Antisemitisme anno tegenwoordig

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69709
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 20, 2019 9:47 pm

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37986
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Vr Feb 22, 2019 11:05 pm

Europa importeert nieuw antisemitisme

21 februari 2019

Afbeelding

De Fransen demonstreerden deze week opnieuw tegen Jodenhaat. Afschuw en afkeuring in de ‘sterkst mogelijke bewoordingen’ over het belagen en uitschelden van de Franse filosoof Alain Finkielkraut en het bekladden van een portret van oud-minister en Holocaust-overlevende Simone Veil met een hakenkruis.

Uren voor de demonstratie waren op 80 joodse graven in de buurt van Straatsburg ook hakenkruizen aangebracht. En eerder kreeg een bagel-bakkerij in het centrum van Parijs het woord ‘Juden’ op het raam gespoten.

Frankrijk is het land waar het geweld en de intimidaties tegen joodse burgers vorig jaar bijna verdubbelde tot 541 incidenten. Dat is er tenminste iedere dag een en een deel van het jaar meerdere op een dag.

In Duitsland groeide het antisemitisch geweld met 60 procent en telde de politie maar liefst 1646 strafbare feiten. Van scheldpartijen tot geweld. Het geweld maakte 43 gewonden.

In Groot-Brittannië stapten maandag zeven volksvertegenwoordigers uit de Labour-partij, na de "ziekmakende conclusie dat er al jaren sprake is van institutioneel racisme tegen joodse mensen binnen de partij." Aldus Luciana Berger, die in september - wegens antisemitische dreigementen - politiebescherming nodig had op een conferentie van haar eigen partij.

Alarmerend was ook de uitkomst van een Europa-breed onderzoek afgelopen december, dat joden zich in Europa almaar onveiliger zijn gaan voelen. Hongarije, Frankrijk en België sprongen eruit als meest onveilig in de beleving en ervaring van joden.

Bijna vijfenzeventig jaar na het einde van de Holocaust staat Europa er gekleurd op.

Wie op zoek gaat naar de daders komt vanzelfsprekend terecht bij neonazi's. Jodenhaat is in hun gedachtegoed de oplossing voor vrijwel alles en zij spelen zich brutaal en luidruchtig in de kijker van media en onderzoekers.

Maar hun rol is kleiner is dan die lijkt. Een onderzoek van het Duitse parlement wees er eerder op, dat de politie delicten van onbekende daders automatisch aan neonazi's toewijst. Hierdoor vertekent het beeld van hun aandeel.

Maar ook het antisemitisme ter linker zijde kent een lange traditie in Europa. Stereotype associaties met het grootkapitaal en later met de staat Israël – waarin joden optreden als onderdrukkers van de Palestijnen – maken extreem-links en gematigd links vatbaar voor antisemitisme.

Anti-Israël en anti-semitisme liggen niet automatisch in elkaars verlengde. Toch gaan ze vaak hand in hand. Zoals bij het Britse Labour.

En de een nieuwe vorm van jodenhaat. Meegebracht door migranten uit de Arabische wereld. Nog altijd een lastig onderwerp voor mensen die het ideaal koesteren van probleemloos multicultureel samenleven en de werkelijkheid om die reden liever blijven negeren.

Dit islamitisch antisemitisme is opvallend gewelddadig. Dat zagen we in Berlijn waar een Arabische Israëliër bij wijze van experiment een keppeltje droeg en op straat werd aangevallen door drie Syrische vluchtelingen.

We waren getuigen in Amsterdam waar de Syriër Seleh A. de ruiten van het Joodse restaurant HaCarmel geestdriftig aan diggelen sloeg.

Er was de aanslag op het Joods Museum in Brussel, waarbij vier mensen werden gedood, omdat de dader er vanuit ging dat ze joods waren. En ook de dertien doden in Frankrijk - de afgelopen 7 jaar - werden door moslims vermoord omdát ze joods waren.

Waar mensen dertig jaar geleden in Europa nog zonder problemen als jood herkenbaar over straat konden, verdwijnen keppeltjes nu onder een baseball pet. Als ze de wijken met een grote moslim-populatie überhaupt nog in gaan.

Ook de man die afgelopen weekend de filosoof Finkielkraut belaagde en hem "vieze zionist, vies ras" en "rot op naar Tel-Aviv, Frankrijk is van ons" toeschreeuwde is geïdentificeerd als een salafist.

Joodse instellingen door heel Europa worden bewaakt.

Moslims in het Midden-Oosten worden al generaties geïndoctrineerd door religieuze en politieke leiders. Zij zien in joden, in de staat Israël en in het lot van de Palestijnen een handige bliksemafleider voor de onvrede onder de bevolking.

Hitlers 'Mein Kampf' is er op elke straathoek te koop. Die jodenhaat laten mensen niet achter in Syrië of Irak als ze deze kant opkomen.

Europa kon zich na de Holocaust geen jodenhaat meer permitteren. Maar doet dat toch.

Om het tij te keren - en dat is Europa aan zijn joodse volksdeel verplicht – is er niet alleen, van links tot rechts, zero tolerance nodig ten aanzien van dit onderwerp. Maar is ook het negeren van de jodenhaat die leeft onder Europese moslims geen optie meer.

https://www.rtlz.nl/opinie/column/46171 ... isemitisme
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37986
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Wo Feb 27, 2019 9:39 pm

Franse filosoof Finkielkraut: Joden eerste slachtoffers moslim immigratie Europa

Xander, 27-02-2019

Afbeelding
Finkielkraut: ‘Als iemand roept dat ‘Frankrijk van ons allemaal’ is, bedoelt hij dat Frankrijk islamitisch grondgebied wordt.’ (Afbeelding: Getty Images (4)).

Opnieuw misleiding massamedia ontmaskerd: Antisemitische leuzen tegen Alain Finkielkraut afkomstig van salafistische moslim

De Franse en Nederlandse media spraken er net als president Macron schande van dat de Franse filosoof Alain Finkielkraut tijdens een protestweekend van de Gele Hesjes werd belaagd met antisemitische kreten zoals ‘Palestina! Vuile racist, ga weg hier.’ Zeker achteraf wordt andermaal bevestigd hoe het volk opnieuw door de massamedia zijn misleid door de Gele Hesjes op misselijke wijze in verband te brengen met antisemitisme. Het feit dat de leuzen werden geroepen door een reeds bij de inlichtingendiensten bekende salafistische moslim werd weggelaten, net als de eerdere waarschuwing van Finkielkraut dat de Joden (weer) de eerste slachtoffers zijn, echter niet van de ‘populisten’, maar van het moslim immigratiebeleid van de heersende politiek.

Immigratie ‘walgelijke mix van extreem moralisme en economische belangen’
Volgens Finkielkraut zijn de Gele Hesjes en de snelle opkomst van andere populistische partijen en bewegingen in Europa voornamelijk het gevolg van het openzetten van de grenzen door de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De filosoof noemde Merkels lijfspreuk ‘Wir schaffen das!’ in 2015 dan ook ‘nonsens. Je kunt zelf zien dat je het niet kan doen. Deze mix van extreem moralisme en economische belangen was walgelijk.’

‘De Duitsers wilde zichzelf vrijkopen en eindelijk een moreel smetteloos volk worden. Maar dat gebeurt ten koste van de Joden, die de eerste slachtoffers zijn nu er meer en meer migranten worden binnengelaten.’ Finkielkraut pleitte er dan ook voor om de immigratie desnoods extreem te beperken. ‘Ik ben er van overtuigd dat die immigratie steeds meer problemen zal geven. Als dit doorgaat zullen we meer tegengestelde fenomenen zien, namelijk dat de Fransen zich aanpassen aan de cultuur van de islam, of zich er steeds vaker toe bekeren.’

‘Leuze ‘Frankrijk van ons allemaal’ betekent dat dit islamitisch grondgebied wordt’
Nadat hij zo’n anderhalve week geleden tijdens het veertiende protestweekend van de Gele Hesjes racistisch werd uitgescholden door een al sinds 2014 bij de Franse inlichtingendiensten bekende salafistische moslim, reageerde hij dat ‘we onszelf nu proberen wijs te maken dat dit door de heropleving van het nationalisme’ komt, door leuzen zoals ‘Frankrijk voor de Fransen’ en ‘Frankrijk is van ons’. ‘Maar degene die dit riep, de meest agressieve van allemaal, is een salafist. Als zo iemand roept dat Frankrijk van ons allemaal is, bedoelt hij dat Frankrijk islamitisch grondgebied wordt.’

In Nederland hebben we tenminste één politicus die zich van dezelfde leuze (‘Nederland is van ons allemaal’) bedient, namelijk GroenLinks leider Jesse Klaver. Of hij daarmee dezelfde achterliggende bedoeling –namelijk de totale islamisering van de samenleving- heeft is onduidelijk, maar het immigratiebeleid dat hij voorstaat zal hier onvermijdelijk toe leiden.

Record aantal antisemitische incidenten zoals deze laffe moorden
Het aantal antisemitische incidenten in Frankrijk steeg volgens officiële cijfers vorig jaar met 73%. Daar zat bijvoorbeeld de laffe moord op de 85 jarige Holocaust overlevende Mireille K. bij, die 11 keer werd gestoken en in brand werd gestoken. Twee verdachten werden gearresteerd, maar hun identiteit werd niet bekend gemaakt, volgens critici omdat hun namen duiden op een niet-Franse afkomst. Volgens politicus Meyer Habib was een van de gearresteerde mannen de 35 jarige buurman van Mireille K., een moslim. ‘Een zedendelinquent die ze al kende sinds hij een kind was.’ (2)

Habib en veel anderen vergeleken het met een andere brutale moord, namelijk op de 66 jarige Jodin dr. Sarah Halimi, die in 2017 in elkaar werd geslagen, over het balkon werd gegooid en te pletter viel. De dader was de moslimmigrant Kada Traore uit het Afrikaanse Mali, die volgens de politie onderzoekers ‘Allahu Akbar!’ riep toen hij de bejaarde vrouw half dood sloeg.

Joden verlaten Franse steden of emigreren
Het direct aan de massa immigratie en opkomst van de islam verbonden opkomende antisemitisme in Frankrijk heeft al vele duizenden Joden doen besluiten de grote steden te verlaten, of zelfs Frankrijk compleet de rug toe te keren en te emigreren naar Israël.

‘De Joden verlaten zekere districten en steden omdat het leven daar een hel voor hen is geworden,’ legde de filosoof uit, verwijzend naar de vele honderden wijken waarin het aantal moslimmigranten snel groeit. ‘De meest gebruikte scheldwoorden zijn daar ‘smerige Jood’ en ‘vuile fransoos’.’

Xander

(1) Breitbart
(2) Breitbart
(3) Breitbart
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... tie-Europa
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 37653
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Mahalingam » Wo Feb 27, 2019 9:52 pm

Wie de subsidie geeft? Dat is geheim
Elf keer vroeg hij in de afgelopen twee jaar subsidie voor het maken van een documentaire. Elf keer wees de raad van bestuur van de Publieke Omroep het af. Alfred Edelstein, eindredacteur voor Joodse programmering bij de Evangelische Omroep: „Nu weet ik ook wel dat sommige instituten niet zo gecharmeerd zijn van Joodse onderwerpen, maar dit gaat natuurlijk wel héél erg ver.”

Edelstein deed tevergeefs een beroep op de pot met geld die de raad van bestuur jaarlijks heeft voor documentaires, dramaproducties en talentontwikkeling. De publieke omroepen kunnen hiervoor een aanvraag indienen bij het twee jaar oude NPO-fonds. In 2017 en 2018 is 24,8 miljoen euro uitgedeeld, afkomstig van de begroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De kritiek groeit op de manier waarop het NPO-fonds dit geld uitdeelt, blijkt uit onderzoek van NRC. Niet alleen bij eindredacteur Edelstein en een deel van zijn collega’s en makers, maar ook bij toezichthouders.

Kort gezegd gaat het hier om: de procedure is niet transparant en laat ruimte voor willekeur en belangenverstrengelingen.

Zo mag een aanvrager niet weten wie in de adviescommissie zit die beslist over zijn aanvraag. De NPO-website vermeldt alleen de namen van alle 57 „onafhankelijke deskundigen” maar geeft geen informatie over (neven)functies, achtergrond en wie zich over welke aanvraag heeft gebogen.

De commissieleden vergaderen meestal in groepjes van drie. Ze beschikken volgens het NPO-fonds „gezamenlijk over voldoende ervaring en deskundigheid op het terrein waarover zij adviseren.”
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/25/wie-de-subsidie-geeft-dat-is-geheim-a3655292
Esther Voet
‏ @Esther_Voet
Feb 25

Onthullend: @NRC over NPO-fonds: de een krijgt van alles, de Joodse poot van de @EO niets, 11 aanvragen, 11 afwijzingen. Ook een serie over Westerbork KRO/NCRV door gerenommeerd regisseur Boermans werd geweigerd. Je zou er bijna iets van gaan denken...
https://twitter.com/Esther_Voet
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37986
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Za Mar 02, 2019 9:09 pm

Joodse begraafplaats in Strasbourg gevandaliseerd; uittocht van Franse Joden uit Grenoble

Brabosh - 2 maart 2019

Afbeelding
Plaatje hierboven: Een hakenkruis en de woorden ‘Shoa blabla’ op de stele van de ‘Jardin du Souvenir’ (Tuin der Herinneringen) nadat antisemitische graffiti werd ontdekt op de begraafplaats Champagne-au-Mont-d’Or nabij Lyon op 20 februari 2019 [beeldbron: Pachoud/AFP]

“De helft van de reguliere leden van de Joodse gemeenschap in de stad Grenoble in het oosten van Frankrijk is vertrokken vanwege antisemitisme”, zei Nissim Sultan de rabbijn van Grenoble, een stad met 160.000 inwoners in de buurt van Lyon met enkele honderden Joden, tijdens een interview op dinsdag met het Franse radiostation Bleu Isère.

“Het is een verontrustend fenomeen dat ongeveer 15 jaar geleden is begonnen. De mensen die de kern van onze gemeenschap vormen, zijn vertrokken, inclusief jonge gezinnen met kinderen en gepensioneerden. Ze vertrokken naar Israël, elders in Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada. Elke antisemitische graffiti verhoogt het bewustzijn van een wereldwijde realiteit die betekent dat we bang zijn voor onze kinderen op school, op straat. Dus als verantwoordelijke ouders nemen we maatregelen.”

Sinds 2014 zijn er ongeveer 20.000 Franse Joden naar Israël vertrokken, een belangrijke toename ten opzichte van de voorgaande vier jaar. Duizenden anderen zijn elders geëmigreerd en vele duizenden zijn binnen Frankrijk verhuisd naar veiliger buurten te midden van een substantiële toename van antisemitische haatmisdrijven.

Vorige maand sloten de autoriteiten de Al-Kawthar-moskee van Grenoble af vanwege de prediking van haat en ophitsing, ook tegen joden, door imams daar, zo meldde de nieuwssite van Le Dauphine. Afgelopen maand vertelde de Franse president Emmanuel Macron de Joodse gemeenschapsleiders dat het antisemitisme de ergste niveaus lijkt heeft bereikt sinds de Tweede Wereldoorlog, een dag nadat duizenden mensen de straat op gingen om haatmisdaden aan de kaak te stellen.

De plaag is de laatste jaren gegroeid “en de situatie is de afgelopen weken alleen maar erger geworden”, vertelde Macron aan het jaarlijkse diner van de Representative Council of French Jewish Institutions (CRIF). “Ons land, en trouwens heel Europa en de meeste westerse democratieën, heefty sinds de Tweede Wereldoorlog zo geen heropleving van het antisemitisme meer gezien,” voegde hij eraan toe.

Afbeelding
Plaatje hierboven: Een cameraman filmt de gedenksteen die de plaats markeert van de oude synagoge van Straatsburg, die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s werd verwoest, nadat hij ’s nachts op 2 maart 2019 in Straatsburg, Frankrijk was vernield [beeldbron: Florin/AFP]

De opmerkingen van Macron komen nadat een gedenksteen die de plaats markeerde van de oude synagoge van Straatsburg, die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s werd verwoest, van de ene dag op de andere werd vernield, zo zei de loco-burgemeester van de stad Oost-Frankrijk zaterdag. “Een nieuw incident van antisemitisme in onze stad”, schreef Alain Fontanel op Twitter en plaatste een foto van een grote zwarte marmeren plaat die van zijn plint was geslagen (plaatje hierboven).

“De Quai Kleber synagoge werd bijna 80 jaar geleden door de nazi’s afgebrand. De gedenksteen, die deze tragedie kenmerkte, werd van de ene dag op de andere dag vernield. Het stadhuis werkte samen met de politie om de verantwoordelijken op te sporen”, zei hij. De synagoge, de belangrijkste bedevaartplaats van de Joodse gemeenschap in de stad, werd op 30 september 1940 door de Hitler-jeugd doorzocht en vervolgens platgebrand. ‘Helaas herhaalt de geschiedenis zich”, schreef Fontanel op zijn Facebook-pagina.

Een golf van antisemitisch geweld en haatzaaiende spraak heeft ertoe geleid dat velen in Frankrijk overwegen om te vluchten uit het land dat al heel lang worstelt met zijn geschiedenis van discriminatie en vooroordelen tegen Joden. Het aantal aan de politie gerapporteerde anti-Joodse misdrijven steeg vorig jaar tot 541 vanaf 311 in 2017, na een daling van twee jaar. Tientallen Joodse begraafplaatsen zijn ontheiligd en op de deuren van mensen thuis zijn hakenkruizen gevonden. Eén oudere overlevende van de Holocaust werd zelfs vermoord in een griezelige aanval waarvan men dacht dat deze gedeeltelijk werd gemotiveerd door antisemitisme.
_________________________________________________________

Bronnen:

♦ Naar een artikel “Memorial stone for Strasbourg’s Old Synagogue, destroyed by Nazis, vandalized” en een artikel “French city’s rabbi says half of his congregants have left over anti-Semitism” van 1 maart 2019 op de site van The Times of Israel

https://brabosh.com/2019/03/02/pqpct-mhc-2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 37653
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Mahalingam » Di Mar 05, 2019 11:56 am

Afbeelding

Toelichting:
Op de wagen van carnavalsvereniging de Vismooil’n (in Aalst) stonden karikaturale poppen van Joden, met grote haakneuzen, pijpenkrullen en een geldkist
Joodse organisaties boos over Belgische praalwagen met karikaturen

Carnavalsvereniging de Vismooil’n zette poppen met haakneuzen en pijpenkrullen op zijn wagen, die volgens Joodse organisaties doen denken aan “het nazisme van 1939”.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/05/joodse-organisaties-boos-over-belgische-praalwagen-met-karikaturen-a3908014
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17906
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor King George » Di Mar 05, 2019 3:01 pm

Omdat het om carnaval gaat zou het nog onder satire kunnen vallen. Moet kunnen. Maar hoe zou de organisatie gereageerd hebben op een praalwagen waarin de draak met de Pedofeet Mohammed zou zijn gestoken? Ik denk dat deze niet uitgerold zou mogen hebben.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37986
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mar 11, 2019 5:40 pm

Antisemitische incidenten met 19% gestegen in 2018

11 maart 2019

Afbeelding

Zowel in de eigen omgeving als online meldt CIDI een stijging

Het aantal geregistreerde antisemitische incidenten is vorig jaar met 19% gestegen. In 2018 werden er 135 anti-Joodse incidenten gemeld, tegen 113 in het jaar ervoor. Daarnaast kwamen er 95 meldingen binnen van antisemitisme op internet en sociale media, zo blijkt uit cijfers van het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI).

Volgens het CIDI komt de groei van antisemitisme in Nederland overeen met de trends in andere landen. Ook in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland kwamen het afgelopen jaar vaker anti-Joodse incidenten voor.

Het aantal incidenten in de directe omgeving van mensen steeg sterk. Voorvallen op school, op het werk of tussen buren stegen met 67%. Zo kreeg het CIDI een melding van een Joodse scholier die in de klas en in groepsapps opmerkingen te horen kreeg als: “Alle Joden moeten dood” en “Ga terug naar de gaskamer”. Incidenten in de directe omgeving van mensen hebben volgens het CIDI doorgaans een grote impact “en zijn daardoor extra schrijnend”.

De geregistreerde incidenten vormen volgens het CIDI “hoogstwaarschijnlijk het topje van de antisemitische ijsberg in Nederland”. Uit onderzoek van de Europese Unie blijkt dat slechts een kwart van de Joodse Nederlanders die slachtoffer waren van een incident in de afgelopen vijf jaar melding deed bij een instantie of de politie. Het CIDI maakt zich zorgen en vraagt “een duidelijk actieplan” van de overheid.

Daarnaast wil het centrum dat docenten ondersteuning krijgen bij het bestrijden van antisemitische vooroordelen in de klas.

https://tpo.nl/2019/03/11/antisemitisch ... n-in-2018/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17906
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor King George » Di Mar 12, 2019 4:10 am

Zou de omvolking van Europa er iets mee te maken kunnen hebben?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17906
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor King George » Di Mar 12, 2019 4:28 am

King George schreef:Omdat het om carnaval gaat zou het nog onder satire kunnen vallen. Moet kunnen. Maar hoe zou de organisatie gereageerd hebben op een praalwagen waarin de draak met de Pedofeet Mohammed zou zijn gestoken? Ik denk dat deze niet uitgerold zou mogen hebben.


Prima hoor dat niemand bij carnaval onraakbaar is. Bij carnaval wordt er nou eenmaal gekarakituriseerd. En ook prima dat er niet wordt gezwicht voor het janken en drammen van lange tenen en tere zieltjes. Maar hoe anders gaat het als de Islam wordt gekarikuriseerd? Dan denk ik dat onderstaande praalwagen alleen nog in het carnavalmuseum te zien zal zijn en een straatverbod krijgt voor uitrollen zeven weken voorafgaand aan de eerste vrijdag na de eerste volle maan in het voorjaar.

Afbeelding    Liga van Arabische landen schiet op ,,racistische'' stoet

    ,,Carnaval in Aalst kwetst moslims''

    De Arabische Liga, die 22 Arabische landen verenigt, valt het carnaval in Aalst aan omdat de stoet beledigend zou zijn voor moslims en hun cultuur. In een protestbrief roepen de ambassadeurs van de Arabische landen onze regering op maatregelen te treffen. ,,Dit hebben we nog nooit meegemaakt'', reageren de carnavalsgroepen en burgemeester Anny De Maght verbijsterd.


https://www.nieuwsblad.be/cnt/gnuegvq1
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 37653
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Mahalingam » Di Mar 12, 2019 12:19 pm

En ik lees in die krant:
Keulen geeft toe dat hij de Liga heeft teruggeschreven, maar ontkent dat hij zich heeft verontschuldigd. ,,We hebben de ambassadeur geantwoord dat we uiteraard elke vorm van racisme en discriminatie afkeuren, maar dat we deze situatie niet kunnen beoordelen. Het is bovendien eigen aan carnaval dat er de draak wordt gestoken met mensen. Dat kan je niet verbieden. Anders kan je carnaval net zo goed opdoeken, en dat zijn we echt niet van plan.''

Dat opdoeken van het carnaval is precies wat Mohammedanen wensen en waar ze actief aan werken zoals we nu van de Arabierische LIga te horen krijgen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2315
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor silkyboxershortXL » Di Mar 12, 2019 9:34 pm

See What this Jewish Woman Just REVEALED About Rep. Omar
Hoop is geen strategie om vrijheid te behouden.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4188
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor sjun » Zo Mar 17, 2019 7:02 pm

Zo wordt met de loop van de tijd steeds duidelijker waarom het ervaringsdeskundige Myanmar voor haar eigen probleemoplossing koos.
:muslima:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37986
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Za Mar 23, 2019 6:18 pm

Het woord “Jood” is een scheldwoord in Europa

Geplaatst op 23 maart 2019

Afbeelding

Het woord “Jood” is op veel plaatsen in Europa met volle kracht als mainstream scheldwoord teruggekeerd. Een bijvoeglijk naamwoord is niet nodig. Voor veel mensen is de uitdrukking “vuile Jood” een tautologie.

Helemaal in het begin was het woord “Jood” alleen maar een zelfstandig naamwoord. Het is afkomstig van het Hebreeuwse woord Yehudi, dat afstamt van de Bijbelse naam Juda. Het woord Jodendom is afkomstig van de religie van de Yehudim. Toen later de christelijke helden van Shakespeares “Koopman van Venetië” Shylock herhaaldelijk “de Jood” noemden, leed het echter geen twijfel dat het woord meer een beschimping dan een verwijzing naar de religie van de koopman was.

De negatieve bijbetekenissen van het woord Jood waren in Europa eeuwenlang gebruikelijk. In Frankrijk noemen de mensen Joden al jarenlang, om hen niet te beledigen, “Israëlieten”; vaak doen Joden dat zelf ook. Een van mijn collega´s sprak, toen ik in Parijs woonde, altijd van Israëlieten wanneer hij Joden noemde. IK kon hem er niet van overtuigen dat ik mezelf niet terug kon vinden in deze behoorlijk gebruikelijke uitdrukking en dat ik mezelf beschouwde als Jood, in het Frans “Juif”.

Om het woord “Jood” als denigrerend begrip uit de Europese samenleving te verwijderen, was niet gemakkelijk. Dat werd ten dele en stapsgewijs bereikt, nadat de Duitsers op brute wijze 6 miljoen Joden vermoordden. Aan het eind van de jaren-70 klaagde een Nederlandse Jood het belangrijkste Nederlandse woordenboek aan. Hij voelde zich persoonlijk beledigd, omdat het woordenboek het woord Jood als “vloek of erge naam” definieerde.

Het woordenboek noemde ook “oude, vuile Jood” als voorbeeld voor het gebruik van het woord Jood aan. Bovendien noemde het woordenboek het metaforisch gebruik van het woord “Jood” als “bedrieger en oplichter”. Het gaf bovendien een voorbeeldzin om de uitdrukking te verduidelijken: “Ik zou van zo´n Jood niets willen kopen.” Desondanks won de schrijver van het woordenboek voor de rechtbank.

Desondanks veranderde het Nederlandse woordenboek de definitie in de volgende editie. Deze realiteit. Deze realiteit was van korte duur. Het CIDI, een Nederlandse organisatie die anti-Israëlisme en klassiek antisemitisme bestrijdt, gaf in haar jaaroverzicht uitdrukking aan haar zorgen over de devaluatie van het woord “Jood”: “Dit woord is in toenemende mate ´normaal´ geworden onder de scheldwoorden. Een indrukwekkend voorbeeld is het gebruik van de vloek “kankerjood” tegen de politie tijdens een demonstratie voor en ter ondersteuning van de Turkse ambassade.

In Nederland komt nog een extra probleem bij het algemene gebruik van “Jood” als scheldwoord. Niet-joodse fans van de grote voetbalclub Ajax Amsterdam hebben het woord “Jood” als naam van hun groep overgenomen. In voetbalstadions hebben hun tegenstanders al meer dan twintig jaar liederen gescandeerd zoals “Mijn vader diende bij de speciale troepen, mijn moeder was bij de SS. Samen verbrandden ze Joden, omdat die het best branden” en “Hamas, Hamas, Joden in het gas”. Deze antisemitische haatliederen zijn gemeengoed geworden en worden van tijd tot tijd tegen echte Joden gebruikt.

Er zijn nog veel meer voorbeelden uit Nederland, maar dit is bij lange na niet het enige land waar het woord “Jood” als scheldwoord gebruikt wordt. In december 2018 publiceerde het EU-agentschap voor fundamentele rechten een belangrijk onderzoek getiteld “Experiences and perceptions of antisemitism”, waarin een jonge vrouw uit Denemarken wordt geciteerd: “Het is mijn grootste probleem geweest dat mensen het woord ´Jood´ in het alledaagse taalgebruik als scheldwoord gebruiken, wat ik aanstootgevend vind.”

Een Deen zei: “Ik ben erg bang voor de toekomst van mijn kinderen, omdat ´Jood´ in mijn stadswijk een scheldwoord werd en mensen haten de Joden zó, dat het leven niets meer waard is. We zijn bang dat onze kinderen op de een of andere manier aangevallen worden.”

Als resultaat van dit alles verbergen Joden hun identiteit. Een Spaanse joodse student, die enkele jaren gelden als vrijwilliger werkte aan een Israëlisch onderzoeksprogramma over antisemitisme, vertelde me dat zijn beste niet-joodse vrienden in Spanje niet wisten dat hij Jood is.

Vorig jaar zei Elvira Noa, de voorzitter van de joodse gemeenschap in Bremen, tegen de lokale krant “Weser-Kurier” dat het woord Jood al heel lang op scholen een scheldwoord is geweest. Een onderzoek naar joodse kinderen en jongeren in Duitse onderwijsinstellingen uit het jaar 2018 droeg de titel “Jood als scheldwoord”.

Professor Julia Bernstein is cultuur-antropologe; zij deed onderzoek naar de discriminatie op Duitse scholen en stelde vast dat “Jood” als synoniem gebruikt wordt voor verraad en hebzucht, agressiviteit en de belichaming van het kwaad. Ze schreef dat het als resultaat daarvan moeilijk is om in zo´n onderwijsmilieu de joodse identiteit positief tot uitdrukking te brengen. Dat resulteerde erin dat joodse kinderen en jongeren hun joodse achtergrond verbergen. Bernstein wees erop dat “Jood” tegenwoordig ook op scholen als vloek tussen niet-Joden wordt gebruikt. Als voorbeeld omschreef ze een tafereel, waarin een scholier zijn liniaal niet wilde lenen aan een andere scholier. De eerste reageerde met: “Gedraag je niet als een Jood”. Een ander voorbeeld: “Jij stront-Jood, wees geen Jood, gedraag je niet als een Jood.”

Het woord “Jood” wordt ook gebruikt in verbinding met bijvoeglijke naamwoorden. Er werd een Duitser gefilmd, die tegen een Israëlische restauranteigenaar in Berlijn schreeuwde: “Vuile Joden, jullie kunnen allemaal de gaskamer in.”

Het gebruik van het woord “Jood” als scheldwoord lijkt in een serie Europese landen enorm te zijn toegenomen. Veel daarvan is een terugkeer naar de situatie voor de Holocaust. Het gaat om een van de vele terugkerende uitdrukkingswijzen voor antisemitisme in Europese cultuur. Als de Europese Unie het serieus meent met de bestrijding van antisemitisme, dan zou ze hierover een onderzoek in opdracht moeten geven. Pas wanneer men de details van de realiteit kent, kan men dit wijdverbreide en schadelijke fenomeen bestrijden.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Door: Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/23 ... in-europa/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten