“Goedmenschen zijn klinisch geestesziek

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76157
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

“Goedmenschen zijn klinisch geestesziek

Bericht door Ariel »

Amerikaanse psychiater: “Goedmenschen zijn klinisch geestesziek”

“Goedmenschen maken gebruik van zwaktes en angsten, door de samenleving aan te praten dat bepaalde groepen benadeeld zouden worden en daarom recht op voorkeursbehandelingen of andere compensaties zouden hebben. Bovendien zouden goedmenschen de eigen verantwoordelijkheid van het individu afwijzen en het individu veelmeer aan de wil van de staat ondergeschikt maken. Ook zouden goedmenschen steeds opnieuw gevoelens van jaloezie en afgunst voeden.”

(Dr. Lyle Rossiter)

Een Gutmensch (Nederlands: “goedmensch”, Engels: “Do gooder”) is iemand, die droomt van een ideale wereld, waarin hij zichzelf wijsmaakt te leven of te kunnen leven. Goedmenschen gedragen zich daarbij schizofreen door iedereen, die hun opvattingen niet deelt, tot het kwaad in menselijke gedaante te verklaren.

Goedmenschen gedragen zich daarbij als de volgelingen van leiders zoals Hitler of Stalin, met dat verschil dat zij niet achter één enkel persoon aanlopen, maar achter een idee-fixe, dat zij zelfs in het aanschijn van duidelijke bewijzen en argumenten niet van plan zijn op te geven.

Goedmenschen zijn daarbij ook zeer zeker pathologisch en volgen alle idealen van hun idee-fixe, die zij als hun eigen mening uitgeven. Als goedmenschen de mogelijkheid krijgen, zijn ze tegenover hun tegenstanders veel totalitairder dan datgene waarvan zij beweren het te bestrijden.

Rossiter gaat er van uit dat het openlijk tentoongespreide goedmenschendom alleen als psychologische ziekte kan worden verstaan:

“Een sociale wetenschapper, die de menselijke natuur begrijpt, zal de belangrijke rol van vrije beslissingen, vrijwillige samenwerking en morele rechtschapenheid niet afdoen zoals goedmenschen dat doen.

Een politieke leider, die de menselijke natuur begrijpt, zal niet de persoonlijke verschillen in talent, drang, persoonlijke inzet en arbeidsethiek negeren en daarna proberen de bevolking economische en sociale gelijkheid op te leggen, zoals goedmenschen dat doen.

Een wetgever, die de menselijke natuur begrijpt, zal geen samenleving creëren die de burgers van een land teveel regels en belastingen oplegt, hun karakter bederft en ze tot kwekelingen van de staat maakt, zoals goedmenschen dat doen.”

Dr. Rossiter zegt verder hoe goedmenschen gebruikmaken van zwaktes en angsten, door de samenleving aan te praten dat bepaalde groepen benadeeld zouden worden en daarom recht op voorkeursbehandelingen of andere compensaties zouden hebben. Bovendien zouden goedmenschen de eigen verantwoordelijkheid van het individu afwijzen en het individu veelmeer aan de wil van de staat ondergeschikt maken. Ook zouden goedmenschen steeds opnieuw gevoelens van jaloezie en afgunst voeden.

De wortels van het goedmenschendom – en de daarmee verbonden waanzin – komt duidelijk door de ontwikkeling van het kind van zuigeling tot volwassene worden en kan als een scheve ontwikkeling de onverstandige denkwijzen van de goedmensch produceren.

Als de moderne goedmensch jammert over imaginaire slachtoffers, woede tegen imaginaire booswichten opkropt en vooral, als hij het leven van mensen wil bepalen die zeer goed in staat zijn hun eigen handelen te bepalen, dan wordt de neurose van de goedmensch pijnlijk zichtbaar.”

http://ejbron.wordpress.com/2013/07/11/ ... estesziek/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19152
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: “Goedmenschen zijn klinisch geestesziek

Bericht door mercator »

Volledig mee eens. Omdat er zoveel Gutmenschen zijn valt dat niet op en wordt het de norm, maar net zoals moslims zijn linkse gutmenschen psychisch gestoord. Ze doen aan een sociale variant van auto-mutilatie. Krassen en pijnigen van het eigen (sociale) lichaam.
Het ergerlijke van de Gutmensch is dat hij/zij de rekening van zijn/haar geestesziekte wil laten betalen door anderen.
Als alle Gutmenschen zélf een fonds zouden spijzen om alle asielprofiteurs, Roma zakkenrollers en Mohammedaanse invoerbarbaren te verwennen zou de toekomst van Europa er een stuk beter uitzien.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Goedmenschen zijn klinisch geestesziek. Ik onderstreep

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Dat links zo ageert tegen het christendom, daar heb ik geen moeite mee. Alhoewel de realiteit gebiedt waar te nemen en te vermelden dat met uitzondering van enkele gekken in de States, wereldwijd geen mens last heeft van christenen. Daarom wekt het des te meer verbazing dat de christelijke politiek het achterwerk kust van de meest gore huichelachtige linkse politiek sinds mensen heugenis. Het communisme was tenminste consequent. Die veroordeelde alle religie. Het fascistische linkse socialisme is dat niet. Die huichelaars meten met twee maten. Daar gaat een oprecht mens van over zijn nek.

Gesloten ogen
Waarom dan mijn diep gewortelde hekel aan politiek linkse en christelijke huichelachtige domme slijmballen en klootzakken? Omdat zij inderdaad eenzijdig inhakken op onverkoopbare 'afgedankte' dode waar van het christendom, de achter ons liggende geschiedenis. Vooruit kijken met gesloten ogen is zo langzamerhand een politieke sport geworden van de linkse Goedmensch brigade.

Islam schittert
Met de realiteitsbeleving van onze kennisbeschaving is het echter anders gesteld. Hierin schittert de islam door afwezigheid met zijn anderhalf miljard moslims dag in dag uit door wereldwijde onaangename discriminerende tot moord aansporende onmenselijkheid vanuit de koran en zijn ondersteunende islam.

Atheïstische godsdienstwaanzin
Ingewortelde en onaantastbare godsdienstwaanzin met volop heidense rituelen vanaf geboorte en scholing, zijn verkregen door verering van een historisch verziekte Arabische boeman met een onafgebroken woordenstroom van oorlogsreligie propaganda. Tot overmaat van ramp wordt de islam wereldwijd door dik en dun gesteund en aangemoedigd door de christelijke politiek. Maar vooral door de linkse op atheïsme en Darwin geschoolde dictatuur van het alles beter weten en kunnen bepalen en beslissen voor andersdenkenden: De Goedmensch Dictatuur

De christelijke en linkse Goedmens Filosofie is geboren
om het de islam naar de zin te maken.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Plaats reactie