Antisemitisme anno tegenwoordig

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41687
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 01, 2019 2:18 am

75 jaar na begin van onze bevrijding is Duitsland weer niet veilig voor Joden

Posted on 31/08/2019

Afbeelding
Jong geleerd is oud gedaan? ‘De Joden – Dood!’ (afbeelding: social media (2))

Turkije: Jonge kinderen op ‘Dood aan de Joden’ zomerkamp – Nederland: ‘Vrijheid betekent niet dat je alles kunt zeggen’ (behalve als je moslim bent?) – Messiaanse Jood Jerry Golden: ‘Het is weer net als in de jaren ’30 en ’40’, net voor de Holocaust’

Vanmiddag heeft koning W.A. het startschot gegeven van de viering van het feit dat de geallieerden 75 jaar geleden begonnen met de bevrijding van Nederland. Met hun verlangen van hun eeuwige schuldgevoel over de Holocaust af te komen is er in Duitsland een politiek correcte, maar venijnige anti-Israël stemming gegroeid die alle Israëliërs die in het land wonen moeten accepteren als ze erbij willen horen. Duitsland is vooral dankzij de import en omarming van islam een land geworden dat weer niet veilig is voor Joden, zo wordt in een op-ed in het Israëlische Ynet News geschreven. Maar niet alleen Duitsland – heel Europa is bezig weer dezelfde fouten te maken als 80 jaar geleden.

Prenzlauer Berg, een ‘diverse’ multiculti wijk in Berlijn, heeft iedere zaterdag een bekende grote markt met tal van kraampjes waar je allerlei soorten (vers) voedsel kunt kopen. Mahmoud, zoon van Palestijnse ouders, heeft er al 18 jaar een falafel kraam. Van Joden en Israëliërs moet hij niets hebben; voor hen rekent hij een ‘speciale prijs’, en als openlijk geklede Joden voorbij lopen spuugt hij naar hen of scheldt hen uit.

‘Heel jammer dat Hitler jullie niet heeft afgemaakt’
‘Heel jammer dat Hitler jullie niet heeft afgemaakt!’ schreeuwde hij op een zaterdag tegen een Joodse voorbijganger. De Duitsers op de markt keken niet op of om en bleven aan hun biertje of champagne lurken.

‘Aangezien ik degene was die werd uitgescholden door deze falafel verkoper, ging ik naar de marktmanager om een klacht in te dienen,’ schrijft Zeev Avrahami voor Ynet News. ‘Deze man legde me rustig uit dat Mahmoud een geweldige gozer is die maar één klein probleempje heeft, namelijk dat hij gek wordt van Joden.’ Mahmoud was om die reden al eens een maand van de markt verbannen.

De tweede keer dat Mahmoud hem uitschold was ongeveer een jaar geleden, toen het aantal haatmisdaden tegen Joden (dankzij de islamitische massa immigratie) een nieuwe piek bereikte. Zeev besloot niet te zwijgen, maar te protesteren tegen de behandeling van Joden in Duitsland.

10 weken lang stond hij met een groepje gelijkgestemden met protestborden bij de markt. Hoewel ze daar een vergunning voor hadden, werden ze twee keer door de politie weggejaagd. Eén keer werd hij zelfs gearresteerd.

‘Een paar voorbijgangers keken met instemming naar onze borden, maar de meesten bleven hun champagne drinken.’ Er waren ook vier Duitsers (ongetwijfeld linksen) die naar hen schreeuwden dat ze terug naar huis moesten gaan. Soms wilden ze een discussie aangaan over de ‘vreselijke politiek’ van Israël, maar dat weigerden de demonstranten.

Wie zwijgt, stemt toe
De pers stelde de demonstratie op –ook in ons eigen land zo kenmerkende- misleidende wijze voor als een botsing tussen Palestijnen en Israëliërs. ‘Maar dat verhaaltje moet niet worden geloofd. Mahmoud kan Joden vreselijke dingen toeschreeuwen omdat de Duitse regering dat toestaat door erover te zwijgen.’

Uit een recent onafhankelijk onderzoek onder slachtoffers bleek dat bijna de helft van de antisemitische haatmisdrijven in Duitsland door moslims worden begaan, 20% door extreemrechts en ongeveer evenveel door extreemlinks. In de ogen van de regering in Berlijn mogen moslim- en extreemlinkse haters echter niet bestaan, waardoor in de valse statistieken van het ministerie van BiZa 94% in de schoenen van ‘extreemrechts’ wordt geschoven.

Duitse directeur Joodse musea openlijk anti-Israël
De markt in Prenzlauer Berg is zeker niet het extreemste voorbeeld. De directeur van het Joodse Museum moest ontslag nemen nadat hij het gebouw had opengesteld voor BDS activisten, die ijveren voor een internationale boycot van Israël. De directeur van een ander Joods Museum in München hield daar een tentoonstelling waarin de Negev woestijn valselijk een ‘nederzetting’ (bezet gebied) werd genoemd. Ook beschuldigde hij het Joodse Nationale Fonds van ‘oorlogsmisdaden’.

Beide musea zijn enkel in naam Joods. Ze worden gefinancierd door de Duitse overheid, en misbruiken hun (Joodse) titels en reputatie enkel om haat tegen Israël te promoten. De vestiging in Berlijn gaf een boek uit dat werd samengesteld door extreemlinkse schrijvers, en waarin Israël louter werd verketterd vanwege ‘het onrecht’ dat de Palestijnen zou worden aangedaan. ‘Ik woon in Berlijn en dit museum is berucht,’ schrijft een commentator. ‘Het is een poel van haat.’

Israëliërs in Duitsland mogen zich alleen politiek correct uiten
Israëliërs in Duitsland, of ze er nu wonen, werken of als toerist op bezoek zijn, begrijpen inmiddels dat ze een politiek correcte anti-Israël houding moeten aannemen om te worden geaccepteerd. ‘Jonge Duitsers zijn moe van het overgeleverde schuldgevoel over de Holocaust. Ze zijn er zo door geobsedeerd dat ze niet kunnen begrijpen dat ze er enkel door het nemen van hun verantwoordelijkheid vrij van kunnen worden.’ (1)

Ondertussen onderzoekt de Berlijnse politie de tweede aanval in twee weken tijd op een rabbi. Jan Aaron Hammel werd in de wijk Charlottenburg door Arabisch sprekende mannen uitgescholden, aangevallen, tegen de grond gewerkt en mishandeld. Twee weken geleden werd een andere rabbi in dezelfde wijk bespuugd en vervloekt. Hetzelfde gebeurde afgelopen week met een rabbi en zijn twee zonen in München. (3)

‘Het is weer net als in de jaren ’30 en ’40’, net voor de Holocaust’
In mei erkende kanselier Merkel dat feitelijk iedere openbare Joodse instelling in Duitsland nu moet worden bewaakt. Ze ‘adviseerde’ daarom dat Joden in Duitsland in het openbaar maar geen keppeltje meer moeten dragen.

Joodse winkels en huizen worden weer overal aangevallen en vol gekladderd met antisemitische (Nazi) leuzen. ‘Het is weer net als in de jaren ’30 en ’40, net voor de Holocaust,’ schreef de Messiaanse Jood Jerry Golden, die al jaren waarschuwt dat de Joden net als zo’n 80 jaar geleden voor hun leven zullen moeten wegvluchten uit Europa, in mei.

‘Vóór de massa invasie van Europa door de islam liet God mij zien dat Europa verwoest zal worden, (hun) etnische culturen vernietigd, en dat de Joden in Europa opnieuw met een Holocaust te maken zullen krijgen – alleen deze keer niet alleen in Europa, maar wereldwijd... Heel Europa zal ontoegankelijk worden voor Joden. Tienduizenden zijn reeds vertrokken. Nu de Joden weggaan keren de islamisten zich tegen de christenen.’

Antisemitische spook ook opgedoken in VS
Het antisemitische spook dat uiteindelijk verantwoordelijk was voor de uitroeiing van 6 miljoen Joden is niet alleen in Duitsland terug van (nooit) weggeweest.

In de VS lekte een video naar buiten van sportteam van een Californische highschool dat tijdens een ceremonie de Nazi groet maakte en een Nazi oorlogsmars zong. Na onderzoek bleek dit geen incident te zijn geweest. Zo zouden er meerdere van dit soort video’s online zijn gezet (2).

In de zwarte wijk Crown Heights in Brooklyn (New York) werden binnen enkele dagen tijd een Joodse bezorger en een 64 jaar oude rabbi uitgescholden en met stenen bekogeld. Beiden raakten gewond; de rabbi hield aan de antisemitische aanval een gebroken neus, twee gebroken tanden en diverse blauwe plekken en hechtingen over. Eerder dit jaar werden in dezelfde wijk twee Joodse mannen en een tiener in elkaar geslagen. (4)

De Jodenhaat in zowel Europa als Amerika wordt aangewakkerd door de jarenlange extreem eenzijdige anti-Israëlische / pro-Palestijnse berichtgeving in de door links gecontroleerde mainstream media. Met name de Democratische Partij neemt in toenemende mate afstand van Israël en zelfs van het christendom. Zo heeft het Congres van de partij net een resolutie aangenomen waarin wordt gesteld dat niet-religieuze Amerikanen het beste aansluiten bij de huidige koers van de partij. Ook wordt er uitsluitend zware kritiek geleverd op de –doorgaans pro-Israël zijnde- Amerikaanse christelijke gemeenschap.

Turkse kinderen van jongs af aan opgevoed om Joden te haten
In EU-partner Turkije is het allemaal nog een paar graadjes erger. Daar worden kinderen al van jongs af aan geleerd om Joden te haten. De Joodse gemeenschap in Turkije schrok eind juli op van een video van een Turks zomerkamp, waar jonge kinderen –aangemoedigd door in boerka’s geklede vrouwen- antisemitische leuzen worden aangeleerd. ‘De Joden – Dood! Palestina zal worden gered!’

De Turkse journalist Uzay Bulut citeert de hoofdredacteur van Salom, Ivo Molinas, die zei dat ‘wij in een land leven waar een etnische groep in de hoofden van kleine kinderen als vijanden worden neergezet, zonder dat ze weten wie Joden eigenlijk zijn. Het ergste is nog wel dat we er niets tegen kunnen doen. Als samenleving kunnen we niets anders dan klagen. Het is zo triest te zien dat er geen enkele politieke of rechterlijke poging wordt gedaan om dit te stoppen.’ (5)

‘Vrijheid betekent niet dat je alles kunt zeggen’ (behalve als je moslim bent?)
‘Vrijheid betekent niet dat je alles kunt zeggen’, schrijft NU.nl vandaag over het in de eerste regels genoemde startschot van de viering van 75 jaar bevrijding. Daar zou gezien de uiterst zorgelijke ontwikkelingen in Europa bij moeten worden gezet: ‘behalve als je moslim bent?’. Want plotseling mogen talloze haatteksten die aan een zogenaamde ‘god’ en ‘profeet’ worden toegeschreven, zoals dat alle Joden moeten worden uitgeroeid voordat de islamitische versie van de ‘dag des oordeels’ (als alle mensen zich moeten onderwerpen aan islam) kan komen, wel gewoon verkondigd en nagestreefd worden, enkel omdat ze in een religieus boek (de Koran) staan.

Zijn alle moslims het daarmee eens? Natuurlijk niet, maar het onlosmakelijk aan de massa immigratie verbonden groeiende antisemitisme in Europa toont duidelijk aan dat een zwijgende meerderheid geen enkele dempende invloed heeft (wil hebben / durft te hebben) op een schreeuwende en agressieve minderheid. Tenslotte kwamen Hitlers Nazi’s ook maar met slechts 10% steun van de bevolking aan de macht.

Europa had gewaarschuwd moeten zijn, maar alle lessen van WO-2 lijken te zijn vergeten, naar het lijkt soms zelfs opzettelijk. Zo scharen vooral linkse partijen (linksgroen, maar ook links-liberaal en links-christendemocratisch) zich openlijk aan de kant van islam, vermoedelijk heel goed wetende dat dit op een ongekend drama gaat uitlopen. De kans dat we ons continent na wereldbrand nummer 3 opnieuw zullen kunnen opbouwen, zoals na WO-2 is gebeurd, is gezien het bestaan van massavernietigingswapens echter zo goed als nul.

Xander

(1) Ynet News
(2) Ynet News
(3) Ynet News
(4) Ynet News
(5) The Gatestone Institute
(6) The Golden Report

https://www.xandernieuws.net/algemeen/7 ... oor-joden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39142
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Mahalingam » Ma Sep 09, 2019 12:44 pm

Onze Palli-knuffelende minster Kaag (mevr. al-Qaq) die graag geld aan Palestijnse baasjes geeft zou gaan praten (besloten gesprek) met het CIDI. En wat doet dat mens? Die nodigt gasten uit te weten Gerard Jonkman en Martijn de Rooi van de organisatie The Rights Forum, opgericht door oud-CDA-premier Dries van Agt, en voorzitter Jaap Hamburger van de stichting Een Ander Joods Geluid en oud-journalist en blogger Maarten-Jan Heijmans.

Erkende vijanden van Israel en de Joden dus. Dat gesprek zou dus een potje Israël-bashen worden.
En dus kan Kaag gaan praten met die clubs maar zonder het CIDI. Dat doet ze toch maar niet, te opzichtig partijkiezen.
Kaag trekt uitnodigingen in onder druk van het CIDI
Minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking, D66) heeft vier mensen die ze had uitgenodigd voor een bijeenkomst met het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), deze zondag in het Mauritshuis in Den Haag, laten weten dat ze toch niet welkom zijn. Het CIDI had bezwaar gemaakt tegen hun komst, het ministerie heeft de uitnodigingen daarna alsnog ingetrokken.
[...]
Kaag heeft nog overwogen om de bijeenkomst af te zeggen, staat in de verklaring. Maar ze wil „de gang van zaken” met het CIDI gaan bespreken. En: „Een volledige annulering van de CIDI-bijeenkomst en de daaropvolgende discussie zou een inhoudelijk debat onmogelijk hebben gemaakt.”
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/09/08/28120175-a3972594
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41687
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 09, 2019 3:26 pm

Ik vermoed dat Kaag graag wat 'rugdekking' wilde hebben zodat ze zich wat makkelijker kon verweren tegen de krachtige argumenten van de mensen van CIDI. Nu moet ze het toch alleen doen... :wink2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 09, 2019 3:54 pm

Lees hier hoe de bijeenkomst afliep.

Als Kaag antwoordt, is de kritiek weg

CIDI In de achterban van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) was er argwaan tegen minister Kaag. Als ze op het podium staat, blijft van de kritiek weinig over. „Ik vind haar indrukwekkend.”

Minister Kaag had het „wel komisch” gevonden. In de brief waarmee het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) haar had uitgenodigd voor een gesprek, had het CIDI „het wantrouwen bij de achterban” genoemd als reden. In een bovenzaaltje in het Mauritshuis, waar de bijeenkomst met de minister wordt gehouden, zegt Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking, D66) dat ze zoiets niet eerder had meegemaakt. Ze lacht nog maar eens, zichtbaar ongemakkelijk. Komisch.

Het is zondag, eind van de middag. Op de eerste rij zit haar man, de Palestijnse tandarts en oud-diplomaat Anis al-Qaq en de hele zaal, zo’n 150 mensen, weet dat het wantrouwen met hém te maken had. Kon zij met zo’n echtgenoot nog wel onpartijdig denken over het Midden-Oosten?

Er is bijna een uur voorbij als een vrouw in het publiek er een vraag over stelt. Ze zegt eerst hoe „aangenaam verrast” ze was door Kaags toespraak – over armoede, klimaat, ongelijkheid, veiligheid. Dan: „Ik ben even benieuwd. U bent uit een gemengd huwelijk. Welk gedachtengoed was de leidraad in de opvoeding van uw kinderen?”

‘Oké, ik ben geen moslim’

In de zaal klinkt zacht commentaar. Dit is wel heel direct. Kaag reageert kribbig. „Nou, dit gaat misschien meer over uw eigen opvoeding dan die van mij.” Er wordt gelachen. Kaag gaat door: „Ik zag laatst interessante tweets. Ik moest bewijzen dat ik geen moslim ben. Oké, dat ben ik niet. Ten tweede: mijn man is geboren in de islam, maar is al zo lang overtuigd atheïst. Maar hij vond het oké dat ik de kinderen liet dopen.”

De belangrijkste gast op de begrafenis van haar schoonvader, zegt ze ook, was zijn Joodse vriend. „Die ook de eerste lening heeft gegeven aan mijn man voor het openen van zijn tandartspraktijk in Jeruzalem. Dat is het gedachtengoed.” Er klinkt hard applaus.

Aan het begin van de bijeenkomst had Kaag nog een wat onzekere indruk gemaakt. Ze las haar verhaal woord voor woord voor van papier, struikelde soms over zinnen en leek even niet goed te weten hoe ze moest zeggen wat haar zo „bezwaarde”. Het CIDI had vier mensen die Kaag had uitgenodigd voor deze middag van de gastenlijst gehaald: twee medewerkers van de pro-Palestijnse organisatie The Rights Forum, opgericht door oud-premier Dries van Agt, een oud-journalist en blogger, en Jaap Hamburger, voorzitter van de stichting Een Ander Joods Geluid. Vóór de bijeenkomst zei Hanna Luden, directeur van het CIDI, tegen NRC dat ze niet welkom waren „omdat ze het CIDI voortdurend aanvallen en zwartmaken”.

Kaag zegt in het Mauritshuis dat ze bijna was thuisgebleven, ze was „teleurgesteld”. Zij had zich ook niet bemoeid met de gasten van het CIDI. En: „Het bij voorbaat uitsluiten van personen op basis van hun standpunten is principieel onjuist en onwenselijk voor een volwaardige discussie.”

CIDI-directeur Luden, die de bijeenkomst opende, had er in haar verhaal niets over gezegd. Zij had van het ministerie „signalen” gekregen, zegt ze later, dat Kaag er zelf niet over zou beginnen. Dan wilde zij dat ook maar niet doen. Ook de vicevoorzitter van het CIDI, die de middag afsluit en tegen Kaag zegt dat „het wantrouwen” nu weg is, noemt de gastenlijst niet.

„Een marginale kwestie”, vindt Luden na afloop. De bijeenkomst was „prettig” geweest, de sfeer was „goed, ondanks het tumult vooraf”. Al had ze gedacht dat het publiek kritischer had durven zijn. Een vrouw was tegen Kaag begonnen over schoolboeken waaruit Palestijnse kinderen les krijgen en waarin volgens haar „zoveel haat wordt verwoord”. Kaag had gezegd dat dat niet mag en „mochten er incidenten zijn, dan worden die aangepakt”. „Ik heb alleen nu geen zicht op de details van het Palestijnse curriculum, wij financieren dat ook niet. Maar mocht er iets zijn, dan pikken wij dat op.”

Die vraag, vindt Luden achteraf, was te voorzichtig. „Heel beleefd.” En zo ging het vaker, volgens Luden. Waardoor Kaag het niet moeilijk kreeg. Die had, zag ze, vooral indruk gemaakt door haar kennis en ervaring, en haar zelfvertrouwen. „Ik vind haar zelf ook een indrukwekkend mens.”

Witte wijn
Medewerkers van Kaag waren er van tevoren helemaal niet gerust op geweest. Het kon er bij het CIDI weleens stevig aan toegaan. Maar Kaag had de zaal ingepakt, en ook nog het CIDI terecht gewezen over de gastenlijst – zonder weerwoord. „Dat bleef dus in de lucht hangen”, zegt rabbijn Awraham Soetendorp bij de borrel. Maar zijn ogen glimmen als het over Kaag gaat. „Ze is de parel van dit kabinet.”

Kaag drinkt witte wijn en let steeds op waar haar man is. Als ze de vrouw ziet die naar de opvoeding van hun kinderen had gevraagd, neemt ze die mee naar Anis al-Qaq. Ze stelt de twee aan elkaar voor en loopt zelf weg.

Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid die er van het CIDI niet bij mocht zijn, heeft de bijeenkomst gevolgd via de NPO-livestream. Hij zag een „welwillende minister”. „De kou zal nu wel uit de lucht zijn. Maar er was daardoor te weinig ruimte voor kritiek op het beleid van Israël.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41687
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Di Sep 10, 2019 11:06 pm

Overvallen op Joden in Berlijn en Warschau: Israëlische politici adviseren Joden zichzelf te bewapenen

Geplaatst op 10 september 2019

Afbeelding

Gistermorgen kwam het – zoals de politie van Berlijn bericht – in Berlin-Friedrichshain tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met een antisemitische achtergrond. In Warschau werd een groep Israëlische studenten door mannen uit Qatar in elkaar geslagen. In Israël adviseren toppolitici Joden in Berlijn om zichzelf te bewapenen.

Volgens de huidige stand van zaken praatte een 21-jarige tegen 05.00 uur voor een discotheek op de Warschauer Platz met drie even oude vrienden in het Hebreeuws. Dat hoorde een man. Die kwam op de 21-jarige af en sloeg hem met de vuist in het gezicht.

Daarna vluchtte de aanvaller. De joodse jongeman raakte gewond in zijn gezicht. De recherche van Berlijn heeft een onderzoek ingesteld.

Warschau: bloedig aanval door mannen uit Qatar op een groep Israëlische studenten
Alle Israëlische studenten, die deelnamen aan een semester in Warschau, werden in de vroege ochtenduren van afgelopen zaterdag met geweld aangevallen in de Poolse hoofdstad, kennelijk door een groep jonge mannen uit Qatar. Twee slachtoffers belandden in het ziekenhuis.

Een van de studenten vertelde tegen de “Jerusalem Post” dat de mannen aangaven uit Qatar te komen en “Vrij Palestina”, “Vrij Gaza” en “Fuck Israël” naar de groep Israëli´s schreeuwden. Toen deze zeiden inderdaad uit Israël te komen, vielen de mannen uit Qatar hen aan.

Israëlische toppoliticus roept Joden in Berlijn op om zichzelf te bewapenen
Israëlische toppolitici raden Joden in Duitsland al langer aan om zichzelf te bewapenen, omdat de Duitse autoriteiten blijkbaar niet bereid of in staat zouden zijn hen te beschermen: “Draag grote knuppels”, adviseert de voormalige minister van Financiën van Israël, Yair Lapid, zijn landgenoten. Zodoende stelt hij zich op niet mis te verstane wijze op tegenover de president van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland, Josef Schuster, die Joden adviseerde niet met een keppeltje door de stad te lopen:

“Ik zeg u, u zou met een keppeltje op en een grote knuppel in handen moeten lopen en zichzelf beschermen. Omdat dit niet getolereerd kan worden.”

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/10 ... bewapenen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Ariel » Wo Sep 11, 2019 2:04 pm

’Activiste verspreidt antisemitische clichés’

De toekenning van de prestigieuze ECF Princess Margriet Award for Culture 2019 aan de Egyptische schrijfster Ahdaf Soueif (69) stuit op felle kritiek van internationale Joodse organisaties. Soueif, die behalve auteur ook een bekende pro-Palestijnse activiste is, zou zich in haar uitlatingen over de staat Israël schuldig maken aan ’antisemitische clichés’ en aan het ’verspreiden van complottheorieën over Joden’.

„Een persoon die een geschiedenis heeft in het verspreiden van leugens en complottheorieën over Israël en het Joodse volk, zou niet eens voor zo’n prijs moeten worden voorgedragen”, reageert het European Jewish Congress (EJC), het verband van samenwerkende Joodse organisaties in Europa, ontzet.

De ECF Princess Margriet Award, gedoteerd met 25.000 euro, wordt op 2 oktober voor de elfde maal uitgereikt in Theater de Meervaart in Amsterdam. De onderscheiding wordt door de in Amsterdam gevestigde European Cultural Foundation (ECF) jaarlijks toegekend aan kunstenaars en denkers die ’de democratie verrijken met hun verbeeldingskracht’. Prinses Laurentien volgde in 2007 Prinses Margriet op als president van ECF.

Palestijnse zaak
Volgens de organisatie onderscheidt Ahdaf Soueif zich niet alleen door haar literaire werk, maar nadrukkelijk ook door haar inzet voor de Palestijnse zaak. Daarmee zou de in Londen woonachtige Egyptische ’Oost en West met elkaar verbinden’. „Juist wegens haar uitgesproken bijdrages aan het maatschappelijk debat over een controvers thema als het Palestijns-Israëlische conflict is Ahdaf Soueif een waardige winnaar van de Princess Margriet Award”, zegt André Wilkens, directeur van de Foundation.

Maar volgens critici is Ahdaf Soueifs ’antizionistische’ activisme allesbehalve verbindend en juist splijtend. Met name Soueifs inzet voor de BDS-beweging (Boycot, Desinvestering en Sancties), die wereldwijd een boycot van Israëlische producten en culturele uitingen nastreeft, schiet menigeen in het verkeerde keelgat. „BDS is door de Duitse Bondsdag, het parlement, antisemitisch verklaard”, zegt Hidde van Koningsveld van het Nederlandse Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). „Datzelfde parlement heeft een motie aangenomen, die elke overheidssteun aan BDS-projecten moet voorkomen. Zorgwekkend dat zo’n vrouw deze prijs krijgt.”

Koningshuis
Ook het gezaghebbende Duitse dagblad Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) hekelt de uitverkiezing van Ahdaf Soueif ’met een prijs die is verbonden aan de Nederlandse staat en het koningshuis’. ’Soueif is een fanatieke tegenstander van de enige joodse staat ter wereld en in haar bijdrages over het Israëlisch-Palestijnse conflict deinst zij er niet voor terug om zonder enig bewijs verhalen door te geven, die zweven tussen antisemitische clichés en complottheoretische propaganda’, schrijft commentator Marco Stahlhut.

Zo citeerde Soueif in de Britse Guardian in een reportage uit de Palestijnse gebieden onder meer een man die beweert dat Israëlische militairen het water van Palestijnen vergiftigen door in hun watertanks te urineren. „Dat is een moderne variant van de middeleeuwse legende dat Joden de waterbronnen van christenen zouden vergiftigen”, reageert CIDI’s Van Koningsveld.

Tempelberg
De FAZ kritiseert Soueif verder omdat zij, volgens de krant, in haar publicaties het hardnekkige gerucht voedt dat Israël de Al-Aqsamoskee en de Rotskoepel op de Tempelberg in Jeruzalem – belangrijke heiligdommen voor moslims – zou willen vernietigen om op die plek een Joodse tempel te stichten. Hidde van Koningsveld: „Die complottheorie heeft al regelmatig tot geweldgolven geleid.”

André Wilkens van de ECF zegt ’weet te hebben’ van de ophef rond Ahdaf Soueifs uitverkiezing, maar hij wuift alle kritiek op de prijswinnares weg. „Als kunstenaars zich niet meer vrij kunnen uitspreken over de wereld, zijn we in een slechte situatie beland.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39142
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Mahalingam » Wo Sep 11, 2019 2:44 pm

Pilgrim schreef:Ik vermoed dat Kaag graag wat 'rugdekking' wilde hebben zodat ze zich wat makkelijker kon verweren tegen de krachtige argumenten van de mensen van CIDI. Nu moet ze het toch alleen doen... :wink2:

Zo wordt wel meer gedacht. Hier Leon de Winter:
Kaag hoopte dat het uit de hand zou lopen
Afgelopen zondag was minister Sigrid Kaag gastspreker op een bijeenkomst van het Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI). Dat gebeurde in een zaaltje in het Mauritshuis naast het Binnenhof.

Wanneer een pro-Israëlische club als het CIDI een bijeenkomst belegt, is veiligheid cruciaal: wie openlijk Israël steunt, krijgt bakken ellende over zich heen. Vandaar die dubbel beveiligde locatie.

Ik ken heel wat mensen die Israël steunen maar zich in het openbaar zelden daarover uiten om confrontaties te vermijden. Ik begrijp dat voorzichtige gedrag. Geen land wordt in linkse kringen zo gehaat als Israël.

Kaag wordt door veel Joden met de nodige scepsis gevolgd; zij is getrouwd met een Palestijn die een vertrouweling was van roverhoofdman Arafat. Ze heeft een hoge functie gehad bij UNRWA, de VN-organisatie die al zeventig jaar de vluchtelingenstatus van Palestijnen in stand houdt.

Kaag werd omringd door een cameraploeg van de VPRO, die een documentaire over haar maakt, en kwam niet ongezien het Mauritshuis binnen: de ploeg maakte er een theatrale entree van, een linkse politieke ster schreed binnen.

Kaags inleiding bevatte de nietszeggende frasen die progressieve politici altijd hanteren wanneer ze over Israël en de Palestijnen praten, maar het valt niet te ontkennen dat ze dat met flair deed. Kaag is intelligent en daarbij heeft ze in de loop der jaren als diplomate geleerd druk aan het woord te zijn zonder iets van substantie te zeggen.

Zonder te stotteren sprak zij de frase ’levensvatbare, democratische Palestijnse staat’ uit. Dat is knap, want achter die versleten woorden schuilt de tragische onveranderlijkheid van traditionele tribale Arabische samenlevingen. Er is geen enkele kans op een levensvatbare, democratische Palestijnse staat zoals er op dit moment en in de nabije toekomst geen enkele kans bestaat op een levensvatbare, democratische Arabische staat, waar dan ook (met misschien Tunesië als uitzondering).

Wat geheel ontbrak in haar voordracht, waren de begrippen islam en cultuur. In 1948 onderscheidde het vers geboren Israël zich qua ontwikkeling weinig van zijn olie-arme omringende landen, alle ook vers geboren staten. Waarom heeft Israël zich ontwikkeld tot een technologische grootmacht, een rechtsstaat bovendien, en de omringende landen niet? Kaag stelde de vraag niet omdat ze de antwoorden wilde vermijden.

Maar die middag ging het uiteindelijk niet om Kaags woorden.

Tijdens de aanloop naar deze bijeenkomst was er druk onderhandeld tussen het CIDI en Kaags ambtenaren over haar gastenlijst, zo bleek uit de introductie van Rick Nieman, door wie zij na haar praatje werd geïnterviewd. Kaag wilde namelijk enkele mensen meenemen en het CIDI verzette zich daartegen. Hierover was een relletje ontstaan; waarom deed het CIDI zo lastig?

Hierom: Kaag had een lijst laten opstellen met maar liefst 33 persoonlijke gasten voor een zaaltje dat ternauwernood ruimte had voor 125 mensen. Ofwel: ze wilde dat meer dan een kwart van de zaal gevuld werd met mensen van haar keuze. Het CIDI kon daarmee leven, maar op Kaags lijst kwamen felle tegenstanders van het CIDI voor. Die wilde Kaag bij zich hebben. Dat vond het CIDI lastig.

Op Kaags lijst figureerden leden van Een Ander Joods Geluid. In het EAJG hebben zich een handvol Joden verzameld die opvallend veel aandacht krijgen wanneer de media behoefte hebben aan een antizionistisch geluid maar daar zelf te bescheten voor zijn. De Joden van het EAJG zijn niet alleen kritisch over het bestaan van de staat Israël, zoals een van de grondleggers, de Auschwitz-overlevende Hajo Meyer ooit in een boek beschreef, maar ook tegen de complete Joodse traditie. Meyer vergaf het de Joden nooit dat hij samen met hen in de hel van de vernietigingskampen belandde.

Dat Kaag deze EAJG-Joden, allen uitgesproken tegenstanders van het CIDI, samen met vertegenwoordigers van andere Israëlhatende clubjes wilde meenemen, was een grove provocatie. Het CIDI weigerde, Kaags ambtenaren dreigden met een afzegging.

De leiding van CIDI hield voet bij stuk: de meest rabiate figuren van EAJG waren niet welkom. Een EAJG’er als Hedy d’Ancona werd wel toegelaten, net als Laurens Jan Brinkhorst, beiden prominent lid van The Rights Forum, de antizionistische NGO van Dries van Agt, die sympathisant is van de antisemieten van Hamas. Na afloop spoelden ook de Israëlhaters de CIDI-hapjes weg met Israëlische wijntjes.

Waarom was het niet voldoende voor Kaag met een paar assistenten te komen? Waarom 33 gasten, ruim een kwart van de zaalcapaciteit, onder het oog van de camera’s van de VPRO?

Pas later drong het tot me door: ze was bang dat ze geconfronteerd zou worden met barbaarse zionistische Joden die haar wilden vierendelen. Daarom de behoefte aan een cordon van tientallen medestanders. Maar anderzijds hoopte ze dat het wel uit de hand zou lopen; vandaar die relbeluste VPRO-camera’s ter vastlegging van de zionistische bloeddorst.

Het was leerzaam. En onthullend ten aanzien van Kaags bizarre verwachtingen van een zaaltje met onschuldige zionistische Joden, voornamelijk zestigplussers die zonder een moment van onfatsoen naar de minister luisterden en haar beleefd toe klapten. De scepsis is gerechtvaardigd.
https://www.telegraaf.nl/watuzegt/756109769/kaag-hoopte-dat-het-uit-de-hand-zou-lopen
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39142
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Mahalingam » Wo Sep 25, 2019 9:28 am

Waar kan je af en toe antisemitische praatjes horen? Op StaatsRadio1.
Het CIDI werd ervan op de hoogte gesteld en het balletje ging rollen.
Ook Gert-Jan Segers kreeg er lucht van voor het naar bed gaan. En stuurde dit de wereld in:

Afbeelding

Het geluidsfragment is hier te horen:
https://www.geenstijl.nl/5149731/omroep-van-sonja-barend/
Beller wil 'geldgierig Jodengespuis wereldwijd uitroeien' bij BNNVARA op Radio 1

En nu de damagecontrol:
Afbeelding
Het gesprek met de beller, die zich ‘Mario’ noemt, begint vrij normaal. Hij reageert rustig op de stelling van de show, die op weekdagen van 4 tot 6 uur 's ochtends te horen is: kinderen hebben te veel verplichtingen. Volgens hem komt dat doordat iedereen, ook minderjarigen, wordt ‘gemodelleerd om te renderen’. Halverwege het gesprek ontspoort zijn betoog: alle problemen zijn de schuld van de Joden. Al snel valt het woord uitroeien.

Presentator Morad El Ouakili reageert onderkoeld, bijna alsof dit een normale mening is. Hij stelt de beller vragen die nog meer antisemitische taal oproepen: ‘Ik begrijp niet alles wat je zegt’, ‘Wat bedoel je met Jodengespuis?’. Tijdens het gesprek meldt El Ouakili doodleuk dat er al veel reacties binnenkomen op het verhaal van Mario, en dat er meerdere positieve bij zitten. Hij leest er zelfs wat voor, zoals ‘een waarheid als een koe’.

Het gesprek duurt acht minuten, waarin de beller Joden betitelt als kikes - een Engels scheldwoord – en uitlegt dat hij geen ‘enge racist’ is. El Ouakili: ‘Natuurlijk, dat begrijp ik ook.’ Ze sluiten het interview af in harmonie: ‘Dank je wel voor je tijd’, zegt de presentator.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/bnnvara-biedt-excuses-aan-voor-antisemitische-beller-op-npo-radio-1~bb0718fb/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Ariel » Do Okt 03, 2019 1:25 pm

Joodse jongen gedwongen om voeten van moslim te kussen

De Joodse gemeenschap in Australië is opgeschrikt door twee gevallen waarbij jonge kinderen antisemitisch zijn belaagd door hun klasgenoten. Een van de jongens werd gefilmd terwijl hij werd gedwongen de voeten van een moslimjongen te kussen.

Dat schrijft nieuwswebsite The Australian Jewish News. Het gaat om een jongetje van vijf en een brugklasser van twaalf jaar oud.

Volgens de moeder van het 12-jarige slachtoffer, een leerling van het Cheltenham Secondary College in de staat Victoria, werd haar zoon meegelokt naar een parkje. Hier kreeg hij van een groep van negen jongeren de opdracht om de voeten van een van de moslims uit de groep te kussen. Als het Joodse kind dit niet zo doen, zou de groep hem fysiek aanvallen. Uit angst voor het geweld koos de jongen voor de eerste optie. Beelden van de vernederende actie werden door de gedeeld op meerdere sociale mediakanalen.

In de daaropvolgende maanden zou de jongen dagelijks zijn aangevallen. Zo scholden schoolgenootjes hem onder andere uit voor ‘Joodse aap’ en werd hij zo hard in zijn gezicht en op zijn lichaam geslagen, dat hij naar het ziekenhuis moest. Volgens zijn moeder lijdt de jongen door de gebeurtenissen aan een acute angststoornis.

Hoewel de school werd ingelicht over de antisemitische acties van de leerlingen, weigert die actie te ondernemen. Zo deed de onderwijsinstelling het voorval waarbij de Joodse jongen werd gedwongen voeten van een moslim te kussen af als een incident ‘buiten het schoolterrein’ en zeggen zij niets te kunnen doen. Volgens de ouders van de jongen weigert de school ook om de gebeurtenissen te erkennen als antisemitisch. Volgens het bestuur gaat het om ‘gewoon’ pesten.

Kleuterklas
Ook kleuters lijken niet gespaard te blijven. De ouders van een vijfjarig jongetje uit Hawthorn zagen zich genoodzaakt hun kind van de Hawthorn West Primary School te halen na meerdere antisemitische incidenten.

Volgens de ouders van het Joodse jongetje begon de kleuter opeens ’s nachts in bed te plassen en zocht hij elke ochtend een excuus om niet naar school te hoeven. In eerste instantie werd het gedrag afgedaan als onwennigheid voor zijn nieuwe kleuterklas. Er leek weinig zorgwekkends aan de hand te zijn, totdat het kind ’s ochtends wat cornflakes morste. “Je zou niet van mij moeten houden mama, ik ben nutteloos Joods ongedierte,” riep het kind volgens zijn moeder in tranen uit.

Na doorvragen van de ouders biechtte de kleuter op gepest te worden door vijf klasgenootjes. Dit zou vooral gebeuren in de wc’s van de school. De kinderen zouden gevraagd hebben waarom hij besneden is, waarna het antisemitische pesten begon. Zo zou het ventje zijn uitgemaakt voor ‘vieze Joods’ en ‘Joodse kakkerlak’.

De ouders, die meteen naar de schoolleiding stapten, kregen weinig respons van het bestuur. Zo zou ook deze school weigeren te erkennen dat zij kampen met leerlingen die antisemitische ideeën hebben. “Het is geen antisemitisme, het is pesten,” zou de verklaring zijn geweest. De rector zou daarbij hebben gezegd dat hij ‘de andere leerlingen zich niet ongemakkelijk wil laten voelen’.

De leiding zag als enige oplossing dat het Joodse jongetje voortaan maar een andere wc moest gebruiken. “Hier pakken ze het probleem niet mee aan,” zegt de moeder over de ‘oplossing’ van de school. Ook het voorstel van de ouders om voorlichting over antisemitisme te geven op school, werd door het bestuur geweigerd. Nog geen 24 uur na het invoeren van de toilet-regeling, werd het kind opnieuw belaagd.

De ouders van de Joodse peuter hebben daarop besloten om hun kind van de school te halen. Ook de 12-jarige jongen is niet meer teruggegaan naar zijn oude school.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39142
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 09, 2019 2:46 pm

In de Duitse stad Halle is de noodtoestand uitgeroepen. Troepen zijn onderweg naar de stad. Bewoners zijn gesommeerd binnen te blijven. Er is sprake van een 'Amokfal'.
Er waren zo'n 100 Joden bezig Yom Kippur te vieren toen de synagoge werd aangevallen met granaten en AK47 schiettuig door twee mannen met helmen en jungle-camouflage kleding.
Dat er twee mannen in vereniging verwarde mannen zijn, lijkt mij sterk.
Wel zijn ze niet langs de bewaking gekomen. Anders was het een echt bloedbad geworden.
Gunmen kill two people near German synagogue on Yom Kippur and wound several others before throwing a grenade at Jewish cemetery - as one is arrested and hunt for other continues

Gunmen opened fire outside synagogue in German city of Halle on Wednesday
At least two people, including one woman, died and several more were injured
Attacker fired with a submachine gun and threw a grenade, local media reports
One suspect has been caught, police said. It is unclear if more are still on the run

At least two people have been killed after gunmen opened fire outside a synagogue in Germany on Yom Kippur - the holiest day in Judaism.
One woman died after two attackers, believed to be wearing a military-style uniforms, opened fire with a submachine gun on Wednesday morning.
A grenade was also thrown into the Jewish cemetery before the attackers fled, Bild reported. Several others were wounded.
Police have since arrested one suspect, and told people to 'stay alert' while the manhunt continues.

It is thought the attackers fled in a taxi which they hijacked from the driver and his wife, who fought back. Both of them were wounded and have been transported to hospital, it is reported.

Police have told residents to stay in their homes or find safe shelter.


A person interviewed on German television said that he had been in a kebab shop when he saw a man with a helmet and military jacket launch the attack.
The man said the attacker threw a grenade at the shop, which bounced off the door frame, before he fired shots into the shop.
Police also reported that shots were fired in Landsberg, about 10 miles from Halle. It wasn't clear whether that incident was related to the earlier shooting.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7554173/Gunman-shoots-dead-woman-outside-German-synagogue-goes-run.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41687
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 09, 2019 5:11 pm

Xander schrijft er ook over...

Terroristen openen vuur op volle synagoge in Halle, twee omstanders gedood

Posted on 09/10/2019

Afbeelding
Synagoge met begraafplaats in Halle. (Afbeelding: (2)

Ook schietpartij in Landsberg, op 15 km afstand – Onbevestigd: Handgranaat geëxplodeerd op Joodse begraafplaats

In Halle (Saale) hebben onbekende schutters een terroristische aanslag op een volle synagoge gepleegd. Daar waren op dat moment zo’n 80 tot 100 Joden aanwezig om Yom Kippur te vieren. De daders probeerden eerst de synagoge binnen te dringen. Toen dat mislukte, schoten ze met automatische wapens op de gesloten deur en de ramen. Daarna schoten ze op een winkel en op voorbijgangers op straat, waarbij twee doden vielen, een man en een vrouw.

Tevens zou er een handgranaat zijn geëxplodeerd de Joodse begraafplaats. De politie is bezig met een klopjacht op de met een auto ontkomen daders. Volgens ooggetuigen zou één van hen militaire kleding dragen.

De leden van de Joodse gemeenschap worden voor de zekerheid in de synagoge gehouden, en beschermd door veiligheidstroepen. Het station van Halle werd gesloten. In Landsberg, op 15 kilometer afstand van Halle, zouden ook schoten zijn gemeld.

(Later mogelijk meer).

We schreven zeer recent nog dat de jaren ’30 aan het terugkeren zijn, en de Joden wéér niet veilig zijn in Duitsland.

Xander

(1) Welt
(2) WikiMedia Commons, auteur Allexkoch, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license

https://www.xandernieuws.net/uncategori ... rs-gedood/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Ariel » Do Okt 24, 2019 1:13 am

Juf aan Joodse scholieren: “Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer”

Een lerares van een Britse basisschool is deze week in opspraak gekomen nadat ze in de klas een zwaar antisemitische opmerking had gemaakt. De juf waarschuwde haar scholieren ‘dat ze hen naar de gaskamer zou sturen’ als ze hun huiswerk niet zouden maken. Daarmee verwees de juf naar de gruwelijke taferelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz hebben afgespeeld.

De zaak ligt extra gevoelig, omdat veel leerlingen van de Newberries Primary School van Joodse komaf zijn. Eén van hen reageerde zo geschokt dat hij de lerares direct confronteerde met de ernst van haar opmerking. De docente reageerde daarop gelaten en verzekerde de klas dat het maar een grapje was. Ze smeekte de scholieren om het aan niemand te vertellen.

Velen van hen waren echter zo verbijsterd dat ze het meteen aan hun ouders vertelden. Het nieuws van het incident verspreidde zich daarna snel via diverse WhatsApp-groepen. Ouders namen contact op met de directeur aan wie ze vertelden hun kinderen van school te zullen halen als de juf niet zou worden weggestuurd.

De school liet hierop een uitgebreid onderzoek doen. Er volgde een spoedvergadering waar al snel werd besloten om de lerares op staande voet te ontslaan. In een verklaring meldt de directeur nog dat de lerares in kwestie een uitzendkracht was en geen vast dienstverband had bij de school.

“We kunnen bevestigen dat we vorige week op de hoogte zijn gebracht van het feit dat er een vermeende racistische opmerking is gemaakt door een lerares van een bureau dat binnen onze school werkzaam was. We hebben hier direct naar gehandeld en onze gouverneurs en ons leiderschapsteam hebben een volledig onderzoek uitgevoerd. De uitzendkracht zal niet terugkeren.”

Diversiteit
In een nieuwsbrief aan de ouders verzekerde de school dat het ‘alles deed om diversiteit te omarmen en te vieren’. Ze zei dat het religieuze leiders van verschillende geloofsgroepen zou uitnodigen om met de kinderen te praten, zoals het in voorgaande jaren ook heeft gedaan. “Dit jaar vragen we vooral om de nadruk te leggen op het versterken van de belangrijke boodschappen van religieuze tolerantie en respect”, valt te lezen in de brief.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 25, 2019 5:13 pm

Joods gezin jarenlang geterroriseerd in Hippolytushoef

Een Joods gezin in Hippolytushoef wordt al langere tijd geterroriseerd door een groep tieners uit het dorp. Afgelopen woensdagnacht werd een raam in hun woning aan De Elft opgeblazen met vuurwerk, zo schrijft het Noordhollands Dagblad.

Afbeelding

Het zwaar gehavende huis van een Joodse familie in Hippolytushoef. Woensdag ontplofte daar een zware vuurwerkbom.


Het gezin Schmidt bestaat uit vader, een moeder en vijf kinderen tussen 16 en 25 jaar. Tegen NH Nieuws vertellen ze dat het al het achtste incident is in drie jaar.

In de twintig jaar dat het gezin in Hippolytushoef woont, zijn ze al tientallen keren lastiggevallen. „We hebben een boomstam door het raam gehad, en ook een ijsblok. Mensen die langsfietsen en ’kankerjoden’ roepen. Hakenkruizen in de sneeuw voor ons huis. Dit is antisemitisme”, vertellen ze de zender.

De politie meldt dat er al jarenlang meldingen zijn van pesterijen. „Daarbij gaat het om schelden, schreeuwen, kleine vernielingen en schade door vuurwerk”, zegt politiewoordvoerder Menno Hartenberg tegen de krant. „Of het daadwerkelijk om antisemitisme gaat weten we pas als de daders gepakt zijn. Maar ook als dat niet het geval is en het gezin wordt gepest omdat ze ’van buiten het dorp komen’ is dit natuurlijk ontoelaatbaar.”

Woensdagochtend rond drie uur werd er eerst licht vuurwerk door de brievenbus van de woning van het gezin gegooid. Toen vader Schmidt beneden ging kijken, werd een veel zwaarder explosief naar binnen gegooid. Dat zorgde voor een daverende knal. Het lijkt erop dat de man eerst bewust naar beneden is gelokt. Door de explosie werd een ruit uit de sponning geblazen. Lokale omroep Regio Noordkop spreekt van een ’doelgerichte aanslag’.

Privacywet
Volgens de site van Noordkop is er ooit in 2008 een groep verdachten opgepakt. „Maar zij werden weer vrijgelaten omdat er onvoldoende bewijs zou zijn. Dit ondanks dat zij op een bewakingscamera zijn vastgelegd. Alleen was deze camera van een particulier die opnames van de openbare weg had gemaakt, hetgeen niet is toegestaan in verband met de privacywet”, zo schrijft de site. :scratch:

Beloning
Buurtbewoners die nu vinden dat er nog niet genoeg gedaan is om de daders op te sporen, hebben zelf een beloning uitgeloofd. Er is al 200 euro ingezameld voor de gouden tip, zo meldt Wieringernieuws.


Groep tieners. Ik vermoed dat wij zelf in kunnen vullen welke religie deze groep tieners aanhangen
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 25, 2019 6:47 pm

Geterroriseerd Joods gezin radeloos: ’Ons leven is vergald’

Een Joods gezin uit Hippolytushoef wordt al jarenlang geterroriseerd door een groep tieners uit het dorp. Afgelopen woensdagnacht was het weer raak en werd een raam in hun woning aan De Elft opgeblazen met vuurwerk. Na twintig jaar zijn de gezinsleden het zat en doen ze hun verhaal. „Waarom doen mensen ons dit aan?!”

Het gezin Schmidt, bestaande uit vader, moeder en vijf kinderen tussen 16 en 25, is in de twintig jaar dat ze in Hippolytushoef wonen al tientallen keren lastiggevallen, vertelt moeder Odile. „We hebben een boomstam door onze ruit gehad, ze hebben ons hek kapotgemaakt met een winkelwagentje en geprobeerd onze voordeur in te beuken. Groepen jongeren zijn ook de tuin in gekomen om op de ramen te bonken en ’k*nkerjoden’ te schreeuwen.

Bovendien hebben ze hakenkruizen in de sneeuw op een auto met de naam van onze zoon erbij getekend.” Dat is niet alles, vult haar man Wouter Schmidt aan. „Jongeren op de fiets hebben een paar keer een Hitler-groet richting ons gedaan als ze langskwamen. En onze dochter kreeg in de schoolbus te horen dat joden zoals zij vergast moeten worden. Afschuwelijk.”

Afgelopen woensdagnacht ging het weer helemaal mis. Hun zoon schrok wakker toen hij een knal hoorde. Hij haalde zijn ouders uit bed. „En toen bleek er een rotje in onze brievenbus te zijn afgestoken”, vertelt Odile. „Net toen we weer naar boven gingen, klonk er een nog veel hardere knal, die ze honderden meters verderop nog gehoord hebben.” De daders hadden vuurwerk afgestoken tegen de ruit aan de voorkant van het huis. Die sneuvelde onmiddellijk. „Eerst hebben ze ons naar beneden gelokt, daarna hebben ze een hele grote ontploffing laten plaatsvinden, gewoon een poging tot moord”, tiert Wouter. Vrijdagmiddag zit er een houten plaat in het raam.

Radeloos
Het gezin is radeloos. „Twintig jaar van ons leven is gewoon vergald”, verzucht Wouter. „Waarom doen mensen ons dit aan”, huivert Odile. „Laat ons gewoon met rust, we doen niemand kwaad.” De achterliggende oorzaak kan ze wel raden. „In ieder geval sommige van deze daden komen voort uit anti-semitisme.” Dat beaamt Wouter. „Helaas zijn de denkbeelden van de NSB nog altijd niet compleet uit deze samenleving verdwenen.”

Het leven van het gezin is ontwricht. „We slapen de dagen rondom dit soort incidenten heel slecht en voelen ons hier gewoon niet veilig”, zegt Wouter. „Aangifte doen heeft geen zin, er gebeurt zoveel. De politie beschouwt het als incidenten, niet als een patroon.” Odile: „Toen we een aantal jaar even politiebegeleiding hadden, werd het wat minder, maar inmiddels gaat het weer helemaal door. We hebben ook weleens ouders van de betreffende kinderen en jongeren gebeld. Sommigen reageerden begripvol en lieten hun kind excuses aanbieden. Maar anderen smeten gelijk de hoorn op de haak.”

Het gezin wilde een aantal jaar geleden dan ook verhuizen. „Maar toen begon net de huizencrisis, waardoor we het te riskant vonden”, zegt Odile. „Als zich de kans voordoet, willen we alsnog weg”, vult Wouter aan.

De politie bevestigt dat er de afgelopen jaren heel wat meldingen van pesterijen en vernielingen zijn binnengekomen. Een woordvoerder laat weten dat vermoed wordt dat de daders opnieuw jongeren uit het dorp zijn. „Helaas is het niet makkelijk om hen te traceren, omdat ze vaak niet herkenbaar zijn op de camerabeelden.”

Bewegingscamera
Volgens de familie Schmidt is er ooit in 2008 een groep verdachten opgepakt vanwege bedreiging. Odile: „Maar zij werden weer vrijgelaten omdat er onvoldoende bewijs zou zijn. Ze waren wel op bewakingscamera vastgelegd. Alleen was deze camera van een particulier die opnames van de openbare weg had gemaakt, wat niet is toegestaan vanwege de privacywet.” De politie bevestigt dat er destijds niet tot een veroordeling kon worden gekomen, maar kan niet zeggen of dit met de privacywet te maken had. „Over het algemeen geldt dat als particulieren hun beelden ter beschikking stellen aan ons, wij die gewoon kunnen gebruiken.” Wel werd in 2014 een groep jongeren veroordeeld tot een boete en straf bij Bureau HALT vanwege het bedreigen en gebruiken van scheldwoorden richting de familie Schmidt. De politie zoekt nog naar meer getuigen voor de gebeurtenis van woensdagavond.

Buurtbewoners leven enorm mee met de familie en hebben daarom een beloning uitgeloofd voor de gouden tip. Ze vinden dat er nog niet genoeg gedaan is om de daders op te sporen. Volgens Wieringernieuws is er al 200 euro ingezameld.

Odile is dankbaar. „Moet je kijken!” Ze wijst om zich heen. Op de tafel, de vensterbank en het aanrecht staan meerdere vazen met bossen bloemen. „Het doet ons echt goed om te zien dat anderen ook erg geschrokken zijn en ons steunen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41687
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 05, 2019 11:10 pm

Antisemitisme flink toegenomen in Zweden: stijging van ten minste 53% tegenover 2016

Door Teunis Dokter, 5 november 2019

Afbeelding

De joodse gemeenschappen in Zweden krijgen het steeds zwaarder, zo blijkt uit gegevens die het CIDI met ons deelt. Tegenover 2016 gaat het zelfs om een stijging van ten minste 53% van haatmisdrijven tegenover joodse mensen. In 2016 werden nog 182 zaken geregistreerd tegen 280 haatmisdrijven in 2018. Een zorgwekkende toename.

Behalve de joodse gemeenschappen komen haatmisdrijven steeds vaker voor in Zweden. In het geval van antisemitische gedragingen gaat het voornamelijk om het ‘aanzetten tot haat jegens een andere groep’, waarbij we erop moeten vertrouwen dat de Zweden een fatsoenlijk interpretatiekader hanteren om de taalkundige uitingen -waaraan de misdrijven zijn gerelateerd- consistent te kunnen categoriseren.

Met name de toename in het aanzetten tot haat jegens andere groepen zit flink in de lift. Volgens het rapport van de Swedish National Council for Crime Prevention werden in 2013 ‘slechts’ 621 haatboodschappen geïdentificeerd en is het aantal daarna sterk gestegen.

In 2018 is het aantal geregistreerde haatboodschappen toegenomen tot wel 1.164 geregistreerde voorvallen. Wat de Zweedse overheid gaat doen om het aantal haatmisdrijven te doen afnemen is vooralsnog onbekend. Waarschijnlijk blijft het bij ‘pappen en nathouden’. In ieder geval tonen de cijfers aan dat het links-constructivisme aangaande de grote voordelen van de ‘multiculturele samenleving’ niet tot bloei zijn gekomen.

Althans volgens deze cijfers.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... over-2016/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten