Plasterk: SGP, zoek geen bondgenoot in PVV

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76663
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Plasterk: SGP, zoek geen bondgenoot in PVV

Bericht door Ariel »

Plasterk: SGP, zoek geen bondgenoot in PVV

UTRECHT – De SGP doet er niet wijs aan om in haar verzet tegen de islam een bondgenootschap aan te gaan met de PVV van Wilders.

Dat advies gaf oud-minister Plasterk van Onderwijs zaterdagmorgen mee aan de ongeveer achthonderd aanwezigen op de SGP-jongerendag in Utrecht. Verzet tegen de islam is volgens niet alleen strijdig met de beginselen van de Nederlandse samenleving, maar ook met het Bijbelse uitgangpunt: Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

SGP-fractievoorzitter Van der Vlies erkende in de discussie dat gelijke behandeling van godsdiensten een discussiepunt is in de SGP en dat in gemeenteraden partijgenoten verschillend omgaan met aanvragen voor bouwen van moskeeën. In de Tweede Kamer verzet de fractie zich tegen de bouw van megamoskeeën en minaretten. De SGP ziet die „als symbolen van overheersing”.

Plasterk waarschuwde de SGP daarop niet te streven naar een monocultuur. Daarop stelde Van der Vlies dat het de overtuiging van ‘zijn’ politieke partij is dat het wijs is dat mensen zich in hun leven houden aan het Woord van God. „En dat geldt voor iedereen”, aldus de SGP-voorman.

De oud-minister van Onderwijs vroeg daarop aan Van der Vlies of hij wel de volle vrijheid heeft om daar níet naar te leven. „U hebt die vrijheid, maar het is wel heel onverstandig om dat niet te doen”, zo antwoordde de SGP’er.

Plasterk probeerde tijdens zijn inleiding de SGP-jongeren zover te krijgen dat zij de uitleving van homoseksualiteit zullen accepteren. Volgens hem is er „het mandje van gedragingen” waarin zaken zitten als prostitutie, stelen en pornografie. Daarin kunnen mensen verandering aanbrengen. Dat geldt niet voor het „mandje van persoonskenmerken”, waarin zaken zitten als ras, geslacht en geloof. Volgens de bewindsman behoort homoseksualiteit thuis in het laatste mandje omdat dit bij een persoon hoort en dat niet „door een therapie of veel te bidden” anders kan worden. Volgens Plasterk, die zich beschikbaar heeft gesteld voor de PvdA-kandidatenlijst, is dat dan ook beter om de uitzonderingsbepaling in de Algemene wet gelijke behandeling voor het bijzonder onderwijs te schrappen.

De aanwezige jongeren probeerden de bewindsman zover te krijgen dat hij zijn afkeuring zou uitspreken over de actie van PvdA-voorzitter Ploumen om in de St. Janskerk van Den Bosch te protesteren tegen het weigeren van de communie aan een praktiserend homoseksuele prins carnaval. De SGP heeft door middel van schriftelijke vragen aan het kabinet geprotesteerd tegen deze actie.
Volgens Plasterk is er niet zoveel aan de hand. Ploumen mag als lid van de rooms-katholieke kerk best protesteren tegen de gang van zaken. Volgens de oud-bewindsman is de actie van de achterliggende weken heel wat minder erg dan de beeldenstorm die de gereformeerden in de zeventiende eeuw hielden. Waarop Van der Vlies antwoordde dat een beeldenstorm niet in het verkiezingsprogramma van de SGP voorkomt.

Tijdens het middagprogramma kreeg oud-VVD-politica Hirsi Ali de ”Oranje Boven 2010”-prijs uitgereikt omdat ze in haar jongste boek Nomade positief spreekt over christenen en christelijke waarden. In haar strijd tegen de islam heeft ze nieuwe bondgenoten nodig en daarbij wil ze graag de kerken betrekken, zo schrijft ze in haar boek,

SGP-jongerenvoorzitter Rozendaal sprak van een aanmoedigingsprijs omdat hij ook graag zou zien dat Hirsi Ali zelf ook christen wordt. Het oud-VVD-Kamerlid, dat momenteel in Amerika woont, voelt vooralsnog niets voor zo’n stap, zo liet ze weten: „Het is heel moedig dat ik als vrouw en als atheïste, als ongelovige deze prijs krijg. Jullie zijn vooruitstrevend. Ik kan prima zonder God leven en zonder de gedachte dat er een hiernamaals is.” Ze vroeg de jongeren speciaal „door te gaan om de positie van de vrouw te verbeteren.”

http://www.refdag.nl/artikel/1468723/Pl ... n+PVV.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Bernie
Berichten: 434
Lid geworden op: do aug 10, 2006 8:59 pm

Re: Plasterk: SGP, zoek geen bondgenoot in PVV

Bericht door Bernie »

Dat advies gaf oud-minister Plasterk van Onderwijs zaterdagmorgen mee aan de ongeveer achthonderd aanwezigen op de SGP-jongerendag in Utrecht. Verzet tegen de islam is volgens niet alleen strijdig met de beginselen van de Nederlandse samenleving, maar ook met het Bijbelse uitgangpunt: Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Dit is de PvdA op zijn best. Plasterk is een zeer uitgesproken atheist, maar daar waar hij de islam kan ondersteunen, haalt hij dan toch ineens de bijbel eruit. Wat een hypocriete club is die PvdA toch.

Plasterk vergeet even voor het gemak dat hij als atheist onder moslimwetten de keuze heeft tussen zich bekeren of de dood. Ja, er is geen dwang in de religie, hij mag kiezen.

Hij vergeet ook dat Jezus juist zeer uitgesproken was tegen schriftgeleerden die "wetten van God" misbruikten om hun tijdgenoten te onderdrukken. Wie zijn in deze tijd de schriftgeleerden die wetjes en regeltjes op anderen willen opleggen? En dan nog wat gewelddadiger dan in de tijd van Jezus.
The Prophet said, "Isn't the witness of a woman equal to half of that of a man?" The women said, "Yes." He said, "This is because of the deficiency of a woman's mind."
Bukhari Volume 3, Book 48, Number 826

BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Plasterk: SGP, zoek geen bondgenoot in PVV

Bericht door BFA »

Islam is het grootste huis dat de duivel naast de kerk gebouwd heeft.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Plaats reactie