Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72368
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Berichtdoor Ariel » Ma Mar 26, 2012 11:30 am

Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

maandag 26 maart 2012

Het islamitisch geweld tegen joden neemt ook in Europa toe. In 2010 opperde Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) dat in Amsterdam een jaarlijkse keppeltjesdag zou komen, en speciale homopleinen met regenboogvlaggen.

Leuk hè! Gezellig hè! Geert Wilders moet op dit punt toegeven dat Ahmed wel behoorlijk, nee afschuwelijk is geïntegreerd.

Met deze plannen wilde hij het geweld tegen homo’s en het antisemitisme in Amsterdam bestrijden. Maar het allerleukste voorstel van Marcouch overtreft al onze fantasieën: lokjoden!

Een lokjood is een niet-jood die een boze Mohammed kan uitlokken om geweld te gebruiken. Wat gebeurt daarna?

Politieagent
Daarover zweeg Marcouch helaas. Als de uitlokker geen politieagent is, is het mogelijk om de geweldpleger te vervolgen. En dan? Vijftig uur taakstraf lijkt mij logisch. En dan? Wellicht bestelt hij daarna een wapen om een bezoek te brengen aan echte joden. Ook dat is niet erg onlogisch.

Ahmed kan beter de oorzaken van het antisemitisme in de gedachtewereld van zo'n geweldenaar aan een openbaar onderzoek onderwerpen. Want zolang je niet de aard, de omvang en de oorzaak van een sociale ziekte kent, kun je die niet bestrijden.

Maar de oorzaak van het geweld tegen joden is een angstaanjagend fenomeen dat Ahmed liefst wil vergeten. Het gaat hier om religieus fanatisme. Nee, zeggen de neomarxisten en de fundamentalistenliefhebbers: jonge moslims voelen zich nauw betrokken bij de Palestijnse zaak.

Neergeschoten
Kennelijk zijn moslims zeer gevoelig voor onrecht in de wereld. Als dit het geval is, zouden ze in de zomer van 2009 luidruchtig en gewelddadig hebben geprotesteerd tegen de officiële vertegenwoordigers van Iran, toen in in dat land demonstranten op wrede wijze werden neergeschoten. Of toen Neda Agha-Soltan werd doodgeschoten.

Dat hebben ze niet gedaan. Wij weten waarom: Neda en andere jongeren in Iran streven naar een samenleving die vrij is van geweld tegen joden, christenen, homo’s en andersdenkenden. Neda en haar vrienden willen van Iran een westers land maken.

Baardmannen
En al die moslims die in Homs, Libië of Jemen worden gedood: ook daarvoor komen ze niet massaal opdagen. Het islamitische drama raakt ze niet. En het betreft hier gewoon soennitische moslims. Dus het solidariteitsgevoel of het solidariteitstemperament kent bij een meerderheid van de Europese moslimjongeren slechts één richting: de Palestijnen, en soms ook de Taliban.

Voor deze mensen zamelen ze in de moskeeën geld in. In het geval van de Palestijnen gaat het in de eerste plaats niet om een solidariteitsgevoel met de Palestijnen zelf, maar om de diepe haat jegens de joodse staat.

De diepe afkeer van joden en de joodse staat vormt het ankerpunt van solidariteit onder deze moslims. En de Taliban zijn ook leuk, omdat ze strijden tegen de Amerikanen, die ook nog de grootste bondgenoot van de joodse staat vormen.

Abstractie
De oorzaak van de jodenhaat in de islamitische wereld en bij moslimgemeenschappen in Europa moeten we dus zoeken in iets anders.

Wat verbindt al deze moslims wereldwijd? De islam. En omdat de meeste moslims op aarde geen levende jood live hebben gezien - er wonen niet zo veel joden op aarde - is hun beeldvorming van de joden gebaseerd op een religieuze abstractie. Die herhaalt zich al ruim een millennium via de Koran en de verhalen over en van profeet Mohammed (Hadith).

Haatverhaal
De eeuwige en krachtige herhaling van een haatverhaal. Daarover moeten we het hebben. Geloven alle moslims in en handelen ze conform deze verhalen? Nee, gelukkig gaan de meeste moslims pragmatisch en vaak ook onwetend om met deze verhalen.

Maar omdat zij een sacrale status hebben, bezitten ze een bezielende kracht die van tijd tot tijd groepen moslims tot jodenhaat aanzet. Het is aan gelovige moslims - en niet aan mij - om uiteindelijk een standpunt in te nemen over de wijze waarop de jodenhaat uit de islam moet worden verwijderd.

Reformatie
Tijd dus voor een reformatie van de verhalen van de oorspronkelijke islam. Zo'n reformatie kan nooit slagen zonder kritische analyse van de jodenhaat in de islam, die door de Europeanen met antisemitisme wordt aangeduid.

Het Europese antisemitisme was nooit gericht op alle Semieten, maar slechts op één groep - namelijk de joden. Adolf Hitler kon het in zijn strijd tegen de joodse samenzwering goed vinden met moslims op de Balkan, in Perzië en in de Arabische landen.

Explosief
De islam en de joden, het is een explosief vraagstuk. Imam Khomeini opende zijn meesterwerk Welayate Faqih, Hukumat-e Islami (1969) met de volgende veelzeggende constatering:

‘De islamitische beweging werd in den beginne reeds gedwarsboomd door joden. Zij waren de eersten die met anti-islamitische propaganda en complotten kwamen. En dit is nog steeds zo. Daarna werd de islam getroffen door de stammen die op bepaalde manier satanischer waren dan de joden. Zij kwamen ruim driehonderd jaar geleden als kolonisators in de islamitische landen.’

Deze boodschap vinden we ook terug bij de soennitische vertegenwoordigers van de politieke islam. In een volgend blog analyseer ik het ontstaan van het conflict tussen de joden en Mohammed.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... enhaat.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18612
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Berichtdoor mercator » Ma Mar 26, 2012 11:58 am

Met alle respect voor Elian, maar ik geloof dat niet zo. De Jodenhaat van de moslims is geen beredeneerd en relgieus fenomeen. Ik heb lang genoeg tussen de Marokkanen gewoond om te weten dat Achmed met de Pet weinig tot niets weet over zijn mooie geloof, en al zeker de werken van de Geleerden en Khomeini niet heeft gelezen. Ze lezen helemaal NIETS, dus ook geen anti-semitische teksten. Meer dan een vaag de Joden hebben ons land afgepakt kwam er, ook na herhaalde navraag, niet uit. Als ik wat verder vroeg en hoe zat dat dan, van wie was dat land vroeger ? kreeg je niks anders dan de obligate domme koeien blik, nee daar wisten ze helemaal niks over te zeggen.
Het zgz. antisemitisme van de moslims heeft niks met ons Europees historisch antisemitisme te maken. Hoe raar dat ook was, daar werd over nagedacht en dikke pseudo-geleerd boeken over geschreven door o.a. Gobineau, R Wagner, Rosenberg etc.etc. De Jodenhaat van de moslims is meer een onberedeneerd volkssentiment, een mythe die van generatie tot generatie word doorgegeven. Je gaat daar dus ook niks aan kunnen doen, want die haat staat los van welk rationeel gegeven ook. DE modale moslim in de straten van Brussel en Amsterdam heeft van zijn leven nog nooit een Jood gezien.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1436
Lid geworden op: Vr Okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor KevinB » Ma Mar 26, 2012 12:05 pm

Ik denk dat een en ander ook wel eens met afgunst te maken zou kunnen hebben.

mercator
Berichten: 18612
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re:

Berichtdoor mercator » Ma Mar 26, 2012 12:13 pm

KevinB schreef:Ik denk dat een en ander ook wel eens met afgunst te maken zou kunnen hebben.

Dàt ook, maar over de toestanden in het M Oosten weten ze dus helemaal NIKS af, ook niet over de prestaties van Israël. IK hoorde alleen maar(letterlijk citaat): als wij Marokkanen zouden kunnen sneden we ALLE Joden de keel over!
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Berichtdoor Manon » Ma Mar 26, 2012 12:24 pm

Volgens mij wordt jodenhaat gewoon via de religieuze rituelen gewoon met de paplepel aan de muzelmensen ingelepeld.

Mohammed had een bloedhekel aan joden omdat ze hem niet als profeet wilden volgen en maar met hun eigen boekske bezigbleven. TOEN (ja toen!) woonden er nog joden in het arabische schiereiland. nu niet meer.
Mohammed voerde eigenhandig de eerste genocide op een volledige joodse stam uit, en sneed lekker de koppen van 800 joodse mannen af, de kinderen werden getriëerd a.d.h.v. hun schaamhaargroei.

en dàt wordt gewoon doorgegeven. Israel is een excuus. Was Israel er niet dan vonden ze andere joden (enfin, als die er nog waren).
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

mercator
Berichten: 18612
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Berichtdoor mercator » Ma Mar 26, 2012 12:27 pm

Manon schreef:Mohammed voerde eigenhandig de eerste genocide op een volledige joodse stam uit, en sneed lekker de koppen van 800 joodse mannen af, de kinderen werden getriëerd a.d.h.v. hun schaamhaargroei.

en dàt wordt gewoon doorgegeven.

Maar zélfs dat verhaal kennen ze niet hoor, het is nog veel primitiever.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
gerard_m
Berichten: 400
Lid geworden op: Wo Jul 28, 2010 1:34 pm

Re: Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Berichtdoor gerard_m » Ma Mar 26, 2012 8:34 pm

Ze zullen de verhalen niet kennen, maar er is een reden dat die jodenhaat zo doordrenkt is in de islam. Ik denk dat Asfhan Elian het precies goed zegt: de joden zitten de islam in de weg. De joden lieten zich niet inpalmen door Mohammed en geloofden hem niet.
Door de eeuwen heen is dit zo gebleven (al hebben heel wat joden zich al of niet vrijwillig tot de islam bekeert).
Dat geldt de laatste 65 jaar heel letterlijk doordat Israel een klein reepje grond bezit dat voorheen van de moslims was en zich verzet tegen de Arabische buren.

Afgunst zal het nog erger maken. De joden hebben van een dor stuk woestijn een welvarend land gemaakt, de Arabieren meerdere keren verpletterend verslagen en presteren met een klein clubje op alle gebieden meer dan de moslims. Dat steekt natuurlijk vreselijk, vooral als je zelf Allah de Grootste aan je zijde hebt.
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
(Buddha)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72368
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Berichtdoor Ariel » Wo Mar 28, 2012 11:18 am

Zo maakte Mohammed de joden tot zijn vijand

woensdag 28 maart 2012

Laten we bij het begin beginnen. Wat waren de tekenen en voorzeggingen van het profeetschap van Mohammed? Hoe dachten de samenstellers van de islam hierover?

Na de dood van zijn ouders en grootvader werd Mohammed verzorgd en opgevoed door zijn oom Aboe Talib. In deze periode ondernam Aboe Talib een reis naar Syrië. Hij nam Mohammed mee.

Onderweg ontmoetten zij een monnik genaamd Bahira. Deze monnik stelde Mohammed - toen nog een jongetje - enkele vragen. De vragen gingen over hoe hij sliep en zijn lichamelijke en geestelijke gesteldheid.

Openbaringen
Daarna onderzocht de monnik Mohammeds rug en zag daar het zegel van profeetschap tussen Mohammeds schouders.

De laatste woorden van de monnik, die zich richtte tot de oom van Mohammed en daarmee tot alle moslims die daarna zouden worden geboren, openbaarden de politieke waarheid meer dan vele openbaringen in de Koran:

‘Neem je neef mee terug naar zijn land en pas op voor de joden, want bij Allah, als zij hem zien en over hem te weten komen wat ik weet dan zullen zij hem kwaad willen doen. Je neef wacht een grootste toekomst, dus breng hem snel naar huis.’

Samenzwering
Zo begon het verhaal van Mohammed en de joden. Dit verhaal werd niet verzonnen na de oprichting van de staat Israël. Het is een standaardverhaal over de profeet en behoort tot de oorspronkelijke stichtingsverhalen van de islam.

Het verhaal van de joodse samenzwering werd door de vroege moslims geconstrueerd. Zij ontwierpen de islam als een politieke en juridische religie.

Politieke islam
Het is een verhaal dat haat en wantrouwen jegens joden zonder aanziens des persoons cultiveert en sacraliseert. De vijand, de eeuwige vijand, werd hiermee aangewezen. Alle andere latere verhalen moesten de intensiteit, het samenzweringsgehalte en het smerige karakter van de eeuwige vijand (de jood) onthullen en onderbouwen.

Met de vlucht van Mohammed van Mekka naar Medina begint de politieke islam duidelijke contouren te krijgen. Voorafgaand aan deze verhuizing pleegde Mohammed onderhandelingen met de belangrijkste vertegenwoordigers van de stammen uit Medina: christenen, joden en polytheïsten.

Ze sloten een convenant: het contract (de constitutie van Medina) tussen Mohammed, de inwoners van Medina en de joden bevat voorbeelden van de grenzen die Mohammed trekt tussen vriend en vijand. De vijand zat op dat moment in Mekka, niet in Medina.

Gezag
De joden en christenen zagen in Mohammed een voortzetting van hun eigen traditie. Vooral de joden waren erg enthousiast over Mohammed. De profeet ontleende zijn juridische denken aan het jodendom.

Tegelijkertijd wilde hij reële politieke betekenis toekennen aan de verhalen uit het Oude Testament. Maar de joden stelden hem kritische vragen. Ze discussieerden vaak, waardoor Mohammeds gezag kon worden ondermijnd.

Het monotheïsme van Mohammed bouwde aanvankelijk voort op de verhalen van joden en christenen. Maar deze verhalen boden geen ruimte voor een politieke religie en ondermijnden de politieke ambitie van de nieuwe profeet. Hoe loste Mohammed dit probleem op?

Vervalst
Het Nieuwe Testament en de Thora zijn vervalst door christenen en joden. Dit was de verklaring van Mohammed over de andere twee monotheïstische religies. Ze zouden ‘tahrif’ (vervalsing of verdraaiing) hebben gepleegd volgens de Koranverzen 2:75, 4:46, en 5:13.

Toen hij voor de fundering van zijn juridische orde niets meer aan de joden had, brak hij definitief met ze. En daarmee met Jeruzalem als gebedsrichting.

Gaandeweg werden de grenzen tussen moslim en niet-moslim radicaler, blijkt uit de Koranverzen die betrekking hebben op joden.

Dhimmi's
In Soerat al-Maida staat: ‘Jullie die geloven! Neemt de joden en de christenen niet als medestanders. Zij zijn onderling medestanders. Wie van jullie zich als medestanders bij hen aansluit, die behoort bij hen. Allah wijst de mensen die onrecht plegen de goede richting niet.’ (5:51).

Terwijl eerder, in het convenant van Medina, de joden wel gelijk waren aan moslims. Maar later zou Mohammed een aparte en ongelijke status (als Dhimmi) voor de joden en christenen creëren.

Ziek
Na de dood van Mohammed mochten joden nog een tijdje als Dhimmi op het schiereiland Arabië wonen. Totdat Umar, de tweede kalief, van een 'Hadith' hoorde, die dit zou hebben verboden.

Tijdens zijn laatste dagen, toen Mohammed al ziek was, zou hij hebben gezegd: ‘Twee religies zullen niet voortbestaan in het schiereiland Arabië.’ De restanten van joden en christenen werden uit Arabië verjaagd. Er was slechts ruimte voor één religie: de islam.

Harde hand
Als politieke en militaire leider bestreed Mohammed concurrenten en twijfelaars met harde hand.

Wanneer bondgenoten, zoals de joden, kritische kanttekeningen plaatsten bij het beleid van Mohammed, durfde hij het aan een groot aantal kritische joden uit te moorden. De Qurayza-clan bijvoorbeeld. Andere joden, zoals de Nadir-clan, werden verdreven.

Het verhaal van Mohammed wordt dus vormgegeven door een samenzweringstheorie: de joden zouden hem, en daardoor de islam, kwaad willen doen. Wat moest er gebeuren met de joden in Medina?

Daarover vertel ik in een volgende blog.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... vijand.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41826
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mar 28, 2012 11:58 pm

Vooral de joden waren erg enthousiast over Mohammed.

Ik heb hier toch een beetje mijn twijfels over. Ik dacht altijd dat de Joden van meet af aan door hadden dat Mohammed een valse profeet was of hadden ze in het begin daar toch twijfels over? Staat daar iets over in de geschriften van de Islam?
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72368
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Berichtdoor Ariel » Do Mar 29, 2012 12:07 am

Volgens mij had Mohammed in het begin goede contacten met de Joden. Hij ging met ze om en ze vertelde hem verhalen uit de thora. Maar dat was volgens mij voordat de 40 jarige Mohmmed contact met de engel Gabriel kreeg. Daarna kreeg hij een hekel aan de Joden, omdat ze hem niet als profeet wilde erkennen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72368
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Berichtdoor Ariel » Ma Apr 02, 2012 1:30 pm

Het Srebrenica van Mohammed

Al in het derde jaar van de 'hijra' (immigratie) werden een paar vooraanstaande joden, zoals de dichter Ka’ab, in opdracht van Mohammed in het diepste geheim door een terreuraanslag om het leven gebracht.

Bij de aanslag op de joodse zakenman Ibn Sunayna zou de profeet hebben gezegd: ‘Dood iedere jood die aan je onderworpen is.’ Het conflict liep hoog op.

Autoriteit
In het derde jaar van de hijra, rond 625, had Mohammed voldoende gezag en autoriteit om, naast oorlogen met de heersers van Mekka en andere gebieden, politiek orde op zaken te stellen in zijn koninkrijk Medina en omgeving. Het joodse vraagstuk moest worden opgelost.

De joden mopperden niet alleen inhoudelijk op Mohammeds verhaal, maar waren ook kritisch over zijn imperialistische militaire handelingen.

Eerst verbande hij naar aanleiding van geruchten en een bloedwraakkwestie de joodse stam Nadir uit Medina: een deel ging naar Syrië, een ander deel naar Khaybar.

Biografie
Ibn Isahq (767-770) vertelt in zijn biografie van Mohammed hoe de Nadir-clan werd behandeld. ‘De joden hadden zich verschanst in hun forten. De profeet gaf bevel hun palmbomen om te hakken en te verbranden. Zij riepen hem toe: Mohammed, zulke vernielingen waren toch verboden? Het was toch zo erg als mensen dat deden? Waarom worden dan nu onze palmbomen omgehakt en in brand gestoken?’

Over de exodus van de joden schrijft Ibn Ishaq met enige ironie: ‘Ja, hun uittocht ging met zo veel pracht en praal gepaard als nog nooit bij enige stam was vertoond.’ Vanaf hier treedt Mohammed in de voetsporen van Farao’s.

Deportatie
Na de deportatie van de Nadir-clan had de Slag van de Gracht plaats. Ondanks onderhandelingen tussen de vijanden van Mohammed uit Mekka en de Qurayza-clan, kwam tijdens deze oorlog geen verdrag tot stand tussen deze joodse clan en de vijanden van Mohammed. Ze bleven neutraal.

Maar de onderhandelingen op zichzelf werden door Mohammed als een verraderlijke handeling gezien. Hij verbande de joden, eigende zich hun eigendommen toe en de joden mochten van hem zelfs geen nutteloze gesprekken voeren met aristocraten uit Mekka.

Van de kaart
In het vijfde jaar van de hijra (627) werden de joden definitief van de kaart geveegd. De opdracht kwam deze keer uit de hemel. Aartsengel Gabriël verscheen aan Mohammed en vroeg hem: ‘Heb je je wapen neergelegd?’

Mohammed antwoordde bevestigend. Maar de engelen hadden volgens Gabriël hun wapens nog niet neergelegd. De aartsengel commandeerde Mohammed: ‘Allah beveelt je, Mohammed, ga naar Banu Qurayza. Ik ga naar hen toe om hun bolwerk op zijn grondvesten te doen schudden.’

Mohammed ging naar de joden en riep ze op: ‘Apenbroeders, Allah is jullie ongenadig en brengt voor jullie Zijn wraak.’ De verontruste joden riepen terug: ‘Maar je bent toch geen barbaarse persoon?’

Bezittingen
Aan de joden werd voorgesteld om moslim te worden; daarmee konden ze hun leven en bezittingen veiligstellen. De joden reageerden koppig, zoals een jood betaamt: ‘Nooit keren we ons af van de religie van Thora om in plaats daarvan een andere religie aan te nemen.’

Mohammed besefte dat het linke soep was om het enige volk van God uit het Oude Testament met Faraomethoden collectief af te slachten. Uiteindelijk gaven de joden zich over, na 25 dagen belegering.

Mohammed bedacht een list: hij vroeg aan Sa’d ibn Mu’aadh, een lid van Aws-clan, die met de joden bevriend was, om een vonnis te vellen over de toestand van die joden. Sa’d was een jihadist die in de slag van Khandag gewond was geraakt.

Slaven
Zijn vonnis luidde: ‘De joodse mannen moeten worden gedood, hun bezittingen moeten worden verdeeld. Joodse vrouwen en kinderen moeten als slaven onderling worden verdeeld.’ Daarop zei Mohammed: ‘Jouw vonnis over de joden is exact hetzelfde als dat van Allah uit de zeven hemelen.’

Daarna werden de joden uit het kasteel gehaald. Ze werden naar de bazaar van Medina gebracht. In de bazaar van Medina moesten op bevel van Mohammed greppels worden gegraven. De joden moesten erin gaan zitten. Ze werden een voor een onthoofd. Volgens de gezaghebbende historicus en theoloog Al-Tabari (838-923) werden tussen zevenhonderd en negenhonderd joodse mannen onthoofd.

Naïef
Ook 1500 jaar geleden waren sommige joden erg naïef. Een paar van de hartverscheurende verhalen:

Een jood vroeg aan iemand: 'Wat gaan ze met ons doen? Waar brengen ze ons naar toe?' Hij begreep niet dat het echt ging gebeuren, hij kon het niet geloven.

De andere jood zei: 'Begrijp je het niet? Zie je niet dat iedereen die met hen meegaat, niet meer terugkeert? Ze willen ons doden!'

Mohammeds mannen onthoofdden alle joodse mannen totdat er een einde kwam aan de zaak (oftewel: de joden), aldus Al-Tabari. Mohammed zelf was aanwezig bij de slachting van joden.

Lachen
Aisha, de lievelingsvrouw van Mohammed, vertelde dat ze een joodse vrouw zag lachen. Zij vroeg haar waarom ze lachte. De jodin zei: ‘Om wat ik heb gedaan’. Aisha voegde eraan toe: ‘Nee werkelijk, ik zal nooit vergeten hoe vreemd ik het vond dat ze zo vrolijk was en zo hard lachte, hoewel ze al die tijd wist dat ze gedood zou worden.’

De profeet verdeelde 36 paarden van de joden onder zijn volgelingen. Ook de vrouwen en kinderen deelde hij uit als oorlogsbuit.

Mohammed nam Rayhanah, wier familie was onthoofd, als slavin, als een concubine voor zichzelf. Aanvankelijk wilde zij geen moslim worden.

Genocide
Volgens Arabist Hans Jansen lijkt dit verhaal op het lot van moslims in Srebrenica. Mohammed pleegde naar onze maatstaven genocide. Maar moet dit niet symbolisch worden opgevat? Ook de Thora bevat immers gewelddadige verhalen.

Helaas wordt dit verhaal door de meeste moslims niet symbolisch opgevat. Het behoort tot het oorlogsrecht van de sharia. En alle kaliefen hebben conform de regels van deze slachtpartij gehandeld: als stammen of volken als vijand van Allah worden aangeduid, moeten ze worden gedood. Dat deden de kaliefen al te vaak. De Taliban behandelden op dezelfde manier de Hazara, een minderheid in Afghanistan.

Modern woord
Genocide? Dat is een te modern woord! Mohammed handelde als een Farao. En dat waren de vijanden van de mensheid en god.

In de volgende blog behandel ik de sporen van het islamitische antisemitisme in de moderne tijd.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... hammed.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72368
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 04, 2012 11:45 am

Moslimbroeders en nazi's waren goede vrienden


Had het gewelddadige conflict tussen Mohammed en de joden slechts een politiek-ideologisch karakter? Of liet Mohammed ook een eschatologisch systeem (over het einde der tijden) van denken en verwachting over de joden en hun toekomst na?

De vele samenstellers van de islam die door de eeuwen heen zijn teruggebracht tot één naam, namelijk die van Mohammed, hebben de joden bij wijze van een 'hadith' tot de eeuwige vijanden van de islam verklaard.

Voorspelling
Monnik Bahira voorspelde de eeuwige joodse samenzwering tegen de islam. In een godsdienstig eschatologisch verhaal wordt altijd een voorspelling gedaan over hoe de dingen en de zaken zullen eindigen.

In een hadith vertelde Aboe Hoeraira dat de profeet zou hebben gezegd: ‘Jullie zullen tegen de joden vechten tot een van hen zich achter een steen verstopt en de steen roept: "Hierheen, knecht van Allah! Achter mij zit een jood, dood hem."’

Dit is precies de reden waarom aan sommige fundamentalistische moslims in hun fanatieke strijd tegen de joden signalen van het einde der tijden verschijnen. Zelfs de stenen zullen de joden geen veiligheid kunnen bieden.

Nazisme
De stenen zullen praten in dit eschatologische verhaal, en ze zullen de joden verraden. Vergeet niet: sommige bedoeïenen waren steenaanbidders. Een gewelddadige dood zal de laatste bestemming zijn voor de jood. Nu begrijpt u waarom de uitvoerders van Holocaust een enorme belangstelling hadden voor de islam en de Arabische cultuur.

Het twintigste-eeuwse islamitische antisemitisme beperkt zich niet tot anti-Britse sentimenten en het nationalisme. Het was vooral de verdienste van de moslimfundamentalisten dat er een dwarsverband kwam tussen de islamitische wereld en het nazisme.

Bondgenoot
Mohammad Haj Amin al-Husseini was de leider van de Arabieren in Palestina onder het Britse mandaat. Sinds 1919 was hij bezig met de strijd tegen de joden en de zionistische beweging. De Britten hebben hem laten promoveren tot Grootmoefti, om hem beter te kunnen laten inkapselen door de radicale Arabieren. Dachten ze.

Zo werd Amin al-Husseini - de Husseini’s vormen een machtige clan op de Westelijke Jordaanover, waar het clansysteem nog volop leeft - de belangrijkste leider van de Arabieren. Maar de Grootmoefti had snel door dat hij voor zijn antisemitische ambitie een echte bondgenoot moest zoeken. En dat werd nazi-Duitsland.

Felicitaties
In 1933 feliciteerde hij Hitler in een telegram met zijn benoeming tot bondskanselier. In maart van dat jaar had de Grootmoefti een geheime ontmoeting met Wolff, consul-generaal van de nazi's. Uit nazidocumenten blijkt dat de moefti op zijn laatst vanaf 1936 door Berlijn werd gefinancierd. En vanaf 1937 stond de Grootmoefti op de loonlijst van de Abwehr, de Duitse inlichtingendienst. Ook had hij een geheime ontmoeting met SS'er Adolf Eichmann.

Vanaf 1940 was de moefti actief in Bagdad. Daar vormde hij met de Iraakse kolonel Rashid Ali en anderen een geheim nazicomité. Dit nazigezinde Arabische comité had rechtstreeks overleg met Berlijn, terwijl de groep al bezig was met het organiseren van een staatsgreep in Irak.

En dat laatste gebeurde: op 1 april 1941 pleegden de nazigezinden een staatsgreep in Bagdad. Vanaf 1 juni van dat jaar zou gedurende twee dagen jacht worden gemaakt op joden: in Bagdad richtte men een enorme slachting aan.

Uitroeiing
De opmars van de Britse troepen vanuit Basra maakte een einde aan dat nazigezinde regime. Rashid Ali en de Grootmoefti vluchtten via Iran naar Duitsland. Beiden werden door de Britse autoriteiten bij verstek ter dood veroordeeld. In Duitsland keerde de moefti zich tegen de uitzetting van joden uit Europa en bepleitte de totale uitroeiing van joden.

De Palestijnse Grootmoefti werd de nazistische moslimleider van het Derde Rijk. De Arabische afdeling van Radio Berlijn stond in feite onder de autoriteit van de Grootmoefti.

Hij hitste in zijn toespraken de moslims op tegen de joden en de geallieerden. Ook was het hem gelukt om in Bosnië-Herzegovina en Albanië een islamitische SS-divisie te vormen, bestaande uit 20.000 moslims die de 'Handschar-divisie' werden genoemd.

Feestelijk onthaald
Uit onderzoek van de Vlaamse journalist Jef Lambrecht in 'De zwarte wieg. Irak, Nazi’s en neoconservatieven' blijkt dat het bestrijden van joden de hoofdtaak van de Handschar-divisie was.

De Grootmoefti deed zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat geen jood Europa zou verlaten. Het lukte hem in 1943 de vlucht van 7.500 joden van de Balkan naar de andere kant van de wereld te belemmeren. Ze werden allemaal gedood.

Op belangrijke momenten, tijdens de toespraken van de Führer in de Rijksdag, zat hij vooraan. Uiteindelijk vluchtte hij naar de Arabische wereld, waar hij door de moslimbroeders feestelijk werd ontvangen en beschermd.

Verklaring
Hoe was de relatie van de Moslimbroederschap met de nazistische Grootmoefti? Hassan al-Banna, grondlegger van de Broeders, sprak in 1946 in een officiële verklaring de volgende memorabele woorden:

'Het is waar dat Al-Sayed Amin Al-Husseini Frankrijk heeft verlaten en is aangekomen in een Arabisch land. Al-Ikhwan al-Muslimin en alle Arabieren verzoeken de Arabische Liga, waarop de Arabische hoop is gevestigd, te verklaren dat de moefti welkom is om in welk Arabisch land dan ook te verblijven en dat hem een warm welkom moet worden geheten waar hij aankomt, als teken van waardering voor zijn grote verdiensten voor de glorie van de islam en de Arabieren. (...)

Het nieuws klonk als donder in de oren van sommige Amerikaanse, Britse en Joodse tirannen. De leeuw is eindelijk vrij en hij zal door de Arabische jungle zwerven om het te bevrijden van de wolven. De grote leider is weer terug na vele jaren lijden in ballingschap. (...)

De Moefti is Palestina en Palestina is de Moefti. Oh Amin! Wat een grote, eigenzinnige, geweldige, wonderbaarlijke man die u bent! Al die jaren van ballingschap hadden geen invloed op uw vechtlust. Hitlers en Mussolini’s nederlaag lieten u niet afschrikken. Uw haar is niet grijs van de schrik geworden en u bent nog steeds vol van leven en strijd. (...) Ja, deze held die een imperium heeft uitgedaagd en zionisme heeft bestreden, met de hulp van Hitler en Duitsland! Duitsland en Hitler zijn verdwenen, maar Amin Al-Husseini zal de strijd voortzetten. (...) Nu probeert ze (Amerika, AE) de Arabieren te wurgen en heeft de nazimethoden overgenomen!'

Onder de indruk
Terecht wijst Paul Berman in ‘The Flight of the Intellectuals’ erop dat deze laatste woorden van Al-Banna een zeker bewustzijn over het bestaan van concentratiekampen inhielden. Het staat vast dat de Arabische pers de uitroeiing van de joden in Europa heeft gemeld en besproken.

Het onderzoek van professor Jeffrey Herf, ‘Nazi Propaganda for the Arab World’, laat aan de hand van de staatsarchieven zien hoe sommige Arabische personen en groeperingen nauwe ideologische en persoonlijke banden hadden met het naziregime. SS-leider Heinrich Himmler zelf bemoeide zich met de islaminstituten in Duitsland.

De nazi’s waren onder de indruk van het hoge antisemitische gehalte van de islam.

Met of zonder Israël: de antisemitische leeuw van de islam is het perverse probleem van de Midden-Oosterse islam.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... ienden.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6256
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Berichtdoor Ali Yas » Zo Jul 22, 2012 7:45 am

Een bloemlezing van anti-joodse / anti-christelijke passages uit alleen het 1e grote hoofdstuk van de Koran:

12. Maar nee, zij zijn zeker onheilstichters, al voelen ze dat niet zo.
13. (...) dan zeggen zij: "Zullen wij geloven zoals een dwaas gelooft?" Maar nee, zij zijn zelf dwaas, al weten ze dat niet.
14. En als ze bij de gelovigen zijn, zeggen ze: "Wij geloven"; maar als ze alleen zijn met hun satans, dan zeggen ze: "Echt, we horen bij jullie, het was maar een grap."
15. Allah zal een grap met hén uithalen, en hen laten dwalen in hun ongehoorzaamheid.
42. En verhaspel de waarheid niet met valsheid, verberg ook niet de waarheid terwijl je die kent.
65. En zeker, jullie wisten van hen onder jullie die overtraden m.b.t. de sabbat; wij zeiden hen: wordt apen, veracht!
75. Hopen jullie dan dat zij in jullie zullen geloven? Een factie van hen had inderdaad wel oren naar het woord van Allah, toen veranderden ze het nadat ze het hadden begrepen, en ze weten het.
85. Toch zijn jullie het die jullie volk doodsloegen en een factie uit hun huizen verdreven, elkaar tegen hen helpend, onwettig en in overtreding.
(87) ... Wat?! Steeds wanneer er een boodschapper naar jullie kwam met een boodschap die jullie niet wensten, werden jullie brutaal. Dus noemden jullie sommigen leugenaars en sloegen jullie anderen dood.
88. Ze zeggen: "Onze harten zijn omhuld" Nee - Allah heeft hen vervloekt vanwege het ontkennen; ze geloven maar weinig.
89. En als zij een Boek van Allah ontvangen dat bevestigt wat ze al hebben - hoewel ze gewoon waren te bidden voor overwinning op de mensen zonder Geloof - als ze ontvangen wat zij (hadden moeten) herkennen, dan weigeren ze erin te geloven, maar de vloek van Allah treft de mensen zonder Geloof.
90. Armzalig is de prijs waarvoor zij hun ziel hebben verkocht, vanwege de ontkenning van wat Allah heeft neergezonden (de openbaring), in onbeschaamde jaloezie, dat Allah van zijn Genade zou geven aan dienaren die hem behagen: zodoende hebben zij gramschap op gramschap over zichzelf afgeroepen. En vernederend is de straf voor hen die het Geloof verwerpen.
93. En herinner je dat we jullie verbond namen en boven jullie ophieven de Berg: "Hou stevig vast wat Wij jullie hebben gegeven, en gehoorzaam": Zij zeiden: "Wij horen het, en zijn ongehoorzaam:" En zij moesten het kalf indrinken in hun harten vanwege hun ongeloof...
109. Tamelijk veel van de Mensen van het Boek zouden wel willen dat ze jullie (volk) ontrouw konden maken nadat jullie geloofden, uit egoïstische afgunst, nadat zij van de Waarheid [de leer van Mohammed, KCB] overtuigd waren.
120. En de joden zullen niet tevreden met jullie zijn, en de christenen ook niet, tenzij jullie hun geloof volgen. Zeg: "De leiding van Allah, dat is de (enige) leiding!" En als jullie hun wensen volgen nadat de kennis tot jullie gekomen is, dan zal er niemand zijn die jullie tegen Allah beschermt of jullie helpt.
135. Zij zeggen: "als je Jood of Christen bent, ben je op de goede weg". Jullie moeten zeggen: "Nee, de religie van Abraham, de oprechte, en hij was geen afgodendienaar".
(140) ... En wie is onrechtvaardiger dan hij die de getuigenis verbergt die hij van Allah heeft ontvangen? En Allah is niet onbekend met wat jullie doen.
211. Vraag de kinderen van Israël hoeveel duidelijke bewijzen Wij ze hebben gegeven. Maar wie iets verandert aan de gunst die Allah hem heeft verleend... Allah straft zwaar!


Kortom, de Koran zet moslims tegen joden en christenen op.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Dhana
Berichten: 7964
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Berichtdoor Dhana » Zo Jul 22, 2012 8:09 am

Mohammed kreeg op een gegeven moment de pest aan Joden. Dus liep allah daarmee in de pas. Zoals met alles wat Mohammed beter uitkwam.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Berichtdoor Ozes » Zo Jul 22, 2012 6:17 pm

Dat is uit het hoofdstuk "De Koe" volgens mij. De islamitische versie van koetjes en kalfjes gaan meestal vooraf aan een aanslag.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6256
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Berichtdoor Ali Yas » Zo Jul 22, 2012 9:13 pm

Ozes schreef:Dat is uit het hoofdstuk "De Koe" volgens mij. De islamitische versie van koetjes en kalfjes gaan meestal vooraf aan een aanslag.

Wat dacht je dan van deze: "een waarheid als de koe", "koeioneren" en uiteindelijk "Je bent een rund als je met vuurwerk stunt".
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Waarom wordt islam beheerst door jodenhaat?

Berichtdoor Ozes » Zo Jul 22, 2012 9:17 pm

Zie je wel dat de Islam hartstikke goed samengaat met onze cultuur
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15782
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Waarom wordt islam beheerst door zelfdestructie?

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Aug 30, 2012 6:51 pm

Waarom mohammedanen de joden en Israël werkelijk haten.

Afbeelding

Het toenemende antisemitisme is overwegend terug te voeren op het primitieve, discriminerende denken van met complexen behepte groepen mohammedanen. Terwijl het kleine volk van de joden succesvol is in de wereld, staan islamitische landen helemaal onderaan met betrekking tot economie, innovatie, succes, hoewel ze door de rijkdom aan grondstoffen prachtige voorwaarden zouden moeten hebben. Kortom, een gebrek aan kennisbeschaving. Waar komt de haat van de volgelingen van Mohammed tegen de joden vandaan?

• Terwijl de woestijnafgod Allah alleen maar onderwerping eist, maar geen ontwikkeling wenst en bevordert, worden de Joden er door JHWH aan gehouden om gebruik te maken van hun potentieel. Daarom hebben ze zoveel succes.
• Mohammed heeft met de koran een derderangs plagiaat van de Thora gecreëerd en de verhalen kriskras voor zijn machtsdoelen samengevoegd. Dat weten de mohammedanen. Ze zijn jaloers op het origineel.
• De mohammedanen, die last hebben van dit goedkope denken, zien zichzelf alleen maar als 'slachtoffers'. Dat legitimeert geweld tegen de schijnbare 'daders'. De Palestijnen als 'slachtoffer' staan symbool voor dit pathologische denken.

Inmiddels leven we in een wereld, waarin succes leidt tot 'daderschap' en 'schuld'. Zoals Nietzsche zegt, de zwakken proberen de sterken op de knieën te dwingen door 'moralisme'. Dat functioneert echter niet. Het zelfmedelijden van veel mohammedanen leidt tot geweldsexcessen tegen anderen. De oorzaak is ook gelegen in die religie, en wel maatgevend vanwege - zoals Ali Yas al liet zien - het afschuwelijke haatboekje de koran dat vol staat met ophitsende teksten. En dat alles in het licht van de wens van 'allah', de monsterknecht van analfabeet imbeciel Mohammed, waardoor moslims blindelingse haat koesteren tegen alles wat los en vast zit dat niet islam gerelateerd is.

http://ejbron.wordpress.com/2012/08/30/ ... more-25511
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15782
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Islam kent - dankzij Mohammed - alleen maar rethorische vrag

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Nov 02, 2012 8:41 am

De meeste moslims hebben geen nagels om aan hun reet te krabben. Hoe doe je dit dan? Daar gebruik je gemanicuurde nagels van joden, christenen en atheïsten voor. Daar is een woord voor:

PARASITISME icon_thumbdown.gif
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten