Belangrijk : Wie vernietigde werkelijk de Pax Romana?

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Belangrijk : Wie vernietigde werkelijk de Pax Romana?

Bericht door Manon »

In de kustgebieden rond de gehele Middellandse Zee hebben archeologen een laag van de ondergrond blootgelegd, die werd afgezet gedurende een periode van driehonderd jaar, die begint in het midden van de zevende eeuw na Christus. Deze laag, door de geoloog Claudio Vita-Finzi de ‘Younger Fill’ genoemd, heeft betrekking op de ruïnes van alle grote steden. Hij staat als een tijdsmarkering aan het einde van de Griekse en Romeinse beschaving. Gedurende drie eeuwen na het jaar 650 is de archeologie van de streek allesbehalve kaal. Braakliggend land of ernstig primitieve nederzettingen hebben de voorheen grote steden van het Romeinse Rijk en het Nabije Oosten vervangen.

Men zou kunnen vermoeden dat de ‘Younger Fill’ het resultaat is van een nog niet geïdentificeerde, klimatologisch trauma dat het hele Middellandse Zeegebied heeft getroffen. Hetzelfde fenomeen is echter waargenomen in een heel andere waterscheiding: Mesopotamië, het land bevloeid door de Tigris en de Eufraat in wat nu Irak is en ook inclusief de kustgebieden grenzend aan de Perzische Golf. In dezelfde periode – van het midden van de zevende eeuw tot het midden van de tiende – verdwijnt de archeologie zo goed als geheel in heel Europa en het Midden-Oosten. Deze beschavingsonderbreking zou kunnen worden opgevat als het gevolg van de Middeleeuwen in Europa, met uitzondering van het feit dat het ook gebieden omvat van het Midden-Oosten, die nooit deel uitmaakten van het Romeinse Rijk en waar geavanceerde culturen onafhankelijk van Rome en Griekenland een florerend bestaan hadden gekend.

Wat al deze gebieden met elkaar gemeen hebben, is natuurlijk dat ze werden veroverd door de Arabieren tijdens de eerste periode van de islamitische expansie, toen het Nabije Oosten, Noord-Afrika en Iberia werden onderworpen binnen een tijdsbestek van minder dan een eeuw. De islam kwam naar de Middellandse Zee en liet als belangrijkste erfenis de ‘Younger Fill’ achter.


LEES VOORAL HET VOLLEDIGE ARTIKEL(met links) VERDER OP http://ejbron.wordpress.com/2012/08/13/ ... more-24556
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Belangrijk : Wie vernietigde werkelijk de Pax Romana?

Bericht door Manon »

Ook dit is een bron van informatie over dit onderwerp.

http://ejbron.wordpress.com/2013/04/15/ ... more-37237
De grote negatieve invloed van de veroveringen van de islam lagen volgens Scott niet op materieel, maar op intellectueel en moreel gebied. Afgezien dus van die prikkel voor de inventiviteit. Hij meent dat de “middeleeuwse wereld” van West-Europa nooit in die vorm ontstaan zou zijn zonder de verderfelijke werking van de islam. Het zou er anders, zonder de islam, een stuk “Romeinser” aan toe zijn gegaan. Byzantium zou zijn doorgegaan met het verhogen van het culturele niveau van het Westen. In Europa zou de Renaissance, dus het opnieuw opbloeien van de klassieke beschaving, misschien wel 500 jaar eerder hebben plaats gevonden. Misschien zou in de late 7e eeuw heel West-Europa zijn gaan lijken op het toenmalige Byzantium, met een bloeiende stedelijke cultuur. De raids van de Vikingen zouden nooit zo destructief hebben kunnen zijn. Die 400 jaar voorafgaande aan de Eerste Kruistocht (1096) zouden nooit zoveel terreur, lijden en verwoesting in het Zuiden van Europa hebben opgeleverd, want . . . . er zou geen islam geweest zijn. Er zouden überhaupt geen Kruistochten geweest zijn. Het ontbreken van Viking-invloed maar vooral van moslim-invloed zou hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van een vreedzamere cultuur. Zonder de islamitische inwerking zou de bijzonder kwaadaardige vorm van antisemitisme die Europa vanaf de 11e eeuw teisterde waarschijnlijk niet zijn ontstaan. Zonder de invloed en de voortdurende dreiging van de islam zou er waarschijnlijk minder paranoia, kettervervolging en heksenwaan zijn geweest. De Inquisitie, het vervolgen van “ongelovigen” heeft West-Europa volgens Scott ook al van de islam geleerd. Met name op Spanje heeft de islam een barbariserende inwerking gehad. En waar kwam die Inquisitie ook alweer vandaan? Juist! Zonder die barbariserende invloed en met name zonder het islamitische voorbeeld van de slavernij, dus zonder een moreel en geestelijk gecorrumpeerd christendom, zou wellicht de wreedheid in de15e eeuw in Nieuwe Wereld [de Amerika’s] en in sub-Sahara-Afrika niet hebben plaats gevonden.

Deze insteek van Scott ondersteunt op een fundamentele manier mijn stelling – waarvoor ik intellectueel in de schuld sta bij Ibn Warraq en Andrew G. Bostom – dat de islam een nazisme avant, pendant et après la lettre is. Ik heb uitgelegd – hier het uitgebreidst en hier korter en hier het kortste – dat de islam een eigen traditie heeft van antisemitisme, die versterkt werd via het nazisme en zelfstandig na 1945 de grootste bron van Jodenhaat in de wereld is gebleven. En dat nazisme zou dus in laatste instantie wel eens een verlaat product kunnen zijn van islamitische invloed, namelijk via een gecorrumpeerd christendom, gecorrumpeerd met name door Jodenhaat. Hitler was een groot fan van de islam. En het “Heiliges Römisches Reich Deutscher Nation” was een integrerend onderdeel van de mythologie van het nazisme en van “Das Dritte Reich, compleet met een te paard zittende ridder Hitler in wapenrusting. Het nazisme als product van de islam en de islam terugbevrucht door het nazisme? Diep verwant zijn ze in elk geval.

(Lees vooral het volledige artikel)
Voer voor de historici onder ons! ;)
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

mercator
Berichten: 19152
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Belangrijk : Wie vernietigde werkelijk de Pax Romana?

Bericht door mercator »

Het is een weer opnemen van de al een 100 jaar oude thesis van Pirenne dat de Antieke Beschaving in de middellandse zee gebieden ten einde is gekomen door de moslims, en NIET door de volksverhuizingen die 300 jaar eerder begonnen: Mohammed et Charlemagne. Dat lijkt mij evident, maar het valt moeilijk te bewijzen omdat die landen nu in Islambestuur liggen en daar dus geen onpartijdig onderzoek zullen toelaten. Ongeveer zoals objectief archeologisch onderzoek in concentratiekampen op dit ogenblik ook niet toegestaan is omdat het bepaalde aanvaarde "waarheden" aan het licht zou kunnen brengen.

In W Europa zie je dat het Romeinse Rijk in een ietwat gewijzigde vorm gewoon bleef doorbestaan tot en in de middeleeuwen. De moslims hebben hier niet de kans gehad om alles te vernielen. Nu-zowat 1400 jaar later-krijgen ze die kans wel, en wij hebben ze die dan nog gegeven!

Verder is dat zgz. verband tussen Islam en nazisme ook een vorm van politiek correct denken, dat zeggen sommige intellectuelen met het hart op de juiste plaats om zich niet verdacht te maken bij links. Er is geen enkele link tussen nationaal socialisme en Islam natuurlijk, dat Hitler ooit wel s zo iets zou gezegd hebben is mogelijk, maar die zei zoveel. En dat ie zich in een harnas liet uitbeelden verwijst natuurlijk naar de Teutoonse ridders en niet naar moslims.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Plaats reactie