Pagina 1 van 1

Dictaturen, totalitaire ideologieën en hun democides en genocides

Geplaatst: Di Jan 06, 2015 5:43 am
door King George
Afbeelding

Re: Dictaturen, totalitaire deologieën en hun democides en g

Geplaatst: Do Jan 08, 2015 12:02 pm
door King George
Afbeelding

Re: Dictaturen, totalitaire deologieën en hun democides en genoc

Geplaatst: Zo Aug 19, 2018 2:55 pm
door Pilgrim
HOE DICTATORS REGEREN...

Geplaatst op 19 augustus 2018

Afbeelding

Dictatoriaal regeren bestaat uit de kunst om op de juiste wijze het inboezemen van vrees en het aankweken van aanhankelijkheid te combineren. Geboren dictators zoals Hitler, Napoleon, Stalin, Mussolini, Kim Jong en Recep Tayyip Erdoğan verhogen de dynamische werking van dit proces. Adolf Hitler werd door zijn aanhangers aanbeden. Erdoğan wordt door veel Turken verafgood. Maar waarom komt het individu niet in opstand tegen de autoriteit van de dictator of leider, zoals het kind dit tegenover het ouderlijk gezag doet? Welnu, spitse lezer van “E.J. Bron”, Dr. Wilhelm Stekel (1868 – 1940), een Oostenrijkse arts en psycholoog, één der eerste volgelingen van Freud, heeft een verklaring voor de volgzame gewilligheid waarmee het merendeel der mensen zich aan een dictatoriaal gezag onderwerpt.

De reden is namelijk dat de individuele twijfel over een mogelijk falen van de dictator meer en meer wordt weggenomen naarmate hij meer aanhangers krijgt. Hoe groter het aantal volgelingen, des te minder reden voor twijfel blijft er over. Stekel noemt dat het Autoriteitscomplex. Het kan zijn dat de mensen over het algemeen niet van autoriteit houden, doch helemaal er buiten kunnen zij ook niet. Vroeger, toen het merendeel der mensen in God geloofde, stond boven alles de autoriteit die de godsdienst bezit. Het uiteindelijke wapen in handen der volwassenen die de jeugd moesten onderwijzen, was dan ook de waarschuwing: God zal je hiervoor straffen. “De ouders”, zo zegt Stekel, “zijn afgeweken van de morele standaard die zij hun kinderen voorhielden”.

De opvoeding van het kind is hoofdzakelijk een poging om het kind tot iets anders te vormen dan het zou worden als men het zijn eigen instincten liet volgen. Voor het opvoeden moet men autoriteit bezitten. Daarom wordt de opvoeder dikwijls de vijand van het kind, want het kind is door zijn toedoen niet in staat zijn eigen zin door te drijven. Volgens Stekel zijn de kinderen uit onvrede tegen het vaderlijk gezag in opstand gekomen en de dictators zijn in hun plaats getreden. Het kind heeft zijn ouders onwaardig gevonden en daarom hebben zij de straffe leiding van buiten gezocht. Een psychische epidemie van aanbidding overstroomt dan het land en sleept de hele natie met zich mee, die zich ootmoedig voor de dictator in het stof buigt.

Bovendien, aldus Stekel, wordt, naarmate zich meer mensen bij de leider aansluiten, zijn samengesmolten inferioriteit langzamerhand superioriteit. Het volk voelt zich één met de leider. Het wordt een onaantastbaar deel van zijn autoriteit, en over en weer één naar lichaam en ziel. Het heeft zijn aandeel gekregen in zijn Autoriteitscomplex. De Duitsers beweerden tijdens de Tweede Wereldoorlog niet voor Hitler te vechten, maar dat Hitler dit juist voor het Duitse volk doet. Vandaar de bejubeling en het vlagvertoon waarmee het volk zijn dankbaarheid toont aan de dictator.

Afbeelding
Vlagvertoon bij een toespraak van Anton Mussert (1938).

Aan alle dictators zit een steekje los. Geen normale man zal zichzelf de taak opleggen een land dictatoriaal te regeren, omdat de ijdelheid van een normaal man niet groot genoeg is om een dergelijke reusachtige verantwoordelijkheid te kunnen dragen. Ook de huidige dictators zullen op den duur ten val komen, doch zij kunnen tijdens hun leiderschap het land finaal naar de Filistijnen helpen. Wij hoeven de geschiedenis er maar op na te slaan.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door: “Driek”

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/19 ... s-regeren/

Re: Dictaturen, totalitaire deologieën en hun democides en g

Geplaatst: Zo Aug 19, 2018 2:57 pm
door Pilgrim
King George schreef:Afbeelding

King George, weet je de plaatjes nog? :wink2:

Re: Dictaturen, totalitaire deologieën en hun democides en g

Geplaatst: Zo Aug 19, 2018 3:55 pm
door Ariel
Pilgrim schreef:
King George schreef:Afbeelding

King George, weet je de plaatjes nog? :wink2:


Helaas...pindekaas :cry:
De URL verwijst niet naar een afbeelding of de afbeelding is niet openbaar toegankelijk.

Re: Dictaturen, totalitaire ideologieën en hun democides en genocides

Geplaatst: Wo Mei 29, 2019 1:06 am
door Pilgrim
Welke dictator vermoordde de meeste mensen?

Afbeelding

Re: Dictaturen, totalitaire ideologieën en hun democides en genocides

Geplaatst: Wo Mei 29, 2019 8:03 pm
door sjun