement van de persoon in kwestie verspreidt en zijn Joodse instellingen in hoge staat van alertheid. Kinderen wordt gevraagd om niet langer dan nodig voor de schoolpoorten rond te slenteren en volwassenen dienen uit te kijken voor de verdachte.

Reactie Gantman
In een reactie op het antisemitisch geweld in Antwerpen door een asielzoeker, vraagt André Gantman (N-VA) om de man zijn verblijfsdocumenten in te trekken:

“Anno 2018 wordt aan de Joodse gemeenschap gevraagd om zich low profile te houden . Het gevolg van de laksheid van Justitie, terwijl de Antwerpse wel politie optimaal presteert. Er is recidive m.b.t. vernieling van eigendommen met de verzwarende omstandigheid van antisemitisme. Over de motivatie van de dader bestaat niet de minste twijfel. Hij zou, wordt gezegd, het asielstatuut hebben bekomen. En dan: is dit een vrijgeleide om de fundamentele waarden waarop onze maatschappij is gegrondvest met de voeten te treden? Zeker niet, integendeel! De bevoegde overheidsdiensten hebben de plicht om sanctionerend op te treden en zijn statuut te annuleren.”

Duidelijke bedreiging
De Antwerpse onderwijsschepen Claude Marinower (Open VLD) liet Joods Actueel weten niet de gewoonte te hebben om uitspraken te doen tijdens lopende onderzoeken en bovendien niet te weten of er voor het intrekken van reeds verleende documenten een wettelijk kader beschikbaar is. “Ik heb de beelden gezien en dat de aanwezigheid en dat het gedrag van deze man in de Joodse buurt bedreigend voor de gemeenschap is duidelijk” aldus Marinower tegen onze redactie.


Antisemitisme in Antwerpen – februari 2018

Bronnen:

♦ naar een artikel van Joods Actueel van 11 februari 2018 op de site van JA

https://brabosh.com/2018/02/16/pqpct-ggo/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31375
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 17, 2018 2:40 am

Het weinig overtuigende Duitse coalitieakkoord, de Joden en Israël

Geplaatst op 16 februari 2018

Afbeelding
Het antisemitisme is terug in Duitsland. De nieuwe Jodenhaat is vooral geïmmigreerd.

Voor zover het de Joden en Israël aangaat, is het voorgestelde Duitse coalitieakkoord een weinig overtuigend document. Daarvoor is deels zijn inhoud de reden, maar hoofdzakelijk vanwege hetgeen het vergoelijkt. De drie coalitiepartijen – de christendemocraten (CDU), haar Beierse zusterpartij Christelijk-Sociale Unie (CSU) en de sociaaldemocraten (SPD) – zullen er tot eind februari over stemmen of ze op basis van deze tekst aan de nieuwe regering deelnemen.

Antisemitisme wordt meerdere malen genoemd in het document. Ergens spreekt het van de toekomstige “uitbreiding van onze succesvolle programma´s tegen rechts-extremisme, tegen links-extremisme, tegen antisemitisme, tegen islamisme en salafisme.”

Daar had ook kunnen staan: “In de afgelopen jaren is het antisemitisme ondanks onze programma´s toegenomen. Onderzoeken hebben definitief bewezen dat behalve rechts-extreem antisemitisme het islamitisch antisemitisme een enorme rol speelt. Andere onderzoeken tonen aan dat veel nieuwe islamitische immigranten uit Irak en Syrië extreme antisemieten zijn. Omdat dit jaar en de komende jaren veel andere vluchtelingen naar Duitsland willen immigreren, worden ze op antisemitische opvattingen gecontroleerd en diegenen met antisemitische en anti-Israëlische vooroordelen worden buitengesloten.”

Het document noemt dankbaarheid voor het hernieuwde joodse leven in Duitsland na de Holocaust, evenals de benoeming van een gevolmachtigde van de Duitse regering voor joods leven en antisemitisme. Het noemt op geen enkele wijze hoe schokkend het is dat er nu, na meer dan zeventig jaar heropvoeding van de Duitse burgers sinds de ineenstorting van het naziregime, een behoefte bestaat aan doelbewuste omgang met antisemitisme.

Nog problematische is hoe het document het Israëlisch-Palestijnse conflict behandelt. Samenwerking met Israël wordt bij verschillende bijkomstige thema´s genoemd. Ook staan er de in de eerste plaats abstracte standaardopmerkingen over Israël als joodse en democratische staat, zijn veiligheid, zijn bestaansrecht enzovoort in. Het document geënt uitdrukking aan de ondersteuning van een tweestatenoplossing en veroordeelt Israël´s “nederzettingenpolitiek” als schending van het volkerenrecht.

Het laatste punt duikt in de overeenkomst tussen de uit dezelfde partijen bestaande huidige coalitie niet op. In de tekst zou hebben moeten staan: “De demonisering van Israël in Duitsland blijft een reusachtig probleem en is in grote delen van onze bevolking wijdverbreid. Meer dan 40% van de Duitsers vertegenwoordigd de extreem foute en antisemitische opvatting dat Israël zich tegenover de Palestijnen net zo gedraagt als de nazi´s dat tegenover de Joden deden. Nadat we zowel in deze zaak evenals bij de onderdrukking van het antisemitisme zo enorm gefaald hebben – terwijl we de afgelopen jaren nog veel meer antisemieten het land binnenlieten – zouden we er eerst aan moeten werken om ons land met zijn extreem problematisch verleden op orde te krijgen. We zijn van plan ons daarop te concentreren in plaats van kritische meningen over Israël´s gedrag ten beste te geven. Deze gieten alleen maar olie op het vuur van de verschrikkelijke demonisering in ons land.”

Over de Palestijnen is de tekst met betrekking tot veel belangrijke kwesties heel vaag. Hij veroordeelt iedere oproep tot geweld en hetze zonder de Palestijnen bij dit thema nadrukkelijk te noemen. Verder staat erin: “In de Palestijnse gebieden is op alle gebieden democratische vooruitgang nodig.” Daar zou hebben moeten staan: “In de Palestijnse gebieden bestaat geen democratie. De laatste parlementsverkiezingen vonden plaats in 2006 en Hamas – een partij die volkerenmoord op Joden wil plegen – kreeg de meerderheid. De op één na grootste partij, Fatah, controleert de Palestijnse Autoriteit, die zowel de moordenaars van Joden als hun families verheerlijkt en financieel beloont.”

Over de UNRWA stelt het coalitieakkoord de werkelijkheid foutief voor. Het verklaart: “We zullen in de EU een initiatief nemen zowel wat betreft voldoende en duurzame financiering als de hervorming van de UNRWA.” Daar zou hebben moeten staan: “volgens de criteria van de VN voor iedere andere staat in de wereld is 99% van alle door de UNRWA ondersteunde mensen geen vluchteling. Duitsland erkent zijn speciale verantwoordelijkheid tegenover Israël om deze vervalsing te ontmaskeren. Het zal actief werven voor de ontbinding van deze organisatie, die talrijke aanhangers van Hamas in dienst heeft. Des te meer, omdat de UNRWA tegen Israël opvoedt en ophitst en af en toe wapens van Hamas in haar scholen worden gevonden.”

Het noemen van Joden, antisemitisme, Israël en de Palestijnen in het uit 179 pagina´s bestaande coalitieakkoord zou wel eens als test kunnen dienen voor Duitse studenten politieke wetenschappen. Aan hen zou gevraagd moeten worden hoeveel manipulaties ze kunnen ontdekken; op welke punten is de tekst gedetailleerd en waar niet; waar wordt hij abstract en vaag en waar is hij concreet; welke thema´s worden verdraaid; en tenslotte: waar worden kleinigheden benadrukt en sleutelproblemen vermeden?

Bron: https://heplev.wordpress.com

Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/16 ... en-israel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten