Hoererij van de kerk met de Islam (en andere foute zaken)

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37456
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hoererij van de kerk met de Islam (en andere foute zaken)

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jan 13, 2019 5:48 pm

Eindsprint: Kardinaal Marx, moefti in toga, verraadt het “christelijke Avondland”

Geplaatst op 13 januari 2019

Afbeelding
Kardinaal Reinhard Marx tijdens zijn bezoek aan de Tempelberg in Jeruzalem.

De voorzitter van de Duitse Bisschoppenconferentie, kardinaal Reinhard Marx, heeft donderdag in Berlijn het begrip “christelijk Avondland” bekritiseerd. Hij heeft niet veel op met de uitdrukking, “omdat het begrip vooral buitensluitend is”, bericht de “Junge Freiheit” en citeert daarbij een melding van het katholieke nieuwsagentschap KNA.

De formulering zou “de grote uitdagingen miskennen om er in Europa voor te zorgen dat verschillende religies met elk eigen aanspraken op de waarheid vreedzaam samenleven”, motiveerde de voorzitter van de Bisschoppenconferentie zijn uitspraak tijdens een discussie met de publicist Michael Friedmann in het “Berliner Ensemble”.

Verder zei de aartsbisschop van München dat een vreedzaam Europa niet vanzelf zou gaan. Wie deze vrede in Europa – dat tonen de vele terreuraanslagen en dagelijkse overvallen, eer-moorden, verkrachtingen – vooral bedreigt, daarop ging de moefti in toga niet in. In plaats daarvan waarschuwde hij voor een “wereldwijde instrumentalisering van de religie”. Ook hier noemde hij ondanks de opkomst van het fundamentalisme – voorbeeld Erdoğan´s islamconferentie in Keulen, salafisme, enz. – niet expliciet de politieke islam, maar “hij zou hopen dat moslims, Joden en christenen zo sterk zouden zijn om hun geloof in een god niet te laten misbruiken.”

Ook wat betreft tolerantie, parallelsamenleving en vooral de vervolging van anders gelovigen vermeed de verrader van het christelijk geloof het om de vinger in de wonde te leggen.

Marx zei dat iedere religiegemeenschap kritiek zou moeten kunnen verdragen, voor zover dit “op een verstandig niveau” zou plaatsvinden. “Anders leidt het geloof naar fundamentalisme, dogmatisme en engte”. Met deze zin bekritiseerde hij tussen de regels vooral islamcritici, die met drastische zinnen of karikaturen het bloedige dagelijks leven in menig islamitisch land weergeven of de terreur geselen.

Met de verdwijning van het “christelijk Avondland” uit de bijna 2000-jarige kerkgeschiedenis van Europa zet Marx zijn pro-islamitische koers met actieve ondersteuning van een radicaalislamitische parallelsamenleving voort. Vorig jaar had hij het werk van zogenaamde vluchtelingenhulporganisaties in de Middellandse Zee geprezen. Bovendien schonk hij € 50.000,- aan “Mission Lifeline”. De vereniging had vooral Afrikaanse immigranten per schip naar Europa gebracht.

Twee jaar geleden had Marx, samen met de raadsvoorzitter van de Evangelische Kerk van Duitsland (EKD) en bisschop van Beieren, Heinrich Bedford-Strohm, op de Tempelberg in Jeruzalem demonstratief zijn kruis afgedaan. De beide hoogste Duitse kerkvertegenwoordigers hadden destijds beweerd hierom verzocht te zijn. Achteraf bleek dit niet waar te zijn.

Christendom en Jodendom op de Tempelberg verraden!
Zelfs de columnist van de “Spiegel”, Jan Fleischhauer, was geschokt, sprak openlijk van “onderwerping” en schreef: “Mij heeft de gebeurtenis sprakeloos gemaakt. Hoe moet je het anders noemen dan een ontkenning van het geloof wanneer twee belangrijke vertegenwoordigers van het christendom tijdens een pelgrimstocht uit piëteit met de prikkelbaarheid van islamitische geloofsvertegenwoordigers hun kruis afdoen?”

Daarna gaat de columnist van het eerder links tot agnostisch ingestelde tijdschrift tot de christelijke kernleer en plaatst de beide geestelijk leiders in de gelederen van de antichristen, die gemene zaak maken met vervolgers: “Er zijn in de geschiedenis van het christendom veel mensen gestorven, omdat zij precies dat afgewezen hadden. Je kunt dat onverstandig of eigenzinnig vinden, in de kerken worden zij nu als heiligen en martelaren vereerd. Zo gaat dat nu eenmaal met het geloof: de gelovigen imponeert standvastigheid, niet de capitulatie voor vreemde machten.”

Maar niet alleen het christendom, ook het Jodendom hebben de beide Duitse kerkvertegenwoordigers op de Tempelberg verraden. Zonder tegenspraak luisterden ze op deze plek van onderwerping naar de “Palestijnse archeologische voordracht”. Verder schrijft de auteur van de “Spiegel”, en beroept zich daarbij op een artikel van de “Tagesspiegel”:

“Er is hierboven nooit een joodse tempel geweest. [...] Er is geen enkel archeologisch bewijs voor”, verklaarden de gastheren van de bezoekers uit Duitsland. “De aanwezigheid van Joden en christenen op deze plek zou tegen de wil van God zijn.”

Na dit bezoek aan antisemieten en christenhaters zouden beide bisschoppen eigenlijk hun functies hebben moeten neerleggen.

Bron: www.journalistenwatch.com

Door: Klaus Lelek

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/13 ... avondland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37456
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hoererij van de kerk met de Islam (en andere foute zaken)

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jan 14, 2019 2:43 am

Kardinaal... Marx?! Zeker familie van die andere Marx, die ook het christendom en onze cultuur te gronde wilde richten. Een typisch foute naam en daarom interessant om even bij stil te staan. De naam Marx betekent eigenlijk `toegewijd aan Mars`, maar Mars is ook de god van de oorlog. Is dat misschien ook de duivel? Het is immers de god van de versterkte vestingen. (Dan. 11:38)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37456
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hoererij van de kerk met de Islam (en andere foute zaken)

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 17, 2019 2:31 am

“Vrijwilligers Wereldraad van Kerken worden getraind in anti-Israël retoriek, doen antisemitische uitingen”

Geplaatst op 16 januari 2019

Afbeelding

De Wereldraad van Kerken (WCC), een christelijke koepelorganisatie waar wereldwijd 350 kerkgenootschappen lid zijn, traint vrijwilligers om de boycot van Israël te promoten. In totaal werden de afgelopen jaar 1.800 mensen opgeleid, die na afloop anti-Israël lobbyisme bedrijven in hun lokale kerkgenootschappen. Niet zelden maken de vrijwilligers daarbij gebruik van antisemitische retoriek.

Dat bleek deze week uit uitvoerig onderzoek van NGO Monitor. Ook in ons land worden deelnemers geworven voor het programma, dat onder leiding staat van de Nederlandse predikant Owe Boersma (foto).

Sinds 2002 brengt de Wereldraad van Kerken in het kader van het Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel (EAPPI) waarnemers naar Israel en de Palestijnse gebieden. Nergens anders ter wereld heeft de WCC vergelijkbare programma’s. Voor een periode van drie maanden worden de vrijwilligers gestationeerd op de Westelijke Jordaanoever, in Oost-Jeruzalem en bij Israëlische checkpoints. Daar monitoren en rapporteren ze over vermeende mensenrechtenschendingen.

Voorafgaand en na afloop van hun verblijf in Israël en de Palestijnse gebieden krijgen de deelnemers echter ook een uitgebreide lobbytraining. Zo krijgen ze les in storytelling, worden de deelnemers voorbereid op terugkeer naar hun eigen kerkgenootschappen en krijgen ze tips voor lobbyen en spreken in het openbaar.

Ut het onderzoek van NGO Monitor blijkt nu dat uitlatingen die EAPPI-waarnemers tijdens en na deze trainingen doen niet alleen feitelijk onjuist zijn, maar ook regelmatig antisemitische trekken vertonen. Bij een presentatie over het EAPPI in een Canadese kerk vroeg een aanwezige bijvoorbeeld of de waarnemer overeenkomsten zag tussen de gaskamers in nazi-Duitsland en de situatie op de Westelijke Jordaanoever. Deze vergelijking, die volgens de IHRA-werkdefinitie als antisemitisch kan worden aangemerkt, werd door de spreker niet verworpen. “Er zijn overeenkomsten,” zei Gordon Timbers zelfs.

Meerdere deelnemers uit Zuid-Afrika werden als spreker uitgenodigd op de Apartheid Week. Hier zei een van de waarnemers onder meer dat het “tijd is geworden om te zeggen dat de slachtoffers van de Holocaust nu de daders zijn geworden.” Een andere EAPPI-activist deelde op Facebook een virulent antisemitische afbeelding. Op de afbeelding is een bloedende Davidsster te zien, in combinatie met dode Palestijnse kinderen: een moderne variant op het klassieke bloedsprookje. Dit is slechts een greep uit de vele antisemitische uitlatingen van EAPPI-alumni die in het rapport worden beschreven.

Tevens roepen activisten die aan het EAPPI hebben deelgenomen op tot boycot, desinvesteren en sancties (BDS) tegen Israël. Hoewel de Wereldraad van Kerken officieel alleen een boycot van Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever steunt, staan het Ecumenical Accompaniment Programme en zijn alumni vooraan om héél Israël te boycotten. De EAPPI-publicatie Faith Under Occupation uit 2012 roept bijvoorbeeld op om de militaire hulp van de Verenigde Staten aan Israël stop te zetten, Israël in (internationale) rechtbanken aan te vallen en economische boycots in te stellen.

EAPPI ontvangt financiering van verschillende westerse overheden, de WCC en lokale christelijke organisaties. Vanuit Nederland geeft Kerk in Actie, de hulpverleningsorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland, financiële steun aan het programma. Deze organisatie werft ook Nederlandse waarnemers voor EAPPI. Zo gingen bijvoorbeeld predikant Henri Veldhuis (betrokken bij diverse BDS-organisaties), Sjouke Bergsma en Henk Fonteyn met EAPPI naar de Westelijke Jordaanoever. De laatstgenoemde is tevens geestelijk verzorger bij het ministerie van Defensie.

Het is niet de eerste keer dat het EAPPI-programma onder vuur ligt. Al in 2012 zei de voorzitter van het Britse Jewish Board of Deputies dat leden van de Joodse gemeenschap in heel Engeland “slachtoffer zijn geworden van intimidatie en scheldpartijen” op bijeenkomsten van het EAPPI. Ook kreeg rabbijn David Sandmel zware kritiek te verduren van de Wereldraad van Kerken, omdat hij zijn zorgen uitsprak over anti-Joodse elementen in het Kairosdocument. Volgens secretaris-generaal Olav Fykse Tveit bedreef de rabbijn “propaganda”.

In een reactie laat de WCC weten niet volledig achter BDS te staan en antisemitisme te verwerpen. “Wij proberen met ons werk op het gebied van het promoten van vrede en mensenrechten het probleem bij de kern aan te pakken, in plaats van symptomen te bestrijden,” aldus het statement. “Politieke belangenbehartiging in de breedste zin van het woord is hier noodzakelijkerwijs onderdeel van.”

https://www.cidi.nl/vrijwilligers-werel ... -uitingen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37456
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hoererij van de kerk met de Islam (en andere foute zaken)

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jan 20, 2019 9:47 pm

Zo nu en dan ga ik nog eens naar de kerk, zoals vandaag. De vrouwelijke voorganger begon haar dienst door er bij stil te staan dat veel mensen zich zorgen maakten over de Nashville-verklaring en de Brexit... De Brexit? Ja, ook de Brexit. :smile4:

In de liturgie las ik dat deze kerk zich distantieerde van de Nashville-verklaring en dat er ook LHBTI... (of zoiets) diensten waren. Homo's hoefden zich geen zorgen te maken... :smile7:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69275
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Hoererij van de kerk met de Islam (en andere foute zaken)

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 21, 2019 1:35 am

Pilgrim schreef:
In de liturgie las ik dat deze kerk zich distantieerde van de Nashville-verklaring en dat er ook LHBTI... (of zoiets) diensten waren. Homo's hoefden zich geen zorgen te maken... :smile7:


Ik ging gisteren ook uit mijn dak. Bij onze kerk hing de regenboogvlag.

Wat een hysterie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37456
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hoererij van de kerk met de Islam (en andere foute zaken)

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jan 21, 2019 2:03 am

In de koffiekamer (na de kerkdienst) hoorde ik van sommige mensen dat ze het een 'goede preek' vonden. :scratch:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69275
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Hoererij van de kerk met de Islam (en andere foute zaken)

Berichtdoor Ariel » Ma Jan 21, 2019 2:17 am

Pilgrim schreef:In de koffiekamer (na de kerkdienst) hoorde ik van sommige mensen dat ze het een 'goede preek' vonden. :scratch:


Met dat soort mensen zullen we de oorlog niet winnen.

Simpele zielen die zich als een schaap naar de slachtbank laten leiden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17709
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Hoererij van de kerk met de Islam (en andere foute zaken)

Berichtdoor King George » Ma Jan 21, 2019 1:24 pm

Ariel schreef:
Pilgrim schreef:
In de liturgie las ik dat deze kerk zich distantieerde van de Nashville-verklaring en dat er ook LHBTI... (of zoiets) diensten waren. Homo's hoefden zich geen zorgen te maken... :smile7:


Ik ging gisteren ook uit mijn dak. Bij onze kerk hing de regenboogvlag.

Wat een hysterie.


Afbeelding

Voor de deur van een SGP-kantoor is het veilig in regenboogkleuren stoepkrijten. Deden zij dat eerder bij de As-Soenah moskee of bij de https://www.google.com/search?q=tawaheed+moskee&oq=tawaheed+moskee&aqs=chrome..69i57j0l5.5191j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8El%20Taheed%20moskee, dan zouden ze consequent geweest zijn. Maar daar zijn ze nimmer gesignaleerd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17709
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Hoererij van de kerk met de Islam (en andere foute zaken)

Berichtdoor King George » Ma Jan 21, 2019 1:32 pm

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37456
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Hoererij van de kerk met de Islam (en andere foute zaken)

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 03, 2019 10:32 pm

Waarom protesteert niemand tegen de kerken?

Geplaatst op 3 februari 2019

Afbeelding
Synoniem voor mensensmokkel van Afrika naar Europa: de Keulse kardinaal Woelki met vluchtelingenboot voor de Dom.

Profiteurs van de omvolking

In Duitsland zijn de beide kerken de grootste financiële profiteurs van de mensenhandel van Afrika naar Europa. Waarom worden uitgerekend deze belangrijkste OW´ers van de omvolking verschoond van welk protest dan ook?


Op de dodelijke route van de Subsahara naar Centraal-Europa bestaan er – financieel gezien – twee hoofd-profiteurs. Enerzijds de mensenhandelaars in Libië, wier dienstverlenende ondernemingen de overtocht naar Europa organiseren en voor de reis in hun “zeewaardige” rubberboten tot € 5000,- per passagier berekenen – een miljardenbusiness. Anderzijds de Duitse kerken, die in Duitsland door de gemeenten vorstelijk beloond worden voor de kost en het logies van de Afrikaanse reizigers: bij een volledige verzorging incasseren Caritas en de Diaconie bedragen van meer dan € 1200,- per maand – en dan hebben we het over de onderbrenging in ruimtes met veldbedden en minimale personeelskosten dankzij de uitbuiting van vrijwilligers. Zelfs bij “slechts” ongeveer 200.000 binnengesmokkelde personen per jaar, die bijna allemaal via Caritas en de Diaconie worden doorgesluisd, levert dit een onvoorstelbaar bedrag en een uitstekende rente op, die dankzij de mensenhandel ieder jaar in de kassen van de kerken stroomt.

Daarom is het ook geen wonder dat de kerken steeds opnieuw in de handhaving van de smokkel van Afrika naar Europa investeren. De zogenaamde Duitse “zeenood redders”, die verantwoordelijk zijn voor de overtocht van de Libische kust naar Europa, worden maatgevend met kerkmiddelen gefinancierd. Onlangs nog schonk kardinaal Marx opnieuw € 50.000,- aan de mensensmokkelaars in de Middellandse Zee. Zulke bedragen zijn peanuts in vergelijking met de opbrengsten: al na één enkele overtocht met slechts 50 personen loont zich deze investering al financieel voor de kerk.

Een instorting van de mensenhandel van Afrika naar Centraal-Europa zou dus niet alleen voor de mensensmokkelaars in Libië een financiële catastrofe zijn, maar ook voor de Duitse kerken. Beide betrokkenen hebben dienovereenkomstig eenzelfde belang bij de handhaving van de dodelijke route van de Subsahara naar Europa. Dit gemeenschappelijke doel van voortdurende aanvoer om hun financiële opbrengsten veilig te stellen, kunnen ze alleen gemeenschappelijk bereiken: de mensenhandelaars hebben de infrastructuur van de kerken als eindstation van deze route nodig om hun passagiers een min op meer zekere garantie voor een zorgeloze doorreis te kunnen bieden. Geen enkele “arme” Afrikaan telt € 5000,- neer voor een reis naar Duitsland wanneer onderkomen en verzorging aan het eind van de reis niet gegarandeerd zijn.

De Duitse kerken op hun beurt hebben de Libische mensensmokkelaars nodig met hun netwerk in de Subsahara, omdat zij uit “morele gronden” zelf niet direct de mensenhandel kunnen exploiteren en daarom zijn aangewezen op bemiddelaars. Na de overdracht op de rubberboot wordt de business verdeeld: de Libische mensenhandelaars organiseren de reis van de Subsahara tot het instappen in de boot en innen daarvoor de desbetreffende prijs van de reis. De kerken nemen de passagiers vanaf de rubberboot over van de door hen ingeschakelde zogenaamde “zeenood redders” en innen in het doelland een nog hoger bedrag van de gemeenten. Zo wast de ene hand de andere.

De mensenlevens die deze gemeenschappelijke business kost, spelen met het oog op het enorme financiële succes van de betrokkenen een hoogstens ondergeschikt rol. Zij zijn nevenschade van een miljardenbusiness: enerzijds al die mensen die al in de Sahara op weg naar Libië omkomen of later in de Middellandse Zee verdrinken, anderzijds al die mensen die hier in Duitsland door de binnengesmokkelde Afrikaanse en Arabische nieuwe kolonisten worden vermoord. Het bloed van deze mensen kleeft aan de handen van de beide partners: Libische mensenhandelaars en Duitse kerken exploiteren dit zakenmodel gemeenschappelijk, dus dragen zij ook de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de slachtoffers van hun maatschappelijke partnerschap, en wel gezamenlijk voor alle slachtoffers op de hele route.

Verbazingwekkend genoeg wordt er tegen deze smerige business nergens in Duitsland geprotesteerd – hoewel er in elk dorp een kerk staat en plaatselijk protest gemakkelijk te organiseren zou zijn. Het lijkt alsof de dorpskerk en meneer pastoor/de dominee in zijn parochiehuis volledig onwetend zijn van deze mensenhandel. Uiteraard is dat niet het geval: de pastoor maakt tijdens iedere zondagsdienst reclame voor de handel en bedelt om nieuwe giften, opdat het transport van mensen over de Middellandse Zee gegarandeerd blijft. En hij leeft heel goed van het geld dat de kerk hem als tegenprestatie maandelijks op zijn rekening overmaakt: smerig verdiend geld, waarvoor vele mensen met hun leven betaald hebben.

Maar die beste meneer pastoor organiseert ook ieder jaar de kerstmis. Dan zet hij overal in de kerk kaarsen neer en zingt “Oh jij blijde”. Op deze manier roepen de kerken elk jaar opnieuw herinneringen uit onze kinderjaren op. Het is juist deze emotionele geraffineerdheid die ons van protest tegen deze organisatie afhoudt, evenals van een protestwake voor de pastorie en van zuivere tegenspraak wanneer meneer pastoor in de preek weer reclame maakt voor zijn smerige handel. Men bespeurt bij zichzelf nog altijd een bepaald respect voor dit gebouw, men bespeurt ook respect voor het parochiehuis, en men groet meneer pastoor heel netjes, omdat men zich hem kan herinneren uit de kerstmis en exact dat beeld graag in zijn hart wil behouden: het beeld van een onschuldige kerk, die kerstmis viert, en niet het beeld van een hebzuchtige instelling met bloed aan de handen, die gemene zaak maakt met mensenhandelaars.

Dat alles weet men natuurlijk ook in de hoge regionen van de evangelische en katholieke kerken in Duitsland. En precies daarom zal alles zo verdergaan als tot nu toe: de kerken zullen met hun mensensmokkel enorm veel geld blijven verdienen, ze zullen eveneens geen aandacht schenken aan de doden in de Sahara en de doden en verkrachtingen in onze straten. En ook in de toekomst zullen we niet protesteren tegen deze duistere zijde van onze dorpskerk, maar met Kerstmis braaf in de rij zitten en “Oh jij blijde” zingen.

Bron: www.pi-news.net

Door: “Martin”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/03 ... de-kerken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Ethiek, Moraliteit en Logica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten