Antisemitisme anno tegenwoordig

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76215
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Heldenrol voor door Nederland ingehuurde bewaker bij aanslag op synagoge

Afbeelding

Een man met een bijl heeft dinsdagochtend geprobeerd toe te slaan in een synagoge in Oekraïne. De beveiliger van de synagoge, van wie het salaris volledig wordt betaald vanuit Nederland, wist het slagwapen met gevaar voor eigen leven afhandig te maken.

De aanslagpleger is weggevlucht en is nog niet opgepakt door de politie. In de synagoge waren vanwege corona maar vier mensen aanwezig. De beveiliger is lichtgewond geraakt aan zijn nek en hand.

Het gebedshuis heeft sinds 2016 warme banden met de Nederlandse joodse gemeenschap en met de organisatie Christenen voor Israël, die de bewaker betaalt, voedselpakketten levert, warme maaltijden aan huis bezorgt en medicijnen levert aan overlevenden van de Holocaust. Jaarlijks gaan er groepen uit Nederland kijken wat er met het gedoneerde geld gebeurt.

,Helaas is nu duidelijk dat het geld goed besteed is geweest”, zegt de Nederlandse opperrabbijn Binyomon Jacobs, die in 2016 het contact legde.

Mendel Cohen bijna vermoord
„De jonge rabbijn Mendel Cohen die tijdens de aanval in de synagoge was, verkeert in shock”, zegt Jacobs. „Hij is bijna vermoord, dat heeft natuurlijk grote impact. Het is duidelijk een antisemitische aanslag. We hoorden dat de dader specifiek heeft gevraagd waar de synagoge was. Antisemitisme is daar niet een groot probleem, ze hebben daar allerlei andere problemen. Het is er oorlog.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48319
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Pilgrim »

De Israël-haters en antisemieten sluiten zich aaneen...

Geplaatst op 29 juli 2020

Afbeelding

Wij hier op de site van “Heck Ticker” zijn het daar al lang over eens: tegen antisemitisme, vooral het antisemitisme dat zich camoufleert als kritiek op Israël. Wat vaak zo onschuldig met “dat mag je toch nog wel zeggen” overkomt, ontpopt zich bij nader inzien als obsessie tegenover de Joodse staat. Ja, wat altijd graag over het hoofd gezien wordt, Israël is DE Joodse staat, het thuisland van alle Joden in de wereld, de enige staat waar zij zich op veilig terrein kunnen terugtrekken als het (weer eens) hachelijk wordt in de Diaspora.

En het zijn niet alleen zulke aanslagen zoals door een gek in Halle die Joden in Duitsland zorgen bereiden, het is ook het dagelijks antisemitisme, dat ook van links komt en een toenemende Jodenhaat uit de islamitische sfeer. En exact deze Jodenhaat wordt door de migratiepolitiek bijna gestimuleerd, een discussie hierover generaliserend als vreemdelingenvijandigheid gestigmatiseerd. Terwijl het juist hier zaak is man en paard te benoemen.

Ironisch genoeg wordt in Duitsland de AfD het merk “antisemitisme” in haar partijboek toegedicht, hoewel deze partij zich als enige partij in de Duitse Bondsdag volledig tot Israël bekent, bij stemmingen altijd pro-Israël handelt. Maar het zijn de andere partijen die in werkelijkheid Israël het leven moeilijk maken. En wanneer de EU en Duitsland de terreur tegen Joden indirect financieren, hoort daar ook de waarheid bij. Wanneer dan bovendien Israël´s maatregelen tegen de terreur veroordeeld worden, begint het oneerlijk te worden. Want de veiligheidssituatie en de maatregelen, die noodzakelijk zijn om een veilig leven te garanderen, zijn zeker niet met Europese maatstaven te vergelijken.

Een mogelijke “annexatie” van Judea en Samaria hoort daar bij. En daarop is de aandacht gevestigd, toen in juni een anti-Israëlische Internationale in een gemeenschappelijke verklaring Israël aanviel. En ook dat gaat veel verder dan Israël-kritiek. Wie de veiligheid van Israël aanvalt, handelt ook een stuk uit antisemitische motieven, zelfs wanneer hij daar zelf heel anders zou beoordelen. Wie echter de Israël-vijandige BDS-campagne ondersteunt, zoals veel van deze “cultuurmakers”, ondersteunt diegene die vaart zet achter de vernietiging van Israël, de vernietiging van de Joodse staat.

Wij zullen daarom ook diegenen als antisemieten ontmaskeren, die zich in hun obsessie op de enige Joodse staat storten, hem willen delegitimeren, hem een leven binnen veilige grenzen willen ontzeggen. Israël heeft geen voorstellen van een arrogant Duitsland nodig, dat zijn eigen problemen niet onder controle krijgt. Israël is zelf voor zijn eigen veiligheid verantwoordelijk en als de geschiedenis sinds de oprichting in 1948 één ding bewezen heeft: Israël kan alleen zichzelf vertrouwen, geen andere landen.

In deze context moet het artikel van de “Tagesspiegel” gezien worden, waarin meer dan 60 wetenschappers, schrijvers, kunstenaars en andere “bezorgde burgers” uit Duitsland en Israël in een brief aan bondskanselier Angela Merkel (CDU) voor een “inflatoir, zakelijk ongemotiveerd en wettelijk ongefundeerd gebruik van het antisemitisme-begrip” waarschuwen. Of in het Duits: ze willen met rugdekking van de bondskanselier hun Jodenhaat blijven verbreiden zonder antisemieten genoemd te worden. Aardige poging, vrienden. Maar vergeet het.

In het zondag gepubliceerde schrijven uiten zij hun bezorgdheid over een bedreiging van de vrijheid van meningsuiting, die gericht is op de “onderdrukking van legitieme kritiek op de Israëlische regeringspolitiek”. Dat zou bijvoorbeeld gelden voor de dreigende “annexatie” van Palestijnse gebieden door Israël.

De ondertekenaars richten in dit verband heftige beschuldigingen aan het adres van de gevolmachtigde antisemitisme van de Duitse regering, Felix Klein. Met de ondersteuning van rechts-populistische Israëlische stemmen zou hij “de aandacht afleiden van reële antisemitische overtuigingen en onlusten, die joods leven in Duitsland bedreigen”. Het zou geduld worden “dat stemmen van de vrede en van de dialoog belasterd en monddood gemaakt dienen te worden”.

“Waar kritische dialoog noodzakelijker is dan ooit, creëert het misbruikende gebruik van de antisemitismebeschuldiging in toenemende mate ook in Duitsland een sfeer van brandmerken, intimidatie en angst”, zegt men.

De ondertekenaars benadrukken hun verwachting dat de Duitse regering haar Midden-Oosten politiek erop zou oriënteren dat de toekomst van Israël alleen maar in overeenstemming met de principes van het volkerenrecht duurzaam te garanderen zou zijn. Zij willen graag in het kader van de Verenigde Naties een Duits initiatief voor vredesonderhandelingen.

De brief werd o.a. ondertekend door de antisemitismeonderzoeker Wolfgang Benz, de schrijvers, Christoph Hein, Ingo Schulze, Tilman Spengler en Sten Nadolny, de regisseur Edgar Reitz, de islamwetenschapster Katajun Amirpur, de schrijfster Gabriele von Arnim, de opvoedingswetenschapper Micha Brumlik, de Israëlische historicus Moshe Zimmermann, de islamwetenschapper uit Jeruzalem Menachem Klein en de voormalige president van de Academie van de Kunsten, Klaus Staeck.

Bron: https://heckticker.blogspot.com

Door: Thomas Heck

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/07/29 ... ch-aaneen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48319
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Pilgrim »

Oostenrijks jongerenonderzoek: Twee derde deel van de antisemieten zijn moslims

Geplaatst op 29 juli 2020

Afbeelding

De historica Bernadette Edtmaier voerde in het kader van haar dissertatie een onderzoek uit over antisemitisme onder jongeren in Oostenrijk. De overwegende meerderheid van de respondenten toonde een besliste afwijzing van antisemitisme en uitte zich empathisch met de Joden.

Met behulp van een vragenlijst bepaalde Edtmaier de zienswijze van 330 jongeren en jonge volwassenen in de leeftijd van 13 tot 24 jaar. Aan de hand van vragenlijsten werd daarbij onderzocht welke instelling jongeren uit Salzburg en Oberösterreich tegenover Joden hebben. De onderzoekster merkt op dat slechts heel weinig deelnemers ooit contact met Joden hadden. In de regio wonen nauwelijks Joden.

Moslims bijzonder emotioneel
Vooral onder jonge moslims is de haat op Joden heel groot. Zo was twee derde deel van de groep die Edtmaier antisemitische tendensen in het kader van de beoordeling toedichtte, van Turkse respectievelijk Bosnische afkomst. Ze zouden vooral door het Israël-Palestina-conflict geëmotionaliseerd zijn en deels bijzonder agressief op Joden gereageerd hebben. Volgens Edtmaier maken zij de Joden voor de situatie in Palestina verantwoordelijk en zouden zij zich solidair verklaren met de andere moslims.

In het kader van het onderzoek ontdekte de onderzoekster eveneens dat de kennis over de Holocaust volgens haar eerder gering zou zijn. Zo zou de overgrote meerderheid niet hebben geweten hoeveel Joden er door de nazi´s industrieel vernietigd werden en ook niet wie Adolf Eichmann was.

Gebrek in de algemene ontwikkeling
Edtmaier was in het gesprek met Studio Omega verbaasd over de geringe kennis van de jongeren. Ze zou daarna ook dezelfde vragen hebben gesteld aan beginnende studenten geschiedenis. Ook die zouden het niet bijzonder goed hebben gedaan wat betreft de kennisvragen. En dat, hoewel het nationaalsocialisme in de geschiedenisleerplannen van onze scholen een zeer grote plaats inneemt. Door Oostenrijkse scholieren moeten ook gedenkplaatsen in concentratiekampen bezocht worden. Edtmaier sprak in dit opzicht van onderwijzend personeel dat niet zou weten hoe het bijvoorbeeld het Israël-Palestina-conflict zou moeten doorgeven.

Bezoeken aan concentratiekampen stemden tot nadenken
In verband met deze bezoeken vroeg Edtmaier aan de jongeren wat ze daarvan vonden. Daarbij zou gebleken zijn dat het bezoek van de geënquêteerde jongeren aan concentratiekampen zoals in Mauthausen, of diens buitenkampen in Ebensee, hen zeer tot nadenken stemde. Twee derde deel van de jongeren, bij wie Edtmaier antisemitisme kon vaststellen, heeft daarvoor al een concentratiekamp bezocht.

Bron: www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/07/29 ... n-moslims/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41737
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme

Bericht door Mahalingam »

Man zwaargewond bij aanval nabij synagoge in Hamburg, dader aangehouden


In de buurt van een synagoge in Hamburg heeft zondagnamiddag een man een 26-jarige joodse man aangevallen. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond, meldt de politie. De aanval vond plaats bijna exact een jaar na de antisemitische terreurdaad op een synagoge in het Duitse Halle. De dader is een 29-jarige man die in Berlijn woont.

Dat heeft een politiewoordvoerster zondagavond gezegd. Over het motief van de verdachte bestaat voorlopig nog geen duidelijkheid. Het gaat om een Duitser van Kazachstaanse origine, aldus de politie, die nog toevoegde dat de man een ‘zeer verwarde indruk’ maakte.

Nabij de Synagoge aan de Hohe Weide in de wijk Eimsbüttel in Hamburg werd zondagnamiddag een 26-jarige man zwaar verwond door een klap op zijn hoofd met een schop. Het slachtoffer was door zijn keppel herkenbaar als joods, meldt de Süddeutsche Zeitung. Volgens zijn dokters zal hij de aanval, ondanks de ernstige verwondingen, overleven. Het is onduidelijk of dader en slachtoffer elkaar al dan niet kenden.

Hakenkruis

De dader zou gekleed zijn geweest in camouflagekleding en in zijn broekzak werd een briefje met daarop een hakenkruis aangetroffen, meldt het persbureau DPA. Hij kon snel overmeesterd worden door de politie en maakte geen andere slachtoffers. De synagoge, die met meer dan 3.000 leden een van de grootste van Duitsland is, kan sowieso rekenen op een politiebewaker en een eigen veiligheidsdienst. Daardoor kon snel ingegrepen worden.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas roept de Duitsers via Twitter op om zich te verzetten tegen antisemitisme. ‘Dit is geen geïsoleerde daad’, schrijft hij.

De aanval roept herinneringen op aan de antisemitische aanval die bijna exact een jaar geleden plaatsvond in de Duitse stad Halle. Toen probeerde een terrorist een synagoge binnen te dringen tijdens een bijeenkomst voor de joodse feestdag Jom Kippoer. Hij schoot daarbij twee mensen dood, verschillende anderen raakten gewond.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20201004_97464575

Een briefje met een hakenkruis? Dan zal deze moordpoging geboekstaafd worden als een rechtsextreme aanval.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76215
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
ma okt 05, 2020 12:49 pm

Een briefje met een hakenkruis? Dan zal deze moordpoging geboekstaafd worden als een rechtsextreme aanval.
Daar ben ik ook bang voor. Maar, de man is wel verward, en dat zijn nazi's nooit, :no1: dus moet het wel een moslim zijn.

Religie in Kazachstan: Islam 70%
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41737
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Partick Thistle targeted in anti-Israel vandalism attack after Firhill training session

Partick Thistle's Firhill stadium has defaced with shocking graffiti after Israel trained there ahead of their clash with Scotland.

Steve Clarke 's side take on the Middle Eastern country for the chance to set up a tie with either Serbia or Norway in November as they look to end a 22-year absence from a major tournament.

Israel were allowed to train at Firhill earlier this week ahead of the Euro 2020 crunch match and Partick Thistle have seen their stadium targeted with a vile message.

Images show red paint splattered over the main entrance, as well as a message reading "Palestinian blood".

A spokesperson for Partick Thistle said:"We are extremely disappointed that our stadium has been vandalised in this way. The matter is now in the hands of police.
"For many years, we have made Firhill available for hire when requested by the Scottish FA - this not only helps visiting international teams, but it provides valuable income to Thistle.
"Until now this facility has been utilised by those without any issue, which only makes this unwarranted vandalism even more disappointing."
https://www.dailyrecord.co.uk/sport/foo ... l-22811965
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48319
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Pilgrim »

Schrijfster klaagt aan: Migranten verdrijven Joden uit Malmö

Geplaatst op 18 oktober 2020

Afbeelding

De Zweedse schrijfster Pauline Neuding berichtte in een toespraak voor de UNHCR dat in het Zweedse Malmö Joden door migranten vervolgd en gepest worden en nu uit angst de stad ontvluchten. Ze klaagde de Zweedse regering aan, die het niet tolereerbare zou tolereren en zou accepteren dat bepaalde scholen en wijken No-Go-Areas voor Joden worden.

Helft van de Joden vertrok

Neuding woont zelf in Malmö. De stad zou ooit een veilige haven voor Joden zijn geweest. Nu zijn er nog maar 200 over en ze worden lastig gevallen, zei ze. In Malmö is een derde deel van de inwoners moslim, het antisemitisme zou er om zich heen grijpen, vooral in het stadsdeel Rosengård, waar het werkloosheidspercentage ongeveer 70% bedraagt. In 2015, toen er massa´s migranten naar Zweden kwamen, werden in Malmö 137 antisemitische incidenten gemeld.

Vergeleken met 2005 zou de joodse bevolking daar met 50% zijn afgenomen. Joodse instellingen worden aangevallen. Kinderen op joodse kleuterscholen moeten achter kogelvrij glas spelen. Er zou een brandaanslag op een synagoge in Göteborg hebben plaatsgevonden. Een van de drie veroordeelden zou een Palestijnse migrant geweest zijn, wiens asielaanvraag later werd afgewezen. De beide anderen, een Palestijn en een Syriër, hadden een verblijfsvergunning.

Ongelooflijke haat
Na de massa-immigratie van 2015 zouden enkele stadsdelen in Zweedse steden praktisch onbewoonbaar zijn voor Zweden. Een documentaire op de Zweedse televisie die de situatie in Malmö wilde testen, liet zien wat zich daar afspeelt: een journalist, die een keppeltje droeg, zat voor een café in Rosengård. Hij werd “joodse satan” genoemd en de mensen bekogelden hem vanuit hun woningen met eieren. In september werden bij een protest in Malmö Arabische liederen gezongen over het doden van Joden.

Niet alleen Joden zijn de dupe. Ook journalisten, die in migrantenwijken onderzoek wilden doen, werden door de bewoners verjaagd. Ondanks herhaalde beloftes van de Zweedse regering zou er niets zijn veranderd.

Mislukte politiek
De Zweedse minister-president, Stefan Löfven, krijgt vanwege de verwoestende gevolgen van zijn welkomstpolitiek steeds meer kritiek. Nu maakte hij voor het eerst een totale ommezwaai: hij gaf toe dat te veel migranten een probleem voor het land zouden kunnen zijn.

Hij wees een opname van migranten uit het Griekse kamp Moria af. Want Zweden zou sowieso de handen vol hebben: clanbendes migranten voeren brute territoriumoorlogen, het komt dagelijks tot schiet- en steekpartijen, waarvan ook compleet onschuldige mensen het slachtoffer worden. En er is sprake van een dramatische toename van seksuele overvallen.

Bron: www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/10/18 ... uit-malmo/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Plaats reactie