De donkere en laffe kant van Nederland.

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75338
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

De donkere en laffe kant van Nederland.

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 28, 2013 12:09 pm

Waarom doet dit schrijven van Ellian me denken aan het heden. Aan het nu....Ook nu zouden heel veel ( zo niet de meeste )inwoners van Nederland zich buigen voor de nieuwe bezetters. Tja, het is jammer voor de Hollanders die zich niet zouden onderwerpen, maar helaas verdiend een volk het onheil wat hij over zich zelf afroept.

Waarom we de Tweede Wereldoorlog moeten blijven herdenken

door Afshin Ellian 28 jan 2013

Aanvankelijk wilde Nederland alleen worden gezien als een land van helden en slachtoffers. Het duurde heel lang totdat onder ogen werd gezien dat nogal wat Nederlanders en Nederlandse organisaties met Duitse bezetters hebben samengewerkt bij de uitroeiing van de joodse bevolking.
Hoge Raad

Rechtsgeleerde Corjo Jansen onderzocht met medewerking van Derk Venema de Hoge Raad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Is het niet vreemd dat pas ruim zestig jaar na de oorlog het hoogste rechtscollege van Nederland aan een onderzoek wordt onderworpen?

Het onderzoeksresultaat is in 2011 gepubliceerd: De Hoge Raad en de Tweede Wereldoorlog. Recht en rechtsbeoefening in de jaren 1930-1950.

Weblog Afshin Ellian

Mijn Cleveringalezing: moed in donkere tijden. Eind jaren tachtig vluchtte ik uit het Midden-Oosten. En nu ben ik, na al die jaren, weer terug in het Midden-Oosten. In Israël, nota bene! Lees verder

Wat kenmerkte de meeste de Nederlandse organisaties tijdens de bezetting? Een moeilijke vraag! Maar wellicht geeft dit citaat van mr. Visser bij de opening van de eerste zitting van de Hoge Raad na de Duitse inval, meer inzicht:

'De Hoge Raad komt thans bijeen zoals hij in zijn honderdjarig bestaan nog niet bijeen is geweest, in tijd van oorlog. Nederland is het slachtoffer geworden van een overval, even verraderlijk als ongemotiveerd. Terwijl wij hier bijeen zijn, worden onze landgenoten vermoord. Allen scharen zich om H. M. de Koningin en doen hun plicht in den ruimsten zin van het woord.' Een dramatische constatering van iemand die werkelijk niets had met nazi-Duitsland.
Luchtaanval

De onderzoekers becommentariëren dit citaat met de volgende analyse: 'De zitting duurde slechts kort door een luchtaanval. Maar na een aantal weken was het gewone dagelijkse leven weer op gang gekomen. De treinen en trams hadden hun dienst hervat. De mensen gingen naar hun werk. De melkboer en de bakker bezorgden hun waren. Bioscopen werden drukker bezocht dan ooit tevoren. De rechters spraken weer recht, nadat Tenkink hen aanvankelijk bij circulaire van 1 juni 1940 had opgeroepen geen uitspraak te doen in aanhangige zaken. Ook bij de Hoge Raad keerde de routine van alledag terug. De stemming was niet defaitistisch.'

Ook hier hebben we het over hetzelfde volk, het volk dat de bezetter haatte.

De routine van alledag keerde gemakkelijk terug in een land dat door een vreemde macht was bezet. Het is precies de routine van alledag die zich verzet tegen morele afwegingen die gevaren kunnen meebrengen. De routine van alledag wil niet worden gestoord. Oorlog of geen oorlog, de routine van alledag kan als routine functioneren als er geen verstorende factoren optreden. De routine van alledag is rust en, jawel, vrede.
Ariërverklaring

Alle ambtenaren moesten van de bezetters een ariërverklaring ondertekenen. Vanuit de Leidse rechtenfaculteit kwamen protesten. De hoogleraren Cleveringa en Telders verzetten zich tegen de ondertekening van de ariërverklaring. Zij probeerden de Hoge Raad ervan te overtuigen de ariërverklaring niet te tekenen.

Want als de Hoge Raad een dergelijke verklaring tekende, zouden alle andere rechtscolleges en juristen worden aangemoedigd om ook de ariërverklaring te tekenen.

Bijna 98 procent van de ambtenaren van het ministerie van Justitie heeft de ariërverklaring ondertekend. En 95 procent van de Nederlandse rechters deed dat ook. Zo werden de joden uit de rechterlijke macht gezet. Systematisch koos Nederland voor de routine van alledag.
Uitvoerders

Alle overheidsdiensten die tot nu toe zijn onderzocht, tonen hetzelfde beeld. Er zijn ook voorbeelden van hevige samenwerking met de bezetter. Niet omdat ze allemaal pro-nazi waren. Eerder waren het brave uitvoerders.

Professor Peter Essers uit Tilburg deed onderzoek naar de Belastingdienst ten tijde van de Duitse bezetting. Ook de Belastingdienst werkte graag mee met nazi's, aldus Essers. Peter Essers confronteert ons met deze duistere geschiedenis, die ethisch gezien allesbehalve grijs was. Vanuit een ander perspectief stelt Essers de vraag naar de houding van de Nederlandse bevolking en staatsinstellingen ten opzichte van de bezetter: 'Die gaat niet over de vraag of de Nederlanders in de oorlog een volk van daders of van helden waren, maar of zij op zijn minst compassie hebben getoond met hun joodse medeburgers.'

Essers' onderzoek laat een ondubbelzinnig beeld achter: 'Het moge dan zo zijn dat de meeste Nederlanders geen nazi-aanhangers waren, veel empathie tegenover de joden hebben ze niet aan de dag gelegd.'
Verstoring

De routine van alledag wil nu wellicht de herinnering aan de Jodenvervolging vervagen, nuanceren, 'het gebeurde lang geleden', om de laatste verstoring van de routine, namelijk herinneren, uit te wissen.

Herinneren herinnert ons wellicht aan de oorzaken van het morele tekort in het verleden.

http://www.elsevier.nl/Nederland/blogs/ ... -1158174W/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19122
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De donkere en laffe kant van Nederland.

Berichtdoor mercator » Ma Jan 28, 2013 12:26 pm

Ariel schreef:Waarom doet dit schrijven van Ellian me denken aan het heden. Aan het nu....Ook nu zouden heel veel ( zo niet de meeste )inwoners van Nederland zich buigen voor de nieuwe bezetters. Tja, het is jammer voor de Hollanders die zich niet zouden onderwerpen, maar helaas verdiend een volk het onheil wat hij over zich zelf afroept.Elk volk doet dat, dat is niet specifiek aan Nederlanders, dat is een sociologisch gegeven. Je hebt helemaal geen 51 % meerderheid nodig om heel de zaak naar je hand te zetten, pakweg 15 % scherpslijpers is al genoeg. Dat is altijd al zo geweest en in alle culturen.
Jullie hebben geen enkele reden om je daar schuldig over te voelen. In andere Europese landen was het nog erger maar die zijn er in geslaagd zich na WO II op te werpen als "anti-Nazi's". De Fransen bijv. hoewel dat de grootste nazi-collaborateurs waren van allemaal.
Dat sociologische mes kan ook langs de andere kant snijden natuurlijk. Als er een aan de top een anti-moslimbeweging komt te staan kan die alle moslims buiten kegelen en de rest van de massa volgt dan gewoon of kijkt de andere kant op.
Dus hier heeft Ellian het compleet mis. Hij bezondigt zich ook aan het toetsen van de huidige multiculproblematiek aan de WO II toestanden, terwijl die totaal onvergelijkbaar zijn.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: De donkere en laffe kant van Nederland.

Berichtdoor Ozes » Ma Jan 28, 2013 11:33 pm

Nederland had per capita de meeste burgers die joden hielpen te onderduiken, nu hebben we natuurlijk ook een groot deel van het volk dat wel blijk geeft om de toekomst van dit land te geven. De sterkste gelijkenis met dat voor de tweede wereld oorlog cynische cultuur en moraliteit relativisten dit land in hun greep hadden.Trots op je land was not done in pseudo-intellectuele kringen.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

mercator
Berichten: 19122
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De donkere en laffe kant van Nederland.

Berichtdoor mercator » Di Jan 29, 2013 2:06 pm

Volgens het Frankfurt Marxisme moet je je schamen als je niet tot een of andere "minderheidsgroep" behoort, daar komt het in een notedop op neer.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: De donkere en laffe kant van Nederland.

Berichtdoor Ozes » Di Jan 29, 2013 11:26 pm

Meer zit er niet in die specifieke notendop inderdaad
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47151
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De donkere en laffe kant van Nederland.

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jul 24, 2019 1:27 am

Dapper, dapperder, dapperst?

Geplaatst op 23 juli 2019

Afbeelding

Waar zijn toch al die dappere Nederlanders, die Nederlanders die niet zouden buigen voor terreur, die Nederlanders die een lawaaidemonstratie hielden op de Dam in Amsterdam om onder de bezielende leiding van Job Cohen alle terroristen duidelijk te maken dat er met dappere Nederlanders niet te spotten viel? Al die verontwaardigde Nederlanders die schreeuwden dat zij allemaal Charlie waren?

De Duitsers hadden al in de periode 40-45 gemerkt en aan den lijven ondervonden dat met Nederlanders niet te spotten viel. Dappere Nederlanders hadden zich verenigd om en masse de SS te weerstaan en hen met de rest van de bezettingstroepen uit hun mooie land verjaagd. Alle Nederlanders, nou ja bijna allen, hadden in het verzet gezeten, zo bleek na de oorlog redelijk snel.

Daarom vraag ik mij af waar nu toch die dappere Nederlanders allemaal zijn? Dappere rechters, die gewoon rechtspreken en zich niet laten intimideren door wie of wat dan ook. Dappere rechters, die een terrorist het plaatje terrorist durven op te plakken als in meerdere gesprekken die de terrorist in het gevang heeft gevoerd duidelijk door de terrorist wordt toegegeven het uit terroristisch oogpunt te hebben gedaan. Of weten die rechters het soms beter dan de dader?

Waar zijn de dappere Drenten, stoere trotse Tukkers, ons eigen Gallische dorpje diep in het land waar de bevolking gewoon nog Normaal doet en zich niet laat leiden door zieligheid-proleten die nergens tegen kunnen, omdat het geloof dat nu eenmaal niet toestaat. Die liefhebbers van motoren en keiharde rockmuziek, die zich niet laten intimideren door een enkele “islamist” die een zielige huilbui afsteekt op een Facebook-pagina van verzamelde huilebalken.

Al die dappere Nederlanders, waar zijn ze toch? Dappere mannen en vrouwen, die niet zouden zwichten voor terreur, want dan zou het licht uitgaan en verloor men meer dan wat dan ook. Nee, dat nooit. Het Nederlandse volk is de laatste nakomeling van dat Gallische dorpje. Het dappere Nederlandse volk zal nimmer slaafs en kruiperig excuses aanbieden aan een intimiderende club huilebalken. Nooit. Dat maakte mij tot een blij mens toen ik wakker werd.

Door: “bozeoudeman”

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/23 ... -dapperst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten