"Bijbel is handboek van slechte zeden"

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

"Bijbel is handboek van slechte zeden"

Bericht door Manon »

"Bijbel is handboek van slechte zeden, vol horror, incest en moord"

15:09 Na een bestand van bijna twintig jaar heeft de Portugese Nobelprijswinnaar literatuur José Saramago (86) zijn aanvallen op de katholieke kerk hernomen. Nu heeft hij het op de Bijbel zelf gemunt. Hij beschrijft het als een “handboek van slechte zeden” en een “catalogus van wreedheden en van het slechtste van de menselijke natuur”.


Bij de lancering van zijn jongste boek ‘Caïn’, genoemd naar de oudste zoon van Adam en Eva in het Bijbelboek Genesis, voer Saramago gisteren uit tegen de “gruwelijke, gemene, wraakzuchtige, jaloerse en ondraaglijke God” uit de Bijbel. “Zonder de Bijbel zouden we andere, wellicht beter mensen zijn.” Hij kan niet begrijpen hoe de Bijbel “een spirituele gids is geworden terwijl hij zo vol horror, incest, verraad en moord zit.”

In 1991 haalde Saramago zich al eens de woede van de katholieke kerk op de hals met zijn boek ‘Het evangelie volgens Jezus Christus’. Het boek toont Jezus als een feilbare, rebelse jongeman, die een intieme band met Maria Magdalena had.

Portugal en Spanje worden Iberia
Saramago heeft al heel wat mensen tegen de haren in gestreken. Hij vergeleek de Israëlische militaire campagne op de Westelijke Jordaanoever met Auschwitz en beschreef de Italiaanse premier Silvio Berlusconi als “dit ding, deze ziekte, dit virus dat de morele dood van het land van Verdi dreigt te veroorzaken”. Hij heeft ook geen goed woord over voor paus Benedictus XVI en het communistische regime op Cuba.

Een andere van zijn provocerende ideeën is dat Portugal en Spanje ooit zullen versmelten tot een verenigd Iberia.
http://www.gva.be/nieuws/media-en-cultu ... moord.aspx#" onclick="window.open(this.href);return false;
---------------

Ahum ahum ahum.... moet Geert Wilders niet voor de rechter verschijnen omdat hij ietsiepietsie over de koran had gezegd? Wat gebeurt er nu met deze Nobelprijswinnaar? Weer een Nobele prijs?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77407
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: "Bijbel is handboek van slechte zeden"

Bericht door Ariel »

:shock: Ik ben benieuwd wat deze man van Islam vindt. Heeft hij daar ook over geschreven? Volgens mij weinig is niks. Dat zal hij ook niet meer doen, want de goeie man is al zo oud.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Bernie
Berichten: 434
Lid geworden op: do aug 10, 2006 8:59 pm

Re: "Bijbel is handboek van slechte zeden"

Bericht door Bernie »

Over de koran kun je zoiets niet ongestraft schrijven. Over de bijbel wel.

Het feit dat deze man zo'n artikel kan schrijven over de bijbel zonder dat overal vlaggen worden verbrand en ambassades bestookt door meutes woedende christenen, toont direct het verschil aan tussen deze twee religies.
The Prophet said, "Isn't the witness of a woman equal to half of that of a man?" The women said, "Yes." He said, "This is because of the deficiency of a woman's mind."
Bukhari Volume 3, Book 48, Number 826
Plaats reactie