De helden van ongelovig links: Seksualiteit

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

De helden van ongelovig links: Seksualiteit

Bericht door Ozes »

Afbeelding

Dr.Kinsey word al sinds de revolutie in de jaren '60 geprezen als degene die de zogenaamde seksueel repressieve orde van zijn tijd opschudde. In 2004 was het eindelijk tijd voor Hollywood, die ook andere helden zoals Ché glorieus afbeeld, deze linkse held eindelijk te geven wat hij verdiend. Een eigen film.

Hilarisch!

Dat was de algemene reactie in de Amerikaanse, maar ook de Europese showbizz. Media iconen zoals Oprah Winfrey konden er geen genoeg van krijgen. Een trailer van de film toont aan hoe Dr.Kinsey word afgebeeld.In de trailer zelf word het al duidelijk hoe Dr.Kinsey, de nettere kant van zijn werk subjectief beoordeeld. Hij verteld dat er een heel verschil zat tussen wat mensen in bed doen en wat ze tegen anderen vertellen. In de toen nog vrij recente, Freudiaanse traditie beschouwde Kinsey de voor veel mensen acceptabele redenen zoals "degelijkheid' om hun seksleven niet openbaar te maken als een onredelijk argument. Termen als 'degelijkheid' zag Freud niet anders als termen zoals "verantwoordelijkheid" en "autoriteit" als door een repressieve maatschappij opgelegde dogma's. Alhoewel Kinsey zichzelf als de antithesis van Freud beschouwde, ging zijn vaak harde kritiek tegenover Freud vaak over meningsverschillen over de aard van masturbatie en het vrouwelijk orgasme. Zijn felle weerstand kwam dus voort uit een onenigheid over de details van het werk van Freud. Ook beschouwde Kinsey Freud als te moralistisch aangaande het topic masturbatie. Iets wat dus aangeeft dat Kinsey slechts een intensere kwalificatie van Freudiaanse moraliteit toepaste op seksualiteit. Freud zelf beschouwde, nogmaals, alles wat niet de seksualiteit als motivatie voorop stelde, en deze zelfs onderdrukte in bepaalde sferen, als onnatuurlijke concepten die door een repressieve maatschappij in onze belevingswereld werd opgedrongen.

Dat dit een onredelijke positie is, als niet een intentioneel subversieve positie zoals steeds word gesuggereerd uit de persoonlijke correspondentie van Freud. blijkt uit de biografieën dat sommige van onze grootste uitvinders, pioniers en wetenschappers er een bijna of zelfs volledig celibatair leven op nahielden. Veel van onze meest gewaardeerde uitvindingen waren er wellicht nooit geweest als deze grote geesten een Freudiaanse obsessie met seksualiteit zouden hebben gehad.

De filosofische kwaliteiten van beide heren daargelaten, blijkt uit verdere analyse van het werk van Kinsey dat zijn 'moralistisch" wereldbeeld niet volledig word geportretteerd in zijn biografische film. Uit een hoofdstuk uit zijn meest geprezen boek, aangaande pedofilie, blijkt dat hij jarenlang "data' heeft gecollecteerd door pedofielen die nauwkeurig bijhielden hoe hun slachtoffers reageerden, hoe lang de verkrachting duurden en andere informatie waar Kinsey in geïnteresseerd was. In de praktijk betekende dit dat hij jaren en jaren lang pedofielen volgde en met hen in constant contact stond, wetende dat vele kinderen de slachtoffers van deze pedofielen zouden worden. Terwijl de pedofielen aan hem rapporteerden wat hij de kleine slachtoffertjes aandeed, variërend in leeftijd van pubers tot aan... het ondenkbare.

Hierbij de documentaire "Kinsey's paedophiles". Het meest schokkende vind ik niet wat de man zelf heeft gedaan, maar de reactie van zijn collega's, en natuurlijk, de linkse gevestigde orde. De collega's van Kinsey, zichtbaar in de documentaire lachen wanneer ze spreken over de slachtoffers. Volgens één collega is vincent Nowlis, beschadigt door moraliteit, omdat hij morele objecties had tegenover de perverse 'onderzoeksmethoden".
Kijk en huiver.
Laatst gewijzigd door Ozes op ma mar 11, 2013 2:17 am, 1 keer totaal gewijzigd.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

Re: De helden van ongelovig links: Seksualiteit

Bericht door op z'n kop »

Het meest schokkende vind ik niet wat de man zelf heeft gedaan, maar de reactie van zijn collega's, en natuurlijk, de linkse gevestigde orde.
Zijn collega's zijn waarschijnlijk ingegaan op zijn avances onder het mom "ondergaan en kennen wat je onderzoekt", dat heeft Kinsey zelf ook gedaan op zichzelf en dochter.
Hij werd op den duur overgevoelig voor langdurig onderzoek en besneed zichzelf zodoende zijn levenswerk te vervolmaken, want wat hij deed werd gewoontjes en hij moest zichzelf transformeren.
Eenmaal de transformatie bewerkstelligend moest hij op zoek naar zijn nieuwe identiteit en vond daar de mogelijkheden latent aanwezig en klaar voor verdere ontwikkeling.
Het moreel gewenste gedrag(waar hij tegen ageerde, vanwege de beperkingen) leek eigenlijk de vraag en antwoord in de weg te staan, vandaar zijn roep tot het niet verslachtofferen van de "proefpersoon" en het pedofiele karakter bespreekbaar te maken, zodoende de zonde die er op rust niet bij het slachtoffer te leggen wat de geestelijke nood veroorzaakte. Aangezien vanaf het moment van acceptatie, het belerende vingertje niet opgeheven kon worden en het "slachtoffer" niks had om over te klagen of zich zielig over te voelen.
De vraag bestaat inderdaad "Moet je onderzoeken waar een taboe op ligt", daar is op gereageerd met de dreiging alle info te verbranden als er naar gevraagd werd.

Uiteindelijk is het gewoon gebeurt en kon het zolang duren omdat het(ten dele) onder de mantel lag/ligt van de liefde/haat van nog bestaand hedendaags moraal.
Zijn dochter laat duidelijk merken dat ze er moeite mee heeft, maar kan uiteindelijk niets doen die gevoelens te verklaren doordat zij wederom vervalt in de moreel makkelijkere verklaring en dat is het verketteren van haar vaders gedrag en god om vergeving vragen.

Wat ik er van vind is dat het wel schade des persoons heeft gedaan(of toch weer niet :emm2: ), maar een andere manier was en is er gewoon niet om tot een database te komen, dat zal met veel vraagstukken zo zijn.
Heel leerzaam.. en schokkend ook, net wat je zegt.
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?

Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

De helden van ongelovig links: Killermind

Bericht door op z'n kop »

http://youtu.be/6rw397VbRyM?t=1h46m42s

Skip naar 1:46:42 voor een voorbeeld van Onderzoek, Ontkenning En Demonisering.
Duurt maar een paar minuutjes..maar wordt wel erg grof..en blijft grof..1:58:42..

Wil je wel weten waar de mens toe in staat is en worden slachtoffers beschaamd?
Is medelijden voor slachtoffers moreel of zijn de slachtoffers martelaren met eer?
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?

Plaats reactie