Het mirakel van Israël

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73258
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor Ariel » Do Apr 11, 2019 10:44 am

Pilgrim schreef:
Netanyahu loopt warm voor vijfde termijn als premier van Israël en stevent af op record


Een zegen dat de wereld nog een paar sterke leiders heeft zoals Netanyahu, Putin en Trump. Het zijn er nog niet veel, maar we kunnen altijd dromen van een kentering.

De linkse politiek die verpulferd wordt tot gruis.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 20, 2019 9:36 pm

Israël: Nieuwe technologie vernietigt vijanden en redt levens

Geplaatst op 20 augustus 2019Opnieuw een verbazingwekkende ontwikkeling in de militaire technologie door het Israëlische leger. Israël heeft een systeem ontwikkeld dat aanvalsraketten leidt om vijandige raketwerpers, waarmee raketten op Israël afgeschoten worden, met een unieke nauwkeurigheid te lokaliseren en te treffen.

Dankzij de nauwkeurige afstemming met Iron Dome, Israël´s beroemde raketafweersysteem dat de meeste raketten heeft onderschept die door Arabische terreurgroepen op Israëlische bevolkingscentra werden afgevuurd, kan de nieuwe toevoeging bij de raket het vuur onmiddellijk beantwoorden en de terroristen en hun raketwerper vernietigen. Terwijl de Iron Dome vuurt om de terreurraket te onderscheppen, wordt er nog een aanvalsraket afgevuurd die de raketwerper vernietigt.

De door Raphel Industries voor het Israëlische leger ontwikkelde extra raket “Brains” kan aangebracht worden aan iedere eenvoudige raket en verandert deze in een uiterst nauwkeurige aanvalsraket. De Smart-Missile-Technology scant het doelgebied en toont live-beelden, die de raket via de beste manier naar het beste aanvalsdoel leidt.

Het resultaat is een realtime aanvalswapen, dat elk vijandig doelwit in bebouwde gebieden binnen een stad, een dorp, in de buurt van een school of een ziekenhuis nauwkeurig kan aanvallen en uitschakelen, zonder daarbij burgers te verwonden.

Het systeem wordt in de Negev getest en moet gereed zijn voor de volgende oorlog met Hamas of een andere militante groep in Syrië of Iran, die wil proberen om raketten op Israël af te vuren. Het goede aan het systeem is dat het aan iedere raket aangebracht kan worden en deze dan met een unieke precisie tot op 3 meter van het doel verwijderd kan leiden.

Men hoopt dat de nieuwe technologie een “luide”en heldere boodschap naar de andere partij stuurt, dat zij zich niet langer achter kinderen en scholen kan verstoppen om haar dodelijke arsenaal af te vuren op Israëlische burgers.

De Arabische terroristen, die hun eigen kinderen gebruiken om hun militanten te beschermen, zijn niet geïnteresseerd in hun bevolking, maar in de inspanningen die Israël onderneemt om intelligente en dure militaire opties te ontwikkelen waarmee alle wapens die op de joodse staat worden afgevuurd, afgeweerd kunnen worden. Tegelijkertijd bewijst Israël door de bescherming van onschuldige voorbijgangers zijn respect voor het menselijk leven, zoals dit in de eerste plaats bij de bescherming van zijn eigen burgers, maar ook bij de bescherming van het leven van kinderen en niet aan de strijd deelnemende mensen van de andere partij van het conflict te zien is.

Bron: www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/20 ... dt-levens/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16196
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Aug 21, 2019 10:26 am

Pilgrim schreef:
Het resultaat is een realtime aanvalswapen, dat elk vijandig doelwit in bebouwde gebieden binnen een stad, een dorp, in de buurt van een school of een ziekenhuis nauwkeurig kan aanvallen en uitschakelen, zonder daarbij burgers te verwonden.

Och gut! Wat een lief raketsysteem en toch zo ongeloofwaardig.
Men hoopt dat de nieuwe technologie een “luide”en heldere boodschap naar de andere partij stuurt, dat zij zich niet langer achter kinderen en scholen kan verstoppen om haar dodelijke arsenaal af te vuren op Israëlische burgers.

Maar dat doen ze nu juist wel. Vanaf hier is nadere uitleg op zijn plaats.
De Arabische terroristen, die hun eigen kinderen gebruiken om hun militanten te beschermen, zijn niet geïnteresseerd in hun bevolking, . . . Tegelijkertijd bewijst Israël door de bescherming van onschuldige voorbijgangers zijn respect voor het menselijk leven, zoals dit in de eerste plaats bij de bescherming van zijn eigen burgers, maar ook bij de bescherming van het leven van kinderen en niet aan de strijd deelnemende mensen van de andere partij van het conflict te zien is.

Het klinkt positief maar lijkt veel meer op eenzijdige propaganda voor het goede doel. Beter is: ga door op dezelfde oude vertrouwde weg met de prima optie - en verkondig dit luid en duidelijk aan de wereld - ''Wanneer er bommen op Israël worden gegooid zal Israël telkenmale tien keer zoveel bommen teruggooien." Gooi tienduizenden pamfletten met deze tekst in het Arabisch boven de Gaza en andere door haatmoslims bezette gebieden. Churchill gooide keer op keer op keer verschrikkelijke bommentapijten op nazi-Duitsland. Zelfs een hele stad als Dresden in een afschuwelijk inferno laten veranderen hielp geen zier, maar geeft mij nog altijd een lekker gevoel van 'rechtvaardigheid'. Ik was ook voorstander van dubbel zoveel atoombommen op Japan gooien in plaats van de twee 'kleintjes'.

Het kan nooit kwaad om de wereldbevolking, die te snel groeit en niet spoort, uit te dunnen.

Misselijk makende grap?
Mocht God het er niet mee eens zijn met wat er gebeurt op deze aardkloot, dan heeft Hij altijd nog het recht om voortijdig in te grijpen. Dat lezen we ook in de Bijbel over het weerzinwekkende door de Jehovah's Getuigen aangeprezen voorbeeld van Abraham, die goedgemutst en wel, zijn ENIGE GELIEFDE zoon wilde slachten en offeren aan God. Het is een voorbeeld dat gegeven en geleerd wordt aan het apathisch religieus ziek geestelijke volk dat zich Jehovah's Getuige noemt, om goed gedrag door geloof om te zetten in daden. God greep op het allerlaatste moment in toen Abraham - Godverdomme - zonder een traan te laten zijn enig geliefde zoon Isaak wilde afslachten ten faveure van de wil van God. God stuurde met een universele atoomflits de corrupte engel Gabriël af op Abraham en wist nog net op tijd bij Abraham het mes uit zijn hand te ontfutselen.

Wantrouwend
Het enige dat God wilde weten was of Abraham (zijn beste vriend) nog wel loyaal was aan hem. Want tsja . . . God had namelijk al eerder een enorme nare ervaring gehad met de mens. En nog wel de allereerste mens die - Godverdomme - niet deed wat Hij wilde: met je poten van de vrucht aan die ene speciale door hem exclusief geschapen boom afblijven. Maar de domme mens, die voor de rest van zijn bestaan altijd dom zal blijven, dacht in al zijn domheid dat God een grapje maakte en plukte de verboden vrucht en nog veel erger . . . zij (Adam en Eva) aten hem op.

Sadistisch trekje van God
Adam en Eva waren volgens de uitleg in de Bijbel volmaakte mensen die niet dom waren. In de vrucht zat echter het gevaarlijke dodelijke langzame gif van God, want van een sadistisch trekje kunnen we God niet vrij pleiten en tsja . . . de goede mens werd daardoor voor goed veranderd in de eeuwige slechte mens met een unieke garantie: 100% garantie op de doodstraf. Want wie slecht en verdorven ongehoorzaam aan God is door toedoen van zijn allereerste genen verdient nu eenmaal de doodstraf. De mens is inderdaad zo halsstarrig dom dat hij eigenhandig de doodstraf heeft afgeschaft - geen afschaffing, maar uitstel van executie (lol), en toch moet hij eraan geloven.

Kopje kleiner

Wat is dan het probleem om Hamas en dat zooitje ongeregelde dwarsliggers en parasiterende moslims op onze beschaving een kopje kleiner te maken? Dat is toch al vaker gebeurd in de geschiedenis? Turkije mag rustig babbels, die voornamelijk uit leugens bestaan, blijven verkondigen binnen de NAVO en naar alle regeringsleiders toe als land met een bevolking die nog altijd boos wordt als het woord genocide valt waarmee Turken ten rechte worden herinnerd aan hun uitroeiingsbeschaving die vergeleken kan worden met die van het Duitse rijk van de Duitsers onder Hitler. Ook al was het een tijdje geleden, maar het ligt nog vers in het geheugen van de Duitse, Turkse en het restpercentage van de mens.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 01, 2019 1:59 pm

Apartheid? In Israël? Wat er gebeurt als een moslimvrouw een Joodse stad binnengaat + video

Geplaatst op 1 september 2019

Afbeelding
Plaatje hierboven: Ariel, Samaria, 29 augustus 2019. De Israëlisch-Arabische Sarah Zoabi gaat zelf op zoek naar Apartheid in Israël. Gespekt met de nodige humor en zelfrelativering doet ze de proef op de som: “Verkoopt u ook aan Arabieren of enkel aan Joodse mensen?”

Sarah Zoabi, die over zichzelf zegt dat zij een “trotse Arabische, islamitische, Zionistische Israëli” is, blijkt ook nog eens over een flinke gezonde portie humor te beschikken. Boomerang Fighting for Israel vroeg haar onlangs om commentaar te leveren bij het nieuws en omtrent de beschuldigingen in de sociale media dat Israël “een Apartheid Staat” zou zijn.

Zij nodigde de reportagemakers van Boomerang uit om haar te volgen langs verschillende Israëlische locaties waar ze de enige herkenbare moslimvrouw was, compleet met haar bescheiden boerka en haar dikke, Arabische accent, en trachtte Israëlische Joden te betrappen als ze haar iets minder dan een gelijke zouden behandelden.

Sarah ging Joodse restaurants en winkels binnen, liep op straat rond, voerde gesprekken met complete vreemden en stopte uiteindelijk haar auto aan de kant van de snelweg, tilde de motorkap op en vroeg om hulp. Waar ze ook ging, ze werd met respect behandeld, zelfs vriendelijkheid.

Op een gegeven moment vertelde ze hem, nadat hij de telefoon van een Joodse winkelier had geleend, geen zorgen te maken als hij gebeld werd door iemand met een Arabisch accent – hij is familie. Natuurlijk stopten Israëlische automobilisten graag naast haar auto aan de kant van de snelweg om haar radiator met water te vullen.

We zullen niet tegen u liegen, Sarah Zoabi, wiens nicht de fel antisemitische Haneen Zoabi is, is niet erg populair in haar Israëlische Arabische samenleving. Ze wordt gemeden door familieleden, kreeg doodsbedreigingen en zelfs mishandelingen.

Maar ze lijkt niet bang te zijn, en haar zoon Mohammed, die nu een jonge volwassene is, is even fel als zijn moeder in het uiten van zijn steun voor de staat Israël.

Een paar jaar geleden sprak Sarah Zoabi de Knesset toe en verklaarde tegenover alle Arabische parlementsleden en alle Israëlische Arabieren: “Wij leven in het paradijs. In vergelijking met andere landen, met Arabische landen, leven we in het paradijs.”

Zo hoort u het ook eens van een Israëlische moslima. Wij, van Boomerang, hadden het niet beter kunnen uitdrukken.

What Happens When a Muslim Women Enters a Jewish TownExtra video: Een onbevreesde moslima onthult de waarheid over Israël. In deze zeldzame video sprak een islamitische Israëlische vrouw Sara Zoabi in het Arabisch met haar broeders die de staat Israël prijzen en verheerlijken ter gelegendheid van zijn 69ste verjaardag.Bronnen:

♦ Naar een artikel van David Israël “Muslim Woman Poking Fun at Notion of Israeli Apartheid” van 30 augustus 2019 op de site van The Jewish Press

https://brabosh.com/2019/09/01/pqpct-pbu/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 07, 2019 9:55 pm

Moslim-Arabieren genieten een veel beter leven in Israël dan eender waar in het Midden-Oosten

7 september 2019

Afbeelding

Is er een significante minderheid van Arabieren die in of buiten Israël wonen en die de staat Israël daadwerkelijk steunen. Het antwoord is zonder twijfel ja.

Ze zijn misschien niet de meerderheid, maar er is absoluut een sterke en groeiende beweging van Arabieren die gemoderniseerd zijn en die begrijpen dat ze het nooit beter zullen hebben in het Midden-Oosten in enig ander land dan Israël. Zou dit kunnen zijn? Is het mogelijk dat Arabieren in Israël over het algemeen een hogere levensstandaard en betere omstandigheden genieten dan in de landen rond Israël? Het antwoord is volmondig ja.

De drie belangrijkste redenen die meer dan een paar Arabieren die in Israël wonen ertoe hebben gebracht om van gedachten te veranderen over Israël, zijn het solide gezondheidszorgsysteem in Israël, de vrijheid om hun religie in acht te nemen en de sterke economie die veel mensen goed verdiende banen biedt.

De enige plaats waar bijna alle Joden en Arabieren 24/7 samenkomen zijn de ziekenhuizen. Elke zwangere Arabische vrouw krijgt precies dezelfde zorg als elke zwangere Joodse vrouw.

Elke Arabier is vrij om zijn religie, moslim, christen of anderszins, in de hele staat Israël na te leven. Ten slotte zijn er banen in overvloed in de bouwsector en op elk ander gebied waarop Israël een hoge vlucht neemt. Arabieren werken overweldigend in veel sectoren zoals de gezondheidszorg en de bouwsector.

De kwaliteit van leven van de Arabieren in Israël is de afgelopen decennia enorm toegenomen, terwijl de kwaliteit van leven van de meeste Arabieren in de buurlanden dat niet is.

En wat betreft de verdorven checkpoints, ze redden ook de levens van Arabieren. Checkpoints op Israëlische wegen zijn niet anders dan checkpoints op luchthavens. Het zou prettiger zijn om onder een luchthaven te parkeren, een lift naar de wachtruimte te nemen en gewoon aan boord van een vliegtuig te gaan.

Maar het kleine aantal terroristen ter wereld dwingt de hele wereld om meerdere controles uit te voeren voordat ze aan boord van een vliegtuig gaan. Geen gezond persoon maakt bezwaar tegen dubbele en drievoudige controle van de beveiliging op luchthavens.

Dus, ja, er is nog een reden waarom het geweldig is om in Israël te wonen – de uitstekende checkpoints die het leven van zowel Joden als Arabieren redden van een groep terroristen die het leven niet waarderen zoals wij dat doen.

[Zie video op de site.]

De Israëlische Arabier Hussein Aboubakr legt uit wat je moet doen als je niet wil dat de toegang tot Israël je geweigerd zal worden.

Bronnen: naar een artikel Phil Schneider “How to not get banned from entering Israel” van 21 augustus 2019 op de site van Israel Unwired

https://brabosh.com/2019/09/07/pqpct-pmc/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39828
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor Mahalingam » Di Sep 10, 2019 9:21 am

Ooit kregen wij hier aardgas. En daar waren we blij mee (zijn we nog trouwens). Nu gaat Israël dezelfde kant op.
Leviathan gas barges approach, setting Israel on course to be natural gas exporter by year’s end
Natural gas will start flowing from Israel’s Leviathan gas field off the coast of Haifa by the end of the year, if all projections pan out, according to Noble Energy, the company that discovered the enormous reservoir in December 2010.

The four gigantic barges that are bringing the various sections of the energy platform are set to arrive in the coming days.
Over the course of the next month, the biggest offshore semi-submersible crane vessel in the world will put together the five structures that will sit together on top of the Mediterranean Sea.
These decks will contain the employees’ work and “home” areas, the gas-processing complex, power generation units, water desalination and waste treatment facilities, and a helipad. Situated ten kilometers off of Israel’s coast, its utilities will be run completely independently, as if it’s a small town.
All together, the structure will rise 47 meters above ocean level as it sits at a water depth of 86 meters. But there will also be a 130-meter high platform boom rising into the air that will mark the spot for anyone in the area. The boom is there for safety reasons, as it contains a flare at its tip to prevent hydrocarbon emissions from leaking into the atmosphere.

Another safety — and security — issue has been addressed by the Knesset Foreign Affairs and Defense Committee, which has set a radius of three kilometers around the platform as a no-go zone for unauthorized vessels.

After all the different units have been assembled, the company will do a series of “commissioning tests.”

By the end of 2019, Leviathan is expected to begin producing and processing the subsea gas sitting 125 kilometers west of Haifa and piping it to Israel. It is expected that some 12 billion cubic meters of gas will flow into the country annually.

The Leviathan field – holding 934 BCM (33 trillion cubic feet) of natural gas – is one of the largest natural gas finds in the world of the last decade.

It will enable Israel to become a natural gas exporter, bringing billions of shekels into the economy.
https://worldisraelnews.com/leviathan-gas-barges-approach-setting-israel-on-course-to-be-natural-gas-exporter-by-years-end
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 15, 2019 1:05 am

Waarom Netanyahu blijft winnen

Door Aaron David Miller. Ingekorte vertaling: Likoed Nederland, 13 september 2019.

Afbeelding

Netanyahu RussiaBenjamin Netanyahu is een controversiële man.

Hij kan soms humorvol en charmant zijn – maar ook bot en arrogant. Netanyahu is de eerste Israëlische premier die werd aangeklaagd tijdens zijn ambtstermijn.
Toch, ondanks dit alles, heeft Netanyahu op 20 juli David Ben-Goerion (een van de oprichters van Israël) gepasseerd als langst zittende premier in de geschiedenis van Israël.

Hoe heeft hij dat gedaan? Er zijn vele theorieën: hij is een briljante politicus, hij is gewetenloos; hij heeft geen geloofwaardige tegenstander gehad die zijn politieke vaardigheden of premier-eigenschappen bezat; hij had geluk met een rechtse golf die Likoed in 31 van de laatste 42 jaar aan de macht heeft gehouden.

Al deze verklaringen zijn waar en belangrijk. Maar er is één kritische toevoeging, zonder welke Netanyahu nooit zo lang zou hebben overleefd.

Hoe politiek ongemakkelijk en pijnlijk het ook is voor zijn critici (waaronder ikzelf) om toe te geven, moeten wij wel toegeven dat hij op veel terreinen een zeer effectieve premier is geweest.

Hij heeft relatieve economische stabiliteit en groei gebracht, veiligheid en een buitengewone uitbreiding van de diplomatieke relaties – en dat in een tijd van enorme regionale en internationale instabiliteit.

Van alle kwesties die van belang zijn voor Israëlische kiezers, is veiligheid het grootste belang – zowel de daadwerkelijke veiligheid als (net zo belangrijk) hun gevoel van veiligheid.
Netanyahu is “mister security” in de hoofden van veel kiezers.

Het afgelopen decennium met Netanyahu aan de macht, van 2009 tot 2019, was een van de rustigste in de geschiedenis van Israël.
Er was geen grote Arabisch-Israëlische oorlog. Vergelijk dat met het eerste decennium van de 21ste eeuw, waarin de tweede Intifada van 2000-2005 meer dan 1.000 Israëli’s het leven kostte en er een grote oorlog was in Libanon in 2006.

De obsessie van Netanyahu om de nucleaire overeenkomst van Iran te stoppen en zo Israël te bevrijden van de dreiging schaduw van een Iraanse atoombom gaf hem politiek aanzien. Het toonde ook zijn politieke macht, want het gaf aan hoe goed zijn relatie is met de Amerikaanse president Donald Trump.

Als het gaat om vrede met de Palestijnen, heeft Netanyahu een opmerkelijke consistentie en politiek inzicht getoond. Hij deed dit door zich af te zetten tegen en te profiteren van de mislukkingen van zijn voorgangers.

Hij verzette zich tegen de mislukte Oslo-onderhandelingen; tegen het aanbod van premier Ehud Barak om vrede te sluiten met Arafat en Syrië in 2000 en hij voorspelde dat de eenzijdige terugtrekking van premier Ariel Sharon uit Gaza in 2005 een mislukking zou worden.
Netanyahu heeft het beeld ingeprent van een verdeelde en incompetente Palestijnse nationale beweging. Die bestaat enerzijds uit een zwakke Palestijnse Autoriteit die salarissen geeft aan terroristen en anderzijds uit een vijandige Hamas dat een bondgenoot van Iran is.
Hij heeft de Israëli’s ervan weten te overtuigen dat, hoe onzeker en problematisch de huidige situatie ook is, deze veel minder gevaarlijk is dan een Palestijnse staat. Die zou gebaseerd zijn op basis van wat – zelfs de als duif bekend staande – voormalige Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Abba Eban ‘Auschwitz-grenzen’ noemde.

Het ‘vredeskamp’ heeft steeds gewaarschuwd dat zonder vrede met de Palestijnen het resultaat slechts voortdurende oorlog en een paria-status voor Israël zou zijn.

Echter Israël is juist minder geïsoleerd geworden, in plaats van meer geïsoleerd. En dat is bewerkstelligd in een periode met enkele van de meest rechtse regeringen in de Israëlische geschiedenis, zonder voortgang in het vredesproces.

Onder leiding van Netanyahu heeft Israël zijn banden met Latijns-Amerika verbreed. Netanyahu heeft inmiddels ook warme relaties met leiders in Midden- en Oost-Europa. De relaties met veel landen in Afrika zijn drastisch verbeterd.
Netanyahu heeft een officieel staatsbezoek gebracht aan Oman en ook de andere Arabische Golf-staten zijn minder vijandig geworden dan zij ooit waren.

Bovendien heeft Netanyahu met veel succes zijn persoonlijke relaties met belangrijke wereldleiders onderhouden en verbreed. Israël heeft nu betere betrekkingen met alle leiders van de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad dan ooit. Zijn vele ontmoetingen met Poetin hebben voor beide leiders positief uitgepakt – wat Netanyahu prestige en beleidsvoordelen opleverde, vooral in Syrië.
Belangrijk voor Israëliërs is ook of hun premier een goede relatie onderhoudt met de VS. Dat gaat Bibi prima af.

In een echte democratie is tien jaar ononderbroken regeren niet eenvoudig. Het vereist meer dan alleen geluk en slimme politiek; het vereist competentie en vaardigheid.

Ja, je kunt van hem houden of hem haten, maar die eigenschappen heeft Netanyahu in overvloed.Verkiezingsfilmpje van de Likoed uit de vorige campagne.

https://likoed.nl/2019/09/waarom-netany ... derland%29
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 19, 2019 2:49 am

‘Netanyahu mogelijk weg om regering nationale eenheid mogelijk te maken’

Posted on 18/09/2019

Afbeelding
Netanyahu had ‘zijn’ annexatie van Judea en Samaria al op kaart gezet en daar campagne mee gevoerd. Het heeft de Israëlische kiezer niet kunnen overtuigen. (Afbeelding: Getty Images (5)).

Netanyahu wil ‘de komst van een anti-Zionistische regering’ proberen te blokkeren – Verkiezingsbelofte Netanyahu, annexatie Westbank, kan de ijskast in

Nu de rechtse Likud partij (31 zetels, een verlies van 4) en Kachol Lavan (Blauw en Wit, 32 zetels) elkaar na de Israëlische verkiezingen vrijwel in evenwicht houden, en noch het centrumrechtse, noch het centrumlinkse blok een meerderheid in het parlement kan vormen, lijkt het er steeds meer op dat Israël een regering van nationale eenheid gaat krijgen. Yisrael Beitenu leider Avigdor Lieberman, ooit lid van Netanyahu’s kabinet, kan beide blokken aan een meerderheid helpen, maar heeft verklaard enkel steun te verlenen aan zo’n eenheidsregering. Volgens sommige bronnen heeft hij één eis: Netanyahu moet weg.

Het verschil tussen Likud (25,03 %) en Blauw en Wit (25,66%) is bijzonder klein, en komt neer op ongeveer 25.000 stemmen. Er moeten nog een half miljoen stemmen worden geteld, dus Likud kan in theorie nog winnen.

De uitslag staat na ruim 91% van de stemmen geteld nog niet helemaal vast, maar de Gezamenlijke Arabische Lijst wordt met 13 zetels de derde partij in de Knesset, gevolgd door de Joodse partijen Shas (7) en United Torah (9 zetels). Liebermans Yisrael Beiteinu krijgt er 9, Yemina 8 (maar deze partij gaat zich alweers splitsen), de Arbeiderspartij 6 en de Democratische Unie 5.

Premier Netanyahu zei vandaag te willen onderhandelen met partijen om een krachtige pro-Zionistische regering te vormen, om zo de komst van een anti-Zionistische regering te blokkeren. Een regering met slechts een meerderheid van 1 zetel (61 zetels) sluit hij uit.

Netanyahu weg?
Zijn directe tegenstrever van Blauw/Wit, Benny Gantz, had campagne gevoerd met de slogan een ‘seculiere regering’ te willen, maar herhaalde dat vandaag niet. Wel merkte hij terecht op dat het Netanyahu niet is gelukt om met deze tweede verkiezingen in korte tijd zijn doel, een groter mandaat van de Israëlische kiezer, te krijgen.

Avigdor Lieberman wil volgens officials van zijn eigen partij Yisrael Beiteinu dat Netanyahu helemaal het veld ruimt, en Likud een andere leider aanwijst. Die zou het premierschap dan wel moeten delen met Blauw/Wit leider Gantz, die eveneens weigert om met Netanyahu in één regering te gaan zitten. Het is echter zeer de vraag of Gantz het aandurft om samen te gaan werken met de anti-Israëlische Arabische Lijst, zoals de leider van die partij, Ayman Odeh, voorstelt (4).

Palestijnse staat dichterbij
Netanyahu heeft nog wel de steun van zijn eigen partij en ministers. Toch lijken zijn kansen om opnieuw premier van een rechtse regering te worden deze keer verkeken. Zijn onwaarschijnlijke verkiezingsbelofte om een groot deel van de Westelijke Jordaanoever te annexeren kan in ieder geval weer de ijskast in. De kans dat Israël toch akkoord gaat met de oprichting van een Palestijnse staat in dat gebied is juist een groter geworden.

Xander

(1) DEBKA
(2) Ynet News
(3) Arutz 7
(4) Ynet News
(5) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/n ... -te-maken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16196
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Sep 19, 2019 6:50 pm

Pilgrim schreef:
De kans dat Israël toch akkoord gaat met de oprichting van een Palestijnse staat in dat gebied is juist een groter geworden.

Dat wordt dan een moslimkind met een verontreinigd waterhoofd.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73258
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor Ariel » Do Sep 19, 2019 7:04 pm

Dom, dom, dom...Jammer. Netanyahu op verlies in prognoses, Gantz claimt premierschap

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn rivaal Benny Gantz opgeroepen met hem een regering van nationale eenheid te vormen. Volgens hem is dat de beste oplossing voor het land, nu de verkiezingen van dinsdag geen duidelijke winnaar hebben opgeleverd.

In zijn toespraak hintte Netanyahu op een roulerend premierschap met Gantz. Gantz voelt daar niets voor, hij wil zo'n eenheidsregering zelf leiden. "Want wij hebben de verkiezingen gewonnen", zei hij.

Partijgenoten van Gantz sluiten uit dat hij met Netanyahu in een regering gaat zitten, omdat hij dan een verkiezingsbelofte zou schenden.

Gantz op winst
Met 97 procent van de stemmen geteld, staat de centrum-linkse partij Blauw-Wit van Gantz volgens de prognoses op 33 van de 120 parlementaire zetels.

De conservatieve Likud-partij van Netanyahu staat op 31 zetels. De premier lijkt het niet beter gedaan te hebben dan bij de vorige verkiezingen in april.

Met steun van alleen zijn rechtse en ultra-religieuze bondgenoten heeft Netanyahu onvoldoende steun voor een parlementaire meerderheid. Daarmee lijkt de kans op een vijfde ambtstermijn voor hem te slinken. Maar ter linkerzijde ligt er ook voor Gantz geen meerderheid voor de hand.

Bye bye Bibi
Netanyahu is verdachte in een corruptieonderzoek. In verband daarmee wordt hij in oktober verhoord. "Gantz heeft altijd aangegeven dat hij niet onder Netanyahu wil dienen als het corruptieonderzoek nog loopt", zegt correspondent Ties Brock.. "Dus het zal ten opzichte van zijn achterban moeilijk voor hem worden om met hem een coalitie te vormen. 'Bye bye Bibi' was zelfs een van zijn campagneslogans."

Een eenheidsregering met zowel Blauw-Wit als Likud zou de politieke patstelling kunnen doorbreken. Als dat niet lukt, worden wederom nieuwe verkiezingen een waarschijnlijk scenario. Maar vooral de Likud-partij van Netanyahu zou dat niet willen. Brock: "Mogelijk is Netanyahu dan officieel verdachte in het corruptieonderzoek en dat maakt de positie binnen zijn eigen partij er niet sterker op."

Ook president Rivlin wil voorkomen dat de Israëliërs nog een keer naar de stembus moeten. Hij gaat vanaf zondag om de tafel met partijen en wijst daarna een formateur aan.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16196
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Sep 20, 2019 8:07 am

Hoe ontstaat een corruptieschandaal?

Door dom te zijn. Dom, dom, en dom. Dat levert stemmenverlies op. Dat is niet jammer, dat is HEEL GOED! Nadenken! Hersens gebruiken!
Politiek is een smerig spel. Degene die het minst stinkt mag doorgaan.

Israël is een verdeeld land. Een onnodig mirakel. Dom, dom, en dom. Ik ben bang dat dit op korte termijn onoverwinnelijke problemen geeft.
:SOS:

Dit alles laat onverlet dat Netanyaho een uitstekende landsverdediger is.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 27, 2019 6:51 pm

Israël; volop uitvindingen

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19686
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor King George » Za Dec 21, 2019 7:19 pm

Oudste kustwering ter wereld ontdekt in Israël

Afbeelding

De zeewering moest mensen 7000 jaar geleden beschermen tegen een stijgende zeespiegel, maar dat lukte niet…

Een stijgende zeespiegel is niet alleen iets van vandaag de dag. Oude Neolithische dorpelingen die aan de kust in het plaatsje Tel Hreiz in Israël woonden moesten zich al beschermen tegen ditzelfde fenomeen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek gepubliceerd in het vakblad PLOS ONE. De lange zeewering die de bewoners besloten te bouwen bleek echter maar een tijdelijke oplossing. Want uiteindelijk werd het oude dorp helaas toch door de golven verzwolgen.

Zeewering

De ontdekte zeewering aan de kust van Carmel is er niet zomaar één. Dit blijkt namelijk de oudste kustbescherming ter wereld te zijn. De zeker honderd meter lange muur was gebouwd van keien afkomstig van rivierbeddingen, één á twee kilometer verderop. De vondst laat goed zien dat de strijd van de mens tegen stijgende oceanen en overstromingen al zeker duizenden jaren teruggaat.

Afbeelding
De oude locatie van het dorpje Tel Hreiz in Israël. Afbeelding: John McCarthy and Ehud Galili

Zeespiegelstijging
Toen het oude dorpje Tel Hreiz werd gebouwd, lag deze op een veilige hoogte van ongeveer drie meter boven de zeespiegel. Daar kwam echter rap verandering in. “Tijdens het Neolithicum kregen mediterrane kustbewoners te maken met een zeespiegelstijging van wel vier tot zeven millimeter per jaar,” vertelt Galili. Dat staat gelijk aan ongeveer twaalf tot eenentwintig centimeter gedurende een mensenleven. De Israëlische nederzetting werd in de loop van meerdere eeuwen dan ook steeds kwetsbaarder. “Deze snel stijgende zeespiegel betekende dat hevige stormen immense schade aan het dorp aanrichtten.”

Oplossing
Om het dorp te beschermen, besloten de inwoners een lange muur te bouwen. “Deze was vergelijkbaar met de zeeweringen die we nu overal ter wereld zien,” zegt Galili. De vondst van de oude kustbescherming is heel uniek. “Er zijn geen bekende of soortgelijke gebouwde structuren in één van de andere verzonken dorpen in de regio gevonden,” zegt Galili. “Dit betekent dat de muur in Tel Hreiz een uniek voorbeeld is die goed de menselijke reactie op een stijgende zeespiegel tijdens het Neolithicum weerspiegeld.”
Huidig
De ontdekking biedt nieuwe inzichten in hoe vroegere bevolkingsgroepen omsprongen met dreigingen waar we in de huidige tijd opnieuw mee te maken hebben. Naar verwachting zal de hedendaagse zeespiegelstijging namelijk zo’n 1,7 tot 3 millimeter per jaar in gaan houden. En dus kunnen we volgens de onderzoekers dan ook wat leren van dezelfde, maar meer extremere uitdagingen waar het Neolithische dorp mee te maken kreeg. “De hedendaagse zeespiegelstijging heeft wereldwijd al voor veel kusterosie gezorgd,” zegt Galili. “Kijken we naar de omvang van kustplaatsen en de voorspelde toekomstige verplaatsing van deze mensen, dan verschilt dit aanzienlijk met de gevolgen voor de mensen tijdens het Neolithicum.”

Toch moeten we dit ook niet onderschatten. Verwacht wordt dat als klimaatverandering verder doorzet en de zeespiegel blijft stijgen, dit grote gevolgen gaat hebben voor mensen die aan de kust en op eilanden wonen. Voorspeld wordt dat de eilandengroep Kiribati bijvoorbeeld binnen dertig jaar al helemaal onder water zal staan. En dus zullen we er rekening mee moeten houden dat in de toekomst steeds meer mensen op de vlucht zullen slaan voor het klimaat.


https://www.scientias.nl/oudste-kustbescherming-ter-wereld-ontdekt-in-israel/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43395
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor Pilgrim » Di Feb 11, 2020 2:36 am

Al Jazeera journalist noemt Israël het meest succesvolle project in 120 jaar

10 februari 2020

Afbeelding

Een vurige Arabische tv-presentator noemde Israël het meest succesvolle project van de 20ste en 21ste eeuw in een Arabische tweet op zaterdag, wat een intens debat oproerde over de Joodse staat op sociale media.

Faisal al-Qassem, de gastheer van Al Jazeera’s The Opposite Direction, een bekende debatshow, twitterde:

Voor de meeste Arabieren, als ze je willen vervloeken, zullen ze je beschrijven als een ‘zionist’, ook al weten ze dat het meest succesvolle project in de huidige en vorige eeuw het zionistische project is, terwijl alle projecten van de Arabieren, met name het Arabische nationalisme, hebben gefaald. Hiervoor, mijn beste, voordat je het woord zionist als belediging gebruikt, moet je eerst de glanzende schoen van het zionisme bereiken en je dan kunnen we praten.

Afbeelding

Vervolgens twitterde hij:

Wanneer je de Arabische opmerkingen tegen de zionisten op Twitter leest en hoe scherp ze zijn, is de indruk dat de Arabische tanks aan de poorten van Jeruzalem staan, terwijl hun heersers de schoenen van de zionisten onder de tafel likken om hen gelukkig te houden en zichzelf op hun tronen te houden, waarvan de laatste de generaal van Soedan is die de ‘Drie NEEN’s’ [van Khartoem] voor een korst brood verkocht en zich haastte om [Netanyahu] te ontmoeten als ingehuurde hulp.

Mensen protesteerden tegen zijn opmerkingen en noemden ze Zionist, waarop hij antwoordde:

Afbeelding

Ik zei in een vorige tweet dat het Zionistisch project geslaagd is in tegenstelling tot de gefaalde Arabische projecten en veel mensen protesteerden en beschouwden die tweet als een soort verheerlijken van de Zionisten. Ok, kom tot het referendum: Wie zijn het meest geavanceerd, ontwikkeld, democratisch en succesvol … Israël of de Arabische regimes?

Tweeëntachtig procent van 6.168 respondenten koos Israël, terwijl de resterende 18,3% koos voor Arabische regimes.

“Dr. Faisal al-Qassem heeft gelijk. De zionistische beweging heeft de ambitie van het joodse volk bereikt om terug te keren naar zijn thuisland en opnieuw een nationale staat op te bouwen op het land van zijn voorvaderen,” tweette zaterdag Ofir Gendelman, de Arabisch-sprekende woordvoerder van premier Benjamin Netanyahu. “Ik ben een zionist en trots. In 71 jaar zijn we getransformeerd van een arme staat zonder middelen naar een staat die aan de top van de ranglijst van de wereld staat met betrekking tot modernisme, innovatie, wetenschappen, geneeskunde en landbouw,” voegde hij eraan toe.

Adraee, de IDF-woordvoerder, tweette zaterdag: “Faisal al-Qassem spreekt het woord van de waarheid. ‘Zionist’ is geen vloekwoord, maar een woord van bewondering.”
_____________________________________________________________

Bronnen:

♦ Naar een artikel “Al Jazeera host calls Israel most successful project in 120 years; drama ensues” van 9 februari 2020 op de site van The Times of Israel

♦ Naar een artikel van EoZ “Popular Al Jazeera host @kasimf points out that Zionism is successful and Arab nationalism has failed. His followers agree” van 9 februari 2020 op de site van Elder of Ziyon

https://brabosh.com/2020/02/10/pqpct-ro2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7636
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor xplosive » Di Feb 11, 2020 4:11 am

 

By Abigail Klein Leichman, February 9, 2020, 8:14 AM

Last year, ISRAEL21c reported on a 3D printer for plant-based burgers being developed by startup SavorEat.

Now, Israeli hamburger restaurant group Burgus Burger Bar has partnered with SavorEat to finish developing the "digital chef" system ahead of a beta pilot at some of the group's 100 BBB, Mozes and Burgerim restaurants within two years.

"Their specialty is burgers so they know how a burger should feel and taste," says Racheli Vizman, cofounder and CEO of SavorEat. "They will help us with every aspect of the formulation of the product."

SavorEat's 3D printing platform can bake, grill or fry a personalized plant-based burger using ingredient cartridges. The key ingredient is shelf-stable submicron crystalline cellulose, a zero-calorie derivative of plant fiber, as a self-assembling binder in place of starch, egg whites, gluten or gelatin.

"Today we print one burger at a time," Vizman tells ISRAEL21c. "We wish to print up to eight at a time within about six minutes."

The partnership with BBB will help SavorEat understand the daily operations of a chain restaurant, to make sure the system can easily be integrated into that environment. Chain restaurants will be the initial target market.

SavorEat is based on the research of Hebrew University professors Oded Shoseyov and Ido Braslavsky. The Rehovot-based startup raised a seed round and is now seeking additional funding and collaborations with multinational companies.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16196
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Het mirakel van Israël

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Feb 11, 2020 8:39 am

Moslims zullen die burger sowieso nooit lekker vinden. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten