God heeft geen vrije wil, dus de mens ook niet!

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15623
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

God heeft geen vrije wil, dus de mens ook niet!

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Okt 26, 2012 3:38 pm

Om andere topics niet langer te vervuilen met moeilijk door sommige deelnemers te verteerbare herhaalde vermeldingen van het scheldkanon op onze maatschappij dat de mens geen vrije wil heeft, heeft mister Scepticus, godsdienstwaanzinoloog en grappenmaker lolbroek filosoof diepdenker en anti-christ Hans van de Mortel deze op de onvrije wil afgestemde topic in het leven geroepen. Ik verwacht dan ook dat uitsluitend mensen reageren op deze topic die geen vrije wil hebben. Twijfelaars mogen ook reageren. Graag zelfs. Weet je niet zeker of je wel of niet een vrije wil hebt en durf je niet te reageren, praat dan eens met je psychiater. Deze topic lezen zonder commentaar kan natuurlijk ook. Wie alles tot het einde heeft volgehouden en dan tot inzicht is gekomen, verdient het kermis diploma ‘God als klootzak schiep de mens als klootzak’ van Hans van de Mortel

De functie van religie kun je het beste vergelijken met een tube solutie dieje gebruikt om je lekke fietsband op een regenachtige koude dag in de buitenlucht te plakken.

Dat een nieuwe binnenband de beste oplossing is, is blijkbaar nog nooit tot een mensenverstand doorgedrongen. De keuze die gemaakt wordt heeft dan te maken met geld, de oorzaak van veel ellende, honger dorst, kommer en kwel. Waarom kiest een mens voor religie? Toch niet omdat hij een vrije wil heeft, nee toch? Hij kiest daarvoor vanuit een keuze die bepaald wordt door . . . ja, door wat eigenlijk? Onnozelheid? Onnadenkendheid? Een ernstige vorm van schizofrenie wellicht? Alzheimer? Bezetenheid door de duivel? De liefde voor wonderpiloot Jezus Chistus? De door religie bedachte zogenaamde vrije wil en een gezond verstand gaan samen helaas bijna altijd mank. Religie is de houvast die de lamme en de blinde in gezamenlijke harmonie uitoefenen.

Zolang de mens overtuigd is van zijn vrije wil, is hij door God veroordeeld tot het mechanisme van verantwoordelijk handelen. En wat leert ons de praktijk? We zien nauwelijks verantwoordelijke handelingen, slechts handelingen ingegeven door het ego van de mens met alle alle gevolgen van dien die niet alleen slecht uitpakken voor het individu maar voor de mensheid in zijn geheel.

Mijn gerechtvaardige klemvaste roestvrije logische conclusie na ampele overwegingen vanuit het simpele nadenken op basis van mijn helder gezonde verstand, gevrijwaard van alle mogelijke godsdienstwaanzin die in de loop van duizenden jaren over de mensheid is neergestort als een onzichtbare mystieke beïnvloeding van een in mijn ogen bekrompen of behekste geest, uitgaande van dat er een God zou bestaan, luidt dan ook:

God heeft geen vrije wil. Dus de mens ook niet

Hoe dat zo? Omdat God bezeten is door de duivel. Dat kun je overal terugvinden in de bijbel. Satan - zo blijkt dan uit de boeken van God - is de enige echte ware heldere van geest zijnde logische denker met een vrije wil. Daar kon zelfs Jezus als de enige geliefde zoon van God niet tegenop. Een domme apostel als hersenloze volgeling en simpele gelovige vertelt hierover. Meneer Satan de duivel nam Jezus zo maar even mee door de lucht om hem wat te laten zien vanaf een ongewoon hoge berg. (Mattheüs 4:1, 8-10) Wie laat zich nu in godsnaam VRIJWILLIG meevoeren door de duivel? Je zal maar hoogtevrees hebben. Dus ook Jezus had als God, als mens, als zoon van zijn vader met eenzelfde soort DNA, net zo min een vrije wil als het opperhoofd God zelf.

De ware enige echte logische grote machthebber met de alles overtreffende vrije wil was en is nog altijd - laat dat duidelijk zijn - Satan de duivel.

Althans voor wie in de tora, de bijbel en de koran gelooft. (De 3-eenheid in verdeel en heers religies) God is slechts een miserabel stukje placebo voor de onbenullige mens die liever niet wil horen dat hij geen vrije wil heeft. Dom! Heel erg dom en kortzichtig! Hiermee probeert hij de strijd aan te gaan met . . . niet met het stuk onbenul God, maar met krachtpatser Satan.

En van Satan kan zelfs ik niet van winnen. WEL VAN GOD! :lol:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: God heeft geen vrije wil, dus de mens ook niet!

Berichtdoor Monique » Vr Okt 26, 2012 4:48 pm

God bestaat niet dus er valt niets te winnen...... icon_e_biggrin.gif
Amorele atheistische nitwit

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15623
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

God is de gevonden stok die de hond slaat

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Okt 26, 2012 6:09 pm

Even nadenken en hersens gebruiken. Of beter gezegd je gezonde verstand. Want een goed stel hersenen is nog altijd geen garantie voor een gezond verstand.

Denk maar even aan die ontzaglijke oetlul-de-behanger van een tweemaal minister van justitie Hirsch Ballin. Enge man. Nou ja, dat vind ik sowieso al van psychopaten. Ik ben ook rooms-katholiek geweest. Ik had geen vrije wil. Dus ik moest wel. Maar toen ik even in de gelegenheid kwam een vrije keuze te maken dreef ik de spot met dat achterlijke gedoe. Dat had te maken met mijn karakter, daar had geen zogenaamde vrije wil invloed op kunnen uitoefenen. Ik was in die tijd nogal macho. En laten we eerlijk zijn, bij een macho die zonder na te denken over een vrije wil, is het eerste dat hij afzweert - zonder het echt te willen - het domme lachwekkende erger dan kinderachtige geloof van ziekelijk pedofiele onderkruiperige laffe religieuze Vaticaan-aanhangers, het rooms-katholicisme. Dat deden velen in mijn tijd omstreeks de leeftijd van twaalf. Kinderen van socialisten, christenen, kapitalisten. Hoe kon dat? Zal wel te maken hebben met de pubertijd en de vrije opvoeding. Want een vrije wil bestaat niet. En natuurlijk met het feit en vermogen een bloedhekel te hebben aan waardeloze huichelaars. Want die wil je toch niet als vrienden hebben? Ik niet tenminste. Een van mijn beste vrienden is nu een Marokkaan. Hij is intelligent, net zoals Hirsch Ballin. Maar hij heeft vooral ballen. Geniet met mate, uiterst beheerst, van alcoholische versnaperingen. Hij heeft een eigen mening, is erg slim, en agnost (volgens mij is hij geen atheïst zoals ik. Nog maar eens over hebben binnenkort) Volgens mij heeft hij een hekel aan zijn Marokkaanse soortgenoten. Vanwege hun huichelarij. Dat zij geen alcohol consumeren. Die gasten voelen dat op de club goed aan, maar doen net of ze dat niet merken aan mijn vriend.

Toch houden vooral moslims in Nederland vast aan hun rigide perverse walgelijke eenzijdige domme religieuze overtuiging aan het adres van de historische woestijn onbenul Mohammed. Hoe kan dit? Dat komt omdat zij allen de mening zijn toegedaan dat ondanks dat zij zich hier profileren als parasieten op onze kennisbeschaving, zij het niet eens (willen?) zijn met onze cultuur en goddeloze gewoontes. Nou ja, hoe bont kun je het maken als machteloze vanaf je jeugd geïndoctrineerde moslim als een voor je eigen mening uitkomende staatsburger van Nederland, het land van duizend en een vrijheden, door vast te houden aan tweedehands heidense primitieve woestijn folklore uit de tijd van sim sala bim. Met een vrije wil reken je een-twee-drie af met alle onzin van de achterlijkheid. Waar zijn dan anders hersenen en het gezonde verstand voor?

Die achterlijke mensheid die bijna tweeduizend jaar heeft moeten lijden onder het walgelijke corrupte regime van het desperate en huichelachtige (heidense) christendom, en in armoede moest creperen ondanks alle fraaie beloftes van Jezus en zijn daarop gegrondveste rots, de kerk van Petrus, heeft ons als nooit tevoren duidelijk gemaakt dat de mens geen vrije wil heeft maar blijkbaar wel het vermogen om zijn eigen ellende de hemel in te prijzen!

Citaat (net bedacht) van HvdM: • Wie niet leert van de geschiedenis, zal er nooit achter komen dat de mens geen vrije wil heeft.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15623
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

God is als een roulette en draait meestal uit op verlies

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Okt 26, 2012 6:27 pm

Monique schreef:God bestaat niet dus er valt niets te winnen...... icon_e_biggrin.gif

Je bent weer scherp zoals altijd Monique. Maar gauw weer eens afspreken. In ? Amsterdam kan natuurlijk ook. Trouwens, jouw citaat archiveer ik bij deze.

Neem nu dat achterlijke moslim zooitje van anderhalf miljard die uit vrije wil overtuigd zijn van hun weldoener 'allah'. Hebben die wat gewonnen ondanks de gigantische inkomsten aan olie dankzij andersdenkenden? In het grootste moslimland Indonesië heerst nog steeds de vreugde van en voor 'allah' dankzij de tweede doodsoorzaak onder de gelovigen: DIARREE. Sorry, lieve ,mensen. Wie wil nou vroegtijdig doodgaan? En al helemaal niet aan diarree.

Waarom denk ik toch altijd aan 'allah' bij diarree waar ik overigens nooit last van heb, maar wel veel moslims? Zouden moslims misschien teveel denken aan diarree bij 'allah'? Dat zou natuurlijk ook kunnen bij gebrek aan een vrije wil. Want diarree . . . dat wil toch geen mens. Of komt zoiets alleen voor bij de moslimmens?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18567
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: God heeft geen vrije wil, dus de mens ook niet!

Berichtdoor mercator » Za Okt 27, 2012 9:40 am

We zijn door ons DNA voorbestemd om blauwe, groene, grijze etc. ogen te hebben en lange of korte neuzen en al wat je maar wil. Kunnen we niks aan doen. Ook niet of we als manetje of als vrouwtje op de wereld komen. Ook onze geest is voor het overgrote deel bepaald en vastgelegd. Maar af en toe springt er s iemand uit de band en dan heb je wél vrije wil. Maar ook dat is een kwestie van toeval. Het is net hetzelfde als bij dat DNA: ineens gebeurt er puur lukraak iets in die cel en dat heb je een MUTATIE . Die zich al dan niet doorzet en voortgeplant kan worden. Zo zijn al onze naaktkatten
Afbeelding
afstammelingen van 1 mutatie ergens in de jaren '50. Er bestaan (nog) geen naaktpaarden,-varkens of vogels zonder pluimen. Kan best ooit s gebeuren.
De vrijheid ontstaat dus door puur en simpel toeval.
Zo was ik zelf ook links en moslimminnend gebleven als ik destijds niet puur per toeval midden in een Marokkanenwijk terecht was gekomen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15623
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Aansturingsprocessen maken een vrije wil overbodig

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Okt 27, 2012 1:19 pm

mercator schreef:
De vrijheid ontstaat dus door puur en simpel toeval.
Zo was ik zelf ook links en moslimminnend gebleven als ik destijds niet puur per toeval midden in een Marokkanenwijk terecht was gekomen.

En zo had ik het twaalf jaren naar min zin bij de club van Jehovah's Getuigen.

Totdat een domme vervelende ouderling op mij werd afgestuurd om mij te corrigeren omdat er door een paar zusters over mij geklaagd was. Uiteraard achter mijn rug om. En toen - door toeval - ben ik volgens Mercator dat stukje vrije wil gaan gebruiken. Dat is achteraf. Dus wat is nu werkelijk een vrije wil? Ik heb altijd al mijn best gedaan. Op school, in mijn beroep, met vrouwen en noem maar op.
In het kort. Ik de tijd van de Jehovah's Getuigen leidde ik altijd op maandagmorgen thuis bij een zuster of broeder de 'velddienst'. Ik was eigen baas en investeerde behoorlijk wat tijd in God. Ik bezocht ook nog twee andere adressen 's morgens om vandaar uit op straat te gaan prediken, maar op de andere dagen leidde een ouderling de dienst.

De bedoeling was om goed voorbereid de straat op te gaan en mensen aan de deur richting God te praten en lid te laten worden van de JG-club door ze over te halen voor een bijbelstudie. Die was gratis en je was dan verzekerd van een plaats op deze prachtige aarde na Armageddon wanneer Jezus weer terug op aarde zal komen en baas gaat spelen over zijn Koninkrijk. Nou ja zeg, is al die flauwekul nu gebeurd onder het toeziend oog van mijn vrije wil?

Terug naar de velddienst op die bewuste maandagmorgen. Ik was reeds met mijn praatje bezig toen een verlate zuster aanbelde en de woonkamer binnenkwam. Kan gebeuren, maar ga dan ook snel zitten zonder de rust te verstoren. Met Jehovah bezig zijn is tenslotte een serieuze zaak. Trouwens, de ouderlingen benadrukten ook altijd het belang van orde en netheid in de Gemeente. Maar goed, 'zuster tante betje' ging niet direct zitten, zij bleef staan en ging een praatje maken met een zuster die getrouwd was met een 'hoge piet' ouderling. Deze echt lieve aardige zuster was geïnteresseerd in het ziekenhuis bezoek van de laat komende zuster. Tot dan waren alle zusters aardig, totdat je iets zegt wat ze niet bevalt. Ik wachtte heel even en hield mijn mond dicht terwijl ik eigenlijk aan het woord van God bezig was. Zonder mijn vrije wil te raadplegen floepte het bij mij eruit voordat ik er erg in had en zei: "Zwijg, en ga zitten!" Oei! Toen brak de pleuris uit. Dat had ik niet mogen zeggen. Ik dacht dat ik leuk was. Geen manier. Dat kon niet. Ik reageerde met: "Zusters, zusters, alstublieft bewaar de kalmte. Ik heb hier de leiding en zou graag verder willen gaan zoals het hoort." Maar het leed was al geschied en het tumult met kritiek op mij ging voort. "We gaan nu verder, kwebbelen kan straks in en na de dienst. Begrijp mij niet verkeerd lieve zusters, ik ben streng maar rechtvaardig. Voor klachten over mij, graag bij de ouderlingen."

Ik was de hele affaire al weer vergeten toen ik op een doordeweekse avond op het matje werd geroepen en in een zijkamertje van de zaal apart werd genomen door . . . juist ja, de enige echte domme ouderling van de Gemeente. Ik kreeg geen kans om mijn verhaal te doen. Dat mocht wel, maar hij onderbrak mij steeds. Ik bleef heel kalm en rustig en vroeg hem wat ik nou precies verkeerd had gedaan. Dat wat ik had gezegd 'Ga zitten en zwijg!' dat kon niet volgens hem. "Ohh," zei ik. "En wat zei Jezus dan tegen zijn moeder op het bruiloftsfeest? Die zei: "Ga weg van mij, wat heb ik met u te maken vrouw?" De ouderling antwoordde toen tot mijn stomme verbazing kortaf met de woorden: "Maar jij bent Jezus niet." Ik reageerde toen met: "Zo heeft praten hierover geen zin en stop ik met dit gesprek." Een paar weken later was er weer een incident. En weer met een vrouw van een belangrijke ouderling. Ach, het was eigenlijk net een soort Cornation Street bij de Jehovah's Getuigen. Je hebt er veel groepjesvorming.

En zo is het gekomen. Ik had er plots geen zin meer in. En God dan? Liet ik die lieverd dan zo maar in zijn hemd staan? Echt niet. Ik ging de door mij zo vereerde en bewonderde machtige der machtigen aan een grondig onderzoek onderwerpen. Ik heb hem nooit gekend, dus moest ik het doen aan de hand van de bijbel. Als er eentje kritisch is dan ben ik het wel. Dat weten ze bij de islam en daar zijn ze toen ook achter gekomen bij God in de hemel. Ik heb nooit enig commentaar gekregen. Noch van opperhoofd God, noch van god nummero 2 Jezus. En zo gaat het in het leven. Het is één grote illusie waarbij de vrije wil als vanzelfsprekend wordt beschouwd net zoals het normaal vinden van het innemen van water en voedsel.

Ik beschik over een goede bloedstolling. Gelukkig maar. Daar kan je namelijk met de beste vrije wil van de wereld niets aan doen.

Citaat HvdM: • Liegen is intimideren.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18567
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Aansturingsprocessen maken een vrije wil overbodig

Berichtdoor mercator » Za Okt 27, 2012 1:37 pm

'Hans van de Mortel' schreef:"Ohh," zei ik. "En wat zei Jezus dan tegen zijn moeder op het bruiloftsfeest? Die zei: "Ga weg van mij, wat heb ik met u te maken vrouw?" De ouderling antwoordde toen tot mijn stomme verbazing kortaf met de woorden: "Maar jij bent Jezus niet."


icon_e_biggrin.gif Typisch, ik zie het gesprek al zo voor me. Daar stond Hans met alle moeite die hij had gedaan, regen en wind en grommende honden getrotseerd voor de Velddienst om dan zo een kouwe douche te krijgen! Ik herken die Getuigen-redenering wel. Elke Getuige zal je vandaag vertellen dat zomaar effe water in wijn veranderen helemaal onmogelijk is maar Jezus kon dat wél. Jezus mocht dus blijkbaar ook zijn eigen bloedeigen moeder voor schut zetten maar iemand anders mag dat zeer zeker niet.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15623
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

God heeft geen vrije wil, hij mist een paar ballen!

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Okt 27, 2012 9:14 pm

Dat mensen doodgaan is normaal. Normaal? Nou ja, normaal. Maar dat mensen te vroeg doodgaan is niet normaal. Wat is normaal in religie? Toch aanvaardt de op de Darwin georiënteerde domme klootzak religieuze maatschappij dit als jammerlijk normaal. Immers, kanker? Dat hoort bij geboren worden, bij het leven en de dood. Maar . . . vanwaar nu al die collectes om kanker te bestrijden? Mijn conclusie: De mens heeft geen vrije wil. Wel beschikt hij over een stukje onvrijwillige wil om dom te blijven.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: God heeft geen vrije wil, dus de mens ook niet!

Berichtdoor Ozes » Za Okt 27, 2012 10:01 pm

Zo kun je je eigen zwaktes en falen verklaren door naar de evolutie te wijzen.
Je kan je eigen angsten goedpraten door tegen jezelf te vertellen dat het gewoon je DNA is.

De eeuw waarin de belangrijkste politieke items en de denkbeelden van de burger elkaar vinden in een algemene afwijzing van eigen verantwoordelijkheid.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15623
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

God heeft geen vrije wil, laat staan Jezus!

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Okt 27, 2012 10:30 pm

Ozes schreef:Zo kun je je eigen zwaktes en falen verklaren door naar de evolutie te wijzen.
Je kan je eigen angsten goedpraten door tegen jezelf te vertellen dat het gewoon je DNA is.

De eeuw waarin de belangrijkste politieke items en de denkbeelden van de burger elkaar vinden in een algemene afwijzing van eigen verantwoordelijkheid.

Klopt! Helemaal met je eens!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15623
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

God is een man zonder kloten.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Nov 02, 2012 8:29 am

Een duidelijk bewijs dat de mens geen vrije wil heeft is Alzheimer.

Wie volhardt in zijn overtuiging dat de mens een vrije wil heeft,
beveel ik van harte Alzheimer aan.
:lol:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: God is een man zonder kloten.

Berichtdoor Monique » Vr Nov 02, 2012 8:38 am

'Hans van de Mortel' schreef:Een duidelijk bewijs dat de mens geen vrije wil heeft is Alzheimer.

Wie volhardt in zijn overtuiging dat de mens een vrije wil heeft,
beveel ik van harte Alzheimer aan.
:lol:

Handig, alles wat ik doe is dus de schuld van een ander..... icon_clap.gif
Amorele atheistische nitwit

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15623
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

God is een op wolken levende psychopaat.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Nov 02, 2012 8:46 am

Monique schreef:
'Hans van de Mortel' schreef:Een duidelijk bewijs dat de mens geen vrije wil heeft is Alzheimer.

Wie volhardt in zijn overtuiging dat de mens een vrije wil heeft,
beveel ik van harte Alzheimer aan.
:lol:

Handig, alles wat ik doe is dus de schuld van een ander..... icon_clap.gif

Ja schat, een logische conclusie waar ik het voor honderd procent mee eens ben. icon_thumbup.gif
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15623
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

God heeft geen vrije wil, hij is 'n triest geval van onkunde

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Nov 07, 2012 6:07 pm

Voor alle christenen is Jezus God. Dat valt niet uit te leggen, dus doe ik dat ook niet. Met uitzondering van de Jehovah's Getuigen die beweren dat Jezus NIET God is. Wat is hij dan wel? Nou, hij is de zoon van God. Zoooo, is dat zo? Jaaaa, dat is zo. Hij is de zoon van God, maar niet God zelf. Nou nou nou wat een wijsheid. Mijn zoon is mijn zoon maar niet zijn vader.

De wet van het DNA
Maar . . . wat we inmiddels wel allemaal weten is dat er sterke en minder sterke geslachten bestaan. Het ene geslacht heeft nergens last van, bij het andere manifesteert zich het ene na het andere gebrek. Van psychische ongesteldheid, overbehaard als vele apen zoals de gemiddelde moslim tot en met een mens met twee hoofden. Om het over de ziekte kanker maar niet te hebben. Het heeft allemaal met je DNA te maken. Ik ben van kinds af aan een beweeglijk type. Mijn vader had op de HBS een hoog cijfer voor gymnastiek. Hij speelde voortreffelijk hockey. Ik was een fanatiek voetballer. Eigenlijk in alles fanatiek. Tot en met het aanprijzen en verkopen van God en zijn zoon als onvoorwaardelijke argumenten voor het eeuwige leven na de dood. Dit alles zou echter pas opgeld doen nadat de wereld in puin is komen te liggen door toedoen van de hysterische woede uitbarsting van God, waargemaakt via Armageddon.

De truc met de dubbelgod
En die Jezus dan? Die voortreffelijke vredelievende zachtaardige goedmoedige altijd maar filosoferende zoon van zijn vader. Hoe zat het daarmee met zijn DNA? Jezus mag dan wel geen God zijn volgens de beweringen uit Brooklyn, het religieuze rovershol van de Jehovah's Getuigen, hij heeft wel alles geschapen. Dat kunstje is hem waarschijnlijk in de hemel onderwezen door vadertje God. En dat kan natuurlijk. Dan is Jezus inderdaad ook God. Dan zijn er dus twee goden. Ho ho ho, wacht eens even! Dat gaat zo maar niet. Want als wij deze glasheldere logica gaan hanteren, klopt de grote truc niet meer van dat er maar één hele God bestaat. En deze religieuze grap willen we koste wat het kost overeind houden. Want zelf kritisch logisch denken, daar heeft 95% van de mensheid een broertje dood aan. Stel mij niet de vraag waarom, want dat weet ik niet.

De goddelijke skybox
Dat God een afgrijselijk wangedrocht is dat iedere vorm van rechtvaardigheid aan zijn goddelijke laars lapt moge duidelijk zijn. Maar die Jezus hè? Zijn zoon, de vredelievende. Nou vergeet het maar. Die zogenaamde lieve vredelievende onschuldig de geschiedenis uithuppelende Jezus als slachtoffer van de verwarde schizofrene perverse geest (Heilige Geest) van zijn vader God, neemt nota bene de leiding bij Armageddon. Het wereldtoneel zal dan ook beheerst worden door de meest verschrikkelijke rampen die gelijktijdig over de aarde worden uitgestort. Ik herhaal: onder leiding van Jezus. Want wie de bijbel kent weet dat vadertje God dit over zal laten aan zijn enig geliefde zoon die naast hem op de troon zit. In een soort skybox. Dat is zo'n box die om een of ander reden altijd aanzet tot gewelddadigheden.

Die corrigerende tik in de skybox in de Arena, zoals de advocaat van Badr Hari aanvoerde, was zonder dodelijke gevolgen. In dat geval luidt de aanklacht Poging tot doodslag inplaats van Doodslag.

De uitzondering is Jezus
Een correctie is onverbiddelijk. Dat wil zeggen, het vorige wordt weggewist. Leven wordt dood. Een neus die ooit recht stond blijft voorgoed krom. Maar we leven bij de gratie van de kennisbeschaving, dus kan veel weer in de oude staat teruggebracht worden. Dat kon vroeger echter niet. Maar dood is en blijft dood. Everink heeft mazzel gehad. Was hij Badr Hari in de woestijn tegengekomen dan was hij nu nog steeds dood. Want uit den dode is nog nooit iemand herrezen. Nou ja, met uitzondering van Jezus dan. Hij wandelde over water. Veranderde water uit een Israëlische put in de meest voortreffelijke Franse wijn. Genas doven, blinden en kreupelen. Hij hielp een vrouw van haar dagelijkse ongesteldheid af. En ga zo maar door met fantaseren. Waartoe Jezus allemaal in staat was, grenst aan het ongelooflijke. Dus geloven een paar miljard mensen dit maar. Je vraagt je ongerust af wat die man in godsnaam aan het kruis aan het doen was. zou hij zijn dag toen niet gehad hebben? Dat zou toch zo maar kunnen? Ik herinner mij dat hij zelf zijn apostelen uitkoos. Dat ging best goed tot ene Judas aan de beurt was. Zo zie je maar weer dat Jezus alles behalve helderziende was. Ik begin nu overigens sterk te twijfelen aan zijn mensenkennis.

Om de wereld en het universum waarin de aarde een centrale plaats inneemt weer tot volmaaktheid te brengen zal de mensheid met al het leven op aarde vernietigd moeten worden. En daarna alle zonnenstelsels. En daarna Jezus Christus, de engelen en satan.

Logisch toch? Want wat dan overblijft is de volmaakte waarheid:

GOD

Begrijpen jullie, in God gelovige sukkels, nu eindelijk wat er aan de hand is? Hoe je jezelf keer op keer belazert? :vhappy;
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten