Links antisemitisme

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40145
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Links antisemitisme

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 02, 2018 7:52 pm

Gantman: “Migratiepact historische vergissing, linkse radicalen veroorzaken antisemitisme”

28 november 2018

Afbeelding
De Amerikaanse ambassadeur op een forum tegen antisemitisme (foto Flash 90)

Naar aanleiding van een grootschalige opiniepeiling van CNN over antisemitisme in Europa, ontvingen we volgende reactie van André Gantman, N-VA gemeenteraadslid in Antwerpen. Daarin schrijft hij dat “links geïnspireerde ideologen” verantwoordelijk zijn voor de toename van het antisemitisme en stelt hij dat onze democratie gevaar loopt. Hij neemt het aankomend migratiepact van Marrakesh ook flink op de korrel.

“Het resultaat van deze peiling verwondert me geenszins; het bevestigt vorige peilingen. De Joden en Israël worden als een geheel systematisch geviseerd met ‘klassieke’ en ‘moderne’ vooroordelen en leugens.

Recent nog werd door de voorzitter van ACOD cultuur Israël beschuldigd van het moorden van Arabische kinderen met het oog op de verkoop van hun organen. Het gaat hier zondermeer over een eeuwenoud antisemitisch verzinsel getooid in een modern antizionistische kleedje.

De radicalisering van de ongefundeerde aanvallen op Israël door links geïnspireerde ideologen en fascistische epigonen zijn op dit ogenblik verantwoordelijk voor de toename van het antisemitisme.

Nieuwkomers van moslim origine worden bevestigd in hun antisemitisch en antizionistisch gedachtengoed dat ze van kindsbeen in hun land van oorsprong hebben meegekregen. De onderzoeken van socioloog prof. Elchardus bij moslimjongeren bevestigen voornoemde attitude.

De geschiedenis heeft aangetoond dat waar antisemitisme in welke vorm ook heerst de democratie gevaar loopt.

Het is zonder meer fundamenteel dat alle nieuwkomers respect zouden opbrengen voor de maatschappelijke verwezenlijkingen geworteld in de idealen van de Verlichting. ‘Het Pact van Marrakesh’ voorziet geen aansporing tot integratie en aanvaarding van democratische normen en waarden. Dit ‘Pact’ zal een ontrafelingsproces van de democratische maatschappij in de hand werken met negatieve gevolgen voor iedereen.

De ondertekening van dit ‘pact”, een vrijgeleide voor mensensmokkelaars, in zijn huidige vorm is dan ook een historische vergissing.”

https://joodsactueel.be/2018/11/28/gant ... semitisme/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38454
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Links antisemitisme

Berichtdoor Mahalingam » Wo Dec 05, 2018 11:15 am

Ik heb in onze pers er niets over gelezen.
Is onze PvdA net zo antisemitisch als Labour in Engeland?
Dutch Chief rabbi says country’s Labour Party opposed IHRA to woo Muslims
Dutch Chief Rabbi Binyomin Jacobs said he was “shocked” that the Labour Party rejected a motion calling for the adoption of a definition of antisemitism, saying its vote aimed to garner favour with some Muslim voters.

On Tuesday, a majority of lawmakers in the lower house of the Dutch parliament, the Tweede Kamer, passed a non-binding motion calling on the government to adopt the definition of the International Holocaust Remembrance Alliance. But Labour, along with all the other left-wing parties, voted against it.

The definition has been adopted as official policy by the United Kingdom, Germany and five others in the European Union, as well as the EU as a whole.

Some pro-Palestinian activists have opposed the definition because it says that some forms of vitriol against Israel are antisemitic.

Jacobs, a member of the Rabbinical Centre of Europe, rarely comments on political votes. He made an exception here.
The lawmakers who voted against the motion, he said, “did so out of political considerations.” Asked whether he meant that Labour opposed the motion to woo some Muslim voters, he said “Yes.”

Labour leader Lodewijk Asscher declined to say why his party voted against the motion, Ernst Lissauer, a prominent freelance journalist, wrote on Twitter.

Bram van Ojik of Green Left told Lissauer: “Antisemitism and criticism of Israel should be kept separate.”

On Wednesday, Jacobs and Rabbi Izak Vorst, the co-heads of Chabad’s team of emissaries to the Netherlands, attended an early Hanukkah candle-lighting ceremony at the Dutch parliament in The Hague. Khadija Arib, the chairwoman of the Tweede Kamer, also attended along with Ankie Broekers-Knol, chairwoman of the Eerste Kamer, or Senate.

Despite Labour’s vote, Jacobs said, “There is real determination in the Dutch political establishment to fight antisemitism, and the chairwomen’s remarks at the event reflected that.”
https://jewishnews.timesofisrael.com/dutch-chief-rabbi-says-countrys-labour-party-opposed-ihra-to-woo-muslims/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40145
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Links antisemitisme

Berichtdoor Pilgrim » Di Dec 18, 2018 12:09 am

Nu bewezen: links veroorzaakt drie keer meer antisemitisme dan rechts

Door Awi Cohen, 17 december 2018

Afbeelding
Foto: Maar al te vaak poseert modern antisemitisme als 'antizionisme.' Bron: Muhammad Mahdi Karim / Wikimedia Commons

Afgelopen maandag werd een rapport gepubliceerd van het Europees Bureau voor Grondrechten waaruit blijkt dat het antisemitisme in Europa enorm is toegenomen, en dat linkse agitators hiervan de hoofdschuldige zijn. Daarom overweegt al 38% van de Europese Joden emigratie.

Zo’n 38% van alle Joden in Europa overweeg te emigreren. In een reactie op Twitter stelde Jan Tervoort, werkzaam als gids in Amsterdam, dat Likoed hiervoor zwaar mede verantwoordelijk is. Hij schreef: “Antisemitisme neemt inderdaad toe helaas, niet in de laatste plaats op de nieuw rechtse flank die Paternotte [van ThePostOnline] en Likoed cultiveren.”

Deze bewering, waarin hij rechts probeert te framen voor het huidige antisemitisme, is lariekoek. Uit dit onderzoek blijkt juist dat 35% van de antisemitische incidenten in Nederland van moslims komt (wordt meestal door links van weggekeken) en voor 18% van links. Van rechts komt veel minder, 6%, en uit christelijke hoek 5% (bij de rest is het niet duidelijk uit welke overtuiging het voortkomt).

Afbeelding

Links probeert rechts dus te framen als oorzaak van antisemitisme, maar uit de feiten blijkt dat links zich er zelf drie keer zo vaak aan schuldig maakt. Moslims trouwens zelfs zes keer zo veel. Maar dat is iets wat u niet zal vernemen van de politiek-correcte media.

Dat is echter niet het enige kwalijke aan zijn tweet. Wij wezen de heer Tervoort er met tweets herhaaldelijk op dat het antisemitisch is om Joden te beschuldigen van het veroorzaken van antisemitisme: het zijn immers Jodenhaters die schuldig zijn aan antisemitisme, niet de Joden zelf. Het omgekeerde beweren – ‘blaming the victim’ – heeft al een lange historie bij Jodenhaters, bijvoorbeeld bij de nazi’s.

Niettemin bleef hij een dag lang bij zijn bewering. Toen veranderde hij plotseling. Waarschijnlijk heeft hij zich gerealiseerd dat hij inderdaad een antisemitische bewering had gedaan of iemand heeft hem daarop gewezen. Dat kan hij zich niet veroorloven (zie hieronder). Hij excuseerde zich voor zijn uitspraak, want hij zou niet geweten hebben dat Likoed uit Joden bestaat! Dat is vrij algemeen bekend zou je zeggen, zeker van Likoed Israël. Van de Nederlandse vertegenwoordiging is dat dan ook te verwachten. Natuurlijk staat dit ook duidelijk op de Likoed Nederland website.

Toen wij doorvroegen hoe het kond dat hij dit niet wist, schreef hij “dat hij geen tijd heeft voor marginale clubjes”. Dus waren wij de ene dag in zijn ogen nog een belangrijke factor in de toename van het antisemitisme, anderhalve dag later waren wij plotseling marginaal.

Maar het kan nog veel gekker: Jan Tervoort is ook auteur van een artikel dat ‘aantoont’ dat volgens de internationale definitie van antisemitisme de premier van Israël, Netanyahu, een Holocaust-bagatelliserende antisemiet zou zijn. Nu zult u waarschijnlijk denken: oké, deze man is dus totaal ongeloofwaardig, maar hoe boeiend is dat?

Dat blijkt toch interessant. Jan Tervoort kende u waarschijnlijk nog niet, maar Dries van Agt wel. Dat is de man die zijn mond vol heeft over vermeende Israëlische ‘schendingen van mensenrechten’, maar die zich er zelf als minister heftig voor inspande om nazi-oorlogsmisdadigers vrij te laten. Ook heeft hij volgens diverse verklaringen als minister persoonlijk opdracht gegeven om Molukse treinkapers te doden die al ontwapend waren.

Van Agt heeft vanuit zijn obsessieve negatieve fixatie op Israël dus lobby-club The Rights Forum opgericht en wat is het geval? Jan Tervoort is de belangrijkste schrijver daarvan. Van de laatste zes opinie-artikelen op hun homepage, zijn er maar liefst vier van zijn hand, inclusief zijn artikel over ‘de antisemiet Netanyahu’. Jan Tervoort is Van Agts expert op het gebied van antisemitisme! Het geeft aan dat de desinformatie van The Rights Forum alleen geschikt is voor de papierbak.

En de echte feiten? Zie de tabel van het Europees Bureau voor Grondrechten hierboven. Daarmee is alles gezegd.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2018 ... an-rechts/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40145
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Links antisemitisme

Berichtdoor Pilgrim » Vr Feb 08, 2019 2:21 am

Anti-Semitism in UK reaches record-high numbers, report says

By Batya Jerenberg, World Israel News - February 7, 2019

Afbeelding
Thousands gather outside Parliament in London to protest anti-Semitism in the British Labour Party, Sept. 3, 2018. (Labour Against Anti-Semitism via Twitter)

The increase in anti-Semitic incidents in the United Kingdom has set a new record for the third year in a row.

The number of anti-Semitic incidents in the United Kingdom has set a new record for the third year in a row, according to a report released this week by the Community Security Trust (CST).

In 2018, 1,652 expressions of hatred of Jews were reported across the country, which represented a 16% jump from the previous year. The number for 2017 showed an increase of 3% over 2016.

The vast majority of incidents – 1,300 – consisted of verbal invective, hate mail, and graffiti.

The “good” news is that physical assaults were down by 17%, with 123 attacks versus 149 in 2017. Property damage was on a similar downward trend, with 78 occurrences as opposed to 93 the previous year.

Nearly three-quarters of the incidents took place in London and Manchester, home to the largest Jewish communities in the U.K. Most of them “involved verbal abuse randomly directed at visibly Jewish people in public,” the CST stated, while almost 25% were found on social media.

The large British Jewish non-profit organization has tracked such incidents since 1984 as part of its role in helping the police protect Jewish schools, synagogues, organizations and community events.

In a statement that accompanied the report, CST noted the reasons for the rise in numbers.

“This pattern of consistently high incident totals suggests an enduring situation in which people with anti-Semitic attitudes appear to be more confident to express their views; while incident victims and reporters may be more motivated to report the anti-Semitism they experience or encounter,” it said.

Most of the recorded instances took place in May, April, August and September, which the CST attributed to “reactions to political events in the U.K. and overseas, involving the Labour Party and violence on the border of Israel and Gaza during those months.”

The report specifically noted that nearly 9% of the incidents – 148 of total – had to do with disputes over alleged anti-Semitism in the Labour Party, which has been especially dogged by accusations of Jew-hatred in its ranks since Jeremy Corbyn became its leader in 2015.

Over 10% of the incidents (173) reflected the perpetrators’ hatred of Israel. Only 13 incidents were motivated by extremist Islamic beliefs.

Reacting to the report, British Home Secretary Sajid Javid said the government was working with the Jewish community to fight the “utterly despicable” phenomenon. “The Jewish community should not have to tolerate these attacks and we are doing all we can to rid society of these poisonous views,” he said.

Marie van der Zyl, president of the Board of Deputies of British Jews, called the report “very worrying.” She said there was “no room for complacency” in the fight against racism and hatred, although she maintained that “overall, the U.K. remains a happy place for its Jewish community.”

https://worldisraelnews.com/anti-semiti ... n_dark_jpg
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71255
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Links antisemitisme

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 13, 2019 9:23 pm

Drie weken geleden. Washington.
Amerikaanse puber vs oude Indiaanse man. Wereldwijd ophef.

Afbeelding


Afgelopen zondag. Amsterdam.
Pro Palestina antifa vs oudere Joodse man. Doodse stilte....

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40145
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Links antisemitisme

Berichtdoor Pilgrim » Ma Feb 18, 2019 5:14 pm

Joods parlementslid stapt uit de Labour-party wegens institutioneel antisemitisme
OldQueenTV - Gepubliceerd op 18 feb. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71255
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Links antisemitisme

Berichtdoor Ariel » Ma Feb 18, 2019 5:31 pm

Pilgrim schreef:Joods parlementslid stapt uit de Labour-party wegens institutioneel antisemitisme


En dat is niet alles. Zeven leden stappen uit fractie Labour

Zeven leden van de Britse Labourpartij splitsen zich af van de parlementsfractie in het Lagerhuis. Ze zijn ontevreden over de koers van de grootste Britse oppositiepartij, die wordt geleid door Jeremy Corbyn.

De Labourleden, die zichzelf de Independence Group noemen, maakten maandagochtend hun besluit bekend tijdens een persconferentie. Politica Luciana Berger zei „beschaamd” te zijn over wat ze omschreef als „institutioneel antisemitisme” binnen de partij, die herhaaldelijk is opgeschrikt door antisemitische incidenten. Partijleider Corbyn heeft steeds ontkend een antisemiet te zijn.

Haar collega Chris Leslie concludeerde op zijn beurt dat Labour is gekaapt door „extreem links.” Hij ziet Corbyn ook niet als een geschikte premier. Leslie zei dat de partijleiding ieder „tegengeluid over het brexitstandpunt van de partij heeft genegeerd en het partijbelang boven het landsbelang heeft gesteld.” De groep bepleit een nieuw brexitreferendum.

Over enkele dagen zullen de dissidenten een leider kiezen. Ze roepen collega’s, van Labour en andere partijen, op zich aan bij hun aan te sluiten.

Peter Kyle, parlementslid van Labour noemde het vertrek van de zeven een „zwarte dag” voor de partij. „Dit zijn vrienden van mij. Luciana is beschimpt en de partij uit getreiterd, de vertrekkers zijn zeker geen verraders. Dit is een emotioneel moment voor mij.”

Labour beschikte tot deze scheuring 256 van de 650 zetels in het Britse Lagerhuis. Corbyn zei in een reactie „teleurgesteld” te zijn. Hij ging inhoudelijk niet in op het vertrek van de zeven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40145
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Links antisemitisme

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 23, 2019 6:24 pm

‘Joden de kanarie in de kolenmijn? De vogel is allang dood; de veren steken uit de mond van links’

Door Jan Roos, 22 februari 2019

Afbeelding

Jan Roos kijkt vandaag naar het antisemitisme dat enkele parlementariërs van het Britse Labour heeft bewogen uit de partij te stappen. Maar de situatie is in Nederland niet veel beter, aldus Jan. Ook hier tiert het antisemitisme welig, en ook hier zijn linkse partijen de hoofdschuldige.

In Engeland stappen Labour-parlementariërs uit de partij, mede omdat openlijke Jodenhaat geen enkel probleem is bij de Britse PvdA. De leider, Jeremy Corbyn, legde zonder schroom bloemen op het graf van Palestijnse terroristen die Israëlische sporters tijdens de Olympische Spelen van 1972 hadden vermoord.

GroenLinks neemt in grote meerderheid op het congres een voorstel aan om de antisemitische beweging BDS te omarmen. Deze beweging, met vertakkingen in terroristische organisaties, staat voor Boycotten, Desinvesteren en Sancties ten aanzien van de staat Israël, omdat ze dat land zien als apartheidsstaat. Ook stemde GroenLinks tegen een stedenband van Amsterdam met Tel Aviv. De Socialistische Partij onderhoudt een warme band met Hamas, de terreurorganisatie die Israël en joden wil vernietigen.

Al deze linkse partijen zijn ook allemaal voor het opengrenzenbeleid, waardoor Europa overspoeld wordt met mensen uit het Midden-Oosten, die vanaf hun geboorte met jodenhaat zijn grootgebracht. Ook is links de grote beschermer van de islam binnen onze grenzen en de ‘Palestijnse zaak’. En toch wordt antisemitisme telkens weer in de schoenen van “extreemrechts” geschoven. Terwijl dat foutief benoemde “extreemrechts” vaak juist heel positief tegenover Israël en het Jodendom staat. Neem nou de PVV, telkens “extreemrechts” genoemd door linkse lieden en media. Maar deze partij wordt door neo-nazi’s juist een club “jodenvrienden” genoemd, en dat bedoelen ze niet positief. Ze stemmen massaal op de SP.

Door het multiculturele drama is het voor joden steeds moeilijker een veilig bestaan te hebben in Europa. Wat overblijft voor joden is Israël, maar ook daar mogen ze geen veilig bestaan hebben als het aan links ligt. Joden worden vaak de kanarie in de kolenmijn genoemd om aan te tonen hoe tolerant een land is ten aanzien van minderheden.

De joodse kanarie is allang gestorven, zijn veren steken uit de mond van links tolerant Nederland. Maar toch heeft “extreemrechts” het steeds gedaan, als je de media moet geloven.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... van-links/

Maar deze partij wordt door neo-nazi’s juist een club “jodenvrienden” genoemd, en dat bedoelen ze niet positief. Ze stemmen massaal op de SP.

Dat is te begrijpen. De SP heeft een soort nationaal-socialisme versie light! :smile4:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40145
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Links antisemitisme

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 24, 2019 10:06 pm

GroenLinks verklaart zichzelf racistisch

Opinie-artikel van Likoed Nederland, 23 februari 2019

Afbeelding

Na een nieuwe golf van antisemitische incidenten verklaarde de Franse president Emmanuel Macron – de invloedrijkste progressieve Europese politicus – deze donderdag dat Frankrijk de internationale definitie van antisemitisme in de praktijk gaat brengen.

Naast het ‘klassieke’ antisemitisme benoemt deze ook de gemuteerde variant ervan; het ‘antizionisme’.

Antisemitisme uit zich niet alleen in discriminatie van Joden, maar ook in het anders bejegenen van Israël, de enige Joodse staat, dan alle andere landen. Volgens president Macron is de duidelijke internationale definitie dan ook hard nodig om het snel toenemende antisemitisme aan te pakken. Het schept duidelijkheid aan bijvoorbeeld politie, rechters en leraren. President Macron verklaarde:

“Antizionisme is een van de nieuwe vormen van antisemitisme. Wij moeten het kwaad benoemen. Jodenhaat ligt ten grondslag aan de afwijzing van Israël”.

De meeste Westerse landen hebben de definitie overgenomen. Soms is deze zelfs al in wetgeving verankerd, bijvoorbeeld in Engeland. De Nederlandse regering heeft hem al in 2016 onderschreven. Afgelopen november volgde de Tweede Kamer, na een oproep van het Europees Parlement.

Het anders zo pro-Europese GroenLinks stemde echter tegen. Afgelopen weekend bleek tijdens hun partijcongres waarom: het besloot BDS te steunen.

Dat is de boycotbeweging tegen Israël. Niet alleen wil die Israël boycotten, volgens de oprichters is het einddoel de vernietiging van Israël. De BDS heeft vanzelfsprekend nauwe banden met terroristische organisaties.

Het streven naar de vernietiging van Israël betekent de ontkenning van het recht op zelfbeschikking van maar één volk: het Joodse volk. Het getuigt van de haat tegen dat ene volk.

Het blijkt uit het feit dat het congres van GroenLinks niet besloot om bijvoorbeeld tegelijkertijd China te gaan boycotten vanwege de bezetting van Tibet, of Turkije vanwege de bezettingen van Noord-Cyprus en Koerdistan. Het betekent onmiskenbaar discriminatie van de enige Joodse staat. En dus antisemitisme, volgens de internationale definitie.

Daarbij dient bedacht te worden dat die Tibetanen, Koerden, Cyprioten enz. geen zelfbestuur kennen, in tegenstelling tot de 98% van de Palestijnen die dat al ruim twintig jaar hebben. De Palestijnen worden tegenwoordig weliswaar vreselijk onderdrukt, echter door hun eigen leiders. Je zult maar een Palestijnse christen, homo of vrouw zijn – de meerderheid van de Palestijnen. Je zult maar democratie, rechtszekerheid, persvrijheid of bescherming tegen eerwraak willen. Je zult maar goede gezondheidszorg willen – die wordt uitgekleed. Niettemin besloot Mahmoud Abbas deze week dat de vorstelijke levenslange salarissen aan Jodenmoordenaars ten koste van alles doorbetaald zullen worden. Zelfs nu zowel Arabische als Westerse donorlanden steeds meer afhaken vanwege het Palestijnse extremisme.

In de Gazastrook moet de bevolking het zelfs al anderhalf jaar vrijwel zonder medicijnen en elektriciteit stellen. Dit komt omdat de Palestijnse president-dictator Mahmoud Abbas – er zijn sinds 2005 geen verkiezingen meer geweest – zo zijn rivalen van Hamas onder druk wil zetten. Palestijnen hebben al lang zelfbestuur, maar dit pakt zo rampzalig uit voor de gewone Palestijn, dat bijna driekwart van hen aangeeft dat hun leven beter was voordat zij dit zelfbestuur hadden.

Ja, de Palestijnen vonden hun leven vroeger beter, toen zij nog onder die vermaledijde Israëlische bezetting leefden!

Maar dit soort feiten is niet interessant voor het congres van GroenLinks, ondanks dat het beweert dat zij zich om de Palestijnen bekommert. Nee, het heeft bepaald dat de enige Joodse staat de ergste boosdoener is in de wereld. En dat de meerderheid van de Joden – die woont in Israël – zo boosaardig is dat er daarom niets meer van gekocht mag worden. En dat hun het recht op zelfbeschikking ontnomen moet worden.

Zoals zo vaak in de geschiedenis komt er weer een stroming tot de conclusie dat er exact één volk in de wereld is dat gediscrimineerd en geboycot moet worden: de Joden. GroenLinks gooit flink olie op het vuur van het weer oplaaiende antisemitisme.

Zo een openlijk partij-antisemitisme heeft Nederland niet gekend sinds de NSB in de jaren dertig. De Centrumpartij van Janmaat is voor minder openlijk racisme in 1998 verboden.

Dus wat gaat Nederland nu doen met deze openlijk racistische partij, volgens de door Nederland onderschreven internationale definitie?

https://likud.nl/2019/02/groenlinks-ver ... acistisch/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40145
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Links antisemitisme

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 18, 2019 1:16 am

Hamas feliciteert officieel Britse socialistenleider Corbyn voor zijn steun aan terreur tegen Israël

Geplaatst op 17 mei 2019

Afbeelding
“Morgenavond zal het mij genoegen doen en mijn eer zijn om een evenement in het parlement te houden, waar onze vrienden van Hezbollah zullen spreken. Ik heb ook onze vrienden van Hamas uitgenodigd om ook te komen praten, maar helaas willen de Israëliërs niet toestaan dat ze hierheen reizen, dus het zullen alleen maar vrienden van Hezbollah worden” (Jeremy Corbyn, Labour, op 3 maart 2009 in Londen; bron: video)

De terroristische groep Hamas die sinds 2007 met ijzeren islamitische hand de Gazastrook bestuurt, bedankte op donderdag de leider van de Britse socialistische partij Labour Jeremy Corbyn voor zijn boodschap van solidariteit met een pro-Palestijnse betoging in Londen, berichtte The Telegraph op donderdag jongstleden.

“We hebben met veel respect en waardering de solidariteitsboodschap ontvangen die door de Britse Labour Party-leider, Jeremy Corbyn, aan de deelnemers aan de massale betoging in centraal Londen werd gestuurd”, zei de groep in een verklaring. Hamas, volgens The Telegraph, prees Corbyn voor het nemen van een “vooruitstrevende morele en politieke positie die alle lof en dank waardig is”.

De boodschap volgt op de mars van afgelopen weekend in Londen waar zowat 4.000 deelnemers opstapten, ter ere van ‘Nakba Dag’, waarop Arabieren aangeven wat zij zien als de ‘catastrofe’ van de oprichting van de staat Israël.

Corbyn sprak niet tijdens het evenement, maar stuurde een bericht naar de demonstranten die de Britse regering opriepen de moord op demonstranten in Gaza te veroordelen en de verkoop van wapens aan Israël te bevriezen. Hij beloofde ook dat als hij premier zou worden, hij ‘Palestina’ zou erkennen als een staat.

De Labour-partij van Corbyn is de afgelopen jaren verwikkeld in een reeks controverses met betrekking tot antisemitisme. Tientallen Labour-leden zijn geschorst vanwege hun antisemitische uitspraken. Corbyn zelf is beschuldigd van het onderhouden van antisemitische opvattingen volgens vooraanstaande Britse Joodse leiders.

Corbyn is ook bekritiseerd omdat hij Hamas en Hezbollah zijn ‘vrienden’ noemde en omdat hij zonder meer weigerde om die twee terroristische organisaties te veroordelen, hoewel hij werd aangespoord om dit te doen door lokale joodse groepen.

Een woordvoerder van Corbyn zei donderdag, volgens The Telegraph: ‘Jeremy Corbyn heeft een lange en principiële staat van dienst van solidariteit met het Palestijnse volk. Dat is het juiste ding om te doen.”

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken weigerde commentaar te geven.

Het volledige originele citaat van Jeremy Corbyn over Hamas en Hezbollah van 3 maart 2009 luidt als volgt:

Tomorrow evening it will be my pleasure and my honour to host an event in parliament where our friends from Hezbollah will be speaking. I have also invited friends from Hamas to come and speak as well. Unfortunately, the Israelis would not allow them to travel here, so it is going to be only friends from Hezbollah. So far as I am concerned, that is absolutely the right function of using parliamentary facilities, to invite people from other parts of the world so that we can promote that peace, that understanding and that dialogue. And the idea that an organisation that is dedicated towards the good of the Palestinian people and bringing about long-term peace and social justice and political justice in the whole region should be labelled as a terrorist organisation by the British government is really a big, big historical mistake.
______________________________________________________

Bronnen:

♦ Naar een artikel van Elad Benari “Hamas thanks British Labour leader – Hamas thanks Jeremy Corbyn for his message of solidarity to a “Nakba Day” rally in London” van 17 mei 2019 op de site van Arutz Sheva
♦ Naar een artikel “Hamas terror group thanks Jeremy Corbyn for his support” van 16 mei 2019 op de site van Behind The News (BTN)
♦ Naar een artikel van Raf Sanchez “Hamas thanks Jeremy Corbyn for message at pro-Palestinian rally” van 16 mei 2019 op de site van The Telegraph

https://brabosh.com/2019/05/17/pqpct-nld/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38454
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Links antisemitisme

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 23, 2019 2:55 pm

Lest we forget... he WILL sit down with the IRA, Hamas and Hezbollah: Corbyn's long history of meeting killers and terror groups as he snubs the Queen over state dinner with Trump

Jeremy Corbyn was accused of ‘staggering’ hypocrisy last night after snubbing the Queen’s invitation to a state banquet with Donald Trump.
Despite his record of meeting terrorists and extremists, the Labour leader yesterday said he would refuse to attend the dinner with Mr Trump at Buckingham Palace in June.
In an extraordinary statement, Mr Corbyn accused the US President of engaging in ‘racist and misogynistic rhetoric’ and of backing ‘climate change denial’. He criticised Theresa May for ‘kowtowing’ to Washington and ‘rolling out the red carpet’.
[...]
Several pointed to the list of controversial figures he has sat down with in the past – including representatives of the terror groups Hamas and Hezbollah, convicted IRA volunteers, Gerry Adams, President Assad of Syria, as well as President Maduro of Venezuela.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6963491/Row-John-Bercow-REFUSES-attend-State-Banquet-thrown-Donald-Trump-June.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40145
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Links antisemitisme

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 29, 2019 2:02 am

Twee handen op één buik...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40145
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Links antisemitisme

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 09, 2019 10:17 pm

Antisemitisme van de ergste soort...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40145
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Links antisemitisme

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 08, 2019 2:20 pm

Interessant artikel...

“... In de 19de eeuw ontstond het moderne antisemitisme waarbij joden in verband worden gebracht met het kapitalisme. Vandaar dat ook aan de linkerzijde het antisemitisme welig tierde. Marx sprak net zoals de nazi’s over het jodenprobleem dat opgelost diende te worden. De anarchist Pierre-Joseph Proudhon wilde het joodse ras verbannen naar Azië of uitroeien. En volgens die andere grote anarchist, Michail Bakoenin, waren het kapitalisme en het marxisme twee pogingen van de joden om heerschappij over alle volkeren te krijgen. De nazi’s zeiden hetzelfde.”

https://www.demorgen.be/tv-cultuur/ware ... ~b6a0c917/

Links antisemitisme in vroeger tijden.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15417
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Links antisemitisme

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Aug 08, 2019 4:37 pm

Namen noemen! Niet volstaan met GroenLinkslid . . . zonder naam.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten